Obveščevalne službe razkrile: V Mosulu so bile aretirane štiri Nemke, ki so za Islamsko državo opravljale delo “moralne policije”

Foto: epa

Štiri Nemke, ki so se odpravile v Irak z namenom, da bi se pridružile Islamski državi, so bile pred nedavnim prijete v Mosulu, kjer so zatrdile, da so za teroristično skupino opravljale delo “moralne policije” z namenom, da bi nadzorovale izvajanje šeriatskega prava v praksi.

Poročilo glede prijetih štirih žensk so objavile nemške varnostne službe, ki so za nemški Spiegel povedale, da je četverica, vključno s 16-letno Lindo Wurzel, opravljala delo v tako imenovani brigadi Al-Khansaa, ki je bdela nad spoštovanjem šeriatskega prava. Die Presse poroča, da so ženske bdele nad spoštovanjem strogega načina oblačenja in so imele možnost kaznovanja vseh žensk, ki niso upoštevale zakonov.

(Mosul) Foto: epa

Vpletenost tudi v rekrutacijo novih pripadnikov
Vsaj dve aretirani ženski sta bili vključeni v propagando rekrutiranja za teroristično skupino. Nemške oblasti so po pogovoru z iraškimi oblastmi izvedele, da nobena izmed žensk zaradi dejanj v imenu Islamske države ne bo kaznovana na smrtno kazen. Zaenkrat še ni nobenega dokaza, da naj bi bila katera izmed njih vpletena v ubijanje ali boj, čeprav naj bi imeli pripadniki brigade Al-Khansaa posebne privilegije, ki jih ostale ženske na ozemlju Islamske države niso uživale, med katerimi sta bila pravica do oboroževanja in vožnja vozil.

V poročilu o delovanju brigade iz leta 2015 je navedeno, da je večina pripadnic tujih žensk, nearabskim ženskam pa je bilo pogosto dovoljena udeležba v spopadih na frontni liniji. Ženski, ki sta pobegnili iz vladavine Islamske države in sta delali znotraj brigade v Raqqi, sta po navedbah Breitbarta povedali, da če ženska ženska ob aretaciji poskuša pobegniti, dobi kazen v višini 60 udarcev, v primeru, ko ne nosi primernega oblačila ali če nosi visoke pete, pa je kaznovana s 40 udarci.

Foto: epa

16-letnica ob aretaciji zatrdila, da želi nazaj v Nemčijo
Ujetnica v Mosulu, ki je najbolj poznana nemški javnosti, je 16-letna Linda Wenzel, ki je bila radikalizirana prek interneta, eden izmed džihadistov pa je bil tisti, ki jo je prek spletne klepetalnice prepričal, da se je pridružila Islamski državi. Po tem, ko so jo pred nedavnim pridržale iraške sile, pa je povedala, da si želi samo še nazaj domov v Nemčijo.

Linda Wenzel (Foto: YouTube)

Wenzelova je edina evropska najstnica, ki se ji je v zadnjih letih uspelo napotiti na Bližnji vzhod in se pridružiti teroristični skupini. Leta 2015 je naslovnice zasedla zgodba o Avstrijki Samri Kesinovic, ki je bila pretepena do smrti, ko je poskušala zbežati iz primeža Islamske države. Tudi druga mlada dekleta so poskušala doseči ozemlje teroristične skupine, a pri tem niso bila uspešna. Med njimi je tudi 15-letna Safia S., ki ji je Turčija preprečila prehod meje, zato se je vrnila v Nemčijo in lani v Hanovru izvedla teroristični napad, v katerem je z nožem napadla policista.

N. Ž.

 • rubec

  Meni jo pripeljite smrkljo. Bom preveril če še zna vzdihovati po nemško.

  • karpelec

   Ekspert bo to ugotavljal po slovensko.

  • RATATA

   Kaj jo boš prisilil, da bo pred tvojimi očmi gonila sobno kolo?

   • rubec

    Ne. Mešala bo preveč zalite žgance dokler ne bodo rahli.

    • RATATA

     Na kolena z njo!

    • indijanka

     Domišljija?

     • rubec

      Prej poc kot domišljija.

 • dob

  Tipično! Žrtve ščitijo režim, ki jih dela žrtve.
  Enako kot pri nas.

 • tramal

  Tako je če nimaš krščanske vzgoje krivi pa so veliko starši.

 • Kakšne Nemke?? Pravilen je švicarski sistem: Z rojstovm ne pridobiš nič, če izhajaš iz čisto drugačne kulture, pač pa je potrebno vse dokazati v resničnem življenju in se presneto potruditi za državljanske pravice.

 • RealRevolution

  Povecati bi bilo treba rodovitnost v Evropi,elite pa naj sami sebe prepricujejo,da nas je prevec.

  Ultra bogatasev je prevec!.

  Ce ne bodo Evropejci ukrenili jih bo islam pojedel,pa kitajci in indijci itd…
  Bo treba mlade begunke pokristjaniti in mlade otroke.Bodo pa mlade arapkinje bolje opravljale delo in ne bodo posegale po tabletkah.
  In kar je najbolj pomembno vzgojiti v Krscanstvo.Pescica,ki so res begunci in so Kristjani ali pa postanejo in ze imajo druzine so dobrodosli ampak teh je zelo zelo malo proti onim ostalim.
  Za muslimanske begunce naj poskrbijo bogate Arabske drzave.
  Teh polno ekonomskih migrantov,ki so v najvecjem stevilu med 20 in 30 let pa naj jim dajo puske in naj branijo drzavo in svoje rojake!
  Tu tako ne delajo in nocejo saj jim socialne placajo kot , da delajo.
  Namesto tega delajo sranje, posiljujejo, posiljujejo z islamom, delajo sranje,vmes pa se prihotapijo se teroristi in kaksni Albanci,cigani ter polno drugih,ki niso blizu vojnim obmocjam ter Siriji.

  • hle

   Če si gledal strukturo teh hord ki so privrele v Evropo je bilo med njimi prekleto malo Arabk tako da na kaj takega ne bi računal morali pa bi se vprašat kaj za vraga je tako privlačnega na islamu da lahko zameša glavo mladi Evropejki na to vprašanje še vedno nimamo odgovora

   • Marijan Tončić

    EU mladina seksa preko FB

 • mannuro

  Tole je bla nemka, pa ni več. Če jo vržete v ogenj, bo po zasmrdelo, kot vsaki ISIS. Kaj naj tukaj s tako, naj deli usodo svojih borcev. Verjamem, da so jo radi imeli med nogama.

 • Braun Multipractic

  Muslimisch Udba, preverjajo flaške za osebno higieno na WC-ju.

 • jan

  Vnukinje nacistov so se našle v novi supremacistični ideologiji.

 • Olga

  Nazaj v Nemčijo po nagrado? V Sloveniji imamo že 76 let na pukli teroriste!

 • Teja Tesko

  Jaz bi vse, ki so si želele tja, tudi spustila. Le zakaj ne! Ne bi jim pa dovolila povratka nazaj, to je pa logično, da ne. Tale Švabica naj kar poplača svoj dolg Iračanom.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!