Odstavljeni katalonski predsednik pred španskimi oblastmi prebegnil v Bruselj

Foto: epa

Odstavljeni katalonski predsednik Carles Puigdemont, ki ga danes že cel dan ni na spregled, naj bi zbežal v Bruselj, poroča več španskih medijev. Z njim naj bi v belgijsko prestolnico odšlo tudi več članov odstavljene katalonske vlade. Po poročanju španskih medijev naj bi bilo skupno obtoženih 20 oseb, od tega 14 nekdanjih članov zdaj že nekdanje katalonske regionalne vlade in šest članov razpuščenega katalonskega parlamenta.

Neimenovani vir iz španskega notranjega ministrstva je za špansko televizijo La Sexta potrdil, da je Charles Puigdemont v Belgiji. Katalonski časnik La Vanguardia pa je poročal, da je Puigdemont v Bruslju skupaj z neznanim številom članov odstavljene katalonske vlade ter da bodo izjavo dali danes popoldan.

Belgijski državni sekretar Theo Francken, ki je pristojen za migracije, je v nedeljo nakazal, da bi lahko Puigdemont dobil politični azil v Belgiji.

Obtoženih je kar 14 nekdanjih članov katalonske vlade
Špansko tožilstvo je proti odstavljenemu katalonskemu predsedniku in članom njegove vlade danes vložilo obtožnice, v katerih jim med drugim očita upor in nezakonito prisvajanje javnih sredstev, je danes v Madridu sporočil generalni tožilec Jose Manuel Maza. Za očitana dejanja naj bi jim grozilo kar do 30 let zapora, piše STA. Maza je danes še pojasnil, da bodo obtožene povabili na zaslišanje. Ob tem je poudaril, da zaradi teže obtožnice ne izključuje tudi drugih ukrepov, kot sta aretacija in preiskovalni zapor.

Po poročanju španskih medijev naj bi bilo skupno obtoženih 20 oseb, od tega 14 nekdanjih članov zdaj že nekdanje katalonske regionalne vlade in šest članov razpuščenega katalonskega parlamenta.

C. Š.

 • Hun

  Politicne pizde

 • WatsonForus

  naredil štalo in spizdil – taki so levaki po vsem svetu.

  • rabbit

   Si predstavljaš, da bi slovenski komunisti vodili osamosvojitev, veš kje bi bili danes.

   • Srečko Starič

    goli otok

  • DJURO SUMAR

   Sedaj si pa napisal neumnost na kubik.

   • Steiermark

    Obrazloži, ker ti je “težko slediti”, kot vsem levakom, ki najprej delujete kot izdajalci, potem se po luknjah poskrijete in ko so osvoboditelji, pod vodstvom JJ izborili samostojnost (svobode ne, ker vas nismo pravočasno izgnali), potem se pa vi izdajalci, z kratkonogo podgano na čelu, začnete razglašati za “osamosvojitelje”!

    • stajerc5

     Vse zastonj! Ce bi ta cefur zivel dlje od Mohameda, se vedno nebi razumel, kaj mu hoces povedati.
     Je pa res, da brez te bosanske bukve tudi Jelovice nebi bilo…

 • bubamara

  Katalonci bi radi ves denar za sebe. Samo to je cilj pučdemona in njegovih. Že sedaj so bili država v državi, še celo svoje ambasade so imeli po svetu. So uspeli vse uničiti s svojo požrešnostjo.

  • Aton

   To se pa spomnim… Slovenci bi radi ves denar za sebe..Katalonci so dali delo južnakom, sedaj pa imajo mitinge resnice v zahvalo…

  • DJURO SUMAR

   Tako kot naši “osamosvojitelji”.

  • Steiermark

   Bubika, ti pa imaš kratko lajtngo…… Če Katalonci nebi ustvarjali (tako kot smo tudi edino mi Slovenci v jugovini, vzdrževali celo jugovino….) in izdatno prispevali v proračun, nazaj pa dobivali drobtinice (isto kot pri nas), ne vem do česar naj bi bili požrešni, ko jih pa španci držijo na “dieti”, v vseh smislih – tako finančnih, kot tudi kulturnih! Katalonci so najuspešnejši narod v celi španiji in s e nimajo česa bati, nebodo rabili jesti “trave”, kot so nam srbi žugali in grozili, so močni tudi v kmetijstvu, z izvozom ter si vse sami zaslužijo, španci pa jim odmerjajo ostanke in jih tepejo….kot smo bili priča ob volitvah….

   • bubamara

    Ne moreš primerjat katalonije in SR Slovenije. Katalonija je avtonomna država znotraj Španije. Danes se odcepiti zaradi denarja je milorečeno neresno. Evropa temelji na solidarnosti. Prav tako Španija.

 • Občasni Komentator

  ja a niso vsi težili, da kje je slovenska zunanja politika, da ne podpre jasno katalonskega referenduma? Istovetiti slovensko samostojnost s katalonsko je sranje. Mi smo po ustavi iz l. 1974 imeli pravico do samoopredelitve in smo jo jasno izkoristili in izkazali na plebiscitu. Španska oblast, mi namesto prepovedi morali referendum podpreti in narediti protikampanjo, ssaj je več kot očitno, da sedanjim katalonskim oblastem ta met ne bi uspel. Sedaj pa izkoriščajo povsem nepotrebno nasilje ob referendumu, da očrnijo Špance, brez katerih roko na srce ne bi bili to kar so. Skratka krog brez začetka in konca.

  • dr Janez Sveti

   Neverjetno!
   Na Nova24tv sem prebral odličen,pameten in lepo napisan komentar, ki je boljši, kakor vse “novice” na portalu.
   Občasni, polepšaj nam dan :)
   DR Janez Sveti vesoljc

  • Aton

   Pravica do samoodločbe je več kot košček papirja, pa čeprav na njem piše ustava.

   • Občasni Komentator

    No Aton, Korošci, Prekomurci, Primorci, Belokranjci….a imajo vsi ti pravico do te tvoje samoodločbe?in ali bi jih ti podprl pri tem?

    • Srečko Starič

     Imamo jo, in čas bi že bil, da žaberje pokvarjane nabijemo na damijski kolac, sami čifurji fuj

     • Občasni Komentator

      Srečko? Artikuliraj se malo prosim…

     • Aton

      Artikuliraj se? Zelo pametno zveni. Res škoda..

    • Aton

     Med Kastilci in Katalonci je večja jezikovna razlika kot med Srbi in Slovenci
     Kako razumeti narod in narečjapa je seveda stvar IQja.

     • Steiermark

      Katalonci ne govorijo nekega narečja ampak katalonščino, ki jim je pod fašistom Francom ni bilo dovoljeno uporabljati…….podobno kot pri nas pod jugosi, ko so si izmislili “službeni jezik” srbščino in so po dokumentih kracali z zašvasano cirilico, isto tudi table na postajah so bile napisane v srbskem zašvasanem jeziku, kasnje v 80 letih pa so hoteli kar , tudi v šolah uvesti več srbskega jezika, predmete so hoteli v svojem jeziku….. nam v šoli pa so govorili, da se moramo mi učiti srbščine, ker se srbi niso sposobni naučiti slovenščine in pravtako nas ne razumejo…… in še in še….. Oh, kako smo si podobni….po izkušnjah…

     • Občasni Komentator

      Koroška je pa narečje? Hočem ti povedat, da po tej logiki lahko vsako državo cepimo do prafaktorjev. Tudi prekmurce v lj slabo razumejo in so razlike precej velike, ampak smo del istega naroda in ne jaz jim avtonomije ne bi dovolil. Primerjava je čist na mestu, IQ pa seveda še vedno vprašljiv.

    • Steiermark

     Še mi Štajerci nimamo te pravice, čeprav so nas, po nalogu nesposobnega bebca maistra, odtrgali od naše matične domovine Avstrije – pred skora 100 leti…..

    • RATATA

     Kateri narodi pa so ti, ki jih naštevaš kreten zahojen?

     • Občasni Komentator

      tvoji ne

     • RATATA

      Dobr ne bom več zmerjal s kreten zahohen, da boš odgovoril na vprašanje kateri narodi pa so ti, ki jih naštevaš?

     • Rožle

      Pol pa naj bo …
      občasni kreten zahojen

     • RATATA

      Prijaznosti si vsi želimo.

     • Občasni Komentator

      Najprej mi ti povej v katerem obdobju je bila Katalonija neodvisna. Zaradi modelov kot si ti, nimamo prave desnice in nikoli ne bomo zmagal na volitvah. Vse ti temelji na udbi in centrih iz ozadja, znaš zmerjat ne pa ponuditi dejstev. Narod v tem primeru je eden sam, ki bi se lahko zaradi regijskih razlik, ki so kulturološke, jezikovne in ekonomske lahko ločeval in opredeljeval kot samostojen. Vprašanje je kdaj po tem dovolimo nekomu, da se lahko samoodloča? To je vse. Tvoj odgovor, brez razprave, je bilo izključno zmerjanje. In ti imaš jajca, da komurkoli rečeš, da je komunist? Ti si UDBAš in komunist, še vzdevek ti je v tem duhu. In dokler so takšni predstavniki desnice, smo mi v p…di. kot narod in država.

     • RATATA

      Živjo!
      No zdaj ti lahko povem, da te mo jebe naglasak, čeprav se kar lepo potrudiš.
      Slovenc nkol ne reče “vzdevek ti je v tem duhu”, totalno gnusno čefursko je pa tudi “zaradi modelLLov kot si ti”. Sej ni nič hudega no!
      Katalonija je bila poražena v vojni 300 let nazaj in je postala del Španije. Tri tedne nazaj, ko je bilo nasilje v času referenduma sem dejal, da katalonski primer ni takšen kot naš, temveč je bolj podoben hrvatskemu, kjer je bila nujna vojna, saj se je Kraljevina Srbija s slovenskimi Deželami “ujedinila”, hrvatsko in Slavonijo je pa kot zmagovalka na strani Antante okupirala, saj sta bili del celovite Kr.Ogrske.
      O desnici pa tole:
      Redefinirati bo potrebno pomen levice in desnice, saj smo prav vsi zbegani in si nekaj sami domišljamo kaj naj bi bilo tu ali pa tam.
      Nisem nikakršen udbovec, nickname ti naj pa pove, da sem za blagor očetnjave.

     • Občasni Komentator

      Pa itak, da si ti glavni sodnik kdo kaj in kako reče, kdo je zahojen, kdo komunajzar….bla bla nakladač si 100/h. Ja, Katalonija je bila v vojni, ampak tudi pred to vojno ni bila samostojna. Še preberi, pa ne jemlji si pravice sodit druge kaj, od kod in kakšni so na podlagi ničesar. Skratka še kruha bo treba pojest.

     • RATATA

      Vesel sem, da se lahko pogovarjam s tabo.

     • Občasni Komentator

      a misliš “s teboj”veleumni , pametni, edini, največji RATATA

     • Občasni Komentator

      mislim, da moramo vsi prebiralci portala povzeti tvoje mnenje, ker je tako zveličano, globoko, in temelji na 300 let starih dejstvih…brez tebe bi tudi ta sončen dan tu na Nanosu bil popoln nesmisel…sej res razgled čudovit, jaz pa se s takšnimi kot ti ukvarjam…PAPAPA

  • Steiermark

   Po moji logiki ima vsak narod pravico živeti, kako mu paše, s kom mu paše itd., pa neglede na ustave ali dovoljenje kralja, tita ali drugih psihopatskih kretenov, ki se grejo sužnjelastnike! Katalonci so en narod in čeprav so 400 let vztrajali v Španiji, jo vzdrževali, tako kot Slovenci jugose, ter jim nima nihče pravice preprečevati osvoboditve izpod škornja drugih divjaških necivilizirancev – isto kot pri nas. Je pa zelo grdo in nezrelo obnašanje katalonske vlade, ki je pobegnila in pustila ljudi v nemilost špancem – divjakom!

   • Občasni Komentator

    Ja Španci so res divjaki, dejmo jih malo podučit kako in kaj je treba…tokrat na kratk….ne serji

  • RATATA

   Bumbar, a te še po treh tednih nisi dojel, da nimaš blage veze. Kakšno ustavo ti omenjaš kreten zahojen komunajzersk. Imam občutek, da si na fdv diplomiral pod mentorstvom kretena BrglezBike, ki sam sebi pravi, da je mednarodni pravnik.
   Pojma nimaš primitivo bebavo pa tu pišeš blesarije.

   • Občasni Komentator

    ker model si pa ti…vsemogoči RATATA, ki ne ve kdo je TATATA….za vse misli, da obvlada, pa kar po spletu tu naklada. Komuniste vidi stalno, zlasti ko gleda v ogledalo, ker mislit drugače je nevarno, in to mora biti kaznovano.

 • Morala

  Katalonski narod pa pustili na cedilu!!! Na dan refereduma pa takšno nasilje…vse zaman…Ja, kako hitro dobijo politični azil, navaden človek ga ne!!!

  • Steiermark

   če si dovolj “zapečen” in muslimanski terorist povrhu, potem te pridejo na afriško obalo “rešiti”!

 • :-)

  HAHA, toliko o pogumu!

 • totex39

  Sramota, ljudi ni težko zmanipulirati, nato pa vse skupaj pustiti in “spizditi”

 • hle

  Sloveniji se je izšlo zaradi večih okoliščin NOB TO absolutna podpora naroda in tako naprej JJ je bil v tem mozaiku samo majhen kamenček danes ob polomu Kataloncev šele lahko lažje ocenimo kaj vse smo mi napravili prav in kaj vse oni narobe

  • xtc

   JJ heroj levaki in NOB -gnoj.

   • hle

    Ob bedakih kot si ti bi bil rezultat osamosvojitve enak kot v Kataloniji

    • xtc

     Ob bedakih kot si ti se smejim Kučan-levi fašist je prosil ministra Fassina-fašista,da naj preprči ,da slovenka desnica izvede osamosvojitev,ker so levičsrji zgodovinsko osvoboditrelji-a se zavedaš kak kpoden od podna ste levaki’.

     • hle

      Zaradi takšnih kot si ti smo vsi desničarji že vnaprej označeni za idiote zato nam lahko mirno vlada Kučanov klan tako da sumim da si ti kot še mnogi tebi podobni pravzaprav agenti levice

 • xtc

  Ja tale Porkemon z levcaki je pravi levaj kot naši levaki in NOB borci,ko je šlo na gosto pa kazanje pet.

 • Aton

  Po katalonskih odzivih naše politike sem vse bolj v dvomih. Morda pa so res naši levičarji dosegli osvoboditev Slovenije!

 • karpelec

  Zavedi narod in črta, to je najlažje.

 • Janko Gedlička

  Katalonski referendum in razglasitev neodvisnosti nista iz trte izvita. Ustanovna listina OZN v 1. členu navaja, da je eden od namenov združenih narodov razvijati med narodi prijateljske odnose, sloneče
  na spoštovanju načelaenako pravnosti ljudstev in njihove SAMOODLOČBE ter izvajati tudi ukrepe za utrditev svetovnega miru.
  Mednarodni pakto državljanskih in političnih pravicah, sprejete na Generalni skupščini OZN v svojem 1. členu določa: „Vsi narodi imajo pravico do samoodločbe. S to pravico si svobodno določajosvoj politični
  status in svobodno zagotavljajo svoj ekonomski, socialni in kulturnirazvoj. Na podlagi te pravice se prosto odločao svojem političnemstatusu in svobodno opravlja svoj gospodarski, kulturni in družbeni
  razvoj.“
  O samoodločbi je govora tudi v Heslinški skletni listini OVSE.

  • RATATA

   Saj se reveži pri nas ne znajo opredeliti!
   Hrvatom je uspelo s pomočjo usa pregnati 250 jezer pravoslavnih Srbov, da so lahko zaokrožili celoto. Republiko Srpsku pa pustijo primiru.

 • DJURO SUMAR

  Ma kakšen azil neki, naj gredo nazaj v Katalonijo in pojejo kar so zakuhali. Namesto da bi meje izginjale, bi rada vsaka vas imela svojo državo. Tudi naša osamosvojitev je bila norost.

  • Morala

   Kakšna norost neki!?…Slovenska osamosvojitev je že bila prava izbira, le da si takšne Evrope kot je sedaj nismo želeli! Izginjajoče meje-to je norost.

   Štajerci se bomo tudi osamosvojili..☺

   • DJURO SUMAR

    Kaj pa smo si želeli? Kaj si želijo Katalonci? Meje povzročajo samo gorje in nič drugega.

    • stajerc5

     Pisati znas v nasem jeziku, razumes pa nic, nula, nista, nada, nothing…, v cirilici si pa sam napisi! Upam, da vsaj to razumes!?

   • stajerc5

    Upam, da bomo doziveli.
    Hehe, kurja bederca (Trojane)so vseeno mocnejse orozje kot zabji kraki, nje!??

  • šmentanamuha

   Izvoli in odrini nazaj na Balkan, kamor te vleče srce. vsak narod ima pravico do svoje države, če si to želi, potem pa naj se svobodno povezuje s komer koli.

   • DJURO SUMAR

    Ne morem nazaj na Balkan, ker sem rojen tukaj v Sloveniji in bom tukaj do smrti. Tudi takrat smo imeli svojo državo, le da je bila bistveno večja od sedanje. Tudi takrat sem bil Slovenec, kot sem še danes. Tudi če se nebi osamosvojili bi bili danes sel EU, le da bi imeli bistveno več besede, kot jo imamo sedaj, ko smo totalno nepomembni. Veš, če sta šle v EU Bolgarija in Romunija, bi šla tja tudi Jugoslavija.

    • stajerc5

     Jao, bosance moje, kaksna primerjava. Ce so tebe starsi postavili v Slovenijo in ti trubali, da si se rooodio u indiji koromandiji, je eno, drugo je pa, da si verjetno ravno zaradi njih dobil veloyugopranje mozganov. Yuga je bila od zacetka umetna oblika drzave, ki ne more preziveti, od samega zacetka!!! Vsi smo vedeli, ampak je bil strah pred represalijami vecji kot vse ostalo.
     Ti si eno preprosto, zapeljano yugodete, ki se vedno cuje glas “caleta”!
     V bistvu se mi smilis, ampak, “jebi ga, svakom svoje”….

     • DJURO SUMAR

      Ti se meni ne smiliš, saj si prostovoljno postal ovca zarukana.

    • Steiermark

     Ja, vi jugosi bi pa res lahko šli v EU, bi vas za osle porabili – sedaj uvažajo kamelarje in kamele…..

     • stajerc5

      Imas samo deloma prav. Prejsnje generacije so se bile pridne, sedaj je pa se samo socialec in kavc!
      Z malo srece dobijo se za kaksen pivek od F21, ce pridno klempajo po nasem portalu!!

  • RATATA

   Trave ti pa ni bilo treba jest.

   • stajerc5

    No-no, mogoce je pa na dieti…

  • Steiermark

   Tepec, saj to bi naj ravno bil smisel združene Evrope, malih državic!

   • DJURO SUMAR

    Torej so tepci vsi v EU Parlamentu in EU komisiji. Hitro naj še Štajerska zahteva osamosvojitev. Budalo. Pa Nemčijo hitro razkosati na kneževine. Ti pa si osel.

    • hle

     A so mogoče Štajerci drug narod kot mi Gorenci daj ne piši kozlarij spomni se zakaj smo se mi odcepili od juge

  • Janez

   Ti !
   Nič – “mi”.
   SE NISI NIČ OSAMOSVOJIL . GOVORI V SVOJEM IMENU. Ne v mojem. L.r. J. KOMENDA
   P.S.
   A SI KLOŠAR?
   Na sociali?

  • Janez

   Pozabi.
   STALIN, TITO – SO ? Krep, krep. Čakamo še ostale. L.r. J. KOMENDA

  • Đuro, tudi ti si norost, ko takole razmišljaš.

 • RATATA

  Pismo bralca rubrike Svet na Nova 24 tv:
  Kako je pa kaj v Ukrajini?
  Fantje, ki prihajajo od tam mi vedo povedati, da je bila izvedena splošna mobilizacija, da se obstreljujejo in da dnevno umirajo. Bomo kaj izvedeli od dopisnikov?

  • Ana Job

   AVSTRIJSKO DOPISNIŠTVO DANES :

   1. Pri Grazu streljanje.66 letnik je ustrelil 3 migrante. Policiji je bil sumljiv že od prej, ker se je okrog vozil z kombijem VW busom, zadaj na avtu pa je imel čez cel avto velik napis Heil H it*ler.. ampak policiji je bil samo sumljiv.

   2. Avstrijski turški par je parkiral avto v Einkaufcenter in k sreči so ju preiskali policisti, avto je bil namreč naložen do vrha z eksplozivom…

   • RATATA

    Hvala za obveščanje. Nas, navadne ljudi zanimajo tudi razmere po svetu, saj imamo le tako lahko vpogled na dogajanja. Iz Ukrajine so mi prinesli grozljive vesti, kako so vpoklicali vojaške obveznike (splošna mobilizacija je), da ponekod potekaj spopadi in da ljudje umirajo. Nihče ne upa nič povedati niti se o ničemer opredeliti. Žalostno.

    • Ana Job

     Torej pri nas primanjkuje verodostojnih novic. To je res slabo, da takšne novice ne pridejo do nas. V ustanavljanju je nov, odličen desni portal se govori. Več na privat.

   • cosmosjasnovidec

    Ja temu kateri je ustrelil migrante pa morajo dati odlikovanje za primerno obnašanje ter domoljubje.Če bi se še drugi priključili k njegovemu primeru bi Avstrijo hitro počistili navlake in smeti.

  • stajerc5

   Par dni ze pisem kritike o nenormalnem obnasanju reporterjev (ce je sploh kje kaksen?) do aktualnih novic. Ne morem verjeti, nobene reakcije. Se brisejo me ne!!!
   Pa kaj je z vami? A smo ali nismo???????????????????????????????

   • RATATA

    Ti pa js pa židana marela….
    Nismo mi izločili tistih t.i. meinstream medijev, temveč so se izločili sami, saj jim gledamo pod prste in tako smo spoznali njih podle namene.
    Lenuharski preužitkarji upogljivih betic in nastavljivih hrbtov, po vseh štirih plazeči osebki enostavnega, preužitkarskega udinjanja nekemu nedefiranemu “sistemu” Novemu redu.
    Ti brezhrbtenični luzuni, nerazsodnega, puhoglavega razkroja duš in biti narodov so orožje v rokah režiserjev (odločevalskih generalov), to so vojskovodje in nižji izvajalci ukazov, ki jih ne razumejo. Ne dojamejo niti ciljev kaj šele vmesnih kritičnih postaj.
    Dopustili so se vpeti v kolesje vseobsežne mašinerije in v svoji zaverovanosti, dnevno spodbujani z agitacijami tistih, ki so se jim brez njihovega premisleka ponudili za pametne in jim omogočajo male privilegije v zameno za to, da pišejo le tisto, kar je “prav” ali pa da molčijo o tistem, kar “ni prav”. Zanje seveda.
    Dosegli so kritično maso. Že zdavnaj.
    Mi (le kdo smo Mi?), vem da smo manjšina, ki si rečemo desnica, definicijo za to nam je pa nanizala levica, ki pa levica (po starem) zagotovo ni, čeprav se kot takšna prikazuje volivcem, ki tradicionalno in a’priori voli le levico.
    Ubogi smo(!) zaradi neenotnosti in razklanosti med seboj, ubogi smo, ker se za hudiča ne pojavi neomadeževan Alfa Samec z močnim rogovjem in viteškimi bodygardi razsodnega uma in jasne, glasne besede.
    Traja obdobje, ko bi morali spoznati, da je t.i. desnica v situaciji, ko je potrebno drastično ukrepanje in ne le omahovanje v skladu z “demokracijo”, ki je izrojena in uzurpirana s strani t.i. levice.

    • stajerc5

     Cudovito napisano, samo…., kdo (tudi od nase strani) te bo razumel in hotel priznati resnico!?
     Alfa Samec…., to je to, ampak je (kok bi to reko po nase) ze bolje, ce ne muksnem kaj vec.

 • hle
 • cosmosjasnovidec

  Pa kaj so Španci pritegnjeni kot pri nas?
  Saj so pa že v nedeljo vedeli,da lahko v Bruslju dobijo azil ter,da bodo ziher pobegnili in bi jih že takrat morali aretirati.
  Tukaj nekaj ne štima kot bi moralo in je vse dogovor.

  • Prav je, da so pobegnili.
   Jaz bi tudi, če bi me hotel kdo zapreti za 30 let samo zato, ker imam rada mojo domačijo.

  • RATATA

   Pravijo naj bi šli pod zaščito belgijskih desnih.
   Marsikaterega političnega dogovora ne razumemo. Redki dogovori pa na koncu izpadejo dobro.

 • Darth Vader

  tisti trenutek, ko sem videl na internetu prispevke o političnih strankah izza katalonskega referenduma, sem vedel da gre za prevaro……ne more ti leta 2017 v 21 stoletju neodvisnost države speljat stranka, katera na javnih tribunah izobeša tastaro zastavo sovjetske zveze….torej če so pri tem – katalonski neodvisnosti prisotni leninistično-marksistični krogi politikov……kot se z vsebino zgornjega članka potrjuje……je potrebno vse do zadnjega eksekutirat, ker boljševizem in leninistično/marksistični nauki so poguba evrope…..

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!