Oglasil se je Puigdemont iz Bruslja: “Ne bom zaprosil za politični azil”

Carles Puigdemont (foto: epa)

Odstavljeni katalonski predsednik Carles Puigdemont je danes na novinarski konferenci v Bruslju dejal, da bo spoštoval rezultate regionalnih volitev v Kataloniji, ki jih je Madrid napovedal za 21. decembra. Ob tem je dodal, da ne namerava zaprositi za politični azil v Belgiji.

Puigdemont je pojasnil, da v Belgiji ni zato, da bi zaprosil za politični azil. “To ni vprašanje Belgije,” je povedal. Odstavljeni vodja je v Bruslju dejal, da bi se morala želja in zagon njegove regije po osamosvojitvi upočasniti, da bi se izognili nemirom, ko je Madrid Kataloniji odvzel avtonomijo. “Ne moremo zgraditi republike za vse na temelju nasilja,” je dejal in dodal, da če to pomeni upočasnitev razvoja republike, potem je treba to premisliti “kot smiselno plačilo“.

Na Puigdemontovi današnji novinarski konferenci se je v sobi, namenjeni le 50 osebam, zbralo več kot 150 novinarjev, piše STA.

Ustavno sodišče Španije razveljavilo deklaracijo o samostojnosti
Iz Španije pa prihajajo informacije, da je špansko ustavno sodišče razveljavilo deklaracijo o samostojnosti Katalonije, ki jo je parlament sprejel v petek. Zahtevo za razveljavitev je zahtevala vlada premierja Mariana Rajoya.

C. Š.

 • BananaNjam

  Torej se je lepo pokakal in še ni zamenjal gat….

 • Soave

  Dobro je v toliko, da pove svoje mnenje in malo razjasni problem novinarjem. . . . . . hm, čepra vemo, kaj danes novinarstvo je !!

 • xtc

  No na bo hero in z druščino stopi pred strelski vod kot vsi socialistični hujskači na vojno in revolucijo,ki nato pozabijo na naod in iz njega naredijo reveže in sužnje.

 • Olga_10

  Se je šel posvetovati s Sorosom?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!