Olimpijec Bojan Tokič nanizal zgodovinski uspeh v Riu

Foto: STA

Bojan Tokič je z uvrstitvijo med 16 najboljših namiznoteniških igralcev na olimpijskih igrah v Riu vpisal zgodovinski uspeh za slovenski namizni tenis. Preboj v četrtfinale mu je preprečil evropski prvak Dimitrij Ovčarov.

Nemec je bil boljši s 4:1, potem ko je v Tokič dobil prvi maratonski niz s 33:31, v drugem pa je imel zaključno žogo za vodstvo 2:0. V 3. krogu je ugnal 18. igralca sveta, Portugalca Tiaga Apolonia.

Ostale uvrstitve
Robert Žbogar je osvojil 22. mesto na 200 metrov delfin; v predtekmovanju je postavil nov državni rekord, lasten rekord je popravil za 24 stotink sekunde.

Kanuista na divjih vodah Luka Božič in Sašo Taljat sta se med dvojci uvrstila v polfinale, uspeh pa je potrdila tudi kajakašica Urša Kragelj.

Strelec Boštjan Maček je v trapu končal na 22. mestu, judoist Rok Drakšič pa je v konkurenci do 73 kg izpadel že v uvodnem dvoboju.

M. P., STA

 • sikofitol

  >>Preboj v četrtfinale mu je preprečil evropski prvak Dimitrij Ovčarov. Nemec je bil boljši…

  Bravo Bojan, ti si taprav busanc. Če ti ne bi blo treba samemu gate prat (vemo, kako so danes praški agresivni), bi lahko stresel tudi tega nemškega ovčarja..

  • karpelec

   …ja pa žrtvuje, da mu ovčar roko odgrizne.

  • rubec

   Hehehe

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!