Nov poskus odpiranja vrat množičnim migracijam v Evropo

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

Evropska komisija namerava razširiti izdajanje “humanitarnega vizuma” na vse članice Evropske unije. Nov zahrbten poskus odpiranja vrat množičnim migracijam. Zdajšnji sklic evropskega parlamenta je večinoma naklonjen migracijam, to pa se lahko spremeni z majskimi volitvami.

Evropska komisija namerava v kratkem pripraviti in poslati v potrditev v Evropski parlament nov zakon s področja migrantske zakonodaje, ki bo uvedel tako imenovani humanitarni vizum, nekatere države ga že izdajajo, za vse države članice EU. S tem zakonodajnim postopkom bodo lahko migranti popolnoma legalno vstopili v vse države članice Evropske unije in zaprosili za azilni status. Na ta način se bo še bolj zabrisala že tako vse manj razločna meja med ekonomskimi migranti in begunci.

Gre torej za nov poskus zagovornikov migracij, s katerim bi na široko odprli vrata priseljevanju iz držav tretjega sveta v države članice Evropske unije. Kot že mnogo pobud za omogočanje čim večjega priseljevanja v EU je tudi ta zadnja pobuda − in kmalu tudi uradna zakonodajna listina − ovita s plaščem humanitarnosti. Predlagatelji namreč trdijo, da prihaja kar devetdeset odstotkov vseh migrantov ilegalno, kar pomeni, da morajo za svojo pot plačati različnim prevoznikom in posrednikom, ki so navadno del kriminalnih združb. Ta nova listina naj bi s svojim sprejetjem, tako avtorji listine, končala ilegalne migracije in s tem uničila posel kriminalnim združbam.

Nov zahrbten poizkus
Prosilci bodo torej v primeru sprejetja te zakonodaje lahko za vizum zaprosili na vseh veleposlaništvih držav članic EU (do sedaj so imeli to možnost le na veleposlaništvih Nemčije, Francije, Italije, Španije, Belgije in Andore), kjer pa naj bi uvedli visoke varnostne standarde in preverili vsakega prosilca, ali je njegova zahteva utemeljena; do vizumov naj bi bili upravičeni samo tisti, ki so dejansko preganjani. Seveda pa je vprašanje, kako bodo diplomatski uradniki preverili ozadje ljudi v državah, kjer niti tamkajšnje oblasti ne vedo natančno, koliko prebivalcev sploh imajo. Kako bodo lahko preverili, kdo je dejansko ogrožen in kdo ne?  To pomeni, da uvedba tega vizuma ne bo praktično nič zmanjšala “posla” kriminalcev in da bodo migranti večinoma še naprej potovali proti Evropi ilegalno s pomočjo kriminalnih združb in drugih posrednikov. Pomen tega vizuma je samo v tem, da bodo lahko levo liberalni odvetniki zagnali vik in krik, češ da proti delu migrantov poteka diskriminacija, levičarsko usmerjena sodišča pa bodo takoj začela izdajati sodbe, češ da je diskriminacija prepovedana, kar pomeni, da bodo za popravo te “krivice” naložili članicam EU, naj vsakemu migrantu, ki se bo prikazal na njihovi meji, avtomatsko izdajo ta “humanitarni” vizum. S tem pa bo omogočen pravi namen tega zakonodajno-političnega manevra: izsiliti čim bolj odprta vrata za množične migracije.

Fajonova in Kučan na shodu v podporo migrantskemu centru v središču Ljubljane, (foto: Twitter)

Zagovornikom migracij se mudi
Zagovornikom množičnih migracij se seveda mudi, saj se pripravljajo na nov migrantski val, ki se zbira na vzhodu Evrope. Po napovedih v grških, bosanskih in srbskih medijih pričakujejo okoli 80 tisoč migrantov, ki bodo odšli proti državam članicam EU. Zatorej mora biti vse pripravljeno, da se bo ta množica lahko hitro “absorbirala” in razpeljala po Evropi, saj se zagovorniki migracij še dobro spominjajo reakcije evropskih državljanov ob migracijah jeseni 2015 in revolta, ki je sledil in dvignil priljubljenost protimigrantskih strank. Migrantski val bi torej radi hitro in čim bolj nevidno “zapakirali, pospravili in dostavili” ter ga potem vsilili Evropejcem. Evropski komisiji pa se mudi še iz enega razloga. Ta čas je za ta predlog v Evropskem parlamentu pripravljenih glasovati 429 poslancev pri 41 vzdržanih in 194 glasovih proti. Čez tri mesece bodo nove volitve v Evropski parlament in kot kažejo ankete, je veliko vprašanje, ali bo novi sklic parlamenta tudi tako naklonjen migracijam, kot je sedanji.

Bogdan Sajovic

 • Imperial Commando

  Zapomnite si 2. sliko, da ne boste iskali krivce ko bo v SLO počilo.

  • Artur

   Nekje so nekateri za narodne izdajalce predvidevam že pripravili štrik in pručke, ko bo počilo, če bo zmanjkalo štrika bodo dobri tudi kabli.

   • janezxy

    Za njih je kramp.Da se bo nadaljevalo z njihovim orodjem.

    • boogin1

     Gnojne vile so še najboljše za njihovo ozdravitev.

   • Steiermark

    …. če jih cigani nebodo prej pokradli – zaradi bakrenih žic, ki so v njih…

 • koza

  lahko pričakujemo še begunce iz Nove Zelandije

  • janezxy

   V Novi Zelandiji je ljudem prekipelo.Dovolj imajo tega muslimanskega uvoza.Tudi EU je sita te muslimanske nesnage.Je pa zanimivo,kako komuno mediji to pozorno spremljajo in zgroženo komentirajo.Skrbelo pa jih ni,ko je ISIS vsak dan pobival,posiljeval,izganjal na stotine kristjanov in rušil cerkve.Zato so musliti in komunarji enaka nevarnost za EU in svet,prav tako za Slovenijo.

   • koza

    to ja, tak se zgražajo, kot da vsak pokol ni grozen, ko so terorizirali v Franciji na koncertu, so pol dajali na mobitele Fr.zastavo, pa je bil komentar FB, da so hoteli videti kako dolgo jih bodo imeli gor oz. sočustvovali z Francijo, nakar pa gledaš po enem letu reportažo in vidiš, da od države niso dobili fin. podpore, ve se pa kaj pričakujejo od EU folka, ko oni prihajajo; ravno gledam Mektiča na N1, Slo. bo odslovila 3 modele, pa so rekli, eh saj vas ne rabimo, vidiš užaljenost, upam da bo pri tem ostalo, je pa te dni toliko slučajnosti, vse v tem krogu, od Tajanija dalje

   • samotoje

    Najprej je bilo mnogo muslimanskih akcij. Zdaj se je zgodila reakcija. Vse skupaj je grozljivo, a ne nepričakovano.

    • Steiermark

     V primerjavi, z vsakdanjim klanjem (npr. po Nemčiji), z Bataklanom itd., današnji incident ni nič…….Ko se bomo beli, avtohtoni v svojih domovinah “zbudili” in zbrihtali (če nebo prepozno), šele takrat bomo priče množičnemu uporu , proti zverinskim divjakom, ki v imenu alaha hočejo obvladati celi svet, za začetek in s pomočjo zveri sorčija, pa najprej EU!

   • Steiermark

    Na ORF sem pri poročilih slišala, da sedaj je nevarnost desni extremizem, da islamski terorizem je “preteklost”. Človek nemore verjeti, kaj blebetajo te rdeče teroristične svinje….

  • xtc

   Ko bo zaružilo v EU bodo plavali tja-tole ni nič dobrega.

 • janezxy

  Na sliki,kateri so migranti.

 • PLavi-mil

  Voliti je treba desne stranke v Sloveniji SDS, ker ostali so Kučanovi sateliti.

  • Duhec

   Sateliti pomenijo razvoj in napredek, vi ste obtičali v kameni dobi.

   • Steiermark

    ti pa si smrdljivi duhec in nas hočeš “uspavati” s svojim smrdljivim duhom…

 • xtc

  Evropa se pomika v vojno,ki je že startala.
  Dogodek v NZL je nznanilec prihodnjega razvoja dogodkov.
  Poenostavljanje vzorba dogodkov na NZL in vsesplošno vpitje o desničarskem zločinu inraizmu itd ter trikrat hujšem joku,ko je bilo žrtev v Bataclanu vsaj 3do 4 krat več pa je skejno neokusno.
  Dejstvo je ,da je vsak zločin obsodbe vreden-vendar pri tem moremo biti dvolični,če zločin zagreši tisti ki ni levičar,musliman,anarhomultikulti liberalen socialist-je to malodane pekel,ko ga pa izvrši nekdo izmed vrst prvih,pa se išče izgovore kako zadeve opravičiti in da so rivci pač žrtve ki sopač krive tega ali onega.
  Breviki ipd ljudje bodo vedno bolj dobivali krila ravno zaradi norosti Bruslja,ki bo nakoncu rezultirala razpad EU in vojno v Evropi.
  Da Evropejce vse to potiska v smeri radikalnih idej je jasno in še se bo stopnjevalo ,zakaj?
  Samo primer Nemčije;Nemcem že trgajo od plač in penzij,dvigajo davke in prispevke,sedaj pa je Merckelca začela z kampanijo devanja velikih kupov denarja za firme ,ki jemljejo “ilegalce” v službo in odpuščajo Nemce,ker one plačujejo 3X manj pa šeod države dobijo denar.
  Seveda pa se pojavljajo vse večji konflikti v firmah saj gre za nesposobne in neuporabne ljudi,ki niti jezika ne znajo,ogromno je škarta in napak ter lomov itd napredka pa nikakršnega.
  Nemci pa v zameno za to dobijo višje davke zato pritisk v glavah Nemcev rase in se bliža vrelišču enako se dogaja po drugih EU državah in ni daleč več do vojne in raufnk industrije.
  Krivci zanjo pač niso desničarji ampak kot vedno levičarji.

  • Duhec

   Deda, relax. Ni vse tko črno.

   • xtc

    Res ne še mal bolj.

   • macon

    Marica, ti se spoznaš le na krivi krulac, torej komentiraj samo njega.

 • Duhec

  In temno rjavih še vedno ni?! No, razen Janše.

 • RATATA
 • Olga101

  Izdajalce, ki delajo proti volji ljudi, je treba postaviti za rešetke! Pazimo, koga volimo v evropski parlament! Dajmo levičarjem nogo!

 • Morala

  Nič dobrega se ne obeta. Včeraj sem gledala na RTL, kako živijo brezdomci, drogirani na ulicah mest po Nemčiji….sramota za vse države EU, da ne poskrbijo prvo za svoje državljane…

 • Common Sense

  Dosedaj mi še noben levičar ni znal razložiti zakaj se komu zdi dobra ideja, da Evropa sprejema neuke prišleke, ki bodo 99% pristali na socialni podpori in se z 99% verjetnostjo getoizirali po večjih mestih #izkušnje iz Francije. Zakaj je torej to za Evropejce “dobro”? Mi zna kdo to razložiti, tako po domače? No, saj tu na tem portalu prav veliko levičarjev ni, ampak tisti ki so, prosim….Sem pripravljen poslušati.

  • macon

   EU je najbolj razvajena permisivizirana družba na svetu z mladimi moškimi z najmanj testosterona. Gospodarji sveta ne rabijo več 70% Evropejcev v srednjem sloju, ker tehnologija naredi več in ker globalizacija ustvarja procentualno manjše srednje sloje po državah tretjega sveta, ki proizvajajo za cel svet. Večino Evropejcev bodo pahnili v nižji sloj.

   EU države bodo torej še več trošile in že trošijo stotine milijard za bio-eko, migrante, “čisto” energijo, skrajno levico, lgbtq, feminizacijo in “enakost”, še več sociale, še več birokracije, davkov in regulacije ter posledično v dokaj kratkem času stagnirale. Same ponikalnice kapitala brez najmanjše družbene koristi razen za “aktiviste” (beri kriminalce), ki za tem stojijo in uničenje zahoda javno propagirajo ter pozdravljajo kot napredek.

   Naslednja kriza, ki se že kaže, bo propadanje samo pospešila. Zbudili se bomo v policijske države z duševnimi odkloni kot normo, kar nam že zdaj s svojim zanikanjem tisočletnih medčloveških struktur in odnosov (družina, delo, dolžnost-pravica, odgovornost-nagrada) vsiljuje skrajna levica.

   • Steiermark

    Joj, še vedno ne razumeš, da k nam, v EU rinejo sami znanstveniki in ddoktorji, ki nas bodo , “zabite Evropejce”, nadomestili…..

  • boogin1

   Common Sense
   Si pa optimist, da pričakuješ racionalno razlago od levičarja. Najbrž veš, da so levičarji-beri komunajzarji že po naravi primitivci najnižjega razreda. Na splošno jim matematika dela velike težave, zato se z njo ne obremenjujejo kaj dosti. Živijo na tuj račun in delijo sadove dela nekoga drugega. Če se jim upreš ali razmišljaš drugače kot oni, hitro končaš na montiranih procesih, sledi sodba, nato obsodba, če citiram Kučana, ki je izrekel: “Najprej diskreditacija in nato likvidacija”. Seveda bi te najraje poslali v jame, ali poslali na Goli otok, vendar na njihovo žalost to danes pač ne gre, ali ne gre več tako enostavno, kot leta po II sv. vojni.
   Če pogledaš nazaj, kaj pravi zgodovina, ugotoviš, da imajo komunajzli primat s številko več kot 100 milijonov pobitih nedolžnih ljudi.
   Komunajzarjem nobeno število nedolžnih žrtev ne pomeni nič, milijon, deset, sto in več milijonov, krvi pijanim komunajzarjem ne pomenijo nič in kot sem že prej omenil je razlog tudi matematika, ki komunajzlom povzroča glavobole.
   Vse njihove trditve temeljijo na lažeh in raznih izmišljotinah, resnica pa je tisto, česar se komunajzli najbolj bojijo.
   Po mojem si komunajzli zaslužijo samo ene gnojne vile v vamp, da se bodo za svoje zločine, laži, podtikanja in razdvajanje naroda čim bolj matrali.
   Levuharske vlade, razdvajajo in hujskajo ljudi, kar javno s pomočjo komunajzelskih medijev, da ne omenjam komunajzelske kuzle Svetlajne M., kuzle-posranke Lajne v EU parlamentu in bolanih novinarjev RTV SLO in revije Mladina, da runklr v alkoholnem deliriju v EU parlamentu ne omenjam, ker ko pišem z gnusom njihova imena, imam občutek, da mi prsti smrdijo po dreku. Vabijo migrante-potencialne volivce sredi Ljubljane, ker najbrž menijo, da si bodo s pomočjo njih obdržali na položajih.
   Ponavadi ko mine doba komunajzlov, ostanejo za njimi zadolženost, obubožano ljudstvo in ponavadi gore trupel. Na koncu jim bo upam sodilo ljudstvo in bo njihov konec klavrn.

  • Steiermark

   Soroševi hlapci pač poskusijo z zvijačo doseči, da si narod “piše sodbo sam”, ter na “svojo” željo vabi in sprejema “doktorje znanosti”, ki si želijo “prispevati” in doprinesti z njihovo posiljevalsko morilsko kulturo, k uničenju avtohtonih narodov…. Samo to še nam niso razjasnili, potem ko bodo belce poklali ali drugače iztrebili, kdo bo potem delal za njih – doktorje?

 • koza
 • marker

  Ker so pri nas na oblasti levičarji, se nam migrantov sploh ni treba bati. Ko bodo prišli, zaprosili za azil, potem pa bodo kmalu popihali čez mejo v kapitalizem. Pri nas bi ostali le, če bi jih zaprli. Brez panike!

 • Novakec1

  Dobil bodo neke papirje da bodo lahko uradno delal sranje(organizirane zombi tolpe ki jim policija ne bo nič mogla) po €U. Bančne kartice z mnogo € gor že dobivajo, dvigujejo pa bosanske €???

 • ljubinica

  Vceraj sem gledala tole:
  TV Al jazeera, intervju z mlado (30 +) poslanko svedskega parlamenta. Somalijka, muslimanka, v hidzabu. Na Svedsko je prisla kot otrok. Solanje so ji seveda placali svedski davkoplacevalci.
  Je hvalazna? Ha ha …
  Govorila je samo o tem, kako pomaga migrantom, kako je svedska druzba neenaka, s sistemsko rasno diskriminacijo ….
  Prvic jo je obcutila v osnovni soli. V razredu sta bila dva somalijska sosolca. En bi rad postal znanstvenik, drugi pa profesionalni nogometas. Ko sta to povedala uciteljici, je rekla: to ni mogoce …. In vsem trem Somalijcem se je podrl svet. Bodoca poslanka je do takrat verjela, da vsakdo lahko uresnici svoje sanje …
  Uciteljica jih je pa postavila na trdna tla: ce si crn, nehaj sanjati ….

  • šmentanamuha

   Saj lahko gredo sanjat nazaj v Somalijo. Domovina jih potrebuje!

   • Steiermark

    Domovina je še vedno prepolna lenuhov, tako da teh, nazaj, nebi več hoteli….

  • sodnikisozločinci

   Samo Glavan: Usmerjenčki

   Ne, punčka, ti ne boš zdravica
   Tebi bom v roke dal omelo
   Sicer imaš, pa res, prav nizko čelo
   Ne, punčka, ti ne boš zdravnica

   Kaj pa ti? Ti ne boš tršica
   Ti imela lepo boš postavo
   Tebi bo preživljanje v zabavo
   Ne, punčka, ti ne boš tršica

   Ne, sine, ti ne boš pilot
   Tebi v roke pristoji lopata
   Sicer pa, kdo za vraga je sploh tvoj ata?
   Ne, sinko, ti ne boš pilot.

 • Rožle

  Nova TV .. kako kaže kaj s člankom o “naših” “slovenaćkim teroristima” ??

  Slovenija bo izgnala tri domnevne islamske skrajneže
  Ljubljana, 14.03.2019,
  Je v Sloveniji delovala potencialna teroristična celica? …

  • samotoje

   Vice o Bosancih bo treba revidirati.

  • cosmosjasnovidec

   Saj pa deluje že nekaj let oziroma od takrat,ko se je prva muslimanska podgana pojavil v Sloveniji.
   Ogromno umorov kateri so še dandanes nerešeni je v Sloveniji povzročila ravno muslimanska golazen.
   Se spomnim,ko je pred leti en muslič v Velenju ubil enega znanca iz mojega kraja z katerim sta bila sodelavca v Velenju samo za peščičo takratnih tolarjev v vrednosti 2-3 gajbe piva,ker je mislil,da ima pri sebi v denarnici celo plačo.
   Tožilec je za musliča zahteval neko smešno majhno kazen in še takrat je verjetno dobil samo pogojno kazen.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

  • Steiermark

   Še deluje…..

 • Rožle

  Hmm .. kaj pa počne med temi pajaci rdečo beli kockasti migra … ???

 • gorjanc

  Zaćnimo razmošljati o SLO-exitu,ker nam bo ta bruseljska godlja uničila DOMOVINO! !
  KAKO JE NA DANSKEM preberite v članku profesorja prava OLE-ja HASSELBALCH na univerzi v ARHUSU :
  Denmark in a State of Unreported Collapse ( Google-Gatestone Institute -Archives)
  ( kakšno škodo delajo ti Zlatohordni spermonosci)

 • cosmosjasnovidec

  Tako to je.
  Ko pa se najde junak kakršen je Novozelandec kateri je poodprašil to muslimansko golazen ga pa imenujejo terorist,fašist oziroma vse kar je mogočega namesto,da bi mu za dobro opravljeno delo podelili zlato medaljo ter dali spodbudo še za več takih koristnih opravil.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • Steiermark

   Zanimivo, kako neki “Novozelandec” posluša “trubače” – srbsko muziko, tik pred obračunom? Ali misliš, da je to tipično za Novozelandce?

   • cosmosjasnovidec

    Tega ne bi vedel.
    Namreč ne vem katero zvrst glasbe obožuje.Tako kot nekateri obožujejo ameriško,nemško,brazilsko,italijansko itd. ni izključeno,da tale obožuje primer srbsko oziroma kake druge trubače saj jih obstaja ogromno primer mohikanci oziroma trubači ti so pa po vsem svetu različni.
    Kakršno koli glasbo je poslušal pred tem ni nikakršna povezava z njegovo nacijo in se nikakor po glasbi ne more sklepati katere narodnosti je lahko se pa res približno samo ugiba.
    Sicer je pa popolnoma vseeno ali je srb,šiptar,slovenec,hrvat itd ne glede kdo je ni slab človek,če je proti kamelotrajbarski pedofilski muslimanski nesnagi.
    ————————————————————————
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec

    • Steiermark

     Z zadnjim stavkom se strinjam. Sicer pa je bilo povedano in “slišano” na videu, da je poslušal srbsko glasbo, s katero je eden srbski koljač, ne vem, če so rekli karadžič ali mladič, “šel v boj”, v balkanski vojni . Oni naj bi mu bili navdih!

     • cosmosjasnovidec

      Bo že držalo,če tako praviš.Jaz sem o tej zadevi pogledal en video posnetek na netu tam še pa ni bilo omenjeno ničesar o glasbi oziroma o tem kaj pišeš tako,da sem jaz videl šele začeten posnetek tole so pa očitno objavili kasneje.
      ————————————————————————
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec

 • bojan

  Timetravelerji so napovedali da tretja svetovna jederska vojna bo med 2020-21. Upam da res, želim si popolnoma čiste zemlje in niti enega muslimana nikjer več , …prav tako nobenega politika ki ima v glavi slamo in misli samo na denar. Rade volje dam življenje zato da bo vse od naštetega izginilo za vedno, da vsaj zanamci ne bodo več trpeli.

  • janezxy

   Veš mama,zato za kar sem se vsral ,se bi hotel še enkrat vsrati.

   • sodnikisozločinci

    Prosto po K. D. Seruhu.

  • Matt von Glanz

   Jesus saves.

 • šmentanamuha

  Fajonka je ena blesava baba, ampak zakaj se Kučan tako grdo drži?

  • Steiermark

   Verjetno se zaveda, da je tik ob njem Matilda….

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!