Orban optimističen glede sankcij proti Madžarski in napoveduje novo bitko držav članic EU za obrambo državnih meja

Madžarski premier Viktor Orban (vir: twitter)

Madžarski premier Viktor Orban je prepričan, da odločitev Evropskega parlamenta, ki je v sredo proti Madžarski sprožil postopek zaradi kršitve temeljnih evropskih pravic, za to državo ne predstavlja “nobene nevarnosti”. Napovedal je tudi, da bo Budimpešta v ponedeljek odločila, na kakšen način bo izpodbijala veljavnost glasovanja.

Glede tega, da Budimpešti grozi nevarnost odvzema glasovalnih pravic v EU, je Orban v današnjem pogovoru za madžarski javni radio samo zamahnil z roko, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Gre za postopek, na koncu katerega ni nobenih sankcij, nobene nevarnosti ni,” je dejal in pri tem spomnil na leta 2013 sprejeto poročilo, v katerem je Evropski parlament obsodil sporne spremembe madžarske ustave. Takrat “se ni zgodilo nič, tudi tokrat bo tako”, je prepričan madžarski premier.

Naslednja bitka bo za branjenje državnih meja
V sredo je Evropski parlament prvič v zgodovini začel postopek za sprožitev 7. člena pogodbe EU, katerega skrajni ukrep bi bil odvzem glasovalnih pravic Budimpešti. Poljska in Češka sta že napovedali, da bosta blokirali vsakršne sankcije proti Madžarski. Orban je sicer sredino glasovanje evropskih poslancev označil kot poskus oslabitve Madžarske, ki je “simbol upora proti migracijam”.

Obtožil je nemško kanclerko Angelo Merkel, da želi nadomestiti madžarsko mejno stražo s “plačanci, ki jih pošilja Bruselj”, in dodal, da se bo “naslednja bitka” bila glede pravic držav članic, da branijo svoje meje. Ta bitka se bo po njegovih besedah začela naslednji teden v Salzburgu, kjer bodo migracije in varnost na mejah glavna tema neformalnega zasedanja notranjih ministrov EU. V pogovoru za madžarski radio je Orban tudi napovedal, da bo Budimpešta v ponedeljek odločila, na kakšen način bo izpodbijala glasovanje Evropskega parlamenta.

C. Š., STA

 

 • ŠČŽČŠČŠŽČČŠŽČŽŽŠČŠČŠ

  Orbanu ne more EU nič, ker EU rabi čisto vse glasove v EU svetu za sprožitev 7 člena Čehi in Poljaki so pa že napovedali VETO tako, da

  Madžarska >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> EU

 • xtc

  Neumnosti ,ki jih počnata Bruselj in merkelca,gredo le na roko Orbanu,ki bo le še pridobival na moči in podpori tudi širom EU in rast strank podonmim njegovim je že nemogoče več ustaviti in edino ,kar bebci lahko dosežejo je to ,da se EU predeli in ,da e Nemčija pči čez pol.

 • Morala

  Še bolj so ga podžgali…Brez VS4 ne morejo nič!!!

 • skorpijon93

  slovenci, bodite solidarni z sosedi, madžari člani višegrajske skupine kamor je bila povabljena tudi slovenija !

 • skorpijon93

  na madžarskem,slovaškem,poljskem,češkem muslimanov( kosova,albanije,bosne,afganistana.sirije ipd…) ni , težav ni, si jih ne uvažajo in posledično jih ne trpijo, vladajoča politika je pa samo obraz stanja duha v družbi in pa ogledalo volivcev, kako je v sloveniji se pa samo zamislite, bolje da nebi pisal, ker mi gre na bruhanje

 • Dado

  Zagovarjate Orbana le homofobi, ki pa jih je največ v SDS . Dajete si plašnice na oči in čepke v ušesa, da se ne bi slučajno seznanili s stanjem na Madžarskem….Isto bi rada delala SDS v Sloveniji, pa ne gre. Že sedaj peče in boli SDS, ker zmagovalec volitev, ni mogel sestaviti vlade, pa toliko “odličnih strokovnjakov” ima in poslancev, izkušenih politikov, pa nič ne morejo. Dalje simpatizirati z Orbanom je nujno, saj je “šefov” prijatelj, ki je odkupil delnice medijev šefa SDS…. , Orban je prišel na konferenco SDS in te usluge je treba vrniti. Poslanci desnice so bili poraženi v parlamentu EU, ko so zagovarjali Orbana, cena je zelo visoka za SDS….

  • Artur

   Homofobija, obrambni zdravorazumski obziv proti indoktrinaciji in vsiljevanju sodomitske izrojenosti .
   Bravo Orban .

  • črnogled

   Pa DADO,kaj si ti topli?Če si se za to zahvali staršem,zdrave ljudi pa pusti na miru.Če bi tu imeli Orbana bi bil hitro red in se debili tvojega tipa ne bi oglašali in delali reklamo pedrom.

  • xtc

   Saj bo kmalu šlo ne boj se po celi EU zato ne skrbi preveč.

  • pajot

   dado,koji ga prima rado….homofobija pomeni strah pred pedri. Ampak,če verjameš,jaz se vas prav nič ne bojim. Tudi SDS se vas ne boji. Nihče normalen se vas ne boji. ne lapaj o fobijah,ker ti stvari glede tega niso čisto jasne. kar pa se tiče Orbana,on bo novi vodja Evrope . Za domovino z Orbanom naprej!

   • McBobo

    Tako je, ko se bo drek polegel, bo novi vodja Nove EU Orban.

   • Felikss_AH

    Pravilno… ne gre za Homofobijo… gre za HomoGnusijo. Gnus in strah nimata ničesar skupnega

  • McBobo

   Ej model, napisal si zmagovalec volitev. A ti to kaj pove???? Vse ostalo so komunajzerske laži in potvarjanja. Moralni in DEJANSKI večinski zmagovalec volitev 2018 SDS=desnica=domoljubi=domobranci.
   Ostali ljubiteji smradov se boste razbežali tisti trenutek, ko boste dejansko prišli v kontakt s inženirskimi smrduhi.

  • cosmosjasnovidec

   Hahaha.
   Pizda ti pa si usekan pod nulo bumbar pasjenaskakovalski.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

  • koza

   ne podcenjuj folka, ko se bo potrebno branit, ne boš gledal levo desno, marsikdo bo moral biti za dom pripravljen, tako kot tile včeraj za svoj dobrobit, sam eni ne bodo imeli kaj izgubit, le kateri?

 • xtc

  Tisto,za kar se bo v EU neizbežno zgodilo pač ni kriva desnica,pač pa podivjane levica le stvari se bodo zopet znormalizirale.

 • skorpijon93

  slovenčki učite se od madžarov, čehov !

 • Olga2345

  Bravo Orban! Sedaj pa eno dobro gasilsko cev pa očistit Avgijev hlev
  (evropski parlament) Sorosove skorumpirane navlake! Ven s skorumpiranci!

 • Mira

  Orban je včeraj dobil rdeči karton od velike večine poslancev. Janša ga je seveda podprl, saj je njegov plačenec.

  • cosmosjasnovidec

   Vsak pameten in tisti kateri ni istospolno usmerjena gnida je na Orbanovi strani.
   Mimogrede lahko zaključiš kje in kaj si torej ti z prazno tikvačo.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

  • Clemen J.

   Se pravi orban ima malo plačancev, poglej koliko jih imajo komunisti! Pametni držijo skupaj, goljufi lopovi in morilci pa skupaj hočejo podrediti pametne.

 • Felikss_AH

  Ono maloumno gravžo Fajonovo bi moral nekdo “pomotoma” povozit s kamionom… saj nebi zamerila… isto počnejo njeni protežiranci

 • skorpijon93

  na češkem,slovaškem,poljskem,madžarskem muslimanov ni, jankovićev ni, problemov ni, češka pa je država z najnižjim deležem revščine v EU

 • cosmosjasnovidec

  Upam,da EU čimprej razpadne,ker je od vsega začetka nastanka sama katastrofa za vse Europske države.
  Kaj so v EU parlamentu mislili,da bodo taki slinavci kot je peder “juncker ter lezbača križogledna fajonka” diktirali edino pametnemu Orbanu?
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • Mark San

  edini ,ki ima prav…

 • viktor = zmagovalec

  Madžari so ubranili Evropo pred muslimani (Turki) pred 300 leti. Boj je trajal stoletje in pol. Evropa, oziroma njeni najpomembnejši voditelji so se tudi takrat sprenevedali. Sledilo je 150 let dolgo mučenje evropskega prebivalstva, Slovencev, Madžarov, Hrvatov, Srbov, Bolgarov in še koga. Tudi danes je Madžarska prva, ki brani evropsko kulturo pred šeriatom, pred maltretiranjem in zaničevanjem žensk, pred obrezovanjem žensk (odstranitev klitorisa deklicam), pred poboji nemuslimanov… Padre Pio (Sveti Oče Pij), sveti mistik iz Pietrelcine je prerokoval: “Madžarska je kletka, iz katere bo en dan poletela čudovita ptica. Veliko trpljenja jo čaka, nato pa bo po vsej Evropi deležna edinstvene slave. Zavidam Madžarom, kajti zahvaljujoč njim bo človeštvo deležno velike blaženosti. Malo narodov ima tako mogočnega angela varuha, kot Madžari, zato bi bilo prav, da še bolj zavzeto prosijo za nebesno zaščito svoje države.”

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!