Orbanov božični nagovor presunil cel svet

Foto: epa

Ker božično-novoletna poslanica madžarskega predsednika Viktorja Orbana svojim sonarodnjakom še vedno odmeva po Evropi, jo objavljamo v celoti.

“Smo v pričakovanju velikega praznika krščanskega sveta. Pričakujemo dan rojstva našega gospoda Jezusa Kristusa. Medtem ko v tišini čakamo in se nam dviguje pogled, pozabljamo na naš vsakdanjik, a naša duhovna obzorja so vse širša. V takšnem izrednem duhovnem stanju smo sposobni analizirati preteklo leto in premišljevati, kaj se bo zgodilo prihodnje leto.

Mi, Evropejci, ali si priznamo ali ne, se tega zavedamo ali ne, živimo kulturo, ki je urejena po nauku Jezusa Kristusa. Citiral bom nekdanjega madžarskega premierja Jožefa Antalla: ´V Evropi je tudi ateist kristjan.´ Mi, Madžari, se z vso pravico imamo za krščanski narod. Naš materin jezik, s pomočjo katerega se sporazumevamo in s pomočjo katerega smo zgradili našo realnost, ni v sorodu z nobenim drugim evropskim jezikom. Posledice tega imajo svojo vrednost.

Babits Mihály nas je naučil, da je madžarski duh nastal, ko se je združil naš vzhodni karakter s krščansko kulturo. Temu lahko dodamo, da sta iz te združitve nastala naš način razmišljanja in naš pogled na svet. A ta duh nam je občasno prinašal tudi težave, nerazumevanje, osamljenost, včasih tudi občutek odtujenosti. Kljub vsemu smo v tisočih letih obdržali krščansko identiteto in vero, in to v samem srcu Evrope. Od začetka do danes stojimo za našo kulturo in materinim jezikom, zato smo lahko ponosni, da smo v tisočih letih doprinesli k vzponu Evrope.

Po Markovem evangeliju je Kristusov drugi nauk: ´Ljubi svojega bližnjega kakor samega sebe.´ V Evropi se ta nauk pogosto omenja. S tem nam želijo vzbuditi občutek krivde, ker kljub našemu krščanskemu poreklu ne dopuščamo, da se v Evropo priseljujejo milijoni z drugih koncev sveta.

Toda oni pozabljajo drugi del nauka. Razen, da ljubimo svojega bližnjega, ljubimo tudi sami sebe. Ljubiti samega sebe pomeni, da varujemo in stojimo za tem, kdo smo in kar smo. Ljubiti samega sebe pomeni ljubiti svojo domovino, narod, družino, madžarsko kulturo in evropsko civilizacijo. V teh okvirih se rojeva naša svoboda – madžarska svoboda.

Stoletja smo živeli in vedeli, da je madžarska svoboda zastavonoša evropske svobode. S tem vedenjem smo se zoperstavili pohodom osmanskega cesarstva, to poslanstvo je dalo meč v roke Petöfiju in to poslanstvo je dalo hrabrost junakom protikomunistične revolucije leta 1956. Ustava pravi: ´Ponosni smo, ker je sveti Stjepan pred tisočletjem postavil madžarsko državo na trdnih temeljih in jo naredil za del krščanske Evrope. Priznamo vlogo krščanstva pri ohranjanju naroda.´

Meje naše samobitnosti so enake krščanstvu, od koder izvira naš ponos in moč našega obstanka. Krščanstvo predstavlja in kulturo in civilizacijo. V njej živimo. Ni pomembno, koliko nas hodi v cerkev in koliko jih iskreno moli. Kultura je realnost našega vsakdana: način sporazumevanja, obnašanja, kako smo razumevajoči do drugih, kako vstopamo v ta svet in kako iz njega odhajamo. Evropskemu človeku krščanstvo daje moralne meje v vsakodnevnem življenju, pri vsakodnevnih odločitvah daje merila in smer delovanja. Krščanska kultura nas vodi, ko smo v dvomih. Ona nam bo povedala, kaj je dobro in kaj ne, razumevanje o odnosih med spoloma, družini, delu in poštenju.

Naša kultura je kultura življenja. Naša izhodiščna točka, alfa in omega naše življenjske filozofije, vrednost našega življenja, je dostojanstvo, ki smo ga vsi dobili od Boga. Brez tega ne moremo ocenjevati niti ´človekovih pravic´ in drugih sodobnih izrazov. Iz tega izhajajo naši dvomi, ali se naša kultura lahko uporablja za civilizacije, ki so nastale na drugačnih temeljih.

Temelji evropskega življenja se danes napadajo! Dojemanje evropskega življenja je v nevarnosti. To so stvari, na katere ni treba opozarjati, saj se že dogajajo. Bistvo kulture je prav v tem, če se ne razume sama po sebi, jo ljudje začno izgubljati. Ne bomo imeli več ničesar, za kar bi se prijeli, našega časa ne bomo več nastavljali, niti ne bomo imeli smeri, v katero bi nastavili svoj kompas.

Ne glede na to, ali gremo v cerkev ali ne. In če gremo, v katero cerkev gremo. Ne želimo svetega večera preživeti s spuščenimi zavesami, da ne bi za Božič prizadeli čustev nekaterih. Ne želimo preimenovanj božičnih sejmov, še manj želimo Božič skrivati za betonskimi barikadami. Ne želimo, da naši otroci ostanejo brez radostnega pričakovanja sv. Miklavža in angelov. Ne želimo, da smo pri sveti maši zaskrbljeni. Ne želimo, da nam za novo leto strašijo žene in hčere!

Mi Evropejci smo kristjani, vse to je naše, to je naše življenje. Za nas je normalno, da verujemo, da se je Jezus rodil, bil križan, umrl za nas in da je nato vstal. Naši prazniki so razumljivi sami po sebi in od njih pričakujemo, da dajo smisel našemu vsakdanu. Kultura deluje na podoben način; kot imunski sistem človeka – dokler deluje, ga ne zaznamo. Ko oslabi, ga takoj opazimo in nam postane pomemben. Ko nam želijo retuširati križe, ko želijo odstraniti križ s kipa Janeza Pavla II., ko želijo spremeniti božične praznike, bo zazvonil alarm pri vsakem zavednem Evropejcu. Preplah bodo zagnali tudi tisti, za katere je krščanstvo, kot je dejal Gyula Juhász, poganstvo poškropljeno s sveto vodo. Preplah bodo zagnali tudi ljudje, ki so, kot krščanska ateistka Oriana Fallaci, zaskrbljeni za Evropo.

Danes je napad usmerjen v same temelje našega dojemanja svetovnega reda. Imunski sistem naše Evrope namerno slabijo. Ne želijo, da smo to, kar smo, ampak želijo, da postanemo tisto, kar nismo. Želijo, da se pomešamo z narodi, ki so prišli iz drugih koncev sveta, in da se potem, da se izognemo konfliktom, spremenimo.

S pomočjo svetlobe božičnih sveč lahko dobro vidimo, da z napadom na krščansko kulturo želijo uničiti Evropo. Želijo nam vzeti naš način življenja in ga zamenjati s takim, ki ni naš. V zameno za naše dosedanje življenje nam ponujajo nekakšno novo ´prosvetljeno´ življenje. Ampak to je utopija, ki ne izhaja iz dejanskega življenja, ampak je plod filozofske prevare. Utopija so namreč sanje, ki so čudovite, zato so utopije privlačne, vendar so še vedno zapletene, neprepoznavne, zamegljene in nerazumne, kot so sanje. V utopiji ni mogoče živeti, niti jih ne moremo usmerjati.

Ne moremo trditi, da je krščanska kultura najbolj popolna. Ključ za razumevanje krščanske kulture se nahaja prav v tem, da se zavedamo nepopolnosti, lastne nepopolnosti, s tem smo se naučili živeti, iz tega vlečemo navdih in moč za napredek. Ravno zato si Evropejci že stoletja prizadevamo, da svet naredimo vedno boljši. Prednost nepopolnosti je, da si prizadevamo biti boljši. To možnost nam zdaj odvzemajo tisti, ki obljubljajo nek lep pomešan svet, oni za seboj rušijo vse, za kar so se naši predniki borili in če je bilo potrebno, so žrtvovali svojo kri. Zato je naša dolžnost, da te vrednote pustimo našim potomcem.

Še do nedavnega ni bilo mogoče slišati tezo snovalcev, se pravi očetov Evropske unije, ki so pred 60 leti začrtali smer. ´Evropa bo krščanska ali pa je ne bo,´ je takrat rekel Robert Schuman. Leto 2017 je evropske države postavilo pred zgodovinsko nalogo. Svobodni evropski narodi in od svobodnih ljudi izbrane nacionalne vlade so dobile nalogo, da ubranijo krščansko kulturo. Ne zaradi drugih, ampak zaradi samih sebe, zaradi družine, naroda, države in doma vseh domov – naše Evrope.

Leta 2017 smo videli, da imajo voditelji evropskih držav različna stališča do te naloge. Obstajajo tudi taki, ki mislijo, da je težava izmišljena. Menijo, da je to napredek. Na koncu so tudi taki, ki so se podali na pot predaje in izdaje. In taki, ki križem rok čakajo, da težavo reši nekdo drug. Tisočletna zgodovina Madžarske je priča, da nismo eni od teh. Mi gremo v drugo smer.

Naše izhodišče je, da imamo pravico, da živimo svoje življenje. Ko smo imeli moč, smo to pravico tudi ubranili. Zato že več let delamo brez oddiha, da bi se Madžarska okrepila in se postavila na svoje noge. Ko gledam na prihajajoče leto 2018, vam lahko obljubim, da dokler bo nacionalna vlada na čelu države, se bo pametno in umirjeno, ampak tudi brezkompromisno borila za obstanek naše krščanske kulture in domovine, borila se bo, da Evropa ostane evropska.

Vsem želim srečen Božič.”

Kavarna Hayek

 • karlina

  BRAVOOOOO, VSAKA ČAST, GOSPOD ORBAN, TO SE GOVORI, TO JE PREDSEDNIK, KI MU JE MAR ZA DRŽAVO IN DRŽAVLJANE, NE PA KOT CMERKO. V torek sem ga slišala, ko je imel svoj samogovor, oz , zagovor in je dejal, da se on niti slučajno ne bo zgledoval po Orbanu in V4, ker želi ohraniti Schengen, halooo, Schengen je že zdavnaj padel, oz. leta 2015, ko so levičarski politiki spustili v Evropo hordo muslimanov, veliko zaslug pri tem ima prav on-Cmerko. Cmerko nam je še enkrat dokazal, da mu ni mar za nas, navadne-drugorazredne državljane, MAR MU JE SAMO ZA DENAR, KI GA DOBIVA IZ MURGELJ, te pa od Sorosa, to je dejstvo in ČISTA RESNICA, slovenski narod, kdaj boš spregledal, kajti , ko je DOVOLJ, JE DOVOLJ !!!!!!!!!!!!!!!

  • zoro

   predsednika kot je orban lahko mi samo sanjamo, saj on ima svojo domovino res rad in tudi svoj narod spoštuje, kot spoštuje svojo in narodovo vero, kulturo ter zgodovino, zanj ne more nihče reči, da je ali da je zmožen izdati svoj narod.

 • antimur

  Takšne osebe kot je Orban, dajejo upanje, da so na svetu še normalni in pošteni politiki, ki bodo rešili popolnoma podivjani svet. Nasprotno od našega Kučana, Cerarja in ostalih levaških barab, ki jim pomeni razvrednotenje družbe več kot domoljubje. Kako bodo imeli takšni odpadniki človeštva pravi odnos do domovine in svojega naroda, če želijo uničiti temelj vsakega naroda, to je tradicionalno družino. Za vsako ceno jih moramo zaustaviti in uničiti ter postaviti za voditelje Slovenije državnike, ki bodo šli po Orbanovih stopinjah. V svoji zločinski in kriminalni evforiji ti protinarodni zločinci niti ne dojemajo zla, ki ga počenjajo domovini in Slovencem. S takšnimi izmečki se ne parlamentira, ker nobena beseda ne prodre v njihove zakrnele možgane, zato je zadnji čas, da jih za vedno pošljemo kamor spadajo.

  • rrrrr

   Upanje Slovencev sloni le na treh stebrih: Trump, Orban, Janša!

   • Tone

    Blagor nam!

 • Valter BraniSlav

  …”Citiral bom nekdanjega madžarskega premierja Jožefa Antalla: ´V Evropi je tudi ateist kristjan.”….
  TOCNO TAKO. TUDI JAZ, KI NE VERJAMEM V BOGA, SEM KULTURNO KRISTJAN. ZIVIM PO MNOGIM KRSCANSKIH NACELIH. NUNE IN DUHOVNIKI ME NE MOTIJO, SO DEL MOJE KULTURNE DNA.
  Ne prenesem pa pogleda na zavite muslimanke in na njihov prezir drzav gostiteljic kjer oni parazitirajo.
  DA BI LE BILO VEC TAKIH KOT JE VIKTOR ORBAN. POLEG TEGA IMA VIKTOR 5 OTROK KAR JE DOSEZEK ZE SAM PO SEBI.
  Ce bi bil Josip Broz se ziv bi Tito – prav tako kot jaz – spostoval Madzarskega predsednika, njegovo ekselenco Viktorja Orbana.

  • šmentanamuha

   Ja, res je.

   • Valter BraniSlav

    Cloveka ki si upa, npr Orbana ali Broza, lahko samo spostujes.

    • Luiggi

     Ce odrezes enonogega trinoga,se s tabo strinjam!

     • Valter BraniSlav

      Koliko si pa ti star clovek? Govoris kot kak 10 leten pubertetnik.
      Ce bos ti docakal 88 let bos lahko srecen. Ne ves kaj bodo tebi odrezali ko bos zbolel.

 • šmentanamuha

  Takšen govor bi moral imeti Papež kot najvišji predstavnik katoliške vere v Evropi in v svetu. Vendar je on med tistimi, ki so prodali Evropo in ji namenili neko drugačno mešano kulturo, zaradi katere nekatere že glava boli.

  • Valter BraniSlav

   Ta papez je res usekan.
   Vprasajte se kam bi sla Jugoslavija ce bi se Broz pustil Stalinu peljat scat leta 1948?

   • šmentanamuha

    Ampak kaj je s tistim Brozovim dvojnikom. brala in gledala sem zelo tehtne argumente. Ta, ki je vodil Jugo, naj bi bil žid. izbran od tistih, ki so v Rusiji pripeljali Lenina na čelo.

    • Valter BraniSlav

     Sigurno ni res. Tito je bil Josip Broz, rojen 7 maja 1892 v Kumrovcu, umrl v Ljubljani 4 maja 1980.
     Poznal sem ljudi iz Kumrovca ki so mi povedali da ko je prisel Tito v Kumrovec da je govoril z tipicnim lokalnim akcentom ki se ga ne da nauciti.
     Edo in Macek sta mi povedala isto.

 • Valter BraniSlav

  …”Kultura deluje na podoben način; kot imunski sistem človeka – dokler deluje, ga ne zaznamo. Ko oslabi, ga takoj opazimo in nam postane pomemben. Ko nam želijo retuširati križe, ko želijo odstraniti križ s kipa Janeza Pavla II., ko želijo spremeniti božične praznike, bo zazvonil alarm pri vsakem zavednem Evropejcu. Preplah bodo zagnali tudi tisti, za katere je krščanstvo, kot je dejal Gyula Juhász, poganstvo poškropljeno s sveto vodo. Preplah bodo zagnali tudi ljudje, ki so, kot krščanska ateistka Oriana Fallaci, zaskrbljeni za Evropo.”….
  GOSPOD ORBAN, TEGA NE BI MOGLI BOLJE POVEDATI.
  Sam sicer ne hodim v cerkev, moja zena pa. Od 4 otrok sta dva katolicana, dva pa ateista. Vendar vsi nosimo kriz okrog vratu, iz zainata onim ki nas hocejo islamizirati.

 • lauraas

  Vsaka država rabi takega močnega voditelja, ne pa teh mehkužcev!

 • šmentanamuha

  Prihodnost Evrope je v Slovenih, ki jim danes rečemo Slovani. Tukaj ostaja zdrava matica Evrope z Rusijo na čelu, ki bo ohranila evropsko (slovensko) kulturo, saj je dejansko tudi njena začetnica. Sloveni so najstarejši narod Evrope in Azije, ki je dal kulturo in jezik vsem kasnejšim narodom (zato govorimo o indo-evropskih jezikih). Zato pa hoče askhenazi sionistična Nato vojska na vsak način presekati Slovanski bazen na dvoje in zanetiti vojno z Rusijo. Obstoj Slovencev je možen samo v povezavi s Slovanskimi narodi. EU je samo še en politični spaček, ki so ga ustanovili samo zato, da raznarodi evropske narode. K sreči imamo v Rusiji Vladimirja Putina. K ohranitvi Evroopske kulture bo pripomogla tudi Orbanova Madžarska. Dobro je, da se vsak sam pri sebi odloči, kam spada, da ne bo cincal potem, ko bo šlo zares. Jaz sem se.

  • Luiggi

   Jaz bi rad vedel koliko izbeglic je vsrlo ilegalno v Rusijo???

 • rubec

  Na tak govor ki ga v sloveniji ne upamo zložit kaj šele objavit se pije madžarska palinka. Tudi liter če paše, zraven pa še en suh piškot ali dva.

  • rrrrr

   Igen! Egeszeg (na zdravje) Orban, Jansza, Rubecz!

 • Silka

  Upam in želim, da nas tudi naši izvoljeni voditelji popeljejo na podobno pot samozavesti in samozaupanja. Zato vsi, ki dobro mislimo brez strahu na volitve, ko bo čas, da se nekaj spremeni. Ne čakati kaj bodo naredili drugi, ali celo “jokati”, da se nič ne da. DA SE IN TO HOČEMO!

 • soc

  Tudi Cerar in Serpentinšek se deklarirata za kristjana. Pa do smrti ne bosta izrekla takih odkritih besed in bosta v želji po navidezni oblasti klečeplazila pred Ahmadi in podobno sodrgo. Žebljico na glavico, Orban. Bojmo se Sorosev in Kučanov.

  • ahnenpass

   Cerar je so krateš človekovih pravic.

 • ahnenpass

  Meni so pa tile madžari sumljivi.
  Točno tako,njihov jezik ni podoben nobenemu drugemu v Evropi, saj albanščina tudi ne. Če madžari niso neandertalci, potem so lahko edino še migranti, ker pa se poseljevanje Evrope najbrž ni začelo v njeni sredini, razen če so že v kameni dobi tja poskakali iz letala, so verjetno potomci nekih čefurjev, ki so porinili do Alp.
  Vprašanje je torej,kdaj so madžarske divjake pokristjanili in kdo se je za njih tako potrudil. Orban ne ve, ker je kmet. Si pa zanimivo razlaga krščanstvo, katerega življenjski prostor je seveda Jezusova cerkev, ki so vsi njegovi krščani. Jep, to ni nekaj za na kruh namazat, ni niti stavba, cerkev je skupnost ljudi, ki verujejo v isto arabsko okultno mistiko in ideologijo. Ta pa se je razvila iz hebrejske Kabale, ampak judov na madžarskem ni več, ker so jih pobili preden bi se se to lahko učili pri osnovnošolskem veronauku.
  Ni mi jasno niti na katero krščansko ločino misli, na vzhodu je stal bizanc, ki se je ohranil do danes, verjetno so pravoslavci. Saj ni važno, krepost in moč se zrcali v poslanstvu Jezusovih apostolov, ki so širili teologijo po praktično celem planetu, ker je svet velik in so med potovanji srečali veliko zanimivih čudakov, se je morala spreminjati tudi njihova kurija, iz katere je zrasel današnji Nov svetovni red. Svet vladavine prava, ne madžarske hoste.
  Posebej mi je bilo všeč kako si Orban razlaga pomen ljubezni, ki je v resnici veščina, po kateri se krščani ločijo med sabo. Verjamem, da je bil v osnovni šoli zatreskan v učiteljico, ampak pubertetništvo enostavno ne šteje, ljubezen je nekaj, kar izvira od Boga in se moramo šele od njega priučiti kako v resnici ljubiti. Recimo, seveda moramo biti ponosi nase, vendar ne smemo pozabiti, da moramo svojo ljubezen z nekom deliti, če hočemo biti na njo ponosni.

  Orban razmišlja, torej je zelo pameten.

  • francelj3

   ahnenpass, nauči se malo slovenščine. Kristjan, NE krščan (srpsko).

   • Novakec1

    Tričetrt tuki gor je čefurjev, se ne čudi spakedravščini.

    • ahnenpass

     Če bi izbisali vse čefurje, kdo bi to sploh še bral?

   • ahnenpass

    krščenamarijajožefnaš, oprosti, sem se res zmotil…

  • montyamp

   To je pač pogled s tvoje udbopartijske perspektive .
   Avstroogrska je bila tisti hip na planetu najbolj razvita družba .
   Dve zgodovinski fazi zaostale rasne smeti , Srbi npr. , so iz gole zavisti pobijali in zanetili vojno , katere kresove in grmade so pripravljali židje .
   Madžari so za tebe televizija , katero goedaš iz murglosrbske pralnice denarja za terorizem svetovnih razsežnosti , greznice kurćanovega koka-kartela , ki je pospravil
   KRAMBERGERJA
   SLIVNIKA
   JAMNIKA
   .
   .
   .

   • ahnenpass

    Največ judov je živelo v Vojvodini, ampak so jih srbski nacisti in domači izdajalci skoraj vse iztrebili.
    Arijke najbrž izvirajo iz Sibirije, čeprav arijska rasa itak ne obstaja, ampak punce so tam zagotovo najlepše.
    Na Madžarsko, sem enkrat spremljal teto in staro mamo, me je vzela zraven na upokojenski popust, kupil sem madžarsko salamo in kocko sira, prjatu je dobil pa avtoradio, ampak samo ohišje, brez notranjega mehanizma. Potem sem kupil še madžarski trdi disk, dva enaka, oba sta mi crknila čez dva meseca. Nazadnje sem prosil profesorja prava za nek nasvet, je študiral v Budimpešti, zdaj vsaj vem kdo uči te naše do konca pokvarjene in hinavske odvetnike.
    Dost mam madžarske, v glavnem, naslednjič pridem tja edino še kot popotnik.

 • ahnenpass

  Evropa prednjači tudi v nanotehnologijah in transhumanizmu, v evgeniki smo pa itak marsovci za vse ostale narode na planetu. Sodobnih znanstvenih dosežkov enostavno ni mogoče več tolerirati, po božiču, imamo zunaj 14 stopinj in lahko hodimo v kratkih rokavih, zagotovo se bo morala spremeniti vsaj idilična slika božička na sankah za na sneg, ker po golem asfaltu ne drsijo, pa tudi pretoplo je za štrikano kapo s cofom.
  Bog je mrtev, pokažite mi Boga, se je drl Nietsche po Evropskih ulicah in provociral žandarje, ki očitno niso še nikoli slišali za Zaratustro in videli kakšen je šele, ko se ga napije. Tudi Orban meni deluje kot nekdo, ki se še išče, sprašuje se kdo je, od kod prihaja, kam gre, če ima vse to kakšen višji smisel in podobno. Zato mu verjetno ne bi škodil obisk kakšnih evropskih tehnoloških parkov, kjer bi si lahko ogledal abominacije v živo,nemara bi lahk obiskal tudi Cern, kjer bi mu ob tistih mogočnih napravah tako vstal, da bi lahko še porinil svoj penis v drugo dimenzijo. Kaj pa naj zdaj, ko je Orban postal sentimentalen, morda bi morali zapreti kvantno štarcuno in več delati z rokami. Treba se je zavedati, da je danes marsikaj postalo relativno, na primer svoboda, odkar so iznašli skenerje človeških misli na daljavo, na to še pomisliti več ne smemo. Začelo se je pa z radioaktivnim sevanjem, ko je sovrana vojaška propaganda obveščala javnost o snovi, ki je ne moreš videti, ne moreš je zavonjati, niti kakor koli občutiti, le lasi in zobje ti začnejo izpadati, dokler ti one ne ostane v rokah med lulanjem. Takšne bodo kmalu tudi bodoče vojne, nobenih svetlečih luči na migetajočem zelenem ozadju nočnih kamer ne bomo videli po globalni televiziji, bombniki bodo enostavno padli dol iz neba, ko bodo nevidni žarki, v delčku sekunde scvrli možgane pilotom. Težko je biti in obstati krščan, v taki norišnici.
  Znaški smo se pred invazijo jegulj in jajčecev, ki nas skušajo asimilirati, z vsemi sredstvi, prvi se želijo le jeguljiti, drugi pa verjamejo, da je samo žensko jajčece pomembno, človek je zgolj posoda, s pomočjo katere se razmnožuje in ohranja pri življenju.
  Ker je lahko krščanstvo torej marsikaj, se velja vprašati čemu se sploh upiramo. Prihodnost sveta je bitje, ki bo zgolj enega spola in ne bo poznalo nobenih naravnih sovražnikov več, medtem ko bo samo lahko pojedlo prav vse. Zakaj bi narava dopustila tako abominacijo, kako lahko obstaja nekaj, kar ni del nobene prehranjevalne verige?
  Bog je preveč dobra ideja, da bi jo enostavno zavrgli, nazaj pa več ne moremo. Übermensch ni več dovolj, izdelati moramo nekaj večjega od nadčloveka, kar bo lahko nekoč potovalo nazaj v času in ustvarilo zgodovino kot se je zgodila, ustvarilo življenje in vse kar se bo razvilo iz njega, s tem bo cela zgodba dobila nov smisel. Takšno omniscentno in omnipotentno bitje bo lahko premagalo vse tegobe in žalosti človeštva, zatrlo sovraštvo ter poskrbelo za mir na svetu in blaginjo, da bi končno dobili pravo globalno cerkev in Boga, ki smo si ga vedno želeli, pa ga nikoli prej nismo bili vredni. Naša cerkev bo zgrajena na trdnih temeljih, ki jih nič ne bo moglo več zamajati in bo večna.

  Ne bo se razblinilo v nič, prihodnost vesolja je torej gola skala.

  • test

   1. ti nimas o znanosti nobene pojma, ker ce bi ga imel, bi vedel, da clovek nic ne ve.
   2. cern in tvoje nanothnlogije so postale ze nekasna mantra t.i. pop znanosti, ki jo vlacijo slo main stream mediji po svojih straneh ter hvalijo neke revcke slo znanstvenike, katerih dela so, dejansko v svetu, neprepoznavna.
   3. vsak resen znanstvenik, je tudi veren. Zakaj? Ker ve, kako malo clovestvo sploh ve.
   4. Zacni se izbrazevat!

   • Luiggi

    Ce se pa v Slolandiji pojavi nekdo,ki nekaj zna (izumitel specialne baterije,ki se polni borih pet minut),se ga pospravi na oni svet (Gospoda Jamnika) in v Izraelu masovno delajo po tekocem traku njegov izum,go figure?!!

    • test

     Ja seveda, prav Jamnik je spravil skupaj baterijo, ki se napolni v 5 min. In seveda zato ni naredil nobenih eksperimentov, niti objavil nobenega clanka. Za enkrat je teh “tvojih 5min” mogoce doseci samo s pomocjo grafena, katerega pa v SLO 2012 ni nice znal sintetizirat. Najblizje t.i. superkondenzatorju so trenutno pri Samsungu in zelo verjeetno je, da bodo do 2020 na trzisce spravili prve baterije za potrosno elektroniko, ki bodo sposobne 5x hitreejsega polnjenja, ob vsaj 2x vecji energiski gostoti.

     Razumite ze enkrat da drzava, ki nima industrije, tudi nima denarja za generiranje R&D. Niti nima idej, kam bi se usmerila. Tako imas neke institute, ki delajo same neumnosti in potem te neumnosti z glavo v dlaneh poslusajo tuji raziskovalci na razlicnih znanstvenih simpozijih …

     V SLO bo najprej potrebno naredit eno “orng” samorefleksijo, se nato zbrihtat in zacet ne samo delat, ampak tudi nardit kaj!

    • karlina

     TOČNO

   • ahnenpass

    1. Človek je zarukan zato, ker zaradi simboličnega jezika ne zna več razmišljati. Jezik opisuje samo kar lahko pojmujemo, celo žlabodravščina se nam zdi razumljiva, je pač poplava naključno razmetanih črk, pomešanih z nerazpoznavnimi zvoki. Ampak posamezne črke še vedno ločimo med sabo, možgani pač zaman iščejo mesto kamor bi se usedle, medtem ko se besede takoj povežejo v neko smiselnost. Zato recimo delujejo robotizirani lektorji, ki nam označujejo napačno napisane besede ali popravijo kar cele stavke, ki jih lahko hipoma prevedejo tudi v druge jezike, seveda zgolj po principu “povej naprej”, a vendarle. Da lahko računalnik popači pomen stavkov, je pravzaprav še bolj čudno, očitno še sami ne vemo kaj bi radi povedali.

    Pravo razmišljanje izvira iz občutkov, ne verjamem, da nas je narava naučila razmišljati zato, da bi si izmišljevali čudne neumnosti in izdelovali neuporabne smeti, prej bi rekel, da nam možgani pomagajo vizualizirati okolico in senzacijo uskladiti z lastnim biološkim stanjem, da bi lahko lažje ugibali prihodnost in torej postali bolj učinkovit predator. S simboliziranjem zavednega, smo torej napovedali naravi Veliko vojno, pa ne samo planetu, verjetno kar celemu vesolju, o katerem ne vemo praktično ničesar.
    Danes je lahko svoboden edino še tisti, ki lahko razmišlja tudi, ne da bi uporabil en sam simbol, eno samo črko ali besedo, zato recimo jaz ne rešujem križank. Ne bi verjel kolikokrat sem že pravilno napovedal prihodnost, če bi vedel kako to deluje, bi raje igral loto.

    • montyamp

     Če bi ti znal napovedati prihodnost , ne bi provociral pametnih po portalu .
     Če jih 100 napoveduje prihodnost , eden bo imel “skoraj” identično napoved dejanskemu stanju , enkrat na 50 let .
     Statistična porazdelitev ostalih 99 izloči , o tistih se ne piše , o tebi npr .
     Einstein —-NESKONČNA JE SAMO ČLOVEKOVA NOROST

     • ahnenpass

      Verjameš ali ne, obstaja nekaj takega kot znanstvena prerokba, le da jaz to počnem kar brez znanosti.

     • Društvo sv. Miklavža Tesle

      Krvava naftna mafija je zato, da bi se obdržala pri koritu skrila izum, ki ga je Bog dal sv. Miklavžu Tesli, da bi rešil Zemljo. Toda izum je skrit, naftna mafija dela muslimansko Evropo, ki jo bo zalila voda.
      Koliko vojnih zločincev je bilo kaznovanih zaradi trgovine s človeškimi organi na Kosovu?
      In koliko članov IS mislite, da bo obsojenih za klanje žensk in otrok in zakaj se je Bin Laden Srečal z Alijo Izetbegovć?
      Zakaj so prepovedali konopljo, čeprav je samo tista, ki jo imajo v Rogu v resnici mamilo, z ostalo bi pa lahko poganjali avtomobile?
      Muslimani bodo zavzeli Vatikan, EU bo propadla, poplave, potresi in viharji bodo vedno močnejši in pojavili se bodo tudi na lokacijah na katerih jih prej ni bilo nikoli. Voda se bo dvignila in vulkani bodo bruhali. V Evropi se bodo pojavile grozljive bolezni.
      Vse to samo zato, ker je naftna mafija skrila izum sv. Miklavža Tesle. Veseli me za gospoda Slobodana Prljaka, da ne bo videl tega kar se bo zgodilo z Vatikanom in Evropo.

     • karlina

      Einstein —-NESKONČNA JE SAMO ČLOVEKOVA NOROST
      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    • test

     Poglej ti romantik, mozgani so v principu razdeljeni na dva dela. Prvi del je tisti, kateri najprej zazna signale vida, sluha etc. in se imenuje amigdola. Ta del mozganov izzove emocije. Po dolocenem casu pa signal nato potuje naprej do hemisfre, ki je zadolzena za logicno razmisljanje. Lobotomija recimo odreze amigdilo, tako da clovek ni vec sposoben emocij. Za vas romantike in zanesenjake, ter se posebaj leftarde, je znacilno, da zelo malo uporabljate hemisfero, ampak se vecinoma emocionalno “uzigate”. Rezultat tega je recimo potem tudi tvoje bedasto pisanje, ki ze gre v smeri Karla Marxa, ki je seveda zivel v bogat mescanski druzini, “imel vsega polno rit”, ter nato, ker se je zdel sam sbi grozno pomemben, zacel “razmisljati” o neki generalni socialni ureditvi. Kam je to pripeljalo, si lahko pogledas na primeru Slovenije. Torej drzave, ki bo rabila vsaj 3 generacije, da se bo znebila “sranja”, ki so nam ga natrosili komunisti.

     In se enkrat, ti o znanosti nimas pojma ter tvoji mozgani na zalost niso niti dovolj opremljeni, da bi se jo lahko sploh lotil. Ce zelis recimo spraviti skupaj doktorat iz druzboslovja, rabis vsaj 120 IQ. Ce zelis to nardit iz medicine, strojnistva, ekonomije ali prava, je potrebno iti vsaj do 125 IQ. Ti pa mislim, da ne dosezes niti 115, zato nabijas neumnosti in se zdis sam sebi pomemben.

     • ljubinica

      Za doktorat iz medicine, ekonomije, prava …. potreben IQ samo 125?
      Od kod imas te stevilke?

     • KIKI

      Te številke so Iz bivšega SZDL-ja; tam so imeli IQ okoli
      13,5, kar je bilo dovolj, seveda, če si imel obenem partijsko knjižico!

   • ahnenpass

    2. Osebno sem velik nasprotnik sodobne popularne znanosti, ker je pri najboljši volji, ne ločim več od okultne mistike in ideologije. Razumem, da se da nekaj izračunati in izdelati model, s katerim lahko merimo določene parametre, ampak kakšno vezo ima to s strunami, velikim pokom, črnimi luknjami in ostalo temno temo, črvinami, celo z gravitacijo ali higgsovimi bozoni, če pa tega enostavno ni in verjetno nikoli nihče ne bo videl in se ne da na noben način izmeriti? Ne rabimo več Disney, imamo Discovery kanal, pa to so ja same risanke.
    Evropska znanstvena scena se je zelo spremenila, odkar smo v EU, pri nas praktično ni več samostojnih in neodvisnih inštitutov, vsi so vključeni v mrežo in morajo delati kar se dogovorijo. Kje je tu še prostor, predvsem sredstva in oprema za znanost, kje je tisti radovedni, raziskovalni človeški duh, ki nas je gnal skozi zgodovino, tega ne opazim več nikjer. Vsi ti znanstveni svečeniki niso nobeni bedaki, ne rečem, da ne razvijajo znanstveno strukturo, celo bolj kot si je lahko kdorkoli predstavljal, ampak pokvarjeni so, nekaterim se je popolnoma zmešalo, prioritete so tam kjer je interes centrov moči in kapitala, celo zemljo bi radi upravljali kot ogromno mravljišče, čebelnjak ali ne vem kaj takega. Lahko bi razvijali pa tudi kaj drugega, vprašanje je, če se sploh lahko še iztrgajo iz matrice lastnih etičnih zablod, na podlagi katerih so izdelani tudi obstoječi, izredno robustni modeli.
    Kaj sploh delajo sodobne naprave, če pa ne moremo nič videti, prijeti v roke, vonjati, slišati, občutiti… te stvari so za nas popolnoma mrtve, vendar se v njih skrivajo mogočne skrivnostne mračne sile, ki zagotovo niso del tega sveta. Hočem povedati, danes smo se znašli na točki, ko se moramo resno vprašati, če slučajno niso naši konstrukti in naprave tisti, ki sami od sebe proizvajajo nova odkritja. Kdo pravi, da higgsov bozon obstaja, izmislili so si nek model osnovnih delcev in izdelali trkalnik, ki lahko ustvari točno tisto, za kar je bil pravzaprav zgrajen. In glej, točno to so tudi našli oziroma izmerili. Ni važno, če v naravi res obstaja, v Cernu zagotovo, ampak tako napravo si ne more privoščiti nihče drug na planetu in torej ostali ne morejo vedeti, če bi enak žarek energije posvetil tudi na njihovi napravi, ki je nikoli ne bodo mogli zgraditi.
    Prvi demoni znanosti so se že materializirali v našem svetu, zadnjič sem gledal kratek filmček kako naparijo sloj grafena v dvodimenzionalno plast. kako je lahko nekaj samo dvo-dimenzionalno, v kakšnem smislu? Ampak ta nevidna membrana dejansko obstaja, čeprav je nevidna, reagira na mehanske dražljaje in je torej popolnoma realna, materialna entiteta. Le, da ji manjka ena cela dimenzija. Ampak o tem je govoril že Nietzsche, nekateri črvi pač prezirajo vse kar vsebuje dimenzijo višine. Dejansko atomski ščurki in podgane točno to tudi delajo, neskončno majhni atomi ogljika se razporedijo v čebelje satovje, potem pa spuščajo iz sebe valove zadetih čebel, ki se zaletavajo med sabo tako, da roji dajejo vtis tretje dimenzije. Ali lahko sodobni znanstveniki padejo še bolj nizko?

    • Matt_von_Glanz

     zanimivo … iz katere stroke si drugače?

   • ahnenpass

    3. Mogoče so res vsi znanstveniki verni, niso pa tragični junaki, ki bi se žrtvovali za tisto v kar verjamejo.
    Rešujejo namreč katastrofalne probleme, ki pa nenazadnje le niso tako resni, če gledamo na situacijo bolj holistično.

    • KIKI

     Ah, nekaj junakov je še v domu za ostarele v Trnovem!
     Na naš račun, seveda! In- se ničesar ne spomnijo!

     • karlina

      ITAK

   • ahnenpass

    4. Mene so učili, da mora za izobrazbo poskrbeti vsak zase. Takim sem potem izdajal celo potrdilo o statusu kulturnega delavca, da so lahko špricali pouk in prejeli celo kakšno nagrado. Ko si kaj pridem gor, pa lahko svojo idejo povem še komunistom, seveda zastonj, to je tudi edino kar jim je na meni všeč in še sodelujemo, sicer se z mano menda ne da pogovarjat.
    Zato sem se začel spraševati, če se mogoče znanost lahko nauči kaj od mene.Zaenkrat gre evgenikom bolj slabo, pokvaril sem jim igračko, že cel mesec rešujejo mojo domačo nalogo, noč in dan pišejo na tablo samo dva stavka, ki sta tako gnusna, da ju niti elektronski papir ne bi prenesel. Že cel mesec, mar te abominacije človeške duše ne čutijo nobenega sramu?
    Jaz se učim zato, ker bi rad bil svoboden, rad bi se zabaval in delal kar hočem.

   • Cucurbita Pepo

    Vsak dober znanstvenik ve, da je pomembno da svoja prepričanja temeljiš na DOKAZIH. Vsak znanstvenik se zaveda da je naše znanje o svetu omejeno in je zato ekstremno previden pri sklepanju o stvareh za katere ni DOKAZOV. Znanstvenik svoj pogled temelji na podlagi DOKAZOV, popolno nasprotje z vero kjer “dokaze” prilagodiš prepričanju ;)

    • moon

     Hec je v tem, da tudi dokazi niso dokazani. Lahko da vse skupaj temlji na napacnih osnovah. A ne pravi kvantna teorija, da se nekaj zgodi sele, ce to opazimo? No shit… kaj je potem res? Z vsakim novim odkritjem vemo samo se manj o Vsem (ali Bogu)…

     • Cucurbita Pepo

      Ne kvantna teorija tega ne govori. Luna je iz kvantnih delcev in obstaja tudi če v njo ne verjamemo. Sonce oddaja fotone tudi če na zemlji ni fotoreceptorjev da bi jo zaznali,… vemo da nismo iz praha, da ženska ni iz rebra, kače niso zgubile nog zaradi božje kazni, porod za ženske ni boleč zaradi “izvirnega greha”, ni dokazov da bi prišlo do velike poplave, Zemlja je okrogla, zvezde ne padajo iz neba, ljudje nismo potomci Adama in Eve.

     • šmentanamuha

      Tudi znanost je religija, ki temelji na aksiomih.

     • Cucurbita Pepo

      Potem pa res nimate razčiščenih osnovnih pojmov.

     • Tone

      Človek mora nekako sam sebe prepričati, da ima prav.

     • nevtrino

      Ne, ni vam treba kar tako povprek razlagati zapletenih zadev.

     • Tone

      Ali slap šumi, če ni nikogar tam?

     • KIKI

      Ej, vidiš, na to neznanost o znanosti se zanaša
      naša vladna garnitura, ki misli, da mi ne
      znamo mislit! ..da smo čisti idioti, le raja, ki jim
      tu in tam le malo ponagaja….

     • mare

      V Sv. pismu lahko najdemo določena zgodovinska dejstva, vendar ga ne moremo brati kot zgodovinsko knjigo.Torej ne dobesedno! Sveto pismo je knjiga v kateri spoznavamo Boga in Jezusa. To, kar si ti naštel, so le prispodobe, simbolika.

     • moon

      Aja.. kul.. ti ves.. ni panike samo da si srecen… V VR (in matrici) je vse res…
      Pomarance lahko letijo tudi gor.. tam nekje ..

     • Tone

      Tam nekje letijo tudi zmaji in vitezi z svetlobnimi meči.

     • Tone

      A kvantna teorija pa temelji na pravilnih osnovah?

     • moon

      Lej Tone, k si tako pameten… Tebi bodo obrezani pomagalu do znanja (srednjeveskega)

     • Tone

      1. Se ti ne zdi, da smo malo zašli? Začelo se je tako, da Olga ni znala našteti enega znanstvenika, ki “na koncu čaše znanosti, ki jo je izpil, najde boga”.
      2. Kvantna teorija velja samo za subatomske delce, ne pa za cele atome, torej ne velja za materijo.
      3. Kvantniki vedo, da vedo ogromno. Če bi bilo drugače, bi bilo tako, kot če bi planinec rekel, da vidi vedno manj sveta, čim višje je, ker bi spoznal, da je svet veliko večji kot je mislil v dolini in lahko vidi z vrha gore.

     • moon

      najbrz ne.. samo kvantniki vsaj priznajo da ne vedo nic, za razliko od vas vseznalcev..

    • Caetano

     Dokaz ni samo dokaz v eksperimentalni znanosti.
     So npr. tudi dokazi pred sodnim senatom in filozofski dokazi. Ni aktualen samo teoretski razum ampak tudi prakticen. In te ravni se ne izkljucujejo ampak dopolnjujejo, kar potrjuje tudi praksa.

    • Olga_10

     In vsak znanstvenik pove, da na koncu čase znanosti, ki jo je izpil, najde boga…

     • nevtrino

      Res, no, ni vam treba pretiravat in posploševat.

     • karlina

      TOČNO

     • Tone

      Naštej dva! Einstein ne velja, ker je izjavil le eno domislico o bogu.

   • nevtrino

    No, ni treba pretiravat in posploševat. Zavedanje nevednosti še ne pomeni usmeritev v verovanja.

   • Jeffrey

    Govoriš bedarije ! Večina resnih znanstvenikov ni vernih ! Tudi če kdo verjame v boga še ne pomeni da veruje v boga neke določene religije !

    • karlina

     TO JE LAŽ !!!!!

     • Tone

      Večina znanstvenikov ni vernih, to je dejstvo že kakih sto let, enako lahko rečemo za kulturnike, ki so večinoma levičarji. Že od nekdaj.

    • Hribouc

     TRLA BABA LAN, DA JOJ PRODJE DAN…..! Bučko!

   • Sadako

    https://www.youtube.com/watch?v=dAMR8iGkq0E
    To je znanost, kako je znanstvenik izumil način, kako speljati stranke Nikolovskemu, Predinu, Zlatku in Mirku.

   • anonimus11

    Vsak dan zastonj kriptovalute, od BTC-ja naprej, dosti je takih po 1cent, ki imajo potencjal da zrastejo, registriraj se, naredi aktivacijo, z svojim reff linkom povabi prijatelje, registriraj se zdaj in dobi 10% dnevni bonus. https://qoinpro.com/07f0e3b61912eae2308ac4049163b555 Hvala in Lp

   • Matt_von_Glanz

    Ne bi se strinjal o vernosti resnih znanstvenikov. Dosti jih je podvrženo zaresnemu občutku, da so oni sami bog. Za Boga imajo naravne zakone. So največji materialisti. Zanimiva knjiga v slov. je Znanost – grobarka Boga.

    • Tone

     Noben znanstvenik, ki je duševno zdrav, se nima za boga.

 • francelj3

  Videti je, da je govor preveden iz srpščine. Sveti Stjepan? V slovenščini mu pravimo sveti Štefan.

 • montyamp

  Avstroogrska je bila tisti hip ko je obstajala ,na planetu najbolj razvita družba .
  Dve
  zgodovinski fazi zaostale rasne smeti , Srbi npr. , so iz gole zavisti
  pobijali in zanetili vojno , katere kresove in grmade so pripravljali
  židje .
  Kako DESTABILIZIRATI urejeno skupnost ????
  Preko kupljenih idiotov v politiki , kot je Fatima Merkel , uvoziš bombometalce , autoubijalce , NO-GO-ZONE , kozojebalske posiljevalce ………………
  Kaj se zgodi ???
  Družbeni normativi ki temeljio na miru in sožitju izgubijo ravnovesje in na plano udarijo anomalije , ki so potrebne zato da zamegljo trezno presojo in izpustijo z židovskim denarjem nagačene brezspolnike v kampanje poneumljanja narodov .

  Madžari so televizija , katero zazidarski neuravnovešeni pasjejebski mladiči in EU majmuni razen Višegrajcev ,lahko gledajo iz murglosrbske
  in EU pralnice denarja za terorizem svetovnih razsežnosti .
  .
  .
  .

  • ahnenpass

   Mogoče je bil Dunaj svoj čas res center sveta, ampak šele potem, ko ga je povozil Napoleon in preden so njega potopili britanci.
   Hočem povedat, Cankar Jernej je brez veze romal na Dunaj, lahko bi gospodarjevo domačijo požgal že takoj, itak je bila navadna podrtija. Slovenije itak ni bilo, avstrijci so asimilirali številna plemena, med njimi tudi madžare, pa poglej kaj je danes ostalo od njih. Se ti zdi, da so bili za časa Avstroogarske center sveta? Budimpešta edino mogoče, tam je imela habsburžanska gospoda svoje toplice.
   Srbi niso netili nobene vojne, srbski kralj je varoval Srbijo,ker ni bil kralj Avstroogarske verjetno, vendar tega cesar od njih ni niti zahteval. Dobro se je zavedal, da Srbija sama ne more zadržati ostankov ogromnega perzijskega cesarstva, itak so turki nabili na kol pol madžarske, uspešno se jim je upiral edino poblazneli romunski grof Drakula, ki je bil še bolj krvoločen od njih.

   Kam si ti pravzaprav hodil v šolo, kako točno si ti predstavljaš preteklost?

   • montyamp

    Vem samo to , da je AO naredila železnice i šole po balkanu .
    Železnic ste komunisti pol razmontirali in še danes uničujete krščanstvo s šolstvom vred .
    Boli mene za turške hlapce .

 • totex39

  Gospod Orban izvršuje poslanstvo za svoj narod, samo če se ozremo okrog nas in po Evropi imamo malo politikov, ki bi sploh znalo oziroma hotelo njegovo miselnost izpeljati. Res je človek, ki se bori, da v Evropi še naprej vlada religija kristjanov in ne islamizem.

  • ahnenpass

   Kaj pa Brexit, a angleška cerkev ni kristjanska?
   Mislim, zakaj bi šli radi ven, če pa že itak vsi skupaj vladamo.

   • Zgornji

    Angleška cerjev je že Zdavnaj Mrtva, zato so pa dobili Mohamedance v London , tako kot pri nas Zokija v Ljubljano.

    • ahnenpass

     Jaz sem pa mislil, da se je z imperijem širilo tudi krščanstvo, ampak očitno ne, ker islam, budizem, judeizem, tao, Gibanje za zavest Krišne in Jehove priče še kar naprej obstajajo.
     Kakšni mohamedanci, London je Crowlejev, že od nekdaj, še preden se je Crowlej sploh rodil.

     • London je anglikanski. Poglavar anglikanske cerkve pa je kraljica Elizabeta II.

     • Tone

      Jehove priče so krščanska ločina.

 • janez zorman

  Orban je voditelj “druge” evropske generacije, katerega degenerirani evropski “pederajsi” nočejo in ne smejo akceptirati. Da je največ “upora” proti njegovemu pogledu na EU prav v srednje vzhodni Evropi (Avstrija izvzeta), kjer je bila demokracija najbolj zatirana, nam da vedeti, kako globoke korenine je pustil komunizem in antisemitizem.

  • ahnenpass

   Ne pozabi mongolov!

   • Slovenec 33

    Ja, pa podgan tudi ne pozabi.

  • FUCK COMMUNISM

   Kadar zidje zatirajo, pobijajo, goljufajo in odirajo, z antisemitizmom ni prav nic narobe!

 • domovina mili dom

  Razumel in prisluhnil ti je ves svet? Prepričan, da te niso razumeli mali rdeči možici iz sosednje državice Nije.

 • mona lisa

  Ja Orban je voditelj pred katerim kapo dol.

  • Tone

   Madžarski narodni junak je Atila, imenovan šiba božje. Govorili so, da kod je on šel, ni raslo nič več .

 • učko

  Ja, Orbanu dam prav. Levuharski kreteni, ki so preobžrti od našega davkoplačevalskega denarja, bi nas, naš narod, našo kulturo, radi zamenjali za islamski idiotizem, no, ampak to že počnejo. Se pravi, da se levuharski naci-fašisti grejo etnično čiščenje. Računajo na to, da bomo že čez nekaj let tujci v lastnih državah. Tujci se seveda ne gredo “multi-kulti”, ampak svinje zločinske vsiljujejo svojo svinjarijo nam in mu jo moramo, po levuharski komandi, sprejemati! Zato je treba to naci-fašističko-komunističke-levuharske zločinske svinje čim prej ustaviti !!!! Najboljš bi b’lo z zelo grobo silo, da jim svinjam zločinskim, nikdar več ne bi padlo na pamet iti se naci-islamizma nad nami !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!!

 • učko

  Sicer pa musloti tudi pri nas javno govorijo o tem, kdaj bojo imeli pri nas večino !

  • Tone

   Povej kje!

 • Zgornji

  AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!!

 • Kučko pod pručko

  Čista desetka za Orbana

  To je bilo pa daleč najboljše voščilo, kar sem jih kdajkoli videl. Prebrati bi ga morali v Evropskem parlamentu in na vseh institucijah, kjer vodijo evropsko politiko. Predvsem pa bi ga morali prebrati v Murglah, da bi spoznali, kako se dela v dobro svoje domovine, kulture in vere. Tako lahko govori samo ponosen človek, ponosen na svoj narod, domovino in predan narodovi veri.

  O vsem tem najbolj priča del “… Ljubiti samega sebe pomeni ljubiti svojo domovino, narod, družino,
  madžarsko kulturo in evropsko civilizacijo. V teh okvirih se rojeva naša svoboda – madžarska svoboda…”

  Kako različen je ta govor od božičnega voščila našega Cmerota, ki se je zatekel k sicer lepi misli, ki pa je bila povsem puhla in polna cinizma do vseh nas. Koliko različna od voščil evropskih politikov, ki so voščili Evropejcem, hkrati pa se zavzemajo za uničenje Evrope in naše vere.

  Zanima me, kaj si je ob božiču mislil kratkonogi hinavec, sin očeta madžarona, ki je deloval v dobro Madžarske proti lastni domovini. Kaj si je mislil, ko tudi sam kolaborira s še enim Madžarom, enim največjih svetovnih zločincev, Sorošem, s katerim skupaj uničujeta Slovenijo in tudi Evropo?

  K sreči pa ima Stara celina tudi pravega Madžara, ki bo za seboj potegnil tudi druge, da bodo skupaj ubranili Evropo pred propadom!!!

 • Slo hunter

  Res pohvalno

 • Goran Hvala

  Ne vem kje je ta govor tolk odmeval ce pa ga zasledis sam na novi pa na madzarskih casnikih…tip si celo upa in drzne tlacit ateiste v isti kos kot vernike…kot da bi reku kristjanu da je ateist ker je kristjan…ta orban jih pa sracka..po modelu totalitarizma katerega tolk obsojate kar naprej bi potem pa kr vi rekl kaj je kdo in kaj kdo bo…wow kaki demokrati to ne mors verjet…;-);-)…larifari populisti…
  A si tid orban kot zagrizen madzar sposoja kes od cefutarjev?

  • pajot

   Jaz sem ateist. Živim pa v krščanski kulturi. Je del mene. Imam svojega boga,ki je samo moj. Vseeno pa spoštujem vero v kateri sem rojen. V kateri so bili rojeni moji starši,moji prababice in pradedki. Zato si je ne pustim vzeti,še najmanj od nekakšnih na pol divjih hord,ki se zdaj klatijo po moji domovini,pobijajo nedolžne in posiljujejo ženske. Ki ropajo in ne spoštujejo svojih gostiteljev.
   Ja,jaz sem krščanski ateist in sem ponosen na to. Orban,poživi nam še dolgo.

   • Cucurbita Pepo

    Sodeč po opisu niste ateist… ateist je oseba, ki ne verjame v obstoj boga/bogov.

    • Tone

     Bolj natančno bi bilo: ateist je oseba, ki za polno in pošteno življenje boga ne potrebuje.

   • Goran Hvala

    Zaenkrat po tvoji domovini se nism slisal o posilstvih in klanju…no razen tistih ki so avtohtoni slovenci pa se ga nalokajo pa pretepajo babe…tud neki posilstev sam nism zasledil tipa na kameli zravn…je bil kar nek slovenski priimek…cudno da niti ni bil jugo…
    No pa ce sm ateist sm pac ateist…me ne zanima v kaj so verjeli moji predniki..ce pac jaz ne verjamem…pac ti si kristjan ce je tako..ne mors bit ateist ce te tolk skrbi krscanska religija…spet neke nove izpeljanke ateizma…tak mal na pol verjame…;-)

    • pajot

     Majmun. moja domovina je Evropa. kar pa se tiče prednikov. Človek brez njih je brez korenin. In ti si brez korenin. Izmeček,žal. Živi dalje in uživaj. Odgovor boš dajal po svojem praznem življenju.

     • Goran Hvala

      Hahaha…tipa je napelo…;-)…pac sem gnoj in izmecek ker nisem tvoja kopija…in zdej?…res si me cist depresivnega naredu..;-)..

  • Štalmajster

   A ja ja seveda …………. “totalitarizem” če politika služi večini lojalnih državljanov ! Je treba povzdigovat neke marginalce ………. ki jih podpirajo in vsiljujejo tuji KRIMINALCI ala Soroš &Co. večina pa se mora podrejati, da jih ne zmerjajo s totalitarci, ksenofobi, nacisti, populisti…………..

   • Goran Hvala

    Jaz govorim o orbanovem govoru ki je tolk odmeval…

 • Cucurbita Pepo

  “V Evropi je tudi ateist kristjan”… ateizem je filozofsko prepričanje, da bog ne obstaja ali da njegovega obstoja ni mogoče dokazati in je zato vera vanj nesmiselna, ali svetovni nazor oziroma drža, ki ne verjame v obstoj višjih bitij. Vir wiki….. a sem kot ateist lahko kristjan ?? V_v

  • Slovenec 33

   Za topoumni produkt usmerjenega izobraževanja je omenjeni stavek, ki odmeva v praznih glavah nedoumljiv v vseh svojih pomenih, ki predstavljajo nivo kulture večine evropejcev in jo razlikujejo od bližnje okolice.
   Obstajajo pa tudi izrodki, ki tega ne morejo doumeti. Nič ni 100 %.

   • Cucurbita Pepo

    Če so vsi v okolici pedofili sem pedofil tudi jaz ??

    • Cucurbita Pepo

     Če so vsi v okolici komunisti sem komunisti tudi jaz ?

  • montyamp

   Človek brez vere v poštenje in dobre medčloveške odnose , je tista prekleta premična stvar , ki postavlja temelje vojnam in vsakdanjemu nasilju .
   Vzgojeni od morilcev so zgaga ki uničuje podalpski svet .
   Degenerirani pohabljenci na oblasti , fuj fej ……………

 • Štalmajster
 • črnaovca

  Mene tudi

 • dr Janez Sveti

  “Orbanov božični nagovor presunil cel svet”

  Ah dajte no. Predvčerajšnjim sem govoril z João Lourenço in sem ga vprašal, kaj misli o Orbanu, pa mi je rekel, da ga ne pozna in ne ve kdo je to!
  Potem sem vprašal še Tuilaepa Aiono Sailele Malielegaoi ker sva se menila za dopust in tudi on ne pozna Orbana.

  DR Janez SVeti svetovljan

  • xtc

   Si spet iz kleti levo spodaj v Polju pobegnil?

   • dr Janez Sveti

    Kako si lajnar? Nič boljše? Nesrečen, grd in neumen nisi zaradi mene ampak ker si podoben tvoji mami!
    DR Janez SVeti genij

    • xtc

     Kako ,kaj norčwek a si spet ušel verterjem na luster in se zibaš na njem in se dereš ,da si vesoljc na Luni?

     • dr Janez Sveti

      Vidim, da ti je umobolnica cel čas na misli. Izkušnje so bile dobre ali slabe. Očitno ti je všeč tam, ker na vseh komentarjih pišeš enako. Obseden si? Imate to verjetno v družini.
      DR Janez Sveti genij

  • montyamp

   Sanjači ste pač samo za drek mešat dobri .
   Ko gre zares smradite s polnimi hlačami od socialke .

   • dr Janez Sveti

    A nisi malo nazaj jokal, kako so levičarji polni dnarja??
    DR Janez SVeti jebač

    • montyamp

     Kaj majo levičarji s tem ???
     Kje sem jih omenjal ???
     V EU jih ni več , samo lepo oblečeni banditi .

 • Edi Puc

  .. vse naj madžarom v 2018
  (nisem madžar, da pa tega gospoda NE poznam, pa bi pomrnilo da živim na LUNI)
  :)

 • Artur

  Posploševanje v tem smislu in početje nad katerim se marsikateri ateist na naših evropskih prostorih vpraša kaj sem pa jaz v tem šmornu in v tem kar bo iz tega šmorna še nastalo in kar se že nazira menda bo prišlo do situacije, da bo celo institucionalno ateist postal nekdo ki ga bo bilo po novem potrebno indolktrinirat da bo postal politično korekten verni svetovno enoreligijski državljan V NWO diktaturi drugače se mu slabo piše . Kdor ni z nami je proti nam,če ni v čredi tako v rdeči kot pobožnjakarski in ne bleji kot se mu zapoveda zdaj kmalu tudi v ekumenističnem šmornu od črede pod eno tkatirko potem si ga oplel kot nekdaj v svinčenih časih inkvizicije na bolj prefinjen način a nič hujši.
  JEDNA SVJETSKA RELIGIJA: Najnoviji papin video nas je ostavio u šoku
  [One People One religion One Empire One Leader]

  https://www.novizivot.net/2016/01/14/jedna-svjetska-religija-najnoviji-papin-video-nas-je-ostavio-u-soku/

 • ljubinica

  Kdo v Sloveniji je sposoben povedati ljudem jasno in glasno TO?
  Orban ima se kako prav.
  Evropsko krscanstvo lahko primerjamo s precepljenostjo ljudi proti nalezljivim boleznim.
  Dokler je med prevladujocimi kristjani samo kak posamezen ateist, oziroma dokler je med vecinsko cepljenimi ljudmi samo kak posameznik necepljen, ni nevarnosti ….
  Kaj se zgodi, ce v druzbi prevladajo necepljeni? Zacnejo se siriti nevarne bolezni ….
  Kaj pa se zgodi, ko v druzbi prevladajo ateisti? Ni vec moralnega kompasa. Na ateizmu ni mogoce utemeljiti nobene etike.
  Resnica postane brez pomena. Zavlada gola MOC. Sirijo se bolezni duha …

  • Cucurbita Pepo

   Cepljenje je produkt ZNANOSTI. Necepljenje je produkt VERE.

   • Tone

    Cepljenje je produkt družbene odgovornosti. Necepljenje je produkt individualizma.

    • Cucurbita Pepo

     Družbena odgovornost pa je refleksija znanja o vesolju v katerem živimo.

     • montyamp

      Kakšno vesolje , saj še do lune ne vidiš ???
      Brigaj se za zdravje tako , da boste imeli v svojih LGBT vrstah , čimmanj pesonategovalcev .

     • Tone

      Pusti vesolje pri miru. Refleksija znanja o vesolju se je od Adama sem že tisočkrat spremenila, družbena odgovornost posameznikov pa je vedno enaka. Družbeno odgovorni ljudje držijo človeštvo pokonci, brez njih bi propadlo, kar pomeni, da so v večini.

   • montyamp

    Cepljenje je produkt čustev in razuma , necepljenje je produkt
    ULTRAIDIOTIZMA .

  • Artur

   IZ TEGA TOREJ IZHAJA VAŠA ETIKA ? POTEM SEM ŽE RAJŠI NECEPLJEN ATEIST.
   http://znanost-i-biblija.blogspot.si/2012/05/bozje-egzekucije-nevinih.html

   • montyamp

    Čigava , naša , vaša ETIKA ???
    Če ne vidiš 5cm pred nosom , potem s svojo kratko pametjo projiciraš spet svojo pohabljeno naturo na okolico in si razlagaš , da smo vsi zabiti kot ti .

    • Artur

     Če ne vidiš 5cm pred nosom ??!! Očitno vidim veliko dlje ne trobim v vaš rog .
     Pa poglej link do konca pa se najdi ali pa ne v temu pa pol presodi kdo kaj projicira ali ne.
     Pohabljeno naturo na okolico in si razlagaš , da smo vsi zabiti kot ti ?? Torej ste pobožnjakarji višek superinteligence pa vam morajo moralne vrednote vaši pastirji vseeno vbijati v glavo ja žalostno res.

     • montyamp

      Tisti ki ni morilec , demokrati npr , so vsi pobožnjakarji ???
      Zgleda da si zazidarska UDBOVSKA DECA .
      Preveč sovražiš , ni dobro za zdravje .

     • Artur

      Niti eno niti drugo na srečo sem že od nekdaj izven takšnega ali drugačnega sektašenja.

     • montyamp

      Če nisi eno , niti drugo , si pa enajstoklasni provokator , zguba cajta .

     • Artur

      Bolje “enajstoklasni provokator” kot nekdo s črednim nagonom.

     • montyamp

      Res je.

  • Artur

   Neverjetno , če je nekdo za tebe kot vernika ateist je ta za tebe(vas) avtomatski že disident in razširjevalec nevarne bolezni ? Če nisi z nami si proti nam in zato so dovoljena vsa sredstva to me močno spominja na tiste katerim so nekateri vaši krščanski “moralneži” držali štango pri glasovnju v državnem zboru v zvezi z ustavno obtožbo proti strahopetnemu Cmerkotu . Vaš “Bog” se vas usmili to je torej za vas vaša krščanska toleranca , strpnost in znak vaše morale in etike ? Mimogrede “prvo se pomete pred svojim pragom”.

 • Antonius

  Orbanov božično novoletni nagovor Madžarom in vsej krščanski Evropi je tudi priporočilo Slovencem, naj na volitvah podprejo Orbanovega prijatelja Janšo in SDS. Višegrajska skupina držav premore zdravo pamet in zgodovino s krščansko vsebino, ki jo v Bruslju niti v najmanjših sledeh, že kar nekaj časa nazaj, nič več nimajo.
  Orbanovemu božično novoletnemun nagovoru človek lahko doda samo AMEN, murglskemu veleizdajalcu in njegovim pa kakšno klofuto na lice in križ na krvavo zvezdo.

 • montyamp

  Človek brez vere v poštenje in dobre medčloveške odnose , je tista
  prekleta premična stvar , ki postavlja temelje vojnam in vsakdanjemu
  nasilju .
  Vzgojeni od morilcev so zgaga ki uničuje podalpski svet .
  Degenerirani pohabljenci na oblasti , fuj fej …………….

  • Cucurbita Pepo

   Naj vero zamenja razum,…

   • montyamp

    Zazidarski ???

    RAZUM + ČUSTVA === PAMET

    A bomu čustvene zazidali ???

    Ljudje smo različni,

    eni morilci drugi ne ………………………..

    • Cucurbita Pepo

     Kaj vam pomaga če si zmišljujete definicije…

     • montyamp

      LJUDJE SMO SI RAZLIČNI .

      NI DOBRIH , NI SLABIH

      KOMBINACIJE ,

      SPLOH NEPRAVE , SO PA LAHKO STRUPENE

   • xtc

    In to partijski?
    Ter partijska vera.
    Matrste napredni,ko rezervno koli od Forda T.

    • KIKI

     Rezervno kolo od Forda je za njih kompliment!

    • Cucurbita Pepo

     V komunizmu je zelo malo razuma…

     • montyamp

      Morilski oprtunizem z hladnokrvno preračunljivostjo .
      Zazidarski KPS murglofašizem .

  • karlina

   PODPIŠEM, veš kaj je pa najbolj čudno , da vedno levičarji pljuvajo po kristjanih, po pravoslavnih pa nikoli, pa so veja krščanstva, skratka dvoličnost.

 • WatsonForus

  Poklon Orbanu !

  • karlina

   VELIK POKLON !!!!!

 • TOML

  Orban je zakon!
  On bi moral biti namesto pijanega Junca, pa EU ne bi imela migrantskih problemov.
  Ampak potem bi socialisti tulili, ker ne bi bilo vzpona socialističnega multikulti pederizma.
  Pri normalnih ljudeh ni socialističnega pederisanja in natepavanja psov, kar počnejo naši socialisti.

  • karlina

   TOČNO-taisto sem tudi jaz že večkrat napisala.

 • …odmeva po Evropi? Do danes nič o tem

 • Morala

  Kakorkoli veren ali neveren, treba mu je priznati, da se bori za svoje državljane, da jih v prihodnosti ne bo strah pred invazijo Arabcev in Afričanov! Nihče nima pravice vsiljevati “multi kulti”!

  • karlina

   TOČNO ,včeraj sem poslušala eno gospo, ki je klicala v eter iz Maribora in povedala, da imajo takšno balkansko mafijo, da si ljudje že ne upajo zvečer na cesto. To se je vedelo, takoj, ko so se začeli valiti v Slovenijo juznjaki po letu 91

 • montyamp

  VOLIL BOM ORBANA

  • KIKI

   Prav imaš!

  • KAPIBARA

   In to z dvema osebnima

 • Tone

  Reče se ves svet (ne cel), razen, če je svet lahko tudi počen.

  • KIKI

   Oh, srce mi bo počilo -in bom imel dve srci, prav tako,
   kot imamo dve državi: eno za rdeče, eno za drugorazredne
   državljane!

   • Tone

    Če ti bo srce počilo, ne boš imel nič, niti sebe ne.

 • xtc

  Jep!
  Levake k exorcistom nato prokrščevanje barbarov.

  • Tone

   Ampak demokratično, če ne zlepa, pa zgrda.

 • KIKI

  Kaj če bi naši “velikaši” tale govor kar povzeli, da bi normalni ljudje
  vsaj enkrat po 75 letih začutili, da jih ima nekdo rad in resnično
  skrbi zanje! Mi moramo poslušati nemogoče zmazke iz socialistično-
  komunističnih časov, tako, da se nam resnično želodec obrača,
  posebej, če jih v svojem brezdušnem monotonem in praznem gobcanju
  podaja veliki profesor, “doktor” Cerar!

  • karlina

   TOČNO, mimogrede, sem že spodaj napisala, da letos PRVIČ, na nobenem od levih medijih, niso posvetili nobene pozornosti-SLOVENSKEMU BOŽIČU, med tem, ko so vsaj deset minut na vseh teh medijih namenili, ko je bil pravoslavni Božič, oz. kazali so celo, kako ga praznujejo v Rusiji in kakšne navade imajo tam-to vse pove, kam pljujemo, oz. se POTAPLJAMO !!!!

 • tarantela

  To, kar Orban počne, ni niti najmanj v Kristusovem nauku, zato je čista hinavščina, da se sklicuje po njem.

  • tarantela, raje bi bila tiho. Dejanja štejejo.
   Orban ima kaj pokazat. Kaj pa imamo pokazati mi ?
   Naše izropano gospodarstvo, velike davke, revščino, lumparijo…….. LGTB, reveže, ki iščejo hrano po kantah in otroke, ki zbirajo zamaške za najnujnejše primere …..
   Razočarana sem do amena, ker pri nas dobro uspeva samo korupcija in podobne “panoge”.

   • karlina

    HVALA ENAKO, NI KAJ DODATI, KOT TO, DA BOLJE NE BI MOGLA IN MORALA POVEDATI, ampak ljudje, ki imajo polne riti vsega, ne razumejo tistih, ki tega nimajo.

  • macon

   Kristusov nauk ni samo daj, daj, kar danes vsi ponujajo kot interpretacijo, temveč nagrada za delo, pravice in odgovornost. Evropa ni zrasla na levičarskemu parazitiranju in laganju, temveč na delu.

   • Pošteno povedano.
    “Moli in delaj” je govoril že bl. Slomšek in učil ljudi tudi delat.
    Kako pa vzgajajo naše otroke današnje šole ???

    “Kdor ne dela, naj ne je”, je znani rek – delo krepi človeka.

    • karlina

     Ora et labora !!!!!

   • karlina

    VELIK PODPIS

  • rabbit

   Veš Kristus je šel v tempelj pa jim razbil vse tisto navlako in jih vrgel ven iz templja.

  • montyamp

   Spokaj glista neizobražena , kradeš cajt pametnim .

   • Tone

    Se že veselim dneva popolne demokracije, ko bomo vsi mislili in govorili enako. V slogi je moč.

  • Artur

   Tu ni potreben nobeden nauk to je borba za preživetje tudi s pomočjo tega priročnega posploševanja to je borba proti razpadu evropske civilizacije . Nobeden normalen veren ali neveren si ne želi internacionalnega šmorna s šerijatarsko prevlado .

   • karlina

    PODPIS

  • soc

   Pobesnela Maja Sunčič spet v akciji?

  • karlina

   Itak, to govorite samo levičarji

 • Boris_j

  Orbanovi tepci tudi “s pomočjo svetlobe božičnih sveč” ne morejo dojeti, da jih vse skupaj zapira v zatohlo avtoritarno omaro, obdano z ograjami, kjer jim z lahkoto vlada. Usodno prezadeti, morda tudi prizadeti od prastarega opija ljudstva, da bi to videli. Madžarska država gre pa v božjo mater, kot sem že dokazal.

  • Z ničemer še nisi dokazal, ampak samo rineš z glavo skozi zid in nekaj ropotaš, ker se bojiš priznati resnico.
   Odpri že enkrat oči in priznaj si, da potuješ po poti, ki ne vodi na boljše, ampak ravno obratno !

  • montyamp

   Te dokaze bi res rad videl .
   Tudi tiste o slovenski blaginji .
   Retardiranci rinete med pametne.
   V demokratičnih cajtngih je to mogoče , HANZI-KURBENHAUS za moj denar laže in cenzurira .

  • Morala

   Ti si dokazal? Ne me hecat :) Zakaj te tako motijo verniki?

  • macon

   Orban je nedvomno avtoritarec, vendar na islamskih migrantih dobiva lahke politične točke, ker je levičarska predstava tako zblojena in skregana z realnostjo, da mu ni težko izpasti kot glas razuma. Vse dogajanje v Evropi samo povečuje težo temu Orbanovemu govoru. Ne vidim nobene manj zatohle družbe, če uvozimo kup zabitih islamskih migrantov, ki so od nas veliko manj razgledani in izobraženi, bolj nestrpni in konzervativni, manj multikulturni, vidim samo nered in nepotrebne stroške. Evropa je multikulturna že vsaj od sedemdesetih dalje, ker v njenih mestih živijo pripadniki po sto narodov, da to dojameš je dovolj, da greš za par dni na zahod.

   Ti ljudje ne bodo delali za naše penzije, ti ljudje so prišli po evropske socialne ugodnosti, kar je bilo vsem s približno počiščenim podstrešjem jasno od prvega trenutka, levičarji pa imate na podstrešju samo smeti. To, kar se greste, ni humanizem, temveč debilizem.

   Madžarska država ima kar v redu ekonomske rezultate, za ostalo pa ne vem in ne morem soditi.
   https://tradingeconomics.com/hungary/gdp-growth

   • karlina

    TOČNO

  • antimur

   Ti si pravi prototip kučanističnega idiota. Da, mi želimo svobodo in normalnost, nam povsem odgovarja, da smo ločeni od buzirantov, enospolnežev, lezbijk, pasjejebcev, zločincev, roparjev, komunistov, predvsem pa muslimanskih okupatorjev. Dokler se ne rešimo vse naštete golazni, so ograje, pa četudi avtohtone zelo dobrodošle, sicer pa pritepenci, spizdite, odkoder ste se navlekli v Slovenijo, mi bomo že sami priskrbeli zase.

   • Tone

    Resnično krščanska kultura diskusije!

   • karlina

    VELIK PODPIS-sicer pa, ograje so in morajo biti, da vidijo nemigranti, da so -NEZAŽELENI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • soc

   Takoj sem vedel, da te tema ne bo pustila hladnega. Ti in tvoji opičnjaki ste razvili fenomenalno alergijo na krščanstvo, na narod, na družino. Če dejstva govorijo drugače od vaših veleumnih besed, toliko slabše za dejstva.

   Torej, režimski aparatčik, še enkrat – kaj sploh veš o Madžarski in real life? Koliko ljudi, mest, podjetij tam poznaš? Aja, od jutra do sutra iščeš po Googlu ustrezne “reference”… Predlagam tebi in tvojim mentorjem (ter vajencem) za dodatno kredibilnost tole: http://doubtfulnews.com/

   Madžarska propada (isusek, kakšen debil), izjavi slovenska leva opica, medtem ko njeni bolj inteligentni in ambiciozni vrstniki množično zapuščajo njeno državo, ostajamo prestari za nov začetek in tisto ogromno neuporabno telo, ki se mu reče javni sektor… Napiši še kaj pogumno aktivističnega o Uzbekistanu, tudi tam se bo našlo kaj na Googlu za tvoje potrebe. Si pač FDV univerzalni poznavalec. Bljak. (Pa aja: seveda sem bil tudi tam, a po le tednu dni ne vem dovolj, da bi si drznil pisariti.)

   • Tone

    Vrhunski prispevek krščanski kulturi diskusije!

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • samotoje

   Kot Slovenec z madžarskimi koreninami ti na vse tole lahko mirno rečem : Saros. Pojma o pojmu nimaš.

  • karlina

   NI RES, LAŽEŠ, kot vsi levičarji.

 • Caetano

  To je predsednik! Bravo Orban!

 • Hribouc

  Usodno odlično, veliki gospod Orban! Zgodovinsko!
  —————————————–
  Upam, da bodo ta govor dobro prebrali na nadškofiji Ljubljana in upam, da pride komentar tudi z njihove strani.
  Seveda uopam, da je ta govor bil dobro slišan tudi na 1.rimski škofiji in, da Frančišek že ima komentar nanj, zakaj tam je zdaj neka druga kultura in drugačne razlage in drugqa hotenja !

  Dajmo, Stane in Frančišek, odzovita se!

 • Boris_j

  Macon je napisal, da je Orban “glas razuma”, še par drugih komentatorjev pa to, da Madžarska ni propadajoča država. Na srečo mi ni treba vsega znova pisati, zato se iz prejšnje Orbanove teme le citiram:

  Glede tega bivšega Sorosovega štipendista in voditelja zatohle srednjeevropske omare, znane tudi kot Madžarska, si prosim zapomnimo vsaj sledeče:

  1. Madžarska gre demografsko gledano po Eurostatovih podatkih v božjo mater. Celotno prebivalstvo ji letno pada po stopnji 2-3 promila http://ec.europa.eu/eurosta… In se še hudo stara z nizko stopnjo rojstev na žensko.

  2. Možgani iz Madžarske bežijo. V tujini živeče madžarsko prebivalstvo dosega zgodovinske vrhove in še raste: https://budapestbeacon.com/

  3. Kakšen tepec moraš biti, da ob takih nespodbudnih statistikah postavljaš še ograjo okrog svoje države? Države, ki se je migranti sami od sebe izogibajo skoraj kot bolezni in nočejo v njej sploh živeti.

  4. Fantazije o “invaziji Evrope” so nore same po sebi. Dodajmo še nekaj številk. Frontex, evropska mejna agencija, vodi tudi število nelegalnih mejnih prehodov. V oktobru 2015 je ta številka dosegla vrh s 400.000 nelegalnimi prehodi. V oktobru 2017 pa so jih našteli 5.500. Torej jih je v 2 letih približno 90-krat manj. Orbanovskega debilizma se pa zdi, da je 90-krat več: https://www.politico.eu/art

  Za koji k***c sploh poslušamo tepce, kakršen je Orban, ki povrhu vsega vodijo še propadajoče države?

  • Boris_j

   Pardon, kopirani linki ne delajo. Tukaj so še enkrat:

   1.Upadanje Madžarskega prebivalstva po stopnji 2-3 promila letno: http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/File:Crude_rates_of_population_change,_2014-16_(per_1_000_persons).png
   2. Velikanski beg možganov iz Madžarske: https://budapestbeacon.com/official-brain-drain-damaging-hungarian-economy/
   3. Frontexovi podatki o nelegalnih prehodih za celotno Evropo v zadnjih 2 letih: https://www.politico.eu/article/2017-the-year-in-figures-and-charts/

   Pa veselo branje Vam želim.

   • KAPIBARA

    Nam tudi vse kaže na MINUS, pa kljub temu uvažamo MINUS

    • karlina

     TOČNO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • karlina

    No, jaz pa vem ravno obratno, da ogromno ljudi iz cele EU želi iti na Madžarsko in je tudi že šla, ogromno Angležev in tudi Nemcev, zakaj že, samo vprašam

  • sprehajalec

   Zgodovina sovraštva slovenskih levičarjev do madžarske je dolga vsaj vsaj 100 let, saj so slovenski levičarji prevzeli od Srbov njihove zunanje sovražnike in prijatelje. (hrvate, madžare, Nemce, Šiptarje, Bolgare, Američane itd… ter prijatelje Ruse)

   Vrhunec izdaje levičarjev se je zgodil leta 1956, ob Madžarski vstaji, ko se je njihov vodiltelj Imre Nagy zatekel v jugoslovansko ambasado po azil. vendar levičar azil spoštuje le, ko mu ustreza. zato so ga izročili sovjetom, ki so ga ubili.

   ostalo tvoje napisano so levičarski protieuropski pamfleti. Norvežanom je povsem dobro na svojem ogromnem ozemlju, pa čeprav jih je samo 5 milijonov.

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • karlina

   Kaj se pa ti tako usajaš, kdo te je pa klical na naš portal, stran se spelji, na 24 ur, kdo ti brani

  • Hribouc

   Miš-Maš

 • Anton

  Orban bi moral biti predsednik sveta in papež!

 • Duhec

  Presunjeni boste na Novi, ko vam bo šefica frajla iz Banja Luke…

  • Franc Šink

   Samo da ni iz Murgelj

  • KAPIBARA

   Bo skuhala še kaj drugega kot “en fin krompirjev golaž” pa s čajem postregla

  • Bratranec od Šarca – stari znanec policije, ki trenutno “stanuje” na Dobu ti bo vse pojasnil.

   • karlina

    Zanimivo, ko je lani pred volitvami govoril Šarec, da to, da je posvojen, nima nobene veze, no pri zgornjem primeru pa je obrnil ploščo in dejal, da je on posvojen in ta bratranec ni njegov pravi bratranec, zanimivo, ni kaj-čisto po levičarsko

  • Ena družina

   Slobodan Penezić, šefica in šef Janez so ena družina. Dobro jih poglej.

  • karlina

   TIK-TAK, TIK-TAK, TIK-TAK, ZATO PA STE TAKO BESNI, KAJNE

 • Mitja Kunstelj

  kler sranje

  • Kdo ti je kriv, če si predolgo spal. Pohiti na WC, da se ne boš v hlače.

   • Tone

    [email protected] , tvoj način diskusije je res vrhunec krščanske kulture.

    • sodnikisozločinci

     Vrhunec krščanske kulture je bil takrat, ko je Vlad Tepeš ujete turške zavojevalce nabil na kole. To je kultura katero Evropa potrebuje.

     https://www.youtube.com/watch?v=z70lG-7ECzo

     • Tone

      Torej evropska kultura je, če prevzamemo turške navade. Tiste iz sred njega veka.

     • sodnikisozločinci

      Vlad Tepeš je bil Romun, se pravi Evropejec in njegovo početje je del evropske kulture, ne turške. Pa ni treba iti v srednji vek, res ne. Lep primer vrhunca evropske kulture imamo v Kočevskem Rogu, na Teharjih, v Kidričevem, tezenskih jarkih, Hudi jami in ostalih več kot 600 kulturnih moriščih po Sloveniji, to obliko kulture, kamor spada tudi pomor dojenčkov iz Teharij, zagovarja vsa pravosodna golazen, vključno s tistimi devetimi retardiranimi opicami, ki slišijo na ime ustavni sodniki, dokaz temu je nekaznovanje niti enega odgovornega za zločin.
      Da gre pri načrtovanem množičnem pomoru za evropske vrednote, priča podpora EU Brglezu in Cerarju, ki sta kot člana pravosodne morilske bande pripomogla k temu, da so se partizanski klavci izognili kazni.

     • Tone

      Nisem mislil na Tepeša, ampak na njegovo nabijanje na kole.

 • Stajerka

  ne samo sočutje in razumevanje, v teh časih je potreben pogum in odkrita beseda/misel……samo kaj, ko živimo v obdobju materializma, humaniza in hinavščine najvišje možne stopnje……
  ko enostavno večina NE moremo dojet kaj počno z našim denarjem, domovinami/domovi, solidarnostjo in predvsem prihodnostjo naših otrok……bojim se, da bo račun velik – prevelik……in bojim se, da ga bodo krvavo plačale naše prihodnje generacije……iz srca si želim, da je moja bojazen nesmiselna in ne bo nikoli uresničena…….

  • karlina

   Tvoja, oz. naša bojazen se bo , se bojim uresničila, glede na to, kaj delajo levi politiki

 • Sadako

  Orban ima pet hčerk in zagotovo jim ne bi pustil, da bi se družile s takimi kot so se družile te punčke.
  http://nova24tv.si/svet/sprevrzeno-levicarji-napadli-zalovalce-za-15-letno-mio-ki-jo-je-zabodel-afganistanski-begunec-in-vpili-za-obarvano-nemcijo/
  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/sweden/12153428/Child-migrant-who-killed-asylum-centre-worker-is-an-adult-Swedish-migration-rules.html

  Pa študentka Maria Ladenburger in Goranova mama Dunja, ki je promovirala pomoč migrantom preden ji je Iračan na bazenu na Dunaju posilil sina.

 • Olga_10

  Orban je pokazal Evropi, kako se brani državo in njeno kulturo! Res si zasluži vse spoštovanje!

 • if

  Orban je v polnosti definiral dogajanje, pripdajoče vzroke in cilje. Hrabri spoznanje, da imata sosedi Avstrija in Madžarska pri krmilu politike, ki nameravajo braniti in obraniti kulturo Evrope.

  Mnogi na portalu slinijo besnilo, ker svobodno beremo, komnetiramo in izrekamo podporo vsebini politike Orbana, ki sloni na krščanskem Bogu.

  Na istega Boga slovenstvo naslanja ustavna in Prešernova Zdravica z besedami “Slovencov porodnico, Deželo našo živi Bog!” in, nazorsko iz istega Boga, je slovensko himno uglasbil kristjan in duhovnik Stanko Premrl, stric Janka Premrla Vojka, ki je umrl zaradi posledic strela slovenskega komunista.

  Evropo je na krščanskega Boga naslanil oče EU Robert Schuman z besedami ´Evropa bo krščanska ali pa je ne bo.
  Krščansko EU brani logotip dvanajstih zvezd izvirajočih iz krščanstva.

  Orban ima prav!
  Brez rabe temeljnih vrednot in smernic krščanstva bomo propadli!

  • karlina

   TOČNO, VSE PODPIŠEM

 • samotoje

  Orbanov govor kaže, da tudi politiki začenjajo razumeti “veliko sliko” dogajanja v Evropi, in da prepoznavajo načine, ki jih uporabljajo islamisti pri islamizaciji Evrope. Krščanstvo je tista univerzalna sila, ki nas povezuje in z njim lahko ohranimo evropsko kulturo in civilizacijo. Vedno več nas je, ki to razumemo in tako ravnamo in pri tem ne zavračamo nikogar, ki želi tu živeti, delati in spoštovati krščansko bit Evrope. Legalno in z odkritim obrazom.

  • karlina

   točno

 • Bozz

  Urbi et Orban.

  Bravo Orban. Kolikor vem je Orban Protestant, Kalvinist. Vendar pa bi rekel tole:

  “Ne moremo trditi, da je krščanska kultura najbolj popolna.”

  Seveda je. Ko odstranimo goro propagande in revizionistične zgodovine, vidimo, da je edino krščanstvo/protestantizem prineslo krščanskim deželam svobodo, napredek in blaginjo. Tako, da se je celo katoliški del evrope moral podrediti tem spremembam in tudi imel nekaj koristi zaradi tega. Dejstvo pa je, da so katoliški (tako kot ateistični) deli vedno bolj revni kot protestantski. Vsi ostali poizkusi, recimo ateistična Francoska revolucija do današnjega socializma/komunizma, so ena velika polomija, kjer so ljudje vladali in vladajo s terorjem. Da ostalih lažnih religij, ki so vladale in še vladajo na identičen način (Rimo-Katolicizem in Islam) ne omenjam.

  Tukaj se recimo lahko naučite del te zamolčane zgodovine. Zelo zanimivo predavanje za tiste, ki imate radi zgodovino:

  HR09 The Dangers of Medieval Scholasticism, Part 1
  https://www.sermonaudio.com/sermoninfo.asp?SID=4160893918

  Da ne bom predolg samo še tole:

  “a naša duhovna obzorja so vse širša.”

  So res? Potem se imamo kot kristjani veliko za pokesati in spremeniti našo stoletja dolgo tradicijo, ki nima nič v zvezi s Svetim pismom in ki je zašla na stran pota. Odvreči moramo lažne doktrine. Sveto pismo pravi, da moramo hoditi po ravni poti, krščanstvo v Evropi pa je zašlo na kriva pota. Povprečen človek, ki se danes naziva s kristjanom niti ne ve, da se je Jezus Kristus rodil jeseni, česar se da jasno pokazati in dokazati iz Svetega pisma. Kostantin, cesar Rimskega imperija, je, da bi lažje vladal, “politično korektno” združil poganstvo s krščanstvom, zgradil most, s tem povzročil prerokovani odpad od resnice, ki traja še dandanes, in sedaj se praznuje Kristusovo rojstvo na poganski praznik Saturnalije, medtem ko se niti teologi ne morejo zediniti o jasnem datumu, katerega dne je bil rojen Jezus Kristus. Točnega datuma torej ne vemo, je nekaj predlogov na podlagi zgodovine, zagotovo pa vemo po Svetem pismu, da se je rodil jeseni na Šotorski/Tabernakeljski praznik. Tisti seveda, ki Sveto pismo pozorno beremo in verujemo, to pa je danes zelo malo ljudi. Bog v Svetem pismu pa je zelo jasen, da to kar je storil Konstantin in počne večina nominalnih kristjanov še danes, je zelo resen prestopek in odpad od resnice. Kako lahko potem kot kristjani pričakujemo, da nam bo Bog naklonjen, če ne upoštevamo njegovih niti najmanjših, da ne omenjamo velikih, zapovedi, ki nam jih ponovno pred oči postavi apostol Pavel? Bog nas bo predal v roke naših sovražnikov, kot je storil že ničkolikokrat v zgodovini in prišla bo prerokovana velika stiska in vojna.

  Orban kot protestant bi moral vedeti, da protestanti niso praznovali božiča v ZDA vse do druge polovice 19. stoletja, ker so vedeli kaj se v resnici skriva za tem na videz krščanskim praznikom. Niti nam Kralj kraljev in Vladar vladarjev Jezus Kristus nikjer ni ukazal, da moramo praznovati dan njegovega rojstva. Prav tako niso božiča praznovali v Angliji in drugod kjer je Božja beseda, Sveto pismo, imela prvo mesto v srcih ljudi, Sola Scriptura. Dokler niso odpadli od resnice in se vrnili k Materi Vlačugi.

  Razumem Orbanovo sporočilo, vendar spoštovani g. Orban, če ste res Kristjan, bi morali iz Svetega pisma vedeti, da vam oz. nam Bog ne bo naklonjen, če boste kršili njegovo besedo, svarila in zapovedi, tako v malih kot v velikih stvareh.

  2 Korinčanom 6

  14 Ne dajte se vpregati v jarem z neverniki. Kaj imata namreč skupnega pravičnost in nepostavnost? Kakšno občestvo ima luč s temo?
  15 Kakšno je soglasje med Kristusom in Baalom? Kaj imata skupnega verujoči in neverujoči?
  16 V čem se Božje svetišče strinja z maliki? Mi smo namreč svetišče živega Boga, kakor je rekel Bog: Prebival bom med njimi in med njimi bom hodil; jaz bom njihov Bog in oni bodo moje ljudstvo. 17 Zato pojdite iz njihove srede in se ločite, govori Gospod, in nečistega se ne dotikajte; in jaz vas bom sprejel 18 in vam bom Oče

  in vi boste moji sinovi in hčere, govori Gospod, vladar vsega.

  Glede na to, da sem na teh straneh osovražen kot je bil Primož Trubar v njegovih časih, samo zato, ker pričujem resnico Svetega pisma, je dokaz, da se v Sloveniji v zadnjih 500 letih ni kaj bistvenega spremenilo in da na tem forumu ni niti enega kristjana. Ne se čudit potem, če vas Bog predaja v roke vaših sovražnikov, še posebej zadnjih 70 let, ko smo v rokah komunistov.

  Papež, volk v ovčji preobleki, vam govori, da moramo graditi mostove, Bog pa vam jasno govori, da “zato pojdite iz njehove srede in se ločite”, torej Bog ne gradi mostov, kot jih je gradil Konstantin vključno z vsemi papeži, vse do sedanjega.

  Očitno je, da se papež in Bog ne strinjata, kako lahko potem slepo trdite, da je papež Božji namestnik na zemlji? Seveda boste gradili mostove in jih gradite, kakor vam veli papež in ne Bog. Vendar ti vaši mostovi ne vodijo v nebesa, ampak v pekel. Komu torej boste sledili? Koga boste ubogali? Komu boste služili? Papežu ali Bogu?

  Jozue 24
  15 Če pa je slabo v vaših očeh, da bi služili GOSPODU, si izberite danes, komu hočete služiti: ali bogovom, katerim so služili vaši očetje onstran reke, ali bogovom Amoréjcev, v katerih deželi prebivate. Jaz in moja hiša pa bomo služili GOSPODU.«

 • nevtrino

  V zamaknjeni EU sedaj enostavno zelo primanjkuje takšnih, kot je predsednik Viktor Orban.

  • karlina

   Oh, če bi bil gospod Orban predsednik EU , namesto pijanca in babjeka, verjetno danes v Evropi ne bi bilo skoraj nobenega nemigranta , verjemi.

   • Erik G.

    Se pravi da bi bili v Evropi skoraj vsi migranti?

 • bisabre

  Čista desetka Orban !

  • karlina

   PODČRTANA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Rotar Jakob

  orbanov božični nagovor je presunil tudi kurćanov rdeči slovenistan!

 • milanček

  Zavedni Slovenci, čim hitreje in čim bolj oz boljše se oborožite!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Matija

   Sej delamo na tem

 • Matija

  Tale Orban mal fantazira. Sej, glede migrantov pa muslijev ima prav in ga povsem podpiram, glede zgoraj napisanega pa mal mimo strelja. Ateisti nismo nobeni kristjani in nam ni normalno, da se veruje v neka pravljična bitja, bogove, božanstva,… Že sam glagol verovati je pri nas ateistih prezpomenka, ker mi sploh ne verujemo in si verovanje v nekaj ne znamo predstavljati.
  In za konec, da malce modificiram Roberta Schumana: Evropa bo morala prestopit to arhaično srednjeveško dojemanje sveta, okolice, nastankov,…. in preiti v moderno racionalno dobo, če bo hotla, da bo ali pa se bo bodla s konkurenco (islam) na istih srednjeveški primitivnih temeljih in je obsojena na propad.

  Mi ateisti se bomo vsekakor vedno borili proti islamu, islamizaciji, turbanom, rjuharcam,…. ampak to ne pomeni, da se bomo borili za aletrnativno neumnost – krščanstvo.

  • pupa

   Verujete tudi ateisti , ker verujete, da ste ateisti. Meni je življenje kristjana polj popolno in vsebinsko. Ateizem je prazen in brez upanja.

   • Matija

    Le kako naj verujem, da sem brezverec, neverec? To je oksimoron. Bistvo ateizma je odsotnost kakršnegakoli verovanja.

    Ateizem je res versko, religiozno,…. prazen, ker se s temi področji pač ne ukvarja, vsekakor pa ni brez upanja. Tudi ateisti upamo na boljše jutri, da bomo zdravi, da bodo naši otroci srečni,… ampak to nima nobene veze s kakršnimkoli verovanjem v bogove, božanstva, nadnaravna bitja,…

   • karlina

    PODPIS

   • Tone

    Ateisti nič ne verujemo, mi vemo, da smo ateisti, to pa zato, ker ne pripadamo nobeni veroizpovedi.

 • Asterix in Obelix

  Mi Evropejci smo kristjani, vse to je naše, to je naše življenje. Za nas je normalno, da verujemo, da se je Jezus rodil, bil križan, umrl za nas in da je nato vstal. Naši prazniki so razumljivi sami po sebi in od njih pričakujemo, da dajo smisel našemu vsakdanu. Kultura deluje na podoben način; kot imunski sistem človeka – dokler deluje, ga ne zaznamo. Ko oslabi, ga takoj opazimo in nam postane pomemben. Ko nam želijo retuširati križe, ko želijo odstraniti križ s kipa Janeza Pavla II., ko želijo spremeniti božične praznike, bo zazvonil alarm pri vsakem zavednem Evropejcu. Preplah bodo zagnali tudi tisti, za katere je krščanstvo, kot je dejal Gyula Juhász, poganstvo poškropljeno s sveto vodo. Preplah bodo zagnali tudi ljudje, ki so, kot krščanska ateistka Oriana Fallaci, zaskrbljeni za Evropo.

  Ta del mi je najbolj všeč,

  • Matija

   Vsi evropejci pač nismo kristjani, eni smo tudi ateisti.

 • Matija

  Tale Orban mal fantazira. Sej, glede migrantov pa muslijev ima prav in ga
  povsem podpiram, glede zgoraj napisanega pa mal mimo strelja. Ateisti
  nismo nobeni kristjani in nam ni normalno, da se veruje v neka
  pravljična bitja, bogove, božanstva,… Že sam glagol verovati je pri
  nas ateistih prezpomenka, ker mi sploh ne verujemo in si verovanje v
  nekaj ne znamo predstavljati. In za konec, da malce modificiram
  Roberta Schumana:
  Evropa bo morala prestopit to arhaično srednjeveško
  dojemanje sveta, okolice, nastankov,…. in preiti v moderno racionalno
  dobo, če bo hotla, da bo ali pa se bo bodla s konkurenco (islam) na
  istih srednjeveški primitivnih temeljih in je obsojena na propad.

  Mi ateisti se bomo vsekakor vedno borili proti islamu, islamizaciji,
  turbanom, rjuharcam,…. ampak to ne pomeni, da se bomo borili za
  aletrnativno neumnost – krščanstvo.

 • anonimus11

  Vsak dan zastonj kriptovalute, od BTC-ja naprej, dosti je takih po 1cent, ki imajo potencjal da zrastejo, registriraj se, naredi aktivacijo, z svojim reff linkom povabi prijatelje, registriraj se zdaj in dobi 10% dnevni bonus. https://qoinpro.com/07f0e3b61912eae2308ac4049163b555 Hvala in Lp

 • anonimus11

  Za vec info kontakitaj v inbox, Lp https://qoinpro.com/07f0e3b61912eae2308ac4049163b555

 • samsara

  Ave Orban!

 • cosmosjasnovidec

  Skratka je z eno besedo pojasnil,da kamelotrajbarskim musličem v europi ni mesto niti zaradi vere katere europejci ne sprejmemo kakor tudi oni ne.
  Enako gledano iz vidika govora oziroma jezika katerega se sicer kamelotrajbarji lahko učijo primer (angleščino,nemščino,francoščino in še nekatere) ampak kdo za vraga bo tratil čas ter se učil arabščine,šiptarščine itd.
  Po tej Orbanovi razlagi mislim,da bi kamelotrajbarji morali razumeti,da se spucajo nazaj v svojo arabsko peofilsko kulturo z njimi vred pa komunajzerji,levaki ter čefutarji kateri jih podpirajo.
  Skratka vso to golazen stirati ven iz europe.Sluzaste čefutarje pa prav tako najmanj vse do enega iz Slovenije z komunajzarji in levuharji na čelu pa se potem tam na balkanu naj odločijo v katero smer jo bodo ucvrli.

 • svatne

  “cel svet” – govorca slovenskega jezika pa presune tole…

 • Hribouc

  S.O.S.

  Čakam.
  Čakam in čakam.
  Še kar čakam…pa ne dočakam!
  ——————————————————
  Orbanovega govora drugi mediji v Kučanistanu ne povzemajo !
  Kdo ve zakuga?

  Orbanovega govora ne omenjajo niti mediji RKC, Radio Ognjišče niti Družina. Vsaj jaz ne vidim, ne slišim.
  KDO VE ZAKUGA?

 • Marija

  Samo čestitke g. Orban.Mi kaj takega nismo slišali ampak ampak je predsednik naredil presedenst in nam urinil tujega verca v naše domove. Ali je to predsednik ste ga zato izvolili.Ahmeda smo dobili za darilo.

 • svinjaplešasta

  mene je pretreslo, fantje iz kavarne, primerno opiti, z Brščičem na čelu, pa tudi. če to ni cel svet! celo Kim in Mugabe sta še vedno pretresena, pretresena je Melanija in Donald, pa Baron je pretresen, tudi veleposlanik R Albanije in nekaj nikaragvovskih Ultrasov. Če to ni cel svet, je pa vsaj Noriška elita! naprej, šiptarski kelti grosupeljski, naprej junaško prekupčevalska kri!
  komaj čakam drugi in tretji del Noriškega kraljestva, bil je napovedan kot trilogija, ravno sem not padel, zdaj imam pa odtegnitveni simptom

  • Grenze

   Ti si nori bik štirimotorni pejd k muslitom

 • Grenze

  Bravo Orban edini ki zna povedati tako kot je treba sram naj bo tiste ki mislijo da ni tako pomislite ,da imamo Evropo zdaj v najemu od NAŠIH OTROK IN JE NE SMEMO ZAPRAVITI OZIROMA RAZOČARATI NAŠEGA NARAŠČAJA..

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!