Orbanova Madžarska: Zaradi socialistov je bila v slabšem položaju kot Grčija, danes je lahko zgled Sloveniji in Evropski uniji

Foto: epa

Člani madžarske delegacije Evropske ljudske stranke so napisali odprto pismo članom Evropskega parlamenta, da bi obelodanili trenutno politično stanje v Budimpešti in vse izzive ter prepreke, s katerimi se v zadnjem času sooča madžarski predsednik vlade Viktor Orban. Pismo je nastalo kot odgovor na povečane medijske pritiske na Evropsko ljudsko stranko, kot tudi pritiske liberalnih univerz in drugih levičarskih aktivistov na vladajočo madžarsko desnico. Evropski poslanci so namreč v zadnjih dneh tarče takšnih in drugačnih pobud, naj izvajajo pritiske na madžarsko delegacijo in posredno njenega voditelja Orbana, da bi dosegli svoj končni cilj – padec demokratične stranke Fidesz, ki je na oblasti od leta 2010, česar si neizmerno želijo George Soros in njegovi podporniki.

Fidesz je v očeh javnosti vidna ko sestrska stranka vladajoče evropske EPP, na Madžarskem pa od konca osemdesetih let prejšnjega stoletja velja za znanilko sprememb in politične inovacije. Fidesz je odigral ključno vlogo pri prehodu iz komunističnega režima v razvito evropsko demokracijo, danes pa uživa visoko podporo madžarske javnosti in ji v zadnjih spletnih anketah dobro kaže tudi pred naslednjimi parlamentarnimi volitvami. V Fideszu ne dvomijo, da je to posledica trdega dela, saj je stranka v zadnjih letih pogosto “zaplula” v doslej še neznane vode in raziskovala nove poti za prihodnost. Vse to ob stalnem posvetovanju z državljani, ne samo v času volitev na vsaka štiri leta, česar je navajena nasprotna politična opcija.

Madžarski je šlo še leta 2007, ko so jo vodili socialisti, slabše kot Grčiji
Kot so v pismu zapisali člani madžarske delegacije, je bila Madžarska leta 2007 še v precej slabšem položaju kot Grčija. Bila je namreč prva država, ki je mednarodne evropske institucije zaprosila za finančno pomoč, vse to v času, ko je bila na oblasti socialistična stranka. Od leta 2010, ko se je na položaj predsednika vlade znova vrnil Viktor Orban, se je Madžarska hitro preobrazila v državo s praktično ničelno inflacijo in izjemno nizko stopnjo brezposelnosti (med mladimi je stopnja brezposelnosti med petimi najnižjimi v Evropski uniji).

Orbanova Madžarska v zadnjih letih beleži nenehno gospodarsko rast, ki se giblje med dvema in štirimi odstotki, vladi je uspelo ustvariti t. i. “delavsko ekonomijo”, naslednji cilj pa je doseči polno zaposlenost, kjer bo lahko delal vsak državljan, ki bo želel delati. Orban temeljito spreminja tudi madžarski socialni sistem; namesto subvencij država ljudem raje ponuja nova delovna mesta, učinkovito se je zoperstavila tudi hipotekarni krizi s švicarskimi franki, pa pokojninski krizi, rešitve pa so danes lahko za zgled drugim evropskim državam.

Foto: Wikipedia. Orban se sooča z nizkimi udarci madžarske opozicije.

Eden večjih uspehov Orbanove vlade: Zamenjava komunistične ustave z moderno demokratično listino
Viktorju Orbanu je uspelo zamenjati tudi staro komunistično ustavo iz leta 1949, ki jo je nadomestila prva prava Madžarska demokratična listina. Kako učinkovito se je Madžarska soočila z migrantsko krizo leta 2015 in kako zgledno je varovala schengensko mejo, pa niti ni treba posebej poudarjati, saj smo o tem tudi v našem mediju v preteklosti že obširno poročali.

Takšnih učinkovitih ukrepov vladajoča stranka Fidesz seveda ne bi mogla uporabiti, če ne bi izbirala zelo odločne in pogosto nekonvecionalne rešitve, zaradi česar je pod stalnim pritiskom levičarske opozicije. “Nismo popolni, vsak eksperiment ni uspel, smo pa prilagodljiva stranka, ki je vedno pripravljena na pogovor o prihodnosti naše države v skupnem evropskem prostoru. Prav zato se naš premier Viktor Orban tako pogosto vključuje v pomembne razprave v Evropskem parlamentu,” pišejo Madžari v svojem pismu.

Zanje je razprava namreč ključnega pomena, za razliko od liberalnih voditeljev, ki pogosto uporabljajo taktiko konfliktov, dvojne standarde in širjenje govoric brez prave osnove. “Smo zelo Evropi predana stranka. Ko kritiziramo njene institucije, je to zato, ker jim želimo pomagati izboljšati se. Ker jim želimo pomagati preživeti vse zunanje udarce. Smo daleč od tistih novih evropskih strank, ki imajo samo en cilj – uničiti Evropo,” meni madžarska delegacija v EPP.

Narobe svet – levičarji Orbanu očitajo diktaturo, v resnici pa je madžarsko sodstvo med najbolj neodvisnimi v Evropi
Čeprav vlado Viktorja Orbana režimski levičarski mediji pogosto označujejo za “diktaturo”, pa rezultati govorijo drugačno zgodbo. Evropska komisija je namreč “blagoslovila” vse nove madžarske zakone, ki jih levičarski mediji predstavljajo kot sporne, a so bili v resnici sprejeti povsem v skladu z evropsko zakonodajo. Prav tako je Evropska unija Madžarski namenila izjemno visoko oceno na področju sodne neodvisnosti, kar ne moremo reči za njeno zahodno sosedo Slovenijo.

Madžari imajo tudi odgovor na tiste kritike, ki vladi Viktorja Orbana očitajo, da so v času migrantske in davčne krize uporabljali preostro politično retoriko. “Resnica je, da na Madžarskem uporabljamo neposreden politični jezik. Naša opozicija počne enako. Samo preberite zadnja elektronska sporočila, ki so jih naslovili na Evropski parlament. To je madžarska vizija politike. Madžari so ena najbolj proevropskih nacij v Evropski uniji, predvsem zahvaljujoč poštenim in odprtim debatam na tekmo ključnih evropskih vprašanj. Nam pa se zdi zahodna politična retorika pogosto zelo neposrečena, prazna, prežvečena. Jezik, ki ga uporabljajo zahodni politiki, je preveč birokratski in znanstveni, preveč podoben tistemu, ki ga uporabljajo bankirji in tehnokrati. Prosimo vas, ne silite nas, naj uporabljamo takšen jezik, saj bomo izgubili podporo!”

Foto: EPA. Stranka Fidesz je pogosto kritična do evropskih institucij, a le zato, ker jim želi pomagati izboljšati se.

Jasno madžarsko sporočilo Evropskemu parlamentu: Nikoli ne bomo pristali na množično priseljevanje!
Madžari za konec v svojem pismu evropskim poslancem jasno in striktno sporočajo, “da ne želimo množičnega priseljevanja, ohraniti želimo pravilo subsidiarnosti. Želimo si, da cene obdavčitev ostanejo v nacionalni pristojnosti. Prav tako si želimo, da se ugotovi, kdo financira nevladne organizacije, če se te odločijo vključiti v politično življenje. Ta pravila se že desetletja uporabljajo za druge udeležence politike, kot so stranke, posamezni politiki in mediji. Gre za vprašanje transparentnosti. To je tisto, kar želimo doseči tudi v Evropskem parlamentu!”

Za konec madžarska evropska delegacija sporoča preostali Evropi, da z novim zakonom o šolstvu ne želi zapreti univerze Georgea Sorosa v Budimpešti. Tega se zelo dobro zavedajo tudi na univerzi, saj so profesorji študentom že večkrat v zadnjih dneh dali vedeti, da nič in nihče ne ogroža njihovega obstoja. Novi zakon o visokem šolstvu se namreč nanaša na vseh 28 univerz na Madžarskem, univerze pa bodo morale zadovoljiti zelo običajnim standardom. “Ravno zato so očitki, da Orban zapira Sorosovo univerzo, absurdni. Gre za lažne obtožbe madžarske opozicije in njihovih evropskih zaveznikov, večkrat videne v preteklosti,” so še zapisali v pismu.

Ravno zato si na Madžarskem želijo, da bi bila Evropska unija bolj kritična do podobnih lažnih obtožb, zaradi katerih niso na udaru samo Madžarska, Orban in stranka Fidesz, temveč tudi Evropska ljudska stranka kot celota.

L. S.

 

 • Hun

  to je članek, ki ga preberem do konca….pohvalno !!!
  takih člankov se mannjka, o ljudeh z vizijo…ne pa da vidim slike Kučana, ki so ga kot botra komunistične organizacije že zdavnaj poteptal agresivnejši mladci ki pri državnem koritu hlastajo kot požrešni prasci…

  • učko

   Ampak vseeno je kučanova banda pokradla milijarde!!! Spet so na čelu SHD nastavili “svojo” in svoje ljudi, da bojo ropali banke in ostale državne firme. Mladci tukaj igrajo postransko vlogo !!!!!!!!!

   • Steiermark

    ja, res je, ampak “ex mladci” tega nočejo razumeti……

 • FRANC3

  V Cerkvi molimo: Vsega hudega, reši nas o Gospod.
  Mi pa lahko rečemo: Komunistov in socialistov, reši nas o Gospod!

  • Steiermark

   včasih, v 80 – letih se spominjam članka iz Mladine, ki se je glasil: O Bog, reši nas bolezni kužne in golazni južne! Tako so komentirali tiranijo jugovine in kp v Mladini, takrat, ko še je bila “Mladina” na pravi (ne temni) strani meseca!

 • totex39

  Orbanova politika je pohvale vredna, že zaradi tega, ker tam ne prevladuje komunizen. Velikokrat se mora spopasti z svojo opozicijo, ki mu namerno podtika lažne stvari, vendar že iz tega vidika se vidi, da je izredno močan predsednik Madžarske in tudi evropske unije se ne boji. Ravno to pri nas manjka, res škoda, da nas naši politiki tako zavirajo na vseh področjih.

 • samotoje

  Tole pismo bi lahko mirno podpisali vsi Slovenci, ki mislimo s svojo glavo. Zanima me, kako se bodo odzvali slovenski poslanci v EP.

  • Opazovalec

   @Tole pismo bi lahko mirno podpisali vsi Slovenci, ki mislimo s svojo
   glavo. Zanima me, kako se bodo odzvali slovenski poslanci v EP
   _________________________
   Vprašanje je samo ali morajo misliti z velikimi ali malimi možgani. Kako se bodo pa odzvali slovenski poslanci pa ni nikakor zanimivo vprašanje, ker se bodo odzvali v skladu z svojo politično orientacijo, provinienco. Problem bo le, ker skupina ELS ne bo podprla svoje članice Fidesz in bodo poslanci SDS morali glasovat proti svoji politični skupini v E. parlamentu. No, se bo vsaj izkristaliziralo kam kdo sodi. Pred leti so pač v SDS bili social demokrati, še vedno občasno časte social demokrata Pučnika, na tem forumu pa pogosto v stilu tegale posta.

   “V Cerkvi molimo: Vsega hudega, reši nas o Gospod.
   Mi pa lahko rečemo: Komunistov in socialistov, reši nas o Gospod!”

   Ker tudi mama Merkel ni preveč v čislih pri naših članih SDS, se bodo pač premaknili v bolj desno politično skupino EP, recimo v skupino ECR (Evropskih konservativcev in reformistov). Že videno, in še bo videno dokler ne bodo okoli ržet prilezli v skrajno levico……
   .

   • Steiermark

    Opazovalec, po tvojem komentiranju bi se človek samo vprašal, ne, s katerimi – malimi ali velikimi možgani kdo razmišlja ampa s katero “glavo” ti razmišljaš, s taspodnjo (očitno) ali tisto, ki je namenjena razmišljanju!

 • črnaovca

  Orbana je treba hvaliti saj je gospodar tudi tukaj in se mu morajo klanjati. Sicer pa ima človek prav in obnaša se kot Angleži imel bi vse a dal ne bi nič

 • dob

  Moguće Orban lahkor tvrdi da maju sve, al’ nemaju OF-a!

  • Olga

   Saj ga tudi mi nimamo, to je le megla!

  • rubec

   Na nekem zidu na madžarskem sem videl nakracano FUCK OF tako da to kar praviš ne drži popolnoma je pa možno tudi da ima avtor pri angleščini šus.

   • indijanka

    :) do solz ..

 • Olga

  Bravo Madžari! Bravo Orban! Komunisti znajo samo rušiti in ropati!
  Tako delajo v Sloveniji in na Hrvaškem! Hrvaška vlada se sooča s stalni očitki tistih, ki so hrvaško izropali, ščitili udbaše z Lex Perković in demonizirali ljudi, ki so se borili za hrvaško državo!
  Enako ravnajo tudi komunisti v Sloveniji (zame še komunisti in ne evropski levičarji, saj se nikoli niso distancirali od povojnega genocida in zločinov Udbe)! Ker nimajo nič ponuditi, razen revolucije, ki razdvaja Slovence, ne upajo na nobeno soočenje z opozicijo in njenim vodjem, ampak s stalnimi manipulacijami in podtikanji zlorabljajo sodstvo v politične namene! To je že tako prozorno, da že vrabci na vejah o tem čivkajo!
  Prav tako hočejo utišati Primca pred sodiščem z aferama marela in berglja! Sramota!
  Sledimo Madžarom in na volitvah recimo komunistom NE! Konec je!

 • garfi

  sevada so levičarji narobe svet
  česarkoli se dotaknejo se spremeni v kri, solze in trpljenje
  ravnokar so ga zopet napadali zaradi ukinitve ustanov levuharskega mafijca sorosa
  no v resnici bi morali vse zapreti in bi bili mnogo bližje raju
  drek so in v drek se bodo povrnili

  • Steiermark

   in to smrdljivi drek, ki je usoden za vse tiste, ki moramo ta drek , prenašati in živeti z njim!

 • Sredina

  Orban je največji hinavec kar jih je. Če se ne strinja z načeli na katerih je zgrajena EU, potem naj jo zapusti. Ampak očitno sta evropski denar in skupni trg preveč pomembna za Madžarsko.

  EU MADŽARSKE NE RABI, RABI PA MADŽARSKA EU.

  • Aron

   Jasno. Koristi ima pa orbanov krog, ki se pase na Eu denarju.

   • Steiermark

    levaki ste se “žestoko” borili proti EU, proti vstopu Slovenije vanjo, sedaj pa ko pijani junckerji in stasijevska zblojena baba angelca, vlačijo v Evropo vso gnojno smetišče človeštva, ki bi nas naj izpodrinili, z izdatno podporo satanistične nesnage kot je soroš, pa lepo mijavkate in predete od zadovoljstva, da ta nesnaga naddaljuje vaš “boj proti človeku”, nezavedajoč se , da ste tudi vi na spisku teh nečloveških podgan in da ste naslednji, za odstrell, prav vi!

  • GrdaResnica_LepaLaz

   Je pa Varoval EU mejo, tako kot je to potrebno, se spodobi in se pričakuje za razliko od naših pajacov kjer nimajo v državi kaj za pokazat (ni stvari/rezsorja ki ni v popolnem razsulu – prav z ničmere se nimamo za pohvaliti na političnem področju, ker smo pod od podna vsepovsod na repu lestvice kar se dobrega tiče) so pa privat računi te slovenske banditske elite polni davkoplačevalskega danarja – parazitov pa mrgoli po celem JS, koncesionarjih, pravo si vsaki pravnik, sodnik, uradnik prilagodi svojim potrebam in ostalih mutibaričev.

   Tako, da ti ki živiš v državi Sloveniji s tako Oblastjo in ureditvijo, pa res nimaš pravice pridigat Orbanu in Madžarski.

   Ko bomo mi na boljšem pa zaradi mene lahko udrihaš po njih in pametuješ kolko hočeš.

   • Sredina

    No to da je za gospodarski ‘razcvet’ držav, ki so se EU pridružle po EU, torej tudi Madžarske, zaslužen evropski denar, skupni trg, odprava carin in ostalo kar prinaša EU se pa pozablja ane?

    In jasno se razvoj bolj vidi pri pred pristopom manj razvitih državah od slovenije, madžarski, češki, slovaški… Cilj EU je čimbolj enaka gospodarska razvitost držav EU, ker samo tako lahko poteka najbolj pravična trgovina med državami

    Očitno nimaš pojma o ekonomiji, evropskih integracijah, o prednostih EU za države članice, zato ne trosi neumnosti.

    • GrdaResnica_LepaLaz

     orej Cerar in vsi politiki pri nas so boljši pri gospodarstvu in Razvoju Slovenije od Orbana ali kaj hočeš rečti ?

     integracije ? jaz ne vidim delujočih integracij ko vidim toliko delomrznežev in parazitov v Bruslju, sem pa nam hočejo še za nameček potisnit nepismene lene ljudi iz Tretjega Sveta, ki hočejo svoje pravice in nič dolžnosti.

     EU je dobra samo zaradi tega ker ni carin, nepotrebe birokracije, standardizacija (je ni pri prehrani saj imajo Vzhodno Evrooske države pri istih znamkah klump robo slabše kakovosti kot v Zahodni – V Avstriji imajo boljšo robo kot v Sloveniji), Saj sem že večkrat povedal EGS – Evropska Gospodarska skupnost in vse te prioritete se strinjam 100%

     Samo se ne strinjam z družbeno politiki saj slabi Gospodarstvo, migracije za delno nesposobnih in nevoljnih ljudi ne bo pomagalo Gospodarstvu ampak po škodilo to je jasno vsakemu.
     Kaj pomaga gospodarstvu 3% vsako letno višanje plač v Bruslju če mi poveš ti veleum ekonomije in gospodarstva.

     Orban ima prav, te vsiljene migracije in Sorošove NGO ne bodo prinesle blagostanja, mira, napredka, gospodarske rasti ali višjega standarda EU članicam…samo tebi to ne potegne, zato kvasiš neumnosti in mešaš hruške in šnicle v isto koš..

     Daj si spremeni raje tvoj nickname v Blefer !

     • Sredina

      Evrospka unija (nekdanja EGS) je veliko več kot gospodarska MVO, gre za integracijo sui generis, ki ni primerljiva z nobeno drugo MVO. Evropska unija je na poti do politične unije, gre za teorijo ekonomskih integracij, ki ima 5 stopenj:
      1) prostotrgovinsko območje
      2) carinska unija
      3) skupni trg
      4) ekonomska in monetarna unija
      5) politična unija

      EU se trenutno nahaja v 4 fazi, v okviru katere je vzpostavljena monetarna unija, s harmonizacijo ekonomskih in fiskalnih politik pa bo vzpostavljena še ekonomska unija in nato bo nastopilo obdobje oblikovanja politične unije (ki bo neke vrste konfederacija)

      In če bi razumel bistvo evropskih integracij od samega začetka vzpostavljanja le teh, bi vedel, da prvotni namen ni bil gospodarsko sodelovanje ampak zagotavljanje trajnega miru, preko kontrole industrije vojaških surovin. Vse to pa se je kasneje razvijalo naprej in pogodbe še iz EGS in nato EU (pariz, rim (2x), merger, SEA, maastricht, amsterdam, nica, lizbona) so širila področja sodelovanja. Vse skupaj se je glede gospodarstva začelo s premogom in jeklo, širilo na kmetijstvo in potem naprej. Danes EU pokriva praktično vsa področja družbenega življenja in jih regulira na nadnacionalni ravni. EU resda v glavnem nudi gospdarske priložnosti članicam EU, z raznimi skladi, kohezijskim, reginalni razvoj… ampak pričakuje od držav članic da bodo tudi solidarne med seboj, da bodo spoštovale vrednote na katerih je bila EU zgrajena in h katerim so se zavezale vse članice EU:
      1) spoštovanje načela svobode, demokracije, vladavine prava
      2) spoštovanje človekovih pravic vključno s pravicami manjšin (člen 2 pogodbe o EU)
      3) nediskriminacija, strpnost, solidarnost, enakost žensk in moških

      In če država ne želi spoštovat osnovnih vrednot na katerih je bila zgrajena EU, naj EU zapusti in bo več denarja za druge, tudi za Slovenijo.

      Orbanu pa je važno samo to, da im dostop do evropskega denarja – pil bi, plačal pa ne.

     • GrdaResnica_LepaLaz

      Še stalno nisi odgovoril kaj ima narod od tega da 3% se zvišajo v Bruslju plače.
      4. točka – ) ekonomska in monetarna unija

      je na celi črti pogorela ne morejo imeti isto Valuto države kot so Nemčija, Avstrija in vse Severozahodne države na eni strani in Grčija vse ostale južne na drugi strani – €vro je zelo nestabilna valuta, cene in stroški za bivanje so se dvignil ponekod za 5 × ali celo 10× Vsakemu normalnemu in razumnemu z zdravo pametjo je to jasno, ti pa še skozi glumiš in ponavaljša tisto kar so te hepani iz Bruslja idoktrinirali. Madžari res da nimajo nevem kaki standard ampak €vro bi jim ga še poslabšal dodatno, Poglej Slovaško in Slovenijo, imamo slabši standard kot v 90ih ko še nismo bili v EU.

      Britanski Funt, Japonski Yen, Švicarski Franki, so bolj stabilne valute kot €vro.

  • Steiermark

   ti si svoj sredinec vtakni tja,kamor ga vtikaš vedno ter si tako lajšaj bolečine, ki se ti pojavijo, ko nemoreš mimo resnice, da ste levaki navadni gnoj, in zločinska golazen!

   • Sredina

    Boli resnica ane?

 • if

  Bravo Orban, bravo madžarska demokracija!
  Pljuvalci po Orbanu naj zlezejo med svoje izpljnuke v pljuvalnik.

 • soc

  Ne glede na to, da sem izpričan podpornik Orbana in Višegrajske ideje, me nekaj muči.

  Ali je res, kar je napisal Reporter, nekoč zaveznik, danes očitno že sovražnik, da so tri madžarska podjetja iz Orbanove vplivne sfere lastnice po 15% Nova24-TV? Me sploh ne bi motilo, a gre za precej važen disclaimer v soočenjih z murgelsko levico, kjer so lastništva znana.

  Odgovorni, morda pojasnilo?

 • Volkhv

  Orbanova stranka ima tudi v rokah novo24tv.

  • xtc

   In Madžari neizmerno sovražijo Ruse ;kot drugi Višegrajci;kot take ruske podrepnike kot si ti:

   • Volkhv

    Ti si totalen bebek. Sam sem 1/3 Madžar in vem, da Madžari ne sovražijo nobenih Rusov… Kvečjemu je obratno.

    • Steiermark

     totalni bedak si ti, ki spadaš k rdečim sovražnikom Ljudi in ne sovražiš rusov, kot vsi normalni ljudje, posebaj tisti, ki so si izkusili njihovo revolucionarno klanje in preganjanje, tudi v letu 1953, ko so rusi s tanki vozili preko Madžarov, ker so se jim in njihovi diktaturi upali upreti! Kronani rdeči bedak! Sicer pa, četudi se imaš za 1/3 madžara, pravgotovo spadaš k tisti 1/3nsko madžarski skupnosti , ki se je in se še brati z zločinci komunisti!

     • Volkhv

      Ti jebem mater, pridi v Lendavo, da obračunam s tabo, ti bomo tu že pokazali. Rdeči? Tu boš našel zelo malo rdečih. Tele smotano, rusi so danes nekaj popolnoma kontra, so bolj fašisti, kot neki komunisti.

 • xtc

  Kjer koli prilezejo socialisti in njihovi derivati na oblast naredijo iz države upostošenje in revščino_glej Kuba in Venezuela itd:Čile je še pravi čas odrešilPinochet_sicer ne po vzorni poti a preprečil je najhujše:

 • cosmosjasnovidec

  Mađarom mi že dolgo dolgo časa ne segamo niti do gležnjev saj so nas v vsem pohodili že davno.Nekaj let nazaj so se še vozili z tistimi ruskimi kripami sedaj pa z vrhunskimi vozili.Odkar so izgnali rusko golazen so se nemudoma povzdignili na noge.Seveda pa nimajo zahojenih levaško komunajzerskih istospolnikov v vladi kot pri nas.Ta istospolna buzerantska golazen zapravi namreč tudi milijarde za te shode “parada sramote” katere prirejajo v tujini na račun davkoplačevalcev in praznijo državne blagajne.
  Vsak buzič je pa tudi navaden strahopeten lolek tako,da ni čudež,da Bruselj cepeta po teh naših copatarjih.

  • Zgornji

   AAAMEEENNN !!! ! !!!

 • soc

  Dobro si se napalil na to temo, glas Mladine. Praznična tarifa ali le kompenzacija za kak prost dan?

 • soc

  Kartezijanski dvom je nezdružljiv z udinjanjem gospodarju in mantram. Kateremukoli in katerikoli.

 • učko

  Edino kar zamerim Orbanu je to, da takrat, ko mu je Juncker rekel diktator in ga klofinil po licu, ni tistga Đunkerja direkt na gobec !!!!!! To sicer lahko še stori ob prvi priliki !!!!!!!!!!!!!

  • Steiermark

   Verjetno si nebo mazal rok, s takom pijančkom, kot je juncker, ker bi lahko tale padel po tleh in si razbil svojo prazno, s slamo in satanističnim sranjem napolnjeno čipirano glavo!

 • Steiermark

  tebi izgleda, da ti nekaj “zazvoni”, če se ne piše slabo o tistih, ki se upirajo vaši krvavi, s človeško krvjo umazani, komunistično soroški golazni!

 • Steiermark

  titoistični nekrofil!

 • montyamp

  VOLIL BOM ORBANA .

  • Zgornji

   JAZ TUD !!! ! !!!

 • Zgornji

  ORBANA ZA PREDSEDNIKAAAAAAA !!! ! !!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!