Ostrostrelec britanske specialne enote s posrečenim strelom na kilometer in pol likvidiral poveljnika ISIS-a

Foto: iStock

Britanski ostrostrelec je z več kot kilometrske razdalje ubil starejšega borca ​​ISIS-a s posrečenim nočnim strelom. Neimenovani strelec SAS (posebna zračna enota) naj bi blizu sirske meje ubil terorista s “strelom v glavo”, ko je za čisti strel imel na voljo le 15 sekund. 

Narednik eskadrona SAS in veteran operacij v Iraku in Afganistanu ima zabeleženih kar 100 trofej džihadistov. Po podatkih Mail Onilne je v nedeljo uporabil ameriško strelno puško McMillan TAC-50 in jo usmeril v islamskega skrajneža, ki je bil oddaljen več kot 1.500 metrov. Napadalec naj bi bil del protiterorističnega napada v Iraku in Siriji, ki traja od začetka leta.

Za napad je imel le 15 sekund
Vir je izdal, da je bila vas, v kateri je bil ubit terorist, pod nadzorom ISIS-a, kar je še bolj onemogočilo “misijo”. Natančna lokacija vasi pa ni bila razkrita. “Ekipa SAS je upala, da bo poveljnik ISIS-a prišel podnevi, ker se je nočni strel štel za preveč nevarnega,” je še dodal. “Toda ko se je bližal večer, so spoznali, da bodo morali napad prekiniti ali pa streljati ponoči.” Ostrostrelec je rekel, da je želel streljati in da je tudi dobil takšen ukaz. Za likvidacijo je imel le 15 sekund časa, medtem, ko je ekstremist zapuščal avto. Po strelu v zadnji del glave je ta umrl v trenutku.

Foto: iStock

Ministrstvo za obrambo pa je danes zavrnilo vsakršno komentiranje, še dodajajo v Mail Onilne.

A. G.

 • Krtača 20

  Pri nas mamo za isisovce al pa isusovce sđs.

  • macon

   Pri nas imamo ne samo govoreče wc račke, temveč tudi pišoče wc krtače.

   • Krtača 20

    Krtača je orodje za čiščenje. In tko bo ostalo. Treba vas je oribat.

    • Željko Ražnatović Arkan

     Kaj pa vi, ki želite navoziti džihadiste v Evropo? Ali mislite, da sem v resnici umrl? dr. Ernesto Guevara je vedel, da so izdajalci samo za postreliti pred zidom. To mu je bilo v veselje…

   • šmentanamuha

    Bravo, tale ti je pa uspela::))

 • Mateja Urankar

  po eni strani jih financirajo in podpiraj po drugi streljajo. takšna je usoda britanskih zaveznikov skozi zgodovino.

 • centurion

  Kaj je pa to takega, na 1000m s specialno ostrostrelsko puško,
  daljnogledom, ki ti približa cilj na par metrov, s kupom informacij o
  daljavi, zračnem pritisku, temperaturi zraka, vetru….
  V Sloveniji ostrostrelec iz Murglske horde mrtvo pijan, z navadno
  lovsko flinto okrog vogala zadane Iveka točno v srce….

  • samsara

   Dvomim pa, da se je o tem kaj pisalo na otoku ali sploh kjerkoli, čeprav gre za strelski dosežek brez primere.

   • centurion

    Vojna tajna.
    Strogo poverljivo.
    Komanda štaba-Murgle l.r.

   • hle

    Kaj a na poldrrugi kilometer je zate brez primere mislim da je trenutni rekord trikrat toliko iz članka je razvidno edino da se sploh ne ve koga so sploh ubili mogoče povsem nedolžnega človeka ker je imel dolgo brado in je tja prinesel malico

  • stotnik se daje stotim

   Bavči, Janšev kriegskamerad in enako bivši boljševik kot Jajo, ima hišo v Murglah. Vidim, da z omenjanjem njegovega prezgodnjega prihoda na kraj Krambergerjevega atentata tega že povezujete z Janšo, podobno kot je Švajncer jr povezal to šiptopičkico in čeljustolomca zh nekterimi drugimi uboji. Zgleda da dobiva SDS notranjo opozicijo, da se nekateri že zavedajo, da Grosupeljski ne bo nikoli več premier in nikoli več v vladi, bolj na Dobu in na antipsihotikih

 • bubamara

  Amater za našo zeleno druščino. Iveka je pihnil lovec ko keks.

  • DUŠAN ZALAR

   Pa tud fejst prbit in še v ovink iza vogala.Naši miličniki pa v jok.

 • Grenze

  NA BARABE SE KUGLE LIMAJO !

 • Bald Eagle

  TAC-50 sniper rifle is produced in USA by McMillan Bros. Rifles Co. This longrange anti-materiel / anti-personnel weapon is based on previous designs from the same company, which first appeared during late 1980s. McMillan Co makes several versions of .50 caliber rifles, based on same proprietary action, for military, law enforcement and civilian use. TAC-50 is a military / LE weapon,which is standard Long Range Sniper rifle of Canadian Armed Forces since 2000.Rifles of TAC-50 family is capable of outstanding accuracy and guaranteed to provide 0.5 MOA groups with match grade ammunition. TAC-50 rifle is alsocredited with longest range documented kill on enemy soldier: in 2003, a Canadian sniper shot and killed an Afghani taliban insurgent from the range of 2430 meters(nearly one and a half mile).

  McMillan TAC-50 is manually operated, rotary bolt rifle. Huge, full-size bolt has dual front locking lugs, and its body has spiral flutes to reduce weight.Heavy match-grade barrel is also fluted, and fitted with effective muzzle brake.Rifle is fed from detachable box magazines, holding 5 rounds each. Stock is made from fiberglass by McMillan Stocks, and is designed to be used from bipod only. Buttstockis adjustable for length of pull with rubber spacers, and can be folded to the side or removed for compact storage. Rifle has no open sights and can be used with a variety of telescopic or night sights; in Canadian service, standard sight is 16X telescope.

  • stajerc5

   Ce ga s tako zadevo ne zadenes, je mozno samo, da te je na fronto pripeljal pes za slepce…

   • Bald Eagle

    Za rokovanje s takole puško je potrebno ogromno vaje, veliko izstreljenih nabojev, močno koncentracijo, obvladovanje nastavitev vseh parametrov, ki so potrebni za točen strel in nenazadnje izjemno mirno roko. Verjemi, da jih ni veliko, ki so sposobni vseh teh reči. Največ je pa takih, ki so šibkega duha in se ne zmorejo soočit z ubojem drugega človeka. To je problem velikega števila ljudi. Nekateri imajo zaradi tega hude travme, ki jih pestijo celo življenje. Ni to posel za vsakega človeka.

    • stajerc5

     Zdaj pa ze ti kompliciras! A gres za arhitekta skyscraperjov, ce imas visinsko bolezen, konstrukterja liftov, ce te je strah majhnih prostorov, mesarja, ce pades v nezavest, ko vidis iglo….?
     To niso navadni vojaki, to so killerji!!! Misljeno v smislu normale! Malo genetsko, malo drilinga, malo pritiska… Vse gre, samo bazo rabijo tisti, ki izbirajo!
     Right, sir?

    • dare326

     Pozabil si na psihologe/psihiatre, ki spravijo te ljudi v red. Kogar ne, ga najamejo Blackwater in podobni in potem končajo v kakšnem jarku, tako kot njihovi cilji.

 • stajerc5

  Za Iveka so pisali po celem svetu, da ima opico, pa da je iznajditelj in dobra dusa itd.
  Ko ga je nasel metek okoli ovinka, pa ni to omenil niti Tanjug, se manj Pravda, da o beoooogradski Politiki ne govorim….

  • xtc

   Baje Kučanuve puške nesejo okrog ovinka le Bavčar mora potrditi to.

   • stajerc5

    Bavci ima sigurno Video v arhivu, saj je lahko snemal iz helikopterja, a ne!?

 • Sadako

  Kaj jim pomaga, če v tujini streljajo islamiste, če jim doma islamisti jebajo njihove hčerke?
  Kaj jim pomaga, če se delajo poštene, toda pošteni niso, ker če bi bili pošteni ne bi zvozili domobrancev nazaj. Kri tistih domobrancev, ki so bili nedolžni je padla na Angleže in zato bodo imeli islamsko Anglijo in zatiranje v lastni državi.

  • stajerc5

   Domorodec ni domobranec!
   Opankarjeva sina sta seveda pri nas domorodca (pri nas rojena) ampak nikoli ne bosta domobranca, ker sta v glavi se vedno doma v serjaovcih!

   • RATATA

    In na to sta faking ponosna. Na tisto blato in čebulo smrdljivo.

  • plamen100

   Anglezi, francozi in Nemci imajo skupno rdeco nit, in to je liberalisticno razmisljanje njihovih voditeljev, ki sicer v realnosti nima nobene podlage, so pa s svojim ukrepanjem rasno unicili svoje drzave. Samo poglejmo njihove drzavne reprezentance, ko pogledas francosko z mislus da gre za neko afrisko drzavo. Zanimivo pa je da kameltrajberjev ni med zimskimi sporti?? No kakorkoli prav ti liberalci po EU bodo krivi, da se bo Evropa raspadla, saj bodo povsod izgubili na volitvah (verjetno ne bi izgubili volitev ce bi bili drzavljani z njimi zadovoljni) nove stranke pa so evroskepticne tako, da je le se vprasanje casa ko bo prislo do ponovne vzpostavitve mejnih kontrol med evropskimi drzavamp, kot jo imamo mi z avstrijci, pripravljajo pa jo ze tudi Nemci. Zanimivo Nemci bodo ponovno vzpostavili mejne kontrole a prav oni z Merklovo na celu pa so vse to povzrocili.

   • stajerc5

    Priblizno sem te razumel, no, jaz bom krajsi.
    Raje imam par minut na meji kot pa dvakratzgane na dvoriscu!!!

 • xtc

  Hm?
  Taki bi prišlo prav zoperbrate islsmiste tukaj.

 • šmentanamuha

  Zanimiv besednjak: s posrečenim strelom je na veliko razdaljo zadel svojo trofejo. Doma ima že 100 takih trfej. Ali ima njihove glave na stenah? …Džizs… Pogon na lisico je bil uspešen. Tudi konkvistadorji so menili, da so Indijanci živali na dveh nogah, pa angleški kolonizatorji na Tasmaniji, kjer so praktično iztrebili domačine in tako naprej. Ne glede na to, da si komentatorji večkrat privoščimo zelo robate komentarje, bi novinarski zapisi morali biti drugačni, se mi zdi.

  • stajerc5

   Zadnje slike sem videl od Sovjetov iz Afganistana, pravzaprav od afganistancov ujete in od mravelj ociscene sovjetske vojake. Si to mislil z trofejami?

   • šmentanamuha

    Jaz nisem nič mislil, kvečjemu sem mislila, ampak v članku piše: “Narednik eskadrona SAS in veteran operacij v Iraku in Afganistanu ima zabeleženih kar 100 trofej džihadistov. …” Tako je zapisal novinar, njega vprašaj, kaj je mislil.

 • plamen100

  Bravo, res dober vrhunski strel, glavno je da je kameltrajber poslan stvarniku, da mu sodi, kot je rekel Putin, ni moje da jim sodim, moje je le, da jih pripeljem pred oblicje vsemogocnega!

  • FUCK COMMUNISM

   K njegovim 72 devicam, ki skupno vagajo 10,8 tone! Hahaha

 • Matt_von_Glanz

  Eh, Alain Bordieu je rekel nekako tako: vsakič, ko v medijih kaj vidimo, se moramo vprašati: Namesto česa je to tam, kaj bi moralo biti tam namesto tega?
  To je majhen moralni obliž.

 • Matija

  Krogla kalibra 12.7mm oz .50 leti na razdaljo 1500m cca 2,5 sekunde. Če se tarča premika, kar v tem primeru se je, je treba streljat tja, kjer tarča bo čez 2,5 sekunde. Kaj pa veter? Hitrost vetra pri sebi že zmeriš z anemometrom in mu določiš smer, kaj pa na poti do tarče na različnih razdaljah do 1500 metrov? Tak strel je čisti loto, jackpot in ni predvidliv. Sicer ni to nekaj novega, da se strelja na take razdalje ampak ponavadi gre za tandem sniper/spoter, kjer sniper ustreli, spoter pa poskusi določit, kam je iztrelek priletel in izračuna potrebne korekcije za sniperja. Šele naslednji strel ima neko realno podlago za zadetek, pa spet daleč od tega, da bo 100%.

  • ivan šantl

   Slavko in Mirko sta tekla vzporedno s šusem in ga usmerjala.

  • 10mile30

   sej so napisali da je šlo za posrečen strel

 • Valter BraniSlav

  Amateur.
  Marshall of SFRJ Joseph Broz was able to kill enemies from 100 km.

  • šmentanamuha

   Končno si napisal nekaj po resnici …:)

  • Dragan Krstič

   Yes, you hit the poin moron.. Marshall Tito was able to kill deer only when servants fasten the animal by the tree.Whan an idiot you are.

   • Valter BraniSlav

    It is ok to be an idiot, of course, only if you have plenty of dough which of course I do have.
    R U IN US TOO?

  • ivan šantl

   Ta tvoja zverina je pobijala tudi na tisoče kilometrov daleč.

   • Bastian

    V Velikovcu v Avstriji je bila Titova teroristična tovarišica tako nerodna da ji je pri razstrelitvi odtrgalo tačko. Škoda da ne glave.

 • FUCK COMMUNISM

  Zapomnite si rdecuharji: from a place you won’t see will come a sound you won’t hear! Zamislite se!

 • Darko Bukovec

  Američani in EU so oborožili ISIS, vse orožje ki jih ima ISIS je od njih podarjeno in je prišlo do njih prek Saudske Arabije in Turčije, zato da delajo kaos tam doli….in sedaj streljajo na njih…bolano vse skupaj. Če se nebi Rusi umešali bi bilo še slabše. Zakaj so ti ISIS, pa kaj hočejo, sej folk sploh nimamo pojma. Vse je to igra NWO, mi dobimo od medijev vse popačene informacije.

  • Cilj te invazije je bil Iran, zato pa so tudi posredovali v Siriji. Za Iranom pa je bila mišljena Rusija. Sum je, da je šlo tudi med drugim za servis Izraelu v njegovih ambicijah po veliki državi.

 • Oregon

  to bi lahk naša vojska izvajala, da ne bodo sam za poplave dobri, a žal nimajo metkov, a ne ministrica?

 • lauraas

  Bravo!

 • Caetano

  IS je Trump s Kurdi že spravil na kolena. Rešili so se popolnega poloma s pomočjo Muslimanske bratovščine oz. njenega turškega eksponenta Erdogana. Turški jihadisti so ob zavzetju kurdskega Afrina peli pesmi Al Kaide in pa velikoturških Sivih volkov.

  • stajerc5

   Prjatu, samo enih pet nas je na forumu, ki vemo o cem pises….
   Na volitvah bos videl, da sem imel prav.

 • Taki ostrostrelci, specilaci so zdaj v Vzhodni Guti ob boku z džihadisti in pobijajo na veliko Sirske vojake. Pred kratkim je bil en umazan posnetek množice takih umorov. Ja te džihadiste, ki so v glavnem ista krvoločna sodrga kot ISIS pa nekateri imenujejo uporniki. Uporniki, ki izvirajo iz SA in podobnih pravovernih držav. Ostali pa jim sledijo bolj po sili kot prostovoljno.

  • DJURO SUMAR

   Tudi med komentatorji na tem portalu je ogromno krvoločne sodrge.

 • Terminator

  Take rabimo na naših mejah,pa samo streljat golazen zapečeno.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!