Osumljenec za sredin napad v Parizu je nezakoniti priseljenec iz Alžirije

Foto: youtube.

Francoske oblasti so identificirale osumljenca za sredin teroristični napad v Parizu, ko je napadalec z vozilom zapeljal v skupino vojakov, ki so se odpravljali na obhod, ter jih pri tem šest ranil. Gre za 36-letnega Hamoua Bachira alžirskega rodu, ki je v Franciji bival nezakonito. Takoj po napadu je francoska policija sprožila lov za osumljencem, ki se je končal s strelskim obračunom, v katerem so na napadalca petkrat streljali. 

V lovu na skrajneža je sodelovalo 300 policistov, napadalca pa je policija nazadnje prestregla na avtocesti pri mestu Marquise na severu Francije. Sledilo je streljanje, v katerem je bil lažje ranjen tudi policist, osumljenec pa je prejel pet krogel in se trenutno zdravi v bolnišnici pod strogim oboroženim nadzorom. Primer je že prevzela posebna enota tožilstva za boj proti terorizmu, ki pa mora zaradi napadalčevega zdravstvenega stanja na zaslišanje še počakati.

Francoski predsednik vlade Eduard Philippe je za javnost že potrdil, da je policija aretirala osumljenca za sredin teroristični napad.

Osumljencu, ki velja za nezakonitega migranta, je po poročanju tujih medijev grozila deportacija v Alžirijo. Francoski policiji doslej ni bil znan, saj je v množici nezakonitih priseljencev enostavno nemogoče, da bi policija sledila vsem. Ker posameznik ni bil znan kot ekstremističen, ga je policija tako pustila pri miru.

U. V.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!