Pakistanske ženske “presenetljivo” neintegrirane v britansko okolje

Foto: epa

Pakistanske ženske, ki živijo v Združenem kraljestvu, so se v britansko družbo presenetljivo slabo integrirale, je sporočila vlada. Po prvem pregledu neskladnosti, ki ga bodo javno objavili v torek, britanska vlada poudarja različno integriranost ljudi. Najmanj vpeti v britansko družbo se seveda migranti, ki nimajo zdravstvenega zavarovanja, službe in izobrazbe.

Podatki so pokazali, da so najmanj integrirane pakistanske ženske. Neodvisno od teh drugi podatki kažejo, da so najrevnejše azijske ženske največje poraženke pri plačevanju davkov, saj se jim od ust trga vedno več.

Vlada je za britanski The Sunday Times dejala: “Druge skupnosti so se zelo dobro vključile, a revizija je pokazala, da so pakistanske ženske, ki ne govorijo angleško, nimajo službe in živijo v popolnoma drugačni skupnosti, zelo slabo integrirane.” Tudi azijske skupnosti v Veliki Britaniji težko živijo, do leta 2020 pa naj bi se zanje razmere še poslabšale. Vlada ugotavlja, da bodo davčne spremembe azijske družine še bolj prizadele, prav tako pa jih bo oškodovala zreduciranost javnih storitev, uveljavljena od leta 2010.

Velike razlike med rasami in etničnimi manjšinami
Poročilo pregleda zaposlovanja je pokazalo velike razlike med belimi in temnopoltimi Britanci ter med etničnimi manjšinami. Rezultati kažejo, da ima službo veliko več belcev, ti pa imajo tudi svoj dom. Nekateri temnopolti Britanci, sploh pa priseljenci, doma nimajo. Na desetih vodilnih položajih je v Britaniji devet belcev. Raziskava pa je tudi pokazala, da je manj verjetno, da se beli Britanci vpišejo na univerzo, če so predhodno obiskovali državno šolo.

Britanijo pozivajo k zmanjšanju svoje sramežljivosti pri določanju pričakovanj za priseljence, prav tako pa razmišljajo, da bi ob dodelitvi državljanstev uvedli tudi prisego zvestobe. Tako bi migrante vključili medse in zanje pripravili tečaje, na katerih bi izpopolnjevali svojo angleščino.

A. L.

 

 • Olga

  Upati, da se bodo divjaki integrirali, je utopija! Levaki, ki so jih privlekli, naj jih tudi živijo iz lastnega žepa!

 • Corneliu

  Zakaj bi se integrirali saj bodo v par desetletjih večina.

  • xtc

   Hm’
   Ali pa nemara ,dali na ustrezno obdelavo.

  • Na žalost točno to mislijo. MI samo čakajmo in glejmo.

 • xtc

  Ne vem čemu se čudijo?
  Tretji svet in komunistično navdahnjeni pač ne sodijo v anglosaxonski svet in to je vse bolj očitno.Jasno je ,da državne šole zagotavljajo nizek nivo znanja,kar bi moral biti tudi alarm za Slovenijo,da bi slrbela za to da se čim bolj uveljavi zasebno šolstvo,koombinirano z državnim sofinanciranjem ,delnim,ki izloča bleferje in lenuhe in spodbuja spsobne in pridne ne pa fake študentov pol življenja.

 • cosmosjasnovidec

  Grde so pa kot smrten greh potem pa ni čudno,da kamelotrajbarji masovno posiljujejo belke.
  Te bi bile dobre za levake,če ti ne bi bili istospolniki.

 • Slovenec 33

  Islam je krvava, histerična, agresivna in pedofilska religija, ki vse, ki pridejo z njo v stik potiska v mračnjaštvo in fevdalizem. Kdor se ji ne podredi ne preživi.
  Za karatek vpogled v priročnik za ubijanje, kar je sveta knjiga islamistov je na voljo povezava v nadaljevanju

  https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=9913261

 • samotoje

  Avtohtoni Angleži, Škoti, Valižani in podobni naj se začnejo pripravljati, da se bodo lahko integrirali v afroazijsko muslimansko nekulturo. Niti sto študij tu ne bo pomagalo, kajti cifre so neizprosne.

 • goldhorn

  “Druge skupnosti so se zelo dobro vključile, a revizija je pokazala, da so pakistanske ženske, ki ne govorijo angleško, nimajo službe in živijo v popolnoma drugačni skupnosti, zelo slabo integrirane.”
  ——————————
  Kako so se pa vključili tisti, ki pobijajo nedolžne prebivalce?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!