Pakistanski muslimani med bogoslužjem vstopili v cerkev in napadli kristjane

Foto: iStock

Vsaj sedem kristjanov je bilo hudo ranjenih v oboroženem napadu muslimanov v južni pokrajini Punjab v Pakistanu, medtem ko so v nedeljo mirno sedeli v cerkvi.

Pastor Haleem Feroze Masih iz Cerkve kralja Jezusa v Burewali, 251 kilometrov jugozahodno od Lahorja, je dejal, da je vodil bogoslužje, ko je vsaj 15 lokalnih muslimanov pod vodstvom Muhammada Sharifa okoli enih vstopilo v cerkev in napadlo skupnost. Napad se je nadaljeval tudi zunaj cerkvene stavbe.

Cerkvene starešine so nameščale na zunanji steni cerkve plakat, ki oglašuje velikonočni festival. Ogovorili so jih Sharifovi sinovi,” je dejal pastor Masih. “Sharif je lokalni nasilnež, ki je pred časom preuredil del krščanskega pokopališča in zgradil hlev za govedo na naših grobovih. Vodi tudi lokal za igre na srečo in je znan po tem, da podpira kriminalce.”

Mladi muslimani so se začeli družiti v bližini cerkve in medtem ko so ljudje hodili v cerkev, so nadlegovali naša dekleta,” je še dejal. Pastor, cerkvene starešine in drugi so govorili s Sharifom in ga prosili, naj odneha, a se to ni zgodilo.

Foto: iStock

Za božič je Sharif na zid cerkve prilepil plakat, na katerem jim je čestital za praznik, a se je s tem tudi norčeval. V nedeljo, 18. marca, ko so želeli zamenjati plakat, so jih Sharifovi sinovi zaustavili, čeprav je posest njihova. Želeli so jih na lep način odsloviti, a jasno je bilo, da se želijo pretepati in kregati. Po besedah pastorja Masiha so odtrgali plakat in ga raztrgali na koščke, piše Jihad Watch. “Mi smo večji od tvojega Jezusa!” so se drli muslimani. Napadli so cerkveno skupino in začeli tepsti člane cerkve s palicami in opekami. “Nekateri so izvlekli orožje in streljali na člane cerkve, ki so tekli, da bi se rešili,” je dejal pastor.

Potem je takoj poklical policijo in skušal rešiti situacijo, a so tudi njega pretepli, raztrgali njegova oblačila in mu razbili telefon. “Hvala Bogu, da nobeden od nas ni med streljanjem utrpel smrtnih poškodb,” je še dejal in dodal, da so muslimani napadli celo policiste, ko so ti prišli, in nanje metali kamne.

A. G.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!