Pakistanski talibani izdali prvo revijo za ženske

Foto: iStock

Pakistanski talibani so v torek izdali prvo revijo za ženske, ki naj bi prepričala bralce, da se pridružijo talibanom in podprejo džihad. Prva izdaja “Sunnat E Khaula” se prevede v ”Pot Khaula”, ki se nanaša na eno od prvih žensk, ki je sledila preroku Mohamedu. Bila je tudi muslimanska bojevnica. Na naslovnici prve številke revije je fotografija ženske v črni burki med hojo. 

V reviji je objavljen intervju s soprogo voditelja TTP Fazlulaha Korasanija, njeno ime pa niso razkrili. V intervjuju govori o tem, kako je biti poročen pri 14 letih z vodjo militaristične skupine.

”Sprašujem se, zakaj je dan danes toliko joka in stoka okrog poroke mladoletnih. Moramo se zavedati, da dozoreli fantje in dekleta, ki so dolgo časa neporočeni, pomenijo vir moralnega uničenja družbe,” je zaupala talibanova soproga v intervjuju.

Foto: iStock

“Potovanje od nevednosti do vodstva …”
“Ženske islama želimo izzvati, da stopijo naprej in se pridružijo vrstam mudžahidov islama,”
piše britanski urednik revije v uvodu, ki med drugim vsebuje tudi kolumno z nasveti za prihodnje džihadistke. V kolumni vzpodbujajo ženske džihada, da organizirajo tajna srečanja z drugimi džihadistkami in naj se naučijo rokovati z orožjem, delijo literaturo, ki opominja na obveze džihada, organizirajo treninge za sestre itd.

Prva angleška različica revije vključuje tudi članek, ki ga je napisala pakistanska zdravnica, v katerem je pojasnila svojo odločitev, zakaj je pustila svojo zahodno izobrazbo in se preusmerila v islam, pod naslovom “Moje potovanje od nevednosti do vodstva”.

Ko so imeli talibani v Pakistanu še večji vpliv, so redno izdajali publikacije v angleščini in urduju, da bi z njimi privabili nove člane. Dejavni so bili tudi na družbenih omrežjih, vendar so večino strani že zaprli.

N. Š., STA

 • RATATA

  To je verjetno ilegalna literatura, neznanega izdajatelja, neznanih kolumnistov pod psevdonimi, tiskana v skrivni tiskarni in razpečevana po tajnih kanalih

 • indijanka

  Izšla je torej talibanska Jana. Ko bodo izbirali tudi naj talibanko, si lahko pomagajo s kriteriji, ki so Carlovo povzdignili med zvezde. Tudi za talibanke so primerni.

  • Olga

   Pred daljnim leti (se mi ne da guglati točnega datuma) je tudi Bernardo Jaklin (rdečo baroneso) izstrelilo med zvezde pljuvanje v uvodniku Jane čez Janeza Janšo. Vsako leto je bil Slovenec leta, kdo drug kot naš dragi vodja Milan.
   Skratka: talibani vedno in povsod…

 • xtc

  Baje je eden od avtorjev “strokovnih” prispevkov in to po pisemsken sodelovanju tudi Janez Sv Talibanski za stalno stanujoč Studenec Ljubljana Polje klet levo spodaj po stopniocah.

 • Nata

  ”Sprašujem se, zakaj je dan danes toliko joka in stoka okrog poroke
  mladoletnih. Moramo se zavedati, da dozoreli fantje in dekleta, ki so
  dolgo časa neporočeni, pomenijo vir moralnega uničenja družbe,” je zaupala talibanova soproga v intervjuju.
  Hi. . . .hi. . . . . . .v intervjuju ??

  No, torej naj ti mladoletniki, ki so se v desettisočih vsilili v Evropo, ostanejo kar tam !!Naj moralno uničujejo doma, namesto, da posiljujejo po naših krajih.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!