Palestinca z molotovkami in nožem poskušala napasti izraelske vojake – te teroriste namerava priznati Erjavec!

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

To noč je prišlo do dveh napadov skrajnih Palestincev – eden je nameraval z nožem zabosti izraelske vojake, drugi pa je napadel na Zahodnem bregu z molotovko. Nihče od vojakov ni bil ranjen, oba terorista pa so ubili. 

Prvi napad se je zgodil v pokrajini Samaria v Izraelu, ko je napadalec z avtomobilom ustavil pri mejni policijski kontroli, izstopil in stekel proti policistom in med tem izvlekel nož. Policijske enote so pravočasno opazile njegove namene, zato so ga s streljanjem ustavili in ga ubili. V incidentu k sreči ni bilo poškodovanih policistov.

Naslednji napad se je zgodil v vasi Quattana v bližini Ramale, ko je prišlo do spopada med nočno racijo, med tem pa je 21-letni Palestinec na vojake odvrgel zažigalno bombo molotovko, zaradi česar so ga bili primorani ustreliti. Zaradi tovrstnih zahrbtnih napadov Palestincev na Izraelce so morali vojaki v samoobrambi ustreliti že sto teroristov.

Foto: epa

V noči na torek so izraelske specialne enote aretirale 20 radikalnih Palestincev, izmed katerih je 13 osumljenih, da so sodelovali pri terorističnih dejanjih in nasilništvu. Obrambni minister Izraela, Moshe Ya’lon, je v sredo izjavil, da bo Izrael zgradil varnostno ograjo v bližini Hebrona, kjer se v zadnjem obdobju dogajajo številni nemiri, poročajo izraelski mediji.

C. Š.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!