Palestinec v Jeruzalemu s kuhinjskim nožem do smrti zabodel britansko študentko

Foto: iStock

V svetu je odjeknila novica, da je britanska turistka podlegla smrtnim ranam, ko jo je neznani moški v Jeruzalemu večkrat zabodel.

Nesrečnico je moški napadel v petek, ko se je vozila v natrpanem tramvaju blizu starega mestnega jedra, kjer potekajo slovesnosti ob praznovanju velike noči. Kljub temu, da so žensko kmalu po napadu odpeljali v bolnišnico, je tam umrla.

Tiskovni predstavnik policije je sporočil, da je bila žrtev študentka z britanskim državljanstvom, ki je mesto obiskala kot turistka. Po oceni medicinskega osebja je mogoče sklepati, da je bila žrtev stara 25 let.

Foto: epa

Reševalci so ranjeni ženski nudili masažo srca in naredili vse, kar je bilo v njihovi moči, da bi jo oživeli še pred prihodom v lokalno bolnišnico Haddash Hospital Mount Scopus, a je kmalu podlegla smrtnim ranam, ki jih je zadal napadalec. The Times of Israel poroča, da je britanska ambasada v Tel Avivu v stiku z lokalnimi oblastmi. Nesrečna ženska naj bi imela po poročanju Expressa dvojno državljanstvo.

Foto: epa

Poškodovana tudi nosečnica
Poškodbe v napadu na tramvaju sta utrpeli tudi drugi osebi, 30-letna nosečnica, ki je utrpela poškodbo želodca, in 50-letnik, ki je utrpel poškodbo noge, zaradi česar so ju odpeljali v bolnišnico na zdravljenje. Izraelska policija je napadalca s kuhinjskim nožem v roki prijela na kraju zločina in ga opisala kot terorista.

Foto: epa

Po navedbah varnostnih služb naj bi 57-letni napadalec palestinskega rodu trpel zaradi duševnih težav, leta 2011 pa je bil obsojen zaradi seksualne zlorabe svoje hčerke. Prav tako naj bi napadalec v preteklosti že poskušal storiti samomor, in sicer tako, da je pogoltnil britvico.

N. Ž.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!