Papež danes o napetosti in nasilju v Sveti deželi

Papež je pri opoldanski molitvi opozoril na nasilje, ki se dogaja v Sveti deželi. Pozval je k vzpostavitvi miru, saj je za sedanji bližjevzhodni kontekst to odločilno.

Vernike je nagovoril z besedami:
»Dragi bratje in sestre, z veliko zaskrbljenostjo spremljam to veliko napetost in nasilje, ki je zajelo Sveto deželo. V tem trenutku je potreben velik pogum in veliko duševne moči, da se reče ne sovraštvu in maščevanju in se udejani geste miru. Molimo za to, da Bog okrepi v vseh, tako v voditeljih kot državljanih, pogum upreti se nasilju ter napraviti konkretne korake za popuščanje napetosti. Za sedanji bližnjevzhodni kontekst je res odločilno, da se vzpostavi mir v Sveti deželi. To od nas zahteva tako Bog kot dobrobit človeštva.«

N. K.

  • tanja

    Taisti papez je ob bozicu 2014 izjavil, da je islam religija miru?!?! Poguglajte, dokument je na vatikanski spletni strani!!! Si upa iti to osebno (brez 1000 varnostnikov seveda) povedat kristjanom v siriji in afganistanu oz. povsod tam, kjer so muslimani dosegli zadostno stevilvnost, da so zaceli odkrito napadati “”nevernike? Pa da vidimo junaka tam v njegovem MEDVERSKEM DIALOGu, za katerega ga tako skrbi, da bi po nasi krivdi zastal, ce bi rekel bobu [email protected]?! Je ta clovek sploh prebral koran ali pa zavestno zavaja in s kaksnim namenom??? Jaz sem ga prebrala in sem zgrozena, da PAPEZ v tej knjigi vidi religijo miru?!?! O NAPETOSTIH v izraelu pa govori kot kak bbc, kot da ni znano dejstvo, kdo u0161tiha in kolje in napada?!?! Netanjahu se je pripravljen vedno pogovarjati, abbas ne! On hoce le teror!

  • hannibal ante portas

    u010cim manj tega odvratnega marksista, prosim…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!