Papež emeritus Benedikt XVI opozarja, da je Cerkev na robu propada?

Foto: epa/iStock

Papež emeritus Benedikt XVI je na pogrebu kardinala Joachima Meisnerja oznanil streznitveno sporočilo, in sicer je prek svojega tajnika sporočil, da je bil naravnost presunjen nad kardinalovo zmožnostjo, da živi v globokem prepričanju, da Gospod nikoli ne zapusti svoje Cerkve, tudi takrat ne, ko čoln vsebuje toliko vode, da je na robu prevrnitve. 

“Cerkev se je znašla v žgoči potrebi po prepričljivih pastirjih, ki so se zmožni upirati diktaturi miselnosti našega časa in ki vztrajno živijo ter razmišljajo v skladu z vero,” je zapisal papež Benedikt v sporočilu, ki ga je prebral nadškof Georg Gänswein, njegov osebni tajnik, in dodal, da je to razlog, zakaj se je Meisner tako težko odpovedal svojemu služenju.

Ob koncu govora pa je med drugim poudaril, da je papeža ganilo, kako je bil pokojni sposoben odpuščanja v svojem zadnjem obdobju življenja in mišljenja, da Gospod nikoli ne zapusti svoje Cerkve, tudi ko je na čolnu toliko vode, da je ta na robu prevrnitve.

Foto: epa

Odgovora na dubio ni dočakal
Meisner, ki je bil star 83 let, je bil eden izmed štirih kardinalov, ki je papežu Frančišku poslal sporočilo, v katerem je izrazil dvom glede tega, ali je papeževa okrožnica Amoris Laetitia v skladu s katoliško moralo. Kljub temu, da pokojni žal nikoli ni dočakal papeževega odgovora, je ta odobril možnost za dvom glede tega, da lahko tisti, ki živijo v prešuštvu, prejmejo sveto obhajilo.

Foto: iStock

Odvetnik Kurt Martens za področje kanonskega prava je povedal, da je bilo sporočilo papeža Benedikta izjemna diplomatska oblika podpore sporočilu kardinalov. Junija 2017, ko je Benedikt spoznal nove kardinale, poleg  papeža Frančiška, pa jim je v kratkem sporočilu dejal: “Gospod na koncu vedno zmaga.”

N. Ž.

 • soc

  Morda je za Cerkev še upanje. Po Frančišku.

  Ali je kdo opazil, kako je globalna levica / Soros&Co. vzcvetela v svojih aktivnostih po odhodu Benedikta? Degenerirana spolnost, islam welcome?

  Ne verjamem v naključja.

 • Najplemenitejši

  Jezus živi – z Elvisom poslušata punk!

  • Steiermark

   Pravi bedak si, pa tudi podobo pravega zločinca, klavca in sadista si si izbral, zato lahko mirno , še naprej poslušaš punk, z elvisom …..

  • Anthon

   Tudi ti čimprej pojdi k Elvisu.

 • Caetano

  Ratzinger ni bil za islamizacijo Evrope kar mu je steti v dobro.

  • RATATA

   Stara nemška šola je Ratzinger.
   Ta sudamerikaner bi pa kar tace pral.

 • A ne prodaja Vatikan orožje?
  V Rimu je pa že tok teh migrantov…me niti mal več ne vleče tja. Ko sem bila zadnji krat pri Fontani di Trevi me je blo kr mal strah, vrs čas opazuješ okolico,..

  • rrrrr

   Seveda. Vatikan prodaja orožje Janši. Z njim bo napadel Avstralijo, da mu vrnejo kliniko, ki sta mu jo za dan mladosti pred petimi leti kupila Kos in Zgaga.

   • marta

    Si pa humorist, ha, ha, ha,

    • rrrrr

     Marta. bohlonej

 • dob

  >>….poleg papeža Frančiška, jim je v kratkem sporočilu dejal: “Gospod na koncu vedno zmaga.”<<
  Tole je nerodno postavljena trditev.

  Bog namreč ne živi mimo nas, ali brez nas, torej, tudi ne proti nam.

  • Jurij Musar

   Bog svira kurcu in uživa ko se verniki pobijate med seboj.

   • dob

    O, miroljubni ateist? Kako zanimivo in pohvalno!

    Mi, ki se nahajamo v duhovni stiski, sprejmemo nasvete tudi od nekoga, ki je po vsej verjetnosti oboževalec ideologije, ki ji je v nekaj več kot 100 leti svojega obstoja uspelo pobiti 160 milijonov ljudi! In to svojih lastnih vernikov.

    Da so verniki, o tem pač ne more biti dvoma, saj če je za vernike v Boga značilno, da ne morejo dokazati obstoja svojega božanstva, pa za vernike komunizma velja, da ne morejo dokazati, da komunizem sploh lahko obstaja! Vsekakor ne kot samostojen, človeški (takšen brez mučenja, zapiranja, izsiljevanja, zalezovanja in ubijanja ljudi), s tem mislim tudi gospodarsko in finančno uspešen sistem – kjerkoli na zemeljski obli! Do sedaj takega primera ni bilo, nismo ga še videli in se po njem ne moremo zgledovati.

    To, da komunizem kot ideja sploh še obstaja, da preživi (sama od sebe bi crknila s svojimi verniki vred), mu omogoča samo odprta možnost neomejenega zadolževanja režima pri razrednem sovražniku. Slovenija se denimo zadolži pri kapitalizmu, ki ga videt ne more (Vesna Godina: za vse je kriv kapital!).
    Da pa je komunizem mogoč nekje v nedoločljivi in daljni prihodnosti, je pa približno isti sranje kot obljuba sreče v Nebesih.

    Ampak mi, ki smo v veliki verski krizi si pustimo svetovati tudi od ateistov, zakaj pa ne.
    Zakaj pa si ne bi pustili svetovati od zagovornikov ideologije komunizma, ki lahko preživi, ker si denar za preživetje sposoja od kapitalistov, da ne rečem, da ga ukrade tam, kjer denar je. Pri tem je izraz “sposoditi si” smešen, saj ga komunisti ne nameravajo vrniti lastniku.
    O, ne! Tuj denar jim pripada! Z njim lahko vodijo državo, tako da ga prerazporejajo in potem niso več odvisni od lastnega dela in lastne sposobnosti, ampak od tuje. Ki pa jo sovražijo!
    Potem se pa kot mali otroci igrajo igrico: mi vladamo in posnemamo tiste, ki jih sovražimo! S tem kažemo, da smo odrasli in pametnejši od njih… Krademo jim iz žepa, oni se nam pa še smehljajo… mater smo pametni.

    Komunisti vse vejo! Vse obvladajo, le notranjega sovražnika potrebujejo. In če ga ni, si ga izmislijo. Potem ga imajo, in če je treba ga pobijejo. Ko ga pobijejo, ustvarijo novega. To se imenuje vzdržno gospodarjenje in poslovanje. Če jih vprašaš kaj naj bi to “vzdržno” pomenilo (izraz “vzdržen” zelo radi uporabljajo, ker je alternativen za izraz “umor”), potem ti zaupajo, da gre za sistem, ki sproti eliminira svojega sovražnika. Tako režim ohranja sebe na oblasti.

    Za “vzdržen” sistem pa režim nujno potrebuje:
    A) notranjega sovražnika
    B) tuj kapital

    Sovenija ima oboje! Zato kučanizem funkcionira.
    Od notranjega sovražnika kučanizem ni toliko odvisen od tujine. Sovražnika mimogrede sam proizvede, saj ima zdaj demokracijo, v demokraciji pa velja samoprijava, ker se stranke s programi, ki nasprotujejo komunizmu same prijavijo že s tem, ko gredo na volitve. Zmagajo pa nikoli ne, za kar režim poskrbi. Zvito, kaj ne?!

    Sovražnika režim sam proizvede, saj drugega proizvajati ne zna. Razen če upoštevamo produkcijo pomanjkanja. Tega režim lahko proizvede v enormnih količinah, lahko bi ga izvažali, če bi ga kdo hotel.
    Je pa takšen sistem odvisen od tujega kapitala, ki ga pa režim sovraži iz dna duše (ki je nima, saj vanjo sploh ne verjame. Verjame namreč samo v interese)

    Komunisti namreč zelo sovražijo tuj kapital, dokler ta ni v njihovem žepu. Nakar ga naravnost ljubijo.
    Zato nesramno bogati komunisti iz Foruma 21 sebe še vedno štejejo za velike zaščitnike proletariata in ne za ene navadne podle in usrane kapitaliste, kar so. Sebe imajo za velike poštenjake in za “miroljubne ateiste”.

    • Jurij Musar

     In kakšno zvezo ima tale tvoj pamflet z Bogom in Svetim pismom in s pobijanji med verniki? Nobene. Vse vaše grehe in pregrehe si pripisal nekim izmišljenim sovražnikom.

     • dob

      Kašno zvezo imaš ti s samim sabo!

     • Jurij Musar

      Vse mi deluje zelo dobro, očitno bolje kot pri tebi, ker imaš nekatere povezave očitno v kratkem stiku.

     • dob

      Povezave, ki bi mi dovolile razumevati tebe in tvoje navedbe, imam gotovo v kratkem stiku.

     • Jurij Musar

      Mi je zelo žal in sočustvujem s teboj.

    • Janko Gedlička

     Kaj tako pronicljivega, nazornega, analitčnega, razgaljujočega, razlagajočega, prepričljivega ter satiričnega – humornega obenem še nisem bral. Hvala za vse to.

     • dob

      Hvala tebi.

 • antimur

  Veliko je indicev, da je Frančišek v klubu svetovne zarote proti civilizaciji, v kompaniji s Sorosom in ostalo svetovno smrdljivščino. Resnično je bil zadnji papež Janez Pavel, tako kot je prerokovano. Benedikt XVI. je abdiciral, kar je med papeži nepredstavljivo, tako, da ga ne moremo niti šteti med papeže. Zanimiv je tudi slovenski cerkveni vrh, predvsem Zore, ki je bližje levakom in izdajalcem, kot pravim zagovornikom slovenstva. Frančišek in Zore sta si celo vizuelno podobna, predvsem po nosovih.

  • Novakec1

   Maš prav, počas bo golazen ki uničuje krščansto v tej kloaki na vrh priplavala in se ne bodo mel kam skrit. Križatske vojne so bile gostilniški pretep proti temu kar se nam obeta.

  • marta

   Zanimivo. Zakaj se mi zdi, da si jima tudi ti podoben ?
   hec.press

 • Stajerka

  spoštujem vero-zaničujem institut cerkve……ljubim domovino-sovražim državo in vse osebke, ki so sposobni še tako čudovito stvar spremeniti v gorje malega človeka……
  nekaj je srce, na katero veljaki nimajo vpliva……in edino to še jim ne uspeva – seveda pri tistih, ki srce/čustva imamo – žal nas je vedno manj :((

  • Anthon

   A ni že krvavi Edi odpravljal državo, če smo prezicni?!
   Pa otroci v šoli: rad imam šolo, samo testov ne maram, ali jih ne meni tako večina?

   Se ti ne zdi, da tudi kardinalno pretiravaš v samohvali?

 • princeska

  Gospod zmaga? Proti komu? To je bojevita cerkev, skoraj kot Alahova. Alah zmaguje proti nevernikom in jih kaznuje s sekanjem udov in smrtjo. Bog ne zmaguje, Bog dopušča in odpušča.
  Papež, ki je odstopil, Ratzinger, me je vedno spominjal na Hitlerja.

  • Anthon

   Baš je relevantno, na kaj tebe kdo spominja!

   • princeska

    V Nemčiji rojeni papež Benedikt XVI., prej kardinal Joseph Ratzinger, je bil v zgodnjih štiridesetih letih član Hitlerjeve mladine, kar naj bi potrdil tudi Vatikan. V 2. svetovni vojni je mesec dni pred koncem II. svetovne vojne dezertiral iz vojske. Kasneje je dejal, da so njegovi starši kot predani katoliki zavračali nacistično ideologijo. Ni čudno, da me spominja na Hitlerja. Me prav zanima, zakaj so se Judje potegnili zanj!

    Tvoje želje, da bi kdo umrl, nič ne kažejo na to, da bi ti sam spoštoval Boga, “gospod” podel dvoličnež iz prve svetovne vojne.

    Citirano:
    Anthon Najplemenitejši • 2 uri nazaj
    Tudi ti čimprej pojdi k Elvisu.

    • Anthon

     Nimaš svoje pameti?

  • Lustrator

   Seveda je bojevita, bojuje se z zlom. Je ljubezen kaj drugega kot boj z zlom? Zlu se ne odpušča, do zla ni milosti, kompromisov ali dialogov. Grešnik kot žrtev zla je eno, zlo samo pa drugo. Nazaj v osnovno šolo, ko ste se učili osnovne besede slovenskega jezika.

   • princeska

    Če si tako odločen, bi raje pomagal pri lustraciji po osamosvojitvi. Samo gobec goniš, narediti je treba, narediti.
    Bog ne samo da odpušča, cerkev tudi odpustke prodaja.

 • krščanski narod

  Dvomim, da je Jezus Kristus tam v Vatikanu kjer imajo banke in dragulje.

  • rrrrr

   Modra ugotovitev.. Tudi žarnica je izumila Edisona.

  • marta

   Kje pa je po tvoje ?

 • Adolf Hitler

  nebo noben pogrešal!

 • krščanski narod

  Jezus Kristus Odrešenik ni postavil Vatikana in vatikanskih homo. lobijev.

  • Anthon

   Jehove priče pač to eksktno vedo, kenede. Zadnjič sem spet dva taka primerka odslovil od domačih vrat.

  • marta

   Kje pa so ?

 • andreas82

  Benedikt je bil super, nad Frančiškolm smo pa težko navdušeni. Tipu se poznajo korenine, da ni Evropejec, zato razmišlja drugače, sprejema socializem itd, pri Benediktu tega ni bilo nikoli, kaj je ta nemški papež delal, če mene vprašate reforme v pravo smer, k večji konzervativnosti, v Cerkvi najbolj pomemeben element.

  • tramal

   Se popolnoma strinjam s teboj.

   • rrrrr

    Jaz pa z vami vsemi: Andrasom, Sprehajalcem, Caetanom in s tabo. Še se najde kaj razuma v Sloveniji. In to je vzpodbudno

    • fmg9

     Podpisem tudi jaz.
     Razmisljam, kako in koliko casa bo trajala sanacija Cerkve po Bergogliu. Naredil je tezko skodo. Zdej to popravit… Huh.

     • Nada

      Po radiu Ognjišče redno poročajo o dnevnih govorih papeža Frančiška in ta neprestano poziva, da je treba sprejemati migrante, da ima človek občutek, da so tega papeža instalirali samo zato, da bi spremenil Evropo v tretji svet. Neprestano se zavzema za vse te horde Afričanov zaradi katerih so italijanska mesta in drugi kraji v peklu.

     • rrrrr

      Dobro opažaš. Izgleda, da mora vsaka skupnost doseči neko dno, da se po streznitvi od njega odbije spet navzgor še boljša in še močnejša. Taka je trenutno multikulti Evropa, tak je dvatisočletno krščansko civilizacijo sprti vatikanski dvoličnež, taka je Slovenija s tranzicijskimi levičarskimi zajedavci v vladi in delu opozicije. Ampak, da je tak odboj navzgor možen, dokazuje post trumpovska Amerika že šest mesecev. Brez skrbi, temu vzoru bo prej ali slej sledila Evropa, Vatikan in Slovenija.
      Bodimo optimisti , a za ta odboj tudi sami kaj storimo. Vsak zase in vsi skupaj.

  • Caetano

   Bergolio podpira socializem ja in zato je tudi del novega svetovnega reda – marksizma. Ob tem, da imajo trenutno kulturni in standardni marksisti in islamisti zelo podobno cilje na zahodu. Zato tudi plodno sodelujejo… Zato tudi sedanji uradni Vatikan uvaja multikulti verzijo katolicizma.

  • sprehajalec

   Južna Amerika ni imela zgodovinsko opravka s socializmom, zato ne more vedeti Frančišek….

  • Jefferson Vendski

   Kaj je pa narobe s Frančiškom, prav mojstrsko zna arabcem umivati noge, to že ni od muh.

 • tramal

  V svetem pismu piše kako se bo hudič pred prihodom Jezusa Kristusa usedel celo na božji prestol na zemlji.Morda se to dogaja prav sedaj.Vse kar piše v razodetju pred prihodom Jezusa se dogaja v teh časih in se uresničuje.

  • Sveto pismo pravi, da bo antikrist imel prestol v ž, izraelu.

  • Fogglof Tunnek

   Antikrist je fSloveniji…hoče priti na prestol…z lažmi in potvarjanjem zgodovine!!!

   • šmentanamuha

    Ubogi bedak…tebe je pa res vsa pamet zapustila.

 • Jurij Musar

  Kdo bi si mislil, da je v Sloveniji toliko klerikalnih kretenov.

  • sprehajalec

   Jurij, razčistil z religijo po partijski liniji že dolgo nazaj. Ob nedeljah špegal kdo je bil pri maši, pa nosil podatke partijski celici. Zato danes živi bolje od povprečja….

   Pa kot otrok praznil pušco, če ni kdo videl…

   • Fogglof Tunnek

    Boga ni budala…

    • sprehajalec

     še en partijski mesija….

  • Fogglof Tunnek

   Desničarji pač…

   • sprehajalec

    Tudi vidva z Jurijem imata svoje verovanje kot pripadnika Kulta rdeče Zvezde. Zato pustita drugim njihovo verovanje.

    • Fogglof Tunnek

     Adam in Eva…kača in jabolko… hahahahahahahahahahahahahaha … ne be jebat!!!

     • sprehajalec

      Svetlana Makarovič, velika svečenica Kulta častilcev Rdeče Zvezde….

     • Fogglof Tunnek

      V RKC gre za popolnoma napačne interpretacije svetopisemskih tekstof, ki zavajajo vernike in so prilagojeni potrebam in željam cerkve…kapish?

     • sprehajalec

      Velika svečenica častilcev Kulta Rdeče Zvezde Svetlana je po vseh indicih tudi nekoč ugriznila v prepovedan sadež, tako kot Eva. Vendar je sadež splaval po WC školjki in ni padel na plodna tla, kot pri Evi….

     • Fogglof Tunnek

      Religija največkrat fključuje spoštovanje in čaščenje višje, nevidne sile, ki naj bi ustvarila svet in ga zdaj tudi nadzoruje…. hahahahahahahahahahahahaha … prekproklete zabite klerikalne budale !!!

     • sprehajalec

      Tebe obvladuje Velika Svečenica Svetlana, vendar ti tega ne čutiš…

     • šmentanamuha

      Sej maš prou, kdo le bi častil tistega, ki je ustvaril tebe…

     • Alois Kuhelj

      A ves kaj Tunnek,zdaj ti pa moram reci,da si najvecja svinja v Sloveniji,ni cudno,da so te fuknili ven iz Clevelanda!!

     • Franc Šink

      padaš v drek iz katerega boš težko izplaval.

     • Fogglof Tunnek

      Kar poglejte si kako so papeži in kardinali pokvarjeni. Ubijajo, zastrupljajo, se kurbajo, od enega papeža sin in hči seksata med sabo, da se ti obrne želodec.

    • Jurij Musar

     Nikdar ne boš razumel kaj pomeni verjeti in kaj verovati, ker si eden od klerikalnih kretenov.

     • sprehajalec

      Pravim, ti si že v rani mladosti pušco praznil pa se počutil džeka…

  • šmentanamuha

   Ja, ma sej si vidu kolk jih je blo zadnič, ko so častili rdečo zvezdo. Kdo bi si mislu, da je še vedno tolk teh kretenov.

 • Zaveznik SDS

  Rdeči hinavci pa sam tih bodite, narodu denar kradete, pol pa v cerkev v prvo vrsto in gobec na širok odprete, da bi čim več hostij požrli.

 • Fogglof Tunnek

  Mnoge religije imajo duhovnike, izvajalce javnih opravil, kot je vodenje bogoslužja. Lahko tudi usmerjajo ljudi v duhovni svet; v nekaterih religijah delujejo kot nekak vezni člen med ljudmi in Bogom… Eni duhovniki tudi radi šlatajo deco…jim penise not potiskajo…skratka grejo se pedofiliji… In taki gnoj bo meni pamet solil in mi pripovedoval o življenju???

  • sprehajalec

   Tudi posamezni kulti, kot naprimer Kult Častilcev Rdeče Zvezde z veliko Svečenico Svetlano usmerjajo ljudi v duhovni svet. Vendar ta Kult nima dolgega roka, saj splavlja deco po WC školjki….

   • Fogglof Tunnek

    Ofce molimo:

    Verujem v Boga Janeza fsemogočnega, stvarnika SDS-a.
    In v Kosovarja Fatmirja Janshe, očeta njegovega edinega, Gospoda našega;
    ki je bil spočet od Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj, rojene v Prištini;

    • sprehajalec

     Častilec malikov Foglov Tuppek. kaj se je zgodilo z malikovalci, je pokazala zgodovina.

    • grozen si, kdo pa je tebe povrgel?

     • Fogglof Tunnek

      Verujem v Svetega Janeza;
      SVETO SDS STRANKO, občestvo svetnikof;
      snifanje kokaina;
      telesno fstajenje
      in večno življenje. Amen.

     • sprehajalec

      Ti veruješ samo v Juliko,
      kozo vsemogočno,
      ki nosi sad Tuppekovega telesa….

     • se se mi je zdel, da nis pijan od šmarence, ampak od snifanja. en dan se ti bo smrček zamašil.

  • Alois Kuhelj

   Jebi se in tvojo kozo!

 • MladiLiberalec

  Kako tezo pa ima kar rece upokojeni papez? Tega se pri verouku in skavtih nismo ucili. Nepredvidene situacije ha ha :D

  • sprehajalec

   Tudi Cerkev se prilagaja liberalec. Ni več Cerkev Karla Velikega….

   • MladiLiberalec

    Ne razumem

    • sprehajalec

     malo probaš provocirat, vendar tako prozorno. Pravim, da se tudi Cerkev prilagaja novim drućžbenim praksam, ena od njih je tudi abdikcija papeža. pa mislim, da je že bil zgodovinsko en takšen primer.

     • Fogglof Tunnek

      Pravim, da se tudi Cerkev prilagaja novim družbenim praksam…pedofiliji…

     • sprehajalec

      Cerkev pedofilije ne pozna in je ni bilo. Če za kakšen primer veš, nesi na sodišče.

      Častilci Kulta Rdeče Zvezde pa poznate sodomijo, z kozo Juliko…

     • Fogglof Tunnek

      Čuj, eni pravite, da niso fsi slabi v cerkvi!!!… Jah, nekako ftem smislu kot so nekateri verjeli v nacistično stranko v Nemčiji v tridesetih in štiridesetih letih prejšnjega stoletja…. Ker tudi v nacistični stranki niso bili fsi slabi, nisi bili fsi Hitlerji, Himmlerji, Goebbelsi… itd., nekateri so bili praf v redu ljudje, ali ne? Najbrž je bilo celo več dobrih kot slabih…ki so ubili šest milijonof židof in drugega naroda!!!

     • sprehajalec

      Ne strinjam se s teboj, Hitler pa Goebbels sta bila delavska socialista. To pa ne more biti nič dobrega….

      Zato ne razumem, kako častilci kulta Rdeče Zvezde z veliko Svečenico Svetlano še danes lahko slavite neke socialiste, ki so kot praviš pomorili 6 milijonov judov. tega pa ne bom nikoli razumel.

     • Fogglof Tunnek

      Čuj, jas ne govorimo o nekih ljudeh znotraj cerkve, ampak o vrhu katoliške cerkve in načinu njenega delovanja skozi stoletja. In ta se ni nič spremenil. Še zmeraj je bistvo pobiranje “dafkof” od prebivalstva in bogatenje. Denar pobirajo od revežef in ga vlagajo v zlato v Vatikanu. Tako da ne mi govorit, da je važen samo Bog, če fojtrate tote prašiče pri koritu s svojim Bogom in svojo vero….Mater ste fukjeni !!!

     • sprehajalec

      Tudi komunsiti so imeli in imajo po svetu enako oziroma hujšo prakso. Znani borec za delavske pravice in predan komunist Kim Young Un še celo prodaja svoje delavce v Dubaj, denar gre pa na njegov račun.

      Bogu kar je božjega, Vladarju kar je vladarjevega…

     • Fogglof Tunnek

      Ftem je bistvo. V denarju in oblasti… fplivu, ki ga ima cerkef… fčasih na kralje in plemstvo, gnes pa na vlade držaf. In ta fpliv je grozovit! Že samo v naši državi. Cerkev sme fse, njej pa ne sme nihče nič. Fse je tako, kot je bilo v času Borgijcef. Identično, samo malo bolj prikrito.

     • sprehajalec

      Cerkev Karla Velikega, ki je ubranil Europo pred navalom muslimanov je postavila temelje današnji Europi in jo naredila kakršna je. Jo unificirala v navadah in praksah s pomočjo župnikov na terenu. Oni so oblikovali Europejce. In to delo je neprecenljivo, saj je Europa lider tega sveta, s svojim otrokom Ameriko.

     • Alois Kuhelj

      Tako nas je prodajal marsal Joshua Broz Mayert also known as Tito,nabirat devize v zahodno Evropo,ker jegov dinar izven Yuge ni bil nic vreden!!

     • MladiLiberalec

      Wiki pravi da je zadnji papez ki je pred Benediktom XVI tko odstopil bil Celestin V ki je izdal en sam odlok ko je bil v sluzbi papeza namrec ta da lahko papez odstopi. :D njegov naslednik ga je pa pol drzal v zaporu.

     • sprehajalec

      Moja wikipedija pravi, da je bilo 10 papežev pred Benediktom, ki so odstopili. Zadnji Gregor XII leta 1415.

      https://pl.wikipedia.org/wiki/Renuntiatio

     • MladiLiberalec

      Ja sej gledam vec jih je blo ja. Sam Celestin V je to uzakonil. Eden je bil celo trikrat papez pise in je odstopil vmes proti podkupnini.

     • sprehajalec

      Prvi je bil Poncjan izgleda v času, ko Cerkev še ni bila uradna in priznana v imperiju. Tako da ne vem, kje si našel Celestina?

     • sprehajalec

      Bil je primer, uradno se reče renuntiatio, leta 1415 je odstopil papež Gregor XII.

 • Vrhovni sodnik

  Lahko pričakujemo državni udar v vrhu cerkve, kardinali so čedalje manj zadovoljni.

 • Fogglof Tunnek

  Primer z nacizmom je odličen, a to je pa za cerkvene miši “dramatiziranje”:.. Ko se razkriva ogaba njihove perverzne inštitucije, od politikanstva do svete inkvizicije in tega, da se je njihovo vesoljno krščanstvo širilo s klanjem, prisilo in vojnami pa skomigajo z rameni… Res patetično, beda duha, srca in možganof. Žal je na tem nivoju večina desničarsko usmerjenega folka, saj zato pa cerkef in njena kvazi religija žanje tak uspeh. Neumna vera za splošne neumne množice, in proti neumnosti se je blazno težko boriti !!!

  • sprehajalec

   Delavski socializem je bil nasprotnik cerkve, delavec in socialist Adolf Hitler je za župnike uredil Pfarerblock v Dachau. Nihče razen Judov ni toliko trpel, kot ravno župniki.

   Druga religija, ki se je razvila v zadnjem stoletju Marksizem, je poklala neprimerno več zemljanov, kot cerkev. širila se je z kalašnikovami, PPŠi, špagini, T-34, Migi.

   • Fogglof Tunnek

    Kdo je glava nacizma? Človek! … Kdo je glava Cerkve? Človek! … Kapish???

    • sprehajalec

     Glava delavskega socializma, Delavec (kot se je sam imenoval v svojih govorih) Adolf Hitler je bil kot pravilno ugotavljaš Človek.

     Glava cerkve je pa Bog, v svoji troedinosti, Oče, sin in sveti duh. Ter njegovi zastopniki na zemlji, Papež in Patriarhi.

     Znanja ti manjka, da bi debatiral o teh stvareh…

     • Fogglof Tunnek

      Ajd voluhar, ostanimo aktualni. Film Avatar predstavlja resno grožnjo rimskokatoliški cerkvi, saj v filmski uspešnici Jamesa Camerona cerkveni predstavniki vidijo poveličevanje narave, zato so odsvetovali ogled. Bojijo se, da bi verovanje v naravo postalo novo božanstvo. Fprašanje pa je, zakaj imajo njeni predstavniki vedno potrebo, da se branijo in nam fsiljujejo svoje poglede in razmišljanja?

     • sprehajalec

      To so samo v Halozah odsvetovali. resno pa odsvetujejo tudi tvojo sodomijo s kozo Juliko. Določene stvari odsvetujejo, to je res. Zato jih pa smatramo za Učitelje…

     • Fogglof Tunnek

      V današnjem času katoliška cerkef izgublja na pomenu, zato jih je vedno bolj strah izgube vernikof, svojih belih ofc, ki se trdno držijo svoje črede in se ravnajo po božjih zapovedih s potencialno grožnjo pred peklom, sinonimom za večno trpljenje po smrti. V dobi svetovne globalizacije, razvoja informacijskih tehnologij, spoznavanja drugih kultur ter posledično vdorom medkulturnosti v nekatere družbe, smo ljudje spoznali družbeno in kulturno pogojenost človeškega obnašanja, in spoznali, da je fsaka religija navadno sranje… KER BOGA NI !!!!

     • sprehajalec

      Pravim, ti imej svojo Veliko Svečenico Kulta častilcev Rdeče Zvezde, pa natepavaj revico kozo juliko, v nasprotju in v posmeh vsem nravnim zakonom.

      Nam pa pusti našega Boga, ne vem kaj se toliko zaganjaš v to, kaj še vedno misliš, da si na rajonskem komitetu ZKS?

      V Europi bo prevlada z večanjem ogroženosti zdrava miselnost Europske Vzhodne Europe, torej področij, ki so dala skozi komunizem in levičarstvo in si ne delajo iluzij, kaj to pomeni. Dekadentni zahod se bo vedno bolj motal v svoje težave, ljudje pa se bodo začeli seliti proti Vzhodu Europe, v iskanju varnosti. S tem bo naraščala tudi moč teh predelov in vpliv. Europa se bo vrnila k Krščanstvu karla velikega.

     • Fogglof Tunnek

      Čuj voluhar črni nevedni… ravno tako kot se muslimani branijo s terorizmom, se katoliška cerkev brani s svojimi največkrat neutemeljenimi predpostavkami, da bi zaščitili svojo religijo in svoje vernike pred “pokvarjenim” mišljenjem.

      Pogled v sodobno človeško psihologijo kaže, da se brani fsak, ki se počuti ogroženega, ne spoštuje drugače mislečega, ni popolnoma prepričan o tem, kaj govori in je nezmožen odkritega pogleda vase… zato pa nastane potreba po obrambnem zidu. Če bi bila rimskokatoliška cerkef tako zelo prepričana s svojo vero in božanstvo, naj v miru fsi verniki in njihovi voditelji verujejo v svojega boga, ostale pa lepo pustijo pri miru. Vendar ne, cerkef se mora obregniti in brusiti gobec ob fse, kar ni v skladu z njihovimi tradicionalnimi prepričanji.

     • sprehajalec

      Saj ti in tvoji partijci skačete v Cerkev, včasih ste celo zažgali škofa pri živem telesu. Na miru jo pustite. Tudi maršal Tito se je srečeval s Stepincem in ga prosil za odvezo za svoje grehe, pa papeža si je želel srečati in ga je, kjer je prejel še odvezo in popotnico za nebo. Kaj se je zgoraj zgodilo pa nam žal ni znano. Njegova deca so pa izgleda bolj Titoistična od Tita samega pa se še vedno zaganjajo v Cerkev. To samo potrjuje mojo staro tezo, da je bil komunizem najbolj od vseh področij Vzhodne Europe in balkana zasidran ravno v Sloveniji.

      Z muslimasnkimi duhovnimi borci, se lahko boriš samo z orožjem in s svojo duhovnostjo. Drugače boš izgubil.

     • Fogglof Tunnek

      Zato pa film Avatar nosi v sebi bogato sporočilo, katero, srčno upam, da misliti marsikateremu posamezniku. Če verski voditelji, s papežem Benediktom XVI. na čelu, za Avatar menijo, da poveličuje naravo in da je v njem malo pristnih čustef, potem lažejo in se sprenevedajo. Ftem filmu je zelo veliko pristnih in naravnih čustef, za katerimi trpi naša družba in naši medsebojni odnosi. Predvsem pa v njem opazimo duh skupnosti… kar je bil cilj socializma, tistega tapravega…ne tistega ki so ga voditelji izkoristili za svoje potrebe !!!

     • sprehajalec

      Sporočilo filma Avatar pusti filmskim recenzorjem, torej ljudem, ki se na film spoznajo. Ne more vsak izža šanka pisati recenzije pa vleči neka sporočila, ki pač njemu odgovarjajo….

      Socializem smo pa že skusili, delavskega, samoupravnega, realnega, agrarnega utopičnega, nostalgičnega, zokijevega in očitno še vedno iščemo pravega.

      Brez mene ga iščite, pa za šankom ga iščite, da ne bo škode. Jaz s tem iskanjem nočem imeti nič. Pa Kardeljevimi kravami, ki so crknile, pa tako dober sistem je bil. Samo ljudje so vedno znova zanič, kar sta ugotovila tako Kardelj, kot tudi Pol Pot….

     • Fogglof Tunnek

      Čuj voluhar klerikalni zabiti, fse religije se sklicujejo na strah pred Bogom, da bi tako oskubile svojo čredo?

      A boga pa v resnici ni… hahahahahahahahahahahahahahahaha … Mater ste zabiti!!!

     • Hun

      sveto trojica morš met pošlihtano v glavi, srcu-duhu in telesu…to je Levstikov nauk za slovenske Krpanove betice..
      “Zastopniki Boga na Zemlji”
      to mi zveni kot samooklicani komunustični absolutisti

   • Hun

    Hitler je tako kot Žide, tretiral organizacijo Cerkve da se je preveč raspasla…da ji je zinulo dupe

  • Vrhovni sodnik

   Proti oboji se je težko boriti, s tem, da rdeča še krade in ostalo škodo dela.

   • Fogglof Tunnek

    Rdeči bomo še dolgo vladali !!!

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, na prvi pogled se morda zdi, da je katoliška cerkef zaradi zagovarjanja tradicije in svojih primitivnih naukof, miselno zelo nerazvita religija. Praf nasprotno, tako kot ostale religije se je razvila ravno zaradi zelo inteligentnih posameznikof, ki so zaradi svojega znanja zlahka ustrahovali in manipulirali neizobražene ljudi. “V znanju je moč”, pravi dobro poznan pregovor…v znanju ki ga desničarji nimate!!!

 • Bozz

  Gospod Jezus Kristus o RKC:

  Razodetje 18:4
  Nato sem z neba zaslišal drug glas, ki je rekel: Pridite ven iz nje, moji ljudje, da ne boste soudeleženi v njenih grehih in da vas ne doletijo njene tegobe.

  (Janez 10:27
  Moje ovce slišijo moj glas, in jaz jih poznam, in sledijo mi:)

  ((O tem so nas posvarili že Reformatorji in njihovi predhodniki 500 in več let nazaj, ki so prvotno bili katoliki, pa jim je Bog odprl oči in vzljubili so resnico…))

  Poslednja sodba bo nenadna in zelo huda, kakor je prerokoval Kristus. Zapisano je v knjigi Razodetja in v evangelijih.

  Razodetje 17
  15 Rekel mi je še: »Vode, ki si jih videl, kjer sedi vlačuga, pomenijo ljudstva in množice, narode in jezike.
  16 Deseteri rogovi, ki si jih videl, in zver, ti bodo vlačugo sovražili: opustošili jo bodo in slekli, požrli njeno meso in jo sežgali v ognju.
  17 Kajti Bog jim je vsadil v srce, da uresničijo njegovo misel, se združijo v eni misli in izročijo svojo kraljevsko oblast zvéri, dokler se ne uresničijo Božje besede.
  18 Ženska, ki si jo videl, pa je veliko mesto, ki kraljuje nad kralji zemlje.«

  Nobenega dvoma ni kdo je ta ženska v prispodobi, to veliko mesto. Rim-Vatikan.

  Razodetje 18
  5 Zakaj njeni grehi so se nagrmadili do neba in Bog se je spomnil njenih krivic.
  6 Izplačajte jo, kakor je sama izplačevala, in povrnite ji dvojno po njenih delih.
  Dvojno ji nalijte v čašo, v katero je sama nalivala.
  7 Kolikor si je privoščila sijaja in naslad, toliko muk in bridkosti ji prizadenite.
  Zakaj v svojem srcu pravi: ›Sedim kakor kraljica, nisem vdova in ne bom okusila bridkosti.‹
  8 Zaradi tega bodo v enem samem dnevu prišle nadnjo nadloge: smrt, žalost in lakota, in bo sežgana v ognju. Zakaj mogočen Gospod je Bog, ki jo sodi.«

  Matej 24
  22 In če tisti dnevi ne bi bili skrajšani, ne bi bilo rešeno nobeno meso; toda zaradi izvoljenih bodo ti dnevi skrajšani.

  Mark 13
  20 In če Gospod ne bi skrajšal dni, ne bi bilo rešeno nobeno meso; toda zaradi izvoljenih, ki jih je izbral, je skrajšal dni.

  • marta

   Pa zakaj strašiš. Raje primi v roke Rožni venec in moli !!!

   • Bozz

    Nisem katolik. Sem bivši katolik, ki je slišal Kristusov glas in zapustil RKC kot Reformatorji in protestanti. Rožni venec nima nikakršne veze s krščansko vero. V sveti Knjigi ga ne boš našla. Rožni venec je bil prinešen v RKC in postal del katoliške tradicije iz vzhodnih poganskih tradicij tam nekje v 11. stoletju. Pravega kristjana zapisov v Svetem pismu ni strah. Strah je samo tiste, ki ne verujejo.

 • Vrhovni sodnik

  Fogel, cajt za malco.

  • Fogglof Tunnek

   Ti pa spat.

   • marta

    Res nimaš vse pošlihtano v glavi.
    Ti ni nič nerodno pa tak inteligenca.

    • Fogglof Tunnek

     Ka pa bi zaj ti rada? Preberi fse moje komentarje o religiji in bogu ki ne obstaja…in se mi pol javi…kapish?

 • Hun

  Cerkev na robu propada, vera v ljubezn oz. Boga pa vse močnejša

  • dvanajstzvezdic

   Ni vedeti!

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, mnogo ljudi, zlasti mi levičarji, na religijo gledamo kot na zaviralca človekovega napredka in miru!!!

  • Bozz

   Ja, ker imate mentaliteto srednjega veka, kar pomeni, da ne veste nič. Za tiste, ki pa smo se kot samouki malo naučili zgodovine in pogledali iz naših štirih okvirov ignorance, pa vemo, da so bile protestantske države najbolj uspešne države v zgodovini sveta, s katerimi se komunistične, katoliške in poganske države niso mogle kosati. In to samo zaradi Svetega pisma in seveda naroda, ki je Sveto pismo veroval in ubogal v nekem časovnem obdobju.

   “Ta knjiga [Sveto pismo], gospod, je Skala na kateri počiva naša republika.”
   – Andrew Jackson, 7. predsednik ZDA

  • Nata

   Ja, seveda !! Vidimo kako ste ti in tvoji naprednih misli in dejanj! Predvsem dejanj . . . . . . vse za svoj žep !

 • Fogglof Tunnek

  MOLIMO…pred spanjem:

  Janez naš, ki si v SDS-u,
  posvečeno bodi tvoje ime,
  pridi k nam tvoje kraljestvo,
  zgodi se tvoja volja
  kakor v SDS-u tako v Sloveniji.
  Daj nam danes naš fsakdanji kruh
  in odpustili ti bomo fse dolgove,
  kakor tudi rabote z orožjem,
  in ne vpelji nas v skušnjavo,
  temveč reši nas hudega pred Milanom
  Amen.

  LAHKO NOČ !!!

  • marta

   Kjer osel leži, tam dlako pusti !

   Oglejte si oslička, ki smeti po portalu !

 • Fogglof Tunnek

  Devet dokazof o obstoju boga Googla

  1. Google je vseveden, vsebuje 9,5 milijarde strani

  2. Google je vseprisoten, povsod je v trenutku

  3. Google odgovarja na molitve; ko stisnete „iskanje“, vam odgovori v 0,24 sekunde

  4. Google je nesmrten; algoritmi, na katerih temelji, se nahajajo na vseh strežnikih, in če se eden pokvari, prevzame vlogo drugi

  5. Google je neskončen, ker se lahko internet širi neskončno

  6. Google si zapomne vse

  7. Google ne more narediti škode

  8. beseda Google je bolj iskana kot besede „Bog“, „Jezus“, „Alah“, „Buda, „krščanstvo“, „islam“, budizem“ in „judovstvo“ skupaj

  9. za Google je dokazano, da obstaja, za razliko od ostalih božanstev na svetu.

 • marta

  Kjer osel leži, tam dlako pusti ………. !

  Oglejte si oslička, ki smeti po portalu !

 • neny

  hvala bogu, skrajni čas, da prenehate imeti ljudi za budale.

  https://www.youtube.com/watch?v=wDfE59bg_x4

 • Janez

  RKC JE OK.
  KAKŠNA NESOGLASJA , SLABOSTI – PA SO POVSOD IN VEDNO. L.R. J. KOMENDA

  • Zgornji

   ĐONKO, DEJ NE BLUZI ŠE TI Z TO ZABLUZENO ZAVOŽENO CERKVIJO , KI SE IMA ZA SVETO, JE PA ŠE SLABŠA KOD VSE OSTALE CERKVE !!! ! !!!

 • paradajz

  Sedanji papež meni vzbuja dvom.

  • janko

   Morebitno netočnost bo po moje hitro pokazal čes.

  • Zgornji

   TUDI MENI VSE BOLJ IN BOLJ.

  • Nata

   Ja, ampak s pripombo. . . . . . . . to dokazuje, da beremo, slišimo, poizkušamo razumeti !! Vemo – pa zelo malo !

 • tarantela

  Če je cerkev na robu propada, ni zaradi sedanjega papeže, ampak zaradi duhovščine. Ta še sama ne verjame v boga, ima ga z za to, da se preživlja, je samo poklic, s katerim služi denar in si nabira bogastvo, ovčke, ki verjamejo, bodo vedno nosile denar. In zakaj menim, da duhovščina sama ne verjame v boga? Zato, ker je ravno med njimi toliko pohlepa po bogatenju, pedofilije in celo gajevskih orgij z mamili, kot se je nedavno odkrilo. Celo v osrčju rimokatoliške cerkve. In celo kardinali niso imuni, slovenskega je papež odpoklical, ker si je opremljal graščino, drugi se mora v Avstraliji zagovarjat zaradi pedofilije.
  In taki “božji poslanci” naj mene prepričujejo v svojega boga?!

  • dob

   Zakaj pa ne? kučan te očitno prepriča z bremenom morije komunizma, kot bi mignil! kučan poišče razloge, zakaj so morili, in te to prepriča, češ da so se samo branili, da je umor nasprotnikov komunizma upravičen, kadar gre za obrambo režima. Zakaj te torej Vatikan ne prepriča?
   Vatikan je kriv za manj smrti v vseh stoletjih skupaj, odkar obstaja, kot komunizem samo v sto letih svojega obstoja! Kaj ti je torej pri komunizmu bolj privlačnega? Večja efektivnost pri čiščenju nasprotnika?

  • dob

   >>In zakaj menim, da duhovščina sama ne verjame v boga? <<

   Cerkev ne verjame v Boga, ki ga je sama ustvarila. Nikoli se niso kaj dosti trudili, da bi poiskali Boga v sebi, in ko bi ga našli, ga tudi vprašali kdo je in kaj bi rad! Videti je, da ga ne potrebujejo takšnega, kot je! Zato ker ga ni (več) v njih, spodili so ga od tam.
   Pa jih to niti ne skrbi. Mene bi, na njihovem mestu. Zelo bi me skrbelo!

   • dvanajstzvezdic

    No, to ni čisto res. Ti gledaš samo vrh ledene gore, medtem ko pozabljaš mnoge duhovnike, redovnike, redovnice, puščavnike, ki so pustili ogromno duhovnega bogastva, pa ga večina ljudi sploh ne pozna. Če povzamem samo nekatere dela naših duhovnikov (npr, Gostečnika Rupnika, pa pokojnega Trstenjaka, ki so vsi po vrsti tudi vrhunski svetovno priznani psihologi, umetniki) lahko samo rečem, da se vam niti ne sanja kaj nekateri počnejo za Cerkev in ljudi. Ena odlična pedagoška poteza patra Rupnika je sledeča:
    Nekoč je vprašal svoje veroučence kakšna se jim zdi oseba na sliki in kaj oseba milsi? Dobil je množico odgovorov od žalostne do potrte do….Samo en se je javil in rekel, da bi bilo najbolje, če bi to osebo spoznali in jo povpršali o njenem počutju. Nauk te zgodbe je ta, da predno nekdo začne klamfat o nečem, bi bilo najbolje, da se o teh zadevah “empirično” pozanima. Moj nasvet je ta, da gredo ljudje v cerkev po Ljubljani in drugih mestih h kakšni maši se tam direktno seznanijo z dejstvi in potem lahko (če imajo kaj intelektualnega poštenja) povejo o svojih vtisih. Večina ne pozna Cerkve od znotraj, pa potem o njej pišejo kot največji poznavalci.

    • dob

     Saj razumem tvojo pozicijo in jo do neke mere celo…. ah , kurc, ne, ne spoštujem inštitucij in tistih, ki mi govorite o tisti, ki jih! Niti malo vas ne spoštujem, ker vas obvladujejo vaši okvarjeni (indoktrinirani) možgani, in ne poslušate Zavesti, ki je Telo.
     Mene vaši duhovni eksperimenti ne zanimajo.

     Tisti, ki delujejo znotraj inštitucije tudi uspevajo znotraj institucij in institucionalnega življenja, ker ji služijo. Z življenjem pa to nima dosti skupnega, inštitucija Življenje omejuje in ga nadzoruje, zato pa je zdaj vse inštitucionalno življenje na planetu zdaj v krizi. Ker je neresnično! Umišljeno, zlagano, najdi sam ime za to, kar je! Nima stika z resničnostjo.

     Pri tem pa ne gre samo za eno inštitucijo, denimo za Cerkev, gre za čisto VSE inštitucije. Gre za utrujenost “materiala”, ki mu pravimo civilizacija. Inštitucije so pa cegli tega babilonskega stolpa, ki se zdaj nagiba in grozi, da se bo zvrnil in telebnil čez nas. Zato ga pa civilizacija podpira, pa naj stane kar hoče, ves denar gre za podpiranje stavbe – ki se podira! Trstenjak in drugi njemu podobni strokovnjači so samo zidarji tega stolpa.
     Zaradi njih se pa podira!

     Meni ni treba čisto nič storiti, sam se bo podrl!
     Če potrebuješ nasvet (ki ga ne boš hotel, pa vseeno): glej da boš v sebi imel pripravljeno kako bolj življenjsko filozofijo, ko boš ostal brez vseh, ki ti zdaj polnijo življenje in katerim verjameš.

     Če bi se denimo v Kameni dobi na Zemljo spustil helikopter, bi pleme človekov začudeno in prestrašeno gledalo v to čudno napravo.
     Če bi potem iz nje izstopila dva pilota in odnesla v helikopter mamico z otrokom, jo nato dvignila visoko v zrak in ji pokazala svet iz druge perspektive, bi njen otrok ne sledil strahovom plemena v srečanju s “čudežem”, ki ga zanje predstavlja helikopter, temveč bi gledal svojo mamo v obraz. če je njen obraz miren in spokojen , se otrok ne boji. Miren obraz svoje mame si razlaga kot: vse je v redu, moja mama je dobro, ona opazi name, z mano je vse v redu, nobene nevarnosti za naju ni.
     Če pa je mama panična – je otrok paničen!

     Ti s epa zdaj obnašaš kot da je mama ok in ni razloga za strah, dokler imamo Trstenjaka, pa papeža, ki pravi da je vse ok.

     Ko bo pa papež rekel: fantje, PANIIIIIIKA!!!!
     Pol je pa panika. Zdaj šele namiguje na to, da se zna dogoditi panika. Zato se ti naslanjaš na inštiticijo.
     Ko že drugim svetuješ naj se pozanimamo znotraj inštitucije, kako ta deluje, ti v zameno jaz svetujem, da ne plezaš na stolp, ki se podira, ker ga ni vredno študirati od znotraj, takrat ko se podira.
     Ali še drugače: če obsojaš komunizem, upiš se v kučanovo Partijo! Boš potem morda videl, kako neznosno bedasta je tvoja ideja o tem, da grem študirat mrtvega Boga, medtem ko imam živega v sebi in z njim komuniciram – brez pogojev!!! In zastonj. Nič mi ni treba plačevati!

     Zdaj ljudje plačujete inštituciji, da vas straši s svojim Bogom, ki je mrtev, maščevalen in grozi. Moj ni takšen. Jaz imam Mojega Boga rad in on nas ima vse rad. ne ene bolj, druge manj! Rad nas ima toliko, kolikor smo sposobni imeti sebe radi, ker niso vsi tega sposobni. nekateri sebe sovražijo do te mere, da ne spustijo Boga dovolj blizu k sebi, da bi jih imel rad in bi jih pozdravil strahu od tistega “sebe”, ki jim ga prodaja inštitucija.
     Moj Bog ne mara grožnje.

     Dogma ne dovoli postavljati čisto vseh vprašanj. Dogma skrbi, da ta niso nikdar postavljena!

     • dvanajstzvezdic

      Mislim, da ne kapiraš. Kot sem zapisal, zadev ne poznate, potem pa lapate tja v tri dni. Končno je tudi demokracija institut, kakšen je ta institut pa kaže praksa. Demokracija oziroma njena praksa je res ena beda, ampak obstajajo ljudje, ki se trudijo temu institutu dati neko vrednost in vsebino in ki držijo-ohranjanjo civilizacijo pokonci. Obstajajo ljudje, ki živijo in dajejo svoj delež civilizaciji, obstajajo ljudje,ki samo lapajo.

     • dob

      Ti, na zahodni strani se ti stolp podira… pejt ga podpret. Pa na vzhodni se ti tudi nagiba, glej, glej, pa na jugu in na severu z vseh strani odpadajo cegli. Mater maš dost dela… in za kolk stvari morš skrbet.
      Jaz pa prav nobenega dela, me nič ne skrbi.

     • dvanajstzvezdic

      A se tebi malo blede? Malo preveč jointa, da ne vidiš slučajno neke rumene krogle, ki potuje. Naj te potolažim, to je samo SONCE!

     • dob

      Da sonce potuje? A se ti malo blede.

     • Nata

      Inštitucije so vedno in tudi naprej bodo obstajale. In, mislim, da je dobro da so.
      Mene nihče ne straši. Zaupam vase in v svojo vero – kakršna že je. Je bolj zaupanje v dobro, lepo v človeku.
      Tista prispodoba z mamo in otrokom pa je sijajna.

     • dob

      Saj imaš prav, nekateri ljudje, pravzaprav večina, potrebujejo inštitucijo in bi težko shajali brez vodstva.
      Versko vodstvo, kasneje pa tudi posvetno, je vedno bilo postavljeno pred hudo odgovornost, kako voditi svoje občestvo, kasneje, ko se je zavest na planetu povečala, pa tudi kako voditi človeštvo.

      Zdaj me srbi, d abi ponovil neko zgodbo iz tv serijskega filma Paper Moon, v katerem je kot otrok igrala tudi Judy Foster.
      Tam je v šoli padel stavek (učitelj (igral ga je Anthony Zerbe) rekel tole svojim učencem:

      Nikoli ne izgubite svojega cilja izpred oči! Naj vas ne zmotijo druge stvari – verno sledite tistemu, kar je vaš cilj!

      No, tako je z mano.
      Meni inštitucija ni pomembna. Pomemben mi je cilj, in cilj je – Zavest! Zavest je pa BOG.
      Ni mi torej pomembna inštitucija, pomemben mi je dialog med človekom in Bogom.

      Od tega me ne odvrne nihče, ne zmoti me nobena inštitucija, noben zakon, nobena ideologija, noben denar, nobena ženska ali moški.
      Razen moji dve mucki, ki ju imam neskončno rad. Oni dve me zmotita. Ampak takrat, ko se z njima, sem itak z Bogom, torej ne šteje.

  • janko

   Ne da mi mira živc, tole bi pa rad pokomentiral. Moje prepričanje je, da so tvoje izjave misli populistov, ateistov. Imam se za praktičnega vernika in če se zdajle ozrem nazaj, v svojem sedmem križu, moram dati iz sebe nekaj misli. Sploh nisem noben ok. Želim povedati, da je zelo velika škoda, da se bolj ne poslužujemo pomoči od zgoraj! Duhovniki so že ok, so goreče bakle svetu, izgorevajo za ljudi, ne smejo se ženiti (grozno), so pa tudi samo ljudje, kot smo vsi. Predvsem pa želim povedati tole. Tu v veri je Bog, je raj z vsemi našimi rajnimi, svetniki itd. Vedno so nam na voljo za pomoč! Vsakodnevno rabimo pomoč, v tisoč potrebah, zadevah. In tu vedno dobiš pomoč, vedno. “V vsem jim ustrežem, samo prositi me morajo”. Milijonkrat sem dobil vse potrebno in še več od pričakovanega. “In Bog bo čuval vaše misli”. Dobesedno, ko si na križišču, tako izbereš vedno pravo pot, sicer je velikokrat ne bi. Zaman se trudijo zidarji, če Bog ne zida hiše”. Dobesedno, res. Kljub vsem oviram pri kakršnemkoli projektu (od najmanjšega naprej) se nazadnje vedno prav in dobro izide; kot po slučaju, kot po slučaju.

  • dvanajstzvezdic

   Če te bodo drugi prepričali, potem je to “uzaludno”.

 • Aron

  RKC bo kot moralna inštitucija preživela, le če bo počistila s svojim močvirjem. Verniki vedno bolj spoznavajo, da so vatikanske elite skorumpirane in večkrat tudi zločinske ali pa zločine prikrivajo, Establishment se bo seveda na vse kriplje trudil zadržati svoje privilegije, zato tudi konstantni napadi na sedanjega papeža, ki hoče močvirje počistiti.

  • dvanajstzvezdic

   Kot inštitucija očitno propada. Kot Cerkev in občestvo vernikov s svojo pastoralno dejavnostjo pa ne bo nikoli propadla.

 • Domoljub in gej

  Nobene škode… Najbolj moralno zavrženi so prav tisti ljudje, ki so vsako nedeljo pri maši, da ne omenjam, kako pokvarjeni so duhovniki…

  • .

   Ljudje niso krivi. Oni verjamejo v Jezusa, ker je učil moralne in dobre stvari. PROBLEM je v tem ker vatikan nima nobene zveze z Jezusom!!!!!!!!

  • .

   ” VELIKO MI JIH BO REKLO TISTI SODNI DAN, O TEBI SMO GOVORILI, A JAZ JIM
   BOM REKEL NIKOLI VAS NISEM POZNAL, RAVNALI STE NEPOŠTENO. ” JEZUS
   KRISTUS (iz Matejevega evangelija, poglavje 7, vrstica 22 )
   http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mt+7%2C22-23&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  • dvanajstzvezdic

   Skratka, tvoji predniki, ki so hodili k maši so bili najbolj moralno zavrženi ljudje. Recimo, da so taki (moralno sprevržen) bili tudi Trubar, pa Slomšek pa Finžgar pa npr naš Peter Opeka….. Pa to reci npr neki stari ženici, ki pa vsak dan hodi v cerkev. Kje se vi “napredneži” najdete in kake ideje imate, pa to ni za verjet.

   • Domoljub in gej

    Ta “ženica”, je najbrž tudi ogromno gorja povzročila… Starost ne opraviči grehov…

    • č

     ” Gej”, preberi si v Svetem pismu o tem kaj pomeni homoseksualnost. Lp

     • Zgornji

      Dvomim da si bo, pa tudi če si bo nebo zmogel razumeti, če pa že bo zmogel razumeti, pa nebo Hotel razumeti, zato , da mu nebo treba priznati da je v zmoti .

    • dvanajstzvezdic

     Itak ti že veš, si jo morda spoznal (tudi njene grehe) Daj ne klampfaj neumnosti.

   • Domoljub in gej

    Ko so ljudje v letih so se običajno prisiljeni soočiti s tem kar so storili drugim, če prej tega niso hoteli, zato pa je toliko teh ženičk v cerkvah…

    • dvanajstzvezdic

     Itaq, blagor tebi čistunu, ki nimaš na vesti nič slabega.

     • Domoljub in gej

      Se trudim služiti bogu.

     • ustvarjena sta 2 spola

      nisem jaz čistun, v svetem pismu je zapovedano naj moški ni z moškim in ženska naj ni z žensko.

     • Domoljub in gej

      Ne boš verjel, nikoli se ne igram s čustvi ljudi, nikoli ne počnem drugim, kar si ne bi želel, da bi drugi počeli meni, sem zelo samokritičen. Tako preprosto je to. Če pa iščeš izgovore, pa ne jokaj ko te doleti karma…

     • .

      tvoja prosta volja, tvoja prosta izbira.

     • dvanajstzvezdic

      A ja??? Torej tudi sebe obsojaš? Želiš sebe obsojat pa potem obsojaš druge? Daj ne bluzi dalje, ker se s svojimi moralnimi poduki vedno bolj zapletaš v svoja lastna protislovja.

     • Domoljub in gej

      Samokritičen v smislu samoreflektiven, če potrebuješ slovar…

     • dvanajstzvezdic

      hehe, in kaj misliš, da je tvoja samokritičnnost v smislu samorefleksije alfa in omega, izhodiščna točka in dokaz tvoje poštenosti in nepokvarjenosti. Kot sem rekel, ne zapletaj se v svoja lastna protislovja.

     • Domoljub in gej

      Da, natanko to, če si zmožen samorefleksije, si tudi pošten, pa nisem pošten samo zaradi samorefleksije, je še cel kup dejavnikov, ki so me pripeljali do tega, da sem postal to kar sem, ampak ti jih ne mislim razlagat, ker nisi pravi sogovornik…

     • dvanajstzvezdic

      Itaq, belo je belo in črno je črno. Me pa tudi ne zanimajo tvoje razlage. by by

     • Domoljub in gej

      kar nekaj bluziš

  • Ana Job

   Točno!

  • Zgornji

   NO, NE VSI – NE METAT VSE V ISTI KOŠ, – TI SPOLNI IZTIRJENEC POKVARJEN HINAVSKI ZLOBEN !!! ! !!!

   • Domoljub in gej

    Hetero, ti mi boš očital iztirjenost, heteroseksualci ste pomorili milijardo ljudi, kdo je tu iztirjen in nenaraven!?

    • dvanajstzvezdic

     Pa nacistični SA-jevci in SS-evci so bili (prvi izpričano) definitivno geji.

     • Domoljub in gej

      Ne podtikat, lastnih grehov… So bili kar heteroseksualci…

     • dvanajstzvezdic

      Nope, pa niso bili samo heteroseksualci. Sicer pa na to temo imam čisto vest.

     • Domoljub in gej

      Istospolno usmerjenih nas je samo 5%

     • dvanajstzvezdic

      Še dobro!

     • pedof. v vatikanu pa so homose.

  • Anthon

   Ti je to mami rekla?

 • logika

  Odrešenik Jezus Kristus nima nič z premožnim vatikanom!!!!!!!!!!!! POGLEJTE kaj počnejo katoliške ” cerkve”, častijo Luciferja ( hudiča)!!!!!!!! https://www.youtube.com/watch?v=0L2aqTgReDg

  • Zgornji

   TOOO SOOO IDIOOOOTIIIII IDIOTSKI ZBLOJENI POKVARJENI ZLOBNIII !!! ! !!! ZDAJ ŠE GOSPODA STVARNIKA V SRAMOTO SPRAVLJAJO Z TAKELIMI BOLANIMI FORAMI !!! ! !!!

 • logika

  ” VELIKO MI JIH BO REKLO TISTI SODNI DAN, O TEM SMO GOVORILI, A JAZ JIM BOM REKEL NIKOLI VAS NISEM POZNAL, RAVNALI STE NEPOŠTENO. ” JEZUS KRISTUS , iz Matejevega evangelija, poglavje 7, vrstica 22 http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mt+7%2C22-23&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

 • logika

  ” VELIKO MI JIH BO REKLO TISTI SODNI DAN, O TEBI SMO GOVORILI, A JAZ JIM
  BOM REKEL NIKOLI VAS NISEM POZNAL, RAVNALI STE NEPOŠTENO. ” JEZUS
  KRISTUS , iz Matejevega evangelija, poglavje 7, vrstica 22
  http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mt+7%2C22-23&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

 • .

  POGLEJTE kaj počnejo katol, ” cerkve”, častijo Luciferja ( hudiča)!!!!!!!! Klikni od 0::20 https://www.youtube.com/watch?v=0L2aqTgReDg

  • Zgornji

   OOOOOOO, … GROZAAAAA, …. BOLNIKI BOLANI POKVARJENIIIIIII !!! ! !!!

   • normalno ni, zato izgubljajo ljudi, ki se tega ne gredo več.

   • pravi krščanski verniki zapuščajo farso in raje ne hodijo v tako ” cerkev”.

    • Ana Job

     Točno!

 • Noben vatikanski župnik NI Jezus Kristus. papež pa pravi, da je on češ “namestnik” Jezusa Kristusa Odrešenika. To je nenormalno. Narod temu ne verjame. In prav je, da ne verjame. Samo EDEN JE ODREŠENIK JEZUS KRISTUS, KI NAM ODPUŠČA IN NAS VODI.

  • Zgornji

   TOOOOOOOČNO TKOOOOOO !!! ! !!! IN – SAMO ON JE DOBERRR !!! ! !!!

  • Dominik Konjedic

   Ne zavajati ljudi. Papež je namestnik apostola Petra in ne Jezusa. Jezus nima nobenega namestnika na Zemlji.

   • NIHČE OD LJUDI NI namestnik.

    Samo JEZUS KRISTUS je tisti, ki si zasluži priklon.

    • Dominik Konjedic

     Preberi si Biblijo in boš videl, da je dal Jezus apostolu Petru funkcijo, da vodi cerkev. Apostol Peter je bil tudi samo človek, ki je sledil Jezusu. Papež pa je namestnik apostola Petra na Zemlji.

     • PROTESTANTI TI BODO REKLI NE! KER NE PRIZNAVAJO PAPEŽA. In prav imajo!!!!!!!! Samo eden je Peter. In samo eden je Jezus. Vatikan pa je navadni biznis. Protestanti in pravoslavni imajo prav, papeža ENOSTAVNO NE PRIZNAVAJO! SAMO BOG JEZUS KRISTUS JE NAD ČLOVEKOM IN NIHČE DRUG. LP

     • Dominik

      Mah smešni ste. Vsak pravi kristjan veruje v Jezusa – Boga in ne v papeža. Papež je samo namestnik, ki vodi cerkev na Zemlji tako kot je bila to vloga apostola Petra v tistem času. Ne vem kaj vam tukaj ni jasno? Ne vem kdo časti papeža? Vsaka inštitucija potrebuje voditelja in tudi cerkev ga.

     • papež ni namestnik pri protestantih in pravoslavnih. Pač tako je. KAJ PAPEŽ NAREDI PROTI ZLORABAM OTROK ?!

     • Lustrator

      Zato pa danes protestantov praktično več ni – posvečene cerkve danes služijo za disko klube, lokale in restavtracije, verniki pa so v svoji evangelizaciji tako strastno zavzeti, da v njihovih državah vlada največja stopnja ateizma na svetu.

      Če bi bil vsaj pol toliko bister kot si sovražen do katolikov…

     • vsa severna Evropa je protestantska ( Luteranska).

     • Lustrator

      Točno o tem govorim, ja.

     • Dominik Konjedic

      Pa tukaj nihče ne govori o tem, da je treba slaviti samo, Boga, Jezusa in Sv Duha. Jest sem samo popravil, da papež ni namestnik Jezusa tako kot je zgoraj nekdo napisal.

   • Klikni raje na 20 sekundo tega videa in boš videl koga častijo. Ljudem se odpirajo oči.

    https://www.youtube.com/watch?v=0L2aqTgReDg

    • Dominik

     Samo ovce lahko verjamejo takim videom. Video lahko prirediš po svoje kakor komur paše. Manipulacija. Sestre Karmeličanke so rekle, da je 90% stvari, ki so na internetu lažne. Malo si preveri raje dokumentarne filme o manipulaciji ljudi preko interneta. Sam verjamem samo v Sv Pismo in ne v neke spletne posntke.

     • ..

      na posnetku se vidi, da poje on

     • Dominik

      In pol je to resnično? Daj no malo se umirite s tem kako lahko mediji manipulirajo. Pred kratkim je bilo še po TV o novem softwareu kako lahko skoraj vsak priredi zvok in posnema katerokoli osebo na svetu in reče, da je nekdo to rekel p čeprav je laž. Največji problem je pa to, da ne moreš preverjati verodostojnosti. Celo slovenski dokumentarec je bil o tem narejen, kako mediji manipulirajo.

 • Ana Job

  “Zastopniki” RKC, so s svojimi pedofilskimi izpadi v precejšnjo sramoto cerkvi. Poleg tega pa se vidi razpisno življenje kardinalov v Vatikanu, ki vozijo športne avtomobile in živijo razvratno življenje. Eden takih preužitkarjev je tudi Ro*de. Nič ni dovolj dobro zanj. Ubogega Urana je pa spravil v kot, samo zato, ker ni zaposlil njegovih predstavnikov “mafijskega klana” Opus Dei. Taki nam ne morejo dajat pridig.

  • Tako je. Oni nimajo nobene zveze z Jezusom. Jezus jim bo na sodni dan povedal svoje. http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mt+7%2C22-23&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

   • Dom

    Manipulacija medijev. Kako pa veste, da to na youtubu ni laž in manipulacija s strani luciferja? Sestre Karmeličanke so rekle, da je 90% stvari na internetu laži. Največji problem pa je, da od množični poplavi manipulacij težko razločiš kaj je res ina kaj ne. Edina resnica je Sv Pismo.

    • .

     Bravo. V Svetem pismu direktno piše kaj je Jezus povedal svojim apostolom ( Mateju, Markotu, Luki, Janezu, Pavlu, Petru…)

     • marta

      Kaj pa je povedal ?
      Si lahko bolj konkreten, da ne bomo preveč posploševali ?

    • TomTom

     Edina resnica sv. Pismo??? Nevarno je tole stališče. Tudi musliji trdijo isto za svoj koran.

     • Zgornji

      Jaaa, ampak, Razlika je v Rezultatih : Poglej Mohamedanske rezultate in Krščanske rezultate , pa Sprevidi Razliko !!! ! !!!

     • TomTom

      So bili isti rezultati pred 200 leti?

     • Zgornji

      Hja, seveda niso bili, Ampak, od takrat se je stanje “izboljšalo” pri katolibanstvu , A Žal se pri Mohamedanstvu Nebo Nikoli izboljšalo , Temveč Bo Samo še Slabše in Slabše … !!! ! !!! Krščanarji so vsaj za silo prišli k pameti, da ne počenjajo več takih svinjarij zlobe , … no, in tudi upravičeno so jih vsaj kolikor toliko “zabremzali” … ampak, mohamedanci se pa nebodo pustili kar tako “zabremzati” , vse dokler jim ne odletijo glave stran … Žal so Prezlobni !!! ! !!!

     • marta

      Kaj pa je to katolibanstvo ? Prvič slišim ta pojem. Je to neka vera ?
      Hmmm, tudi za Krščanarje prvič slišim. Kdo pa so ti ? Kam spadajo ?

     • marta

      Kakšni pa so rezultati pri “Mohamedancih”, ki jih v krščanstvu ni ?
      Ali misliš to, ker jim Kristjani ne vračajo “milo za drago” in se ne gredo tudi klavca ?

     • marta

      Kakšno pa je tvoje stališče ?

    • Zgornji

     Tudi karmeličanske sestre so v Zmoti, tako kot tudi Vse take samostanske ustanove !!! ! !!!

     • Če bi našel kakšno drugo ustanovo, bi še mogoče pomislila, ampak da navedeš karmeličanski red pa si res dokazal, da si popoln nepoznavalec.
      Raje svoje kvazi “znanje” obdrži za sebe in ne trosi laži !
      Za vsako po nepotrebnem izrečeno besedo, bomo dajali nekoč pred Bogom odgovor.

     • Zgornji
     • Wikipedija v katero lahko vsakdo piše, kar želi pa res ni nek zanesljiv vir.

      Karmeličanski red ima tudi moško vejo.
      Karmeličanski red je eden najbolj kontemplativnih redov.

      Več o tem redu v Sloveniji pa dobiš tule: http://karmelicanke.rkc.si/

      Drugi njihov samostan je še v Mirni Peči.
      Na njihovi strani so sestre zapisale:
      Sestre živimo karizmo molitve in ločenosti od sveta na poseben način:

      »V svojih srcih hočemo prinašati Bogu vsak človeški vzgib, vse hrepenenje,
      veselje, vse stiske in ves obup – vse prošnje, ki nam jih ljudje zaupajo,
      vse naj se dviga k Njemu kot vonj kadila.«

     • Zgornji

      Hja, to sem tudi sam videl, da v wikiped(r)ijo lahko kraca skoraj vsak brihtnež. Ampak, glede samostanov pa je Žal tako, da se te bejbe Preveč zapirajo pred svetom, in tako zavozijo svoje poslanstvo Ženske na tem planetu, ker jim manjka dejanj in stika z prebivalstvom … sem ravno sam namreč hodil z bivšo nuno, pred leti, in mi je bejba vse razložila kaj so ga bixale tam z njo …

     • marta

      Kako pa si ugotovil, da zavozijo svoje poslanstvo, ker se preveč zapirajo pred svetom. Kaj pa je s tem tako zelo narobe ?
      In hodil si z bivšo nuno ? kako to misliš ?

     • Zgornji

      Hja, bila sva par , potem ko je izstopila iz samostana , a je to tako težko razumeti ? A zakaj je Narobe če se ljudhje zapirajo v ustanove ? Zato , ker potem jim Manjka Dobrih Del do Pomoči Prepotrebnih Ljudi in Soljudi. Vemo pa , da je Vera Brez Del Mrtva … in je zato vredna toliko kot Nič. Po Njihovih Delih jih boste spoznali … To je to , bejby . In, lep večer ti želim še naprej . Mir naj bo s teboj.

     • marta

      Zgornji – jaz nisem bejby.

      Ni težko razumeti. Zelo preprosta in običajna stvar.
      Je bilo tvoje dekle katoličanka in najbrž si tudi ti katoličan, kajne?

      Zakaj pa bi jim manjkalo dobrih del, če živijo v samoti? To so nekateri kontemplativni redovi – to misliš, kajne ?
      Saj k njim prihajajo ljudje, ki rabijo njihovo pomoč in jo tudi dobijo. Saj vsakdo, ki pride v samostan po pomoč, ve kaj od tam pričakuje, sicer niti ne gre tja po pomoč. In, ko pomoč dobi, je dobro delo opravljeno. KAJ TE TU MOTI – ČESA MANJKA. Menda ne gre nekdo tja vprašat, da mu gre neka redovnica drva sekat, ali nekaj podobno. Tudi, kadar rabimo nekega obrtnika, gremo po to storitev tja, kjer vemo, da jo bomo dobili.
      Denarja pa samostani ne morejo dajati, če še sami živijo v uboštvu in od miloščine. Si to mislil ?
      Res je, da je “vera brez del je mrtva”, ampak temu ni tako, kot ti trdiš !!!

      Točno tako – “po njih delih, jih boste spoznali”.
      Kaj je tu narobe, če so dela za katera so ljudje redovnice prosili, tudi dobili ? Ali bi mogoče morale redovnice vsakemu, kateremu pomagajo ob slovesu podariti še svojo fotografijo ? Si to mislil ?
      Bodi bolj konkreten, da te bom razumela, prosim !
      Mir s teboj !

     • Zgornji

      Bolj Maaalo ljudi dandanes pride v samostane po pomoč, kot mi je tudi moja bivša bejby razložila, tako da tudi del Ljubezni dejansko primanjkuje. Kako naj ti to še bolj podrobno razložim po katoliško ? … res nevem :-/ Aja, ja, mislil pa sem res to na one , bolj stožje redove, ja, ker tam je bila. A so drugi kaj boljši ? Tudi k našim bližnjim nunam niso zadnja leta kaj dosti zahajali običajni ljudje, le vsake toliko časa so pošiljali otroke k njim, … no, nekega mojega prijatelja Jureta so celo “Pobližje” “pregledale” , tako da je moral dati tudi hlačke dol, in pokazati mednožnega korenjaka, in to ravno v času ko se je začel razvijati … Ni kaj, … hmmm…res “pridne” nune, … mednožno dejavne … ;-) :-/
      Saj verjamem da niso vse take, … ampak, … Žal so Vse stopile na Napačno pot, da se potem takole predajajo skušnjavam dečkov … iz napačne strani … :-/
      Mir naj ti bo , z blagoslovi .

     • marta

      Si pa profesionalni lažov in nakladač, veš. To počenjate vi protestanti po vzoru vaše kvazi “prerokinje”. Drago te bo stalo tole tvoje blatenje posvečenih žena. Upam, da veš kaj mislim. In to pišeš javno, ki lahko prebirajo vsi, tudi otroci in…
      Tole, kar ti bom zdaj napisala, si pa dobro zapomni, če mogoče nisi še nikoli tega srečal v SP: Mt 18,6 »Kdor pohujša enega od teh malih, ki verujejo vame, bi bilo bolje zanj, da se mu obesi mlinski kamen na vrat in se potopi v globino morja.”

     • Zgornji

      Hja, jaz ti nebi sploh šel razkrivati vseh teh podatkov o mojem življenju tile javno, če me nebi izzivala. Lahko pa ti tudi še več povem, osebno, ali pa po mailu , lahko ti tudi osebno predstavim to mojo prijateljico ki je sedaj srečno poročena , lahko ti pa tudi predstavim tega prijatelja Jureta ki je 3 leta sterejši od mene . Kar želiš od tega . Zato da ti dokažem, da si me Lažno obtožila laganja . Zatem pa te lahko odpeljem še do njenega bivšega samostana kjer je delovala 7 let . Za oni drugi samostan, kjer je bil prijatelj Jure “pregledan” od tvojih “posvečenih” , pa bo malo težje vstopiti, ker so se sestre odselile , in samostan prepustile občini . Kaj bo sedaj od tega ?

     • marta

      Zgornji , ti kar vse tole, kar zgoraj trdiš, lepo tule napiši.
      Nič ne bova potovala, nikamor. Če je vse to res, kar tule pišeš, brez strahu ti tule napiši, ni treba nobenega nepridiprava prikrivat. Ti, kar navedi imena samostanov in tudi ime predstojnice . Ni problem, če se je samostan preselil, ljudje so ostali živi. “Grešili” so ljudje in ne zidovje.
      Tvoje sklepanje o, meni in “ženskah moje sorte” pa zaenkrat raje še obdrži za sebe, ker o meni nič ne veš. Prav !
      Kar korajžno izlij svoje jade in piši, saj poznaš tiste Jezusove besede:
      Jn 8,32 “In spoznali boste resnico in resnica vas bo osvobodila.«
      Samo Resnico želim vedeti.
      Hvala in Mir s teboj !

     • Zgornji

      Lahko ti napišem na mail . Tu gor pa ne mislim vseh prodrobnosti razkrivat, ker me nekateri ljudje tu gor ne marajo in se bo preveč razvedelo. Že itak sem skoraj preveč povedal. A bo šlo ?

     • marta

      Velika pomanjkljivost Diskusa je to, da ne omogoča zasebnih sporočil. Mojega maila nisem še nikoli, nobenemu tu javno izpostavljala in ga zaenkrat tudi ne bi, ker to pa bi bilo neprimerno bolj neodgovorno, kot je to, kar si ti napisal zgoraj pa si zdaj ne upaš napisati in tega podkrepiti, ali pa je to le izgovor .
      Kot drugo pa te želim opozoriti, da v tvoje dobro, nehaš uporabljati izraze, kot si jih zgoraj in že večkrat tudi na drugih mestih (župkoti, papkoti, Babilonska vlačuga ( kurbetina) ipd ), ker se najbrž niti ne zavedaš posledic tega, za tvojo večnost. Zavedati se moraš, da besede imajo moč in boš zanje sam, nekoč dobil “povračilni ukrep” – v dobrem, ali slabem. Naš Bog ni senilen starček – v naši knjigi življenja, ima o nas zabeleženo vsako malenkost.
      Naša duša je samo ena in neprecenljiva glede na večnost, ki je pred nami.
      Tisto glede Juretovih doživetij seveda ne verjamem – razen, če je šel tja prosit za molitev zaradi neke bolezni in je bila slučajno to neka redovnica, ki ji je bila osnovna izobrazba medicinska sestra, ali celo zdravnica, ki mu je želela tudi s svojim znanjem in izkušnjami pomagat. Druge razlage ne vidim.
      Mi lahko zaupaš katero vero prakticiraš, ker zgoraj vidim, da imaš neki mix –
      “kr neki” in, kaj je tvoja prvotna vera?
      Si mogoče spreobrnjenec, ali si šele na poti iskanja ?
      Lp – Mir in vse dobro

     • Zgornji

      Hah, kolk si ti naivna … jaz naj bi tebi tu gor javno objavljal podatke Drugih oseb, ti pa tu gor nemoreš naslova Svoje pošte objaviti … !!! ! !!! In kje ti tu vidiš Pravico ??? Okej, če si ti tolk reva, pa ti jaz zdaj objavljam moj poštni naslov : [email protected] , Zato, da ti Dokažem, da Jure N I šel tja zaradi kake bolezni, Temveč so Bolezen imele nunke, in sicer se ji reče : ” P O H O T A ” !!! ! !!!
      Tako, da boš Spoznala Svojo Naivnost !!! ! !!!
      In tudi k oni drugi bova lahko šla, bom jaz vozil , ni problema , da jo boš Osebno spoznala .
      Sedaj pa naprej na mailu .
      Ti mi kar piši , da Razčistiva K d o Je tu Lažnivec !!! ! !!!
      In Potem bom zahteval še javno Opravičilo za tvoje Lažno Obtoževanje .
      Malo si me razdražila zdaj, Zato sedaj Vztajam pri svojih Zahtevah, Ali pa te JAVNO Vesoljno Obtožim za Pravo Lažnivko zaradi lažnega Obtoževanja !!! ! !!!
      Zmenjeno ??
      Upam da res !!! ! !!!
      Hvala.
      Lep Verski Pozdrav ti želim iz Slovenskih dobrav, čav.

     • Ana Job

      Pozdravljen, mene je več dni tolk grizla, da sem jo bila prisiljena blokirati, pred tem sem jo na to opozorila in večkrat mi je napisala, da me ima rada. Ali je to ljubezen, da kar naprej brusiš jezik? Tipično za tiste ki same marnje pletejo po maši. Poznam take zelo dobro. Na to temo bi že pozabila, če mi ne bi, kar naprej replicirala. Nikakor ne more zaključiti. Lep pozdrav, Zgornji. Fejst fant si in zelo pošten! :-)

     • Zgornji

      Oj, Ana :-) :-* :-)
      Lep pozdrav :-)
      Hvala za te opogumljajoče besede Zdravega Razuma, oziroma Neskurjenih možganov, kot jih imajo nekatere glave na tem planetu , sploh takele “mete” ( in babure ) , … :-/
      Saj tudi jaz nebi znorel in bevsknil nazaj, če me nebi izzvala z obtožbo da lažem in si izmišljujem … !!! To pa Me Hudo Pogreje , … ker se Borim Za Resnico , … in če jo nekateri nezmorejo prenesti , naj najprej pri sebi razčistijo z to Slabostjo .
      Pa saj sploh nevem kaj bo ona z podatki o naslovih in telefonskih od obeh teh dveh , ker , če bo šla ono punco “I.” preverjati tam gor , bo lahko še njo oblatila pred onimi samostankami … zato bi bilo morda kvečjemu sprejemljivo, če bi šla skupaj do nje , in potem še v samostan , … zato zdaj razmišljam, da takim “nejevernim Tomažem” tudi če daš Vse Dokaze Direkt pred oči, bodo še vedno trdili da je to le neka prevara, izmišljotina, nastavljena past z prevaro, celo Satanova ali Antikristova past , razne blodnje itd, itd, itd, skratka vseskupaj laž . No, takim je zgleda očitno bolj všeč laž kot pa Resnica z katero se žal Nezmorejo soočiti .
      In, ja, Dobro si to ugotovila : “Ali je to Ljubezen ? ” Morda, Ampak, vprašam se : Kakšna Ljubezen, – no, to je pa že drugo Vprašanje . Meni se zdi da bolj … ma, saj sploh nevem, … nimam opisa, oziroma besede , kakšna “ljubezen” naj bi to bila. “Čudnosprevrženopokvarjena” … ? :-/ :-P
      No, saj sem tudi jaz potem potegnil svojo ljubezen nazaj, stran od nje , ker mi je takoj po obtožbi postalo jasno za kaj gre, in mi jo je bilo škoda razdajati za take duše kjer Ni Prihodnosti.
      Taki so ravno na meji , da jih bo ob Koncu Sveta pobralo , ker se Bliža in bo v naslednjem Desetletju pobralo cca 55 % ljudi na tem planetu , …
      Ni lahko z takimi , ja, … Bog ne daj pa da bi prišli do kake oblasti, … ker, potem bi se Človeštvu oziroma kakemu narodu res Preslabo godilo .
      Potem se človek že vpraša “čigavi” otroci to sploh so …
      Saj nevem, … zdaj morda že malo preveč obrekujem, …
      V glavnem, … se opravičujem če sem tudi tebe kako prizadel z mojimi ostrejšimi besedami ki niso bile namenjene tebi …
      Naj Ljubezen vlada … kot je Lenny Kravitz pel …
      Lep Ljubezensko Ljubezniv dan ti želim … . … iz Slovenskih dobraw, čaw :-) :-* :-)
      ( upam da nisem že sluzasto zasladkan od izkazovanja ljubezni … :-/ ;-) :-( :-) anyway … have a Blessed day :-)

     • Lustrator

      Prosim?? takšnih absolutnih generalizacij se sicer nerad poslužujem, a v tem primeru bom rekel RAVNO NASPROTNO. Od vseh ljudi, ki so se zaobljubili služenju Bogu (kar naj bi bilo osnovno poslanstvo vseh vernikov ne glede na poklic ali veroizpoved, so prav redovniki pri tem najbolj absolutni. Govorim seveda o redovništvu nasplošno – seveda obstajajo tudi laiki, ki se Bogu predajo še bolj od posameznih menihov ali nun, a tu gre bolj za izjeme kot pravilo. Pa ne zato ker bi bili eni bolj “Božji” od drugih, ampak preprosto zato, ker so se eni ZAOBLJUBILI, da mu bodo služili v najbolj absolutni možni meri – torej z odpovedjo vseh dejavnosti (tudi radosti) v življenju, ki so najbolj povezljive s skušnjavami. Kristjani poznamo redove odprtega in zaprtega tipa in oba sta ENAKO POMEMBNA. Če meniš, da je edino poslanstvo kristjana evangeliziranje soljudi, se krepko motiš – na nek način to pravzaprav počnejo vsi ljudje, ki po svetu širijo svojo filozofijo ali ideologijo. Za kristjane je prav intimni odnos z Bogom tisti iz katerega lahko nastane tudi pravi odnos z bližnjim. Jezus ni askeze v molitvi nikoli zapostavljal, ampak jo je sam redno prakticiral in prav iz njiju črpal moč za velika dela, ki jih je delal med ljudstvom. A on je Bog, zato mu prehajanje med obema območjema delovanja ni predstavljalo takšnih težav, kot nam grešnikom. zato je prav in potrebno, da se kristjani trudimo biti oboje, redovnike pa imamo lahko za vzor vsakega področja delovanja odnosa z Bogom. Na nek način je oboje sicer združeno v duhovništvu. Imaš tudi z njimi problem, ker so v življenju pokazali dovolj “jajc”, da so se odločili slediti Kristusu namesto, da po relativistično učijo ljudi krive vere in obsojajo tiste, ki hodijo k Bogu po drugačni poti kot oni?

     • Zgornji

      Hja, to si dokaj Dobro razložil. Vseeno pa jaz z temi “odsotneži” Nimam kakih “problemov” , ker vem da so župkoti pač zaslepljeni bratje , in zavedeni od Babilonske vlačuge ( kurbetine) ki je Vatikan z papkotom na čelu. Žal imajo ti “odmaknjenci” Premalo stika z ljudmi, in zato Premalo Izkušenj , tudi premalo izkušenj z preizkušnjami in skušnjavami. No , to je to , zaenkrat. Pa blagoslovljen + lep večer ti želim še naprejjj , pa se še pišemo kejjjjj ;-)
      Mir naj ti bo :-)

     • Lustrator

      Živimo v demokraciji in imaš pravico izražanja mnenja vse dokler to ni surovo neargumentirano bljuvanje sovražnosti na skupino ljudi, sploh ko gre za tako pomemben temelj kot je veroizpoved. Tvoj komentar kljub spravljivemu koncu ni nič drugega kot primitiven napad na vse katolike, ne le na redovnike in papeža. Tudi jaz se z njim ne strinjam v mnogih ozirih, a to povem na popolnoma drugačen način. To koliko imajo ti “odmaknjenci” preizkušenj in skušnjav, boš sam zelo težko sodil, saj (predvidevam) nisi desetletij preživel v kakšnem zaprtem redu, ki jih je sicer zelo malo. Pričevanja tistih, ki SO v teh skupnostih pričajo ravno nasprotno – skušnjav je ogromno prav zaradi tega, ker so se zavestno zaobljubili, da bodo živeli izolirano od Sodome in Gomore, prepovedane stvari pa so vedno najslajše – takšna je narava človekove biti.

      Mir s tabo.

     • Zgornji

      Ja, saj verjamem, da imajo po eni strani večje skušnjave, po drugi strani pa tudi spet ne , ker niso tako blizu sveta, in ker so bolj pod nadzorom. Po tretji strani pa sem tudi jaz bil v velikih skušnjavah, ker sem imel na izbiro več vrst žensk, od bivših nun, do vlačug, do Pravih Božjih Žensk – Žensk po Božji Volji, in tudi nekaj vmesnopovprečne ženske “krame” . Sem pa živel v Čistosti več kot 7 let, preden sem padel skozi skušnjave preizkušenj v pekel na zemlji . Sedaj sem Zopet v Čistosti , in Bom do Konca te Inkarnacije , ter tudi naprej skozi Večnost . Tako sem se Odločil . Bruhanje sovražnosti pa se lahko uporabi proti vsaki kritiki katero se nezmore sprejeti … a si to že opazil ?
      Lep + blagoslovljen večer ti želim še naprej :-)

     • Ana Job

      Zgornji ti si prepameten zanj, ne razume te. :-)

    • Zgornji

     Mar meniš da Bog nezmore komu drugemu tudi kaj Sporočiti . In, če ti ne poznaš kakih drugih Svetih spisov , ali to tudi pomeni da dejansko ne obstajajo ? Namreč, jaz jih Poznam, in zato ne morem reči da je samo Sveto Pismo Edina Resnica, medtem ko se tudi v Svetem Pismu najdejo Oporečni spisi. A boš tudi rekel/a , da je Sveto Pismo Božja Beseda ??

   • Čeprav si se kasneje pričel skrivati pod neštetimi nicki, kot npr :
    ., -, …, —, I, …….
    in skrivaš svoje podatke o številu komentarjev in številu všečkov, ne moreš pa skriti dejstva, da si goljuf prve klase.
    Zelo tipično za protestante, ki sovražijo katoličane.
    Nič čudnega od tebe glede na to, kar vse je znano o vaši kvazi prerokinji in plagiatorki Elen White.
    Lepo bodi !

  • v Svetem pismu piše, da je Lucifer ime od Satana, sovražnika ljudi. Na mnogih ” mašah” po svetu pa dobesedno častijo luciferja, to je katastrofalno, ljudem se odpirajo oči !!!!!!!!!!!!! https://www.youtube.com/watch?v=0L2aqTgReDg

   • Zgornji

    AMENNN !!! ! !!!

   • marta

    Kje v Svetem pismu pa je to napisano ? Navedi prosim !

    • Zgornji

     Je povezan v Ezekielu, Lukatu in Izaiji. pa tudi v Novem Razodetju. Drugače pa kakega Strokovnjaka vprašaj, saj smo tukaj da zarkrinkamo Luciferja ki je bil v začetku Satana in kasneje , po padcu duhov postal Satan kar je še do te ure in bo do Konca Prvi Ustvarjeni in Prvi Padli Duh . Amennn .

     • marta

      Če je omenjen Lucifer na toliko mestih v svetem pismu, mi prosim navedi vsaj eno mesto, saj zgleda, da si prav ti, tukaj največji strokovnjak za razlago Svetega pisma.
      Hvala in

      lp

 • Zgornji

  PA SAJ JIH NEBI NIKOOOLI ZAPUSTIL, ČE GA CERKEV NEBI ZAPUSTILA … A ŽAL, … ŽAL SO HUDOOO ZABLUZILI TAM DOLI, V VATIKANSKEM BRLOGU … ŽAL BODO ODŠLI V S I VERNIKI VEN IZ CERKVE, … EVOTIGANA PREROKBO . AMPAK, TAKO SE MORA ZGODITI, ZATO, DA TA BOLNA MATI SPOZNA SVOJE NAPAKE/GREHE, IN JIH TUDI POPRAVI !!! ! !!! PREJ NEBO REŠITVE ZANJO. AMENNN !!! ! !!!

  • Jezus Kristus je apostolom povedal, da je lucifer satan, da je lucifer sovražnik človeka, da naj človek ne sledi luciferju satanu ampak naj sledi Jezusovemu nauku, “Župnikov” očitno ne zanima kaj je povedal Jezus Odrešenilk. https://www.youtube.com/watch?v=0L2aqTgReDg

   • Ana Job

    Seveda župnikov ne zanima drugega, kot da se bodo fajn imeli in ga srali, kolikor jim bo “bog” dal.

 • vatikanski župniki in papež se vozijo v mercedesih, imajo po sebi zlato, obilno jedo in pijejo na račun ljudi, Jezus Kristus pa je med ljudmi hodil oblečen skromno, imel pa je duhovno moč in poslanstvo. Vatikan NIMA NOBENE ZVEZE z Jezusom. Pika.

  • plamen100

   To vse velja za nekdanje papeze in ne pa za današnjega papeza, čeprav ga zaradi simpatiziranja s podivjanim Islamom na račun kristjanov niti ne obozujen. Obrezancem je edino prejšnji papež Ratzinger naravnost v fris povedal, kaj si misli o Islamu in da je njihovo mesto med kamelami ne pa v zahodni kulturi!

  • Lustrator

   Če pa to pride iz ust komunista, najverjetneje tudi ateista, potem pa zagotovo drži!

   • kakorkoli že, res je kriza vrednot. Svetu se meša. Vojne povsod, revščina, nepravičnost, objestnost…

    • Lustrator

     Ne povsod. Le tam, kjer je človek namesto Boga, sebe postavil v središče sveta.

     • Tako je.

    • Dominik

     In zakaj je tako? Zato, ker je veliko ljudi vrglo iz svojega življenja Boga in namesto Boga častijo Mamona = Money.

     • Točno tako!

 • Ljudje imamo globoko v duši radi Jezusa Kristusa Odrešenika. papež pa NI Jezus Kristus. Vatikan NI Jezus Kristus. vatikanski župniki uživajo v razkošju. Jezus tega ni učil.
  To moramo razumeti.

  • Dominik

   Ne zavajati ljudi. Papež je namestnik apostola Petra in ne Jezusa. Jezus nima nobenega namestnika na Zemlji.

   • Peter je bil Peter. Papež ni Peter. Protestante vprašaj.

    • Dominik

     A protestani so nezmotljivi? Vsaka človeška organizacija je zmotljiva in dela napake.

     • Ti si okej. Tale papež na sliki ni, preberi kaj je povedal https://i.ytimg.com/vi/hzvR9a7gyhQ/maxresdefault.jpg

     • Dom

      V zgodovini so bili tudi pokvarjeni papeži. RKC verjame v nezmotljivost papeža protestanti pa pravijo, da papež ni nezmotljiv. Sam se strinjam s pravoslavci, da je papež tudi samo človek in je zmotljiv. Prav tako je bil zmotljiv apostol Peter, ko je 3x zatajil Jezusa pa ga je Jezus še vedno postavil za voditelja cerkve.

     • vsakemu svoje nekoč

      Da ne govorimo o onkviziji, ko je RKC mučila ljudi na raznih napravah, ali pa jih je žive zažigala. Itak bo vse to nekoč sodil Bog. Mi ne moremo nič.

     • Dom

      Bog je edini pravični sodnik in nas bo on sodil.

     • Bravo. Res je. Bodimo torej dobri ljudje, predvsem odpuščajmo in tudi lastne napake je treba priznati. Sicer pa se celo življenje učimo, najbolj na lastni koži.

     • Za lepši dan vam pošiljam eno od najlepših Jezusovih izjav, ki dajejo
      moč in upanje
      http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Jan+16%2C33&id4=1&pos=1&set=2&l=sl

     • vsakemu svoje nekoč

      Da ne govorimo o inkviziji, ko je RKC mučila ljudi na raznih napravah,
      ali pa jih je žive zažigala. Itak bo vse to nekoč sodil Bog. Mi ne
      moremo nič.

   • zakaj je papež pij deseti rekel, da je papež ” Kristus na zemlji”?!??!?!? To je noro. https://i.ytimg.com/vi/hzvR9a7gyhQ/maxresdefault.jpg

  • Ana Job

   Bravo!

 • Protestantski in pravoslavni kristjani ne priznavajo avtoritete v vatikanu. Bravo!

  • Lustrator

   Zakaj bravo? Ker so iz političnih razlogov razklali Kristusovo telo – Cerkev?

   • Jezusa ne more razklati nihče. Ljudi ima rad in je za vse nas dal svoje življenje na Križu, da se očistimo od zla.

    • Ana Job

     RKC pa je postala zlo prot kateremu se je Jezus boril

  • Čeprav si se kasneje pričel skrivati pod neštetimi nicki, kot npr :
   ., -, …, —, …….
   in skrivaš svoje podatke o številu komentarjev in številu všečkov, ne moreš pa skriti dejstva, da si goljuf prve klase.
   Zelo tipično za protestante, ki sovražijo katoličane.
   Nič čudnega od tebe glede na to, kar vse je znano o vaši kvazi prerokinji in plagiatorki Elen White.

   Lepo bodi !

 • Lustrator

  Se samo meni zdi ali je na tem portalu zadnje čase več Titovih častilcev, militantnih ateistov in kristianofobov, kot pa normalnih ponosnih Slovencev = kristjanov?

  • niso vsi Slovenci kristjani. Poglej koliko je ločitev, alkoholizma, objestne vožnje, nasilja v družinah. To NI krščansko.

   • Lustrator

    Napisal sem “normalnih ponosnih Slovencev”. “Slovenec” si danes tako ali tako reče vsak, ki je rojen v tej državi in je s tem avtomatsko pridobil slovensko državljanstvo, čeprav nima spoštovanja ne do slovenske vere, jezika in kulture. Normalen ponosen Slovenec pa je kristjan – če ne v globoko verskem smislu, pa vsaj v sociološkem, vrednotnem, civilizacijskem etosu.

    ” Poglej koliko je ločitev, alkoholizma, objestne vožnje, nasilja v družinah.”

    Prav vse našteto je posledica ODSOTNOSTI krščanstva v naši razslovenjeni brezbožni postsocialistični družbi.

    • pri tolikih splavih ne kaže dobro.

     • Lustrator

      Splav ni vzrok, splav je posledica. Odpravimo vzrok in odpravili bomo posledico, obratno pač ne gre.

     • splav je posledica razpadajočih vrednot.

  • V Sloveniji na dan 11 splavov, 4000 splavov na leto!!!!!!! https://www.mamintwist.com/2017/01/27/durex-reklama-in-splav/

   • Lustrator

    zelo žalostno, a povsem pričakovano. V družbi, ki je iz svoje srede izgnala Boga in ga zamenjala z morilsko peterokrako, je mogoče še marsikaj hujšega – kot naprimer politicid nad lastno narodno elito brez najosnovnejše civilizacijske pietete spoštljivega pokopa žrtev. V najprimitivnejših afriškoazijskih ljudstvih civilizacijski nivo preseže tega, ki ga imamo slovenistanci odkar več nismo ponosen katoliški narod.

  • Jaz verjamem v Kristusa Odrešenika, podpiram pa odpor proti okupatorju, ki se je zgodil. Ne podpiram pa izvensodnih pobojev.

   • Lustrator

    Kakšen odpor proti okupatorju? Oziroma kateremu okupatorju? Na področju celotne Jugoslavije so se okupatorju zares zoperstavili edino Mihajlovićevi četniki, pa še ti so nehali, ko so videli kakšne so posledice represalij za Srbske civile. V Sloveniji so se okupatorju uprli edino Tigrovci, ki pa so jih partizani v sodelovanju s fašisti kmalu uničili.
    Edini odpor, ki se je v Sloveniji zgodil, je bil odpor proti slovenstvu, krščanstvu, demokraciji s strani partizanov in kasneje (žal premalo odločen in številčen) samoobrambni odpor proti revolucionarnemu nasilju s strani vaških stražarjev in kasneje domobrancev.

    Odloči se torej ali boš raje verjel v laži ali v Kristusa Odrešenika. Tvoj začetni stavek je najčistejše protislovje. Če so se nekoč krščanski socialisti v NOB-ju pritoževali, da so jih komunisti “nategnili”, danes ob vseh razgaljenih informacijah, sam tega izgovora v letu 2017 enostavno nimaš. Zgolj dobronamerna opomba.

    • Kar želim povedati je to, da cenim ljudi, ki so se uprli napadu iz strani nacistov na teh prostorih ( ogromno ljudi je bilo odpeljanih v Dahau, Aušvitc)……Cenim odpor proti nacistom. Ne podpiram pa grozot, ki so se potem še naprej dogajale proti ljudem iz strani režima. Nisem Bog, on bo nekoč sodil, on ve vse.

     • Lustrator

      V taborišča so bili povečini odpeljani pošteni Slovenci, ki jih je partija ovajala gestapu, saj so obojim predstavljali trn v peti pri okupaciji. Kakor že omenjeno, pa na naših tleh NI BILO omembe vrednega upora proti nacistom in fašistom, zato se mi tudi sanja ne o kom govoriš. Partizani so namreč že od samega začetka do konca z njimi sodelovali medtem ko je slovenski narod trpel. Glede na gorje, ki so ga Sloveniji prizadejali vsi trije okupatorji, je milo rečeno licemersko, če podpiraš zgolj neobstoječi upor proti nacizmu – le ta je namreč na naših tleh živel le 4 leta, komunizem pa skoraj dvajset krat toliko. Pred prvimi partizanskimi akcijami “upora”, je bilo žrtev v strani nemcev izjemno malo, represalije so se začele šele po prvih zahrbtnih hostarskih akcijah.

     • možno je marsikaj kar praviš, nimam besed, vem le, da so civilne žrtve vedno tiste, ki najbolj nastradajo. In to žalostno.

     • Lustrator

      Žalostno je predvsem to, da so danes v naši državi revolucionarji (državni udarniki) in morilci oklicani za junake, ponosni Slovenci in mučeniki za Boga in domovino pa za izdajalce. Žalostno je to, da so torej generacije vzgajane v zločinski mentaliteti, kjer je dobro zlo in zlo dobro, v mentaliteti, kjer je materialna dobrobit posameznika postavljena na piedistal vseh vrednot, Bog pa je postavljen v najtemnejši kot, občasno pa celo privezan na sramotilni steber – čim se nekdo drzne javno identificirati za vernika, sploh če gre za kristjana katolika.

     • eno so dobri katoliški kristjani, drugo pa so župniki v mercedesih in z zlatim nakitom ter sodobnimi telefoni

     • Lustrator

      osebno ne poznam niti enega samega župnika z mercedesom, medtem ko skoraj tretjino fužinskih čefurjev s končano osnovno šolo lahko vidiš v tem avtu, da ne govorimo o raznoraznih keramičarjih, šlosarjih, avtomehanikih. Te srbi komunistični pranagon in potreba po razlastitvah privatne lastnine? Zakaj hudirja župniki ne bi smeli voziti Mercedesov, ostali ljudje pa ja?

      “župniki v mercedesih in z zlatim nakitom ter sodobnimi telefoni”

      Besedo župnik zamenjaj z “jud” in ti bo mogoče jasno kakšno ideologijo zagovarjaš.

     • Ana Job

      Pojdi enkrat v Vatikan in boš videl farje v športnih avtomobilih in samo bogatijo. Izključno zaradi pridobitniške dejavnosti vatikanska cerkev ne dovoli porok svojih duhovnikov.

     • Lustrator

      Sem bil, pa ne enkrat. To, da imajo visoki vatikanski funkcionarji draga previzna sredstva se mi ne zdi niti najmanj sporno, konec koncev gre za protokol in varnost, ki ju morajo biti deležni tudi predstavniki največje svetovne religije, pa če to podivjani marksisti priznavate ali ne. je pa zanimivo, kako komunisti, ki v življenju niste naredili ene same dobre stvari za sočloveka, živite pa na veliki nogi in obvladujete celotne države, očitate duhovnikom bogat življenjski slog, v nos pa vam gre celo celibat, kot da ima to kakršnokoli zvezo z vami. Sicer pa kaj drugega od sekte, ki ljudem preko davkov krade prihodke, rubi privatno lastnino, izganja tuj kapital in ugrablja vnuke, niti ne morem pričakovati.

     • Ana Job

      Ljubček moj dragi farški, domnevam da si osamljen in zagrenjen povem ti to, da sem podpornica Janeza Janše. Tebe pa na tem portalu itak nihče ne mara. Pejt spat!

     • Ana Job

      Sem iz družine, kjer so nas komunisti razlastili, ne zagovarjam komunistov, zagovarjam pa desno sredino, ki ne podpira Ljudmile. Izživižgali smo jo in še jo bomo, ker paktira s komunisti, da dobiva nazaj zemljo.

     • Lustrator

      Ne verjamem ti niti besede – ljudem s tako primitivnimi komentarji, ki se poleg tega poslužujejo kraje nickov, ne verjamem niti glede spola, kaj šele družinske preteklosti. Iz tvojih komentarjev veje najtrdovratnejša komunistična doktrina, zato se nikar ne spravljaj na Ljudmilo, saj je vaš glavni trojanski konj, ki ga uporabite vsakič, ko je potrebno opozicijo še dodatno spodjedati.

     • Ana Job

      Nikdar nisem v življenju ukradla nicka, pa poglej up vote. Se je pa levičar poslužil pred časom tega nicka in je imel 5 up votov. Primitivec si ti. Farja bo kap, ko se boš spovedal svojih umazanih grehov. Čisto vest imam za razliko od tebe ČRNI GREŠNIK. ŽIVEL JANEZ JANŠA! ŽIVEL SDS! ŽIVEL Alojzij Uran!

     • Lustrator

      1. Dokaži svojo identiteto in odkleni svoje predhodne komentarje, sicer ti flaggam vse nadaljnje, dokler se administrator ne zbudi in ti onemogoča nadaljnje smrajenje portala.
      2. besedo “far” uporabljate izključno komunisti, nauči se bolje igrati, to je preveč prozorno za pravega udbovca.
      3. Nihče od teh, ki jim poješ slavospeve ne bi podpisal niti enega samega od tvojih komentarjev, verjemi.

     • Ana Job

      Ti meni ne boš ukazoval bizgec izsiljevalski. Vidiš up vote in to je dovolj. Jezus izsiljevanja ne uči!!! Cvri Se v peklu!!!

     • Ana Job

      Tvoje besede so zame nične, levičar hudičev. Zdaj vidim na kateri strani si. Ti nisi za SDS. Sovražnik žensk in ljubitelj pedofilov si. Skvarjen faliran far. Nisem ti dolžna računov polagat črni grešnik. Pojdi delat družbo foglovem tuneku, sta krasen par.

     • Ana Job

      Zagovarjam ideologijo DESNE SREDINE.

     • Lustrator

      Nalagaj to komu drugemu. Tvoji portalski izbljuvki po političnem kompasu sodijo nekje med Židana in Kordiša, to pa je svetlobna leta daleč od sredine.

     • Ana Job

      POJDI RIT NASTAVLJAT FARJEM

     • Za lepši dan vam pošiljam eno od najlepših Jezusovih izjav, ki dajejo moč in upanje: http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Jan+16%2C33&id4=1&pos=1&set=2&l=sl

    • FRANC3

     +++++++++++++++++++++++

   • Ana Job

    Točno!

   • FRANC3

    Boj proti okupatorju in revolucija sta si dva nasprotna pojma. Tako kot ogenj in voda. Slovenci so bili VSI proti okupatorju, za revolucijo pa jih je bilo nekaj sto. In ti so krivi za krvavo revolucijo in njene posledice (poboji, brezna, fojbe. nacionalizacija, obvezna oddaja, privilegiji rdečih, pohabljenost duše in duha, …).

 • ž

  zanimivo bi bilo izvedeti kaj ima papež za kosilo, kdo mu kuha, pere? Kdo mu šiva? Verjetno je vse, od hrane, do obleke, kar na nivoju in kvalitetno.

 • moč je v sveti resnici

  naloga človeka je biti dober, ter znati odpustiti drugim soljudem njihove napake, pa tudi svoje napake se mora priznati in se iz vsega nekaj naučiti, da lahko tudi ti pomagaš ljudem okoli sebe. To je dolgotrajen proces, ki zahteva čas in zrelost. Trpljenja med ljudmi je čedalje več. Kakor, da se vse uresničuje kar je zapisano v Svetem pismu….Jezus je povedal, v poslednjih časih boste slišali novice o vojnah, o zlu……Povedal je resnico….Ne glede na vse ostanimo močni in dobri ljudje, ter vedimo, da ima vse svoj zakaj. http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Jan+16%2C33&id4=1&pos=1&set=2&l=sl

  • tramal

   V razodetju piše.Ljudje bodo postali zlobni,napadalni in brezbožni.Izraelski narod se bo vrnil v svojo staro domovino.Pojavila se bodo krivoverstva in lažni preroki.Vsepovsod vojne,lakota bolezni in potresi.Blagovest se bo oznanila vsem narodom in takrat pride dovršitev Vse se uresničuje v teh letih.Mislim pa da smo verniki premalo strpni med sabo.Vsak ima svoje napake in ne smemo se med sabo kregat.
   Za župnike pa piše v svetem pismu ,da so najbolj odgovorni za vernike in gorje tistim ki krivo učijo.

 • moč je v resnici

  Odpustim vsakemu. Tudi tem župnikom, ki res delajo težke napake. Odpustim jim, ker so samo ljudje. Niso Jezus.

  • Ana Job

   Niso ljudje, če posiljujejo otroke. Jaz jim tega ne bi mogla odpustiti, če bi se spravili nad moje otroke. Ti jim pa kar daj, če si tolk slab človek. To ni ODPUSTLJIVO. Kdor to odpušča je sam isti. Všeč mi je stara zaveza :”OKO ZA OKO ” in to je najbolj prav in da res eno pravo lekcijo.

   • zločini proti otrokom so itak vedno v rokah sodišča. In prav je tako.

    • Ana Job

     Ja in sodišča nič ne naredijo, taki si zaslužijo samo šus v sredino čela. To je zame PRAVIČNA SODBA, za zločin nad otrokom.

     • dvanajstzvezdic

      Očitno ne poznaš dovolj dobro o fenomenu, ki se mu reče pedofilija. Gre za bolezen in to hudo bolezensko stanje, kjer si ljudje s takim simptomi težko pomagajo. Malo si poglej dobre (strokovne dokumentarce) o tej temi in se pouči. Za tvojo informacijo; ne obstajajo samo moški pedofili pač pa tudi pedofilinje. In teh je med nedohovniškimi vrstami (obojih) dosti več, zaskrbljujoče je posebej to, ker so še bolj skriti očem javnosti. Vzroki so tudi zanimivi in večinoma izvirajo iz časov odraščanja. Na nemški televiziji sem imel možnost izpovedi neke ženske,ki je priznala da je pedofil. Kaj ti ljudje doživljajo pa si niti ne moremo predstavljati. V 90% primerih ne gre za neko izživljanje ampak za pravo trpljenje. Seveda pri tem trpijo tudi žrtve, a izpoved je jasno pokazala, da trpijo tudi ti bolniki. Težko je to, ko dojameš, da delaš narobe a te izkustva in različne travme potegnejo-prisilijo v to zlo, samo pa si zelo težko pomagaš.

     • Ana Job

      Te ljudi bi bilo potrebno preprosto odstraniti iz družbe, ki so škodljivi. Ne zanima me, kaj preživljajo, dajo naj jih ZA MREŽO,do konca življenja. Ali pa enostavno šus v glavo, kot naredijo Kitajci.

     • dvanajstzvezdic

      Samo s šusom v glavo ne boš odpravila te bolezni, še manj pa vzrokov. In kaj si s tem potem dosegla? Nič!

   • Lustrator

    Kdo pa bo tebi odpustil, ko na podlagi PROMILOV pripisuješ etiketo posiljevalcev pedofilov VSEM duhovnikom in vesoljni Cerkvi? S svojimi sovražnimi kristianofobnimi izjavami pravzaprav najbolj koristiš vsem tistim najbolj pogostim skupinam pedofilov, saj preusmerjaš pozornost iz smeri kjer je pedofilije ogromno (ožje in širše družinsko okolje, družinski prijatelji, vrtci in izobraževalne ustanove,…) v smer kjer je pedofilije izredno malo. Ste za to ščitenje hrbta dogovorjeni ali si morda celo sam eden izmed njih in deluješ po načelu tatu, ki vrešči “Primite tatu!”?

    • Ana Job

     Utihni, prekleti podpornik pedofilov iz cerkvenih vrst. Sem pa ženska, ti budala neumna, zgleda da ženske nazivaš z moškimi. Ljudmilo bomo pa zopet izžvižgali, če pride še enkrat na shod SDS-a. Mogoče ji prileti še kak paradajz v glavo.

    • Ana Job

     Promile imaš ti, beden, zakrknjen pijanec. Jaz pijem mineralno vodo. Beri malo časopise in poslušaj radio, tedensko se dogajajo posilstva iz cerkvenih vrst nad otroki. Veren človek je lahko veren v srcu. Jezus te svinjarije ni učil. Jezus je imel vse enako rad in ni pil iz zlatih kelihov.

  • Zgornji

   Hja, odpustiti jih je že možno, AAAAAmpak zatem pa Takoooj Poslati na Zdravljenje !!! ! !!!

   • marta

    Kam pa ?

 • RATATA

  Ana Job
  eno uro nazaj
  Hold on, this is waiting to be approved by Nova24TV.
  “Zastopniki” R*K*C, so s svojimi ped*ofilskimi izpadi v precejšnjo sramoto cer*kvi. Poleg tega pa se vidi razpisno življenje kardinalov v Vat*ikanu, ki vozijo športne avtomobile in živijo razvratno življenje. Eden takih preužitkarjev je tudi Ro*de. Nič ni dovolj dobro zanj. Ubogega Urana je pa spravil v kot, samo zato, ker ni zaposlil njegovih predstavnikov “mafi*jskega klana” Opu*s De*i. Taki nam ne morejo dajat pridig. Moralni oporečniki so!!!
  Copy wright by Ana Job

  • Ana Job

   Hvala, za objavo ki so mi jo neštetokrat blokirali.

  • Lustrator

   Državno tožilstvo pa nič—

   • Ana Job

    Državno tožilstvo s tem nima nič, kar sem napisala, ker je to vse SVETA RESNICA. Res so cerkveni dostojanstveniki, cerkvi V POSMEH, s to pedofilijo, ki jo zganjajo nad otroki. ŽIVEL NADŠKOF URAN, ČLOVEK Z ZLATIM SRCEM!!!

    • Lustrator

     To dobro vem ja. Tudi tvoj dostop do interneta je eden izmed indikatorjev.

     • Ana Job

      Na blocked si, podpornik pedofilov.

     • Ana Job

      ŽIVEL NADŠKOF URAN, dober človek ki ga je preužitkar potisnil v kot!!!!

     • Lustrator

      Ne poznaš ne enega ne drugega, ne repenči se.

     • Ana Job

      Imam sorodnika, ki je fokolar in mi pove vse, kar je aktualno. Tudi to, da hodi Rode na Škrabčevo domačijo, kjer skupaj s Kučanom šimfa čez Slovence, ki ne maramo migrantov. Ti nisi na tekočem. Čas te je povozil. Uran je bil dober nadškof, vem zakaj se je zavzemal. Za poštenje. Rodetov cilj pa je bil pripeljati svoje pripadnike v Ljubljano.

     • Lustrator

      Sem dovolj na tekočem s temi stvarmi, brez skrbi. Rode je s svojo naivnostjo v zadnjih letih sicer konkretno oblatil svoje dobro ime, a še vedno velja za daleč najboljšega škofa, vrednega naslednika Rožmana in Vovka, kar jih je Slovenija imela. Zato vam gre pa komijem tako v nos. In zato ti je apolitični prijazni striček Uran tako všeč (najbrž pa ne veš kakšna grozodejstva je trpela njegova družina s strani komunistov).

     • FRANC3

      Rode je bil po škofu Vovku prvi, ki si je upal komijem nastaviti ogledalo in jim povedati, kar jim gre.

     • Ana Job

      Jezus ni pil in jedel z zlatim priborom, zavzemal se je za dobro. Vatikan pa je organizacija s pridobitniško dejavnostjo.

    • Lustrator

     Med duhovniki je proporcionalno izredno malo pedofilov, v primerjavi z ostalimi poklici povezanimi z otroki nesorazmerno manj – to so DEJSTVA, floskule, ki jih tule trosiš pa navadne klevete za katere bi moral odgovarjati pred sodnikom.

     • Ana Job

      Pojdi v rit

     • FRANC3

      Največ pedofilov in LGBT osebkov je med umetniki vseh vrst in v javni upravi (predvsem na CSD).

   • Ana Job

    Državno tožilstvo je vendar specializirano na lov na Janeza Janšo, druge stvari zastarajo.

  • samsara

   Rode je pred odhodom v Vatikan vozi Peugeot 206, pozneje je vozil Mercedes.
   Toliko o odvezovanju od posvetnega in materialnega, dušebrižniška rihta Rodetova.

   • Ana Job

    Samsara ti si preprosto ČUDOVIT! Človek ne more mimo tega, da te ne bi imel rad. Razumeš stvari drugače, kot neuke ovčice pri maši v njihovi pridobitniški instituciji.

    • samsara

     Lepo, da še kdo nekoliko (bolj ali manj) resonira z mano in vidi svet v nekoliko manj izkrivljeni podobi kot pretežna večina človeštva. Tole druščino RKC sem kot institucijo, odtujeno od svojih temeljnih načel in vrednot, opustil že zelo dolgo nazaj, v zgodnjih najstniških letih. Z leti so prišla nova znanja, izkušnje učenja in vse je potrjevalo in potrjuje vpravilnost moje odločitve. Če ne bi storil kot sem, bi danas blejal družno z ostalimi ovčicami, poslušnimi dušebrižnikom, katerih večina ne zasluži spoštovanja. Prej kaj drugega. Seveda so tudi med njimi častne izjeme, kot bolj ali manj povsod. Tako pa sem šel na pot aktivne evolucije zavesti, k čemur me je neustavljivo vodila duhovna aspiracija. Ni lahko, tudi ni mišljeno da bi bilo lahko. Kot sem že nekajkrat zapisal, človeštvo se na sedanji stopnji zavesti še vedno uči zgrda, nekateri bolj nekateri manj. Nekateri bi pa kar ponavljali in ponavljali proti neskončnosti brez vsakršnega napredka. Takih dogmatikov v tradicionalnih t.i. religijah kar mrgoli. Skoraj vsi so taki, z njihovimi psevdodušebrišniki vred. Z njimi se ne moreš produktivno in argumentirano pogovarjati. OK, svobodna volja. Današnja svoboda jutrišnja usoda. Pomni.
     Sem dobil en preblisk, ob dejstvu, da zavest ljudi vseeno napreduje (čeprav navzven izgleda drugače) bolj kot bi si nekateri posvetni in duhovni (kakšna razlika?) oblastniki to želeli, torej je treba ljudi spet nekoliko zaplestu v kaotične energije (vojne, upori, nemiri, ekstremna čustva…), jih po možnosti spariti z nižjerazvitimi tujerodnimi invazivnimi vrstami in tako bi napredek evolucije zavesti človeštva efektivno nekoliko zatrli in celo potisnili nazaj. Dejstvo je, da vsi nismo enaki, niti ne moremo biti enaki…
     Da ne bom predolg, Ana. Neguj svoje kar se da pravilno razumevanje in pozorno zavedanje. Vnašaj v svoje življenje sistematično energije satwe (harmonije, miru), ki odpirajo vrata intuiciji, stiku s pravim jazom. Ta ti lahko nekoč, ko si to sama s svojim iskrenim(!) vztrajnim delovanjem to zaslužiš, ponudi odgovore, razumevanje, dojemanje…, kot ga pretežna večina ljudi ne premore. Je pa to meč z dvema rezoloma, a poti nazaj ni.
     Cel kup pasti je na poti, sam pa ti lahko zaželim le vse dobro pri tvojem nadaljnjem iskanju resnice, razločevanju bistvenega od nebistvenega in udejanjanju doseženega v vsakdanjemu življenju.

     • Ana Job

      Iskrena hvala za ta inspirativen in efektiven odgovor, ki me je spet zelo razveselil. Brez dela na sebi, ni nič. Samo z molitvami ne bomo dosegli ničesar, pomembno je še mnogo drugih dejavnikov, precej v smeri pozitivnega upanja in iskanja rešitev na miren in preudaren način. Tudi jaz ti želim vse dobro in te bom še naprej z zanimanjem brala. Lep pozdrav. :-)

     • samsara

      Pravilno razišljaš. Pravo pot najdeš le v sebi, z vztrajnimin iskrenim delovanjem v tej smeri. Obredi, rituali ipd. kjer je človek zgolj fizično prisoten, tudi nezbran nezainteresiran in hkrati ne razume večine vsega tamkajšnjega dogajanja niso bližnjica. Teh tudi sicer NI. Za nikogar. Nihče tudi ne bo naredl na tej poti nič namesto tebe, ker preprosto ne more, tudi, če nekdo sam v svoji nevednosti to hoče. Učimo se od vseh in vsega (kdor pač se), od enih bolj od drugih manj.
      Molitve sicer ne zavračam, a same po sebi ne pomenijo nič. Velikokrat so neko polzavestno žebranje v prid nekih ozkih osebnih interesov, ki so v nevednosti molivca lahko tudi popolnoma egoistični, enostranski, celo bedasti. Včasih je prav smešno videti ljudi za kaj molijo. Tudi za športni rezultat, za lastno zmago (o poražencu pa nič, kamu mar…) Pomembno je globlje razumevanje pojavnega sveta, gojenje zbranosti in zavedanja. V tej kombinaciji so molitve umestne in tu dobijo drugačno dimenzijo, ter pravilnejši namen.
      Sem naknadno dodal PS zgornjemu odgovoru, a najbrž si to že opazila.
      Pozdrav tudi tebi.

     • Ana Job

      Z zbranostjo, se lahko pri ritualih delajo čudeži, ravno tako pri osredotočenosti na komunikacijo. Če nisi dovolj zbran je potrebno tehtati v zvezi z odgovorom, če si osredotočen lahko odgovoriš še na tako zahtevno vprašanje, če ne gre drugače, gladko improviziraš. Včasih opazim, kako mi besede letijo na um, da jih komaj sproti lovim in zapisujem, oziroma izgovarjam,kot, da mi nekdo govori.

      Energije so povsod. Izčrpajoče energije včasih zaznamo, šele več dni po nekem dogodku. To se pri meni največkrat zgodi, ko mi pade odpornost. Takrat točno vem, da gre za energije, ki meni niso naklonjene in ne gre za vzajemnost ampak za jemanje osnovne vitalne energije,ki pusti telesne posledice. Največje preglavice nam še vedno povzročajo močna čustva. Ljubezni ali sovraštva. Ta par čustev je najtežje nadzorovati, kajti včasih si želiš povedati nekomu, kaj čutiš, pa so okoliščine takšne, da je to nemogoče. Seveda je opcija meditacija ali preusmerjanje misli. Pa tudi delo človeka osvobaja. Molitev? Molim redko. Intuicijo imam dobro in zaznam, kdaj sem sprejeta in kdaj me nekdo zavrača ali se me boji. Tudi to se zgodi kdaj. Pošiljam pa dobro energijo prijateljem v mislih, pa tudi oni meni. Zdaj še tebi pošiljam veliko prijazne, sončne energije, da se ti nasmeh potegne do ušes. ;-)))

     • Ana Job

      Spet moram napisati nekaj nazaj, ker sem tolk klepetava, da ni res.
      Z zbranostjo, se lahko pri ritualih delajo čudeži, ravno tako pri osredotočenosti na komunikacijo. Če nisi dovolj zbran je potrebno tehtati v zvezi z odgovorom, če si osredotočen lahko odgovoriš še na tako zahtevno vprašanje, če ne gre drugače, gladko improviziraš. Včasih opazim, kako mi besede letijo na um, da jih komaj sproti lovim in zapisujem, oziroma izgovarjam,kot, da mi nekdo govori.
      Energije so povsod. Izčrpajoče energije včasih zaznamo, šele več dni po nekem dogodku. To se pri meni največkrat zgodi, ko mi pade odpornost. Takrat točno vem, da gre za energije, ki meni niso naklonjene in ne gre za vzajemnost ampak za jemanje osnovne vitalne energije,ki pusti telesne posledice. Največje preglavice nam še vedno povzročajo močna čustva, ljubezni ali sovraštva. Ta par čustev je najtežje nadzorovati, kajti včasih si želiš povedati nekomu, kaj čutiš, pa so okoliščine takšne, da je to nemogoče. Seveda je opcija meditacija ali preusmerjanje misli. Pa tudi delo človeka osvobaja. Molitev? Molim redko. Intuicijo imam dobro in zaznam, kdaj sem sprejeta in kdaj me nekdo zavrača ali se me boji. Tudi to se zgodi kdaj. Pošiljam pa dobro energijo prijateljem v mislih, pa tudi oni meni. Zdaj še tebi pošiljam veliko prijazne, sončne energije, da se ti nasmeh potegne do ušes. ;

     • samsara

      Kar opisuješ zaznavam/prepoznavam pri tebi in zato se mi zdi vredno včasih nekoliko razpisati, pač v okviru možnega in primernega tukaj in zdaj.
      Z rituali sem imal v mislih razne bolj kot ne rutinske religiozne dogodke.
      Ja, inspiracija je zanimiv pojav… Le od kod kaj? Na to si skušaj v prihodnosti odgovoriti le sama. Pa intuicija (ne šesti čut, ne slutnja, ampak jasen razodevajoč uvid, ki pride, ko ga ne pričakuješ, ko veš da veš). Pa zunajčutne zaznave. Pa…
      Posledice, ki se na fizičnem telesu odražajo vsled takšnih in drugačnih obremenitev, so le tiste najbolj očitne. Še pred tem so posledice na energijskem dvojniku, matrici fizica ali na še finejšem nivoju posameznika.
      Kaj nam dela največ preglavic?
      Če strnem v tri besede so to, želje (hotenje, pohlep…), avarzije (sovraštvo) in nevednost.
      Vsaka postavka si zasluži obsežno razpravo in razlago, zlasti zadnja(!), a zaenkrat naj bo to dovolj.
      Tudi tebi vse dobro, Ana ;-)

     • Ana Job

      Hvala za ta prijazen odgovor. Razsvetljen si in ti krščanski inkvizitorji ti ne sežejo do pet, niti te ne razumejo, kot opažam, ker so zatrti v svojih prepričanjih. Znajo biti precej grobi in nasilni, kar čudim se, da ti ljudje poslušajo kakšne Jezusove nauke, saj se delijo na vaše in naše. Spoved jim nudi preveč manevrskega prostora in mislijo, da si lahko dovolijo vse, tudi zlorabo otrok, ki jo vsi po vrsti ne štejejo med kaj posebnega in jo celo enačijo s homoseksualnostjo. Sama sem po prepričanju bolj “staroverka”. Spoštujem sile narave in se povezujem z njimi. Dajo mi moč, da se regeneriram. Lep pozdrav :-)

     • samsara

      “Zadela si žebljico na glavico” in dobro razemela situacijo z ‘inkvizitorjem’.
      Grobi, nasilni, gojijo (duhovni in siceršnji) ekskluzivizem, zaslepljni z nekimi dogmami, ki jih voljno sprejemajo s strani nekih institucionalno priznanih avtoritet, ker jim to v njihovi osebnostni omejenosti, včasih celo toposti paše, in koristi pri tem, da ne spreminjajo nič in še naprej furajo isto. Namen njihovega obstoja?

      Jezusovih naukov pa ne razumejo, kar dokazujejo znova in znova. Sam jih razumem dosti bolje po zaslugi drugih učenj, kot mi jih je servirala RKC. Žalostno pravzaprav in dovolj povedno. Njihovo učenje me ni zadovoljilo, ogromno ljudi pa zadovolji, saj je limitirano (tudi hendikepirano (glej odgovor indijanki)) in deli lažne odpustke. Omogoča jim, da eno govorijo, drugo mislijo, tretje pa ddelajo. Glas vesti se tako lagodno utiša s strani omejene osebnosti (ega). OK, svobodna volja. Blagoslov ali prekletstvo, kakor za koga.
      Naj ti bo torej narava še naprej prijatelj, učitelj in pomočnik pri gojenju vezi s svojim pravim bistvom, ter delovanju skladno z njim v tem kaotičnem pojavnem svetu ;-)

     • Zgornji

      Dobro povedano. Ampak, tudi z “pozitivnimi” upanji in iskanji žal še nebomo dobili Rešitve, kajti : Samo Dela Štejejo kot Rezultati :-) Torej : delo Sprememb Najprej pri sebi, in nato tudi v okolici … :-)

     • Ana Job

      Točno tako, Zgornji.

     • Antonius

      Človek pa res ne rabi veliko, ko se odpravi v svet, da odpre najbolj pomembna vrata življenja. S piedestala napuha in čezmernih potreb naj si vsakdo odpre najbolj pomembna vrata, da se odpravi po stopnicah navzdol, ko gre po poti odkrivanja, da zleze vase.
      Največje bogastvo v sebi sem odkril, kako malo potrebujem, da sem, s priloženim v zibel živim in sebe radostim in žalostim življenja dajem. Kakšna cerkvena inštitucija?! Jaz sam sem sebi cerkev in vera, ko se vsak dan v spoštovanju drugim razdajam s katerimi moj vsakdan živim.
      Vera k bogu tja gor pod nebo, so prazne besede in votlih upov v puščavo ničesar izpovedanega.
      Vsak človek je, sam sebi vesolje, bogastvo neodkritega, če zmore, si upa, da odrešen varljivih upov po stopnicah navzdol, ponižen in skromen sestopi vase.

      Bemtiš pa dodajam, da se prepričam, če sem pri mojih letih še zemeljski.

     • Nata

      ?????? Antonius
      Vera. . . prazne besede ?

     • Antonius

      Vera so prazne besede tistih, ki nam vero in verovanje razlagajo, dopovedujejo a v skladu z njimi, sami ne živijo.
      Pomoč, najti tista vrata, ki sem jih zgoraj omenil je prava pot, da človek v sebi najde cerkev in v njej poišče svojo vero v sebe in vse druge okoli sebe.
      Pokojni duhovnik in izvrsten umetnostni zgodovinar, gospod Kambič, mi je v eni priliki najinih imenitnih pogovorov na temo vere, prostodušno priznal, da meni cerkev nima ničesar ponuditi.
      Pogrešam skromnega gospoda Kambiča, ker sem se z Bogom v njem, neponovljivo pogovarjal.

     • Nata

      Tisto ni vera, Antonius. Ampak, sami ste napisali – prazne besede.
      Nekateri smo imeli srečo, da smo spoznali ljudi, ki so vero res živeli. Tudi jaz sem jih nekaj poznala.
      Verujem, ampak obenem v veliko stvari dvomim. Živim eno svojo vero. Imam svoje limite – zapovedi.
      G. Kambič. . . . . . . umrl je v začetku leta, ali ne ? Bolj malo je pisalo o njem.
      Čudni Slovenci. . . . . .

     • Ana Job

      Jaz izjemno spoštujem Pedra Opeko. Res ima nekaj pokazati. Vzpostavil je harmonijo in ravnovesje med najrevnejšimi, to je zame čudež. Kaj pa je ustvaril Rode? S paktiranjem s komunisti je pridobil najlepšo slovensko zemljo vključno z blejskim otokom.

     • Antonius

      Nekoč nazaj, ko je bil Rode še ljubljanski nadškof, sem ga zaradi njegovega zavzemanja za šolstvo, podprl na ljubljanskem RGL-ju. Novinarko sem opozoril na njeno insinuirano zastavljeno vprašanje, pa je takoj hotela narediti ogenj pod streho. Nisem se dal. Začel sem s slovensko besedo iz Brižinskih spomenikov, Trubarjem in z vsem, kar so duhovniki naredili za slovenstvo v Musolinijevi Italiji in končal z volilno pravico duhovnikov. Očitek Rodetu je novinarka zavila v vprašanje, če se sme cerkev vtikati v šolstvo. Seveda jih je bilo kar nekaj, ki so se z novinarko strinjali, da se cerkev ne sme vtikati v šolstvo.
      Po mojem posegu se je pa komentiranje obrnilo v povsem drugo smer. Vsi do zadnjega so mi pritegnili, novinarko pa skritizirali.
      Cerkvi ni lahko, je pa dejstvo, da je cerkev razdvojena, kar se lepo vidi po stališčih v zvezi s poseljevnjem šerijatarjev. Nadškofi ne delijo skupnega mnenja o tej temi. Zore molči, pa bi bilo prav, da bi se javno oglasil. Rimski papež je dobro vedel, zakaj je v Ljubljani v nadškofa povzdignil Zoreta, ki sodi v isti duhovniški red, kot Frančišek. Zapovedano uboganje je Zoretu pomembnejše, kot slovenski krščanski in narodov interes.
      Rode je pa druga zgodba. Prav je, da je imel odprta vrata do Kučana in njegovih levičarskih vlad. Absolutno predaleč je šel pa z obiskom pri Škrabcu. Diplomatska distanca in zadržanost sta Rodetu povsem umanjkala. Nasprotno! Celo na nivo uslugarskega prilizovalca se je z obiskom pri Škrabcu spravil kardinal Rode.
      Vrat tudi s sovražnikom ni dobro zapreti, ker se potem ne moreš z njim niti o najnujnešem pogovarjati.
      To je vedel tudi ljubljanski nadškof Grigorij Rožman. Pri italijanskem okupatorju je za marsikoga izprosil pomilostitev. Tudi komunisti so bili med njimi, zato so ga pa iz čiste hvaležnosti ves čas preganjali.
      Mejo si je potrebno znati postavit, ker kdor jo prestopi je verjetno kupljen ali prodan.
      Kardinal Rode je šel predaleč prek te meje! Isto je pred spomenikom (po)sprvljenih nredil tudi Zore.
      ————————–
      Naj ti ob tej priliki prišepnem še Nato, ki jo pogrevate na Piinem portalu. Ženska je poštena, premočrtna in povsem v redu. Brez dlake na jeziku je v polemikah. Zgoraja sem prebral vajin dialog v katerem samo slepec ne opazi njenega spoštovanja do tebe. Indijančka je malo preobčutljiva za dialog z njo. Nata komentatorsko zelo trdo stoji na zemeljskem površju, Indijančka pa vse skupaj jemlje s tiste plati, kjer nosimo v sebi ranljiva čustva.
      Vso svojo zvestobo morali in trdnost v njej je pokazala v primeru Jankovića in zlorabljene farmacevtke. Indijančka je problem zlorabe fokusural na farmacevtko, ker je popustila Jankovićevi zahtevi, jaz sem pa pod vprašaj postavil ravnanje samega župana Jankovića. Ne glede na odločitev in ravnanje farmacevtke, zmorem imeti za njeno ravnanje, do nje razumevanje.
      Zadevo postavljam temeljno na začetek. Prasec sem JAZ, ker zlorabljam svoj položaj. Če mi boš odrekla in ščvekala mojo zahtevo, v nobeni ljubljanski apoteki službe nikoli niti videla ne boš.
      Približno takole se dogajajo zadeve očem in ušesom skrite. Če bi mi popustila, bi bila žrtev vsekakor Ti, ne jaz. Ker je zadeva prišla v javnost ni Janković kurbir, kurba je razkrinkana farmacevtka farmacevtka, ker je popustila in dala noge narazen.
      ————–
      Sprejmite Nato na Piinem portalu. Je povsem vredu komentatorka. Nikar jo trdo prijemati, obrusite jo s strpnostjo in razumevanjem.

     • Ana Job

      Pozdravljen Antonius, izjemen in pronicljiv komentator si. Pa tudi odličen poznavalec zadev iz sveta cerkve. Strinjam se glede Rodeta. Uraba si itak že omenil zadnjič s tisto medvedjo salamo. Nisem želela lepiti etiket komurkoli, čeprav tako izpade v mojih tekstih. Treba pa je videti vse razloge ZA in PROTI glede cerkve.

      Nata je bila tukaj zadnjič spoštljiva do mene, se strinjam, sama sem svoje prijazne tekste njej izbrisala, ostale pa prilagodila. V komentarjih, veš kje je bilo napisano drugače in jih potem tudi zbrisala. Samo jaz sem ” pri nas” prišla v konflikt z Nato, tako da drugih ni. Vedno so nas učili naj bomo spoštljivi do starejših, kar sem očitno te dni prekoračila v komentiranju zoper cerkev.

      Sodobnih inkvizitorjev a la Lustrator ne prenesem in sem raje v družbi ljudi s katerimi imam skupne točke. Seveda odpuščam vsakomur in ne gojim zamer in upam, da se razmere uredijo, odpuščanja pa ne bom prosila.

      Prisrčen pozdrav dragi Antonius in iskrena hvala za to dobronamerno pismo, ki si mi ga osvežil zopet z novimi podatki, ki jih nisem vedela. Lep pozdrav.

     • indijanka

      Kako sem pa padla v to temo? Spoštujem Natino mnenje in ga ne spreminjam. Na nobenem portalu. Nikoli ne posegam v prostor ljudi, ker poslušam srca in ne besede. Pa se vrniva k preobčutljivosti. Dejstvo številka 1. Farmacevtka je potrebovala spremembo delovnega razmerja iz določenega v nedoločen čas. 2. Potrebovala je kredit, ker je želela stanovanje. 3. Ni čakala, da bi ji čas vse skupaj sam prinesel, temveč je želela preskočiti vrsto s pomočjo Jankoviča 4. Usluge ji ni opravil zastonj 5. Prostovoljno jo je plačala s svojim telesom in dušo, česar še ne ve. 6. Lahko sem preobčutljiva ali pa realna. V situaciji, kjer vsak dobi svoje pač ne vidim žrtve.

     • Antonius

      Zavzel sem se za Nato, ker se na PII dogajajo meni vprašljivo dogajanje zoper njo. Kot sem v komentarjih prebral, naj bi imela Nata nekaj proti tebi.
      Potem mi je padlo v oči kako bomo, če bo potrebno. Halo?! Pa sem se priglasil.

      Kar se pa farmacevtke tiče pa midva nikoli ne bova prišla skupaj. Iz tebe izhaja žensko poštenje in moralno obsojanje farmacevtkinega dejanja, jaz bom pa vedno gledal na Jankovičevo zlorabo županstva z moške plati.
      Če je farmacevtka želela uresničiti svoje želje preko vrste , kar ji ne zamerim, ji to nikakor ne bi uspelo, če pravil ne bi kršil županković.
      Za redno delovno razmerje je dala ženska noge narazen je za mene povsem primerljivo z nezaklenjenim avtom. Lopov postaneš, če priliko izkoristiš. Janković jo je pa celo pogojeval. Kdo je vreden kamna v tem primeru?

      In še za piko. Farmacevtka ni prevarala Jankovićeve Mije, Zoran je prevaral svojo ženo Mijo, kurba je pa farmacevtka. Kaj je pa “pošteni” Zoran Janković v tem primeru?!

      Zaključujem s komentiranjem na temo Nate in farmacevtke. Za dve ženski sem se dobronameren zavzel, pa jih poslušam od dveh drugih žensk.
      Najbrž je zares nekaj z menoj narobe. :-((

     • indijanka

      Ljubezen moja si dobro prebral ime? Poznaš Neny?

     • Antonius

      Branim Nato, (oprosti besedo) ZAJEBAL sem pa z meni nepoznano Neny.
      Ne ljubi se mi iskati resnic v izgovoru, ker ga itak nimam, opravičil se pa ne bom zato, da ne bo trpel moj super ego.
      Bemtiš babnčke, včasih je bilo v vseh pogledih lažje z njimi.

     • indijanka

      Nič hudega. Nikoli se ne spopadem z Nato :) tudi za ceno lastnega prepričanje ne. Rada jo imam. To mi je pomembnejše od ega. Neny mi pa sledi po Novi in me zmerja, . Maščevalna in ljubosumna je. Nisem preobčutljiva. Izjemno trdna sem. Kako bi sicer skozi življenje? Bi si pa želela, da mi zaupaš. Nisem obsedena z egom in močjo. Znam popustit in zavedam se, da so ta komentiranja samo osebna mnenja in ne dejstva.

     • Antonius

      Bi si pa želela ….
      Ne sekiraj se! Jaz ti zaupam prav zato, ker si Mama in za dobro vago še Indijanka.
      Kar se pa osebnih mnenj tiče, pa dejstva mojih komentarjev temeljijo na poštenju.
      Ko stopim pred ogledalo ne vidim lažnivca v njem. Vse kar mi slika v zrcalu pove je, da se moram po glavi in po bradi “strimati” na 6 in 3 milimetre.
      Ah, osebna mnenja, povedana iz oči v oči?! Boljše, da o tem pri mojih onega sploh ne razmišljam.
      Poletje je za ljubezen na morju, jaz pa o ljubezni z nogami v lavorju.
      Bemtiš! Nekaterim nam je trnje naloženo, da drugi lahko sproščeno ob morju uživajo.

      Indijanka, ne vračaj se mi v Ljubljano, če se ne boš imela na morju fino!!

     • Ana Job

      Izjemno te spoštujem Antonius, popoldne sem imela probleme s povezavo in mi nikakor ni uspelo priti na linijo. Izjemno dobro slediš tekoči politiki in tudi dobro opazuješ karakteristike nas komentatorjev. Sama sem precej neomajna v svojih komentarjih in načeloma ne popuščam. Za Nato mi je žal, tudi njo spoštujem in o njej osebno mislim le najboljše. Nihče ni na portalu proti njej edino jaz sem preveč vročekrvno zagovarjala svoja stališča. Imamo svobodo govora in smo v demokraciji, torej lahko povemo kaj mislimo. Dragi Antonius, lep večer ti želim. V resnici sem mehka duša, “kužek ki laja, a nikoli ne ugrizne.” Ostajam pa neomajna v borbi za osvoboditev slovenskega naroda izpod rdečega okupatorja. Lep pozdrav :-)

     • Antonius

      Ana, naj ti “podarim” še moje razmišljanje o vseh mogočih in nemogočih provokatorjih. Lustratorja ne jemljem kot provokatorja. Ima pač svoje mnenje in hvala Bogu, da ga javno javno objavi. Bolj zanimivi so tisti spretneži, ki se s svojim lažnivim klobasanjem ne zavedajo, da nam podarijo priliko, da jih z argumentom postavimo med provokatorske lažnivce in ostalo Kučanovo sodrgo. Problem je meja, do kam je vredno matranje z njimi.
      Zavedaj se tega, da naše komentarje berejo tudi tisti, ki s komentaranjem ne sodelujejo. MI sodimo v rubriko GLAS LJUDSTA! Telo pomembni smo, zato se pa silijo s svojimi provokatorskimi nesmisli, da manj pronicljive zvlečejo v Jaro kačo nakladanja. Kdo bo pa iskal med nekaj sto čvek komentarji tiste vsebinsko najbolj pomembne, ki jih objavimo.
      Kot si morda opazila je mene zalo težko zvleči v rovokatorsko klobasanje. Kadar pa brez tega ne gre, sem kratek in čimbolj jedrnat. Izkoristim priliko, da tistim, ki nas berejo sporočim s kom imamo na portalu opravka.
      Naš kulturen odziv bralcem sporoča na kateri breg sodi pritlehna provokatorska sodrga.
      Če nebi v to kar ti sporočam sam verjel, bi že zdavnaj odnehal.

      Pa še nekaj o všečkotih. Mene so se lotili, ker imam zalo velik odziv. Moti jih, ker me berejo. Kdor ozadje njihovega provokatorskega matranja razume, jim zelo hudo skače po žuljih.

     • Ana Job

      Prav imaš, vzela bom na znanje, kar praviš, lepo da nas mlajše od sebe malo podučiš. Nikoli nisem nikomur grozila in ga izsiljevala, naj odpre profil, “sicer ga bom uničila in prijavila vsak njegov komentar” , kot mi je grozil Inkvizitor Lustrator. Tega človeka preziram v DNO SVOJE DUŠE. Osebno poznam delo krščanskih fokolarjev, ki jih imam celo v žlahti in vem, kako izvabljajo denar od ljudi in nagovarjajo starejše, da premoženje zapisujejo cerkvi, sami pa živijo v brezdelju in izobilju in na veliko z dobrinami zalogajo še vso žlahto, ter si kupujejo nepremičnine na morju.

      Rekla bom samo to, za kar se borim :
      ŽIVEL JANEZ JANŠA! ŽIVEL SDS! Ljudmila še v parlament ne bo več prišla. In bo lahko obdelovala zemljo na svojih sedmih kmetijah.

      Prisrčen pozdrav!

      Trmasta vojščakinja Ana iz reda Jobovk ;-)))

     • Ana Job

      Mlajši smo dolžni držati spoštovanje starejšim, nihče pa nas ne more prisiliti, da bomo odobravali dejanja, ki nam niso všeč in se z njimi ne strinjamo. Probleme s svobodo govora imajo samo tisti, ki imajo, kaj zoper demokracijo. In predstavniki “verskih ločin” imajo resnične probleme z osnovami demokracije.

      S teboj, dragi Antonius se za čuda vedno v vsem strinjam. Rada te imam in spoštujem te. Lp

     • Zgornji

      Ja, žal si pri tvojih letih še vedno zemeljsko Nepoučen . Smo Pravkar prebrali. Žal se boš težko poboljšal.

     • Antonius

      Žal? Žal česa? Da sem Nepoučen, ker ne razumete, kar sem zapisal?!
      “Zgornjim” ni usojeno, da so postavljeni tja gor, zgornji se tja gor sami postavijo, da druge gledajo in ocenjujejo z vrha.
      Sestopite med spodnje, med rajo nepoučenih zbeganih in vodljivih, kjer ne boste našli ne kardinalov, Kučanovih Škrabcev in Rodetov.
      Stvarnik je človeku podaril roke, da sebi da in drugim z njimi pomaga. Jaz rok nič več ne uporabljam, da vržem v “pušco”, za življenja trdo prigarani drobiž. Suhih besed in navodil inštitucije, kako smem in ne smem živeti pa res ne bom plačeval, ker oni sami po njih besedah ne živijo.
      O, pa sem dal misijonarju, da sem smel z njegovimi rokami pomagati revežem na Madagaskarju.
      Nepoučen? Nepoučeni smo vsi, dokler se ne potrudimo, da zvemo za kaj gre in ne razumemo, kar nam počnejo.
      Beseda meso postane šele takrat, ko jo na delo svojih rok opremo.

      Naneslo je, da sem revno mati z otrokom pospremil v ravnokar prebeljeni ljubljanski Karitas. Nadškof Uran so se tja sprehodili, da delo pridnih rok pozlatijo z božjimi besedami. Ne s ceneno Ljubljansko, z dražjo medvedovo salamo se je čaščeni pustil pogostiti.
      Tistemu otroku takrat, sem podaril svoj uporaben a meni odvečen računalnik. Meso sem ustvaril brez pozlačenih, suhih besed.

     • samsara

      Si zemeljski si, Antonius, a hkrati še mnogo več kot le to. Tako kot vsi ljudje, a večina ne zmore sestopa “s piedestala napuha in čezmernih” posvetnih (prividnih) “potreb”. Tako si na osebnostnem nivoju trajno zapairajo vrata spoznaja in ohranjajo nevednost. Si eden tistih, ki je skozi življenje gojil in še gojiš pravilno zavedanje, zbranost, kar vpliva na razvoj modrosti. Razumevanje pojavnega sveta na osnovi nekega očem skritega univerzalnega reda, zakonitosti, omogoči pravilno razumevanje in pravilno delovanje. No vsaj v večji meri kot se zaenkrat kaže kot povprečje. Modrost ni samoumevni dosežek ljudi v poznejših letih, kot marsikdo zmotno misli in se s tem tudi slepi. Modri so lahko tudi mlajši, veliko nevednih pa tudi umre od starosti. Ja, nismo vsi enaki po ‘kilometrini’, a to je že druga tema ;-)
      Pišeš;
      “Vsak človek je sam v sebi vesolje, bogastvo neodkritega, če zmore, si
      upa, da odrešen varljivih upov po stopnicah navzdol, ponižen in skromen
      sestopi vase.”

      Vsak človek je mikrokozmos, delec v katerem se zrcali celota.
      “Bistvo je očem nevidno.” Neizmerno bogastvo je v človeku samem, kjer ga v pojavni svet orientiran, s čutnimi zaznavami omejen in zaslepljen nevedni človek, nikoli ne bi pričakoval in ga tudi ne išče (preblizu a hkrati predaleč). Razen nekaterih. Takšni, “ki zmorejo in si upajo” (in premorejo duhovno voljo, aspiracijo), “so odrešeni varljivih upov”, slepil (čustva) in iluzij (mental).
      Vidijo tako kot je in so nenavezani(!). Tudi na, iz omenjenega morebitno porajajoče egoistične ideje se ne navežejo. Ja, to je “odrešitev”.
      “…ponižen in skromen sestopi vase.” Sestopi vase in hkrati zraste.

      Lepo si to napisal Antonius in po svoje tudi razumeš marsikaj, kar večine ne. Do tega pridejo ljudje na različne načine pač skladno u učenji, kakršna jim nameni življenje, takim, kot vanj vstopajo. To življene plemeniti in ga v svojem namenu izpolnjuje.
      Sam sem le še nekoliko podkrepil in dodal nekaj drobcev v luči tega, kar mi je bilo doslej dano (ponujeno) in kot je doslej usvojeno.
      Vse dobro, Antonius, in kar tako naprej.

     • Nata

      O, g. Rodetu pa zelo malo veste, ali ne ,?

     • Ana Job

      Da je en pokvarjenec ki se pajdaši na Škrabčevi domačiji skupaj s Kučanom in šimfa Slovence kakšni smo vem od osebe, ki je bila prisotna.

     • Nata

      Jaz ga pa tudi osebno poznam. Mi kot ” oseba ” ni všeč, vendar pa je izredno razgledan mož.
      Nikoli ga nisem slišala ” šimfati “. Reče pa vedno bobu bob. In to ljudem ne odgovarja. Ampak Cerkev take ljudi potrebuje.G. Urana tudi osebno poznam. Skupaj smo sodelovali pri Consortium Musicum. Ima lep tenorski glas in je tudi po duši muzik. Takoj na začetku njegovega škofovstva sem vedela, da ne bo zmogel. Da je premehak človek. Tam gori je borba. Je politika. In, so ljudje
      Ves Ana . Potrudila sem se in prebrala polemiko.
      Lustrator in Anton sta vaju s Samsaro dala v koš. Veliko več vesta. Samsara me ne zanima. Zate mi je pa žal,da si se preveč čustveno borila. To nikoli ni dobro. Dobro vama je odgovarjal. Pedofilija, pa avtomobili, pa inkvizicija, so premajhen argument.
      Pišuka, no. . . kakšna tema za lahko noč. Vendar sem morala na hitro napisati.

     • Ana Job

      Draga Nata. Hvala za odgovor. Umirjena in prijazna ženska si. Itak potrebujemo cerkev, da bomo zmagali na volitvah. Ne počutim se v košu s tistimi izjavami, da kardinali potrebujejo “varne avtomobile” ker Ferrari to še zdaleč ni.
      Cerkveni nateg ima korenine v samem začetku, ko so širitev Kristusivega nauka prevzeli pospeševalci – apostoli. Vsak se je nekaj prijemov izmislil, saj niso vsi mučeniki kot je bil Jezus, ki je verjetno res v nekaj verjel.
      Bistvo je ustrahovanje, to je strahovlada.
      Grozili so s pogubljenjem, če ljudje ne bodo dali. Prej so govorili latinsko, da jih noben navaden butelj ni razumel.
      Vpili so in zmajevali z glavo ter žugali in se klanjali.
      Veren folk je veren zato, ker ni učen, ne razmišlja logično in se je pustil prestrašiti.
      Strašijo pa v tej smeri groženj izučeni pospeševalci nabiranja bogastva.
      K maši sem hodila do birme v 8.razredu o.š. Kakšno molitev še znam, je pa vse neškodljivo sicer. Škodljivost se pojavi, če nadaljuješ fanatično obiskovanje cerkve v nadaljevanju življenja in ne razmišljaš. Takrat padejo pod vpliv. Nato začnejo prepisovat premoženje in dajejo denar.
      Cerkev ne krade (kot komunist) prepriča te, tudi z grožnjami, da sam daš.

     • Zgornji

      AMENNN !!! ! !!!

     • Nata

      Eh, Ana no ??
      O Škrabcu, Kučanu ne bi nakladala, nista vredna besede.
      O Rodetu ? Je karierist, ja . Je pa bil sijajen škof. Vedno je kakšno dobro povedal na račun vladajočih. Ja, edino s komolci se je v naši državi nekam prišlo.
      O, sinčkih pa res ne bi. Verjetno ne bomo nikoli izvedeli. O mami tega sinčka pa imam tudi posebno mnenje. Kot na sploh o ženskah, ki se smukajo okoli duhovnikov !!!
      Pisala si tudi o Novakovi, Peterletu – Nsi . Tudi tu imam svoje mnenje, ki ni tako zelo negativno, kot mnenje mnogih.Saj nismo pozabili političnega položaja na začetku 90-tih ??Koliko časa je trajala ta prva vlada ? Dve leti !! Izglasovana je bila nezaupnica. Kako je že bilo ?? S podporo ??
      Kar spomnimo se stalnega podrejenega položaja Nsi. Mislim, da je navkljub današnjim očitkom, da je skrenila s poti, v tistih časih bila velika opora SDS.Na svoj račun.

      Pa, kako je že bilo z g. Janezom Drobničem??

      Med 3. decembrom 2004 in 1. decembrom 2006 je bil minister za delo, družino in socialne zadeve Republike Slovenije; odstavljen je bil s interpelacijo kot prvi minister v 8. vladi Republike Slovenije.
      Preveč se je držal tistega, kar so se na Vladi zmenili. In odrinil je roko novinarke, ki mu je pod nos molila mikrofon. In ?? G. Janša se je pokakal.
      Še bi lahko naštevala.
      Zamere. . . . zamere. . . . zamere
      Kar naprej in vedno znova .Ni in ni konca ??

     • Ana Job

      Draga Nata čudovite diskusije smo imeli, vsak je povedal svoje mnenje, upam, da se bomo še v bodoče tako goreče vklopili v kakšen članek, ker se mi dopade, da delimo mnenja. Več glav več ve, ogromno novih informacij sem dobila, vmes tudi take ki jih nisem vedela. Konec koncev smo vsi ljudje. Pomembno je, da se imamo kljub argumentom ZA in PROTI še vedno radi. Nata, rada te imam in zelo dobra sogovornica si. Lep pozdrav, :-)))

     • samsara

      Očitno vidim, vem in razumen, kar večina zaslepljencev s črnimi plašnicami ne.

     • Nata

      Kakšen odgovor je pa to?
      Saj sem samo vprašala.
      Črne plašnice nimajo s tem mojim vprašanjem nobene povezave.

     • samsara

      Komentar in mnenje na katerega sem odgovorilje bilo slabo zakrinkano vprašanje.
      Svoj odgovor še enkrat potrjujem.

     • Nata

      Prav.

     • marta

      Seveda, da črne plašnice tukaj nimajo nobene veze. Kolikor jaz vem, črne plašnice nataknejo konju. Mogoče še komu drugem pa ne vem.
      Prav si ugotovila draga Nata.
      Zveni, kot izjava nekega napuhnjenca, ki hoče zasmehovat vernike.
      Kako je to žalostno ! Kako grdo je to, če si nekdo domišlja, da je nekaj več, da je nad…….ne morem….. preveč sem žalostna, ker prepogosto slišim, ali berem podobne izjave.

     • Nata

      Oprosti Marta, že prej si mi nekaj napisala, a nisem imela časa. Bojujem se na Novi. S kozli brez primere. Z nevedneži in pljuvalci kar tako. Kar ne morem odnehati, saj nas je kar nekaj naših in jih dobro ” tunkamo “. Vendar sem jaz že pri koncu s potrpljenjem. Prav vse ima svoj vzrok in posledico. . . . . . in prav vse ima svoje meje.
      Veš, mene pa najbolj razjezi, ko napišejo ” kr neki ” !! Tja v tri dni.
      Koliko sovraštva so komunisti razširili med ljudmi s svojimi lažmi in sprenevedanjem.In ker so ljudje navajeni biti troti. . . . . .
      Pa vendar. . . . . kaj resnično nikogar ne zanima, kako je bilo? Internet nudi prav vse. Moraš pa imeti eno osnovo, na kateri potem naprej širiš svoje znanje.Moraš vedeti vzrok, zakaj nekdo o nečem tako enostransko piše.
      Na YT najdeš vse mogoče in nemogoče. Same besede, besedičenja. Pa tudi veliko podatkov. A, Marta, komu se pa da

     • Ana Job

      Dragi Samsara, ti obsedeni ljudje od “krščanstva” opažam, da so prav nasilni in branijo svoje, kot volk mladiče. Res mi je žal, da so lahko inteligentni ljudje tako zelo zaslepljeni in branijo celo takšne oporečnike, ki si umišljajo stanovanja v dvorcih. Pa naj bi bila cerkev skromna kaj? Ti ljudje s svojim fanatičnimi karakterjem spadajo res v obdobje inkvizicije. Spominjajo me na islamiste, ki teroristom obljubljajo po smrti device in raj. Kako brez pameti so ljudje. Živeti bi morali tukaj in zdaj. V žlahti imamo cerkvene fokolarje in imam možnost opazovati njihovo razvratno življenje v izobilju denarja in luksuza in pridobivanja nepremičnin. Fanatični verniki opažam, vsiljujejo svoje mnenje in imajo resne probleme z demokracijo.

     • samsara

      Ana, nimam kaj dodati napisanemu.
      Vse dobro še naprej.

     • Ana Job

      Enako tudi tebi, hvala. Lp

     • marta

      Hmmmm, mi lahko razložiš tole – ” ti obsedeni ljudje od “krščanstva” .
      Kako ti pojmuješ obsedenost ? Kaj to je ? Kako to zgleda ?
      Tega izraza v cerkvi še nisem slišala pa mislim, da tudi izven nje ne.
      Res me zanima.
      Hvala

     • Ana Job

      Predstavnik teh zgoraj omenjenih ljudi je bil zadnjič Lustrator, pravi pes in inkvizitor in še eden, ki je zagovarjal pedofile. Vse ne mečem v isti koš.

     • marta

      Glede na to, da ugotavljaš, da vidiš, veš in razumeš stvari, ki jih “večina zaslepljencev s črnimi plašnicami ne” , mi daješ priložnost, da nekoliko več razmislim o tebi.
      Jezusov nauk pa to, kar si zapisal zagotovo ni.

     • indijanka

      Hmm.. ti si tudi Indijanec. Iz duhovnosti ne ustvarjaš religije ampak jo doživljaš skozi sebi lastne. Sama rada posedim v Cerkvi. Tam najlažje meditiram. Vseeno pa spoštujem Cerkev in je ne presojam skozi Politiko in njeno lastno državo. Spoštujem, ker nudi uteho umirajočim, osamljenim, revežem…da sprejmejo svojo usodo se ji prepustijo in zaupajo ljubezni.

     • samsara

      Draga indijanka. Najbrž te bom presenetil z izjavo, da duhovnost (evolucija zavesti, sistematično in namensko vodena/izvajana) je znanost, lahko pa temu izkustvenemu poznavanju delovanja pojavnega sveta rečemo preprosto, modrost. Obstaja še en pravilen izraz a je povsem narobe razumljen v laični ali pa nevedni javnosti, zato ga ne omenjam.
      Znanost zato, ker pravilno delovanje ob upoštevanju in poznvanju univerzalnega, ‘očem skritega’ notranjega reda prihaja do predvidljovih in bolj ali manj primerljivih rezultatov. Vztrajna, dosledna hoja po tej poti ob kultivaciji nenavezanosti na pojavni svet, pripelje vsakega iskrenega iskalca resnice ‘v Rim’, kadar je prehojena celotna pot (ti boš razumela). Uporabljeno Ime kraja je zelo metaforično in večina tega ne razume kot je v tem kontekstu mišljeno.
      Religije kot se kažejo in prakticirajo so v najboljšem primeru mistika. Zaznavanje in doživljanje vseprežemajoče ljubezni in modrosti ter zlitje z njo je izkušnja mistikov.
      Sinteza obojega zgoraj omenjenega je za sedanje človeštvo optimum, h kateremu vodijo poti razvoja zavesti/zavedanja tukaj in zdaj.
      Glede religije so po mojem videnju problematična učenja ( vprašanje pa je, koliko bi slušatelji/verniki v širšem planu sploh lahko kaj več in bolj(e) absorbirali in koliko pravega učenja bi jim obstoječi verski nauki lahko ponudili) kakor se izvajajo in pa napravilna, popačena razumevanje tistih, ki se včasiho nekoliko samovšečno imenujejo ‘verniki’. Da ne omenjam izgubljenega s prevodi svetih tekstov (Sveto pismo) in kar nekaj ‘malopridnih’ dosedanjih papežev, ki so imeli roko nad tem. Pa cerkvene dogme in topoglavo avtomatsko sprejemanje kar neka avtoritete reče. To človeka ne pripelje nikamor. Brez pravega razumevanje in izkustvenega spoznanja ni napredka. To velja v eni izmed uveljavljenih t.i. religij, ki pa jo sam dojemam kot znanost (glede na predhodno pridobljena znanja iz ‘drugega vira’ in tudi sicer) pa vem, da sploh nisem edini. Mislim, da razumeš in omenjanje ni potrebno.

      Tudi sam sem doslej že večkrat uporabil cerkve za meditacijo, če je tako naneslo. Primerne lokacije, če le ni preveč motečih dejavnikov na dveh nogah ;-) Odnos do konkretne religije in njenega utemeljitelja imam popolnoma pozitiven. Problem kot ga vidim so samooklicani sledilci, njegovi nasledniki, meseni veljaki, ki premnogokrat niso kos temu poslanstvu.

     • indijanka

      Hvala Samsara. Izjemen zapis. Saj veš, da delim tvoje razmišljanje. Hkrati pa verjamem, da vse obstaja z razlogom. Celo tema. Raznolikost sprejemam. Rada poslušam srca. Slišim Aninega in imam jo prav rada. To komentiranje sem prebirala zaradi nje. Razburilo jo je. Pa sem našla tvoje modre zapise :).

     • Ana Job

      Iskrena hvala draga moja prijateljica, tudi jaz te imam rada. Tudi prisluhnem rada tvojim modrim zapisom, potrebna je strpnost med ljudmi in usmiljenje, všeč mi je, ko si rekla, da poslušaš srca. Sama sem zadnje čase čutila predvsem sogovornikovo energijo, ki je bila nekajkrat celo zelo negativno nabita. Sama si nastavim ščit. Zopet se bom pogovarjala s srcem, čeprav merijo vanj številne puščice. Na usmiljenje ne smemo pozabiti, to nam daje človečnost in upanje na bolje.

     • Ana Job

      Pozdravljen Samsara, ker med drugim tudi nisem “hrvatofil”,kjer se za krinko vere večinoma skrivajo potomci nekdanjih razbojnikov, ti pošiljam še tole, kako mislim. Seveda ne morem narediti ovinka mimo meje in sicer :

      Svetohlinska Hrvaška nima in nikdar ni imela nič prav!
      Je pa vse, kar si je zamislila dosegla.
      V sto letih je na račun Slovencev in Slovenskih dežel iz parcele v enoviti Kraljevini Ogrski (op.Poravnava 1867) postala letos z odločbo arbitražnega Tribunala po končanem postopku sporazuma o arbitraži (šele!) subjekt mednarodnega prava. Omogočila ji je to osamosvojena socialistična republika Slovenija!!!
      Slep in zaslepljen od ideoloških škodljivcev je tisti, ki ne uvidi do Slovencev in pravoslavnih Srbov genocidne tvorbe, ki se jim pravi Hrvatska, zdaj Republika Hrvatska.
      Zgodovinsko in pravno analizirano je umetna / politična tvorba hrvatov in hrvatske inženiring delanja političnega naroda.
      Za vse trditve obstajajo dokumenti in vzročnoposledična dejstva postopkov in ravnanj.
      Spretno izrabljanje pokvarjenosti in fanatične verske blaznosti ter po 1945. (Vojaško preoblačenje pa že od jeseni 1943. naprej – ZAVNOH ( Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Hrvatske) s ponarejenim in zlaganim datumom), presedljanje v zaslombo komunizma se jim je obrestovalo in to ( tega butasti Slovenci niso zmožni uvideti!) vse na račun Slovenskih dežel (ki so bile države od davnine!) In slovenskega ljudstva.
      Hrvatov kot etnije (naroda v smislu roda) že zdavnaj ni več. Ko so pred Turki pribežali v naše kraje (del hrvatskega plemstva v spremstvu nekaj deset družin) so jim bila odstopljena posestva in kakšen dvorec v okolici Zagreba, Karlovca in Križevcev med Slovenci, Slovinci, Bezjaki…., kateri so postali njim podložni.

      V tistem času in še dolgo potem je bila in delovala “Cirkva Zagrebečka Slovenska”. S pomočjo njihove pokvarjenosti in preračunljivosti Vatikana v obrambi pred pravoslavjem (ki so ga Turki pustili pri miru !!), pa tudi za obrambo pred Islamom so bili nagrajevani.
      Nagrajevani so bili tudi vsi “Uskoki”, ki so se pritepli v naše kraje z dodelitvijo brezplačne zemlje in oprostitvijo vsakršnih davščin, da se bodo le odzvali vpoklicu na vojaško obveznost do obrambe Dežele. Ti uskoki so zatrli upor slovenskih kmetov (na Slovenjeh) kot je 5 let po uporu samo slivenskih kmetov (!) leta 1578 v svoji Kroniki napisal Ormožan Antol Vramec. To da je bil slovensko/hrvaški kečki upor je potvorba degeneriranih komunističnih oblasti, ki jim sicer narod ni pomemben, saj je njihova himna Internacionala.
      Zelo dobre podlage za “sodelovanje” Slovencev in Hrvatov so tudi v Ilirizmu, kjer so “naši” bedaki izjavljali nebuloze, kot da so “alpski hrvati” (Ivan Tavčar npr.).
      Vsop dela ozemelj, ki se sedaj imenujejo Hrvatska v državo Slovencev Hrvatov in Srbov je bil možen le z okupacijo, zato se je lahko Kraljevina Srbija združila le s slovenskimi Deželami (tako je Regent Aleksandar popravil Adreso, ki so jo potvorili Hrvati v Narodnem viječu v Zagrebu oktobra 1918!), se združil s Krajnsko, Primorsko, Štajersko, Koroško, …, parcele hrvatske in Slavonije (nekdaj Kraljestvo Slovenjeh!!) pa okupiral. In tako okupirana hrvatska je “trpela” do 2.sv . vojne , ko je to osovraženo Kraljevino Jugoslavijo izdala po dogovoru z Musolinijem, Hitlerjem in Vatikanom! Marionetna genocidna Ustaška NDH, ki je izgnala, poklala ali s pomočju jezuitov (ki so imeli v levi roki križ v drugi pa nož, označeni so bili pa z U!!) iz pravoslavnih srbov v rimokatoliške hrvate prekrstila.
      Med drugim so na območu Bosne in Slavonije (spadalo v NDH) požgali in porušili 282 pravoslavnih cerkva, kot zanimivost pa lahko omenim dogovor kolaboracije s partizami pod vodstvom komunistov (boja s partizani niso smeli sprejeti, če bi naleteli nanje so imeli povelje pustiti orožje in se umakniti). Jasno je, da je bil njihov osnovni namen etnično očistiti ozemlje NDH srbov (popolnoma enako kot 5.8.1995 v akciji Oluja podprti s strani USA).
      Potomcem komunistov je narodu (folku) uspelo oprati možgane do te mere, da je res najboljše, da Slovenci izginemo, saj si zaradi pohabljenosti in kronične lenobe ne zaslužimo imeti svoje države!
      Glede meje je kristalno jasno, da so se 1.12.1918 s Kraljevino Srbijo združile Slovenske Dežele s starodavnimi mejami po reki Dravi, Sotli, Kolpi in Rečini!
      Po Trianonskem sporazumu o miru z Ogrsko Medmurje PRIPADA Prekmurju!
      Komunisti in njih potomci ter dediči se tudi iz protifašistične Slovenske organizacije TIGR norca delajo (Trst Istra Gorica Reka), pa so se z okupatorjem spopadli źe 13.maja 1941, ki so bili komunisti še zavezniki Hitlerjeve nacistične Nemčije (sporazum Robentrop Molotov) do napada na SZ 22.6.1941.

      No in zaradi vsega tega, Kučan, Pahor, ZKS-ZLSD-SDP/ LDS, ZARES, PS in drugi derivati ostudnega lopovsko morilskega in izdajalsko lažnjivega komunizma niso hoteli in so preprečili, da bi se meja določila po mednarodnem pravu.
      Niso hoteli (dovolili) da bi bili v Memorandumu priložene tiste verodostojne listine, ki bi bile dobre za Slovenijo!!! S tem so storili kaznivo dejanje izdaje Države, vendar vedo, da jim nebo sojeno (poznam). Spremeniti bi morali učbenike zgodovine, ki je zlagana.

    • Zgornji

     AMENNN !!! ! !!! :-)

    • marta

     Eh, zdajle pa si nekaj potegnila, kar “iz rokava” :)…… neverjetno, no.

     • Ana Job

      Sem že zbrisala. :-)) fajna oddaja je na slo 1 zdajle.

     • marta

      Premalo si pobrisala. :)

   • Lustrator

    Čim nekdo vozi avto boljši od tvojega, ima dekle lepše od tvojega, obdeluje kmetijo boljšo od tvoje, ima več materialnega kapitala od tebe – avtomatsko zaplemba, kajne tovariš komisar? Ni važno ali si je nekdo to zaslužil s poštenim delom in garanjem vse življenje – pomembno je, da imajo ne glede na vložek VSI ENAKO – razen seveda mi, partija, ki moramo biti za vso to pravično porazdeljevanje seveda tudi pravično poplačani, kajne?

    Zabavno kako komiji, ki vidite cerkev od znotraj enkrat letno (pa še to je vprašanje) in vzamete v roke Sveto pismo le takrat ko je potrebno speštati kakšno nadležno muho tule vzvišeno kritizirate najvišje duhovne eminence in celo celotno Cerkev. Da bi vsaj modro držali jezik za zobmi v sferah o katerih nimate najmanjšega pojma, pa se tule celo širokooustite kot kakšen Cmerar o morali in pravu. Stopnja ironije je zelo podobna.

    • samsara

     Že po nekaj besedah sem ugotovil da imam opravka z entiteto, kateri se bolj poda vzdevek ‘Inkvizitor’, namesto ‘Lustrator’. Sem vseeno nadaljeval še par stavkov, kar je bilo več kot dovolj, da lahko danes spet obogatim ‘šit listo’.

     • Lustrator

      Brez problema me lahko imenuješ tudi tako – Slovenija in svet dandanes krvavo potrebujeta oboje, če se želita rešiti pred dekadenco materializma, erozijo moralnih vrednot pod povsod prisotnim relativizmom za katerim stoji militantni ateizem. Podobnosti med zadnjo fazo nekoč bleščečega rimskega imperija in današnjega zahoda so preveč očitne, da bi jih lahko jemali z rezervo, saj te rezerve več ni. Komur to ni jasno, ne pozna ne preteklosti, ne sedanjosti in je torej nezmožen presojati tudi prihodnost. Njegov fokus in presoja se nanaša več ali manj le še na preverjanje kdo vozi boljši avto od njega. In Bog ne daj, da bi bil to Rode – ali pa janša, je popolnoma vseeno – dobre avte smejo voziti le člani partije in pika!

   • marta

    Če ga ni niti ukradel, niti goljufal, potem niti moralno ni sporno. Ne vem zakaj se jeziš, če ne poznaš vira ? Če ja, potem pa je druga pesem.

  • Anthon

   Iz katere predpotopne cmdjevsko-partijske “enciklike” pa tebi prihaja, da kdo komu “daje pridige”? Kakšne pridige pa se v cerkvi dajejo, daj no? Cerkev pač ni neka transformirana izpostava Kominterne ali morda ZKS.

   Za resna opozorila glede slabosti Cerkve bi moral tak mandeljc kot ti izpolnjevati vsaj dva pogoja:

   1. da je povprečno razgledan in izšolan z znanjem tujega jezika in
   2. da je moralen.

   Nič od tega nimaš.

   • RATATA

    Anthon, na napihuj se toliko, boš eksplodoral in prezgodaj v nebesih!

    • Anthon

     Bejž no?

   • Ana Job

    Ti nimaš nobene pameti ovčica neuka. Vatikan bo padel! Kmalu! Ker uničuje prvotni nauk, ki ga je Jezus učil! Ratata je visoko izobražen in uspešen v življenju, za razliko od nekaterih.

   • Ana Job

    Morale pa ta cerkveni sploh ne poznate, ko greste enkrat k spovedi ste odrešeni greha, zato je pa italijanska mafija v prvi vrsti vedno in poje aleluja…

    • Anthon

     Kako znani argumeti! Deja vu.

   • marta

    Zelo modro si ugotovil.

 • l

  Zakaj je bilo skozi leta med katol. toliko pedof.????? In to po celem svetu, ne samo recimo v evr. državah

  • dvanajstzvezdic

   Za tvojo informacijo: Pred kratkim je EUROPOL v obsežni akciji aretiral 184 pedofilov. Koliko je še neodkritih. Sedaj pa poskušaj seštet vse duhovniške pedofile v Evropi. Razmerje je: ???

  • Lustrator

   Koliko? Dajva s številkami, ne kar takole počez. Potem pa to številko primerjaj s skupno številko primerov pedofilije in morda ti bo vsaj približno jasno kako omejen in krivičen je tvoj komentar.

   • FRANC3

    Levaki natolcujejo in natolcujejo, potem pa to potrjujejo kot dejstvo, ki je že dolgo znano.
    Zavajanje brez primere! Levaki in komunisti se najbolj bojijo številk in dokazov. Samo poglejmo polpreteklo zgodovino: Bolj ko dokazuješ, da je komunizem ekonomska in moralna zabloda, bolj te napadajo. Pri njih argumenti ne štejejo.oni imajo vedno prav!!!

    • Zgornji

     JA, KOMUNIZEM JE TUDI ENO HUUUUDO ZLO ČLOVEŠTVA, … PRIBLIŽNO TAKO KOT MOHAMEDANSTVO !!! ! !!!

  • Zgornji

   ZATO KER JE CERKEV ZABLUZILA Z NJENIM BLESOVIM CELIBATOM !!! ! !!!

   • marta

    Kaj te moti celibat ? Ti ga kdo vsiljuje ?

  • Nata

   Pedofili so bili, so in bodo povsodi, kjer je malo več prilike za to !
   Po celem svetu ja !! To je bolezen, ki pa ima danes veliko podporo politike. Tako, kot Homoseksualnost. Tista, ki gre že preko mej osnovne morale človeka.

   • I je protestant in, kot vsi protestanti, tudi on veselo priliva “olja na žerjavico”. Seveda pa o njihovi plagiatorki Elen White pa nič.

  • Ana Job

   Kristjani te pedofile vedno branijo, čeprav je to postal nevarni, cerkveni sindrom. Za njih pedofilija ne predstavlja problema. Za njih je to pač “bolezen”. Mogoče to smatrajo, kot gripo.

   • Zgornji

    No, saj to je Dejansko Bolezen, Ampak Hujšega tipa kot le “gripa” , ker je to Duhovna bolezen duše . Zato pa jaz pedrofilkotov Ne branim, ker Vem, da jih je potrebno poslati na zdravljenje …

    • marta

     Kako pa je s tvojim zdravjem duše ?

    • marta

     H kateremu zdravniku pa vi pošiljate pedofile – domnevam, da imaš te v mislih ?

     • Zgornji

      Hja, zaenkrat še nikamor, ampak, Bomo jih pa Kmalu začeli , in to masooovno , in sicer na Dve Lokaciji : v Sibirijo , ali pa Greeenlandijo. To-Je-To. Lp + #

   • marta

    Kdo pa izvaja to obrambo ? Če je to res bolezen, kot praviš, je treba bolnika poslati k zdravniku. H kateremu specialistu pa jih pošiljajo ?

    • Ana Job

     Obrambo pedofilov je izvajal eden od naših desnih, nekje spodaj. Na zaprti oddelek psihiatrije sodijo, da ne bodo več v bližini otrok.

     • marta

      Ampak v mednarodni klasifikaciji bolezni ta diagnoza ne obstoja.
      Psihiatrija pa zdravi bolezni. Kaj zdaj ?
      Kdo mu bo izdal napotnico za zdravljenje ? Brez napotnice te v zdravstveno ustanovo ne sprejmejo.

     • Ana Job

      Zapreti jih v ječo in okorelim krimalcem v ječi povedat, kakšna družba prihaja med njih, ponavadi jih pedofili tolk fašejo v zaporih, da jih morajo imeti ločene, večina se jih pa prej sama fenta, da živi niti ne pridejo ven.

     • marta

      Ja – žalostno, ampak to je edina “terapija”, če te odkrijejo.

     • Ana Job

      Točno, Marta!
      Strinjam se popolnoma,glede “terapije”.Ne smejo pa dobiti dobiti starševstva istospolni, ker je to izrojeno, nenaravno.

      Prijazen pozdrav, ;-))

     • mannuro

      Mislim da je sedaj že dovolj primerkov, da je jasno, da ta blamaža gaystapa ni drugega kot otrokovo suženjstvo – mislim, postavi jih v vlogo blaga. Veliko takšnih “otrok” danes javno govori, skozi kakšen pekel so šli. Samo gaystapo bo v svoji izrojeni pokvarjenosti to hitro zanikal in gonil svojo propagando naprej.

    • Ana Job

     Branil jih je, da gre za bolezen in kako huda bolezen je to. Pustimo to Marta. Ne splača se obremenjevati še s tem. Ne bomo jih spremenile. Lp

  • marta

   Misliš, da je bilo med katoličani več pedofilov, kot med…..xxx …….. s kom si to primerjal ?
   Imaš, kakšen bolj točen podatek ?

 • samsara

  “Gospod na koncu vedno zmaga.”

  Ob tem pa sploh ni nujno, da bi ta ‘zmaga’ bila povšeči instituciji oz. politični stranki, oz. oblastni strukturi RKC.

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!! TOOOČNO TKOOO !!! ! !!! IN – TOČNO TO SE BO TUDI ZGODILO !!! ! !!! KMALU !!! ! !!! ŠE PRED NJEGOVIM DRUGIM PRIHODOM V NASLEDNJEM DESETLETJU !!! ! !!! Mzv do tedaj .

   • marta

    Oho, v naslednjem desetletju ?
    Veš mogoče bolj natančno ? Mogoče datum ?

  • marta

   Misliš, da se Bog ozira na to, kaj je komu všeč in kaj ni ?

 • Anthon

  Tale članek je rahlo zanihal v protestantsko smer. Je že res, da je ekumenizem zelo pomembna reč, vendar ne v smislu ukinjanja Cerkve, kot si nekateri domišljajo.

  Se pa ves čas vidi ta podtalni (morda včasih nehoteni) skupni imenovalec protestantizma (evangeličanov) in druščine, ki ji Cerkev (oz. vsaka resno organizirana religija) ne predstavlja delovanja civilne družbe, ki je v korist ljudi, ampak KONKURENCO. Konkurenco fizično uničuje le totalitarec, normalen človek (ali podjetje) samo tekmuje s kvaliteto. Nelojalna konkurenca v poslovnem svetu se tudi preganja.

  • jan

   Konkurenco v čem? Pri sesanju denarja od ljudi?

   • Zgornji

    Ja, tudi, drugače pa bolj pri prigrabljanju vernikov .

    • marta

     Oho, tebe so ugrabili. Kdaj pa in kdo ?

   • marta

    Si bil ti konkretno, kaj oškodovan, ali samo opravljaš ?

  • marta

   Dobro si ugotovil Anthon.
   Protestanti, Lorberjevci pa najbrž še kakšni drugi sovražniki Katoliške cerkve so se vtihotapili v to temo in skušajo s podlimi lažmi spodkopavati celo temelje RKC, svetega očeta…. .in smešiti njene duhovnike in vernike.
   Za RKC pa je nek komentator izrekel najgnusnejše besede, ki jih lahko.
   Ampak pozabljajo na Jezusove besede, ki jih je izrekel Petru, ko mu je izročal
   ključe svoje Cerkve .
   lp

 • jan

  Propad te 1500 let stare prevare, katere glavni namen je sesanje denarja od ljudi, bi bil neprecenljiv božji dar.

  • Anthon

   V resnici je nonsens polemizirati z nekom, ki imenuje 1500 let trajajoč fenomen (fenomen seveda, če ga gledamo samo s človeškimi očmi) – prevara. Nekako tako, kot bi kdo rekel, da je rotiranje Lune okrog Zemlje zgolj preprosta fizika.

   • jan

    Anthon, če misliš, da so družbeni pojavi enaki fizikalnim, potem si najbrž kak tehnik, ki ne doume, da sta narava in družba malce različna pojava. Človeštva ni moč obravnavati kot toliko in toliko milijonov ton žive teže. Zakaj je krščanstvo prevara? Zato, ker so njegovi snovalci zavestno oblikovali vero, primerno času in njihovim ciljem. Krščanstvo je eklektična vera, kjer so skrbno prečiščenemu in cenziriranemu Jezusovemu nauku dodali elemente egipčanske mitologije, glavni cilj pa je bil sesanje denarja. To zelo jasno razodeva simbolika na na ključnem mestu kreščanskega sveta, namreč na Trgu Sv. Petra v Vatikanu. Osrednje mesto na trgu zavzema egipčanski obelisk sredi kroga. Obelisk simbolizira egipčanskega boga sonca (Amon Ra), krog pa simbolizira mater Zemljo. Oboje skupaj pa simbolizira plodnost in bogastvo. Za to je šlo snovalcem cerkve in za to jim še vedno gre. Še vedno ne verjameš? si kdaj pomislil, kaj pomeni amen na koncu krščanskih molitev? Ja, pomeni egipčanskega boga Amona, tudi Amen imenovanega. Tako so se “podpisali” ustanovitelji krščanstva, da je bilo posvečenim jasno, za kaj v resnici gre. (Mimogrede: Obelisk kot simbol bogastva je tudi v City of London in Washington D.C. in drugod, kjer sta denar in bogastvo…) Si kdaj pomislil, kam ponika bogastvo, ki se že poldrugo tisočletje steka v Rim oziroma v Vatikan, to je v cerkvene zakladnice? Ne? Pa začni zdaj razmišljati o tem. Namig: v srednjem veku kristjani niso smeli posojati denarja za obresti, judje pa so ga lahko. Od kod judovskim bankirjem enormne količine denarja, s katerim so financirali evropske vladarje? Od njihovega deteta RKC…

    • Ana Job

     V srednjem veku je inkvizicija pobila ogromno ljudi. Žive je sežigala na grmadah. Točno vemo, kdo je bil gonilna sila. Lustrator zagovornik inkvizicije in cerkvene, pridobitniške dejavnosti je ušel iz srednjega veka.

     • jan

      Realna politika cerkve skozi vso zgodovino razodeva, da Jezusovega nauka, katerega temelj je ljubezen do bližnjega, nikoli ni jemala resno. To je bil le privid za ovčice, medtem ko je institucija in njeni kadri (duhovščina) vedno sledila nekemu drugemu nauku: Luciferjevemu. Tudi inkvizicija to kaže…

     • Ana Job

      Jan, tvoje razmišljanje mi je res blizu in prav imaš. Hvala za odgovor, več tvojih objav sem prebrala. Realen si in ne delaš si nekih utvar,kot je navada pri določenih komentarjih, stvari poveš dejansko tako, kot stojijo. Lp

     • Zgornji

      Ja, oni “jezuiti” so Res Zabluzili … Ampak, da so pa Indijance vsaj malo civilizirali , je pa tudi Pozitivno, ker taki divjaki indijanski niso bili primerni za vstop v Novo Dobo ki se Bo začela v drugi polovici naslednjega desetletja …. Problem je Le, da so šli kozli to reševati po isti-nasilni poti, kot je to šel delat Hitler … Wrong ways …

     • Nata

      O, sveta nebesa ,?? Že zopet inkvizicija ?
      Kdo za vraga pa je Lucifer v tem primeru?

     • Zgornji

      No, Lucifer je padli Angel , drugače poznan pod imenom Satan – bivši Satana .

     • Nata

      Mislila sem v prmeru inkvizicije.
      Seveda je bila v domeni klera. Vendar ob krepki pomoči takratnih oblastnikov.Ki so jo izkoriščali za onemogočanje svojih nasprotnikov. Da so obtoženemu pobrali premoženje !! ( hi. . . . hi . . . te na kaj spominja ?? )Nekdo se je nekomu zameril, pa ga je prijavil.
      Kot čarovništvo. Uboge ženske !!Moški, ki nekaj ni dobil, ali pa ženska, ki je bila manj uspešna, manj lepa, je prijavila svojo konkurenco. . . . . . .

     • marta

      Pa dobro. Pokaži mi to z odlomkom v Svetem pismu. !
      Je to tako težko, če že o tem pišeš ?

     • marta

      Do sedaj tudi meni ni še nihče povedal, kje v Svetem pismu piše kdo je Lucifer.

     • Nata

      Jojmene. Koliko branja naju čaka !! Že tega pisanja tule imam poln kufer. Ampak, verjetno ima naš jezni gospod A. kar prav. Upam, da se kje tule bori, kot lev !!??

     • marta

      Draga Nata !
      Ko sem si danes vzela malo časa in šla brat to temo, sem postala tako žalostna, da se ne da povedat, ko vidim, da moji dragi Slovenci tako grdo in lažnivo pišejo o naši RKC.
      Naša državica ima krščanske korenine, naša kultura je krščanska….. ja kdo drugi pa je ohranjal naš jezik, našo kulturo, skozi vso zgodovino…., ko so čez našo deželo divjali razni vojni in okupacijski viharji, kot duhovščina.
      Srce se mi krči, ko tole berem .:(((
      Verjamem, da je bilo marsikaj tudi narobe zdaj in je bilo vedno, kot je to povsod. Ali v politiki ni narobe, ali v gospodarstvu ni narobe, šolstvu ….. ampak da se nekdo tako spozabi in takole piše pa……..
      Bom drugič še kaj, ker me preveč solze zalivajo.
      Nata bodi lepo in

      lp

     • Nata

      Verjamem, da te je prizadelo. Ampak, ne odnehaj. Sem in tja kaj lepega napisi tam na Kanalčkih.Na novi pa piši samo tistim, ki so solidni.Saj je res tole življenje v taki državi ena smrdeča figa!!Izogniti se nesramnosti.

     • Zgornji

      AMENNN !!! ! !!! TOOOČNO TKOOO !!! ! !!! ZATO VELJA : “PO NJIHOVIH DELIH JIH BOSTE SPOZNALI” . … !!! ! !!!

     • marta

      Kaj pa ti tako vneto pritrjuješ ? Čemu ?
      Daj razloži, da bom tudi jaz razumela. Me prav zanima.

     • Nata

      Tako je skoraj z vsako ideologijo.

     • marta

      Kakšen pa je Luciferjev nauk ?

     • marta

      Malo bolj konkretno prosim, če se da.
      To posploševanje, nič ne pove o cerkvi, ampak več o samem komentatorju.

     • Zgornji

      Da, cerkev je naredil Ogrooomno Zla, … čeprav je med drugim tudi precej Ljubila. žal so Zlorabljali in Zlorabili Religijo za svoja Zla dejanja !!! ! !!! Točno Tako kot to počnejo Mohamedanci še dandanes !!! ! !!!

     • marta

      O kateri cerkvi ti pišeš ? O protestantski, kajne?

    • jan

     Pa še to: Se mi zdi, da si malce starejši, ker se očitno spominjaš miličnikov. Torej: Tudi Tito se je šel poklonit papežu. Le zakaj? Ker je potreboval kredite zahodnih bankirjev …

     • Nata

      To pe ne bo držalo.
      Ta kralj hohštaplerjev se je najraje vrtel po parketu slavnih.Vse po vrsti je prinašal okoli. Državniki so ga pa potrebovali. . . . . . . on pa je potreboval reklamo in seveda denar. Bil je ” neuvrščen “, pa je jemal miljarde kreditov od kapitalistov in Cerkve, katere vernike je doma v nič dajal.

     • Ali zato hodijo tudi vsi naši predsedniki k svetemu očetu ?

     • Anthon

      Vidiš, da ti razen tegale nisem nič odgovoril. Z neodgovarjanjem le izražam svojo distanco do tvojega pisanja, ki se lahko meri le s svetlobnimi leti.

  • Nata

   1500 let stara prevara? Kako si pa prišel do te številke ?

   • Nata, nisem spremljala te teme pa vidim, da je kar veliko komentatorjev (najbrž – domnevam, v dobri veri, da podajajo resnico) pisalo tudi narobe. Predvsem pa me vedno zelo moti, ko ljudje ne znajo, ali pa nočejo znati ločiti med cerkvijo kot institucijo in med vero, ki jo cerkev uči.
    Institucijo sestavljajo tudi grešni ljudje, kot smo grešni mi vsi ljudje in zato se dogajajo tudi napake. Vera pa je nekaj drugega – vera v Jezusa resnično spreminja naša življenja, če smo le pripravljeni prisluhniti Mu. Vera je dar in nihče si ne ‘zasluži’ vere. Nihče vere ne more kupiti, ker je dar. Moja vera v Jezusa Kristusa me vodi k ponižanju – h kesanju, k molitvi, ko prosimo, naj nam Gospod odpusti naše prestopke, ker je naš Bog in, ki nam edini lahko po duhovniku in v Jezusovem imenu tudi odpusti naše grehe.

    • Nata

     Veš, Marta, saj tudi jaz tako gledam na vero.
     Vendar sem po glasbeni plati ob svojem delu spoznala veliko duhovnikov. Sijajnih ljudi, umetnikov. S katerimi nikoli nisem imela kakšne slabe izkušnje.Ki so pomagali, kjer so le mogli.Brez njih bi slovenska kultura bila zelo osiromašena, saj se te sijajne zaklade svetovne sakralne glasbe ni smelo izvajati. Sakralno glasbo izvajati in snemati si je upal samo dr. Cuderman in njegov zbor, katerega korepetitor sem bila dolga leta.Upam, da bo kdaj napisal spomine. . . . . . z vsemi imeni ljudi, h katerim se je moral hoditi zagovarjati. Zato, ker je izvajal kakšnega svetovnega mojstra, ki so ga takoj čez mejo izvajali, kadar so hoteli.
     Zato me tako obsojanje – kar počez – moti.
     In taki ljudje po navadi zelo malo poznajo ustroj oblasti. Prav vsake. Cerkvene in posvetne.. Velikokrat napišem, da Cerkve, kot Ustanove ne razumem. Koliko napak so naredili. Ampak. . .. . . . ker tako zelo malo vem, ne morem kar počez udrihati po vsem kar diši po kleru. Po Kleru. . . . ne veri.

     • Tudi jaz mislim enako in te v tem podpiram.
      Samo Bog ve, koliko so naši katoliški duhovniki pretrpeli med in po II. sv. Koliko mučenih, nočnih zasliševanj, umorjenih, zaprtih, pobitih brez sojenja. Po vojni so bili mnogi brez osnovnih dohodkov za življenje, ker tudi narod ni imel. Mnogi so si morali poleg svojega osnovnega dela še sami gospodinjit, skrbet za čistočo in red v cerkvi, skrbet za popravila cerkve in župnišča…..če ni imel svoje mame, ali sestre, da mu je priskočila na pomoč, je bil velik revež.
      Danes je to vseeno drugače.
      Spomnila sem se na knjigo očeta Franceta Špeliča “Vrnil se bom k Očetu”………., da se zjočeš, kaj vse je moral ta človek pretrpeti…… zato pa je prejel Kristusove rane.
      Ali pa Lojze Grozde, nadškof dr. Anton Vovk, dr. Anton Strle, Stanislav Lenič, Drinske mučenke……..pa da ne naštevam.
      Treba je dati vse na tehtnico in ugotoviti, kam se nagiba.
      To se ni dogajalo v srednjem veku, ampak že pred našimi očmi.

     • Nata

      Ja, preveč je bilo vsega tega.
      Spravili so se na vsakega mladeniča, ki je nameraval v semenišče. Strašili so jih, smešili, zasliševali so jih cele dni. in noči. Jih nekaj takih osebno poznam. Oni pa tudi poznajo svoje mučitelje.
      Ne vem zakaj imam občutek, da se vračamo v tiste čase. + + + + + + + + Ljudje so ravno tako prestrašeni. Bojijo se za svoj obstoj in obenem se bojijo zasmehovanja soljudi.

      Ampak . . ., pravzaprav Kristjani smo čudni !Samo, da nas nekdo malo ” poboža ” že mislimo da dobro mislijo tudi drugi.. Ker smo sami taki, pričakujem to tudi od drugih ? Kakšna zmota !! Nismo sposobni vrniti zob za zob.
      Ker so se levaki tako prihulili, da smo glavno – lustracijo – zamudili, se vse podira, kot domine.Menda se nikoli ne bomo navadili na demokracio – nekakšno demokracijo, no ! Tako se nam je komunistični teror zalezel pod kožo.
      Hudo mi pa je, ker naši mladi tega pravzaprav ne razumejo. Saj si človek skoraj jezik izrabi, da razloži svoje mnenje. Saj nikomur nič nočem. Samo povem, kar vem .Vem pa kar nekaj. Pri nas doma se sicer veliko pogovarjamo, a vendar sva z možem zelo uvidevna. Saj veva, da jim ni lahko. In ne siliva s temami, ki jim pri njihovem osebnem obstoju prav nič ne pomagajo,
      In krog se zopet sklene, Marta !!

      To pa je tisto , kar me skrbi.

     • Tudi mene draga Nata – od vsega najbolj skrbi za naše mlade, ker zdaj se bije drugačen boj, ki ga doslej nismo bili navajeni.
      Kadar narod zapusti Boga, zgine z Njim tudi vse ostalo, kar dobrega nam ta prinaša in zdaj smo na tej stopnji. :(
      Ne bo se dobro končalo, ker smo pregloboko zabredli.
      Namesto, da bi za svetega očeta in duhovnike molili, jih šinfamo in preklinjamo. Vem, da tudi oni kdaj napravijo kaj narobe, saj so samo ljudje ………….. – to ne more obroditi dobrega sadu.
      Poteptane so najplemenitejše vrednote, ki morajo obstajat, da lahko narod v slogi in edinosti normalno živi in preživi.

      Naj nam ljubi Bog pošlje Svetega Duha, da nas razsvetli, da bomo znali ločiti dobro od zla in se zmogli pretkanemu Zlu upreti z vso močjo !

      Draga Nata – vse lepo in dobro želim tebi in tvojim !

     • Nata

      Veš Marta, takole pač človek počasi spoznava ljudi. Jaz sicer neverujoče razumem. To je čisto človeško. Ko si nemočen zelo rad ” potunkaš ” drugega. Zaradi svoje lastne nemoči žališ vse počez. Dajo si duška. Pa nič ne pomislijo.
      To molitev k nadangelu Mihaelu pa nisem poznala.
      No, II vatikanski koncil je po mojem mnenju naredil kar nekaj napak. Verjetno se niso želeli posvetovati z ljudmi, ki so stalno med verniki.
      Potrebno bi bilo bolj zaupati in malo več moliti !
      Vse lepo in dobro tudi tebi!

     • Nata,
      tudi jaz jih zelo razumem in hudo mi je za te mlade, ko gledam, kaj se dogaja.
      Tudi sama za sebe vem, da so bili časi, ko sem mislila, da nimam časa iti k maši, na spoved sem pozabila….. ipd., ampak Bog nas vsakega posebej, po raznih poteh kliče nazaj, če ne gre zlepa pa na malo težji način.
      Še posebej se potrudi za “svoje”, ker pri krstu smo postali vsi božji otroci……. in tistemu, ki je bilo dano večje spoznanje, bo “nekoč” Gospod od njega tudi več zahteval.

      Glede te molitve k nadangelu Mihaelu pa sem prav zdajle našla tole stran, ki o njenem nastanku pove nekoliko več.
      http://ad-dominum.blogspot.si/2014/05/molitev-k-svetemu-nadangelu-mihaelu-v.html
      Papež Leon XIII., ki je bil zelo sveti papež, jo je tudi sestavil in uvedel, da se jo je obvezno molilo po vsaki sveti maši.
      V Ljubljani jo po več cerkvah molijo.
      V ljubljanski stolnici prav gotovo – sem jo večkrat slišala, že pred več leti (ob delavnikih po dopoldanskih mašah) pa tudi po drugih cerkvah – v našem koncu pa ne.
      Nekoč sem nekje brala, da jo je sveti oče Pavel VI. redno (sam za sebe) molil po vsaki maši in tudi ljudem razlagal, da ni bila nikoli ukinjena, naj jo le molijo, ampak le, da ni več obvezna, kot je bila prej.

      Lahko noč

     • Nata

      Dober dan Marta
      tole je pa zanimiva povezava. Ma, cel dan bi človek lahko prečepel ob rač.. . . . .

      Je pa res dobro vedeti, ob vsej tej poplavi fejk novic. . . . . čudnih mnenj, ki iščejo samo negativne informacije o komerkoli. No, saj smo tudi mi taki, da se ne bom lepo delala !Ta molitev je pa pravzaprav aktualna za naš čas. Sem jo pripela !!

      Sveti Nadangel Mihael, brani nas v boju, bodi nam v
      pomoč zoper zlobnost in zalezovanje hudobnega duha. Ukroti naj ga Vsemogočni Bog, ponižno za to
      prosimo. In ti vodnik nebeške vojske, satana in druge hudobne duhove, ki hodijo po svetu v
      pogubo duš,z Božjo pomočjo v pekel pahni. Amen.

     • Tudi jaz sem to povezavo prvič našla, ko sem iskala besedilo za to molitev, da ne bi slučajno kakšno besedo, ali črko napisala drugače, kot je v originalu.

      Vse lepo in dobro ti želim !

 • Ana Job

  Vatikan bo padel! Kmalu! Ker uničuje prvotni nauk, ki ga je Jezus učil! Jezus je učil dobrote, česar cerkev s svojo pridobitniško dejavnostjo in razvratnostjo ne kaže. Bog ne bi dopustil tako hudega mučenja, kot so ga doživeli naši dragi domoljubi,pod roko komunistov. ČE BI OBSTAJAL BOG, JAME NE BI BILE POLNE NAŠIH ZVERINSKO UBITIH SVOJCEV IN KOMUNISTE BI ZADELA STRELA. Tako pa za nagrado prejemajo vrhunske penzije in imajo najboljšo oskrbo v domovih.

  • Anthon

   Zopet kominternski rahlo friziran tekst, kakršne so uprabljali miličniki v “akcijah” proti kleru. Ajde, odpeketaj tja nekam pod Mladino, tule si smešen/a. Stokrat slišano in videno.

   • Ana Job

    Ti pejt nekam izdajalec rdeči

  • Zgornji

   Vatikan Bo Padel – Amennn !!!! ! !!! Kmalu – Amennn !!! ! !!! ” Po njihovih delih jih boste spoznali” .
   In vendar Nesmemo kriviti Boga za naša zla dejanja iz sztrani komunistično pokvarjenih duš !!! ! !!! Namreč, Bog dopušča Svobodno Voljo nam , Njegovim ustvarjenim bitjem, da lahko počnemo Dobro ali Slabo : Zanj , ali Proti Njemu. Zato tudi ni prav da krivimo Stvarnika-Boga za Zla dejanja komunajzarskih Pokvarjencev. God-Is-Goood : He is Love <3

  • In vendar Bog obstaja.
   Ampak Bog uporablja drugačno logiko, kot ljudje.
   Naš Bog je Ljubezen, je Odpuščanje in je Usmiljenje.
   Je s tem, kaj narobe?

   • Ana Job

    Moramo biti usmiljeni Marta, ampak cerkev usmiljenja nima. Z lopatami filajo denar revnih vernikov, kateri ga dajejo tudi zaradi ustrahovanosti, saj jih namenoma usmerjajo v bogaboječe.
    Seveda ljudje potrebujejo neko zaslombo, ki jo lahko najdejo v cerkvi in veri, pri župniku in drugih vernikih, toda njihov pobeg pred stisko farji vseprevečkrat izkoristijo.

    • Nobenega takšnega ne poznam.

     • Ana Job

      Jaz pa. Pa tudi institucijo. Škoda besed. Lep dan ti želim, ne bom odstopala od mnenja, ker poznam zadeve znotraj. ;-)

     • marta

      No, tudi jaz hodim v cerkev, tako da…….vsaj mislim, da jo poznam.

     • Ana Job

      Vsepovsod ni enako, tako, kot je na splošno v življenju, vsi ljudje niso enaki. So dobri in slabi.

     • marta

      No pa sem bila že v večih cerkvah.
      Pa tudi v cerkvah v tujini pa …. ti žal, tega ne morem pritrditi.

     • Ana Job

      Bolj malo veš, ker si pri tistih “ta malih” vernikih, ki samo verujete, kako pa funkcionirajo nekateri nad vami, npr. fokolarji, pa niti najmanjšega pojma nimaš. Prosim, če mi v zvezi s tem ne pišeš več,ker sem bila priča, teden dni nazaj, kaj počne fokolarska familija s denarjem, ki ga izvablja od prisotnih na srečanjih. Letno se samo od srečanj obrne do 5 milijonov evrov, ker vsak plača 150 evrov na delavnico. Dotična familija fokolarska kupuje luksuzne nepremičnine ob morju, redijo celotno sorodstvo, ne hodijo v službe, prirejajo zabave … Itd. Torej zaključila bom s to temo in ti na ta članek ne bom več odgovarjala. Pozdravljena.

     • marta

      Ana, vse to, kar pišeš, lahko je res, lahko ni….., ker fokolarov lahko rečem, da skoraj ne poznam. Enkrat sem jih šla pogledat, ker so ravno imeli letno srečanje v moji bližini in to je vse, ampak rečem ti le eno, da tega cerkev ne propagira, vsak se v to in podobne skupine vključi sam, če želi. Nihče ni prisiljen.
      Fokularji sploh niso nekaj “nad…” V naši celi dekaniji, jih sploh ni. Za ostalo škofijo ne vem, ker se za to tudi ne zanimam.
      In, kaj je narobe, če so udeleženci teh skupin s takšnim načinom v naprej seznanjeni in se z njim strinjajo ? In, končno …. to je zadeva, ki ne gre iz davkoplačevalskega denarja zato me to sploh ne zanima.
      Koliko pa naša politika zapravi, koliko naše gospodarstvo, kakšne plače prejemajo……duhovnik, ki ima ravno tako univerzitetno izobrazbo pa ima lahko mesečno le neto 510,oo EUR . Je to pošteno do ostalih poklicev ki bi morali biti glede na plačni razred v istem rangu? Duhovnikova plača pa ne dosega niti višine minimalne plače.
      Cerkveni ljudje bi morali biti po mnenju mnogih nevernih klošarji, ponižni, zadovoljni z vsem, z vsako drobtinico ki pade, kot psičku iz gospodove mize…….
      Je to pravilno, je to pravično, je to demokratično ????????
      Draga moja Ana, premalo poznaš in te prosim, ne sodi, ker Jezus nam pravi:
      Lk 6, 37 “Ne sodite, da ne boste sojeni ….!”

      lp

     • Ana Job

      Še enkrat pripenjam isti tekst ker se mi ne zdi smiselno ponavljati. Fokolarje odobrava Vatikan, obračajo ogromen denar in se okoriščajo. Ti pa si le zatiskaj oči. Pravilno! Sicer boš izgubila apetit do institucije. Vera je itak druga stvar. Razlika je en prijazen dober duhovnik, ki skrbi za svoje farane in fokolarska familija ki zbira sredstva in se s temi sredstvi okorišča, da prestižno živi in si kupuje stanovanja ob morju in ne hodi v službo.
      Slučajno so ti preužitkarski fokolarji, ki grebejo denar na kup, moji sorodniki in ni v njih ničesar dobrega. Delajo pa za Vatikan in tja pošiljajo poročila. Sestrična civilna nuna pa je prišla na pogreb očeta fokolarja, celo v belih oprijetih hlačah in spodaj tangicah. Lažem ne!!!!!
      Še enkrat isti tekst :
      Bolj malo veš, ker si pri tistih “ta malih” vernikih, ki samo verujete, kako pa funkcionirajo nekateri nad vami, npr. fokolarji, pa niti najmanjšega pojma nimaš. Prosim, če mi v zvezi s tem ne pišeš več,ker sem bila priča, teden dni nazaj, kaj počne fokolarska familija s denarjem, ki ga izvablja od prisotnih na srečanjih. Letno se samo od srečanj obrne do 5 milijonov evrov, ker vsak plača 150 evrov na delavnico. Dotična familija fokolarska kupuje luksuzne nepremičnine ob morju, redijo celotno sorodstvo, ne hodijo v službe, prirejajo zabave … Itd. Torej zaključila bom s to temo in ti na ta članek ne bom več odgovarjala. Pozdravljena.

     • marta

      Lahko, da jih odobrava, jih pa ne prepoveduje, niti jih ne ukazuje.
      To je vse prepuščeno posamezniku, če ga to zanima, kot recimo baletni krožek, pevski krožek itd..

      Ana lep pozdrav !

     • Ana Job

      Marta, lep pozdrav, zgoraj navedeni ljudje “krščanskem krožku” v službi Vatikana, ki jim daje plačo, krščanstvu delajo VELIKO KRIVICO. Ta ” baletni krožek” jim prinese letno
      6 milijonov evrov, veliko gre v Vatikan, veliko pa v lastne žepe, da njihovim otrokom ni treba delat in si kupujejo nepremičnine pri statusu nezaposlenega. Mimogrede, papež jim je poslal sožalje za smrt.

     • marta

      Ana, oprosti bom malo kasneje, ker ravno pripravljam hrano za moje, ki prihajajo domov.
      lp

     • Ana Job

      Lepo popoldne, predlagam, da zaključimo, ker sem pogovore pobrisala. Fajn skuhaj in dober tek, jaz grem pa plavat. Lp

 • Ana Job

  Cerkev potrebuje prenovo.
  V bojazni pred boljševizmom je Vatikan podprl Fašizem, ki pa je uporabil metode in principe socializma, kar pa je enako kot nacionalsocializem. Kdo je bil desnica?
  Čeprav se ima cerkev za desnico, to ni niti zdaj, saj ni bila 1922 niti 1933.
  Vedno je bila cerkev politika.
  Vatikan upravlja Anglija in Nemčija.
  Vse skupaj je pesek v oči.
  Vendar ima Cerkev (tudi na Slovenskem) moč. Podrejena je pa Cerkvi na Hrvatskem, ki pa je mejnik pred Pravoslavjem in Islamom po starih kriterijih. Vatikan že zelo dolgo ljubi hrvatske jezuite, ki so manifestirali verski in s tem nacionalni genocid nad pravoslavci Srbi po NDH (vključujoč BiH). Pavelić je rekel politično: muslimani ste cvijet hrvatstva! Skupaj so nastopili proti Srbom v podpori Ustaštva. To sramoto niso niti poskusili oprati.
  Sramota je opevati Vatikansko Cerkev, vendar jo rabimo pred komunjaro. Toda morala se bo spremeniti.

  • jan

   Cerkev je po tradiciji vedno na strani zatiralcev. Tudi v sodobnem svetu se je postavila na stran globalistov, ki si prizadevajo za Novi svetovni red, to je svetovno državo pod vodstvom mednarodne korporatokracije, zlasti finančne, ki se misli polastiti vsega sveta prek enotne svetovne valute, ki bo njena zasebna last, tako kot je že zdaj dolar. To bo država novega totalitarizma, novega suženjstva. Tudi sedanji papež služi Mamonu, ne Jezusu.

   • Ana Job

    Včeraj sem izpostavila luksuzne športne avtomobile vatikanskih predstavnikov in njihovo razvratno življenje in me je komentator tukaj napadel, češ da potrebujejo varne avtomobile. Res ferari je nujno potreben kardinalu in 400 kvadratov stanovanja. Uran, ki sem ga izpostavila, kot primer ljudskega človeka s srcem pa je bil s strani cerkvenih komentatorjev popljuvan. Grozili so mi celo s tožilstvom. Res so postali cerkveni dostojanstveniki pravi satanovi učenci. Vsak ima tukaj pravico izraziti svoje mnenje, če ni žaljivo, ampak to zgleda velja le za satanove učence, črne grešnike. Druge blokirajo, če se da.

    • Zgornji

     AAAAAAAMEEEEEEENNNNNNN !!! ! !!! TOOOČNO TKOOOOO !!! ! !!! Dooooooobro Povedano !!! ! !!! :-)

  • Zgornji

   Dobro povedano . Čeprav nemorem soditi za tvoje vmesne informacije, pa je vseeno zaključek Točen :-) Hvala bejby :-) :-* :-) Lep Duhoven dan ti želim iz Slovenije :-)

   • Ana Job

    Lep in prijeten dan tudi tebi Zgornji. :-*

  • To pa so hude obtožbe, veš ?

   • Ana Job

    Pozdravljena, tudi malo ne!

  • indijanka

   Zanimiv komentar. En morski objemček podpore.

  • Zgornji

   Dobro povedano !!! :-) :-* :-)

  • Lustrator

   Joj, joj in še enkrat joj. Bi ti namenil kak daljši komentar, ampak po nedavnem nabijanju boba ob steno v zameno za nekaj primitivnih rdečih floskul, ne vidim več smisla. Je pa zabavno opazovati komija, ki se pretvarja, da je demokrat in domoljub, hkrati pa brenka prav po vseh glavnih strunah rdečega totalitarnega instrumentarija.

   Jelinčič, si to ti?

   • Ana Job

    Zgodovina ti gre slabo! Sedi CVEK!!! Hvala za kompliment, inkvizitor. Želim ti lep dan, če si ga v svoji zagrenjenosti in zaslepljenosti sploh sposoben imeti.

   • Ana Job

    Ker med drugim tudi nisem “hrvatofil”,kjer se za krinko vere večinoma skrivajo potomci nekdanjih razbojnikov, ti pošiljam še tole, kako mislim. Seveda ne morem narediti ovinka mimo meje in sicer :
    Svetohlinska Hrvaška nima in nikdar ni imela nič prav!
    Je pa vse, kar si je zamislila dosegla.
    V sto letih je na račun Slovencev in Slovenskih dežel iz parcele v enoviti Kraljevini Ogrski (op.Poravnava 1867) postala letos z odločbo arbitražnega Tribunala po končanem postopku sporazuma o arbitraži (šele!) subjekt mednarodnega prava. Omogočila ji je to osamosvojena socialistična republika Slovenija!!!
    Slep in zaslepljen od ideoloških škodljivcev je tisti, ki ne uvidi do Slovencev in pravoslavnih Srbov genocidne tvorbe, ki se jim pravi Hrvatska, zdaj Republika Hrvatska.
    Zgodovinsko in pravno analizirano je umetna / politična tvorba hrvatov in hrvatske inženiring delanja političnega naroda.
    Za vse trditve obstajajo dokumenti in vzročnoposledična dejstva postopkov in ravnanj.
    Spretno izrabljanje pokvarjenosti in fanatične verske blaznosti ter po 1945. (Vojaško preoblačenje pa že od jeseni 1943. naprej – ZAVNOH ( Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Hrvatske) s ponarejenim in zlaganim datumom), presedljanje v zaslombo komunizma se jim je obrestovalo in to ( tega butasti Slovenci niso zmožni uvideti!) vse na račun Slovenskih dežel (ki so bile države od davnine!) In slovenskega ljudstva.
    Hrvatov kot etnije (naroda v smislu roda) že zdavnaj ni več. Ko so pred Turki pribežali v naše kraje (del hrvatskega plemstva v spremstvu nekaj deset družin) so jim bila odstopljena posestva in kakšen dvorec v okolici Zagreba, Karlovca in Križevcev med Slovenci, Slovinci, Bezjaki…., kateri so postali njim podložni.
    V tistem času in še dolgo potem je bila in delovala “Cirkva Zagrebečka Slovenska”. S pomočjo njihove pokvarjenosti in preračunljivosti Vatikana v obrambi pred pravoslavjem (ki so ga Turki pustili pri miru !!), pa tudi za obrambo pred Islamom so bili nagrajevani.
    Nagrajevani so bili tudi vsi “Uskoki”, ki so se pritepli v naše kraje z dodelitvijo brezplačne zemlje in oprostitvijo vsakršnih davščin, da se bodo le odzvali vpoklicu na vojaško obveznost do obrambe Dežele. Ti uskoki so zatrli upor slovenskih kmetov (na Slovenjeh) kot je 5 let po uporu samo slivenskih kmetov (!) leta 1578 v svoji Kroniki napisal Ormožan Antol Vramec. To da je bil slovensko/hrvaški kečki upor je potvorba degeneriranih komunističnih oblasti, ki jim sicer narod ni pomemben, saj je njihova himna Internacionala.
    Zelo dobre podlage za “sodelovanje” Slovencev in Hrvatov so tudi v Ilirizmu, kjer so “naši” bedaki izjavljali nebuloze, kot da so “alpski hrvati” (Ivan Tavčar npr.).
    Vsop dela ozemelj, ki se sedaj imenujejo Hrvatska v državo Slovencev Hrvatov in Srbov je bil možen le z okupacijo, zato se je lahko Kraljevina Srbija združila le s slovenskimi Deželami (tako je Regent Aleksandar popravil Adreso, ki so jo potvorili Hrvati v Narodnem viječu v Zagrebu oktobra 1918!), se združil s Krajnsko, Primorsko, Štajersko, Koroško, …, parcele hrvatske in Slavonije (nekdaj Kraljestvo Slovenjeh!!) pa okupiral. In tako okupirana hrvatska je “trpela” do 2.sv . vojne , ko je to osovraženo Kraljevino Jugoslavijo izdala po dogovoru z Musolinijem, Hitlerjem in Vatikanom! Marionetna genocidna Ustaška NDH, ki je izgnala, poklala ali s pomočju jezuitov (ki so imeli v levi roki križ v drugi pa nož, označeni so bili pa z U!!) iz pravoslavnih srbov v rimokatoliške hrvate prekrstila.
    Med drugim so na območu Bosne in Slavonije (spadalo v NDH) požgali in porušili 282 pravoslavnih cerkva, kot zanimivost pa lahko omenim dogovor kolaboracije s partizami pod vodstvom komunistov (boja s partizani niso smeli sprejeti, če bi naleteli nanje so imeli povelje pustiti orožje in se umakniti). Jasno je, da je bil njihov osnovni namen etnično očistiti ozemlje NDH srbov (popolnoma enako kot 5.8.1995 v akciji Oluja podprti s strani USA).
    Potomcem komunistov je narodu (folku) uspelo oprati možgane do te mere, da je res najboljše, da Slovenci izginemo, saj si zaradi pohabljenosti in kronične lenobe ne zaslužimo imeti svoje države!
    Glede meje je kristalno jasno, da so se 1.12.1918 s Kraljevino Srbijo združile Slovenske Dežele s starodavnimi mejami po reki Dravi, Sotli, Kolpi in Rečini!
    Po Trianonskem sporazumu o miru z Ogrsko Medmurje PRIPADA Prekmurju!
    Komunisti in njih potomci ter dediči se tudi iz protifašistične Slovenske organizacije TIGR norca delajo (Trst Istra Gorica Reka), pa so se z okupatorjem spopadli źe 13.maja 1941, ki so bili komunisti še zavezniki Hitlerjeve nacistične Nemčije (sporazum Robentrop Molotov) do napada na SZ 22.6.1941.
    No in zaradi vsega tega, Kučan, Pahor, ZKS-ZLSD-SDP/ LDS, ZARES, PS in drugi derivati ostudnega lopovsko morilskega in izdajalsko lažnjivega komunizma niso hoteli in so preprečili, da bi se meja določila po mednarodnem pravu.
    Niso hoteli (dovolili) da bi bili v Memorandumu priložene tiste verodostojne listine, ki bi bile dobre za Slovenijo!!! S tem so storili kaznivo dejanje izdaje Države, vendar vedo, da jim ne bo sojeno (poznam). Spremeniti bi morali učbenike zgodovine, ki je zlagana. Malo se izobražuj še drugje, ne samo cerkveno, neuki inkvizitor, nikdar ne napišeš nič pametnega. Tega mnenja so tudi moji SDS prijatelji.

    • Lustrator

     Objektivna presoja zgodovine ni nikakršna hrvatofilija, kakor ni hrvatofobija nikakršen “čin” zavednega slovenstva in domoljubja, tovarišica Jelinčič. Je pa v luči slovenske identitete utemeljene na katolištvu in toka zgodovine precej bolj razumljivo simpatiziranje s Hrvati, kot pa Srbi s katerimi imamo tako zgodovinsko, kakor mentalitetno zelo malo skupnega, oziroma smo si v marsičem celo povsem nasprotni. Slovenci nismo bili v zgodovini nikoli deležni masovne hrvaške invazije, prav vso ozemlje, ki so nam ga Hrvati vzeli, smo jim ga pravzaprav brez izstreljenega metka podarili SAMI (!), medtem ko se Srbi že desetletja (če ne bi bilo Turkov, bi najbrž govorili o stoletjih) želijo zagospodariti celotnemu Balkanu vse do alp. Prvič se je to zgodilo v 1. svetovni vojni, ko so želeli ostale slovanske dežele dvigniti proti evropski civilizirani velesili avstroogrski, nadaljevalo z SHS-om, kraljevino Jugoslavijo, višek pa je doseglo po 2. svetovni vojni, ko so nam preko Beograjske izpostave komunistične partije vsilili umetno tvorbo “bratstva in enotnosti” SFRJ v kateri so prvo violino (bolj kot kdajkoli prej) igrali v Beogradu in s prečrpavanjem sredstev poskrbeli, da Slovenci in Hrvati ne bi zacveteli tako kot naši severni sosedje.

     Siver pa velik del zgoraj napisanega drži (ne razumem zakaj mi repliciraš z vsebinami s katerimi se strinjam), marsikaj pa ni nič drugega kot spretna manipulacija, ki je tako očitno prežeta s simpatijo do Srbov in sovraštvom do Hrvatov, da se sploh ne bi čudil, če bi bil avtor zmazka prav “plemeniti”. SDS s takšno mentaliteto nima popolnoma nič.

     • RATATA

      1.12.1918 je Regent Aleksander spremenil “Adreso” in definiral, kaj se s Kraljevino Srbijo združuje (ujedinjuje) Zemlje države SHS (zemlje po Srbsko so po naše Države). Okupirati je pa moral dele bivše celovite Ogrske (hrvatsko parcelo in Slavonijo – bivše Kraljestvo Slovenjeh, saj so tam živeli tudi Srbi.
      Hrvati so se prišlepali na starodavni državnosti slovenskih Dežel, ki jih je priznavala celo fašistična Italija in nacistična Nemčija.
      Res je, da so Srbi npr. v Celju zgradili pravoslavno cerkev, v obdobju, ko je bilo po popisu v tistih krajih le pet (5) grl pravoslavnih vernikov toda nasilni hrvati so pa s pomočjo Vatikana prevzeli kar celotno Cirkvu Zagrebečko Slovensko z vem bogastvom v posestvih in ljudstvu vred in iz teh ljudi naoravili hrvate.

     • Lustrator

      No ja, to, da za Srbe Hrvati nikoli niso obstajali, ni prav nič novega in le še dodatno potrjuje njihovo karakterno prepotentnost in “inat”, ki je med drugi tudi zakuhal (pomagal zakuhati) 1. sv. vojno, ki je imela dolgoročne posledice take, da smoznotraj umetne slovanske tvorbe v nadaljnjih 100 letih izgubili še več narodnega ponosa in identitete kot pod Germani, gospodarsko pa smo nazadovali kot da sta se nam vmes zgodili vsaj 2 atomski bombi.
      Državna eniteta oziroma kraljevina, ki je pod AO predstavljala Hrvaško je bila Trojedna kraljevina Hrvatska, Slavonija i Dalmacija. Koliko so Slavonci in Dalmatinci zgodovinsko sploh Hrvati, je sicer lahko stvar razprave, sploh če se odpravimo cca 1500 let nazaj, a po takšni logiki ne vzdrži tričetrt današnjih evropskih držav, ki so se kot zametki narodov formirale precej kasneje. Slavonijo so do 10 stoletja prav gotovo naseljevali Slovenci, a so ta področja s kraljem Tomislavom postale del Hrvaške kraljevine – torej že leta 925. Kasneje je bilo na tem področju še burno, kri se je mešala, jezik se je spreminjal, a tu ne debatiramo o etnični zgodovini Evrope, ampak o odnosu današnje Slovenije s Hrvaško (in Srbijo, če želiš).

     • RATATA

      Veš, da vem, da veš….
      Ob ujedinjenju je 1.12.1918 je bila preko Drave,Sotle, Kolpe in Rečine formano mednarodno pravno le celovita Kraljevina Ogrska!
      Hrvatski so dali ozemlja “naši” narodni veleizdajalci s tem, ko sporazumu o arbitraži … niso priložili oz.navajali le tistega, kar je formalno v mednarodno pravnem smislu potrebno. S tem je hrvatska formalizirana.
      Lepa slovenska beseda SODIT iz brižinskih spomenikov se pa kot kaže ne bo uporabila ob tej veleizdaji, saj so šli tedaj aktualni poslanci v spodnjo “gluho” sobo pod parlament!!!
      Hrvati niso narod temveč so le fanatični verniki v protisrbstvo, ki jih najmileje poimenujem “Navijači”

     • Lustrator

      “Hrvati niso narod temveč so le fanatični verniki v protisrbstvo, ki jih najmileje poimenujem “Navijači””

      Vidiš, stavki kakršen je ta, izbijejo kredibilnost in omajajo vsak argument s katerim pred tem postrežeš. Je to res potrebno? Frustracije, ki jih doživljaš (in doživljam) ob tem kar že tričetrt stoletja naša komunistična elita dela z našim edinim resničnim NACIONALNIM INTERESOM usmeri k tistemu, ki nam teh interesov ni zaščitil in ne k tistemu, ki jih je (kot vsak pravi domoljub) izposloval v korist svoje države. To debato imava že vsaj kakšno leto, ne razumem kaj ti pri tem ne da miru.

     • RATATA

      Ista cerkev, ista vera, pa tako drugačna vzgoja!
      Tako sem prišel do te teme kjer se preklate že par dni.
      To, kar sem navedel v prvem stavku je dokaz o naši različnosti (Slovenci – hrvati).
      Le privilegiji štejejo.
      Nam bi le ponižnost in kesanje vsiljevali. Domoljubov v našem parlamentu potrebujemo 46.
      Rabimo pa tudi Cerkev, ki bo odprla usta in na glas povedala resnico, četudi ne bo po volji hrvatski Cerkvi in Vatikanu.
      Če so ljudem, ki se imajo danes za hrvate v betice vtepli, da so “izvoljeno” ljudstvo, bi lahko v to prepričali Slovence kakšen teden prej in domoljubja bi imeli v izobilju.
      Morda se smilim sam sebi, ker sem nemočen, pa kaj(?) Lustriraj že “zaslužne” za vso bedo in krivico in našli se bomo pomočniki!

     • Lustrator

      Se strinjam. Končno počasi prihajaš do spoznanja (ki seveda boli), da smo Slovenci oziroma naše pomanjkanje narodnega ponosa tisti, ki jih je potrebno spremeniti. Po Hrvatih se lahko glede tega le zgledujemo. Tako kot mi so imeli tudi oni komunizem, tako kot mi, imajo tudi oni še vedno izredno močno udbovsko mrežo v gospodarstvu, politiki, medijih, izobraževanju, sindikatih, pravosodju,… a imajo nekaj kar je bilo pri nas v minulih 70 letih skoraj popolnoma izbrisano: hrvaško identiteto, ki (tako kot naša) temelji na katoliškem etosu in kulturnem izročilu in prav to je najmočnejše orožje proti komunistični raznarodovalni agendi.

      “Rabimo pa tudi Cerkev, ki bo odprla usta in na glas povedala resnico”

      Cerkev smo ljudje. Dokler pa ti ljudje tako kot vsi ostali nekritično sprejemajo laži, ki jim jih servirajo mediji, bo tudi cerkveno občestvo podobno ostalemu prebivalstvu – eni so socialisti, drugi pa krščanski socialisti, v končni fazi pa oboji volijo podobno. Sam se v svojem okolju (seveda tudi med kristjani) trudim za to, da bi se tudi katoliki prebudili iz 70letnega spanca in postali aktivni državljani, kar nam ne nalagajo le nepokopane kosti naših prednikov, ampak tudi sam evangelij. Imamo pa še dolgo pot do tja…

     • Ana Job

      Ratata ni zafrustriran, je moški kakršen ti nisi bil nikoli in tudi nikoli ne boš. Rit mačistična in nesposobna, normalne komunikacije z žensko, ki ni vaša ta črna sploh nisi sposoben. Do pet Ratataju ne sežeš v domoljubju, pa tudi v vsem drugem ne, ker te berem. En bolan, star nakladač si.

   • Ana Job

    Tudi tebe je zanimivo opazovati, kakšne primitivne pravljice za lahko noč kvasiš. Sicer pa v cerkev se staka ogromen denar, preberi si predvčerajšnji članek iz hrvaškega časopisa, ki se hvali o tem. Res lopovsko do konca! Nismo vsi SDS člani privrženci Ljudmila. Nova Slovenija bo odpadla kot knof od gat, še noter ne bo prišla v parlament. Itak pa smo na shodu SDS Ljudmilo izžvižgali, pa ne samo jaz. VSI!!! Pravi domoljubi Ne podpiramo Vatikana, ampak svobodno Slovenijo in napredek!

    • marta

     Oprostita, da se vtikam!
     Ana mi lahko napišeš o katerem časopisu ( in vsaj približen naslov članka )pišeš tule . “Sicer pa v cerkev se staka ogromen denar, preberi si predvčerajšnji članek iz hrvaškega časopisa, ki se hvali o tem. ”
     Bi ga rada prebrala pa ne najdem.
     hvala

     • Ana Job

      Bom poiskala.

     • marta

      hvala.

    • Lustrator

     Ko naletiš na kakšno takšno “pravljico”, se kar oglasi, nimam nobenega problema razložiti besedo za besedo, če vidim da je na drugi strani nekdo, ki ima dejansko namen konstruktivno razpravljati in ne zgolj žaliti ali provocirati.

     Floskul o bogatenju Cerkve ti poročam, da se začneš izogibati, če želiš kot rdeči agent na tem portalu še obdržati masko domoljuba, saj je vsem demokratom kristalno jasno kdo je edini del prebivalstva, ki mu gre v nos premoženje, ki ni v lasti partije. Seveda ima Cerkev ogromno kapitala, saj je vendar daleč največja skupnost na svetu, sestavljena iz cerkva celotnega sveta, imaš s tem kakšen problem? za razliko od ostalih velikih svetovnih skupnosti, pa Cerkev zna tudi varčevati, vzdrževati in oplajati to premoženje in to je tudi razlog, da je edina večja organizacija, ki ji je uspelo po tolikšnem času obstati brez enega samega bankrota. To, da gre večina denarja za pomoč ubogim po svetu, obnovo najpomembnejših kulturnih spomenikov človeštva in duhovno rast človeštva, te najbrž niti ne zanima, saj so to področja, ki jih komunistični pogani in brezbožni ateisti ne poznate najbolje.

     In še enkrat prosim, da se ne razglašaš za pristaša SDS, saj se od njihovih načel razlikuješ prav toliko kot kakšen Hanžek in zares površno te mora brati tisti, ki naseda tvoji samoopredelitvi. Mimogrede -v SDS-u ni nobenega privrženca Ljudmile, sicer ne bi bili SDS-ovci, je treba to posebej poudarjati, da ti bodo ljudje verjeli, da si “ta prava”?

     “Ne podpiramo Vatikana, ampak svobodno Slovenijo in napredek!”
     Hmm, kje sem to že slišal?

     Raje odnehaj, vse maske ti bodo odpadle v enem samem topicu.

     • Ana Job

      Res bedasto, značilno za pristaša nove Slovenije in ta črnih. Hvala inkvizitor za to brezvezno klaftranje, ki je zame nično. Tvoje razmišljanje je v nasprotju z miselnostjo SDS.

      Ničnega klaftranja in tvojih groženj ne mislim poslušati, cerkev bo v prihodnosti padla in nadaljnjo boste izgubljali vernike, ker vašim bednim grožnjam o peklu, ne verjame nihče več.

      ŽIVEL SDS! ŽIVEL JANEZ JANŠA!

      ŽIVEL SAMSARA, eden redkih Inteligentnih ljudi na tem portalu!

     • Ana Job

      Cerkev je HUDIČEVA pogruntavščina! Cerkev bo padla, zaradi svoje zahrbtnosti in umazane grabežljivosti! Cerkev sodeluje že vsa leta z mafijo!
      Cerkev nima z Jezusom popolnoma nič!

      Domoljubje nima ničesar s skupnega s cerkvijo, ti prekleti vatikanski agent!!!

     • marta

      Ana, Ana – predaleč si šla.

     • Ana Job

      Iz nobene knjige ne črpam znanja to nakladaš. Ker takšna znanja niso zapisana. Zdravim živali, dušo ljudi.

      Vatikan je vsa leta pral denar za mafijo in dajal odvezo najhujšim morilcem. Vedno bom zagovarjala svoje interese, nisem noben “cirilpucko”.

     • marta

      Ne nakladam,
      nekje si omenjala neko zgodovinsko knjigo, ki ji je uvodno misel napisal Zmago Jelinčič. Se motim ?

     • Ana Job

      Nikoli nisem imela nobene literature iz katere bi lahko črpala kakršnakoli znanja, cerkev je zapisano stoletja uničevala. Črpanja energij iz narave cerkev ne uči,pa bi lahko ker ljudi zdravijo.

     • marta

      Obstajajo znanstveni dokazi o teh “energijah”, da je to res ?

      Stara zaveza govori o zdravnikih:
      Sir 38,15 Kdor greši zoper svojega Stvarnika, naj pade zdravniku v roke.

     • Ana Job

      Na BLOCKED GRESTA VIDVA OBA FANATIKA. POJDITA RAJE, KAJ PAMETNEGA DELAT! ČAS JE DENAR!!! Ne morem več poslušat tega zanikanja. Res ste taki kot vas opisujejo. Cerkev daje odveze najhujšim kiriminalcem. Stoletja je sodelovala z mafijo.

     • marta

      :)))
      Kako pa veš, da sem fanatik ? Prva si, ki si mi dala to nalepko.
      Imaš, kakšen znanstveni dokaz za to ?

     • Ana Job

      Na blocked si. Beri se malo in poglej kaj si mi poslala. Od zdaj naprej te ne vidim več.

     • marta

      Ana,
      jaz te ne bom blokirala, ker te imam kljub temu rada.
      Ti pa kakor želiš .
      Sem doživela v življenju že marsikaj, hujšega pa sem preživela.

      Vse lepo ti želim in Mir s teboj !
      Moj Bog je Ljubezen, je Odpuščanje in je Usmiljenje.

     • Ana Job

      Hvala Marta, za razumevanje. Lep dan in brez zamere.

      Povezuje nas domoljubje in cerkev ne sme biti za to ovira. Vsi imamo pravico, da se borimo proti komunistom, če pa inkvizitor tega ne razume, pa kaže to na njegovo zatrtost.
      Spoštujem te, Marta. Lp

     • marta

      No, jaz pa sem se že šla na Kan… potožit. :(

     • marta

      Da je Cerkev uničevala uporabno in zanimivo literaturo, nisem še nikjer zasledila, “škart papir” pa najbrž uničujejo tudi oni, kakor tudi mi vsi ostali, kam pa bi drugače prišli, če ne bi.
      Ne vem, če si bila kdaj v kakšni samostanski knjižnici. Jaz sem bila pri kapucinih. Neverjetno kakšne zakladnice starih spisov ohranjajo.
      V samostanske knjižnice zahajajo radi tudi zgodovinarji, ker tam najdejo marsikaj, ko tega ne najdejo nikjer drugje.

     • Ana Job

      Na to temo sem veliko prebrala, cerkev je v srednjem veku uničila zelo veliko dragocenih zapisov s tem se strinja tudi moj prijatelj baldeagle. Zaključenem razpravo.

     • marta

      Mene bolj skrbi, kaj vse je bilo uničeno po naši osamosvojitvi pa ne od strani cerkve. Za mnoge nepopravljiva škoda, zaradi česar nosi(mo) marsikdo – še ta trenutek živeči Slovenec, Slovenka težke posledice in za katere vzrokov-razlogov, ne bomo nikoli izvedeli. To je tragedija in ne neki spisi izpred 1000 let.

     • Ana Job

      Tukaj se strinjam s teboj.

     • Lustrator

      Upam, da bo Bog milosten s tabo, ker je zdaj jasno da nisi uravnotežena osebnost in dvomim, da se zavedaš kaj sploh govoriš. Zameril ti ne bom, bom pa prijavil vsak komentar v katerem javno žališ verska čustva katoličanov. Bodi srečna, da živimo v ateistični sekularizirani družbi, ki ti daje “pravico” tovrstnega sproščanja notranjih demonov, a se vseeno raje brzdaj, kolikor se sploh lahko. Kdo drug morda ne bo toliko toleranten.

   • Ana Job

    Ta črni bi dali Vatikanu najlepše dele slovenske zemlje. Kakšen cirkus ste pa na Bledu mislili zganjati? Da so čolnarji pričeli stavkati ko si je župnik zamislil, kar motorno ladjo, kjer bo cerkev imela linijske prevoze po polovični ceni? Otok ima tudi cerkev v lasti in kakšen denar se staka tja? Ne folgajo! Prodajalke pa plačujejo slabše kot najboljši sosed, ki zares slabo plačuje. Ljudje so vas spregledali, kaj počnete!!! Vsaj pravi domoljubi ki smo za JJ. Na volitvah vam je odklenkalo!!! Pa Se lahko postavljate tukaj na glavo kolikor se hočete!!! Polno glavo vas imam, fanatiki nori!

    • Lustrator

     Oprosti, a tudi sanja se mi ne kaj si hotela povedati s tem komentarjem. Te afriške slovenščine nikoli nisem obvladal.

     • Ana Job

      Jasno, slovensko je napisano, cerkvenim parazitom v poduk, ki so poskušali poleg blejskega otoka zavzeti po blejskem jezeru še promet z glasno, motorno ladjo, ki jo je financiral Vatikan, da bi pletnarjem odžirali zaslužek . Pletnarji so se odločili, da ladjo pogoltnemu župniku odnesejo na suho ali mu jo naluknjajo.

     • marta

      Sem katoličanka, imam vse zakramente, hodim k maši, trudim se živeti tako, kot je normalno pričakovati od vsakega normalnega in moralno neoporečnega človeka – ne lažem, ne kradem in ne počutim se “PARAZIT” Katoliške cerkve.

      Užaljena in globoko prizadeta sem z zgornjim komentarjem !!!

     • mannuro

      Marta, le zakaj se čutiš ti prizadeto? Pohvalno, da se trudiš živeti po nekih normalnih normah. Potem nisi slab človek. Problem je, da tisti, ki furajo organizacijo, se ne trudijo v tej smeri. Tisti si zaslužijo besedo parazita. Sam sem imel priložnost na svoji lastni koži skusiti, dvoličnost duhovščine, k sreči edino skozi posel. Pa še danes ne vidim razlike med duhovščino in Jankovićem. Res ne.

     • Ana Job

      Točno, manurro!

     • marta

      mannuro, lepo da priskočiš prijatelju v sili na pomoč, je človeško in je tudi krščansko, ampak tule – ŽAL – mislim, da Ana ne potrebuje advokata.

      Tudi tema ni namenjena obračunavanju, streljanju puščic in napenjanju mišic proti Katoliški cerkvi in njenim vernikom.
      Zakaj “pravoverni neverniki” vedno napadate le Katoliško cerkev in njene člane, čeprav so v Sloveniji še druge cerkve, ali vsaj njihovi pripadniki : več Protestantskih, Evangeličanska, Pravoslavna, Islam, Judovska, številne orientalske……še druge krščanske….?
      Ko pa se (marsikateri) človek, ki je bil vse življenje proti veri znajde pred trenutkom, ko bo moral stopiti pred Večnega sodnika pa se v njem zbudi………tisto, čemur običajno rečemo “vest”……. “KAJ PA, ČE JE LE RES ? …. no pa za vsak slučaj…….
      Kako žalostno, kako egoistično, kako koristoljubno, kako bedno. :(

      pa Hvala ljubemu Bogu, da se človek odloči tako, ker mogoče pa ga le doseže božja milost, BOŽJE USMILJENJE, ker naš Bog, je Ljubezen, je Odpuščanje in je Usmiljenje !
      Mir s teboj !!!

     • mannuro

      1. Nisem nikomur advokat in niti nočem to biti. Bilo bi smešno, če bi poskušal kaj takega.
      2. Moje mnenje okrog vere in verujočih je pač moje mnenje in osebno nikogar ne napadam. Dam pa Ani v marsičem prav.
      3. Osebno bi bil zame največji greh, če bi govoril proti moji krščanski kulturi – izročilu mojih prednikov. Krščanstvo mi je v marsičem zelo blizu, že zaradi razmišlanja, vendar ne verujem v uradni koncept utanove, ki razglaša uradno verzijo, za edino pravilno. Tisti, ki pa to razglašajo za sveto, se pa tega ne držijo.
      4. Moja kritika še ne pomeni napad na kogarkoli. Kritika je včasih dobrodošla, če jo tudi tako jemlješ. Napad bi pomenil, če bi bil žaljiv. Mi lahko to očitaš?
      5. Če veruješ v boga v sebi, ki ga ima vsak – modrost, odgovornost in vest, se mislim ne rabim bati nobenega Večnega sodnika, ker bom sojen po mojih dejanjih in ne prepričanju. Bolj se lahko boji nekdo prepričan, da bo sojen po svojih napačnih prepričanjih.
      6. valja to za vse enako.. neglede na vero in prepričanje.

     • Ana Job

      Parazit je zame institucija, ne pa navaden vernik, ki daje denar v njihovo malho za poslušanje božje besede. Tudi jaz živim od svojega dela in si sama plačujem prispevke in še ideje moram imeti, da obvladujem konkurenco.

     • marta

      Vse je prostovoljno.
      Mene ni še NIHČE in NIKOLI z ničemer IZSILJEVAL.
      Cerkev ne pobira članarine, kot to počno vse posvetne institucije pa obstaja že preko 2000 let in bo še obstajala, je Apostolska in Jezus je pred smrtjo dal obljubo, da “Njegove Cerkve, peklenska vrata ne bodo nikoli premagala”
      – Jezusova beseda, do danes ni bila še nobena prelomljena.

      Hudič, oče laži in vse prevare je močan, ampak Gospod je MOČNEJŠI !!!

      Aleluja !!!

     • Ana Job

      Danes smo priča na televiziji mednarodnemu PEDOFILSKEMU ŠKANDALU V AVSTRALIJI, kjer je najvišji kardinal skupaj z drugimi duhovniki zlorabljal otroke! Avstralci organizirajo množične proteste, ker želijo da mu sodijo v Avstraliji ker se je umazan prašič skril v Vatikan, ki pedofilijo zagovarja. CERKEV KOT INSTITUCIJA JE STRGANA Z VAJETI, KOT PODIVJAN PES!!!! Ubogih vernikov mi je žal Jezus je učil dobrih stvari, ti pogoltni, malopridni ljudje iz institucije VATIKAN D. O. O. pa so veri, dali slab grenak priokus.

      MOLIMO ZA ZLORABLJENE ŽRTVE PO VSEM SVETU, MARTA, KI SO JIH ZLORABLJALI CERKVENI DOSTOJANSTVENIKI!

      ZDRAVA MARIJA MILOSTI POLNA GOSPOD JE S TEBOJ BLAGOSLOVLJEN JE SAD, TVOJEGA TELESA JEZUS. SVETA MARIJA, MATI BOŽJA, PROSI ZA NAS GREŠNIKE, ZDAJ IN OB NAŠI SMRTI.

      AMEN

      (in še rožni venec za grešnega kardinala, sprevržena pedofila)

     • marta

      Tole sem pred nekaj dnevi zasledila ja.
      ŽALOSTNO, ampak Cerkev to obsoja in razkrinkava, medtemko je tega zelo veliko in še več izven Katoliške cerkve in, kar je najbolj GROZNO – dogaja se celo v družinah, ko so lastni otroci žrtve svojih staršev.

      Ana,
      ker te imam rada in imaš zdaj najbrž malo več časa, ti bom tule pripela v pdf in dva posnetka iz iz youtube
      Knjigo, ki jo je napisala – mlada, sodobna kolumbijska zobozdravnica Gloria Polo, ki je doživela udar strele.
      V njej nam zdravnica odstira pogled na življenje po smrti.
      Je zelo pretresljiva izpoved njenega življenja v današnjem modernem svetu,
      o pasteh, ki jih ponuja današnji svet mlademu človeku in njenega »potovanja«
      do žrela pekla, sodbe in božjega usmiljenja do nje same.

      http://www.molitev.net/gloria-polo/Strela_me_je_zadela.pdf
      Gloria Pollo – Zadela me je strela

      Nekateri pravijo, da se veliko stvari vzporeja s knjigo »Življenje po življenju« avtorja Mody. Jaz je te še nisem brala, le nekaj misli, sem in tja iz časopisov.
      Drugi spet ugotavlja in pravi, da ti odpre pogled v globino proti peklu, ti odpre oči za vsakdanje napake in te opomni, da tudi misli niso nedolžna stvar, temveč si je treba vsak dan in ob vsakem času prizadevati za dobro….

      Tole je iz Loga: https://www.youtube.com/watch?v=-JWOhT7Nw8g

      Tole pa iz Ljubljane: https://www.youtube.com/watch?v=ynjLN4hERIA

      Lep dan in vse dobro !

     • Ana Job

      Pozdravljena Marta, z zanimanjem si bom poslano pogledala, ker me te stvari zanimajo. Vesela sem.

      Iskrena hvala in lep, prijazen pozdrav.

      Takšne stvari so mi pa zanimive, vidiš. :-)))

     • marta

      Malo sem bila v zadregi – sem pa tudi pomislila na to, da te bo mogoče zanimalo.
      Jaz sem to knjigo prebrala in posnetke parkrat poslušala.
      Saj sta posnetka po vsebini približno enaka, ne pa čisto enaka, ker govori po spominu.

      Hodi po vsem svetu, kamor jo povabijo in je povsod zelo lepo sprejeta.
      Za predavanja ne zaračunava nič, menda želi le za stroške potovanja, ker živi le od plače zobozdravnice, ker še vedno opravlja službo.
      Če ji kje vsilijo več, kot za stroške potovanja pa baje podari v dobre namene .

      Lep dan in vse dobro želim !

     • Ana Job

      Takšne stvari me zelo zanimajo, z veseljem preberem, poslala sem še mami, ker njo tudi zanimajo te izkušnje, ker je bila po kompliciranem porodu v komi in so mislili, da ne bo preživela. Če boš imela še kdaj, kaj podobnega, se priporočam. Te nerazložljive izkušnje ljudi me res zanimajo in na to temo ogromno berem.

      Prisrčen pozdrav in vse dobro tudi tebi! :-)) ♥️

     • marta

      Tudi mene takšne stvari zelo pritegnejo. Ljudje raziskujemo do smrti.
      Sem vesela, da te zanima in pozdrav tudi tvoji mami.

      lp

     • Ana Job

      Hvala, za pozdrave Marta. Moramo enkrat pri “nas” eno debato o tem naredit. Tema je izjemna!

      Bodi lepo. ☀️

     • Lustrator

      Še enkrat; kristalno mi je jasno, da si tako kot tvoji ideološki tovariši želiš Cerkvi odvzeti vse kar ima, vključno z blejskim otokom (ki kajpak navkljub na njen postavljeni cerkvi pripada starim udbovcem in pletnarjem, vsaj tako pravijo stoletne bukve!), pa ne le Cerkvi – vsem nasprotnikom revolucije; prav imajo, kaj pa se upirajo bratstvu in enotnosti, kajne! Kristalno mi je tudi jasno, da tržnega gospodarstva kot tovariš ne razumeš in se ti zdi samo po sebi umevno, da imajo pletnarji monopol nad prevažanjem turistov po jezeru po sprevrženih oderuških zneskih, ne razumem pa zakaj to svoje nerazumevanje tako ponosno javno razkazuješ, kot da bi šlo za nekaj občudovanja vrednega.

     • mannuro

      Cerkev naj se ukvarja z svojim naukom, ne pa z poslovanjem. Če še ni jasno, to bo tudi njen pogreb in pogreb naše civilizacije, ki temelji na njenem nauku. Cerkev so ljudje in ne duhovščina. Bog denarja ne rabi, Cerkev je pa to že davno pozabila!

     • Lustrator

      Cerkev deluje na zemlji, kjer za preživetje potrebujemo TUDI materialna sredstva, o tem je učil tudi Jezus in raznorazna ezoterična mistična gibanja, ki so zanikala materialno plat človeka so bila zaradi tega že v samem začetku razglašena za apokrifna, saj zanikajo pomen (tudi materialnega) stvarstva, torej Božjega dela. Denar sam neposredno Bogu ne koristi, je pa lahko (kakor vse drugo) blagoslov, če se ga uporablja v prave namene. Če Cerkev ne bi s svojim premoženjem gospodarila smotrno in ga (v skladu z Jezusovo priliko) množila, bi ji ga že zdavnaj zmanjkalo, kar bi pomenilo, da bi naenkrat večina svetovnega prebivalstva potrebnega pomoči ostala brez nje, da bi propadla vsa velika umetniška dela, svetišča, rokopisi, knjige,…, da se ne bi izvajali več programi misionarstva, veroukov, duhovnih vaj, koncertov, razprav, dokumentarcev, knjig, simpozijev, druženj,… Znotraj Cerkve, že znotraj vsake župnije poteka na stotine, če ne tisoče aktivnosti, ki jih ni mogoče kvalitetno izvesti brez denarnih sredstev in tudi te aktivnosti (kakor vse prej našteto – od umetnosti, literature, infrastrukture) so tiste, ki ohranjajo našo skupnost živo, močno in povezano. Denar oziroma premoženje ni in ne sme biti nikoli cilj, pač pa SREDSTVO za uresničevanje evangelizacije, ki je osnovna vloga/cilj Cerkve, torej vsakega kristjana. Tudi sreča v našem zemeljskem življenju, v materialnem telesu ni CILJ vsakega kristjana, ampak zgolj SREDSTVO, da pridemo do Njega h kateremu smo poklicani.

     • Ana Job

      Katastrofalna definicija! Zlagana do konca! Seveda vatikanski kardinali potrebujejo 400 kvadratov in ferarrije. In zlorabljanje otrok potrebujejo in pri tem se povezujejo v verige. Malo tv vštekaj, ne samo tukaj čepet in boš slišal najnovejšo masovno afero zlorabljanja otrok.

     • Lustrator

      Ne hvala, Pjongjang TV-ja ne gledam – če bi se želel poneumiti na stopnjo, da imam lahko sproščene šank debate s kristianofobnimi slovenclji, bi raje uporabil metodo butanja z glavo ob steno. Bi bilo manj žaljivo za moj intelekt.

     • mannuro

      Jezus bi verjetno na to odgovoril, kot je farizejem, ko so ga skušali – “‘Dajte torej cesarju, kar je cesarjevega, in Bogu, kar je Božjega’ (Mt 22,21)”.. z vso razlago, ki spada zraven. :)

      .. pa ne prosim pozabiti, na tisti sklad, ki gre za zatušanje in vzdrževanje, nezakonskih otrok. Tisto Cerkev tudi priznava. Nekako ne sovpada z navkom o celibatu.

      Problem je, ker z denarjem in premoženjem upravlja Cerkev in ne verniki – večina, ki tvori cerkveno občestvo. Krovna organizacija so samo animatorji.

      Da zaključim. Ne gre za sovraštvo do vere. Gre zato, da se Cerkev opozarja, da je čas, da popuca med svojimi vrstami in se prične ukvarjat s tistim, za kar se sami čutijo poklicane. Enostavno je preveč lumparij in to je razlog, da si boste sami krivi, da boste po hitrem postopku, zaprli štacuno. Ljudje danes niso več tako naivni, kot 50 let nazaj. No, večina :)

     • Lustrator

      Če bi pozorno prebral ali razumel moj komentar, mi ne bi v odgovor postregel s tem citatom, saj sem v zadnjih stavkih jasno definiral čemu služijo materialne dobrine – ne gre za darove Bogu, ampak za orodje, ki pomagajo ljudi pripeljati k Bogu.

      Glede na ostale branjevske floskule, ki si jih nastreljal v tem komentarju in na zavedanje, da je takšnega “mnenja” ogromno ljudi, trdim ravno nasprotno: ljudje danes so neprimerljivo bolj naivni kot pred 50 leti. Danes namreč dostopnost informacij ne pomeni večje informiranosti in neodvisnega mišljenja ljudi (govorim o večini – raji), ampak ravno nasprotno – ob poplavi informacij je večina nehala kritično razmišljati o njih in jih brezpogojno sprejema za resnico. Mediji pa so (tako kot žal tudi “literati”) zaradi večje konkurence pričeli pisati še bolj senzacionalistično, “na prvo žogo” in celo popolnoma zlagano, da bodo le masi ljudi postregli z bolj šokantnimi zgodbami od konkurence. Komentar kakršen je tvoj (ki presojaš bogastvo Cerkve, njeno gospodarjenje in celo celibat – najbrž pa tudi pedofilijo in še kaj bi se našlo v arsenalu “baba čula baba rekla” šank debaterjev) je tipično gledalo današnje površinske zahodne družbe, ki ravno zaradi tega (nezmožnosti oziroma nehotenja razmišljanja z lastno glavo) tone v vse globljo dekadenco, kar pelje kolektivni samomor zahodne civilizacije.
      Svetujem ti, da o “lumparijah” s katerimi tu tako vehementno bičaš Cerkev raje preštudiraj iz kakšnih zanesljivih in strokonvnih virov in ne rumenih tabloidov, potem pa se bova lahko pogovarjala na nivoju, ki si ga takšne obtožbe zaslužijo. Dogovorjeno?

     • mannuro

      Ha! lej ga farizeja! Jaz o veri, o BOGU, ti pa o dnarju / ali orodju po tvoje! Ravno zato sem ti to napisal! Če bi DOJEMAL veličino citata, potem ne bi tega pisal. Se sprašujem, če se pogovarjava o istem bogu. PRAVI BOG, ne potrebuje “orodij”! PRAVI BOG kliče ljudi, da širijo njegovo besedo. In ljudje, prepoznajo njegovo RESNICO.. V svetem pismu jasno piše: Kjer sta namreč dva ali so trije zbrani v mojem imenu, tam sem sredi med njimi.. Ni not napisano, da bo širil RESNICO princ v rdečem Ferrariju, mladi verniki se bodo pa morali obračati proti zidu, da bo njihova danka na varnem. PRAVI BOG je resnica, zanikanje resnice pa je laž. Tvoj bog pa je POHLEP. O tistem se pa lahko drugače pogovarjava. Samo najprej boš moral imeti malo drugačnih znanj, da boš lahko opravičeval svoje lumpe. Jasno? :)

     • Lustrator

      Se samo delaš, da ne razumeš ali dejansko ne razumeš? Najprej je izgledalo kot prvo, zdaj ko si to svoje dojemanje še obrazložil, pa se nagibam k slednjemu… Zanimivo pa je tvoje zmerjanje s farizeji, čeprav se je celotna debata začela prav s tem, ko si vehementno brez kakršnihkoli argumentov ali stvarnih dokazov (tabloidno nakladanje in vsegliharsko zlivanje sovraštva po katolikih to pač ni) zalučal ne le en kamen, pač pa celoten plaz po duhovnikih, redovnikih, celotnemu Vatikanu in celotni katoliški Cerkvi. Krona farizejstva pa dobesedno zablesti, ko meni nič tebi nič izrečeš “Tvoj bog pa je POHLEP.”

      Se sploh zavedaš svojih besed ali te preveč ženeta sla po zaplenjanju tujega premoženja in sovraštvu do krščanstva, tako kot vsakega pravega komunista?

     • mannuro

      Lej, zate bolj preprosto – za tvoj način primerno, pa sem potem s tabo zaključil. Ne dojemaš, ne bereš, kar ti človek napiše. Zaslepljen si tako, da ti že, kar škodi. Svet in živlenje ni črno-belo, kot ga slikaš ti tukaj, ima miljone barv in različnih odtenkov. Torej, daj si plašnike dol in začni gledati in dojemat okolico. Od rojstva, do mojega 16 leta sta mi versko fanatična starša prala možgane, z vašimi dogmami. Z biblijo in vašo enosmerno miselnostjo. Tako, da vedi, da sem dodobra podkovan in dobro razumem, kaj govorim. Samo od tistega momenta, ko sem se “odcepil” od tiste norišnice, dojemam vero čisto drugače in vidim čisto drugače in mi ni več breme, ja – po vaših regelcih, nisem veren – Vsekakor pa verujem v tisto, kar uči nauk. Cerkev, ustanova, je gnila. Vere ne boste uničili, boste pa sebe – ker ne upoštevate Boga. To je pač logika, in Bog pa je vedno najbolj logični odgovor in ne neka zagamana filozofija, pisana na kožo tistim, ki jo širijo.

      Morda zate bolj primerno napisano, da boš razumel. Če bi živel Frančišek Asiški danes, bi te verjetno zgrabil za ušesa, te zvlekel na cesto, in te v tistih opankah, zbrcal – pa čeprav verjamem, da bi se potem še dolgo postil, za svoj greh, ampak ne zato, ker te je zbincal vkup, ampak ker se je spozabil.

      Kot sem rekel, za zaključek. Če, pač tega ne boš dojel, se obrni na svojega boga. Morda ti bo on lahko pomagal. Midva pa sva zaključila.

     • Lustrator

      ” Od rojstva, do mojega 16 leta sta mi versko fanatična starša prala
      možgane, z vašimi dogmami. Z biblijo in vašo enosmerno miselnostjo.
      Tako, da vedi, da sem dodobra podkovan in dobro razumem, kaj govorim.”

      Če bi prej omenil, da se pogovarjam z osebo, ki je ostala pri privzgojeni otroški veri 16-letnika (kar dokazuje, da si “dodobra podkovan in dobro razumeš kaj govoriš”), bi mi (in si) prikrajšal kar nekaj časa, saj bi tudi svoje odgovore prilagodil nivoju pubertetniškega upornika, ki je pri 16 letih v vsej svoji strokovni podkovanosti in življenjskih izkušnjah razmotril ves srž katoliške vere in razsvetljensko ugotovil, da preko miljarda vernikov in intelektualcev že stoletja zmotno zahaja v “tisto norišnico”.

      Hvala za to češnjico na vrhu torte – če ne drugega, moram občudovati tvojo iskrenost. Brez skrbi, še kdaj se bom obrnil na svojega “enosmernega” Boga in molil tako zase kakor zate – izgubljeni sinovi so mu še posebej pri srcu. Verjamem, da se boš nekega dne vrnil in se morda celo spomnil tega komentarja. Jaz se ga vsekakor bom še nekaj časa :)

     • Ana Job

      Niti eden od pletnarjev ni komunist. Pošteno plačujejo davke. Ropotajoča vatikanska barka z motorjem pa res ne paše na jezero! Blejski župnik je tolk požrešen, da bi lasten drek požrl, če bi imel, kaj od tega. Ga vsi zelo dobro poznamo kako pridobitniško je usmerjen.

     • Ana Job

      Lustrator, kot nasprotnika te spoštujem! Nisi hinavec. Nož mi vržeš naravnost in ne v hrbet. Pri meni nisi blokiran. Blokiranega imam samo enega hinavca, ki mi meče nože v hrbet po drugi strani pa mi govori, da me ima rad /a in me ovaja.

      To sem ti hotela povedati. Vrhunski nasprotnik si, vsega spoštovanja vreden. Čestitam. :-). Zaključujem težko debato, imaš dobre pomagače, kot pa si videl imam tudi jaz svoje zagovornike, ki me spoštujejo.

   • mannuro

    Ko zmanjka argumentov.. potem, diskriditacija?!?

    • marta

     Imaš argumente ? Navedi jih !

     • mannuro

      To leti na Lustratorja in na njegovo nekulturo. Kaj imaš tukaj argumentirat? Preberi si njegov komentar in ga presodi v luči poštenosti, to je tisto, kar zagovarjaš. Pa bodi poštena! Eno je diskusija, drugo pa diskriditacija in žalitve.

     • marta

      Dragi mannuro, prav enako velja moj nasvet tebi !

      Ne morem vsega prebrati, ker je tega preveč in tudi se stvari ponavljajo.
      Bom zaključila to neprijetno in utrujajočo debato z delčkom modrosti iz bogate Prešernove poezije:

      “……Pustite péti mojga slavca,
      kakor sem mu grlo stvaril. …….”

      Mir z vami vsemi !!!

     • mannuro

      Kjer ti dam prav, ti dam prav. Jaz tudi ne berem vseh teh “litanij”.. vmes postanem pozoren na kakšen komentar. Ostalo pa delo.
      Lep dan, tudi tebi!

     • Ana Job

      Njegov komentar je usmerjen proti ženskam, zagotovo ima z ženskami precej težav, je prava mačistična zver, jezna, ker jo pri komentiranju preseže, navadna drobna punca, z ostrim jezikom. ;-))

     • RATATA

      ….in močnimi stegni….

     • Ana Job

      Ja, to pa samo ti veš! ;-))

     • mannuro

      .. in en bo danes dobil malo daljša ušesa :)))))

     • RATATA

      Aaauuuuu bo rekel ;-)

     • mannuro

      ha ha .. no, nevem. lol Meni se zdi samo čudno, da se pikata. Če je temu tako, potem ne ve kaj zamuja. Moja pokojna in moja sedanja, obe za glavo nižji, in pol manj kilaže od mene..Pa ne, da sem debel :) Strup je vedno v malih flaškah in ja, včasih se upravičeno počutim v manjšini. Samo, če ne bi blo tako, bi blo pa dolgčas! Kako gre že tista? Prenesi, v kolikor si ded :-))))))))

     • Ana Job

      Ne vem, zakaj poskuša druge obračati proti meni,ko sem prej brala. Vbil si je v svojo inkvizitorsko glavo, da sem rdeči agent Jelinčič. Mislim, da ga daje paranoja. Kot čutim sem pa, čedalje bolj prepričana da gre za frustriranega geja, ki je šel za duhovnika in je vprašljiv njegov odnos do otrok, ker tolk zagovarja pedofilijo. Na rep sem mu stopila. Pedofilija je njegova šibka točka. To ga je že zadnjič razkačilo. Zdaj pa poslušam dnevnik o avstralski aferi kardinala in več deset duhovnikov, ki so sodelovali v orgijah z otroci. Ljudje besno protestirajo. Hočejo LINČ!!! Lp

     • mannuro

      Nevem, že od ponedeljka imam tukaj strogi post od medijev (avstrija), ker navadno zjutraj ko ob 5h štartam s pripravami na delo, me do sedmih popade slaba volja, ko slišim kup praznih floskul. Ti tukaj so tudi vredni greha. Zdaj bodo bolitve in kar tekmujejo, kdo bo povedal, kaj bolj bistroumnega! Bom pa sedaj se malo naredil pametnega.. upam, da ne bo potem slišat krikov! ;))))

     • Ana Job

      Prisrčen si manurro in brihten. Dobronamerne tekste imaš in nikdar nisi nesramen do nikogar. Nimaš ozkega pogleda ampak gledaš iz širše perspektive, vidi se ti, da si po svetu in da si dal skozi nekaj stvari. Slovenci se bomo med sabo zgrizli do kosti. Najhujši so pa farji in komunisti. Že včasih so rekli stari ljudje:”Boj se farja in žandarja!” Oboji imajo izjemno strupen jezik,kot opažam. Bodi lepo in se posveti lepšim stvarem. :-))

     • mannuro

      No, hvala.. čeprav bi tukaj rekli, da mi ne meči cukra v rit, ker bo to zmešalo mojo obdukcijo! :))) Žal, rekel bom sam, da glede “kavbojcev” in “indijancev” imaš prav.. lep večer.. morem “otroški vrtec” dat spat, to pa ni enostavna naloga :))))

      P.S. Pa, bodi milostna do ušes od “Ratata”.. lol.. jaz bi bil po rebrah že plavi. ;))))

    • Lustrator

     Glede tega si lahko povsem brez skrbi. O tej temi lahko z resnim in konstruktivnim sogovornikom (kar psevdonim Ane Job niti približno ni) neprekinjeno razpravljam ure, dneve ali mesece brez bojazni, da bi mi začelo zmanjkovati streliva. Z Ano (oziroma agentom, ki se skriva za tem nickom) sva imela tu že kar nekaj ping ponga, kar lahko mirno preveriš v zgodovini mojih komentarjev, česar pa pri Ani ne moreš storiti, ker ima svoj profil (kot velika večina rdečih uzurpatorjev na tem portalu) zaklenjen. Bili so časi, ko sem nivoju primitivnih sikačev repliciral z dolgimi razpravami, a sem ugotovil, da je to v veliki večini popolnoma brezplodno – približno tako kot če bi prenašal vodo v sodu brez dna. Je pa Ana eden takšnih primerkov forumskih trolov, kjer ni potrebno niti kaj dosti replicirati, saj že sama po sebi nasuje toliko paradoksov in klasičnih komunističnih parol, da le tisti najbolj površni bralci ne pogruntajo ideološkega ozadja. Ampak glede na to, da je Jelinčič z identičnimi svetovnimi nazori in retoriko svoj čas nategoval celo nezanemarljiv del slovenskih domoljubov, ni to nič novega.

     • mannuro

      Jaz ne mislim razpravljat na dolgo in široko, ker take razprave so vedno, kot avto brez funkcionalnega volana – gredo pač nekam. Lahko imaš v vsem razmišlanju še tako prav, lahko navajaš še kako poštene namene, ampak ko se človek spusti na osebni nivo obračunavanja in karakteriziranja ljudi – potem se še tako dobro razmišlanje zvodeni v povprečnost. Na takšen nivo se raje ne spuščam. Čeprav je včasih težko :) Z Ano se v marsičem strinjam, pa včasih tudi ne. Ampak vsak razmišlja po svoje. Vsekakor pa ne vidim v tem kar je napisala razloga, da bi se spuščal na takšen nivo.

      Ravno se je tukaj po nekem čudežu uspelo odstraniti “plačance”, osebke 1000-erih nickov, ki so uničili še tako, dobro diskusijo.. Se bomo sedaj pogrizli med sabo?

     • Lustrator

      Žal na tem portalu še vedno mrgoli takšnih in drugačnih agentov, nekaterih bolje kamufliranih, nekaterih slabše in smo še daleč od čudeža o katerem govoriš. Ana je eden tipičnih tovrstnih zakamuflirancev, ki si na posebej izbranih temah pridobiva kredibilnost med komentatorji, na ostalih pa pokaže svojo pravo agendo – navadno v točki debate, ki je večina več ne spremlja. Ne razumem edino kako nekaterim sicer etabliranim komentatorjem ne kapne tako prozorna agenda, čeprav je zaradi svoje protislovnosti in tipično komunistične retorike tako v nebo vpijoča;
      1. Domoljubi, “desničarjI”, ki so na eni strani glasni protikomunisti in domoljubi, po drugi strani pa podpirajo Putina, napadajo ZDA, globalizem, demokracijo in sovražijo EU (vsi temeljni postulati komunistov)
      2. Domoljubi, “desničarjI”, ki so na eni strani glasni protikomunisti in domoljubi, po drugi strani pa sovražijo krščanstvo, še posebej pa katoliško cerkev, ki je osnovni temelj Slovenstva in slovenske državnosti.
      3. “Desničarji”, ki se po eni strani samoopredeljujejo za kristjane, hkrati pa so v svojem fanatičnem boju proti SDS-u pripravljeni stopiti v španovijo s komunisti z vseh vetrov – na kratko krščanski socialisti.
      4. “Desničarji”, ki se večini komentatorjev sicer priljubijo s svojo intenzivno nacionalistično in antisoroševsko/antiislamistično noto, a to uporabljajo zgolj za populistično zaslombo svojemu totalitarnemu svetovnemu nazoru, ki nima nikakršne zveze s pravim demokratičnim domoljubjem ampak s sovraštvom prežetim nacizmom.

      Obstajajo pa seveda tudi hibridi z drugačnimi protislovnimi kombinacijami, ki vnašajo zmedo in manipulirajo s tistimi nekoliko manj osveščenimi bralci – stari mački jih večinoma prepoznamo na daleč.

     • mannuro

      Ljudje smo si po razmišlanju in karakterju različni. In hvala Bogu je tako. Pa pustiva Ano, ki je zate očitno negativna oseba, jaz pa toliko kot sem bral njene komentarje v zadnjem času, priznam, zna uporabljat svojo glavo. Tudi ti jo znaš. In še enkrat, prav je tako. Vendar pa ljudi ne moreš sortirat na “prave” in tiste “neprave”. V Sloveniji se je razpaslo, kar je uspelo rdečim kolaborantom – deliti narod na “naše” in “opadek”.

      Če govorim samo zase, mi je to sortiranje ljudi tuje in odveč. Ne maram sicer komunizma. Nevem, ne samo, da mi je takšna miselnost popolnoma odveč in zmotna – verjetno že tudi “gensko” pogojena, glede na vzgojo.

      Se pa sprašujem, kdo je v današnjem času, tip osebe, ki bi ga lahko označili za desničarja? Mislim, da smo vsi, ki se tu zbiramo in izmenjujemo mnenja, večji del “odpadek” v očeh levičarjev. Oni nas označujejo “desničarje” ali pa še kaj hujšega. Osebno sem bil že vse. Samo svoje glave ne mislim prodati, vsakemu povprečnemu mimoidočemu, samo zato, da bom vsakemu všeč. Pač jaz in moja glava. ;)

      Sebe ne morem okarakterizirat kot “desničarja” – že mati narava me je zaznamovala z levičarjem in če kaj, sem se v otroških letih te šikane precej preobjedel. Raje govorim o tem, da sem v prepričanju in razmišlanju samo svoj in ne prodan kakršnikoli “ustanovi” ali “pasmi” – ljubša mi je zdrava kmečka pamet, kot pa prenapihnjena in dostikrat puhla filozofija.

      Pa da se še malo spotaknem ob tvoje točke:

      1. Ne opredeljuj se za nobeno stran. Hitro boš ugotovil, da vsaka stran deluje samo v svojem interesu in boš hitro ostal nag in bos. Ljudje so naveličani EU, pa bi nekateri imeli ponovno AO, se prodajali takšnim in drugačnim gospodarjem… problem Slovencev se ti pokaže, ko nekaj časa živiš v tujini, v kaki “normalni” demokraciji. Ugotoviš, da se Slovenci ne zmoremo znebiti sindroma hlapčevstva in je zato tako, kot je. Radi bi ugajali vsakemu po malo, tisti bolj ekstremni, pa kar tekmujejo, kateri bo komu, za pare, zletel v naročje. Tudi ti. “desničarje” daje ta bolezen.

      2. Ja poznam kar nekaj “odpadkov”, ki bi na vsak način radi rušili Cerkev in sovražijo vse kar je z njo povezano – to pa je krščanska vera. Vera sama s tem nima nič kaj posebnega. Če ne veruješ, nima haska. Ljudje pa po osnovi ne ločijo razlike med krčansko kulturo in vero. In v tem je problem. Opažam predvsem pri levičarskih “kulturnikih”, da imajo popolnoma pomešane pojme, razglašajo se pa za “kulturnike” – seveda, brez morale. Enako se prenaša to tudi na stran “odpadka”. Kritika še ne pomeni sovraštvo. Cerkev, kot ustanova, pa v Sloveniji potrebuje nujno prenovo, ker se nemalokdaj obnaša, kot ustanova z pridobitniško dejavnostjo – to pa ni njeno poslanstvo. Čeprav, v primerjavi recimo z Avstrijo, slovenska Cerkev izgleda še prav nedolžno, pa vseeno to ni opravičilo. Osebno bi Cerkvi odvzel njeno premoženje in ga vrnil cerkvenim občestvom – faram, zgolj zaradi dejstva, ker zgodovinsko gledano pripada premoženje faranom in ne krovni organizaciji. Žal na primeru Mariborke škofije vidimo, da ožji krog vodstva, še kako prekleto srbijo prsti po denarju in se na zapovedano preprostos, še kako požvižgajo. Tako, bi se preprečilo uničevanje in zapravlanje, naše kulturne dediščine. Naj z njo upravlajo farani sami in tisti, ki imajo interes za kulturno dediščino. Sedaj imajo nemalokrat zvezane roke.

      3. O tej točki raje ne bom izgubljal besed, ker se mi tako početje gabi. Zame so Slovenski lewaki kolaboranti, z miselnostjo, ki ne obstaja več. Ker delujejo proti volji naroda, ki je bil na referendumu, leta 90 jasen… Samo, za vsakega raste šiba. Tudi Ljudmilomanjakov se bo prijela.

      4. Pač, kaj lahko pričakuješ od osebkov, združb, ki jim je vedenjska kultura tuja? Zaradi odsotnosti vzgoje, bo tega vedno več in vsaka kmečka logika ti pove, da se bo to slabo končalo. Žal.

      Sedaj pa še k domoljubju. Kdo je pravzaprav domoljub? Za mene vsak, ki mu je sveta lastna domovina, ki mu je sveta lastna kultura, ki mu je sveto izročilo naših prednikov,.. stvar, ki presega vero in različna načela in mišlenja. Samo v Sloveniji je zelo malo domoljubov. Pravzaprav jih ni. Narod ima polna usta te besede, pa nobene aktivnosti. Če bi Slovenija premogla domoljube, bi zadnjič ob rajanju rdeče zvezde prišlo naredit red 20.000 ljudi. Pasje procesije bi zavustavilo vsaj toliko ljudi. Kraja Velenjskih dečkov bi se končala tako, da bi 5000 domoljubov, ministrico lepo pospremila iz njene pisarne na cesto,… To bi bilo pravo domoljubje.

      Za konec samo to. Je v angleščini, ampak pove vse.
      “The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.”

     • Ana Job

      BRILJANTNO POVEDANO!!! Samo shizofrenikom to ne pomaga, jim lahko napišeš celo knjigo, pa bo še kar gonil svoje.

     • Lustrator

      Spoštujem to, da si si vzel čas za ta komentar s katerim se približno toliko strinjam kolikor ne strinjam. Ker si hkrati odprl toliko različnih tem, jih raje predebatirava ob primernih priložnostih drugo za drugo – moj komentar na tole bi bil enostavno predolg – tako zame in moj razpoložljiv čas, kakor tudi zate, verjemi.

     • RATATA

      Če bi hotel pomisliti le tole Lustrator, v zvezi z besedilom:
      Eni ne znamo in ne zmoremo biti politiki!
      To je lahko slabo(!) in včasih tudi je slabo.
      Ampak resnica je pa vendarle pomembna in jo je treba poznati. Zamolčanje resnice ni laž(!), lahko je politično modro, dobičkonosno, vendar nekateri česa ne morejo(mo) zamolčati niti za ceno lastne škode ne. “Ne laži” je božja zapoved,
      ne zamolčuj resnice pač ni.

     • indijanka

      Motiš se. Ana je ženska. Domoljubna. Sicer pa veš, da Cerkev vsak doživlja po svoje. Dolgo obdobje njenega obstoja pa ponuja podatke, ki jih vsak lahko procesno uredi na podlagi čustvene vpetosti. Meni je Anina zgodba zanimiva. Všeč mi je njena divjina in staroverstvo, ki si želi svobodo. Tudi sama sem zaprla profil, ker so se po njem sprehajali provokatorji in me nadlegovali.

     • Ana Job

      Hvala lepa, draga moja prijateljica. Očitno gospod “inkvizitor” še nikoli ni prebral nobenega mojega komentarja v življenju in ne more jasno presoditi na čigavi strani sem. Verjamem, pa da bi me vrgel na grmado, in prižgal ogenj, toliko sovraštva zaznavam v tem človeku.

     • indijanka

      :) malce si ga razjezila. Ženska si. Svet sprejemaš drugače. Sama rada berem njegove komentarje, ker so celoviti in vsebinski. Eden boljših komentatorjev je. Je pa strog. Tudi mene je že okaral.

     • Ana Job

      Meni ni všeč, naj si svoje shizofrene komentarje vtakne v rit! Mi je pa v čast, da me ima za agentko. James Bond mi je bil vedno všeč, pa tudi Misija nemogoče, hahaha.
      Opažam pa, da je gospod inkvizitor, kljub svoji “inteligenci” zabit, kot STENA. ;-)

     • Ana Job

      Strogih zategnjencev ne prenesem, rada imam prijazne ljudi ki spoštujejo ženske. Sigurna sem, da je duhovnik in ima komplekse, zato se je pa tudi odločil za ta kompleksni poklic. Vprašanje pa je, kakšen je njegov odnos do otrok? Mi smo imeli zelo slabe duhovnike, ki otrok niso marali, celo ključe so jim metali v glavo, dogajajo pa se še hujše stvari. Sumljivo mi je, da tako zavzeto brani pedofile. Stopila sem mu na rep. Auuuuč! Ne mara otrok, pa tudi žensk ne. Prebiram komentarje njegove. Zagrenjen je in samovšečen.

     • indijanka

      Meni deluje profesorsko. Prav imaš. Spoštovanje je dvosmerna cesta. Ko sem delala v domačem kraju sem spoznala patra Marka. Frančiškana. Vsako jutro me je počakal in sva skupaj prehodila del poti. Pogovarjala sva se vse mogoče. Vedno sem se spraševala, kako je zaznal mojo osamljenost. Nihče drug je ni. Niti moja mati. Od takrat vedno kadar mi je težko poiščem energijo nekje v bližini frančiškanov. Tudi psihologinjo Katarino sem spoznala v njihovem okviru. Rada te imam Ana..borka zoper krivice. Tudi Cerkev sestavljajo samo ljudje in svetli volk ne obstaja brez temnega.

     • Ana Job

      Tudi jaz imam tebe rada, draga Indijanka. Pred 6 leti sem se pogovarjala na Brezjah z najstarejšim patrom Polikarpom. Izjemno pozitiven človek, človeški, svojo dlan je dal na mojo. V tistem sem se spomnila, da je narobe, da so moji nohti nalakirani živo rdeče.
      Pomiril me je in mi rekel, da bo vse v redu, in res je bilo vse v redu. Name je deloval tako blagodejno in dobrohotno. Takšen je bil verjetno Jezus. Patra Polikarpa imam v spominu, kot izjemnega človeka odprtega in razumnega. Upam, da je še živ. Od tega človeka je pa res šla ljubezen do ljudi, česar ob strogih, zategnjenih duhovnikih ne zaznavam. K njemu sem šla zaradi nekega življenjskega vprašanja, na katerega si sama nisem mogla odgovoriti, dal mi je pravi odgovor in hvaležna sem mu zanj.

     • Lustrator

      V svojem komentarju ne presojam “Ane” kot osebe, ker je ne poznam, presojam le njene komentarje na tem portalu, ki so zelo zelo daleč od pravega pristnega domoljubja, ki je živelo v srcih naših prednikov, ki so nam po stoletjih in tisočletjih priborili državnost, ki jo danes imamo/teptamo. Ne le, da njeni komentarji nimajo nikakšne zveze s pravim domoljubjem (glede na tvojo pripombo, je žalostno že to, da očitno niti tega več ne razumemo enotno), pogosto so celo v nasprotju z njeno najosnovnejšo definicijo – ne mojo, pač pa najobčejšo. Tudi nivo komentarjev je tako vsebinsko kakor oblikovno pogosto na nivoju Tunnekovih ali Luckyssovih provokacij, kar je za ta portal veliko bolj škodljivo kot klasična trolanja raznih Adolf Hitlerjev in Extreme painov. Anine osebne zgodbe ne poznam in me v debatah o konkretnih temah niti ne zanimajo, saj (kakor rečeno), na forumu ne debatiramo o psiholoških profilih posameznikov, ampak o objektivnih problemih naše družbe. To čemur sama praviš “divjina”, jaz pravim primitivizem, pa ne zato, ker bi želel koga žaliti, ampak zato, ker se civilizirani ljudje ne pogovarjamo na nivoju;
      “Cerkev je HUDIČEVA pogruntavščina!”
      ” ti prekleti vatikanski agent!!!”
      “Rit mačistična in nesposobna”
      “Blejski župnik je tolk požrešen, da bi lasten drek požrl, če bi imel, kaj od tega.”
      ” si zaslepljen, pokvarjen in ničvreden človek.”
      in tako dalje…
      To ni besednjak domoljuba, še manj intelektualca, pravzaprav takega izrazoslovja nisem vajen niti od komunističnih morilcev, niti njihovih najbolj fanatičnih psov čuvajev Kordiševega kalibra. To je besednjak duševno motene osebe, ki potrebuje pomoč. To je tudi razlog, da ji sploh še odgovarjam ne da bi se pri tem spustil na ta nivo. Očitno potrebuje tarčo na kateri izprazne svoje frustracije – vsekakor bolje preko spleta, kot da v živo koga rani.

      Kar se tiče starovestva – tudi sam ga poznam in preučujem, pa ne le preko knjig, ampak tudi od samih ljudi. Ker je del zgodovine Slovencev, mi je zanimivo, fascinantno, a se zavedam tudi vzrokov zaradi katerih danes marsikoga mika in pasti, ki jih ta pojav prinaša.
      Glede zapiranja profila ne morem komentirati, ker ne vem o kakšnem nadlegovanju govoriš, osebno pač resno jemljem le komentatorje, ki svoje zgodovine ne skrivajo – razen če so v ozadju močni razlogi, ki jih omenjaš.

     • Ana Job

      Profil je zaprt ker nisi v krogu izbrancev in najboljših domoljubnih komentatorjev. Preprosto te nikoli niso povabili med nas ker preprosto nisi dovolj dober. Ker nisi dovolj DOMOLJUBEN!!!!

     • indijanka

      Mene je preganjala maščevalna komentatorka. Zato sem profil zaprla. V vsak moj komentar se je vtaknila, sama pa se nerada zapletam v prepiranje. Poskusi z nežnostjo. Ana je še mlada in zelo čustvena. Na svet zre drugače kot ti in prav je tako. Pusti ji njeno energijo in njeno bojevitost. Portal je s svojo žensko ostrino oživela. Večkrat zadane naravnost v tarčo, zato jo desničarji obožujejo. Zdaj se bori zase. Brani se. Kot ženska. Postavil si jo na grmado. Ne prižigaj ognja..prosim.

     • Lustrator

      Indijanka, brez zamere, a z branjenjem vsebine in načina komentiranja, ki se ju poslužuje uporabnica, kompromitiraš tudi sebe. verjamem in razumem, da ti je lahko všeč in se je med vama stkala prijateljska vez, a na svetu obstajajo stvari, ki so pomembnejše od tega – ena od teh stvari je Resnica. Ljudje, ki jim je prijateljstvo pomembnejše od resnice, živijo v laži in tudi njihovo prijateljstvo je lažno. Pravi prijatelji si bodo med seboj povedali resnico tudi če vedo, da drugi strani ta ne bo všeč. V tvojih komentarjih doslej nisem opazil nič kar bi vsaj spominjalo na njen svetovni nazor, če pa sama čutiš, da so stvari, ki jih piše dobre in pozitivne, nimam prav nikakršnega zadržka, da tudi tebi (v skladu z resnicoljubnostjo in iskrenostjo) povem enake stvari, kot sem jih razložil Ani. Tako kot jih povem janezu Pokončnemu, kakor jih povem Antoniusu,kakor jih povem rrrrr-ju, kakor jih povem dobu in ostalim komentatorjem. Moje osnovno poslanstvo na tem portalu ni nabiranje prijateljev, ampak soustvarjanje kulturne in intelektualne platforme, ki bo (ko bo čas dozorel) Slovenijo iztrgala iz krempljev rdečega totalitarizma. Pri tem ne poznam ne prijateljev in sovražnikov – to so lahko le tisti, ki jih osebno poznam. Še enkrat (glede na to, da tu nisi ravno od včeraj, mislim da se tega že sama zavedaš, pa vseeno): sam nimam prav nikakršnih problemov z drugačnimi pogledi na svet ali bojevitostjo, nasprotno, oboje močno spodbujam in se zanju borim, ker na njiju temelji tudi sama demokracija. Imam pa problem s primitivnimi komentarji, ki ne le da žalijo osebe, skupine ljudi, ampak mečejo grdo luč na celoten portal (še en tak primer je Ferris). Če bi bila pri Ani “problematična” le ostrina, to ne bi bilo moteče, je pa hudo moteče, ko prepoznavam neredke vsebinske vzorce, ki so dobesedno identični s tistimi, ki so demokratičnemu polu najbolj nasprotni.

      Sicer pa si dovolj bistra, da si ustvariš mnenje sama – od tebe same pa je odvisno tudi to koliko bo to mnenje glede na vajin odnos lahko objektivno.

     • indijanka

      Vem. Poznam te. Tudi mene je Ana najprej zmedla. Potem sem pa zaslišala njeno srce.

     • tzt

      Malo si trd in prevec zagledan v svoj prav. Glede Ane se motis. Ce bi bil vsaj malo đentlmena, bi se ji lahko opravicil. Spominjas na lupetanje Maxima po diviziji.

     • Lustrator

      Bi šlo še z argumenti, ali boš lajal v luno skupaj z ostalimi podtaknjenci?
      Dokaži mi natanko v čem se motim, v čem je “moj prav” napačen in v čem se motim glede Ane. Zelo drzna izjava v kolikor nimaš v malhi celega arsenala primerov in logičnih izpeljav. Na tem portalu nisem napisal enega samega stavka obtožbe brez jasne argumentacije. Kdor tega ni zmožen, ostane na nivoju destruktivnega kritika, klevetalca ali po domače “branjevke”, ki obira ljudi zato, ker je to pač trendovsko.

     • tzt

      Nisi mi mama, da ti dokazujem preproscino. Z dobrohotnim nasvetom sem te zelel vrnit v pravo smer. Ker si naporen to ne gre. Ne rabis potenciranja. Vidim, da ti logika dela probleme. Ne spuscam se v to kar si napisal ti, Ana ali Ratata. Zahajas v konflikte s kar nekaj pisocimi.

     • Lustrator

      “Ne spuscam se v to kar si napisal ti, Ana ali Ratata.”
      Čemu torej ti poskusi diskreditacije s slepimi naboji? Na ta portal nisem prišel iskat prijatelje, ampak branit Slovenstvo z vsemi vrednotami, ki jih zajema. Kot demokrat nimam nikakršnih problemov z različnimi mnenji – če jih ne bi sprejemal, me ne bi bilo niti tu. Imam pa velik problem z neargumentiranimi izjavami, sploh če gre za ostre posplošene napade na kogarkoli. Navsezadnje nismo nek primitiven MMC ali Siol, kjer štejejo samo medsebojna zavezništva in preko njih plusi in minusi. osebno nimam nikakršnega problema stisniti upvote Tunneku ali Jovu, če jima v karieri uspe spesniti dober komentar, niti ju javno pohvaliti, če si zaslužita. Enako pa nimam prav nikakršnega zadržka “minusirati” in replicirati komurkoli izmed ostalih etabliranih komentatorjev tega foruma v kolikor je izustil nezaslišano neumnost. Za razliko od tebe, se sam torej spuščam IZKLJUČNO v to kar si napisal ti, Ana ali Ratata, xy, xyz,… in ne jemljem v bran/napadam komentatorjev, pač pa njihove komentarje – le ti so namreč edino po čemer jih lahko sodim.

     • tzt

      Kje vidis pri meni diskreditacijo? Ano si ozigosal z rdeco agencijo! Nimas prav! Podajas svojo resnico kot edino Resnico. Ne premores dialoga in se ne prilagodis debati. Tukaj ne mislim o dejstvih preteklosti, ampak razmisljanju in staliscih drugih. Sam se bos moral odlociti ali si se prisel na portal pogovarjati in izmenjevati mnenja ali pridigati in kregati.

     • mannuro

      no, poskušal sem mu že včeraj to dopovedat na lep način, pa.. nekako ti želim veliko sreče!

     • RATATA

      Sem sosed Ane Job (čez hrib).
      V štil popluvan herc je prispodoba matranju.
      Moti te direktnost. Tudi kletvice te motijo.
      So pa učinkovite te kletvice.
      Hudiča od blizu je morda že kdo videl. Jaz še ne. V prispodobi ga pa videvam kar pogosto in sicer takrat, ko mi krepke resnice o meni ali mojih prepričanjih povedo verodostojni (stara mama, mama, oče, naročnik, policist, inšpektor, zdravnik, tožilec, sodnik …. tisti, ki si je verodostojnost pridobil ….. prijatelj!
      Ti verodostojnosti ne daš nikomur. Še slabši si kot jaz, ki imam prednost ravno v tistem našem jeziku knapovskem, trdem, začinjenim z “grdimi” kletvicami. Toda ta jezik je direkten.
      Tisti kar opazi Ana Job, sem opazil tudi jaz. Niti enkrat samkrat ni povedala ene same neresnice. Niti ti ji s svojim izbranim in prepričljivim pisanjem nisi s prstom na neresnico pokazal.
      Tako verodostojne v opažanju in kritičnem presojanju kot je Ana Job ga malodane skoraj ni med komentatorji. Ne vem natančno od kje ta njena sposobnost, toda ima jo.
      Zase boš največ napravil, če je enostavno ne bereš, sploh pa se na njene besede ne odzivaš, saj si apriori proti in s tem ne moreš utrjevati zaupanje vate kot protikomunist, domoljub, desničar. Enostavno zaradi tvoje fanatične obrambe Cerkve, inštitucije, ki ji v vrhovih večine ekspozitur vladajo Satani, ki bi jim jaz zafukan trbouc to u ksiht pred kamero povadal porkamadonamatkurbaevaprasica….
      Nisem verodostojen kaj? Grdo govorim. Če bi me pa še slišal, bi pa vedel, da mislim hudičevo resno zato, ker kratkomalo to VEM.

     • marta

      Oprosti RATATA
      Srce se mi trga, ko mi nekdo začne takole :
      ” porkamadonamatkurbaevaprasica… ”

      Da ti povem mojo izkušnjo.
      Do danes sem vsakega v mojem domu prijazno in zadovoljna sprejela.
      Pred leti pa mi je prišel nekdo – mogoče, da je bil celo malo “v rožcah”- ne vem zagotovo in od mene zahteval, da bi njemu v prid nekaj pritrdila, kar ni bilo res. Celo snemat je to hotel.
      Iz užaljenosti in besa, ker sem mu rekla, da to pa ne bom, mi je po italijansko zaklel mojega Boga.
      Pri priči, sem ga postavila pred vrata – prvega in upam, da zadnjega v mojem življenju, ker v moji hiši, ni še nikoli nihče preklinjal.
      Pa brez zamere, ampak to pa me zares prizadene.

      Mir in vse dobro !

     • Ana Job

      Najnovejša japonska dognanja so, da kletvice osvobajajo dušo in ljudem olajšajo življenje. 1 uro v delavniku, ki traja skozi cel dan jim je dovoljeno reči grde besede. Tudi telovadbo imajo med delivnim časom.

      Hujša od kletvic je hinavščina in opravljanje. In zlorabljanje mladine s strani institucij in sodelovanje cerkve z italijansko mafijo.

     • RATATA

      Marta v tvoji hiši tudi jaz ne bi preklinjal, kot ti nebi v moji poveličevala tvojega Boga, saj je moj ravno tako dober, moder in pošten, vsemogočen in zveličaven kot moj Bog.
      V časopisu ne preberemo vsega, kar preskočimo.
      To tvoje sporočilo jemljem kot pismo bralke, vse tole je pa odgovor mojega uredništva.
      Stara mama, tudi verna, mi je z ustnim izročilom to in še več predala, jaz pa to ohranjam in če me kdo razfuka obnovim na glas. Drugače pa le sam pri sebi.

     • Lustrator

      Tvojega slepega zagovarjanja AFŽ-jevske ideologije in retorike si ne morem razlagati drugače kot da “gliha vkup štriha”, sploh po tem ko si izustil naslednje besede;
      “Moti te direktnost. Tudi kletvice te motijo.”
      “Ti verodostojnosti ne daš nikomur. Še slabši si kot jaz, ki imam
      prednost ravno v tistem našem jeziku knapovskem, trdem, začinjenim z
      “grdimi” kletvicami. Toda ta jezik je direkten.”
      “Niti enkrat samkrat ni povedala ene same neresnice. ”
      “Niti ti ji s svojim izbranim in prepričljivim pisanjem nisi s prstom na neresnico pokazal.”
      “Tako verodostojne v opažanju in kritičnem presojanju kot je Ana Job ga malodane skoraj ni med komentatorji.”
      “Enostavno zaradi tvoje fanatične obrambe Cerkve, inštitucije, ki ji v
      vrhovih večine ekspozitur vladajo Satani, ki bi jim jaz zafukan trbouc
      to u ksiht pred kamero povadal porkamadonamatkurbaevaprasica….”

      Na forumu nas je malo takih, ki resnico cenimo bolj od forme in ostalega balasta, a sam očitno nisi eden izmed njih. V zadnjih dneh ne pomnem enega samega komentarja v katerem bi agent, ki ga braniš, povedala ene same resnice, kaj šele da bi jo dokazovala, ampak zgolj psovke in nepreverjene klevete v Karbinem ali Kordiševem stilu. Je zate resnica ta, da je lahko nekdo hkrati “domoljub” in pri tem sovraži katoliško Cerkev, njene vernike, si želi zaplembe njenega premoženja in za diskreditacijo “drugorazrednih” uporablja IDENTIČNO izrazoslovje kot rdeči politkomisarji?
      Neverodostojen nisi zaradi svojega jezika, ampak pokrivanja hrbta nekomu, ki odkrito napada temelje slovenstva, pri čemer si celo drzne imenovati domoljub. Kot sem že omenil Ani (v kolikor ta ne komentira tudi pod imenom RATATA) – za tako težke kritike moraš imeti ogromno znanja, insajderskih informacij in dokazov, sicer nisi prav v ničemer različen od ostalih rdečih piškotkarjev, ki so plačani za pljuvanje po krščanstvu in Cerkvi. Če že želiš ohraniti kredibilnost, poskrbi vsaj, da boš vsaj dobro oborožen, ko boš naslednjič udaril po desnem licu.

     • Ana Job

      Če je kdo agent si to ti, vatikanski pokvarjeni agent, zaslepljen od fanatizma, poštenim ljudem kot je Ratata nikdar ne boš segel do pet s cerkvijo gre pa vsak dan bolj navzdol in to te boli. Pustite otroke pri miru, če imate vsaj nekaj vesti! Cerkev ne more pridobivati najlepših delov Slovenije! S tem se strinja vsak slovenski domoljub, da mora premoženje ostati v Sloveniji in ne v Vatikanu!

      NIKAKRŠNEN DOMOLJUB NISI, AMPAK VATIKANSKA AGENTURA, ENAKOVREDEN VSAKEMU FANATIČNEMU SALAFISTU!

     • RATATA

      Slabo sem oborožen sem trenutno, ker nimam rač. tipkovnice in špegl za na bliz.
      Pa še čoln se maje.

     • mannuro

      Dobro napisano. Ampak mi vsi smo podaknjenci,… vse po principu. Če se ne strinjaš z mano, si moj sovražnik. Ta osebek goji veliko negativnih čustev, zelo veliko. Goreče pa, zagovarja nauk, ki predstavlja nekaj čisto drugega.. zmešano, pomešano in oprano, kot veverica iz centrifuge – mit Perwoll gewaschen, bi rekli pri meni :))))

     • RATATA

      O mannuro, ves dan sem reševal ene zpprne zadeve pri “organih” vmes sem tole naklel, niti nisem prebral, kaj je nastalo. Bom zdaj zvečer, ko sem steral mulce v rodilne odprtine in jim odredil pokoro.
      Hvala za tole. Lp

     • mannuro

      LOL! “organe” – posebno nadležne,.. nateraš v rodilne organe. Mulce pa zaposliš in odrediš pokoro..

     • Ana Job

      Če je kdo trol, si to izključno ti, ker si zaslepljen, pokvarjen in ničvreden človek. Če si opazil nas ima večina desnih komentatorjev zaprt profil, to pa imamo zaprto po skupni domeni in iz istega razloga, zakaj, pa ti ne boš nikoli izvedel, ker te desni komentatorji ne smatrajo za toliko resnega, da bi ti to povedali.

     • Ana Job

      Cvri se v peklu, zavedena črna duša pokvarjena!

     • indijanka

      Ooh ljuba Ana. Poznam nekoga, ki me v hipu lahko razjezi ali nasmeji. Dolgo sem potrebovala, da sem ugotovila, da to izvira iz mene same in da je moje in ni odvisno od njega. Zmerjat ne smeš :). Malo moraš biti dama. To ne bo zmanjšalo tvoje srčnosti. Lustator ima prav. Komentiranje mora imeti nek nivo. Tudi ti imaš prav. Premike ustvarja energija. Razum koraka za njo. Na mojo žalost :) ravnovesja običajno ni. Tudi tebe prosim, da prenehaš z zmerjanjem in se rajše veseliš življenja. Tvoja prijateljica sem in rada te imam. Nisi sama. Na morju je lep sončen dan. Sosed je ujel zobatca, lice pa mu je povegnilo.Svobodno je..v globinah rta.

     • Ana Job

      Enako napiši inkvizitorju, ki me žali, da nisem domoljub. Janeza Janšo poznam osebno, Blejčan je njegov dobri prijatelj in ljudje kot so inkvizitor me ne bodo zmerjali s komunistom. Ta portal je zaradi ljudi, kot je Inkvizitor na izjemno nizkem nivoju.

     • indijanka

      Ana..spoštujem tvoje domoljublje. Rada te imam.

     • Ana Job

      Enako, Indijanka. Na žalost je Lustrator okruten in zaslepljen moški, ki ne poznam milosti.

     • indijanka

      Popustiti bi morala oba :).

 • indijanka

  ❤❤❤ Indijanka, ki verjame, da je le Mir blizu Božanstvenemu in ga prinaša Ravnovesje Telesa, Srca, Razuma, Duše in Duha. Mir prinaša ljubezen. Le svobodni ljudje lahko brezpogojno ljubijo :).

 • indijanka

  Ana ..ljuba moja prijateljica. Indijanci spoštujemo vse in verjamemo, da vse obstaja z razlogom. Spreminjamo sebe..verjamemo, da s tem spreminjamo svet. Bom pa rada zaplesala nekoč s teboj v mesečini. Indijanka in staroverska Svečenica. Lepo bo ❤

 • Zgornji

  Ups, … bejbyyy, … a veš, da Vso naravo upravlja Stvarnik … ?

  • Ana Job

   Živjo ti prisrčni Zgornji , jaz verjamem v Darwinovo teorijo, ki podpira evolucijo, da smo se razvili iz nižje razvitih bitij do homosapiensa. Boga imamo za moje pojme v sebi. Imenuje se Vest. :-*

   • Zgornji

    :-)
    Bila je Evolucija – Materijalna , Da, Ampak, Skrbno Vodena od Stvarnika ki Vodi, Ureja in Ohranja z svojo Energijo Celotno Vesolje od MikroKozmosa do MakroKozmosa , tako na materijalnih kot na Duhovnih (energijskih) ravneh.
    Človeška rasa pa z “PredAdamiti” nima Nobene Povezave zato, ker
    Oni so Resnično dejansko šli po dolgi poti Evolucije kakršno razlaga Darwin.
    Naša, Človeška rasa pa je bila Materializirana na ta planet , zato nimamo z njimi Ničesar skupnega . No, razen Aboriginov ki so pa ostanki Predadamitov, zmixanih z Človeško raso.
    Imaš pa tudi prav, da nas Bog ki je Stvarnik opominja preko energije Njegovega Duha ki ima v energiji naše Duše prav posebno mesto, in se ji reče Vest. Vendar pa ta energijska “napravica” v nas samih še Ni sam Stvarnik-Bog.
    Ni pa toliko pomembna materijalna Evolucija, temveč je bolj pomembna Duhovna Evolucija našid duš, ki pa So DEjansko sestavljene iz Mnooooooogoterih Živalskih duš, in te so zopet sestavljene iz Mnooogoterih rastlinskih duš, in tudi rastline so sestavljene iz Mnooooooogoterih mineralnih duš . Taka je pot Duhovne Evolucije , da pridemo po Nešteto Dooolgih časovnih obdobjih kooončno do oblike Človeške Duše .
    Za razmislek o Stvarnikovih Velikih Delih v Njegovem Velikem Vesolju :-)

    • Ana Job

     To si mi pa zelo lepo napisal. Hvala ti. Razmišljam in bom še nekajkrat prebrala. Vsaj napredno razmišljaš za razliko od drugih vernikov. Da smo prišli iz drugega planeta tudi jaz verjamem. Hvala. ;-)

     • Zgornji

      No, prav, bom šel zdaj brisati oba članka , čeprav sem tudi že Indijančyci isto nekoč že povedal, le da v nekoliko “blažji” obliki, da ni bilo tako “ostrogrobo” … pa sem že pozabil kakšen je bil potem odziv … nimaveze kakorkoli. Grem na brisanje zdaj, … tebi na ljubo . Ajd.

     • Ana Job

      Hvala ti iskrena. Pa lepo spančkaj Zgornji. Duša si in zato si mi všeč. Poveš tako, kot misliš. :-)))

    • marta

     Katero vero pa prakticiraš Zgornji ?

   • mannuro

    Imamo ga v sebi. Od rojstva naprej… vse tri osebe v eni, pa ena brez druge ne more. Imenuje se Modrost, Odgovornost in Vest. Klubovanje ali pa zanikanje katerekoli od treh resnic je obsojena na izgubo človeške plati osebe.. ali pa naroda. Vsaka visokoumna človeška pogruntavščina, ki poskuša zavestno zanikati obstoj teh treh resnic je vedno obsojena na propad – tudi komunizem bo. Zanimivo je, kako po drugi strani, takšne združbe, bolestno iščejo poceni nadomestke, namesto bi se prepustili najenostavnejši in logični poti. Kako že pravijo?!! Zaupaj vase in Bog ti bo pomagal. Mislim, da razloži vse.. vse ostalo so pa zgodbice za lahko noč! :)

    Pravzaprav je vsak veren. Vsak, vede ali pa nevede vedno ocenjuje in presoja stvari, ki jih je storil v živlenju.. določene obžalujemo, na določene smo ponosni. Vedno, brez izjeme, pa velja pravilo, da obžalujemo prekrške proti eni od treh resnic in zanimivo… poskušamo najti izgovore, da pred sabo opravičimo takšne in drugačen lumparije.

    V vsem skupaj ni nič težkega, nič svetega.. ampak vse sama brezmejna logika. In narava vedno deluje, samo po tem načelu.

    • Ana Job

     Pozdravljen, Samsara. Ti mi pa vedno serviraš najboljše možne, logične odgovore. Vsak tvoj odgovor je zame lepo presenečenje in sem ga vesela. Lepo te pozdravljam in ti želim lep dan. :-))

     • mannuro

      Samsara?!? lol.. se vidi, da si danes zelo na udaru. Ja, kaj naj ti rečem.. Ko prične človek razmišljat s svojo glavo, postaneš tarča “pravovernih” – Pravzaprav so si vsi verniki, neglede na religijo, enaki. Vsako distanco od njihovega prepričanja, pa plačaš z diskriditacijo, ko pač zmanka argumentov… no, za uteho! Imaš srečo, da ne živiš v prejšnih, posvečenih časih. bila bi coprnica, ki jo je potrebno zažgat – razlog pa bi bil verjetno dejstvo, da si k fižolu zamešala majaron.

      Moraš vedeti, da vsi molilni “mlinčki” in težke resnice vedno natisnjene v nobel knjigah, pa naj si bo to koran, sv. pismo ali pa partijska knjižica. Že vedo zakaj :) Dvomljiva roba se vedno prodaj v lepem celofanu — tako, da ti kar razmišlaj naprej, s svojo glavo. Na diskriditacije in žalitve “prvovernih” se ne oziraj, pravzaprav jemlji kot potrdilo, da pravilno razmišlaš. Osebno ne vidim, da si pod tem člankom napisala karkoli narobe..

      Bognedaj, da jaz napišem svojo razmišlanje o Cerkvi ;) Ja rad imam krščansko vero kot tako, zaradi resnic, ki jih ponuja, nimam pa ravno lepega mnenja o organizaciji, ki izrablja nauke v svoj prid – pa po svoje ni naredila nič drugega, kot močno okradla in zguljufala vernike – govorim za Slovensko Cerkev. :)

     • Ana Job

      Pozdravljen manurro, da me ima Lustrator za Jelinčiča je pa vzrok spodnji tekst, ki vedno izgine po nekaj minutah, ker ga cenzurirajo.

      Sem 100% domoljubno zavedna Slovenka, nisem “hrvatofil”. Prepričana sem, da če bi naši politiki imeli le kanček takšne zavednosti, bi Slovenija ohranila mejo slovensko, ne pa da so s Hrvaško spet izgubili zemljo, tako, kot že ničkolikokra. Redno skrbim za izobraževanje in preberem vse strani, da lahko kvalitetno argumentiram in ne kvasim oslarij in ne govorim brezveznih pravljic. Torej :

      Hrvaška nima in nikdar ni imela nič prav!
      Je pa vse, kar si je zamislila dosegla.
      V sto letih je na račun Slovencev in Slovenskih dežel iz parcele v enoviti Kraljevini Ogrski (op.Poravnava 1867) postala letos z odločbo arbitražnega Tribunala po končanem postopku sporazuma o arbitraži (šele!) subjekt mednarodnega prava. Omogočila ji je to osamosvojena socialistična republika Slovenija!!!
      Slep in zaslepljen od ideoloških škodljivcev je tisti, ki ne uvidi do Slovencev in pravoslavnih Srbov genocidne tvorbe, ki se jim pravi Hrvatska, zdaj Republika Hrvatska.
      Zgodovinsko in pravno analizirano je umetna / politična tvorba hrvatov in hrvatske inženiring delanja političnega naroda.
      Za vse trditve obstajajo dokumenti in vzročnoposledična dejstva postopkov in ravnanj.
      Spretno izrabljanje pokvarjenosti in fanatične verske blaznosti ter po 1945. (Vojaško preoblačenje pa že od jeseni 1943. naprej – ZAVNOH ( Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Hrvatske) s ponarejenim in zlaganim datumom), presedljanje v zaslombo komunizma se jim je obrestovalo in to ( tega butasti Slovenci niso zmožni uvideti!) vse na račun Slovenskih dežel (ki so bile države od davnine!) In slovenskega ljudstva.
      Hrvatov kot etnije (naroda v smislu roda) že zdavnaj ni več. Ko so pred Turki pribežali v naše kraje (del hrvatskega plemstva v spremstvu nekaj deset družin) so jim bila odstopljena posestva in kakšen dvorec v okolici Zagreba, Karlovca in Križevcev med Slovenci, Slovinci, Bezjaki…., kateri so postali njim podložni.

      V tistem času in še dolgo potem je bila in delovala “Cirkva Zagrebečka Slovenska”. S pomočjo njihove pokvarjenosti in preračunljivosti Vatikana v obrambi pred pravoslavjem (ki so ga Turki pustili pri miru !!), pa tudi za obrambo pred Islamom so bili nagrajevani.
      Nagrajevani so bili tudi vsi “Uskoki”, ki so se pritepli v naše kraje z dodelitvijo brezplačne zemlje in oprostitvijo vsakršnih davščin, da se bodo le odzvali vpoklicu na vojaško obveznost do obrambe Dežele. Ti uskoki so zatrli upor slovenskih kmetov (na Slovenjeh) kot je 5 let po uporu samo slivenskih kmetov (!) leta 1578 v svoji Kroniki napisal Ormožan Antol Vramec. To da je bil slovensko/hrvaški kečki upor je potvorba degeneriranih komunističnih oblasti, ki jim sicer narod ni pomemben, saj je njihova himna Internacionala.
      Zelo dobre podlage za “sodelovanje” Slovencev in Hrvatov so tudi v Ilirizmu, kjer so “naši” bedaki izjavljali nebuloze, kot da so “alpski hrvati” (Ivan Tavčar npr.).
      Vsop dela ozemelj, ki se sedaj imenujejo Hrvatska v državo Slovencev Hrvatov in Srbov je bil možen le z okupacijo, zato se je lahko Kraljevina Srbija združila le s slovenskimi Deželami (tako je Regent Aleksandar popravil Adreso, ki so jo potvorili Hrvati v Narodnem viječu v Zagrebu oktobra 1918!), se združil s Krajnsko, Primorsko, Štajersko, Koroško, …, parcele hrvatske in Slavonije (nekdaj Kraljestvo Slovenjeh!!) pa okupiral. In tako okupirana hrvatska je “trpela” do 2.sv . vojne , ko je to osovraženo Kraljevino Jugoslavijo izdala po dogovoru z Musolinijem, Hitlerjem in Vatikanom! Marionetna genocidna Ustaška NDH, ki je izgnala, poklala ali s pomočju jezuitov (ki so imeli v levi roki križ v drugi pa nož, označeni so bili pa z U!!) iz pravoslavnih srbov v rimokatoliške hrvate prekrstila.
      Med drugim so na območu Bosne in Slavonije (spadalo v NDH) požgali in porušili 282 pravoslavnih cerkva, kot zanimivost pa lahko omenim dogovor kolaboracije s partizami pod vodstvom komunistov (boja s partizani niso smeli sprejeti, če bi naleteli nanje so imeli povelje pustiti orožje in se umakniti). Jasno je, da je bil njihov osnovni namen etnično očistiti ozemlje NDH srbov (popolnoma enako kot 5.8.1995 v akciji Oluja podprti s strani USA).
      Potomcem komunistov je narodu (folku) uspelo oprati možgane do te mere, da je res najboljše, da Slovenci izginemo, saj si zaradi pohabljenosti in kronične lenobe ne zaslužimo imeti svoje države!
      Glede meje je kristalno jasno, da so se 1.12.1918 s Kraljevino Srbijo združile Slovenske Dežele s starodavnimi mejami po reki Dravi, Sotli, Kolpi in Rečini!
      Po Trianonskem sporazumu o miru z Ogrsko Medmurje PRIPADA Prekmurju!
      Komunisti in njih potomci ter dediči se tudi iz protifašistične Slovenske organizacije TIGR norca delajo (Trst Istra Gorica Reka), pa so se z okupatorjem spopadli źe 13.maja 1941, ki so bili komunisti še zavezniki Hitlerjeve nacistične Nemčije (sporazum Robentrop Molotov) do napada na SZ 22.6.1941.

      No in zaradi vsega tega, Kučan, Pahor, ZKS-ZLSD-SDP/ LDS, ZARES, PS in drugi derivati ostudnega lopovsko morilskega in izdajalsko lažnjivega komunizma niso hoteli in so preprečili, da bi se meja določila po mednarodnem pravu.
      Niso hoteli (dovolili) da bi bili v Memorandumu priložene tiste verodostojne listine, ki bi bile dobre za Slovenijo!!! S tem so storili kaznivo dejanje izdaje Države, vendar vedo, da jim nebo sojeno (poznam). Spremeniti bi morali učbenike zgodovine, ki je zlagana!!!!

     • mannuro

      Zakaj misliš jaz te ljudi, enostavno okarakteriziram za kolaborante? Si prislužijo kaj drugega? Vidim, da si na tekočem in precej načitana. In prav je tako. Zgodovina se že piše na novo in komunističnim pripovedkam bo počasi odklenkalo. Sramota za vsakega Slovenca, da zaradi lastnih koristi na Hrvaškem, izdaja svoj narod. Samo tudi tole se bo jeseni precej zaostrilo in vsak ki leze dol, bo imel možnost skusiti pravo Hrvaško.. ne pa sedanjo znucano retoriko – saj smo sosedje. :)
      Osebno sem sicer trenutno malo ven iz tega, ker imam sedaj čisto drugačne skrbi in pravo malo norišnico, ki se bo do sredine semptembra vsak dan samo stopnjevala :) Pridem še v Slovenijo, na Hrvaško pa že leta ne hodim več. Sicer pa, zakaj bi hodil na neke dopuste, če pa živim v krajih, kjer je vsaki dan dopust. No danes bolj moker, pa vseno je lepo.

     • Ana Job

      Hvala za odgovor mannuro, želim ti vse dobro, tudi da spelješ vse zastavljeno, kar si si zamislil. Ne smeš pa pozabiti tudi nase, saj je počitek za podjetnika izjemnega pomena. Lepo se imej in uživaj :-)))

     • mannuro

      Ah počitek. Po najtežjem letu živlenja je to, kar počnem počitek, vsaki dan! HVALA in želim enako!

 • mannuro

  ja ti verjamem! jaz sem se že! no danes spet “malo” grešim.. bo bolje :) Pride vikend, pa bo veliko “počitka”

 • mannuro

  Pohvalno! :)))) Prav je tako!

 • Lustrator

  “Med nami domoljubi je veliko ljudi, ki s cerkvijo nima ničesar skupnega, cepec!”

  To je približno tako (oziroma še huje), kot če bi rekla: “Med nami domoljubi je veliko ljudi, ki s slovenskim jezikom in kulturo nima ničesar skupnega”. Prav sama Cerkev je preko krščanstva DEFINIRALA in podpirala tako ohranjanje, zapisovanje in unificiranje slovenskega jezika, kakor tudi kulture. Če dobro premislim, pravzaprav resnične slovenske kulture zunaj krščanstva oziroma katolištva skorajda ni – so sicer še neki ostanki poganstva, a tudi ti so kristjanizirani in uporabljajo le pogansko simboliko, po vsebini pa so – krščanske. Ko človek prebere takšne nebuloze, mu ni potrebno biti nikakršen “mačist”, da razglasi komentar za hudo neumnost – pri tem nima spol, vera, nacionalnost,… prav nikakršne zveze. neumnost je univerzalen pojem. O tem, da imaš “power” si prepričana ti sama, jaz ti bom moč priznal v trenutku, ko boš napisala komentar, ki drži in brez problema ga bom celo podprl – z enako iskrenostjo, kot bom sesul vsako laž ali nesmisel, ki jo boš lansirala v javnost. Opozarjam pa te, da se bodo tvoji morebitni bodoči primitivni komentarji v katerih kot užaljeno otroče pesniš najbolj vulgarne žalitve kar ti jih navdih pripelje v misli, vselej končali z zastavico. Z njimi namreč ne žališ mene, pač pa predvsem sebe in nivo tega portala.

  • Ana Job

   Inkvizitor, žališ izključno ti. Glede domoljubja se z menoj strinja tudi moj dragi prijatelji Baldeagle, Indijanka, Antonius, Ratata, Jovo…. In še nekaj je takih ki so mi napisali naj se na tvoje vzvišeno pisanje ne oziram in naj ga spregledam.

   Krščanstvo z domoljubjem nima nič, o tem sem včeraj razpravljala z mojim desnim prijateljem.

   Pusti me pri miru in nehaj mi groziti, sicer ti bom jaz sesula profil in ti up vote znižala na – 1.

   Izjemno slab in pokvarjen človek si, grizeš vsepovprek komentatorje, jaz se do sedaj nisem spuščala v razprave z nasprotno mislečimi napišem komentar in grem. Sem prebrala tvoje komentarje s podnom, res nisi kakršenkoli vzor s svojim fanatizmom za desnico. Lahko se jeziš, lahko se userješ v hlače, tvoja miselnost je ZASTARELA, CERKEV PADA. VSAK DAN GLOBLJE V PEKEL. LJUDJE SO VAS SPREGLEDALI.

   • Lustrator

    Še en komentar z retoriko, vsebino in civilizacijskim nivojem povprečnega osnovnošolsko izobraženega knojevca, ne bo spremenil popolnoma ničesar. Prav tako ne naštevanje komentatorjev, ki naj bi stali za teboj ne. Tudi ne tvoje obupano metanje maskirnih bomb tipa “ŽIVEL SDS, ŽIVEL JANEZ JANŠA” ne. Ljudje z nekaj soli v glavi so te povečini spregledali ali pa te niso brali zadosti pozorno. V trenutku, ko bom baldeagla ali antoniusa na lastne oči videl zapisati kakšen tvojim podoben napad na slovenstvo, ju bom brez pomisleka vprašal po pameti.

    Kakor že omenjeno – če zares stojiš za svojimi besedami, odkleni profil, da si bodo lahko komentatorji, ki jih omenjaš prebrali tvoje primitivne protislovenske izpade, ki v marsikaterem pogledu “peljejo scat” celo z rdečo steklino najbolj okužene branilce revolucije.

    “tvoja miselnost je ZASTARELA, CERKEV PADA. VSAK DAN GLOBLJE V PEKEL. LJUDJE SO VAS SPREGLEDALI.”

    Brez skrbi – tvoji ideološki predhodniki so govorili identične besede, uporabili so ječe, zidove, nože, sekire, krampe, puške in ogenj, pa jim ni uspelo. Božje hiše zidane na skali niso uspeli porušiti v dveh tisočletjih, tudi prebarvani komiji je ne boste, pa če se razpočite v agoniji.

    • Ana Job

     Nehaj lajati pes, antidesničarski, prekleti fanatik nori! Zdravit se pejt na psihiatrijo, sovražnik žensk in otrok! Impotentnež, nesposobni! Iz tvojih teskstov in iz tvoje grobe retorike se razbere sovraštvo do stranke SDS. TAKIH JANŠA NI NIKDAR MARAL! MAAAAAAARŠ!

    • Ana Job

     Svojega profila ne bom nikoli odklonila prenapetim skrajnežem vatikanske mafije! Tak Je naš dogovor med komentatorji. Pravijo naj te ne jemljem resno. Fovšen si, ker nisi dobil povabila, da bi lahko z nami komuniciral. Briga mene kaj si ti misliš! Požvižgam se. Ti si zame ničen in na BLOCKED SI OD ZDAJLE NAPREJ. NIČEN SI ZAME, MANJ, KOT INSEKT!

   • mannuro

    Pusti ga.. naj v osami gloda svojo falsch filozofijo. To je edino zdravilo za takšne osebke.

    • Ana Job

     On in Marta me grizeta, kot podivjana bulmastifa že več dni. Boli me, da me inkvizitor zmerja s komunistom in agentom, kar ni res.

     Kar sem pa jaz napisala o vatikanskih svinjarijah, vključno s sodelovanjem z mafijo, pedofilijo pranjem denarja…. je pa resnica, ki je dokumentirana. Utrujena sem od tega grizenja steklih fanatičnim psov.

     • mannuro

      Imam tukaj Block listo – ki jo ljubkovalno, imenjujem Fuck Off top list-a. Do sedaj je bila namenjena samo rdečim provokatorjem, 26 jih je gor, sedaj sem prvič dodal nekoga, ki se ima za vernega, pa za domoljuba. Danes mi jih je že žagal – samo ne bom se spuščal na njegov nivo, res ne – če te umotvorov in špekulacij ne vidim, me ne boli. Če priše naprej o meni, se pogovarja za mano – torej z mojo ritjo. Vem grdo, ampak vse, kar je prav.

      No vsaka stvar je za nekaj dobra, tudi ta je. Človek se nekaj novega nauči o lasni vrsti, da ne umre čisto obrisan – pa danes kave tudi ne rabim, čeprav se mi je zjutraj spalo :)))))

 • Zgornji

  Imaš prav, … starim lažnivim kljusam in obrekljivkam nebom dajal direktnih podatkov, razen če pridejo do mene, in se potem skupaj odpraviva do dotičnih oseb. Ostalo je brezveze , res. Hvala za nasvet :-*
  Love is The Answer ( Bob Sinclair ) :-) :-* :-)

 • Zgornji

  Thank you honeygirl :-) :-* :-)
  Sicer si Nikoli nesmem priznati da sem fajn, ker potem nebi mogel nikoli napredovati v še kaj boljšega … ;-)
  Tako kot nekateri, ki potem ostanejo na neki točki v inkarnaciji …
  Pa še dobro da sem dovolj grd , ker potem bi se moral bejbik že otepati … ;-)
  Lep + z Ljubeznijo obsijan dan ti želim od Zgoraj poslan … :-)
  Mir naj ti bo :-*
  No, obema ljubčycama želim vse max-naj <3 :-) <3

  • Ana Job

   Iskrena hvala Zgornji, tudi tebi, vse naj naj naj… Bodi vesel in ljubljen od vseh nas in svojih, še naprej.
   Bom povedala Indijanki za pozdrav. :-)) :-*♥️

   P. S.
   Noben človek zame ni grd. Grdi ljudje so tisti, v katerih je hinavščina in zloba, midva pa tega ne premoreva,torej sva lepa. :-)))

   • Zgornji

    :-* <3 :-*

    • Ana Job

     Mi trije smo najboljši par piše, hahaha. :-*

     • Zgornji

      ;-)
      pa trio midva pa to … ;-)
      ;-)

     • Ana Job

      Ja, kot trije mušketirji smo . :-))) :-*

     • Zgornji

      :-*:-*:-*

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!