Papež Frančišek dal novo lekcijo Evropski uniji

Foto: epa

Papež Frančišek poudarja, da so kristjani odgovorni za to, da evropski celini povrnejo dušo in prebudijo zavest ter začnejo procese ustvarjanja novih dinamik. V sobotnem nagovoru je obžaloval veliko sterilnost Evropske unije, kjer se rojeva zelo malo otrok, teh pa se ne pripravlja na izzive prihodnosti.

“Tradicija je prispevala k oblikovanju idealov, ki so ustvarili veličino Evrope,” je vztrajal papež argentinskega rodu v okviru nove lekcije glede Evropske unije, ki jo je dal udeležencem kongresa na temo krščanskega doprinosa prihodnosti evropskega načrta. Po njegovih besedah smo se znašli v obdobju dramatične sterilnosti, ko se v Evropi rojeva nizko število otrok, nekateri pa tudi ne morejo imeti otrok, ker med drugim niso zmožni mladim nuditi potrebnih materialnih in kulturnih instrumentov za soočanje s prihodnostjo, je bil oster papež Frančišek.

Foto: epa

Evropska unija ne predstavlja le skupka institucij
Po papeževih besedah so kristjani odgovorni za to, da Evropi vrnejo dušo, pri tem pa morajo spomniti Evropsko unijo, da ne predstavlja zgolj skupka institucij, ampak jo tvorijo ljudje. Papež opaža, da se mnogokrat razpravlja le o številkah, ne pa tudi o ljudeh. “Ko se govori o delavcih, uporabljajo izraz gospodarski kazalniki, ko se govori o revščini, se govori o pragu revščine, ko o migrantih, pa se pri tem omenja kvote.” Opozoril je, da do uporabe abstraktnih pojmov prihaja zato, ker so ti bolj prijazni za ušesa.

Foto: iStock

Papež je ponovno pozval k sprejemu migrantov z odprtim srcem in opozoril na pomen njihove integracije v družbo tako, da spoznajo kulturo in jo spoštujejo. Poleg tega je pozval kristjane k ohranitvi miru na celini, kot so si želeli njeni utemeljitelji. Papež Frančišek je prvi neevropski papež, ki je leta 2014 v okviru uradnega obiska spregovoril pred poslanci Evropskega parlamenta in jim dejal, da Evropa ni več živahna kot je bila, in je njeno stanje primerjal z utrujeno babico.

N. Ž.

 • stajerc5

  Kaksna katastrofa! Nemci imajo Merklco, Turki Erdogana, svedsko vlado bodo kmalu prevzeli dvakrat zgani migranti, mi imamo Cmero, Vatikan pa najvecje sranje vseh casov. Ce gre tako naprej, lahko za naslednjega papeza tudi “nas” metercvancig kucko kandidira!

 • Morala

  To ni nikakršna lekcija!! Takšne Evrope si nismo želeli!!

 • Adolf Hitler

  bogi revše bo še tifus fasal!

 • Caesar

  Najbolj zamerim Papežu dejstvo, da ne naredi nič za kristjane. Na Kubi se je srečal z moskovskim Patriarhom Kirilom, ki je Papeža pozval, da skupaj delujeta za rešitev kristjanov na Bližnjem vzhodu pred preganjanjem in genocidom. Medtem, ko sta Rusija in ruska pravoslavna cerkev naredila ogromno za rešitev kristjanov v Siriji in s tem posredno tudi v Iraku in Libanonu preko ruske vojaške intervencije v Siriji, pa Papež svojih krščanskih bratov na Bližnjem vzhodu ni nikoli niti omenil z besedo, kaj šele, da bi jim nudil kakršnokoli pomoč. Najbolj žalostno pri vsem tem pa je, da je muslimanski šiitski Iran naredil več za zaščito kristjanov na Bližnjem Vzhodu, kot Vatikan in celotna “krščanska” Evropa skupaj.

 • Artur

  Katolibani, multukulti NWO Papa ma vas toliko rad , da se dela norca iz vas .
  http://shrani.najdi.si/?3D/t/10viYJpC/hocu-davam-kazem-necujem.png

 • xtc

  Tega Frančiška je treba z imigranti vred nazaj v Afriko.
  Nadalje rodnost v EU se da zelo hitro dvigniti pri krščanskih družinah najprej je treba zadeve urediti z davčno politiko,da so družine brez otrok finančno znatno bolj obremenjene.In sprejeti zakon po katerem se ženskam določi npr tri kom otrok ,ki jih morajo rodit izjema so le one,ki jih zaradi zdravja ne morajo imeti),seveda lahko ženske to zavrnejo in imajo manj otrok a potem je njena plača brutto obdavčena s 70% ta denar pa se nameni za spodbude onim z več otroki,prav tako pa je treba dvigniti plače tudi možem ,da bodo lažje vzdrževali družine.
  Če lahko sprejemamo butaste okoljske predpise lahko z ahkoto uredimo tudi to-seveda ker ni interesa in ker se ne utiša raznih feminističnih ipd obskurnih organizacij pa tavamo.
  Stvari se da zelo enostavno rešiti le voljo je treba.

  • Steiermark

   Bravo xtc, čista resnica . ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Artur

  Chrislam Rises! One World Religion Revealed?
  https://www.youtube.com/watch?v=BxiHqDEzGHQ

  • stop izdajalcem

   naj si zarinejo nekam tole

 • Steiermark

  Sedaj lahko razumemo, zakaj se vsa ta satanistična drhal zavzema za priseljevanje in vlačenje črne kuge, k nam – kuga v afriki resnično obstaja! Le tako, s širjenjem kuge (!!!!!!), ki je pri nas bila nazadnje zaznana v srednjem veku, nas lahko okužijo in uničijo in le tako lahko upajo, da bodo planet, razviti del, zasedle kužna drhal, ki je pa verjetno tudi odporna na kugo, tako pljučno, kot tisto, ki jo prenašajo bolhe iz podgan, na “ljudi”…..

 • Artur

  Nova24TV preveč alternative se greste pazite se ,da se Papito ne spotakne tudi ob vas hahahaha. Šalo na stran Nova24TV kar tako naprej imate mojo podporo pa tudi, če v nekaterih ozirih nismo na isti liniji.
  http://www.novi-svjetski-poredak.com/2016/12/09/papa-franjo-za-britanski-independent-istrazivacki-novinari-alternativnih-medija-vole-jesti-gona/

  • Soave

   Lepo te prosim ? Kakšna alternativa pa je tale člančič ??

   • Artur

    Bolja alternativa kod naročena NWO mainstream “resnica” za navadne goyime , Papa obrajta samo BBC, CNN, NBC,FOX NEWS …. čebi pri nas dopustoval bi za njega veljala samo “resnica ” iz RTV SL , Nedeljaskega dnevnika, Dela, Večera….

    • stajerc5

     Tisto sranje, ki ga je Twitter prepovedal, si pozabil. Kako se ze imenuje? Nekaj taksnega kot Sputnik spusca chamtraile na RT ali nekaj podobnega…

     • Artur

      Je.e te kognitivna disonanca tako močno, da že fizično na možgane vpliva.
      Prva slika zgoraj v prispevku govori več kot tisoč besed.
      http://www.mychi.si/mesecnik/2017/mely-kognitivna-disonanca.php

     • stajerc5

      Najbolj se moras bati tistih, ki za veliko denarja prodajajo nesmisle disonance, kaksne?, to si kar sam izberi, ce ze nisi zapadel v odvisnost in to zelo-zelo ‘kunštno’.

     • Artur

      Mater to pa je protiargument da dol padeš , ne bom ga komentiral , ker obstaja nevarnost da bi še bolj “obogatel” na škodo kognitivnih disonantnežev sicer pa kaj spet to omenjam saj niti razumel nisi kar luštna inteligentna dečva piše o tem nevarnem stanju hahahahahaha.

     • stajerc5

      Ah Artur, ti sigurno nimas meca, da bi se tega “nevarnega” stanja ubranil. Drugic rajsi zakljuci z ejejej in smrk, smrk.

    • Soave

     Raziskovalni novinar ?

     • Artur

      Pardon preiskovalni novinar . Preiskovalno novinarstvo je sicer ena od temeljnih zvrsti, ki novinarjem in medijem omogoča pomembno vlogo “psa čuvaja” v družbi. Kadar se odpove tej osrednji vlogi in se na primer nekritično podredi oblasti, takrat izgubi družbeni pomen in se ne razlikuje veliko od propagandnih oddelkov ali služb za odnose z javnostmi. Kajti novinarstvo je zavezano samo resnici. In prav novinarska preiskava je tista, ki največkrat omogoča razkritje resnice.

      Ker preiskovalni novinarji razkrivajo nepravilnosti, kazniva dejanja in zarote političnih in ekonomskih elit, so pogosto obravnavani kot nasprotniki ali celo sovražniki. Marsikdaj so blateni, preganjani, obsojeni, zaprti in celo umorjeni.

      Kako nevarno je v današnjem času razkrivanje informacij, kaže usoda ustanovitelja organizacije Wikileaks Juliana Assangea in njegovega vira, ameriškega vojaka Bradleya Manninga. Njuno početje – razkrivanje ali osvobajanje informacij – sicer ni preiskovalno novinarstvo, sta pa z objavo diplomatskih depeš mnogim preiskovalnim novinarjem omogočila objavo številnih pomembnih zgodb o resničnem dogajanju v svetu.

      Preiskovalno novinarstvo je tudi v Sloveniji zahteven in nevaren poklic. Podpora urednikov vodilnih medijev je praviloma zgolj verbalna, namesto pravih novinarskih preiskav je pogosteje zaželjeno curljaško novinarstvo (leak journalism), ki je le drugo ime za politično propagando.

      V Sloveniji ponavadi ni tako zahtevno preiskati določeno prikrito zadevo, težje jo je objaviti. Prav zato bo CPNS – Center za preiskovalno novinarstvo s svojimi izkušnjami, mednarodnimi povezavami in tudi s to spletno stranjo poskušal zagotavljati, da bo resnica o številnih stranpoteh, zlorabah in korupciji prišla na dan.

     • Soave

      V večini se strinjam, ko govorimo o novinarjih in ljudeh. ki razkrivajo barabije. Jasno je, da jih bodo z vsemi sredstvi poizkusili utišati.Jaz sem še o marsičem sicer v dvomih, ker nimam časa in ne volje prebirati te silne razprave. Se mi zdi, da je potem človek še bolj zmeden, saj je v današnjem svetu mogoče prav vse.
      Vendar gre tu za trenutnega poglavarja Cerkve. In Cerkev ni samo on, ampak še tisoči kardinalov in kaj vem, kdo še , ki vlečejo vsak na svojo stran.
      Ta šmorn z migranti so zakuhali tisti, ki želijo krščansko Evropo uničiti. Mi ni jasno zakaj . Zaradi denarja ? Rabijo naš prostor ?
      In v glavnem se papežu to očita.Tistega kar govori o družini, o pravi Evropi, o usmiljenju do ljudi, ki so v življenju grešili ( njegova poslanica Amoris Letitiae ) seveda ne slišijo. Ker bi mu morali pritrditi.
      Saj si – ti veliko tega poznaš – bral verjetno silna pisanja o Wojtily , ali ne ?? Sedaj so pa to nekateri kar pozabili ?
      Eh, ljudje smo – so – od vraga.

     • Artur

      In v glavnem se papežu to očita.Tistega kar govori o družini, o pravi Evropi, o usmiljenju do ljudi, ki so v življenju grešili ( njegova poslanica Amoris Letitiae ) seveda ne slišijo. Ker bi mu morali pritrditi.?!
      Papež je ponovno pozval k sprejemu migrantov z odprtim srcem in opozoril na pomen njihove integracije v družbo tako, da spoznajo kulturo in jo spoštujejo. Poleg tega je pozval kristjane k ohranitvi miru na celini, kot so si želeli njeni utemeljitelji.??!!
      Neprestano zahaja v protislovja se ti ne zdi . Kaj je za njega prava Evropa ? Multikulti Evropa ?Tisto kar govori o družini, o pravi Evropi, o usmiljenju do ljudi, ki so v življenju grešili ?! Njegovemu usmiljenju do ekonomskih migrantov iz primitivnih terorističnih kameljih dežel , ki so se že in tisti prihajajočih, ki se še bodo brez dela in obveznosti prisesali na našo evropsko socialo in živeli lagodno do konca svojega življenja na grbači Evropejcev in odžirali bodočnost njihovim vnukom poleg pa še po teroristično redčili evropsko avtohtono prebivalstvo in štepali froce kot po tekočem traku ? Ma kašne njihove intergracije ma kašno spoznavanje naše kulture in spoštovanje do nje ! Pa kje ta človek živi v vzporedni dimenziji ? Ne, dobro je seznanjen s situacijo v zvezi s tem pri nas in to kar počne je
      sprenevedanje , hinavščina , hipokrizija najhujše vrste !

      Papež Wojtila zove k Novemu svetovnemu redu – NWO .
      https://www.theguardian.com/world/2004/jan/02/catholicism.religion

      Kakšen naj bi izdgledal ta NWO za katerega se papeži tako navdušeno zavzemajo? Iz 7 milijard sedaj živečih na tem svetu v prihodnje zreducirati na 500 milijonov !!! Ne bodimo rak na zemlji zato pa ….. seveda razen elite svetne in posvetne ! Ja “vsaka jim čast”
      https://www.youtube.com/watch?v=ltmBNiNr8ww&t=6s

     • Soave

      Ja, kje pa je potem rešitev Artur ? Saj Cerkev je ogromna institucija! Kaj so prav vsi ZA ? Saj papež prav gotovo nima toliko besede ! Se ne da nič narediti? Kdo bo pa delal za tistih 500 milijonov ! Starejša ko sem, bolj spoznavam, da je človek slabši od zveri!
      Sem pa jezna na Novo, da o teh zadevah več ne piše! Pusti nas, takole na suhem, da se prerekamo med seboj! In se drug iz drugega pravzaprav norčujemo! To ni nobena debata več! Sedaj imam eno delo, pa bom to, kar si pripel potem pogledala.

     • Artur

      Vrh Vatikanske piramide s svojo zlato riznico je ZA, sredina deluje do svojih vernikov s svojimi pridigami tako, kot deluje , verniki pa kot verniki delujejo kot verniki in brezpogojno verjamejo pridigam tistih iz sredine in častijo tiste na vrhu, za večino skoraj neprebojen zaključen krog s tem, da dejansko tisti na vrhu brez tistih doli nebi mogli obstajat. 500 milijonov naj bi ostalo kot tlačanska delovna sila za NWO novodobne fevdalce in vrh One world religion novodobne religijske piramide.
      Ja tudi jaz sem jezen večkrat na Novo a jo po eni strani razumem nekatere delikatne resnice pač ne sme razkriti zato pa smo mi tu ,ki lahko to počnemo fajn pa je, da nam to Nova kljub temu dovoli.
      Se ne da nič narediti? O se da . Prvi korak je osveščanje .

 • centurion

  Temu oslu levičarskemu bodo rojevale vojsko
  podgane migrantske, katerim umiva noge.
  Večjega smrada od tega kretena nismo imeli v Vatikanu.
  Me je sram, da so mi kot kristjanu vsilili tega sorošpapeža.

 • !

  ta argentinski komunist je vsej prej kot pravi kristjan.

 • Olga_10

  Levičarski papež zagovarja zločinski Sorosov “socialni” eksperiment in preplavljenje Evrope s predstavniki tujerodne divjaške ideologije in pravi, da se bodo nezakoniti migranti, ki ne želijo delati, “integrirali”??
  V islamskem svetu isti ubijajo kristjane, v komunisticni Sloveniji jih komunisti diskriminirajo, pred očmi papeža in očitno z njegovim blagoslovom! Sramota!
  Volimo desnico in zaščitimo Slovenijo!

  • Soave

   Komunistično desnico ??

   • luckyss

    Saj jih vodi komunistični “desničar”…;))

    • Soave

     Oh, no. . . enkrat cepec, za vedno cepec ?!?

 • !

  ta argentinski komunist ni lastnik evropskih narodov, evropski narodi, predvsem slovanski, se morajo združiti v boju proti tujim kultom!

 • luckyss

  Papeža je poln gobec besed…v bistvu pa je v svojem mandatu podaril 100 spalnih vreč brezdomcem in umil noge parim revežem..
  Vatikanske zakladnice pa ostajajo za reveže zaprte…
  Pa tudi uvažanje skrajnih islamistov v Evropo ni ravno v dobrobit krščanstva..

 • Bastian

  Na tega papazblojkota bo izveden atentat. Vendar ne iz strani skrajnih musličev ali ostalih zasukancev temveč od verujočega kristjana.

 • Ivan Ivanovič

  Papež je iz istega testa kot migranti: govori hinavsko, da ljudi prinese naokrog.

 • malo morgen

  Argentinski komunist ima osebno stražo, žre iz zlatih posod, živi v palači, in on si drzne evropskim izmučenim ljudem govoriti naj vzamejo pod lastno streho neznane kulte?!?!?!?

  • Soave

   Si pa zelo obveščen, ja !!

   • ,

    ti pa nič,ja!!

    • Soave

     No pa ti razloži, kakšne kulte moramo po naročilu papeža vzeti pod streho ?

    • Soave

     No, boš kaj odgovoril ??

 • soc

  Papež Frančišek je del problema evropske civilizacije, nikakor ne del njene rešitve. Kar je naredil naš Slovan, Poljak Karol Wojtyla, ruši argentinski Italijan Jorge Mario Bergoglio. Očitno ne odgovarja in poroča zgolj Bogu.

  • Soave

   Oh, daj no ??? Ne veš kaj vse so že pisali in govoričili o Papežu Wojtyla ??
   Toliko tega kroži po spletu, da se čudim, da ni že kdo kaj tule pripel.
   Zato jaz vsemu temu pisarjenju prav nič ne verjamem.
   Je pa eno jasno. . . . . . .prav vsi smo ljudje.

 • !

  Kristjani, ne se predati zlu.

 • soc

  Se je dvatisočletna krščanska cerkev odločila, da je boljši Islam kot razuzdani ateizem, ali je to le mnenje ozkega dela njenega vrha?

  Člani konklave, odstavite rdečega papeža, dokler ni prepozno, tako za vas kot za nas! Nočemo nazaj h kamelam, kozam in na drevesa.

  • DJURO SUMAR

   Najprej zlezi iz drevesa, prodaj koze, nato se šele prični oglašati in soliti pamet pametnejšim od sebe.

   • soc

    Jurček moj, ne blamiraj se s poskusi primerjave med nama… Ciao, ragazzo.

 • resnica bo zmagala

  papeštvo je proti Jezusu, kajti papež pravi, da je Jezusov namestnik. To je sramotno reči, kajti samo eden je Kristus Odrešenik!!! Protestanti in pravoslavni kristjani zato ne priznavajo papeža, vatikan!

 • Soave

  ” Papež Frančišek podal novo lekcijo Evropski uniji ”
  Sedaj pa ne bom čivkala, ampak kokodakala !!
  Kaj je Nova ???? Zopet kurite ??? Namesto, da bi objavili povezavo na Radio Ognjišče in od tam naprej na Radio Vatikan. Da si tudi sami lahko preberemo. Prav vse.

  http://radio.ognjisce.si/sl/195/aktualno/25505/

  ste zopet malo podkurili in vzeli zadevo iz konteksta ??
  Saj ste namenoma objavili ta članek, da so lahko komentatorji spodaj dali dobro lekcijo nam. . . .Kristjanom ?? Lekcijo ? Nesramnost za nesramnostjo. No, seveda, saj tudi vi niste prav nič razložili kakšnega svojega pogleda !!! Sram vas je lahko.V časih v katerih smo, si vsaj vi tega ne bi smeli privoščiti.
  Tudi vi ste mojstri zavajanja. Kot izgleda nas , Kristjanov na tem portalu sploh ne potrebujete.Takole bo težka s kakšno bolj pametno Slovenijo !

  Pa sprašujem vas, Nova, kako naj vrhovni poglavar Cerkve ravna glede migrantov. Naj jih pošlje hudiču v rit ???
  No ? Boste kaj dobrega predlagali ? Morda celo naredili ?

  Ali bomo vse reševali mi, navadni ubogi državljani ?

  • ,

   ne nakladaj !!

   • Soave

    No, pa ti naloži kakšno tehtno misel.

  • Hun

   a ti si mela Janso do danes za kristjana? prou vam je zavedene becke

  • šmentanamuha

   Papež naj pred nasilnim islamom raje zaščiti kristjane, ki jih te beštije pobijajo po Bližnjem Vzhodu. Za migrante imamo zakone jasno napisane, tako da papežu ni treba narediti ničesar, razen da jih opozori, da je tihotapljenje v druge države in po možnosti še brez dokumentov, kaznivo početje. Naj migrantom razloži, če so nepismeni, da so za vstop v druge države namenjeni mejni prehodi, kjer se za prehod identificiraš z veljavnim dokumentom.
   A zdaj bo pa vrhovni poglavar Cerkve odločil, da se lahko trume ilegalcev sprehajajo po Evropi, mi pa moramo to mirno gledati in jih še preživljati po vrhu. Ne morem verjeti, da si postavila tako naivno vprašanje.

   • Soave

    Saj papež prav nič ne odloča, no ? Glede na svoje primarno poslanstvo pa res ne more direktno nekoga poslati k vragu. Zakaj bi jim pa on razlagal ? Saj ne bi nič zaleglo . Zato je vojska, policija, sodstvo. Ko se bo tu vtaknil, pa jim zopet ne bo prav ? Saj nismo pozabili tiste trole od Merklove. Kako so jo v začetku – ko je eni deklici razlagala, da cele njene družine pač ne more sprejeti – pljuvali prav vsi mediji , kakšen zmaj brez sočutja, da je ?? Pa je samo lepo razložila , da ne more, saj jih ima veliko tako željo. Me zanima, kako je tista smrkljica sploh prišla do nje. So jo ” porinili ” ? Seveda so jo. V to smo sedaj lahko prepričani. Ja, kaj pa delajo vsi tisti silni dedlni v njeni vladi ? Samo kimajo ? Seveda je ne zagovarjam. Govorim pa o krivdi !!

    Kaj pa je naivnega v mojem vprašanju ?? Katero vprašanje ? Komu ? Novi ?

    Ker sem verna, se mi zdi zelo grdo takole podtikanje člankov , ki niso ne mnenje, ne poročilo ! Na portalu , ki ga rada prebiram. Še marsikaj drugega je papež povedal, pa gre mimo. Spotikamo se kar naprej ob migrante, ker mu menda drugega nimamo očitati.

    Upam, da mi ne boš pod nos dala pedofelijo, homoseksualnost. . . . . . .

 • !

  papež ni zagovornik kristjanov ampak zagovornik tujih kultov, ker papež živi za dobro varovanimi zidovi, živi v razkošju!!!!!!!!!

  • Valter BraniSlav

   Tocno.

 • Sloven”c

  Userje se nej ta gnoj…

 • šmentanamuha

  Glede na to, da se po novem propagira pravica do splava že v osnovnih šolah, lezbištvo, homoseksualnost, menjavanje spola, ena reklama po televiziji za avto propagira “Bodite samski do 34. leta” itd. bo po novem otrok še manj. V II.SV je umrlo okoli 200 milijonov ljudi, se mi zdi, pa se je v nekaj desetletjih ponovno namnožilo. Torej ni stvar v tem in papež to zelo dobro ve. Se je pa povečala količina hormonskih motilcev in drugih eksperimentov na ljudeh in tu so prave posledice. Kaj pa je za celibatar v resnici hotel povedati, pa tudi ne vem točno.

 • Jožef

  Papež nam daje dva nasprotujoča si nasveta. Želi vernejše kristjane in več otrok hkrati pa poziva ljudi k temu, da si moramo sami poskrebiti, da bo med nami čimveč migrantov – muslimanov. Če verni musliman živi in izpoljnuje mohamedov navk, je za nas kristjane največji sovražnik. Vsi, čisto vsi, že vemo, da je dolžnost vsakega muslimana, da sovraži kristjana, ne pije alkohola, ne je svinjine, ne spoštije ženskega spola (tudi obrezan je, ženske pa brez kl…..) itd. To pomeni po papeževem pozivu, da spustimo med nas potencialne mohamedove vojake, ki širijo alahovo vero z ognjem in mečen. Podobno sovraštvo do kristjanov goji slavna Slovenka Svetlana, ampak ona je v domu starejših občanov in živi skupaj s svojo zvezdo in ni tako nevarna, kot so recimo nekateri migranti. Je svinsko meso, ne sovraži žensk in tudi spodaj ima vse to, kar je imela ob rojstvu.
  ps. Zakaj so judje in muslimani obrezani: to je znak zaveze med bogom in človekom, ki jo je sklenil Abraham z bogom. Nisem prepričan o verodostojnosti te trditve in dopuščam, da se motim. Ne vem pa zakaj morajo biti tudi ženske nekako popravljene po porodu in zakaj morajo biti zakrite v črna oblačila. Tega namreč nisem zasledil v svetem pismu.

 • RATATA

  Jaz Evropa Argentinarja jezuitskega ne priznavam za papeža, ker nima pošlihtane glave in ni naš!

  • DJURO SUMAR

   Verjamem, ker pač ni ovca kakršna si ti in večina vernikov v Sloveniji.

   • RATATA

    Kako pa to da ti verjameš ovci, a se ti je mal poslabšal?

 • cosmosjasnovidec

  Tega prismuknjenega butla bi morali že davno odstraniti,ker ni druge razlage kot,da so ga namestili islamisti.
  Že njegovo poreklo izvora je vprašljivo saj naj bi izviral od nekod kjer ga niti nobeden prav ne pozna z izgovorom nekega skromnega življenja itd.
  Sem povsem siguren,da je musliman ali pa muslimanski vernik saj se tudi sestaja z teroristi in podobnimi.
  Tale kreten je že in še povzroča razkol med kristjani ter čedalje večjo mržnjo kristjanov do cerkve predvsem pa zmedo.Kdo pameten še naj verjame v krščansko vero,če tale prismojenec uveljavlja muslimansko.

 • antimur

  Da bi nekaj takšnega gobcal posameznik brez pomembne funkcije, bi še razumel, toda papež, to je pa že preveč. Vsi vemo, da se muslimani niso sposobni ne asimilirati, ne integrirati, če bi se, ne bi bili muslimani, torej je jasen dokaz, da je Frančišek zahrbtni agent NWO, tako kot Soros. Je pa fenomen to, da mu določen del katolikov še vedno verjame, čeprav iz njega sije zahrbtnost in laž. To je nekaj takšnega kot v Sloveniji Erjavec in upokojenci. Čeprav jih nateguje že desetletje in več, mu del teh zaslepljencev še kar verjame (poudarek je na del, ker večina jih je že spregledala).
  P.S.:Sem katolik, zato žeim, da te zadeve uredimo in da bo RKC institucija, ki bo prvenstveno branila katolike, ne pa da se gre nekakšno lažno solidarnost do tistih, ki želijo na vsak način kristjane pomuslimaniti.

 • Matt_von_Glanz

  Za več krščanskih vrednot v poslovnem svetu – krščanska poslovna konferenca:
  http://www.uspesnoposlovnozivljenje.com/
  https://www.youtube.com/channel/UCfTdNiaCfI6jAYitSaQk3eA
  … o svetopisemskih vrednotah v biznisu. Ekumensko. Vabilo je za podobno misleče. V času, ko se kristjane od povsod preganja, je potrebno, da se dobivamo tudi kot poslovni ljudje. Predavatelji so direktorji milijonskih firm, ki jim uspeva voziti z Bogom in svetom, običajno z ogromnimi dobrodelnimi investicijami in javnim krščanskim imidžem.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!