Par je posvojil 9 otrok s posebnimi potrebami. Ti so bili srečni, da so dobili družino, a niso vedeli, da jih za zaprtimi vrati čakajo zlorabe, spolno nadlegovanje in udarci

Foto: iStock

Policija je bila v hišo družine Bell v zadnjih desetih letih poklicana že 68-krat! Že deset let raziskuje domneve, da par, ki posvaja otroke s posebnimi potrebami, otrokom ne pomaga, ampak jih zlorablja in pretepa.

Zakonca Bell sta bila prejšnji teden zaradi kaznivih dejanj aretirana. Otroke sta ogrožala in jih pretepala. Najprej sta enega za drugim posvajala in jih s prihodom v dom osrečila. Ti so dokaj hitro spoznali, da za njih skrbita zgolj zato, da se lahko nad njimi tudi izživljata. Policija je po desetih letih končno prejela dokaze za obtožbo para. Njuna 21-letna hčerka Krystal je policistom izročila videoposnetke, ki jih je več kot leto dni skrivoma snemala in dokumentirala vse zlorabe v hiši. Eden izmed videoposnetkov prikazuje, kako oče pretepa svojega 16-letnega sina, vmes pa psuje in ga verbalno zlorablja. Svet za človekove pravice je poročal o tem, da so zakoncema po prejemu več klicev o zlorabi dva otroka že odvzeli. Preselili so ju v zavetišče.

Foto: iStock

21-letnica je dejala, da se ob njuni aretaciji končno počuti srečno: ”Zelo sem srečna in razbremenjena. Ob njuni aretaciji se počutim olajšano, vendar se mi zdi, da še zmeraj nismo dosegli dovolj pravičnosti. Za svoja dejanja bi morala biti še bolj kaznovana.”

Policijo so o grozljivih napadih in zlorabah otrok seznanili že marca 2016, od leta 2007 pa so prejeli že 68 klicev na pomoč. Čeprav so večkrat prijavili nasilje, pretepe, spolne zlorabe in nadlegovanje, policija ni storila ničesar. Ko so Bellova obiskali, sta seveda vse zanikala. Eden izmed nesrečnih otrok naj bi celo poskusil storiti samomor. Sosedje poročajo, da sta starša otroke velikokrat dobesedno napodila iz hiše, večkrat pa so tudi sami želeli pobegniti. Policijska poročila govorijo tudi o orožju, ki naj bi bilo shranjeno v hiši. Že leta 2015, ko je Krystal policiji prijavila, da sta se starša zarotila proti njej in jo nadlegujeta, so v hiši našli orožje. Stene so bile povsem krvave, a dokazati niso mogli ničesar.

Otroci pravijo, da so v neprestanem strahu živeli leta. Nikoli niso vedeli, kdaj jih bosta starša pretepla. Ko jima je prijalo, sta jih pričela tudi spolno nadlegovati.

”Mati me je večkrat s vso silo udarila v obraz. Nisem se niti zavedala, kako zelo močni so morali biti udarci, dokler se nisem štiri dni kasneje pogledala v ogledalu in se nisem mogla prepoznati,” je dejala Mikayla, ena izmed posvojenk. ”Bilo je tako grozno, da nisem več želela živeti.” Mikaylo so pristojni preselili v zavetišče, matere pa niso obtožili.

Foto: iStock

Policija prijav, ki so jih vložili zlorabljeni otroci, nikoli ni jemala resno
Otroci so, kot omenjeno, starša večkrat prijavili policiji. Ko je ta prišla, sta se starša pretvarjala, da z otroki ne počneta nič slabega. Večino otrok so začeli psihično in fizično zlorabljati približno eno leto po tem, ko so jih posvojili. Tudi pred socialnimi delavci so se starši prikazovali kot zelo skrbni, zato prijav ni nihče jemal resno. Posvojila sta devet otrok, vsi pa so imeli telesne ali mentalne motnje, vse od bipolarne motnje in duševne retardacije, pa do cerebralne paralize. Ravno zato sta se navzven zdela tako nesebična. Imela sta tudi enega biološkega otroka, vseh 12 članov družine pa je živelo v hiši s samo tremi sobami. Od tega je en prostor predstavljala dnevna soba, otroci pa so, vključno z biološkim, spali na tleh. Včasih so se bolj varno počutili celo, če so noč preživeli v kleti.

Zakonca sta od države dobivala še denar
Iowa kot zvezna država ZDA ne omejuje števila otrok, ki jih lahko imajo v rejništvu, staršem, ki otroka posvojijo, pa plača 12.333 dolarjev letno. Družina Bell, ki je v svoj dom sprejela devet otrok s posebnimi potrebami, je tako dobila približno 110. 000 dolarjev letno.

A. L.

 • Nata

  Kako lahko država nekomu da v rejo kar 9 otrok s posebnimi potrebami ?????
  Neverjetno ! Ubogi otroci. Že tako sem skeptična glede rejniških družin. Saj jih imajo nekateri kar več !! Smatram, da je pri takih zaslužek prvi ! Dober zaslužek! Zato bi moral nadzor biti večji . Ne pa, da je cilj znebiti se otrok.

  • janko

   Pri enem sokrajanu imajo posvojence že od vedno. Nazadnje pa jim je eden zažgal marof.

 • Morala

  Grozno in neverjetno! Kako so lahko socialne delavke dale v posvojitev 9 otrok s posebnimi potrebami?! Samo, da so se jih rešile! Še njih bi morali kaznovati!

 • Antonius

  Narobe! Otrokom bi morali odvzeti sadistična starša in ju preseliti v dolgoletni zapor.
  V ozadju je državna socialna podpora, ki sta jo sadistčna posvojitelja prejemala in zlorabljala za svoj pružitek na račun nesrečnih otrok.
  Vsaka podobnost s slovenskimi rejniki, socialno podporo in priznano delovno dobo je zgolj zlonamerna.
  Slovenska babica, dedek in njuna dva vnuka so samo žrtve in zanemarljiva kolateralna škoda na račun katere so rešili dohodek in delovno dobo rejnikom.
  Nesrečna babica in dedek sta svoje vnuke brezpogojno ljubila zastonj.

 • Goran Hvala

  Pa sej to ni nic novga v amerik….sicer mi je mal cudno ker niso muslimani..sm mislu da so dm oni taki…:-)

 • Olga

  Zloraba otrok je najhujša od vseh zlorab, saj nam otroci zaupajo in pričakujejo varnost, ki smo jim jo dolžni nuditi! Ubogi otroci!

 • sunday

  očitno so slišali za delo naših CSDjev, saj veste slabega se hitro navzameš – največja zloraba so prekleti CSDji, največje žrtve pa nedolžni in nič hudega sluteči otroci!!! CSDji so morilci nedolžnih duš!!!

 • xtc

  Žalostno in obsojanja vredno.
  Vendar pa je večina levakov “otroci z posebnimi potrenbami” vključno z Janezom Sv kletno stsanujočim.

 • VRHOVNI SODNIK

  Sramota, pa tam so isti cepci, kot pri nam v CSD ejih

  • SDS je v mojem srcu

   ITAQ

 • Najplemenitejši

  Groza, kaj vse se počne v katoliških družinah!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!