Po 12 urah konec drame obleganja luksuznega hotela s talci v Afganistanu

Foto: Intercontinental hotel Kabul

Po 12-urni drami se je končno končalo obleganje hotela Intercontinental v Kabulu. Afganistanska vlada sporoča, da je bilo vseh šest napadalcev ubitih. Ne glede na to pa nekateri poročajo, da je še vedno mogoče slišati strele. Po uradnih podatkih notranjega ministrstva je bilo ubitih najmanj 18 civilistov, od tega 14 tujih državljanov. Po neuradnih podatkih bi se število mrtvih lahko povzpelo celo čez 40. 

Lokalni mediji na podlagi informacij notranjega ministrstva poročajo, da so afganistanske sile ponovno prevzele nadzor nad hotelom, potem ko se je končalo 12-urno obleganje hotela. Med umrlimi v napadu je najmanj 18 civilistov, od tega 14 tujih državljanov.

Še vedno naj bi se slišali streli
Čeprav so uradniki najavili konec obleganja, so se v nekaterih lokalnih medijih pojavila poročanja o navedbah prič in novinarjev s terena, ki pravijo, da se obleganje še zdaleč ni končalo, saj je še vedno mogoče slišati strele. Pozneje je tiskovni predstavnik notranjega ministrstva po navedbah Russia Today pojasnil, da še vedno poteka operacija normalizacija razmer.

Foto: Hotel Intercontinental v Kabulu

N. Ž.

 • Caetano

  Islamizem zapoveduje širjenja šeriata po celem svetu in jihad. Filoislamistični levičarji se penijo od jeze ko kdo opozori na ta dejstva. In to kljub temu, da so jihadistična osvajanja povzročila skozi zgodovino na desetine milijonov žrtev.

 • Caetano

  Konservativni komentator in podpornik predsednika Trumpa g. Rush Limbaugh je islam imenoval z besedami ideologija za zavojevanje in povedal kako je filoislamist Obama pomagal to zakrivati s tem, da je dejanja radikalnih islamistov prikazoval, kot ”maščevanje za križarske vojne”.

  http://www.breitbart.com/video/2015/12/24/limbaugh-islam-is-a-conquest-ideology-not-even-a-religion/

 • indijanka

  Vau…kakšen hotel. Ljudje, ki bivajo v tem hotelu, bi morali prevzeti odgovornost za siromake, ki romajo v Evropo.

 • cosmosjasnovidec

  Tako je pravilno.Odstraniti nemudoma vse nepridiprave ne pa izvajati za take nekakšne aretacije in podobno kot to počnejo butasti švabi,švedi in ostali.
  Aretacije ne pripomorejo k ničemur razen,da so še teroristi bolj brezbrižni in brez strahu saj se v najslabšem slučaju lahko predajo.
  Za teroriste in podobne v takih slučajih bi že zdavnaj moral obveljati zakon krogla brez usmiljenja in možnost predaje.Tako bi se malo bolj zamislili preden se odloćijo za kaj takega.
  Američani imajo glede tega popolnoma pravilen zakon saj v takem primeru ne preživi nobeden od napadalcev vsaj kolikor je meni znano.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • Caetano

  Število žrtev je naraslo na 18. Umrlo vsaj deset tujcev med njimi Venezuelci in Ukrajinci:

  http://www.france24.com/en/20180121-afghanistan-dozen-dead-including-foreigners-taliban-attack-kabul-hotel

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!