Po letalski nesreči še bombni napad na Sinaju. Več mrtvih in ranjenih.

Fotografija je simbolična (foto: epa).

Na severu polotoka Sinaj, v mestu Ariš, se je razstrelil samomorilski napadalec pred tamkajšnjim policijskim klubom. Po zadnji podatkih so bili ubiti trije policisti, deset ljudi pa je bilo ranjenih. Odgovornost za napad je že prevzela skrajna sunitska skupina Islamska država.

Tuje tiskovne agencije poročajo o osmih mrtvih, vključno s samomorilskim napadalcem, in devetih ranjenih. Eksplozija, ki je odjeknila ob napadu, je poškodovala več bližnjih stavb. Varnostne sile so prizorišče napada že zaprle za javnost, reševalci so ranjene pripeljali v bližnje bolnišnice.

IS, ki je prevzela odgovornost za napad, je na družbenem omrežju Twitter sporočila, da je “mučenik Abu Aeša al Masri” uspešno razstrelil avtomobil pred policijskim klubom. “Čaka jih še več napadov,” še piše v sporočilu IS.

A. D., STA

 • 1xy

  Groza……upam, da ne bomo takšnih slik gledali iz naše bližnje okolice.

 • Vrhovnisodnik

  Še mal pa bo to v EU, zahvaljujoč frau Merkl.

 • dare326

  Al Arish. Pred nekaj leti so beduini pridrli iz puščave s pickupi in zaradi nesporazumi z državno upravo začeli nažigati s kališniki po policijski postaji. Ko so šli pa so se zbrali meščani in razsuli policijsko postajo do konca, ker so se policaji poskrili pred beduini. Zadnja bomba je rezultat buldožiranja hiš v bližini meje z Gazo, ker so na ta način preprečili oskrbo- tihotapljenje v Gazo skozi številne tunele pod mejo.
  Še največ škode od vojne v Siriji bodo imeli ruski tajkuni, ki so pokupili italijanske in nemške hotele v Šarmu in Hurgadi, sedaj pa je vse prazno.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!