Po Trumpovi zavrnitvi skupne izjave G7 prišlo do konca mednarodnega reda, ki temelji na mednarodnem usklajevanju

Foto: epa

Po tem, ko je ameriški predsednik Donald Trump, nekaj ur po koncu vrha G7 v Kanadi, preko Twitterja zavrnil podporo skupni izjavi voditeljev skupine sedmih najbolj razvitih držav na svetu, je očitno, da je prišlo do konca mednarodnega reda zasnovan na mednarodnem usklajevanju. 

To je popoln sistem za Angelo Merkel, ki ji je omogočil, da izkoristi čim več, kar je možno glede reakcije Trumpa prebrati na Eurointelligence. Razočaranje v evroobmočju nas je v zadnjih letih naučilo, da je tehnično nepopolni sistem upravljanja, ki temelji na koordinaciji nevzdržen. To pomeni, da se je G7 izpel. Pričel je tlakovati pot za vlade, ki koordinirajo makroekonomske politike po propadu “Bretton Woodskega” sistema. Njegovi največji uspehi so bili sporazumi iz Londona in Louvra v 80-ih letih. Kasneje je postal izhodišče za usklajevanje osnovnih pravil globalizacije. Vendarle je podredil države članice, se posebej  nečlanice samozvani eliti. Ene same volitve bi bile potrebne, da bi se končalo to nevzdržno stanje.

Pomanjkanje robustnosti evroobmočja je posledica nemške zavrnitve krepitve upravljanja evroobmočja
Sporočilo Angele Merkel z vrha je, da se Evropska unija mora sedaj postaviti na lastne noge. “Strinjamo se s sporočilom Angele Merkel, ampak ni videti, da bi se dejanja ujemala z njenimi besedami,” je mogoče prebrati na strani Eurointelligence. Nikakor se ni trudila, da bi prispevala k zmanjšanju presežka Nemčije, kar predstavlja enega izmed glavnih razlogov za propad globalnega trgovinskega sistema, ki temelji na pravilih in vztrajnosti sistema v evro območju. Pomanjkanje robustnosti evro območja je posledica nemške zavrnitve krepitve upravljanja evroobmočja – Evroobmočje je bilo oblikovano v v primeru enakovrednega upravljanja in je ostalo ranljivo na volitve kot G7.

Foto: epa

Predlog Merklove glede varnostnega sodelovanja gre naprej- ampak kako so lahko varnostne sile Evropske unije verodostojne, če nemški zvezni parlament Bundestag izglasuje veto glede namestitve sil in če Nemčija ne prispeva enakovrednega finančnega deleža za obrambo? Ko Merklova govori o krepitvi EU, nima v mislih močnejše Evropske komisije, močnejšega Evropskega parlamenta, ampak ima v mislih Evropski svet, v bistvu močnejšo vlogo za samo sebe.

Trumpovo predsedstvo predstavlja zadnjo priložnost za upočasnitev Kitajske
Pri tem je smiselno omeniti komentar Nialla Fergusona v Sunday Timesu, ki ga mnogi ne želijo slišati in sicer, da Trumpu uspeva. Ključ Trumpovega predsedstva je, da predstavlja zadnjo priložnost za upočasnitev Kitajske. Kljub temu, da se pristop prvega moža ZDA k problemu zdi nepredvidljiv, pa najverjetneje predstavlja edino možnost, ki je še ostala.

Mnogi se strinjajo z mnenjem Zakija Laidija, da projekcija nemške moči na bolj učinkovit način predstavlja primernejši evropski odgovor. On navaja, da je ponižanje Nemčije v rokah Trumpa in ugotavlja, da bi bilo v najboljšem interesu Nemčije, če bi ta združila vse svoje moči. Uspeh Evropske unije je v preteklosti temeljil na dobri volji ZDA, ki predstavljajo varnostni generator in globalno finančno sidro ter mednarodni gospodarski red, ki temelji na pravu, kar pa se sedaj obrača v drugo smer.

H. M.

 • večni srb

  Bravo Trump! Končno ne rabimo več protestov proti globalnim stricem v črnih klasičnih oblekah, imamo kralja politike Trumpa, ki se mu ni treba z nikomer pogajat in jim je prišel tja samo povedat kako se bo svet vrtel v prihodnje.
  Jaz vidim v prihodnosti samo še ZDA, Britance, Rusijo in Kitajsko, vsi ostali živijo v La La Landu.

 • Miro Jereb

  Trump je predsednik ZDA. On dela za svojo državo…ne kot Erjaveb in Cmerar…torej…če je to dobro za Ameriko…potem je nekaj narobe z nami. Amerika je evropo že večkrat rešila…nazadnje od Miloševiča…in ne vem ali so dobili dovolj naše hvaležnosti. Pometmo pred svojim pragom torej….na kratko. Naj mi nekdo pove zakaj je Erbavec tolikokrat obiskal rusijo in NIKOLI ameriko. Vsako nerganje čez ameriško politiko je brez veze in narcisoidno, koj kurac je SLO, 2 miljona ljudi za 320 miljonsko ameriko. Streznite se ljudje.

  • freedomfighter

   2 miljona slovencev ne pomeni nic…750 miljonov evropejcev pa nekaj pomeni

  • RATATA

   Predstavniki Slovenije že vseskozi delajo za dobro hrvatske.

 • antimur

  Naj ta prekleta multikulti grdoba Merkelca, pa Nemci, tisti ki ji držijo štango, sami redijo muslimane, zakaj pa bi jim Tump pomagal.

  • Olga2345

   Natanko tako!

 • Olga2345

  Merklova je popolnoma zgrešila s svojo multikultulti politiko in podpiranjem levičarstva v Evropi!

  • antimur

   Je pač zahrbtna stasijevka, podtaknjena nemški politiki.

   • Olga2345

    Dobila je Nobelovo nagrado, tako kot Obama, da bi služila NWO s Sorosom!

  • freedomfighter

   Kaj ima to s tarifami…eni res ne veste kaj je slabo za vas…lahko mi pa razlozis pozitiven vpliv tarif na nase gospodarstvo ker tako navijas za njih#fakedomoljub

   • Olga2345

    Vam bo mesec razložil…”izvoz je rak rana”…torej je vseeno…

    • freedomfighter

     Meni ne tebi pa zgleda ze je ker podpiras podobne stvari kot najbolj radikalni levicarji

 • pajot

  Ko je veliki Goethe umiral,je tik pred smrtjo izrekel znamenite besede: “Mehr licht”. Ker je bila njegova duša tako rekoč že na onem svetu,(tam pa se ti odpre pogled tudi v prihodnost),se zdi bolj verjetno,da je izrekel: Mer-kel in od groze izdahnil.

 • althar

  Spet prodajate angleške bučke, Nova. V zelo slabem prevodu.

 • Janez Novak

  Takšni članki so podcenjevanje bralcev. Bolje nič napisati kot vezati otrobe.

 • Janez Novak

  Trump dela to, kar je Američanom obljubil med volilno kampanjo: izvaja politiko America First in ruši globalistično ureditev, ki jo diktirajo multinacionalke. Nacionalnim državam vrača suverenost. Seveda pa globalistične lutke tipa Merklova in Macron, zveste svojim korporatokratskim gospodarjem, te politike ne sprejemajo, ker pač nočejo služiti nacionalnim državam in volivcem, ki so jih izvolili.

  • Zaskrbljen

   Trump to jasno pocne na svojo roko in nima nobene povezave z multinacionalkami. On kot clan kluba milijarderjev oz elite, borec za malega cloveka, je edini solist na globalnem politicno-ekonomskem odru?

   • sodnikisozločinci

    Večina multinacionalk ima sedež v Ameriki, tako da je Trumpovo početje res čudno. Od proste trgovine brez carin ima po tej logiki največ koristi Amerika.Tu gre po mojem mišljenju za konflikt interesov, ki je prešel čez mejo, na eni strani željo multinacionalk po čim večjem zaslužku in s tem parazitiranjem države – s tem mislim na selitev proizvodnje v države z manjšimi stroški dela,.. in odpuščanjem delavcev v državi, velja tudi za Slovenijo ne le za Ameriko, skrb za preživetje odpuščenih delavcev in njihovih družin pa prevaliti na hrbet davkoplačevalcev. Na drugi strani pa imamo interes države po zagotovitvi socialnega mira, kar pa lahko doseže le s čim večjo zaposlenostjo. Ustvarjanje getov, kjer že tretja generacija živi od sociale, pomeni razkroj družbe, mogoče je to sprevidel del bogatašev s Trumpom vred in hočejo s tem prenehati.

  • črnaovca

   Takoj ko bo nekj na škodo multinacionalk bo Trump odletel kot pokakan golob, ne mislit da se bodo pustile spravit ob dobičke

 • črnaovca

  To je ureditev ki so jo v največji meri postavili prav Američani. Sedaj so jih sposobnejši prehiteli in je vse narobe. Tako je če trošiš denar za vojsko in igraš svetovnega žandarja, potem ti pa zmanjka za vlaganje v razvoj

  • Goran Hvala

   po vecin se vse dela in podreja kavbojcem. zdej so pa oni najvecje zrtve…trump nabija neke sankcije vsakemu ki mal drgac gleda(misli da je cel svet njegov hotel). rusijo napadel z vsemi moznimi opcijami zdej pa tuli da bi mogl ruse nazaj sprejet…:-)…a je ta model tud na kakih tabletah da kvasi vsak dan drugace.

   • xtc

    Levaki ste vsi na tabletah,ker se vam generalno podira svet in agenda.

    • freedomfighter

     Levica drugace hoce zrusit nato in eu…priblizno tako kot alt right…ne vem kje mislis da so levicarji pro eu…prasaj meseca kaj si misli o eu pa bos videl da so levicarji najhujsi antiglobalisti #xtclaznivec

    • Goran Hvala

     a to ves iz lastnih izkusenj… kaj je blo pa potem z “vami” do sedaj…? ste jih pa ze tolk pozrl ker niste bli na vrhu de ste tud cist mutavi…

   • črnaovca

    Takih tablet farmacija verjetno ne prizvaja bi prej sodil da je na kakšnih medikamentih iz južne Amerike, Kolumbije na primer

  • freedomfighter

   Ja svet jih premaguje v igri ki so jo onivsilili svetu sedaj jim pa ni vsec#usabadluzers

 • Franjo Trojner

  Merklova in Macron uničujeta EU, ta razlog
  je pognal VB iz EU!
  Današnja EU, ki jo defakto vodi Merklova in ne vedno nažgan Juncker ni EU v katero so sanjali in zavovarjali ustanovni očetje EU
  Konrad Adenauer | Joseph Bech | Johan Willem Beyen | Winston Churchill | Alcide de Gasperi | Walter Hallstein | Sicco Mansholt | Jean Monnet | Robert Schuman | Paul-Henri Spaak | Altiero Spinelli.
  EU danes je skupek nesrečnih narodov, ujetih v mrežo interesov Nemčije in Francije, ustanovno pravilo ena država en glas v Merklovi in Macronovi EU že dolgo ne velja več, samo poglejte nikakršn odziv EU ustanov, komisij na očitno kršitev arbitražnega sporazuma, ali ukraden TERAN, ali nikakršno skupno politiko za zajezitev, preprečitev ilegalnih migracij. Skupne zunanje politike Merklina EU tudi nima, kar je vedno znova dokazoval Rjavec, del Ukrajine je še danes okupiran.
  Merklca/Nemci, Macron/ Francija EU potrebujeta samo zaradi prostega pretoka blaga in poceni delovne sile. Nemška in Francoska avtomobilska industrija ohranja monopol nad prodajo vozil v vseh članicah EU in hrane, mleka, piva in vina tudi!
  Who the Fuck is Deuceland? Who the Fuck is Angela? Who the Fuck is Frankreich? Who the Fuck is Emmanuel Macron?

 • šmentanamuha

  Ni mi jasno, po katerem ključu je postala ta Merklova tako ključna oseba Evrope in svetovne politike.

  • freedomfighter

   Takrat ko so jo vsi evropski desnicarji postavili za kvazi vodjo eu v imenu fiskalne politike…nekateri slo politiki so v preteklosti celo klicali merkline podrepnike (trojko) v naso drzavo…zdaj pa ce te ne daje demenca se bos spomnil obdobja 2008-2012 ko kar je rekla merklova je cela eu desnica slepo sledila

  • Olga2345

   Po istem principu kot Tovšakova in Peterle…bila je sodelavka Kohla…

 • xtc

  Trump je pravi božji dar trenutno.
  Končno bo prisilil Merckelco(ki se repenči sicer) in Žabarja v kot.
  Trump EU vrača samo za vso hinavščino tako pri Ceti in TIPP v javnosti so govorili kako so za oba sporazuma od odzadaj pa zadevo spodkopavali,lažnivi prevarantski Evropski politiki bi imeli TIPP ampak tak ,da bi oni izvažali v ZDA brez carin in domala vse ZDA pa bi bile še vedno ocarinjene obdavčene itd.
  Seveda Nemcem ni odgovarjal 30% umik davkov na avtomobile iz ZDA in del davkov,ni jim odgovarjal prost uvoz hrane-začeli so podžigati razne laži in podtikanja,kot da se zadev ne da kontrolirati oz. niso niti znali dokazati večino svojih trditev.
  Trump jim je le vrnil za hinavščino.
  Nadalje Nemci v ZDA premium avtomobile prodajajo po znatno nižjih cenah kot doma ,ameriške tukaj pa carinjujejo in obdavčujejo.
  V ZDA so tiščali goljufajoče dizle in še lagali-težava nisobili dizelski avtomobili,ki so goljufali pri emisijah in porabi ampak goljufije.
  Nadalje sedaj skuša EU vsilti E avtomobile,ker so dizli out NE ZATO ,DA BO ZADEVA ČISTEJŠA,marveč zato ,ker izdelava E avta stane 1/3 dizelskega je pa 1x dražji in ekološko bolj oporečen kot bencinski,čeprav se EU politiki in vsi sprenevedajo o tem,dejstvo je ,da je E avto huje škodljiv kot bencinski,saj ga nenazadnje tepejo akumulatorski odpadki,ki so zelo strupeni,nadalje pa posredno zaganja gradnjo ogtomnih JE ali Termoelektrarn ipd objektov,ki so bistveno hujši onasnaževalci zraka in okolja,ki posredno povzročajo še ekološko škodo z pepelom in tudi dnevnimi kopi premoga,še dodatno pa je tukaj fotovoltaika polna težkih kovin in rakotvornega Litija-skratka EU drži skupaj ena sama laž Eavtomobili so modna muha s katero rešujejo zaslužke avto inustrije in zaposlenost v njej čez nekaj let pa bodo forsirali že nekaj drugega cenejšega za proizvajalca a dražjega za prodajo.
  Pravilno je ,da Trump udari z 30% carinami
  Dejstvo je,da bo Nemčija precej stisnjena v kot kot tudi EU birokratje,saj bo kriza prizemljila bebce in prisilila EU k reformam ,ki so nujne,je pa vse bolj jasno ,da bo EU šla v dva dela in da,sanje Merckelce in Junckerja in Macrona o skupni EU vojski in policiji propadajo,če je to še po idejah Aldenauerja bilo smiselno ,danes pod takimi idioti ne več.In prvi korak k koncu tega so naredili ravno Poljaki.
  Glede multinacionalk pa tole njih nič ne moti tole prerivaje,sploh če so lastnice podjetij po EU.
  Za tepčke povedno takole nekoč smo Coca Colo polnili v Žalcu,danes nič več polnilnica je v Bosni,glavno skladišče za oskrbo Slovenije pa v Hrvaški,manjkajoči manjši del pa pokriva z hitro dostavo PTT in Dunaja.
  Ali po domače,proizvodna cena Coca cole v Bosni je tako nizka,da je kljub carinam in prevozom še 50% cenejša kot ,da bi jo delali v SLO.
  Sicer pa takole Tudi Cockta se po istem kopitu dela iz briketov kot Coca cola-Zivel Etol ipd. Frutaromi.

  • freedomfighter

   Kako si lahko na strani sovraznika ki hoce unicit nase gospodarstvo in naso drzavo…#xtclaznivec#fake domoljub#unicevalecslogospodarstva

   • xtc

    Bolijo resnice a ne tepček taki kot si ti so Juncker,Merckelca in EU birokratska banda,ki razbijajo in uničujejo EU in taki izdajalci jim ploskate bravo-
    Take EU kot jo hoče vsiliti Stasi Maedschen in EU birokrati z Junckerjem NOČEM,Višegrajci se že upirajo.
    Sicer pa boli ko je Supreme Court sesulo tvoja agresivna pedra v poizkusu siljenja človeka sklepanja posla ,ki ga noče,kar preko sodišča in baje ju je pek stradal-bebčki bo treba kaj več,pamet se počasi a zanesljivo vrača.
    In še nekaj Merckelca se mi je še posebej zas*** ,ker ni želela poriniti Grke iz EU in v bankrot.

    • freedomfighter

     Ne jaz ne ploskamu junkerju in podobnim apsolutno pa ne bom ploskal nekomu ki mi hoce unicit ekonomije in sesuti drzavo…ce ti podpiras ukrepe ki so za naso drzavo ekonomsko slabi imas zelo cudne pojme domoljublja…hahaha pa vidim da ti revcek se vedno ne kapiras da tule ni debata o pedrih hahaha smesno kako ti res ne razmisljas drugega kot o izkljucno o tej temi…lahko pa se opravicis za lazi iz pred tednov ceprav za pokvarjenca kot si ti dvomim da premores toliko ponosa da bi priznal dokazano laz…#xtclaznivec#jabolkeinhruske#fakedomoljub

     • xtc

      Ti si butl a razumeš Merckelca in EU birokrati sami sesuvajo EU a ti še to ni jasno-treba narisat?
      Nadalje naj bo kriza čim preje ,da vidimo tvoje leve s Šarcem in AB na vladi,kako bodo še naprej vzdrževali 5% gospodarsko rast,ki je baje zasluga levih ne tujine,bomo videli,EU pa se utepa lastna hipokrizija in multikultarstvo in socializem in kulturni marxizem-že mora bit tako,preje pride preje bo koc.
      Trump je pravi božji dar,da se stvari postavi na prava mesta,pa četudi tega nekateri nočete.
      In kako laž bi priznal’To tisto ,da pek ni hotel dati kruha pedroma iz tvojega zelnika.
      Daj nehaj in ne izpadaj še večje teslo kot si.

     • freedomfighter

      Ti si res hud bedak…zate je pomen postaviti stvari na svoje mesto to da je amerika edina velesila in cel svet mora delati kot oni hocejo…fuj ogabno…pa vidim da se ti gre bolj za rusenje vlade in levice kot pa za blaginjo ljudi…fuj izdajalec podrepniski…podpiras ekonomski padec drzave le zato da bos lahko rekel evo levica je kriva…besede kot so patriotizem in domoljubje so zate cista neznanka…delas se lepega hkrati pa zagovarjas sesutje drzave…koncno si pokazal pravi obraz nastaviti rit americanom namesto da bi 750 miljonov evropejcev jebalo americane..hahaha pa se sedaj ti nekje vidis pedre in spet lazes ker nikoli nisem rekel da jim ni dal kruha…#xtclaznivec#fakedomoljub#izdajalecnaroda#podrepnik#ameriskarit#neznabrati

     • xtc

      Ti si hud vosu-lastne bi utopil v LGTBQ agendi in pečeni drhali,prasvi levo fašistični gnoj.

     • freedomfighter

      Hahahaha se vedno pri pedrih…daj povej mi kako se imenuje tvoja bolezen ker si edini na tem forumu ki govoris o pedrih med tem ko se drugi pogovarjamo o trgovinski vojni…#xtclaznivec#fakedomoljub#kreten

 • freedomfighter

  Kdor je v trgovinski vojni na strani nasih sovraznikov americanov je izdajalec nasega naroda saj hoce skodit slovenskemu gospodarstvu

  • Olga2345

   Hahahaha Izdajalce in sovražnike imate v levici in pol-Mesecu!

   • freedomfighter

    Absolutno mesec in levica anarhicni antiglobalisti so smrt slovenije…na sreco pa v svetovnem merilu ne pomenijo nic med tem ko trump nekaj pomeni…mi pa lahko razlozis kako je trgovinska vojna dobra za nas sploh v primeru da jo izgubimo kot nekateri #fake domoljubi zelijo

    • Olga2345

     Ta vojna je slaba za nas, vendar levičarji itak pravijo, da je “izvoz Ahilova peta..” (po pol-Mesecu…)! Bo pač bankomat prazen…

     • freedomfighter

      Ti mislis da ce se bo slabsalo stanje v drzavi po luka mesec zgubljal na priljubljenosti…svasta pa res ne razumes pogojev ki so najboljsi za vspon socializma…malo si poglej zgodovino kdaj komunizem najbolj uspeva

     • Olga2345

      Briga me! Saj ste volili levake, pa uživajte! Mi bomo že preživeli!

     • freedomfighter

      Kaj ti sploh govoris…ti bi rada da se stanje v sloveniji in evropi slabsa…kaj je narobe z vami ljudmi a se vam je ze totalno zmesalo…namesto da bi strmeli h boljsi prihodnosti si zelite unicenje le te…bolj sovrazis meseca in levico kot imas rada svojo drzavo…fuj taki ogabni dvolicnezi…#fakedomoljub

     • Olga2345

      Se upirate, ker Janša ne more sestaviti vlade? Ne! Navijate, da Janša ne sestavi vlade? Da! Torej? Vsi, ki ne želijo z Janšo, so v službi udbomafije, ki dusi državo in se boji SDS z Janšo…To je včeraj posredno priznal na VV faktorju tudi Lukšič, ki je priznal, da je SDS prava politična stranka! Takšna stranka pomeni STABILNOST! Omrežja takšnih strank ne marajo, ker ne morejo preživeti! Zato vsa gonja proti Janši, češ da “izključuje…”!?? Hahaha Sovraštvo in izključevanje pa širijo levičarji sami, od Šarca, Židana, Cerarja, Bratuškove, Erjavca in verjetno celo Tonina zato, ker so plačani iz sredstev, ki jih je udbomafija izvozila iz Slovenije! Glejte tudi vse kucanove nagrajence…od Kosov naprej…

     • freedomfighter

      Ti si spet totalno v svojem svetu…kod prvo jaz podpiram da sds sestavi vlado in kot drugo kaj ima kucan s trgovinsko vojno med eu in usa…ljudje ste ze totalno zmesani od sovraztva in sploh ne razmisljate vec ampak samo udrihate po vsem…kucan si zeli razpad eu in vzpon radikalne levice zgleda si to zelis tudi ti#fakedomoljub

     • Olga2345

      Politika postavlja temelje pravne države in gospodarski okvir, ki je odvisen od delovanja pravne države…Kučan iz ozadja ruši demokracijo, pravno državo in s tem postaja Slovenija tudi za gospodarstvo in vlaganja nezanimiva…V nedelujoči državi Kučan ne bo odgovarjal za zločine, lahko bo s svojim omrežjem iz ozadja ropal…vsi, ki se ne zavedate njegovega vpliva, se boste pa jezili..na koga drugega kot Janšo..ki je dežurni krivec, celo v OPOZICIJI!??! Dejansko pa je edini, ki je sposoben stvari postaviti na pravo mesto!
      Kučan se tega zaveda! Ker je videl, da Šarec ni tisto, kar si je zamislil, je videl, da izgublja in šel na Hanzi TV inštalirati vprašanja kot: kdo ne gre z Janšo…Ste gledali soočenja? Zadaj je rušenje demokracije..kraja, korupcija, uvažanje divjakov..čim več tem bolje…anarhija…

     • freedomfighter

      Pa o cem ti govoris…KAJ IMA TO S TRGOVINSKO VOJNO USA EU…ti kar nekaj govoris o slo politiki ki tu sploh nima nobene veze…#fakedomoljub#jabolkeinhruske

     • Olga2345

      Koji faktor pa je Slovenija, rusofilska gubernija, v trgovski vojni ZDA EU?
      Če bi imeli normalno politiko Janeza Janše, bi z ZDA uspešno sodelovali in bili mogoče tudi izvzeti iz trgovske vojne…saj imamo prvo damo,ki je Slovenka…

     • freedomfighter

      Pa ti res zivis na luni…evropa je cela dobila tarife za slovenijo pa trumpa malo briga…ti res mislis da bi slovenijo izvzel iz tarif ce se britanije ne…pa vidim da niti to nimas pojma da mi izvazamo dele za avtomobile in podobne stvari v nemciji in ce nemcija dobi tarife jih posledicno obcutimo tudi mi…sedaj se je pokazalo da ti nisi fake domoljub le pojma nimas o cem govoris to se je s tvojim zadnjim odgovorom lepo pokazalo…zalostno sploh ne vem kako si lahko tako nerazgledana da ne razumes niti najlazje osnove trgovanja

     • Olga2345

      Dubrovniška republika je kljub svoji majhnosti uspešno delovala in cvetela, zaradi modrosti politikov!! Uspešno je krmarila z beneško republiko, Angleži in Turškimi sultani, ter sosedi!
      Te modrosti slovenski LEVIČARSKI politiki nimajo, pa smo spet tam! Spomnite se napadov na prvo damo, SLOVENKO (!) Tožiti je morala medijsko kloako! Spomnimo se poročanja murglske kloake o Trumpu!
      Politika je umetnost možnega! Politika kroji gospodarstvo!!!!!

     • freedomfighter

      Hahaha sedaj se ti je pa totalno odpeljalo…ti sploh ne ves o cem govoris in je bolje da koncava debato ker z vsakim odgovorom bolj streljas v temo in si samo delas sramoto…ze to da slovenijo primerjas z drzavo iz pred 300 let kaze na tvoje nepoznavanje in nerazumevanje modernega sveta…razocarala si me ker si se pokazala za eno najbolj nerazgledanih komentatork na tem portalu kar je samo po sebi zaskrbljujoce in od sedaj naprej se bom izogibal komentiranja tvojih komentarjev ker z nerazgledanimi ljudmi se jaz ne ukvarjam…#nerazgledana

     • Olga2345

      Ko gre za levičarje, je treba “stopiti skupaj”…ko gre za desničarje..pa “spontane” udbaške vstaje….Kar smo si skuhali, bomo pač pojedli…Cerar se itak hvali, kakšne zasluge ima za gospodarsko rast…Lahko, da bodo z Bratuškovo, ki se hvali, da je “rešila” Slovenijo pred trojko in Židanom, ki zdaj socialni demokrati vse vedo in bodo vse rešili…me res ne skrbi…

     • freedomfighter

      Tema??? Ker ne vem vec o cem govoriva…jaz govorim o trgovinski vojni eu usa ti pa o udbi…#zmeda

     • Olga2345

      Govoriva o trgovski vojni ZDA EU! Vsaka bitka se dobi ali pade na domačem terenu!

     • freedomfighter

      Hahaha ja trgovinska vojna usa eu se bo odlocila v murglah hahahah dosti je ker se resno sramotis…kucan tudi vpliva na pogovore s koreja usa ane hahahah…#nerazgledana#zblojena

     • Olga2345

      Koga imamo v evropskem parlamentu? Levičarji so celo blokirali poimenovanje sejne sobe v parlamentu po Pučniku, kar je bilo za evropske politike (leve in desne) nepojmljivo! Fajonova in Vajgl sta na Sorosovem plačilnem seznamu in uvazata nezakonite migrante…bila sta v skupini, ki je pomagala rušiti desno makedonsko vlado, ki je Evropo varovala pred nezakonitimi migracijami…
      Kako mislite, da skrbijo za slovenske interese pri trgovanju EU ZDA?

     • freedomfighter

      Slovenija ima v eu parlamentu koliko glasov 7 8 in vsi eu poslanci so proti trgovinski vojni oz vsak ki ima malo pojma o ekonomiji je proti…ce so si nasi poslanci vedno enotni ne dosezejo nic…daj zavedi se ze da smo slovenci za ostale drzave najbolj nepomembna drzava na svetu…ce bi bila kdaj v tujini bi to razumela…daj nehajva ker si delas sramoto…slovenije nihce nic ne vprasa ker smo totalno nepomembni…levicarji so blokirali poimenovanje sobe po puciku…evo sedaj si pa pokazala da si totalno zmesana hahaha zdaj zacni samo se leto 45 mesat v pogovor o trgovinski vojni eu usa pa bos dokoncno dokazala da sploh nic ne razumes in da resno mesas teme in vse ostalo…res zalostno…#nerazgledana#jabolkeinhruske

     • Olga2345

      Mislite, da je po zgoraj opisanih peripetijah, kaj drugače? Edina slovenska desnica v parlamentu so SDS-ovi poslanci, ki delujejo za Slovenijo! Peterle in Bogovič pa tako paktirata z kevico (komunisti)…..pa imate rezultat!

     • freedomfighter

      In oni so strogo proti tarifam

     • Olga2345

      Trump pa ima pol kufer levičarjev, pa pravi: Amerika first…a smo pri politiki…

     • freedomfighter

      Ja pa mene briga kaj je dobro za ameriko jer sem evropejec tebi se gre pa bolj za blagino americanov kot blaginjo evropejce…glej koncajva debato pokazala si da nimas pojma o ekonomiji hkrati pa bolj privoscis uspeh americanom kot nam evropejcem#fakedomoljub#zblojena#zmedena

     • Olga2345

      Poznate sedanje carinjenje blaga? Trump pove, da so americani že dolgo v slabšem položaju in jih članice G6 izkoriščajo. Ameriški mlečni izdelki so v Kanadi ocarinjeni z 250% (!), razmerje izvoz uvoz Kitajska Amerika je 1:4 v korist Kitajske., ameriški avtomobili do v Evropi bolj ocarinjeni kot obratno…..Glede na financiranje vojske, kjer nihče ne zadosti pogodbenim obveznostim z NATOM, bi pritrdila Trumpu…Laži levičarjev ga spremljajo že od prihoda na oblast…tega ima dovolj, a Trump, za razliko od evropskih politikov, ki jih bolj skrbi za uboge nezakonite migrante, kot za lasten narod, DELA in pravi AMERIKA FIRST in dam mu prav! Želim si Janše, da postavi tudi Slovenijo in slovenski narod na prvo mesto!

     • freedomfighter

      Pa briga mene kaj je za americane dobro jaz sem domoljub in me briga kaj je dobro za nas evropejce…pa ti spet o nekih lazeh in ne vem spet mesas jabolke in hruske ti jasno podpiras amerisko politiko ki je skodljiva za nas…ti se vedno ne vidis da so tarife za nas slabe in vsak pravi domoljub ne podpira necesa ki je slabo za drzavo…ti pa ne mores cez delitev levi desni namesto da bi pomislila kaj je dobro za naso drzavo…jaz ne maram janeza janse ampak ker hocem dobro drzavi podpiram da on sestavi vlado…za sprance kot si ti je pa nemogoce presekati delitve in v trgovinskem sporu podpiras lastnega nasprotnika…jaz kaj tako neumnega se nisem slisal#fakedomoljub#zmedena#nerazgledana

     • Olga2345

      Ker ste tako razgledan, ali se zavedate, da plačujemo dražji bencin in dizel od Avstrijcev? Kako to vpliva na gospodarstvo? Boljše kot Trupova trgovska vojna?

     • freedomfighter

      Hahaha ti se kar bluzis…daj raje se umiri ker res mesas stvari…drugace imamo pa cenejsi bencin kot sosede razen avstrije ceprav to nima nic s trgovinsko vojno in ne vem od kdaj sem jaz za visoke cene nafte…punca lepo se imej jaz ne bom vec zgubljal casa ker ti sploh ne ves kaj govoris

     • Olga2345

      Tovornjaki vozijo trgovsko blago na soncni pogon?

     • freedomfighter

      Hahaha trgovinska vojna???? Aja ti si pac v sbojem svetu totalne ignorance in nerazgledanosti…#nerazgledana#jabolkeinhruske#zmeda

 • Olga2345

  Tega levičarskega “usklajevanja” (posiljevanja) ima Evropa dovolj! Bravo Trump!

  • freedomfighter

   Trump hoce evropi vsiliti ameriske interese…razlozi mi kako je to dobro za evropejce

   • Olga2345

    Evropa z uvozom divjakov pomaga globalistom uničevati samo sebe…Trump pa tako skrbi za svoje! Amerika prva, kar je logično!
    Slovenska levica pa na naš račun želi rešiti cel svet, pogubiti pa Slovence…Bojmo se komunističnih anarhistov in ne Trumpa!

    • freedomfighter

     Ja pa ti pa podpiras unicevanje slo gospodarstva…kaj ima to z muslimani…ne mesati jabolk in hrusk…ti govoris kot da bi zivela v ameriki in ne evropi ker ti gre bolj za amerisko gospodarstvo kot nase in za americane namesto za evropejce…#fakedomoljub

     • xtc

      Nehaj umbat osel nimaš pojma o gospodarstvu pa pametuješ tole bebo.

     • freedomfighter

      Hahaha revcek ti trdis da so ameriske tarife dobre za evropsko ekonomijo pa bos meni govoril da nimam pojma o gospodarstvu…a se bos danes se kaj novega zlagal hahaha in tak nerazgledan laznivec ki ni nikoli delal bo meni govoril o gospodarstvu…#xtclaznivec#fakedomoljub#ameriskiritolizec

     • xtc

      Ne trudi se napenjat resnica vas je dohitela.

 • freedomfighter

  V komentarjih se spet lepo kaze slovenska fake domoljubnost…ljudje ki tako govorijo o domoljubnosti in lepotah slovenije hkrati v trgovinski vojni navijajo za drzavo ki zeli uniciti nase gospodarstvo in drzavo…porazenci globalizacije ste nesposobni luzerji ki ne prenesejo konkurence…priblizno tako kot komunisti…#fakedomoljub

 • freedomfighter

  Komentator xtc trdi da so ameriske tarife na evropske izdelk dobra stvar za slovensko gospodarstvo…#xtclaznivec

  • xtc

   Kakšne tarife bebec?
   Tisti bebci,ki se sprenevedate sedaj ob Trumpovih carinah spomnite se kaj ste pisali ,ko smo se mi nagibali za TIPP-kdo je izdajalec?

   • freedomfighter

    Jaz nisem nikoli govoril proti tipp razen v dolocenih tockah…to da na izdelkih nebi pisalo iz kje je zame nedopustno ali pa da bi mi mogli spustiti standard hrane in zdravil na ameriskega…a ti bi rad jedel amerisko svinjarijo od hrane ki je vsa presladka preslana in nafilana s koruznim sirupom…ce ti je to vsec potem ne vem…pa spet se nekaj izmikas ker vsak ve da so ameriske tarife proti nam slabe za nase gospodarstvo…kaj je dobro za americane pa mene malo briga…ce se tako zanimas za blaginjo americanov se odseli v ameriko…mene bolj briga blaginja evropejcev…#xtclaznivec#fakedomoljub#ameriskarit

    • xtc

     Nehaj butl spomni se kaj si pisal in ne tumbaj,prav je da vas Trump hebla hipokrite pokvarjene,sami ste zj**** TIPP sedaj pa cvilite.

     • freedomfighter

      Kaj a potem si ti podpornik tega da spustimo standard hrane in zdravil na ameriskega in da na izdelkih ne pise porekla hrane…da ali ne brez izmikanja ker bos spet izpadel bedak

     • xtc

      He,he,he pa smo tam-prave besede in repertoar hinavcev-torej imate carine nič nebo nizkega standarda,ma ke en bebo-in ti si domoljub?
      OSEL KRONAN.

     • freedomfighter

      Hahaha a vidis niti z da aline ne znas odgovorit in kar nekaj bluzis…klasika..pa jaz govorim da so ameriske tarife na nase izdelke slabe ne nase tarife na ameriske izdelke ker me ne briga za americane .#xtclaznivec#fakedomoljub#

     • xtc

      Glej bebo in nehaj bluzit če si butl na tri.
      Monsanto je bil problem za EU dokler je bil od ZDA in poceni,sedaj ga je drago kupil Bayer,ki ti bo isto po dražji eni v EU prodajal,Američani pa že imajo drugo znamko,kdo je osel jaz ali ti?

     • freedomfighter

      Hahaha spet kaj ima to s tarifami…daj ze enkrat govori o isti stvari kot ostali ne pa da se stalno izmikas in branic ameriki ki zeli skodit nasemu gospodarstvu in s tem nasi blaginji…to mi povej kaj je zate pomembneje da gre ameriskemu gospodarstvu dobro ali da gre evropskemu…lahko mi pa razlozis akko so ameriske tarife na evropske izdelke pozitivna stvar za naso ekonomijo…glede na to kako si pogorel v zunanjepoliticni debati o kitajski in ameriski vojski bi fino razmislil preden se v ekonomski debati.izpades kreten#xtclaznivec#fakedomoljub#ameriskarit

     • xtc

      ??????????????????????????????????

     • freedomfighter

      Hahaha jaz saj sem vedel da mi.ne bos znal razloziti pozitivnih ucinkov ameriskih carin na nase izdelke…#xtclaznivec#fakedomoljub

     • xtc

      Ja delal boš ceneje in konkurenčen boš zraven boš vzdrževal na plači še pet pečenih in socialo a vidiš blagodejen učinek,vse za Kučana,Mercklovo in mulje trol zahojen.

    • xtc

     Sej boš dobu blaginjo-uniformo,pa ruksok in puško to ti je blaginja ,ki jo je zrihtala Merckelca,Juncker,Macron,LGTVQ in tvoji levi kulturno marxisti.

     • freedomfighter

      Hahaha ti kar nekaj mesas jabolke in hruske…jaz govorim o ekonomskem odnosu usa eu ti pa o europskem notranjepoliticnem vprasanju…ti si totalno prizadet ker mesas teme ki so samo tebi jasne…tarifa na evropske izdelke nima nic s pedri tu se samo kaze tvoja blaznost ko v ekonomsko debato mesas pravice pedrov…#xtclaznivec#fakedomoljub#ameriskarit

     • xtc

      Ti o ekonomiji nimaš pojma lažete kot cigani,kot ste ob TIPPU no realnost in palica so vas dohiteli.He,he,he.

     • freedomfighter

      Hahaha jaz lazem…povej kje se lazem prosim to me pa sedaj zanima…pa ja priznam kot nekdo ki je del evropskega gospodarstva absolutno zelim dobro le temu…ti pa ne vem kje zivis v ameriki ali evropi glede na to da si zelis mocno amerisko gospodarstvo med tem ko bi zrusil nasega…vedno globjo luknjo si kopljes pa prosim ne mi govorit da nimam pojma o ekonomiji hkrati pa ti trdis ta so ameriske carine na evropske izdelke pozitivna stvar za nase gospodarstvo…hahaha kako lepo je cloveku dokazati da laze in da je hrati se bedak…#xtclaznivec#fakedomoljub#ameriskarit

 • xtc

  Levi bebčki s naenkrat postali siloviti zagovorniki Bruslja,čepav so še malo pred tem vpili,da tujci nam ne bodo komandirali sedaj pa bi kar izljubili Merckelco in Junckerja in naenkeat so domoljubi,čeprav preje EU to ni bila za njih.
  Kaj je razlog?
  Razlog je ,da se stvari postavijo na svoja mesta in prav je tako,EU že vseskozi blefira in carini in obdavčuje USA izdelke in drugače nagaja,sama pa bi se šla prosto trgovino no to NE bo šlo te hipokrizije mora bit konec.Sedaj jočejo zaradi carin in Trumpa čeprav je ravno Evropa zminirala TIPP in spomnite se dretja levakov in tudi tegale levega trola takrat ,ki piše bedarije tule spodaj.Dejstvo ,da Evropa taka kot je ne gre več napreje,Macroni,Merckelce,Junckerji,feministične in leve vlade morajo izginiti in morajo se postaviti jasna pravila.
  Seveda je Gela z Wilkommen zaklala EU pa Nemce,ko je mislila ,da bo nekaj uporabnih obdržala v Nemčiji ostalo bando pa vsilila drugim,ki so se temu pametno uprli sedaj se bo to zvalilo na Nemčijo in Francijo.
  Seveda klec nemšče industrije predstavlja udarec za levake,kajti zmanjkovati bo začelo denarja,LGTBQ agende ne bodo prijele,socialnosti in multi kultija se ne bo dalo financirati in pride ura resnice,kolikor so leva gospodarstva res močna-kriza pa prinaša vzpon desnih strank,ki zahtevajo postavitve stvari na svoja mesta in seveda,s tem odidejo tudi levi volilci,ki bodo morali ven.
  Strah levakov je poničenje multikulti-LGTBQ agende in socializma,ker ko zmanjka denarja se bo to izpelo.
  Merckelca,Juncker in EU birokrati,dejansko uničujejo EU,dejansko hočejo demontirati EU narode zato kar navažajo nove,temu se je danes uprl SEHofer in prišlo je do spora,ki bo pokopal koalicijo v Nemčiji.Trump je v bistvu pravi blagoslov za EU norost,kajti pomanjkanje denarja bo povzrocilo zlome sistemov,kar pomeni ,da bo Evropa morala počistiti z tistim kar odžira denar-to pa je ravno levičarstvo in multikultarstvo in razne iztirjene agende,zato tako dretje levih,padlli bodo.
  Gospodarstvo pa bo preživelo ampak prilagodilo se bo EU pa bo morala v refrme druge vrste in močno desne če boželela obstati.
  Je pa zdeva huda,saj so Merckelca in Macron,Juncker in EU birokrati že praktično zakuhali državljansko vojno v EU.

  • freedomfighter

   Hahaha bolnik spet o socializmu in pedrih pri debati o tarifah…psihoce se vedno bolj kazejo celo s tem da nekateri zelijo padec standarda v evropi…vprasanje kateri pravi domoljub si zeli slabsanje razmer v drzavi ker jaz kaj takega se nisem slisal…#xtclaznivec#fakedomoljub#

   • xtc

    Boli zato napenjanje,jep,a vam nič ne pomaga,realnost vas dohaja in Trump je že taka–prava božja palica za hinavce.

    • freedomfighter

     Hahaha bozja palica ja…za ameriski ugled

     • xtc

      Trumpu gre dobro Merckelci kaže vse slabše.

     • freedomfighter

      Mene briga za oba le kreten pa v trgovinski vojni navija za nasprotno stran in s tem ker podpiras nekaj kar je slabo za nase gospodarstvo le iz sovraztva do ene stare mame iz berlina se kaze stopnja tvojega domoljubja…skratka v tebi ga ni niti malo ker ce bi ga bilo bi rekel sovrazim merklovo vendar pa zim dobro nasemu gospodarstvu ampak neee ti si all for america…a imas mogoce njihavo drzavljanstvo#xtclaznivec#fakedomoljub

 • RATATA

  V četi smo imeli Adema Orfeija majhnega cigančka, ki je bil izučen brico – frizer.
  Trampu bi rekel “dobar friz”.

 • freedomfighter

  Hahaha komentator XTC je ponovno izgubil zivce in v debati o tarifah bluzi z vsem od pedrov do socializma hahaha…#xtclaznivec#fakedomoljub#podporniksesitjadrzave

  • xtc

   Tepček ,ki ne zmore nič več razen le še bluzenja in o gospodarstvu nima pojma popoln tepček,ki joče ob ZDA caeinah ,ki so realnost in posledica EU hipokrizije že ves čas.

   • freedomfighter

    Hahaha mene briga zakaj je amerika dala carine na nase izdelke jaz samo trdim da je to za nase gospodarstvo slabo…lahko pa ti razlozis kako je carina na nase izdelke dobra za nase gospodarstvo ker ne poznam nobenega gospodarstvenika ali ekonomista ki bi v tem videl pozitivno stvar…zgleda si.eden tistih v javni upravi ki mu je vseeno za gospodarstvo zato ker nikoli ni delal v njem pa nikoli ne bo razumel kaj je dobro za nas #xtclaznivec#fakedomoljubb#amerislarit

    • xtc

     Zelo dobro morali boste stopiti na realna tla in nehat lagat in to je to.

     • freedomfighter

      Hahahaha a jaz se lazem ker trdim da so ameriske carine na evropske izdelke slaba stvar za evropsko ekonomijo ali ti ki trdis da je to dobra stvar za evropsko gospodarstvo…a se nimas ti za desnicarja adona osnove ekonomije bi pa lahko razumel…pa klasika spet nobenega odgovora na najbolj enostavno vprasanje ALI SO AMERISKE CARINE NA EVROPSKE IZDELKE DOBRA STVAR ZA EVROPSKO GOSPODARSTVO#xtclaznivec#fakedomoljub

     • xtc

      Lažete kako ste uspešni,treba bo nehat blefirat in stopiti na realna tla.

     • freedomfighter

      Hahaha upam da ste si vsi prebrali odgovor na vprasanje…ALI SO AMERISKE CARINE NA EVROPSKE IZDELKE POZITIVNA STVAR ZA EVROPSKO GOSPODARSTVO…#xtclaznivec#fakedomoljub

 • freedomfighter

  Nekateri komentatorji se vedno trdijo da so ameriske carine na evropske izdelke pozitivna stvar za evropsko gospodarstvo…a mi lahko kdo razlozi kaksna logika je za tem ker sem menda preneumen da bi razumel…a manjsa prodaja evropskih izdelkov na ameriskem trgu bo imela pozitiven vpliv na evropsko gospodarstvo…prosim za pomoc pri tem vprasanju ker mi nekako ne gre skupaj

  • xtc

   Težava tebe butl j,da gre za politino zelo zdravilno stvar nr gospodarsko.

   • freedomfighter

    Hahahah a res…zdravilno za koga evropejce ali americane..pa nehaj si ze zmisljevati neumnosti.#xtclaznivec#fakedomoljub

    • xtc

     Boli a ne in ti se še kar naprezaš.

     • freedomfighter

      Hahahah ja ker mi je tvoje izmikanje neverjetna zabava…dam ti vprasanje da ali ne dobim pa odgovor angelca hahahahti veliki ekonomist si danes pokazal svoje znanje ekonomije ko si trdil da so ameriske carine na evropske izdelke dobra stvar za evropsko gospodarstvo…mogoce bi moral postati minister za finance hahahah s tistim grskim kako mu je bilo ze ime varufakis ali nekaj takega hahaha#xtclaznivec#fakedomoljub#fakeekonomist

 • xtc

  Kdor pazljivo opazuje zadevo se v realni sliki podajajo roke neki čudni dve agendi.
  Na eni strani imamo levičarsko s vso ropotijo na drugi strani pa deldesne,ki želi nek zaščiten sistem.
  Čeprav gre navidez za precej nezdružljivi zadevi gre za precej bol identični zadevi v ideji kot mislimo.
  Če želi levo kulturno marxistična uničiti zahodno civilizacijo z vrednotami in narodi vred,želi ta veja desne opcije narediti narod poslušnih ,delajočih za 50 centov in to je Mercklova.
  In kje se ta del desnice in kulturni marksisti najdejo?
  V raznarodovanju,izkoriščanju,revščini,bebavosti,poslušnost in neukosti naroda in multi kultiju.
  Čeprav levi propagirajo dobro delavstva držijo fige v žepu,vidimo leve voditelje z milijonskimi premoženji pa jim leve ovce še kar nasedajo,kaj torej je tu,gre zato da levi gtotalno operejo možgane ovcam,ki jih gensko poboljšajo z “pečenimi” s tem dobite bazo volilnih ovac,ki v španoviji z delom desnice,ki si želi nek zaščiten komukapitalizem elite slkenejo dogovor,levaki poneumljajo ovce,da so poslušne in jih križajo z opicami,ki bodo delali za 50 centov na uro,dobičke pa bomo že nekako delili.
  Vendar se pojavlja tukaj logično vprašanje,saj se nivo opic ves bolj niža,produkcija race ampak opice z 50 centi na uro pač ne kupijo veliko-zadeva se bo finančno in drugače zalomila oz. se že.Skratka ,če Trump s carinami dejansko ščiti domače delavce,mu levaki le te z pečenimi spravljajo na nivo opic za50 centov,podobno je v EU,ali povedano po domače,gre za čudno sprego dela desnice in levice,ki načrtno uničujeta zahodno civilizacijo,sicer vak s svojim ciljem na neki točkipa skupaj,a ta zadeva je tako ali drugače nevzdržna zaradi čisto ekonomskih razmer,ki EU že spremijajo v tempirano bombo.

 • freedomfighter

  NOVICA DNEVA AMERIŠKE CARINE NA EVROPSKE IZDELKE SO POZITIVNA STVAR ZA EVROPSKO GOSPODARSTVO….hahahah a je ze kdo slisal kaj bolj neumnega

  • xtc

   Je iznajdel freedomfighter,kot oni dn da je pek v ZDA stradak pedra,ker jima ni hotel prodati kruha,he,he,he.

   • freedomfighter

    Ne ti to prepricujes razen ce si tisti ki bi rad unicil slo gospodarstvo in drzavo…ne poznam nobenega domoljubnega americana ki bi si zelel zmago evrope v trgovinski vojni za razliko od tebe ki si kot evropejec zelis sesutje nasega gospodarstva#xtclaznivec#fakedomoljub

 • xtc

  Dejansko carine ZDA prinašajo pozitivne politične spremembe v EU in pritisk,da bo pač neke zgrešene agende pač treba ovreči.
  Seveda se EU že par let licemerno vede do ZDA,ko je šlo za TIPP je načeloma bila za,ko pa je šlo v prakso,pa je sporazum spodkopavala saj bi imela le enosmerno pot,no sporazum je padel,če bi obstal bi imel Trump danes težje delo,zaradi EU itprijenosti in spodkopanja TIPP so se sedaj zgodile carine,logične poteze ZDA na EU lumparije od avto dumpinga,do emisijskih goljufij itd.
  Skratka EU je z raznimi lumparijami ščitila svoj trgob enem pa se šla socializem in socialo na račun različnih lumparij.
  No sedaj se je zadeva zataknila Merckelca je še napreje bluzila in navijala in nagajala sledilo je streznenje,če so Nemci z Willkomen mislili,da jih bo zadeva rešila jih bo pokopala.Seveda so mislili da bodo z armado drhali dobili poceni delovno silo,dobili pa so socialo,kriminal in vojno,ki se je ne bodo utepli,pa so ZDA izrinjali z raznimi prijemi in izmikanji sedaj ko so na mizi carine je pa vpitje-sktatka TRUMP je definitivno POLITIČNI PLUS za EU norost,ki je ušla iz kontrole,gospodarske posledice teh norosti EU pa si je kriva EU sama z ponorelimi politikami.
  In carine v politični smeri so zello dobrodošle,saj bo morala EU začeti premišljati o napakah-vendar je časa malo.
  Gospodarsko pa so težava,ki si jo je EU nakopala sama z spodkopanjem TIPP-a.
  Sedaj le žanje tisto kar je sama zakuhala-žal.
  Seveda pri TIPP u ni bil toliko sporen Momsanto in drugo,pač pa to,da bi ZDA ,kmetijstvo sesulo EU kmetijstvo in med sabo skregalo EU zato so TIP zvito spodkopali na drug način,sedaj pa jih je prepir dosegel zaradi pečenig in zgrešenih goljufivih agend.
  Seveda levičarj sedaj divje brnijo osovraženo Mercklovo,saj z klecem Nemčije tudi dokončno odhaja levo multikulti agenda in uničenje zahodne civilizacije in norm na odpad zgodovine.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!