Poljaki: Le sami se lahko odločimo ali bomo sprejeli migrante ali ne

Foto: epa

Poljska glede sprejemanja migrantov ostaja neomajna. “Samo mi se lahko odločimo, ali bomo sprejeli migrante ali ne,” je dejala poljska vladna tiskovna predstavnica Joanna Kopcińska. “Predsednik vlade Mateusz Morawiecki bo nadaljeval s politiko podpore za potrebe migrantov v njihovih matičnih državah.”

“Poljska je tista, ki odloča, ali lahko sprejme migrante ali ne. To je naša suverena odločitev, ki je v rokah Poljakov, ne pa uradnikov, ki nimajo veliko skupnega s Poljsko in o nas malo vedo,” besede vladne tiskovne predstavnice Poljske Joanne Kopcińske povzema Voice of Europe.

Po njenem mnenju pristop poljske vlade k migrantom postaja vedno bolj razumljiv tudi v Evropski uniji. “In to je tisto, kar nas veseli, hkrati pa potrjuje, da je Evropa začela opažati grožnje, o katerih je Poljska govorila pred približno enim letom ali celo pred dvema letoma. Zato bomo še naprej zagovarjali naš pristop k politiki preseljevanja, saj se zavedamo, kako zelo pomemben je. To ni le vprašanje za Poljsko ali za Evropo, temveč za celoten svet.”

Vedo, kaj je vojna, zato vedo, kje je potrebna pomoč
“Na Poljskem se, kot nikjer drugje, zavedamo, kaj je vojna in kakšne so njene posledice. Toda, Poljaki smo se po vojni razselili po svetu in nekaterim od nas so preprečili, da bi se vrnili v lastno domovino, zato vemo, da je najboljše, kar lahko storimo, to, da pomagamo žrtvam v njihovih matičnih državah,” je še zaključila.

M. S.

 • šmentanamuha

  Tako govori suverena država, ne pa naš podelj Mirko, ki pristane ne vse, ko ga pijanec Juncker potreplja po rami in ga vpraša, če kaj seksa. To je ta bistvena razlika. Poljaki nas bodo ponovno rešili pred muslimani s svojim zgledom, ki mu bodo sledili drugi. Seveda je Orban tudi v tej kategoriji. Če bo ljudstvo pametno volilo, bomo morda tudi mi dobili bolj domoljubno vlado.

  • FRANC3

   Glede volitev: Iz tvojih ust v slovenske glave.

   • Pesjan

    Teška bo, v SL razsaja huda bolezen edinstvena v svetu kuga opranih glav z rdečo brozgo,katera prizadene center za trezno presojo.

    • Roman Eržen

     volite sds
     če hočete hoditi po Sloveniji svobodni in brez strahu je potrebno musliče napoditi
     iz države
     da vas ne bo strah če gre vaša hčerka sama na sprehod
     če sds nič drugega ne naredi kakor da čuva naše vrednote bom neskončno srečen

  • Valter BraniSlav

   Joanna Kopcińska + orban + josip broz = SVETA ALIANSA.

 • totex39

  To je narod, ki jim ni mar kaj bo z njihovo državo, kar tudi dokazujejo te množice domoljubov na ulicah. Pri nas se kaj takega ne more doseči, ker smo razcepljena država, vladajo pa nam tako in tako sami podkupljeni pezduni.

 • Antonius

  Kučanovim izvoljenim ksihtom je do Slovenije toliko, kot Zimbabvejcem za lanski sneg na Norveškem.
  Kučanovi vse pokradeno skrivajo na bančnih računih v tujini.
  Bravo Poljaki!!!!! Tako se obnašajo tisti, ki jim je domovina ena in s v srcu edina.

  • Valter BraniSlav

   Vse pokradeno je nalozeno pri meni.
   POZRITE SE OD ZAVISTI…
   BRAVO POJLSKA… TAKO SE DELA Z VSILJIVCI.

 • Caetano

  Sramota je, da slovenska vlada ne podpre Poljakov.

 • Franjo Trojner

  V Sloveniji je skoraj že premalo prebivalcev SLOVENSKEGA RODU, da bi lahko sprejemali takšne domoljubne ukrepe, kot jih sprejema neokrnjen domoljubni Poljski rod.
  Upanje, da tudi Slovenci podpremo Poljsko pri njihovi pravici, da Poljaki sami odločijo ali bodo sprejeli migrante ali ne sicer obstaja, a sicer samo v primeru, če bi se tudi leve politične stranke v Sloveniji pričele obnašati državotvorno/domoljubno!

 • Valter BraniSlav

  Joanna Kopcińska ima vec jajc kot nas Cmero in Barbika.
  Zalostno a resnicno. Naso drzavo vodita dva evnuha…
  Kje so zmagoslavni dnevi Josipa Broza ko je sam premagal tako Naciste kot kasneje Stalina?

 • Valter BraniSlav

  JANEZ JANSA SE JE OD NEKDAJ BOJEVAL PROTI ISLAMIZACIJI EVROPE
  https://www.zurnal24.si/slovenija/jansa-turcija-sodi-v-eu-12002

  • Miss Piggy

   Priznal Kosovsko teroristično islamsko državo, ki je prodajala človeške organe.

  • Krtača 20

   Ker seronja je tale Janša: Predsednik vlade Janez Janša , ki se mudi na uradnem obisku v Turčiji, je po srečanju s tamkajšnjim premierjem Recepom Tayyipom Erdoganom spomnil na visoko podporo članstvu Turčije v slovenski javnosti.

   Več na: https://www.zurnal24.si/slovenija/jansa-turcija-sodi-v-eu-12002http://www.zurnal24.si

   • luckyss

    Hja, tukaj bi bilo precej težje ugotoviti kdo je fotr in kdo sin…precej težje kot pri Rodetu in Petrčku…

 • Boris_j

  Heh, pol Poljske živi od poljskih migrantov v Londonu in po svetu. Poljaki so pošteno naseljeni vsepovsod in s tem svet in sami lepo profitirajo, so bili kar sprejeti, zdaj ga hinjoti takole nekaj serjejo.

  Mimogrede, ljubljeni Kurz podpira ukrepe Evropske komisije za ohranitev temeljev pravne države na Poljskem in se paradoksnim divjakom iz stranke “Zakon in pravičnost”, ki jo rušijo, ne pridružuje.

  • Miss Piggy

   Kaj jim bo pravično sodstvo, če bi šeriatarji lahko lahko v njihovi lastni državi, nekaznovano posiljevali njihove ženske?

  • tramal

   Bedak.Iz slovenije se je po vojni izselilo 500 tisoč slovencev.Aboš sedaj trdil da nas teh 500 tisoč slovencev vzdržuje.Poljaki se v tisočah vračajo nazaj domov ker gre poljska strmo navzgor iz slovenije se pa množično izseljujejo ker imamo komunajzersko vlado in gremo strmo navzdol.

 • luckyss

  To nelogično in samomorilsko uvažanje skrajnih muslimanov bodo izkoristile skrajne desničarske stranke, ki tokrat ne onanirajo na žide ampak na islam…Rabimo le še instant Hitlerja, pa smo tam…neko gospodarsko krizo pa se itak lahko organizira in prikaže v roku par dni..

  To je preverjen recept…..pri nas pa celo ne bo potrebno, da bi CIA organizirala sovraštvo, saj še vedno obstajajo belogardisti in partizani….
  Nasvidenje torej v naslednji vojni…ovce butaste,..

  • Krtača 20

   Ma ni to tko hudo. Naslednje volitve se bojo med sabo potolkl ker bojo iskal razlog za neuspeh. Mi bomo mel pa mir.

   • Sadako

    Na Zemlji ni samo Slovenija in v Sloveniji desna obcija ne bo zmagala.

 • Boris_j

  Takim desnim cepcem se pač lahko parira le z logiko in razumom, ki ga sami ne premorejo kaj dosti. Tukaj bom dokazal da so številni desni (ne vsi, ampak številni) v glavnem odcepljeni od empirične realnost in da za svoj dobiček ustvarjajo fantazijski svet spopadov, ki ne obstaja.

  Na vrhuncu islamske manije, je šlo v wannabe kalifat koliko od milijarde muslimanov? Nekje 30.000, torej 0,03 promila. Župniki so vsak dan bolj priheftani med mašo od 0,03. Zdaj je pa ta tvorba na samem dnu.

  Pa še struktura in število nelegalnih migracij je po l. 2015 v Evropi drastično upadlo. Od 400.000 v mesecu oktobru 2015 (vrhuncec) na 5.500 v oktobru 2017 kot kažejo Frontexovi podatki. Torej jih je v 2 letih 90-krat manj, debilizima se pa zdi da je 90-krat več. https://www.politico.eu/article/2017-the-year-in-figures-and-charts/

  • luckyss

   O.K.
   Si mogoče že izračunal kolikšen delež terorizma pripada skrajnemu islamu ?!
   In glede na to, da so temu podvržene tudi generacije, ki so že “avtohtone”…kaj misliš za koliko generacij smo si Evropejci uničili brezskrben sprehod v množici v neki evropski metropoli s tem novim uvozom bebcev, ki so zaposljivi približno 2,5% tno..

   • Boris_j

    Jaz nisem za to, da se cel svet preseli v Evropo, ampak saj cel svet niti noče sem. Resnica je, da bo vse bolj stara 82 milijonska Nemčija z zelo slabo demografijo, skozi leta zelo lepo profitirala od dobrega milijona, relativno dobro izobraženih Sircev, pa tudi Irancev, Pakistancev, itd.. ki so zdaj tam. Ampak za to je pač treba biti pragmantičen, pogledati številke in izračunati kaj se iz vsega tega da. In kako dolgoročno katastrofalna zadeva je slaba demografija. High tech Japonsko gospodarstvo se kljub vrhunski tehnologiji, zadnjih 20 let počasi zaradi tega krči in še bolj se bo.

    Saj nisem optimist, da bomo imeli pametno migracijsko politiko. V resnici se bo zgodilo to, da bo postarana Evropa galopirajoče svetovne regije z mlajšim in bolj produktivnim prebivalstvom (Azijo, pa tudi S. Ameriko in J. Ameriko) vse bolj gledala le še v hrbet, ter javnofinančno, gospodarsko in politično razpadala. Taka je velika slika in usoda, če se gremo to kar se gremo zdaj.

    • Sadako

     Kitajci ne uvažajo muslimanov.

     • Boris_j

      1. Evropa ni Kitajska
      2. Sploh ne govorimo le o muslimanih, ampak o migracijah na splošno, s celega sveta.

     • Sadako

      Seveda govorimo o muslimanih in o Evropi, ki jo bo Kubanec, ki bo vodil ZDA zbrisal iz sveta.

    • luckyss

     Bom preprosto povedal….če bi imela mlada slovenska družina takšne pogoje za preživetje kot neka migrantska, verjamem, da bi z veseljem imela otroka več…
     Če zanemarimo to, da so “migrantske družine” večinoma polpismeni afriški mladci naspidirani z islamom…

    • samotoje

     Levi cepec.

  • Sadako

   Mene ne zanimajo tisti, ki pridejo, ker je za eno veliko sranje, dovolj že tistih, ki so tukaj. Kaj pomaga, če se zmanjša število novih priseljencev, če se stari priseljenci razmnožujejo kot Albanci na Kosovu.

  • Caesar

   Hvala Bogu za rusko intervencijo v Siriji. Samo Rusiji se lahko zahvalimo, da je Islamska Država v Siriji in v Iraku uničena, da se je begunski val preko Iraka in Sirije ustavil in da se Sirci in Iračani vračajo domov. Žal pa vidimo, da je bilo med migranti zelo malo pravih Sircev in Iračanov. Po drugi strani pa so žal ZDA veliko število teroristov Islamske države evakuirali iz Sirije in Iraka v Afganistan, kjer jih je okoli 10.000, ter v Egipt in Libijo, kjer se krepita vojna in teroristični napadi. ZDA skušajo sedaj z barvno revolucijo destabilizirati še Iran, da bi lahko sprožili nov migrantski val iz osrednje Azije preko Irana in Turčije v Evropo. Kaos v Egiptu pa bo okrepil tudi migrantski val iz Afrike. Načrt židovskih elit je uničenje evropske bele rase, da bojo lahko zavladali celemu svetu. Edino bela evropska rasa smo dovolj inteligentni, da se lahko upremo, zato nas hočejo iztrebiti. Samo Rusija se je uspešno uprla židovskim satanistom, zato pa jo na Zahodu tako izjemno demonizirajo in zganjajo antirusko histerijo in jo prikazujejo kot našega največjega sovražnika, dejansko pa je naš edini zaveznik v boju za preživetje bele evropske rase. ZDA so židovska kolonija, na njih ne moremo računati, ker oni ne morejo več rešiti niti sebe.

 • samotoje

  Vsaka država ima diskrecijsko pravico, da sprejme tiste, ki želijo tam prebivati, ali pa ne. Toliko za leve cepce, ki blebetajo v nekakšni polomljeni slovenščini o stvareh, o katerih nimajo niti pojma o pojmu. Poljska v primeru (muslimanskih) migrantov to pravico uveljavlja. Muslimani so namreč najprej muslimani, šele potem so Afganistanci, Iračani ali karkoli že. Kristjani pa smo najprej Slovenci, Poljaki, Italijani itd. in šele potem kristjani. Zato je vsaka multikulti integracija nemogoča. Že 0,001 % muslimanov je preveč, ker iz tega skromnega števila v nekaj letih nastane kar solidna številka. To je Poljakom več kot jasno. Slovenski levi cepci pa še kar bluzijo o odprtih mejah pa o praznem strahu desničarjev in podobnih bedarijah. Pa saj nima smisla. Levi cepec je pač levi cepec.

 • Boris_j

  Kar se terorizma tiče. Terorizem je pa taktika in ne ideologija, ta taktike se Zahod in njegovi zavezniki tudi redno poslužujejo, pa jim ponosno gledamo čez prste. Terorizem, ki ga izvajajo samotni volkovi islamske vere, je disproprcionalno medijsko prisoten. Spet si poglejmo številke od l. 1970 do 2015.

  Največ Evropejcev je zaradi terorizma umiralo v 1970tih in zgodnjih 1990ih, zaradi dobre stare IRE. Trenutno na leto umre zaradi terorizma kakih 200-250 Evropejcev, to je to. To je število mrtvih slovencev zaradi prometnih nesreč. Število mrtvih se je v zadnjih nekaj letih sicer dvignilo, ampak je še vedno bistveno manjše od prejšnjih dveh vrhuncev. http://www.datagraver.com/case/people-killed-by-terrorism-per-year-in-western-europe-1970-2015

  Saj pravim, številni manipulatorji vam ustvarjajo fantazijski svet spopadov, izključno za svoj dobiček in prihod na oblast. Za ljudi sem jim pa kajpak fučka.

  • luckyss

   “Varne cone” za ženske med novoletnimi praznovanji so torej fantazijski svet….

   • mona lisa

    Idiotizem. Namesto izgnat migrante.

  • Asterix in Obelix

   Kopti brez glav so delo samotnega volka. Ja pa kaj še!

 • Morala

  Bravo Poljaki, potrebno je ostalim odpreti oči!!

 • Slovenka

  Poljaki – junaki, vsi pošteni ljudje smo na vaši strani.

 • xtc

  Bravo poljaki,EU multikultarjem ibn socialistom vse bolj peša podpora.

 • Diana Banana

  Dokler je migrantov razmeroma malo, bodo ti ukrepi morda delovali. Več kot jih bo, manj bodo ti ukrepi učinkoviti. Ko bodo migranti številčno presegli staroselce, pa Evropejci lahko kar pozabijo na svoje običaje. Evropjci bomo postali manjšina na lastnem kontinentu v generaciji ali dveh. V prenekaterem evropskem mestu se rodi več migrantskih kot domorodskih otrok. Ko bodo ti otroci odrasli, to je čez 20 do 30 let, bodo imeli Evropo v svojih rokah.
  Evropejci pa morajo biti politično korektni, četudi jih to pelje v samomor. No ne ravno, gre za načrten globalistični kulturocid, etnocid in genocid nad Evropejci. Cilj so anacionalne Združene države Evrope z bolj vodljivim delovnim ljudstvom, ki bo delalo za kitajske plače. Demografska globalizacija namreč pomeni tudi nivelizacijo plač na ravni tretjega sveta.
  https://www.youtube.com/watch?v=nUjsydvnTc8
  Miro Škoro Sude mi
  Knjigu piše vitez roda moga
  U dalekoj zemlji okovan
  Pa je šalje svojoj vjernoj ljubi
  Pod zidine grada bijeloga.
  Ej, ljube moja, moga oka vilo
  Idu dani ode godina
  Da uza me nije tvoje tilo
  I da su me braća izdala.

  Sude mi, zato što svoje volim
  Volim najviše, što sam branio
  Moje najdraže.
  Sude mi, dušmani moja ljube
  Ali ne znaju da je istina,
  Voda duboka.

  Ej, djeco mila, vite grane moje
  Upamtite što vam govorim
  Ej k o ne ljubi i ne čuva svoje
  Božjeg lica neće vidjeti.

 • Olga_10

  Čestitke Poljaki!
  V Sloveniji smo pa tako daleč, da šef komunisticne partije in zločinske Udbe, s Sorosovo plačanko, sredi Ljubljane, v spremstvu teroristične Antifa, pozdravlja tujerodne divjake v breme Slovencev! Dol s komunisti!

 • marker

  Po eni strani pa je dobro, da je pri nas levica na oblasti. Migranti zaradi njih hitro popihajo iz naše države. Če jih pri nas ujamejo, zaprosijo za azil samo zato, da jih ne vrnejo nazaj. Ko pa ga dobijo, pa ob prvi priložnosti popihajo na sever proti svojemu cilju, kje migrantom delijo visoke preživnine. Slaba stran tega pa je, da je Avstrija zaradi teh pobeglih migrantov shengensko kontrolo prestavila na svojo mejo.

 • mona lisa

  Ne, ne, ne in še miljonkrat ne migrantom. To je satan ki smo ga spustili v Evropo.

 • Boris_j

  Mona Lisa, upam, da to ni novoletna želja.

  Želja naj bo, da se Poljaki odprejo. Evropo so Poljaki sami poselili izključno zaradi prostega pretoka ljudi, ki ga EU omogoča, od tega so imeli in še imajo zelo velike koristi. Če tako velika država pri tem evropskem problemu ne bo sodelovala, se bo pač na druge, tudi na nas, še toliko bolj pritiskalo. Tako pač je v tej “evropski družini”, nalogam se ni dobro izogibati, so posledice za vse druge.

  • Sadako

   EU bo razpadla. Nikoli ne bo ZDE.

 • tramal

  Bravo Poljaki .Bog z vami.

 • Boris_j

  Kdor slavi nefunkcionalno EU, ki ne zna skupaj reševati problemov, je več kot kratkoviden. Še posebej manjši narodi, ki si ne moremo izsilit privilegijev, bomo le na slabšem in pod večjimi pritiski.

 • WatsonForus

  BRAVO Poljaki , če bo šlo tko v moji Vukojebini naprej kot gre sedaj , bom kmalu zaprosil za azil pri vas!

 • Oregon

  točno tako. Najmanj vam bo pijani junker nabijal kako in kaj. Najprej na pohorski dvor.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!