Ponoči pogorela košer trgovina v Franciji, vse več je ogorčenja nad naraščajočim antisemitizmom

Uničena košer trgovina (vir: twitter)

V Franciji je ponoči pogorela košer trgovina v Parizu. Po neuradnih informacijah naj bi policija izključila možnost, da bi šlo za nesrečo. Požar se je zgodil ob tretji obletnici, odkar je islamistični strelec v posnemanju napadalcev na satirični časopis Charlie Hebdo izvedel teroristični napad na supermarket, kjer prodajajo hrano, pripravljeno po judovskih pravilih (imenovano košer). Novi napad naj bi oživel strahove pred antisemitizmom, ki je v zadnjih letih v Franciji v nenehnem porastu.

Trgovina Promo & Destock je bila ena od dveh košer trgovin v soseski Creteil, ki so jih prejšnji teden vandali porisali s svastikami. Danes ponoči pa je trgovino zajel požar, za katerega se sumi, kakor poroča spletni portal Breitbart, da ni bil posledica nesreče. Trgovina je bila popolnoma uničena. Izraelska veleposlanica v Franciji Aliza Bin Noun je požar označila za “sramotno provokacijo.” Napad se je zgodil na tretjo obletnico terorističnega napada, v katerem je Amedy Coulibaly v streljanju v košer supermarketu ubil štiri ljudi.

Francija se zadnja leta sooča z vedno večjim problemom antisemitizma. Po napadu na košer supermarket pred tremi leti se je v letu 2015 iz Francije izselilo okoli 7.600 judov. Številni med njimi so kot razlog navedli vedno večji strah zaradi antisemitizma. Čeprav se je od takrat število Judov, ki za vedno zapuščajo Francijo, zmanjšalo, pa se zločini naperjeni proti judovski ločini niso nikoli ustavili. Aprila 2017 je muslimanski napadalec potisnil Judinjo z okna v tretjem nadstropju, njeno družino pa pretepel ter držal v ujetništvu. Napad so različne organizacije označile za zločin iz sovraštva.

Nekdanji premier Manuel Valls je za radio Europe 1 povedal, da se je antisemitizem globoko zakoreninil v Franciji. “Kar se je spremenilo v zadnjih treh letih, je zavedanje o takšni stopnji antisemitizma,” je povedal.

Ivan Šokić

 • Darth Vader

  Quran (3:151)
  – “Soon shall We cast terror into the hearts of the Unbelievers, for that
  they joined companions with Allah, for which He had sent no authority”.
  This speaks directly of polytheists, yet it also includes Christians, since they believe in the Trinity
  (ie. what Muhammad incorrectly believed to be ‘joining companions to Allah’).

 • tramal

  Ve se da to delajo muslimi ki jih je šest miljonov v franciji.

  • pujsoglavi Biščak

   seveda, ker neonacijev, kakršni so slovenski podporniki Breivika iz filma Koalicija sovraštva, v Franciji enostavno ni, so jih že zaprli

 • Sadako

  Upam, da zdaj veste zakaj se muslimani bojujejo s čisto vsemi drugimi religijami od budistov do santa muerte.
  Jaz osebno mislim, da bi uboge muslimanske begunce morale sprejeti muslimanske države, saj imajo nafto in kupe denarja. Ker drugače se bo v Evropi tako kot se je v Indiji in Mjanmaru zaredila islamofobija in narod bo naredil preklop, ko pa enkrat narediš preklop ni več poti nazaj.
  Ga ni in potem se pojavijo miški kranjci,
  http://vfokusu.com/post/343429/kdo-je-bil-in-kako-je-umrl-danijel-halas mitje ribičiči in podobni, ki izkoristijo strah pred tujci in zavladajo neuki raji, ki jim slepo sledi V BRATOMORNO VOJNO.
  Vodijo jih v lov na tiste, ki sodelujejo s tujci. Toda tujci so sami krivi, tako kot so bili Nemci krivi, ker so pobili nekaj nedolžnih kmetov in s tem močno zvišali podporo komunistom. Komunistom so se tako začeli pridruževati tudi pobožni in domoljubni kmečki fantje in punce. Komunisti so jih kot kača Evo zapeljali v KRVAVI greh in jih spremenili v svoje ljudi. Dobre osebe so pokvarili in predelali v psihopatske MAFIJCE, kakršni so zdaj člani LOS ZETAS.
  Vas preseneča, da je tolko grobov, toliko kosti, toliko mrtvih ljudi. A jaz vidim, da bo prišlo še nekaj veliko hujšega in še mnogo bolj krvavega.

 • l

  Arabci ( Muslimani ) so tudi Semiti.

 • samsara

  Vsako začudenje, nemara celo obsojanje je v določenem smislu povsem deplasirano, saj je že nekdanji Francoski predsednik Sarkosy kot tak povsem jasno in javno povedal, da se bomo morali Evropejci kar lepo privaditi na življenje s terorizmom. To je izjavil neposredno po enem izmed terorističnih dejanj v Franciji s številnimi žrtvami, tudi smrtnimi. Ker za to no doživel nobene formalne obsodbe ali sodnega procesa je torej to za EU povsem sprejemljivo.
  V istem smislu z enakimi besedami je papagajčil nekolik pozneje tudi kučan in še kdo.
  Torej bi si nekdo lahko razlagal, da gre pač za vidike obogatitve in plemenitenja Evrope, kot so prihod tujerodnih invazijskih hord, pospremili veleizdajalski levičarji in globalisti.

 • WHAT IS TAQIYYA – youtube

  Upam da doživim trenutke ko bodo odgovorni levosučneži, ki so v Evropo uvozili džihad, rasizem in vsesplošno sovražštvo do drugih končali za rešetkami izdaje.

  • Razocarana

   Same sem bolj za zaplenitev njihovega premoženja in izgon ali v Afriko ali BV, pa naj čutijo ‘obogatitv’ ki jo tako vsiljujejo Evropejcem na svoji koži.

 • samsara

  Zgleda kot nekakšno ‘pravočasno odstranjevanje Judov’, preden bi globalni odločevalci in njih kolaboracionisti, veleizdajalski loevičarji, začeli finalno fazo uničevanja bele rase na njenih domačih tleh, Evropi. Kot v izogib preveliki kolateralni škodi na strani Judov. Vsega jim vsem pač ne morejo dobesedno tako povedati.

 • xtc

  Težava je da se skuša prikriti,da so glavni judomrzci ravno levi bolniki in islmisti.

  • .

   Ž niso kristjani.

   • stajerc5

    OK, ampak mi vsi vemo, da si ti z rusko vodko prepojeni pasji kadaver!

    • ,

     kadaver z vodko imaš ti v glavi

     • stajerc5

      E bejz no, buci buci buc, prlprlprl, ninaninanana palestina je zaspana….bum-bum!

     • ,

      Palestina bo nekoč svobodna. Lp

     • stajerc5

      Never- ever!!!!!!!!

  • erer

   v svetem pismu piše, da so izdali in na križ dali Jezusa.

 • šmentanamuha

  Problem je, da sploh ne vemo, kaj je fejk in kaj zares. Čarli hebdo je fejk, 9/11 je fejk, pristanek na Luni 1969 je fejk, begunci so fejk, JFK je fejk, požari v kemisu so fejk, to pomeni podtaknjeni,… oziroma se uradna resnica ne sklada z dejansko resnico, ki potem pride izza vogala čez nekaj časa. Na koncu vedno izvemo, da je za vsakim takim dogodkom predhodni scenarij, ki se odvije naknadno.

  • wq

   točno tako

 • hle

  Ne razumem teh judekov da se čudijo zakaj jih nihče ne mara med tem ko oni že ves čas delujejo kot organizirana kriminalna združba bolj me skrbi dejstvo da se tukaj pri nas v Evropi bolj izpostavi sovraštvo do njih kot pa do kristjanov http://www.novi-svjetski-poredak.com/2018/01/08/politicari-donijeli-odluku-migranti/

 • mojadezela

  Beseda antisemitizem je navadna židovska prevara! Saj ti židje sploh niso semiti. Če že kdo zganja antisemitizem so to prav židje ki se znašajo nad Palestinci ki so semiti!!!!

 • lauraas

  Kaj na to reče Soros?

 • Caetano

  Takšne in podobne stvari počnejo islamisti iz dneva v dan in to po celem svetu.

 • SlumdogGodzilla

  To je nasilje nad temi etno ubogimi ane ki jih Sionisti z Savdsko Arabijo uporabljajo kot kanon futr ko zasedajo srca ume in telesa Evropejcev? Kot so osvojili srce in ume slovenskih katoliških Sionistov – izdajalcev naroda. Levica in Sionistična desnica, z roko v roki. Levica bi Jeruzalem dala Muslimanov, Sionisticna desnica pa Zidom.. Ki sploh niso biblicni Judje. Izdajalci naroda da ni vecjih!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!