Porast migrantskega nasilja nemške medicinske sestre sili v tečaje samoobrambe!

Foto: iStock

Bolnišnično osebje v nemškem Bielefeldu je po navedbah Neue Westfälische vedno bolj ustrahovano in tarča zlorab in napadov. Še posebej mlajše medicinske sestre poročajo o verbalnih zlorabah in fizičnem nasilju s strani migrantov. Stvari so ekskalirale do te mere. da se je bolnišnica odločila za sprejem posebnih varnostnih ukrepov z namenom, da zaščiti lastno osebje.  

Ena izmed uslužbenk v bolnišnici je za časopis povedala, da če nekaj ni storjeno dovolj hitro, jih migranti žalijo s “kurbami” in nesposobnicami, v glavnem ne izbirajo žaljivk, saj so “vse, samo ljudje ne”.

V bolnišnici premišljujejo o sprejetju varnostnih ukrepov, kot so uvedba zasilnih gumbov, s pomočjo katerih bi se lahko osebje zateklo k pomoči v primeru stiske, in tečaji samoobrambe. Ena od sester je poročala o incidentu, ko je morala oživljati umirajočo osebo, pa je medtem vanjo pričel pljuvati drug bolnik, ker se je naveličal čakati v vrsti.

Foto: iStock

O varnostnih problemih poročajo tudi moški uslužbenci!
Številni uslužbenci so že dali odpoved zaradi nerazumno dolgega delovnika, stresa in odnosa, ki so ga deležni s strani pacientov. Niso pa samo ženske uslužbenke tiste, ki poročajo o nevšečnostih, ampak tudi moški. Po besedah uslužbenca, ki je želel ostati anonimen, je bil ta že deležen z grožnjo smrti, ob tem pa je dodal, da se boji, da bodo ustrezni ukrepi sprejeti šele, ko bo že prepozno. Ob tem pa je smotrno dodati, da so v drugih velikih nemških mestih iz varnostnih razlogov že zaposlili varnostno osebje.

N. Ž.

 • Sadako

  Naj zamenjajo osebje s tistim iz Mariborske forenzike, begunj in Vojnika. Če pa to ne bo dovolj, pa pripeljejo še osebje iz Karlovačke norišnice in za primarija postavijo dr.Karadžića.

 • Olga_10

  Brco v rit divjakom in zapreti meje! Islam je nasilna ideologija, ki v Evropi nima kaj iskati!

 • xtc

  Vsak ,ki grozi mu zagotoviti le nujno pomoč,odvzeti azil ali dovoljenje za bivanje in izgnatu takoj ,ko je zdravstveno stabilen.

  • KAPIBARA

   Za kaj pa : … ko je zdrav ??
   Misliš, da bi Evropejci imeli pri njih isti tretma ?
   SLABŠI !
   “Kdo ti je pa rekel, da pridi k nam”.. so pravili ŽE SCT-jevi šoferji kamionov..

 • Norišnca Lublana Pole

  Naj jim NLP posodi nekaj usposobljenega osebja.

  • sodnikisozločinci

   Raje ne, bodo reveži znoreli.

 • KAPIBARA

  V Velenjskem ZD razpisano delavno mesto za zdravnika, v SLOVENIJI, eden izmed pogojev, je znejenj albanščine..
  Na Jesenicama u bolnica so na državne stroške zaposlili prevajako-ca za albanščino..
  V Makedoniji uradni jezik alabnščina.. Fantje, zopet bo pkalo na balkanu..
  Kojemu kurcu na ljubo, če ne zne prišlek državnega jezika, naj si najde prevajalca !!
  Ena izmed Največjih napaka SLO je ta, da podarja-šenkuje državljanstva brez IBVEZNEGA znanajaSLovenskega jezika, za-med uradnim postopkom..
  Ti zajedalci zkoriščajo še plačevanje državnega prevajalca- za URADNE postipke
  Dragan MatiĆ si pa še želi zakon o “privilegeijah južnakov- iz bivše juge”.. se vidi kdo je-kaj mu je bil fotr
  Država plačuje tečaje SLOVENŠČINE v VELENJU, koder je udeležba albancev ničelna..
  Toliko o prilagajanju in asimilaciji parazitov !!

 • samsara

  Doklej bo veleizdajalcem še uspevalo uvažati in z davkoplačevalskim denarjem pitati te tujerodne polpismene divjake, sovražno nastrojene do domorodnih ljudstev Evrope, nevarne za njihovo zdravje, življenje in premoženje?
  Se obrača, a v Nemčiji nekako še ne zares.

 • koza

  Večeraj je imela Merkla zelo navdihujoč govor, islam je del Nemčije je rekla, potrebne bodo sicer reforme, ne potrebujejo več diplomirancev, ker je že oropala V Evropo, sedaj rabijo negovalke, razne delavce in bo potrebna izobraževalna reforma.

 • sodnikisozločinci

  Odpoved dela pa na socialo. Če ima vladajoča banda dovolj denarja za migrante, naj pa še njim plačajo sedenje na riti.

 • sodnikisozločinci

  Za kaj in za koga delamo? Pri izpolnjenih vseh pogojih za polno pokojnino je dobil moj sodelavec izračun z zavoda 502 evra. Pri plači 1400 eur neto. Kolikšna bo naša pokojnina glede na ekonomsko potapljanje države?

  • KAPIBARA

   Penzija je od (24 najugodnejših let ??) in od tega moški 57% …
   Koliko je pa vplačeval v teh izbranih letih ?

 • Jožef

  Ljudje, ali se spomnite bolezni norih krav, zaradi katerih zboli uživalec njihovega (govedina) mesa. Karenčna doba od infekcije do izbruha bolezni nekako sovpada s pojavom norih krav in pojavom splošne poblaznelosti zahodnih “karnivorjev”. Kot so nam takrat povedali, je bolezen norih krav sila nevarna in neozdravljiva.
  Slednje nam pomaga razumeti nerazumno početje premnogih ljudi na zahodu in njihove silne človekoljubnosti do ekonomskih afriških in islamskih okopupatorjev.
  Bog si ga vedi, koliko okuženenih govejih “steakov” je pojedel Soros. V sloveniji je prav tako govedina priljubljena predvsem po goveji juhi in kuhani govedini. Pravi posladek pa je teletina.
  Zatorej, ljubi sonarodnjaki, vprašajte se, koliko norih krav in telet smo takrat zaužili in ali so nam takrat kaj zamolčali ali zakrili govejerejci in prodajalci govedine.
  Simptomi izbruha zgoraj omenjene bolezni so pri nas sedaj pred volitvami več kot očitni.
  Pazite se, da ne boste žrtev norosti “norih krav”.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!