Pošastno: To je ameriška zdravnica, ki je 12 let naskrivaj izvajala genitalna pohabljanja deklic, starih 6 do 8 let

Foto: YouTube/iStock

V Detroitu v ameriški zvezni državi Michigan so zaradi pohabljanja ženskih spolnih organov mladih žensk obtožili zdravnico. Zdi se, da gre za prvi tovrstni primer, vprašanje pa je, koliko je takšnih zdravnikov, ki opravljajo takšne krutosti, ki so očem dobro skrite.

Tožilec navaja, da je zdravnica Jumana Nagarwala kar dvanajst let izvajala sporne prakse na deklicah, starih med šest in osem let. Pod drobnogledom preiskovalcev se je znašla po tem, ko je policija prejela namig o izvajanju tovrstne dejavnosti. V ZDA je vse od leta 1996 pohabljanje ženskih spolnih organov prepovedano z zakonom, za kar je po navedbah Oaklandpressa zagrožena 5-letna zaporna kazen.

Foto: YouTube

Aretirana zanika vse obtožbe
V prostovoljnem intervjuju s preiskovalci v začetku tedna je Nagarwalova po poročanju BBC-ja zanikala svojo vpletenost v tovrstno dejavnost, kljub temu pa ji je tožilstvo očitalo izvajanje grozljive brutalnosti nad ranljivimi žrtvami. Številni so v njeno ambulanto pripotovali izven zvezne države Michigan in jim je bilo naročeno, naj o izvajanju spornega postkopka ne razlagajo naokrog. Nagarwalova, ki so jo pripeljali pred sodnika, bo do izreka sodbe ostala v priporu.

Foto: YouTube

Pohabljanje ženskih spolnih organov predstavlja brutalno obliko nasilja nad ženskami in dekleti. Odvetnik Daniel Lemisch je zatrdil, da gre za resen zvezni zločin. “Tovrstna praksa nima mesta v sodobni družbi in tisti, ki bodo to izvajali nad mladoletniki, bodo za to odgovarjali v skladu z zveznim zakonom.”

Foto: YouTube

Prvi primer je bil zabeležen leta 2006
Leta 2006 je bil zabeležen prvi primer pohabljanja ženskih spolnih organov v ZDA, ki jo je izvajal etiopijski priseljenec, ki se je med drugim lotil tudi svoje hčerke in jo iznakazil s pomočjo škarij. Čez šest let so ameriške oblasti opozorile, da je več kot 500.000 žensk in deklet podvrženih genitalnemu pohabljanju ali so v nevarnosti, da postanejo žrtve. Združeni narodi navajajo, da je okrog 200 milijonov deklet in žensk po vsem svetu (polovica jih živi v Egiptu, Etiopiji in Indoneziji), ki so utrpele eno izmed oblik genitalnega pohabljanja.

N. Ž.

 • rubec

  Brke si je tale bunka obrila bolj na pol ali pa kvečjemu na tričetrt. Je verjetno bolj šlampasta zdravnica.

 • Fogglof Tunnek

  Nova24tv: “Če bo spoznana za krivo, ji grozi pet let zaporne kazni.”

  BBC:”If found guilty, she faces a maximum sentence of life in prison.”

  • šmentanamuha

   Nič pa o pohabljanju deklic, a ne Tunček. To pa je postranska zadeva, samo da najdeš nekaj za diskreditacijo.

  • indijanka

   + ker se zavedaš, da je za pohabljanje deklic primerna samo najvišja kazen…škoda, ker ne znaš drugače izražati svojih misli kot skozi provokacijo

 • Kat Wilson

  Uh, doživljenjski zapor.. kaj ko bi raje metek v čelo? In to zalego izgnat iz civiliziranega zahoda?

 • indijanka

  Pohabljanje deklic v imenu vere. Običaj, zaradi katerega ne zmorem niti kančka strpnosti do te vere. Da bi bila mera polna, tokratna novica o mučenju deklic, ne prihaja z neke vasi v Afganistanu ampak z Amerike. Pohabljanja je izvajala ženska, zdravnica z vsemi licencami. Grozljivo! Pomislim na hčero. Na včerajšni dan, ko sem jo peljala na cepljenje. Na zajčka, ki ga je stiskala k sebi. Na njene prestrašene oči. Niti jeze več ne premorem. Le solze se zasvetlikajo v očeh. Spreleti me vprašanje ali tudi pri nas obstajajo pohabljene deklice?

  • MEFISTO

   Če te skrbi za hčerko, se izogibaj muslimanov.

 • šmentanamuha

  Tem muslijem res nekaj manjka v glavi.

  • učko

   Tut naši levuharji niso daleč za njimi !!!!!!!

 • luckyss

  Imate napako v članku…ne grozi ji pet let zapora ampak dosmrtni zapor…kar je seveda mnogo bolj primerna kazen..

 • montyamp

  Ne vem če ženska ni križanec , kommuslinist .
  Brez mentalne pohabljenosti , scenarij namreč ni mogoč .

 • Ryuk
 • Antonius

  Na vrhu vsevidnega, a skrivano, je fizično iznakaženje spolovila, žensk, muslimank!
  Pod površjem se pa za neko bolano versko dogmo skriva najbolj nizkoten moški poseg v žensko bit.
  Prasci zgodnjega srednjega veka se bojijo žensk, ki bi jim povedale, da so ZANIČ ljubimci. Obrezani ženski nima smisla poiskati spoštljivejšega, nežnejšega, boljšega. Po alahovi veri zapovedano, mentalno omejeni, so si izmislili še dovoljeni fizični teror s katerim ženski odvzamejo smisel in možnost svobodnega odločanja. Žensko imajo za svojo moško egoistično potrebo popolnoma podredijo in jo brez pravic in osebnega imetja s poroko priklenejo na sebe zato, da jim rojeva, gospodinji in omogoča enostranski “fuk” za “gospodarjevo” sprostitev.
  Šeriatarski morilci so eni navadni pezdetje, ker se bojijo neobrezanih žensk, njihove osebne izbire in svobodnega odločanja.

  • indijanka

   Kadar si hud, ne občutim strahu ampak se počutim varneje. Te ženske obdane z nasilneži, pa ne občutijo niti strahu. Le prazen nič odseva iz njihovih oči.

   • Antonius

    Indijančica, prihaja poletni čas, ko bomo desci vseh letnikov malo zmežani.
    Svoje oči sprehajam mimo vseh ljubljanskih vogalov in gledam prekrasen svet na pol oblečenih, slečenih lepotic, ljubljanskega sveta. Celo moji “mladosti” let primerljive so vsaj deset let mlajše. V tistih tančicah prozornega skrite, ste nagrada očem vsakomur, ki jih ima.
    Kakšen ponos moški okoli sprehaja, če ima ob sebi žensko, ki zmore in zna pokazati očem, kar ima.
    Zdaj pa k zapisanemu dodaj ubogo Muslimanko in ravnanje njenega alahovega valpeta.

    • indijanka

     Predigra žensko vedno omami :).

     • MEFISTO

      Med seksom si potemtakem omamljena in nimaš nič od njega.

      Tega ti pa Tunnek ni nal pojasniti.

     • indijanka

      Omamljena, začarana in igriva :) modri Mefisto. In izjemno čuteča. Si ze slišal za tantrično masažo? Žena bo vesela novosti. Lepe praznike.

     • MEFISTO

      Si že slišala za debelega, dolgega in trdega ter živahnega?

   • Fogglof Tunnek

    Ni ga lepšega ko ženska doživi pravi močan orgazem…ko se celo telo trese in trza…in se oči začnejo “vrteti”… Ščegetafček je najlepša stvar pri fsaki ženski…jas jih obožujem!!!

    • MEFISTO

     O tem si pa samo bral.

     Zakaj to recitiraš Indijanki, ki je breztelesno bitje?

 • totex39

  Deklice, ki živijo v tej zaostali civilizaciji, nimajo nobene možnosti, da bi se lahko uprle takemu nizkotnemu ravnanju. Še večja sramota je, da to pohabljanje deklic počenjajo še ženske.

 • GrdaResnica_LepaLaz

  To je muslimanska feministka.

  • Fogglof Tunnek

   To ni res…to ni feministka. Feministke samo odločajo o SVOJEM telesu in to zahtevajo za fse… Fsi enakopravni…kapish?

   • gušto

    to izjavlja prismoda, haloški kozojebec………………

   • GrdaResnica_LepaLaz

    Povej mi kdo je njihov financer pa ti bo jasno da tako plešejo kot jim sponzor reče.

    Tudi Ronaldo se more tako obnašati kot mu sponzorji rečejo, kdo da denar odloča kako se bodo delali tisti ki ta denar prejemajo.
    Danes odloča tisti ki zadevo financira in ne člani…vzami ali pusti.
    Zato od nastanka feminizma 70ta leta pa vse do danes, še vedno ženska ni enako plačana za ČISTO ISTO DELOVNO MESTO IN ČISTO ISTO OPRAVLJENO DELO kot moški.
    Logično je da naprimer če nekje moški opravlja težja delovna mest kot ženska da je bolje plačan – tukaj ni kaj za dodat. Ampak dajmo primer v administraciji kjer ženska enako učinkovito dela kot moški, ampak je plačana manj.

    cirka 50 let obstaja feminizem v takšni hard core obliki pa nikjer tistega pravega efekta. Lep primer so ti te EU feministke ki namesto da bi njihove kolegice zaslužile enako kot moški za isto delo, raje se ukvarjajo kako bo čimveč muslimanskih moških prišlo v EU, medtem ko za varnost žensk in pravica ter obramba posiljenih žensk pa tlačij pod preprogo.

    Te vse Non-governmental organizations so čisti nateg isto kot NATO in EU (obramba ? od kdaj je obramba strmoglavljenje režimov ter vojne v BV in Severni Afriki in hkrati spuščanje vseh ISIS prebežnikov v Evropo doboro za članice EU in Evropske članice NATO ?? ).

   • MEFISTO

    Ti je ostalo še kaj pisank od Božiča?

 • Mihilus

  FGM je del muslimanske kulture in jaz se ne počutim poklicanega, da se vmešavam v njihove zadeve. Seveda se mi zdi zadeva grozna, grozno je tudi, da bogomoljka poje partnerja po temu ko jo oplodi. Naj si sami urejajo življenje tako kot želijo. Živi in pusti živeti.

  Omenil bi še gromozanski hinavizem glede MGM – obrezovanja fantkov. Ta praksa je legalna po celotnem zahodu in na veliko prakticirana v državah z močnim Židovskim vplivom. Ker je to pohabljanje del naše kulture me le to mnogo bolj moti.

  • xtc

   Tvoj komentar odzvanja pooln ideološki idiotizem pa še neznanje:
   Obrezovanje dečkov na zahodu ali Judih ali MUSLIMANIHV NIČEMUR NE POHABI ORGANA(OSVZEM FUNKCIJE ALI OMEJENI OBČUTKI);obrezovanje se sedaj predpisuje zgolj veri;čeprav vemo zgodovinsko;da obrezovanje ni bilo sprejeto zaradi vere ampak higienskih razlogov;zaradi pogostih spolnih bolezni zaradi pomanjkljive higiene takrat in ne šamponov ipd: stvari in to je bil bolj zdravstveni ukrep kot kaj drugega:
   Pohabljanje spolovil pri ženskah pa je nekaj povsem drugega;saj pride pogosto do okužb;nato neznosnih bolečin ob prvem odnosu in do tega da ženski odvzamejo občutke;kar je bistveno drugače:
   Se strinjam s tabo ;da to naj počno to tam doli doma;se pa definitivno ne strinjam s tem ;da bi se to toleriralo tukaj:

   • Mihilus

    Moj komentar je povsem v skladu z nacionalistično ideologijo. Musliči svojim ženskam režejo ščegetavčke zato, da se ne kurbajo naokoli, kar je meni povsem razumljivo. Ta navada se je razvila zato, ker so njihove ženske izrazito nagnjene k temu. Prav tako je do obrezovanja Musličev in Židov prišlo zato, ker so njihovi moški po naravi smrdljivi prašiči, ki ne skrbijo za higieno. Evropske dame so po naravi dovolj krepostne, desci pa dovolj higienični, da pri nas tega sranja ne potrebujemo. Zagovarjanje enega in nasprotovanje drugemu pohabljanju je NIHAVŠČINA. No strinjava se vsaj glede tega, da naj se v svojih krajih musliči kar pohabljajo kolikor hočejo, tukaj pa sploh nimajo kaj iskat (ne eni, ne drugi).

 • mona lisa

  Najprej jo fino na živo obrezat nato pa s culo nagnat v rojstno deželo. Vsaka milejša kazen je zločin.

 • TomTom

  A obrezovanje dečkov pa ni pohabljanje genitalij? Spet so samo “punčke” boge. Preklete feministke

  • gušto

   TomTom pogledi si ti malo kaj in koliko se “obreže” pri fankih in kaj in koliko pri deklicah.
   Pa preberi si tudi kakšne so posledice obrezovanja v spolnem življenju obrezanih moških oz. obrezanih žensk. Obrezovanju žensk bi jaz reku prej odrezovanje.

 • bojan

  še ena islamska kozjejebska kuzla za na garmado

 • Demonkrat
  • bojan

   v čem je poanta povezave

 • xtc

  Tako v zapor za deset let in možačam v arestu povedati ;da je pohabljala ženske;jo bodo kar one obrezale:

 • Olga

  “Zdravnico”, zame mazačko, obrezati kar s škarjami, ji vzeti licenco in jo poslati v zapor do smrti! Od 2006??? Kaj delata policija in sodstvo?

 • Slovenec 33

  Od pripadnikov krvave, histerične, agresivne in pedofilske religije res ne morete pričakovati človekoljubnih dejanj, tudi, če so visoko izobraženi.
  Pripadnost islamu pomeni tudi hudo mentalno deformacijo.

 • Zgornji

  JA, KUGAAA JE PA AVŠA IMELA OD TEGA ??? VERJETNO JO JE SAMA FOVŠIJA ŠE SKUP DRŽALA , DA JE ŠLA TO POČET … !!! ! !!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!