“Posilstvo bi že nekako prebolela” – Ko so dekleta za multikulturnost in sprejem migrantov pripravljena tvegati lastno telo

Slika je simbolična. Foto: iStock

Češko dekle v skavtski uniformi je na protinacističnem shodu nonšalantno priznala, da obstaja verjetnost, da bi jo posilili migranti in brezskrbno odvrnila, da bi posilstvo že nekako prebolela.  

Svetovni mediji so na veliko poročali o pogumnem dekletu v skavtski uniformi, ki je protestirala nasproti neonacistom. Do tukaj vse lepo in prav, saj dekletu velja čestitati za pogumno zoperstavljanje skrajnim stališčem fizično močnejših protestnikov. Se je pa češki skavtinji zalomilo, ko so jo vprašali o posilstvih migrantov, saj vneto zagovarja odprte meje in migracije. “Bi že prebolela nekako,” je odvrnila, ko so jo soočili z vprašanjem v primeru morebitnega posilstva.

Skavtinja in neonacist na protestu.

Mlada Čehinja je z zagovarjanjem tistih, ki bi ji lahko povzročili doživljenjske psihofizične posledice, nevarno relativizirala stisko številnih žensk, ki so postale žrtve posilstev. Posilstva s strani migrantov so namreč v Evropi ena izmed bolj pogostih kaznivih dejanj, njihovo število pa se je z zadnjim migrantskim valom precej povečalo. Strašljiva so tudi spoznanja, da so ta mlada dekleta in druge civilno-družbene skupine, zaradi svojih političnih stališč, kot so multikulturnost ter odprtost meja, pripravljeni tvegati lastno zdravje in varnost, če ne celo življenja.

C. Š.

 • AlojzZ

  Berem: “pripravljeni tvegati lastno zdravje in varnost, če ne celo življenja.”

  Oh, nič takega! V Sloveniji smo celo uničili življenja lastnih otrok, ko smo izvolili zadnjega poglavarja komunistične partije za voditelja v srečno prihodnost.

  • samsara

   Za dobro mero pa so izvolili še njegovega udbopartijskega vernika Boruta Pahorja-Pufarja, ki je zadevo operativno speljal. Potem pa permanentno užival in še uživa priljubljenost na vseh anketah.
   Noro!

 • pajot

  Prebolela že mogoče. Kaj pa, če ga ne bi preživela?

 • Mihilus

  Ženske si podzavestno želijo biti posiljene s strani osvojevalcev.

  • šmentanamuha

   Ta protestnica očitno res.

 • jan

  Dečvi bi bilo potrebno povedati, da vse posiljene ženske posilstva ne preživijo. Pri mnogih pa posilstvo pusti hude trajne travme, zlasti pri tistih, ki doživijo skupinsko posilstvo in celo ugrabitev ter posiljevanje, ki traja več časa.

  • Razocarana

   Glede na njen odgovor, mislim da si punca sploh ne predstavlja kaj posilstvo sploh je.

 • tasilo

  Odrasla generacija še ve, kaj pomeni, ko ženska reče “p’hn me, p’hn, če ne’m sama padla” (pahni me, pahni, drugače bom sama padla)

  • šmentanamuha

   ??

   • tasilo

    Če ženska pade, ji moški pomaga, V zahvalo za galantnost mu ponudi “karkoli”. Torej: pahni me => padem => mi pomagaš na noge => v zahvalo se predam brez upiranja, saj si me “rešil”, lahko dobiš karkoli — Odprto vabilo, saj razumeš.

    • freedomfighter

     a tako se tvoja obnaša moja se sigurno ne

 • tasilo

  (X) ki bi ji lahko povzročili DOŽIVLJENJSKE psihofizične posledice
  (>) ki bi ji lahko povzročili DOSMRTNE psihofizične posledice

  Pojdite k vragu s to zlagano moralno in hinavsko politično korektnostjo, rovtarji, pa še čifurizmom povrhu. Najbrž ste že pogruntali, da velika večina življenj traja natančno do smrti in nič dlje. Dosmrtno je tudi vse tisto, kar traja do smrti. Tale frajla ima lahko torej le DOSMRTNE posledice in ne doživljenskih. Posledice trajajo DO SMRTI, ne DO ŽIVLJENJA:

  Izraz “doživljenjski” je ravno zato v Pravopisu označen s krožcem oz. črno piko, kar pomeni, da je raba pre-po-ve-da-na in navede pravilen izraz “dosmrten”. http://fran.si/iskanje?View=1&Query=do%c5%beivljenjski&All=do%c5%beivljenjski&FilteredDictionaryIds=134

  Angleški “LIFE imprisionment” pomeni “zapor za trajanja življenja; zapor, dokler traja življenje”, nespretno bi kvečjemu lahko rekli “zaživljenjski”. — Nikomur pri zdravi pameti ni povsem jasno, kako je serbokroatom uspelo skovati izraz “doživotan” in katerega naši čifurizirani pisuni veselo slovenijo v “doživljenjski”, anede.

  Lp. Hanibal Lector

  • freedomfighter

   kaj ti sploh pišeš

 • Vlado77

  Po mojem se niti ni zavedala kaj govori . In se ne zaveda kaj si želi in kakšne so lahko posledice za njo in mnoge ostale. Evropa je vsaj v veliki večini urejena in varna celina ,kjer velja neka kultura in spoštovanje drug drugega . S migranti bo tega na hitro konec. In to kljub temu ,da je večina migrantov nenasilnih. Jasno pa je , da je dovolj mala skupina ,ki spremeni celo državo v pekel ali v srednji vek. Tudi komunistov ni bilo kaj dosti v času 2.svet vojne vendar se je kljub temu zgodila njihova volja – diktatura . In ni le beseda brez pomena – gre za ogromne žrtve na vseh področjih. Pa še nekaj – večini žensk je posilstvo nekaj kar ostane do smrti v glavi te ženske – kot travma in ne kot nekaj normalnega nesrečnega ali incident ,ki se pozabi v kratkem času. Ni normalne ženske ,ki bo tako zlahka sprejela posilstvo. Ta mala pač ne pozna takih zgodb ali je odgovorila brez uporabe sivih celic

  • goldhorn

   Kaj pa če si posilstva želi? Tudi take obstajajo.

 • šmentanamuha

  Feminizem je okvaril ženske možgane.

  • freedomfighter

   seveda one bi mogle poslušati moške kot si ti ostati v kuhinji pospravljati in rojevati otroke

   • hle

    Ko jo zahakla kamel trajbar za katerega so jo prepričali da je povsem enak evropejcem ji ostane točno to

    • freedomfighter

     narobe ti razumeš ni enak ampak enakopraven to je pa velika razlika…komunizem je hotel vse enake to je čisto nasprotje od enakopravnosti

     • hle

      Vidim da ravno ti ne razumeš ničesar ravno zadnjič za osmi marec je ena zaprisežena feministka na radio Slovenija podala eno misel ki je sicer menda že stara moč je v rokah mladih žensk in starih moških pa če gremo naprej mladim ženskam je moč podarila narava zato je na dolgi rok le ta tudi njihova sovražnica ker jim jo počasi z leti tudi jemlje stari moški so si jo pa morali v življenju prislužiti zato z njimi ni možno manipulirati če pa opereš možgane mladim ženskam pa lahko njihovo moč izkoriščaš po mili volji pa smo spet pri šolskem sistemu in tudi pri zadrti nesposobni desnici na slovenskem

 • Egon83

  Tale mrha očitno ni videla slik Elin Krantz, Marie Landenburger ali Ashley Olsen, ne ve kako zna ubogi migrantek razfukati pizdo, sploh če na njo spusti somalski osmerec, štafeto mladosti. Te patološko-sadomazohistične kuzle bi vse pozaprl v kako taborišče s temi kozojebi, pa naj si tam izmenjujejo multikulturalizem.

  • Anton

   no pa pejmo k fundamentu, in to je šolstvo, govorim o globalnem vidiku, današnje šolstvo proizvaja butl intelektualce, kar pomeni, kot sem že napisal enkrat in sicer pod neko drugo temo, torej pojav butl intelektualcev se je intezivno pojavilo z začetkom bolonjske reforme, kaj to pomeni, pomeni, da sicer si intelektualec v sferi materije ki jo preučuješ, študiraš, žal pa ti šolstvo kot tako ne poda, nudi s svojim načinom študija, sposobnosti kritične miselnosti do pojavov izven te materije,kar pomeni, da so taki butl intelektualci lažje dojemljivi za pranje možganov raznih Sorosov navideznih mirovnih inštitucij itd. To pride še kako prav politiki, sistemu da lažje vsiljuje prek svojih vazalov-medijev svoje prikrojene informacije, ki se izkažejo kot nič drugega kot polresnica, kar je mnogokrat še huje kot sama laž.Če gremo delat anketo pri mladih iz področja družbenopolitičnega dogajanja v državi, kaj šele po svetu, na temo recimo politike, gospodarstva,bo skoraj vsak drugi zamahnil z roko, češ kaj mene to briga, jaz se brigam zase da bom preživel, ta miselnost je sicer gledano površno pravilna , globalno pa zelo nevarna, kajti, praviloma taki zamahovalci z roko so tisti del mase volilcev ki nič ne prispevajo k spremembam v svoji državi in zgolj pasivno za časa volitev spremljajo njen proces. Posledica tega pojava vidim v veliki meri v režimskih medijih, ki skuša na vsak način nasprotne stranke, torej opozicijo, narediti sokrive oz če ne še kar edino krive tudi za časa ko pozicija ima oblast. to je sprevržena politika levakov, ki jo spremljam pri nas sedaj že dobrih 1/4 stoletja.Vedno je za njih kriv Janez janša, pa čeprav logično temu ni tako.

 • tramal

  Po vseh državah imamo komunistične kurbe,ki komaj čakajo da jih kak primat posili.

 • lauraas

  Tale punca sigurno nima fanta.

 • Razocarana

  Glede na to da liberalno leve opranoglavke ne vidijo problema v tem da so posiljene s strani ne-Evropejcev, potem ni nič čudnega da ne zmorejo čisto nič empatize za žrtve multikulture in da jim je vseeno da migranti po Evropi v velkem številu posiljujejo ženske in otroke. Saj, glede na njih, če so same pripravljene biti posiljene, v njihovi oprani glavi naj bi to veljalo tudi za druge. Sramota

  • freedomfighter

   posilstvo je posilstvo pa ni važno a te Evropejec ali pa kdo drug…razliko vidite samo na tem forumu

   • Razocarana

    Razumevanje izgleda ni tvoja močna lastnost, saj nikjer v mojem kometarju nisem izjavila da je razlika med posilstvi glede na to posiljevalca. Edina stvar ki jo sama glede na narodnost storilca pravim je to, da glede na to da leti niso domačin, se vsa ta posilstva ne bi zgodila, če bi evropske vlade delale tisto za kar so plačane; skrbeti za varnost svojih državljanov.

    S svojim komentarjem sem izpostavila to dvoličnost liberalnih opranoglavcev. Kajti razliko vidijo samo opranoglave levčarke in levičarji, ki, če nisi še opazil, so tisti ki opravičujejo posilstvo ali poskušajo posledice le-tega za žrtvo omiliti, če je tega storil ne-Evropejec ali pripadnik majšine. Enako delajo tudi sodišča, kar je jasno iz samih kazni ki jih te storilci napram belim Evropejcem dobijo, in v tem kako osrednji mediji in vladajoči prikrivajo posilstva če so ta storjena iz strani ne-belih Evropejcev. Samo spomimo se kolikokrat so švedski mediji poiskušali prikazati migrante ki so posiljevali kot žrtve.

    • freedomfighter

     glede sodišč v Evropi sem jaz tako ali tako popolnoma razočaran kazni so v večini primerov smešne…najboljši primer za to je terorist Breivik je za 77 umorov dobil 30 let…mislim iz koga se delajo norca manj kot pol leta za posamezno življenje…ali pa za novačenje teroristov dobil 2 leti mislim pa kaj je narobe na tem svetu…se tudi strinjam s tabo če nebi bilo tujcev oni nebi mogli nikogar posilit ampak kaj naj to pomeni da zapremo meje za vse saj konec koncev vsak ki pride v Slo je po tej logiki potencialni zločinec

     • Razocarana

      Ja, meje bi morale biti zaprte za vse ki za vstop nimajo potrebnih papirjev, nekaj kar smo po zakonu o šengenu obvezani izvajati odkar smo postali država znotraj šengena – da zavrnemo vstop vsem ki nimajo papirjev ali vise, vendar pa se vse migrante že leta spušča v EU brez vseh papirjev, da o tem kaj se je dogajalo konec leta 2015 sploh ne govorimo.

  • samsara

   Mah, enostavno gre za puhloglavo mladež, kateri še nič ni jasno in najbrž tudi še še dolgo ne bo jasno.
   Do prve izkušnje, ki bo še en primer učenja zgrda. Če bo takratno lekcijo preživala seveda.

 • goldhorn

  Potrebnica……

 • Anton

  skavti so katoliško gibanje, to me žalosti, več o tem

  http://skavti.si/zgodovina

 • hle

  Lep dokaz kako moderno šolstvo mladim opere možgane to je področje na katerega bi se morala fokusirat desnica pa ne na načine kot do sedaj siljenje verouka v šole poskusi spreminjjanja zgodovine izključevanje drugače mislečih ampak z malo občutka in posluha za probleme današnjega časa

 • samotoje

  Nezrelo bitje. Življenje jo bo že obrusilo. Če se spomnim, kakšne smo njega dni klatili in bili prepričani, da smo z veliko žlico požrli modrost tega sveta, mi je kar nerodno. Edino priponko z napisom “ko bom velik, bom carinik na Kolpi”, bi še vedno nosil.

 • xtc

  Dpkaz pomankljiver razgledanosti;pranja možganov z multikulti iodiotizmi in neumnost ter nezavedanja se posledic lastnih neumnosti:

 • Jeffrey

  Me zanima kako so jo zares vprašali in kako je zares odgovorila…:)

 • Lokomotivführer

  Ob čudni izjavi skavtinje sem se spomnil na čas vojne v Bosni pred
  dvema desetletjema. Na TV je pokazalo bosanko, ki je
  dejala: “….silovali su me, njih deset, i na kraju su mi kazali, da sam
  dobra za te stvari.”
  Zdaj pa razumi.

 • Ana Job

  Te ženske so očitno nagnjene k adrenalinskim poslom, pri katerih človek ne ve ali bo odnesel “celo rit” . Za njih to velja DOBESEDNO.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!