Posledice “neuvrščene” Erjavčeve politike: Slovenska veleposlanica v Izraelu morala na zagovor zaradi slovenske podpore proti-izraelski resoluciji v ZN

Karl Erjavec (foto: STA)

Izrael je zaradi slovenske podpore resoluciji Združenih narodov, ki je pozvala k mednarodni preiskavi domnevnega prekomernega nasilja nad izgredniki v Gazi, na zagovor poklical slovensko veleposlanico Barbaro Sušnik. Gre za posledico “neuvrščene” zunanje politike levega trojčka, ki je povsem zavozil mednarodni ugled Slovenije v svetu.

Po slovenski podpori resoluciji ZN, ki je pozvala k mednarodni preiskavi domnevnega prekomernega nasilja nad izgredniki v Gazi, je izraelsko zunanje ministrstvo poklicalo slovensko veleposlanico Barbaro Sušnik na zagovor. Enak tretma sta doživela še veleposlanika Španije in Belgije, ki sta bili po poročanju STA ravno tako med 29 državami, ki so podprle resolucijo.

Resolucija, ki predlaga, da mednarodna ekipa preišče “domnevne kršitve in zlorabe v kontekstu vojaškega napada na civiliste”, naj bi se ubadala s preučitvijo izgredov v Gazi ob odprtju ameriškega veleposlaništva v Jeruzalemu.

Resolucija kaže nastrojenost proti Izraelu
Izraelske oblasti so resolucijo označile za sramotno in proti-izraelsko, saj je po zadnjih uradnih podatkih od 62 ubitih Palestincev bilo 50 pripadnikov Hamasa, kar je potrdila tudi teroristična organizacija. Izrael vztraja, da njihova vojska “preprečuje nasilen vstop ljudi v državo”. Hamasovi teroristi se po drugi strani pritožujejo, da Izrael izgrede izrablja za izvajanje nasilja.

Slovenija je podprla resolucijo ZN o uporabi prekomerne sile IDF nad palestinskimi izgredniki. (Vir: Twitter)

Proti resoluciji sta sicer glasovali samo ZDA in Avstralija, a se je zato 14 drugih držav vzdržalo. Med njimi so Ukrajina, Hrvaška, Nemčija, Švica, Združeno kraljestvo, Madžarska, Japonska in Južna Koreja.

Ivan Šokić

 • marker

  Naša država bi se lahko ob glasovanju v ZN diplomatsko vzdržala, pa bi bil volk sit in koza cela. Tako pa Karel vodi zunanjo politiko iz enega s….. v drugega. Naša država je članica evropske unije in NATA, ne pa malo neuvrščena in malo proruska drža. Tudi zaradi napačne zunanje politike mora vlado prevzeti desnica.

  • saj zato ker je članica NATA, je treba podpira čim ekstremne muslimane, saj to je razvidno iz dejanj te organizacije.

   • xtc

    Sploh Iranske ŠIitsko ekstremistične Šeriatarje,te imate še posebej radi.

 • Marjan

  To Erjavec. Smrt Ameriki in Izraelu.

  • FORT WORTH

   Pa prav te dve najmocnejsi drzavi si nasel ??
   Kadar grete levaki po nove kredite so pa OK, de ?
   Budale ne znate brez Ameriskih kreditof niti preziveti…

  • xtc

   Ravno zaradi takih debilov kot si ti in Ehjavec SLO tone.

 • Hun

  s tako politiko je Erjavc pokazal, da nima pojma kdo je Izrael..le kdo je Rvatom pomagal pri prisluskovanju naivnih Slovencev..Trenutna hrvaska in mađarska politika je totalno naklonjena Netanyahu..Orban je njegov dobr prijatelj…sam sm mnenja, da je trenutno, ko vlada Trump, Netanjahu, desnica na Hrvaskem, desnica v Avstriji, Italiji..mora vladat tud v Slo desnica pa ce mi je vsec al ne…pri meni je razum pred custvom v zivlenju..zato ker svojo familijo lahko zascitim le z razumom ne z custvi. pika

 • Franc Šink

  Se vidi da je bil Erjavec rojen v najbolj zabitem delu belgije.

 • Slovenec 33

  Slovenija je okupirana država, v kateri vladajo okupatporji in veleizdajalci slovenskega naroda, katerih edini cilj je zatiranje in ropanje Slovencev. V to spada tudi blatenje slovenskega imena, kar okupatorji in veleizdajalci počno iz dneva v dan od pranja denarja za teroriste, do podpore teroristov.

 • Gre se tudi za to, da Izrael napada druge suverene priznane države. Po tej logiki bi bilo čisto v redu, če Rusija vsake toliko časa malo zbomba Ukrajino??

  • xtc

   Ali morda ZDA Rusijo?

   • Marjan

    Ti si eden izmed debilov kateri misli da je ZDA največja vojaška super-sila. Nekdaj je bila.

    hahahahahah

    • xtc

     In še vedno je na žalost levakov.

     • Marjan

      Smo videli zadnje bombardiranje Sirije kakšen “uspeh” so doživeli.
      hahahahah
      Svetujem ti, da greš malo med ljudi, da se socializiraš, moraš bit res velik bednik, da cel dan visiš na tem forumu.
      hahahahah

     • xtc

      Ya ravno danes so Judje spet nabili vaše prijatelje,veš levaki propadate zato se z vami ne družim,kup propadlih držav in bankrotov so vaša slaba popotnica.

    • tramal

     Ja za tebe butelj ,je verjetno srbija super sila

  • soc

   Na MMC in podobnih sistemskih forumih bi dobil precej všečkov fantov in deklet Levice za svoja prav tako sistemska (FDV-jevska, murgelska, whatever) razmišljanja. Zakaj zapravljaš svoj in naš čas tule?

  • Franc Šink

   Napada samo tiste ki jih je priznal tudi Erjavec.

  • tramal

   Izrael ne napade prvi ,je pa res da potem vrne musličam desetkrat.

  • V zadnjih letih Sirija ni nič napadala Izraela.

  • pajot

   Gre se zato,da se kam pride. (Gre zato)

 • Antonius

  Erjavčev pravniški domet je odlično razgalila Špela Pretnar. Pravniški butl ni znal predvideti niti tega, da bo na sodišču proti Špeli doživel osebni fiasko. Zato Cerar brez ročajev s pravniškim butlom Erjavcem ni mogel kam drugam, kot na zunanje ministrstvo. Slovenska zunanja politika se zrcali v sposobnosti, biti med slabimi in nezanesljivimi, biti najslabši. In smo! Tako smo na psu, da se nas celo zunanjepolitične *bolhe* izogibajo.
  To je posledica izvrstnih odločitev in navodil iz zunanjega ministrstva slovenskim ambasadorjem in diplomatom, ki ga vodi pravniški butl, Karel Erjavec, Kučanov ministrant in slovenski zunanji minister.

 • xtc

  Bravo Judje-to mi delite,babo spodit nazaj k Kahli.
  Sicer pa tole so streli v koleno,levica bo zelo težko dobila volitve tole je bil strel v Kralovo kandidaturo,tale je že truplo in vsak ,ki se bo z njim mešal,bodo pa Judje že obračunali z njim kot s SLO levako,ko pride čas,verjetno bo cena razprodaja banke(kar je bajde neuradno že realnost) in odhod levice z oblasti,ker preveč rusofilijo in rovarijo proti Izraelu in ZDA,CIA in Mossad pa naj bi imela imena kolovodij pranja denarja za Iran in pobiralce provizij,Kučanu & Co se upravičeno tresejo gate,tole z Izraelom ni naključje v predvolilnem času.
  Ah ja,JJ alakhbar-leve pa zvija

 • hle

  Tukaj ni šlo za obsodbo ampak za podporo neodvisni preiskavi ampak izvoljeno ljudstvo ima pravico da je nad zakoni ki veljajo za ves ostali svet kajneda hlapčki

  • Aron

   Enkrat hlapec, vedno hlapec. Nevem, kaj jim ta pozicija še vedno tako paše?

   • xtc

    Hlapci ste vi levi in to kar “sekularnim Teokratom” Šiitskim šeriatarjem za crknt ste,da o Rusih niti ne govorimo.

 • xtc

  Tole bo levake drago stalo tudi v volilni kampaniji nenazadnje lahko Cia in Mossad z podatki o pranju denarja in ukrepih zoper SLO hitro ,spodkopljeta levake,sploh,če bodo ukrepi udarili po žepih in firmah.

 • xtc

  Levaki so lahko upravičeno zakrbljeni zarasdi svoje prazne glave,ZDA in Izrael lahko z objavo kočljivih dokumentov ,ki jih imajo preko SLO in tujih medijev,leve spremenijo v volilne looserje tisočletja,očitno,bo v zadnjih tednik kaka taka bomba že priromala na dan,tole je šele začetek.

 • lado

  marjanćić in ostali rdećkarji ,pogrešajo vas na 24kur, streznitev pride 03.06.2018,za take izdajalce ,aja vzor so bežeći gošarji-morilci,ko dobite plačilo po kućkićevem receptu ,ko SDS in desne stranke zmagajo !!!!!SLOVENCI !!! ZA BOLJŠI JUTRI IN NAŠE POTOMCE volimo DESNICE Z SDS-om !!!!!! 25.maja pa generalka na kongr trgu na rdeći plejadi ,Z “PRIBOLJŠKI IN ŠTRUDLNOM “

 • xtc

  Judje so spet z F 35 nabili Kahlove in Kučanove ter Putinove prijatelje.

 • xtc

  A ne bodo “hrabri” SLO “palestinsko NOB” borci organizirali velikih demonstracij pred izraelskim veleposlaništvom?
  Ajmo pi***** leve pos***,dajmo ,če si upate?

 • primsek

  vidi se, da so na Novi ne samo tretjerazredni pisuni, Šokić je recimo znana kriminalna pojava iz krogov ustaške diaspore, ampak tudi potomci izdajalcev naroda : kot že enkrat nemcem in italijanom bi zdaj lizali riti američanom in judovskemu lobiju. podporniki največjih zločincev od hitlerja navzdol bi zdaj podpirali judovski fašizem in ameriško hegemonijo. to so pač geste janšistov, ki imajo malika v obliki obrezanega arabskega qrca z močnim grosupeljskim naglasom

  • U Bačovnik

   Zatipkalo se ti je, verjetno si za tretjerazredne hotel napisati pizduni?

  • tramal

   Si že spet v komi amortus pijan da klatiš takšne bedarije.

 • janez cepec

  pa kva ma veze, če so poklica Čifuti veleposlanico na zagovor? to j’ normalna reakcija u diplomaciji, če kermu ni kej ušeč. zarad tega se nam uhka jebe. stvar je ta, de bi blo treba to bando židovsko, no ja, njih vodstvo, postavt pred Haško sodišče, pa jih ustavt enkat za zmeri. seveda. dokler jih bojo Amerji podpirat, to ni možn. do takrat bo banda še naprej pobijala Palestince. je pa dejstvo, de je Dolfe že vedu, zakuga jim je kuru pod ritjo

 • joza joza13

  Pa brigal bi se Karl raje za solarij, dobro papico in držal gobec. Tako pa praska z našo roko tam, kjer nas nič ne srbi.
  Sinoči je bil nekam nerazpoložen. Zakaj le? Morda pa vendarle čuti, da je konec kariere? Ni nabojev več…, neko trojko je omenjal – pa to…

  Pri nas mora desnica dobiti 3. junija 50+. Zakaj že?
  Sedaj gre zares. Varnost državljanov in njihovega PREMOŽENJA je ob zadnjih dogodkih na resni preizkušnji. Švedi se na vojno pripravljajo, sosednje države so izvolile desnice, mi pa jih čez viken sprejmemo cca 100 kom enkrat pečenih…
  Upam, da bomo Slovenci enkrat dovolj pametni …

 • Aron

  Ne razumem te mentalitete, da bi morali kimati in ubogati. Čas je, da tudi v zunanji politiki Slovenija zavzema jasna in moralna stališča. Sicer pa nevem, kaj bi se moral Izrael bati NEODVISNE preiskave, če nima kaj skrivati. Če je Assad pozdravil mednarodne preiskovalce, naj jih pa še Bibi. Verjetno pa se boji, da bi odkrili svinjarije. Že ve, zakaj Izarel ni član ICC…

  • xtc

   Seveda je treba zavzeti jasna stališča anti Putinovsko ASSadovska in anti palestinska in seveda anti tvoje prijatelevska proti “sekularnim” Iranskim teikratom.

  • Clemen J.

   Kdo je pozdrVil neuradne obiskovalce, dva tedna so jih xadrzevali da se pocistijo zadeve, oz da se strup razgradi. Ceprav menim, da so krivi islamisti.

 • xtc

  Skratka stvari se za JJ sučejo le samo še na bolje,levaki so si z rusofilijo in podpori palestinskim in iranskim šeriatarskim teroristom nakopali prave naprotnike ZDA in Cio in Izrael in Mossad pa še Jude bankirje po vsem svetu-definitivno loosersdtvo.
  Dejstva so jasna levaki z Kučanom načelu so se znašli v pasti ,ki so si jo s Kučanotitekovsko politiko nastavili samim sebi ,sedaj so v resnem precepu iz katerega brez posledic pač nebo šlo tako opcij ni več veliko ali NE Putinu,Palestincem,Irancem alipa sankcije in drugi finančni prijemi,seveda pa je cena za “grehe” izguba NLB in odhod z oblasti,Definitivno si Slovenija NE ZDA in Izraelcem ne more privoščiti,saj je v hipu finančna ruševina tretjega sveta in z zahtevo po glavah kolovodij levice,ki so prali denar za Iran,banka in oblast pa bosta odšli,kot verjetno še marsikatero državno podjetje in to bo pa vzgojna kazen.

 • Jethro Tull

  Žide in Trumpa je treba čimprej zbrisat z obličja zemlje,ker drugače bodo oni nas!

  • Clemen J.

   Prvo bos ti na vrst, tvoja familija in tisti ki jih podpiras.

  • xtc

   Ono tazadnje-iz tvojih ust v božja ušesa-neizmerno bom hvaležen ,če vas levake zzbriše.

  • Jani Steiner

   Tale tvoj tvit so prebrali tudi Američani, pazi se , najbrž imajo že tvoj IP. Spomni se onega v MB, ki je zagrozil Obami, čez nekaj ur je bila policija na vratih.

  • tramal

   Za tebe bi bilo boljše da se nikoli nebi rodil.

 • Olga2345

  Kahl se je odzval s “presenečenjem” nad tem ukrepom Izraelcev….saj se je Slovenija bila prisiljena odzvati, po njegovem seveda, ker je šlo za “številne” žrtve… Je Kahl štel tudi tiste, ki so se praskali po nosu in norčevali, prekriti z belo rjuho?!!! Laž je res nesmrtna duša komunistov in očitno tudi njihovih terorističnih prijateljev iz Palestine….

 • Clemen J.

  Sedaj ko vedo, da bodo pusili volitve bodo probal vse prodat v srbijo, zajebat, da bodo tako kot danes krivili desnico.

 • tohuvabohu

  Ne razumem, zakaj Nova24 dovoljuje komentirati neregistriranim uporabnikom. In uredniki niste sposobni dati niti pojasnila? Žalostno.

 • tramal

  Bedanec kahla erjavc še kar misli da smo neuvrščeni .nikoli jim ne bo jasno da so jim crknili neuvrščeni ,nato juga ,nato jim je propadel komunizem in da bo kaj kmalu propadel še sam.

 • cosmosjasnovidec

  In zakaj je še tale kehlavi dolgonosi slinavec sploh v parlamentu,če je vlada že zdavnaj razpadla?
  Sicer je res,da od samega nastopa ni naredila ene same koristne zadeve razen nepopravljivo zgubo Sloveniji ter pokradla še kar je bilo ampak riniti jo še v večji drek kot je sploh možno je pa že zadnja svinjarija.
  Tega slinavega kehlavega tovariša “erjavca je potrebno nagnati k musličem na bojno linijo pa naj tam pametuje z njimi vred.Ko bo dobil kamelotrajbarskega kurca v rit in usta bo takoj spoznal tudi alaha.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • xtc

  Zanimivo je kako malo je levih dripcev tukaj, sedaj ,ko so jim šefe zagrabili za vrat pa so vsi pos***** in posc*** od strahu.
  Definitivno se levim oblast maje vse bolj.

 • tohuvabohu

  Karl Viktor je res zmagovalec. Na vprašanje, zakaj bi Slovenija morala priznati Palestino, ima pripravljen odličen odgovor: zato, keh je phav, da jo phiznamo. Tej bistroumnosti še Cmero ne seže do kolen.

  • pajot

   he,he,he…

 • Anton

  moja napoved je da se je Erjavčeva era v politiki izpela in da ga v naslednjem mandatu več ne bomo videvali v hramu demokracije, upam pa da taisto usodo doleti stranko desus, pa še čimveč ostalih levih populističnih, hinavskih radikalnih strank

  sarkazem press

 • Jani Steiner

  Musličev je preko 2 milijardi, pa hočejo uničit Izrael (cca. 2 milijona preb.) in judovstvo. Judje so na tistih koncih so bili že pred 3000 leti, ko o musličih ni bilo ne duha ne sluha.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!