Poslovnež zanika odgovornost za smrt 13-letnega fantka, potem ko ga je vzel na vožnjo v 1,3 milijona evrov vrednem Ferrariju in izgubil oblast nad vozilom

Foto: youtube

Poslovnež zanika odgovornost za smrt 13-letnega navdušenca nad hitrimi avtomobili, čeprav ga je s svojim športnim ferrarijem F50, vrednim kar 1,3 milijona evrov, zapeljal “en krog” in se zaletel v ograjo.

Trinajstletni Alexander Worth je umrl, ko je ferrari, v katerem se je peljal, izgubil nadzor, zletel s ceste in se razbil v leseni ograji v bližini Lodge Farma v Hampshiru. Pred sodiščem je bil te dni zaslišan 38-letni poslovnež Matthew Cobden, ki je potrdil samo svoje ime in zanikal povzročitev smrti zaradi neprevidne vožnje. Nesreča se je zgodila, ko je Cobden pripravljal svojega ferrarija F50 za fotografiranje za neko revijo o športnih avtomobilih 22. avgusta lani. Na sodišču domnevajo, da je Alexander, ki je stanoval v okolici Winchesterja, vprašal, če lahko posname fotografijo tega super avtomobila, Cobden pa mu je ponudil, da ga zapelje po dovozni cesti, kjer je bila omejitev zgolj 16 kilometrov na uro. Vendar pa se je potovanje prekmalu končalo, ko se je zaletel v ograjo.

Kako hitro je vozil?
Daily Mail sicer ne navaja podatka, s kakšno hitrostjo je vozil Cobden, ki je generalni direktor parkirne hiše Toy Stor-age za redka starinska vozila, klasične avtomobile, športne avtomobile in druga prestižna vozila. Dejstvo pa je, da je mladi Alexander umrl, v bolnišnico pa je bil sprejet tudi Cobden, kjer so ugotovili hude poškodbe. Ferrari F50 sicer lahko doseže hitrost preko 320 km/h, pospeši pa lahko do 96 km/h v le štirih sekundah, še piše omenjeni portal.

M. S.

 • Olga

  Šofer odgovarja za vožnjo in varnost sopotnikov!

 • Tanja Larsson

  Z nekom v naročju težko voziš. Otrok bi moral biti v otroškem sedežu ne pa na kolenih nekoga tipa Michael Jackson. Pa Michaelu nihče ni prepovedoval koncertov, tako kot temu gospodu.
  https://www.youtube.com/watch?v=M0dIkaqtoGs

 • princeska

  “Trinajstletni Alexander Worth je umrl, ko je ferrari, v katerem se je peljal, izgubil nadzor, zletel s ceste in se razbil v leseni ograji v bližini Lodge Farma v Hampshiru.”

  Pisunčki, razumite že vendar, da ni Ferrari izgubil nadzora in se zaletel v ograjo, temveč je izgubil nadzor nad avtomobilom voznik, ki je vozil Ferrari. Bistvena razlika!

 • xtc

  Za ravnanje z vozilom in posledice,ki ob tem nastanejo je odgovoren voznik.Zaradi mene je lahko peljal fantka tudi na kolenih,a le in zgolj 16 kmh in ćetudi bi takrat trčil v ograjo bi utrpel škodo zgolj avto.
  Vse ostale razprave o temi,kdo je kriv so debilne.

 • Najplemenitejši

  In kaj ste hoteli s tem člankom povedati? Da je bil poslovnež muslič, ali pa mogoče kučanist?

  • soc

   Bebce na vrvice. Pogoj za preživetje naroda.

 • Najplemenitejši

  13-letni FANTEK! Krkovićev mulc prejema državno pokojnino, ker se je leta ’91 kot 12 letni FANTEK boril v “vojni” za Slovenijo!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!