Pozabite že na teorije zarote o ruskih hekerjih: Clintonova je volitve izgubila zaradi katastrofalne kampanje

Foto: epa

V Združenih državah Amerike se trenutno bije srdit boj na področju oblikovanja zunanje politike. Znani ameriški politični komentator Martin Summers namreč meni, da ima Donald Trump rad nasprotujoča si mnenja, med katerimi modro izbira. Oglasil se je namreč ameriški državni sekretar Rex Tillerson, ki ne dvomi, da se je ruski predsednik Vladimir Putin lani jeseni vmešal v ameriško predsedniško tekmo, čeprav nima nobenih oprijemljivih dokazov za takšno trditev. Poznavalci menijo, da je to novodobna ameriška politika, v kateri poskušajo “kopiloti povoziti pilote”.

“Videl sem poročila obveščevalnih služb in mislim, da ni dvoma, da so Rusi odigrali pomembno vlogo v procesu elektorskega glasovanja,” Rexa Tillersona citirajo pri NBC. Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je sicer vse skupaj že zanikal z obrazložitvijo, da je to popoln nesmisel, za katerega ni nobenih dokazov.

Politični komentator Martin Summers sicer meni, da so vsakršne zgodbe o ruski teoriji zarote brez pravega smisla. “Če uporabljajo tako nevarno politično retoriko, to pomeni, da želijo pritisniti na Donalda Trumpa, da bi zaostril svojo politiko do Rusije in s tem ameriško-ruske odnose. Ne predstavljam si, kako neprijetno mora biti ruskim diplomatom, ki se s tem soočajo. Ruska stran se s takšnimi obsodbami težko spopada,” je za NBC razlagal Summers.

George Soros in Izraelci so imeli na volitve večji vpliv kot Rusija
Politični komentator meni, da je precej več dokazov, da so skušali na ameriško predsedniško tekmo vplivati raznorazni ameriški milijarderji tipa George Soros, a jim je spodletelo. Prav tako naj bi isti ljudje poskrbeli za brexit, in ne Rusija, kot so z veseljem poročali ameriški mainstream mediji. Summer opozarja, da so elite v Washingtonu nagnjene h korupciji kot še nikoli pred tem. Rusi bi si po njegovem mnenju zagotovo želeli vplivati na ameriško politiko, a so na globalni sceni majhen igralec v primerjavi z Izraelom ali Savdsko Arabijo.

Večina ameriških političnih poznavalcev meni, da so besede Rexa Tillersona pretirane in si je Hillary Clinton sama kriva, da je izgubila volitve – za poraz je v veliki meri odgovorna njena katastrofalna kampanja.

Sicer pa Summers meni, da je Donald Trump genialen v svoji naravi, da pogosto nasprotuje tudi samemu sebi. “Tako je zgradil tudi svoj imperij. Trump obožuje nasprotujoča si mnenja, navajen je, da imajo ljudje v njegovi ekipi različne poglede na stvar. Trump na takšen način poskuša izbrati najboljše mnenje in rešitev. Morda to ni ravno najbolj pametna odločitev, kako voditi državo, toda takšen pač je. Tako je ustvaril svoje premoženje,” je še dodal Summers.

T. F.

 • althar

  Obstaja pa tudi nekaj analiz, ki dokazujejo, da je bila s strani [vstavi želeno zarotniško skupino] Clintonova zavestno izbrana kot neizvoljiva kandidatka, zato da bi na čelo ZDA pripelali outsiderja (kot je Trump, alternativa je bil Sanders), ki bi mu potem lahko obesili reset ameriške finančne Ponzi sheme ter na ta način ohranili navidezno verodostojnost obeh glavnih ameriških političnih strank.

  Če je kaj na teh teorijah, se bo pokazalo zelo kmalu – verjetno jeseni.

  • GrdaResnica_LepaLaz

   Tukaj je možnih več teorij, med drugim tudi tvoja.

   Kako bo pa je res težko predvideti, Saj je trenutno veliko novih in starih izvoljenih predstavnikov, ali bo kateri od teh odločno pokazal sredinec sionistom in dejansko začel uničevati njihovo agendo…za to je potreben pogum, tudi požrtvovalnost, taktika, inteligenca, dobra organiziranost in veliko zvestih ljudi pod seboj, ki ne bi prestopili na temno sionistično stran ko bo šlo malo bolj ojstro in za res.

 • tarantela

  O tem, kako je Trump izblebetal ruskemu predstavniku tajne podatke CIE, pa nič ne pišete?

  • Anton

   in ko bo sedaj že bivši predsednik FBI razkril zaupne podatke-posnetke režimskim NAŠIM medijam, bo pa vse ok? Dvoličnost , hinavščina brez primere, kar kajpak za levake ni presenetljivo. Za njih je sveta zgolj laž in denar.

   sarkazem press

  • Olga

   Ni treba, ker laži že Hanzi objavi!

 • domovina mili dom

  K sreči so Američani spoznali, da levičarji sesuvajo državo.

 • garfi

  imela je 90% pristranskih kupljenih medijev
  enaka situacija v jugobutalah

 • Osti jarej

  nič pa o obami…njegovem spodletelem obamacaru,o trgovinskem zakonu ,o tem,da ima monsanto popolno zaščito pred ameriškimi sodišči,o tem,da je sprejel zakon o obrambni avtorizaciji,po katerem lahko zapro in zaslišujejo vsakega američana,brez sojenja in dokazov…da je sprejel zakon o ugašanju vladi neprijaznih medijev,o čipiranju duševno motenih in labilnih oseb..
  je pa nedvomno veliko naredil za lgbt.njegova prelestna michelle,je bojda tranvestit …majkl…,tudi obami je velikokrat ,v javnosti ,ušlo to ime,njun zakon naj bi bil homo,otroci pa posvojeni….to je povedala tudi riversova in kmalu mrčkala …okoliščine njene smrti ,so bile več kot čudne..o vsem tem gugl veliko ve…..vojna industrija in wolstrit pa se ukvarjata z ustvarjanjem novih zunanjih sovražnikov in polarizacijo sveta…

  trampova politika ..ni nujno,da bo boljša…bo pa,vsekakor…drugačna…

 • Olga

  Ko levaki zgubijo, so vedno krivi drugi! Tudi “demokrati” v Ameriki so levaki! Trump bo moral skidati levaški Avgijev hlev v senatu!

 • Aron

  Od kje ideja, da je Clintonova levičarka? Ravno toliko skregano z logiko, kot to, da je Trump kristjan.

 • samsara

  Ta pogled…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!