Poziv iz Kuvajta za prenehanje financiranja Palestincev, dokler agencija ZN popolnoma ne oslabi!

Foto: iStock

Po tem, ko se je ameriški predsednik Donald Trump odločil za zamrznitev pomoči Agenciji ZN za pomoč in zaposlovanje palestinskih beguncev na Bližnjem vzhodu (UNRWA), je to njegovo odločitev z odobravanjem podprl arabski kolumnist Abdullah Al-Hadlaq iz Kuvajta, ki je agencijo označil za rasistično in pristransko, ob tem pa je prepričan, da bi bilo treba financiranje ustaviti, vse dokler agencija ne bi dokončno izginila. 

Trumpova administracija je v četrtek sporočila, da bo za zdaj zadržala 45 milijonov ameriških dolarjev, ki jih je prejšnji mesec obljubila Palestincem kot del poziva na izredne razmere na Zahodnem bregu/Gazi pod vodstvom agencije UNRWA. Teh 45 milijonov ameriških dolarjev je ločenih od zneska 65 milijonov ameriških dolarjev, glede katerih je ZDA v javnosti že povedala, da bo o donaciji še razmislila. Dejstvo pa je, da je ZDA za agencijo največji posamični donator, saj letno donira 300 milijonov ameriških dolarjev.

Foto: iStock

Agencija ZN se zavzema za uničenje Izraela
Definicija palestinskih “beguncev” in dejanske številke teh že dlje časa predstavljajo predmet razprav. Abdullah Al-Hadlaq je Trumpovo kritiko označil za ostro in hkrati razumno zaradi pristranskosti in rasizma agencije ZN, ki se zavzema za pravico Palestincev do vrnitve ozemlja in hkrati za uničenje države Izrael.

Al-Hadlaq je sicer znani kolumnist in novinar, ki podpira Izrael in kritizira Palestince ter navaja, da Palestinci nimajo nikakršne zgodovinske podlage za svoje zahteve. “Teroristično gibanje Hamas, ki podpira iranski režim, je zavrnilo učni načrt agencije UNRWA za področje človekovih pravic,” je zapisal. Pri tem se je opiral na poziv Hamasa agenciji leta 2014, naj v svojih šolah preneha z uvajanjem učnega načrta za področje človekovih pravic in s tem prekine načrtno pranje možganov učencev, da bi se nehali upirati izvajanju terorja nad Izraelci. Ob tem je Al-Hadlaq izpostavil, da je treba ustaviti vse oblike finančne pomoči in mednarodno financiranje UNRWA, dokler bo ta svoje odločitve podrejala metodologiji terorja, izključevanja in rasizmu.

Foto: iStock

Med učitelji v šolah UNRWA tudi takšni, ki zanikajo holokavst in slavijo Hitlerja
Palestinski predsednik Mahmoud Abbas je nedeljo preklinjal Trumpa zaradi njegove grožnje o ustavitvi finančne pomoči Palestincem. Agencija UNRWA se je po navedbah Breitbarta že večkrat znašla pod drobnogledom zaradi širjenja protisemitskega sovraštva v svojih šolah in zaradi zaposlovanja pripadnikov terorističnih organizacij in podpornikov terorja. Med šolskimi uslužbenci so tudi nekateri, ki na spletu objavljajo videoposnetke, na katerih zanikajo holokavst, in slike, ki slavijo Hitlerja.

N. Ž.

 • Caetano

  V času Obame je ameriški denar kar letel v žepe raznih islamističnih ali filoislamističnih organizacij. To je ta kanalja podpirala. Trump pa dela red. Seveda ne bo več zalaganja z denarjem raznih projihadističnih in neohitlerjanskih programov.

 • Franc Šink

  Ko so v bivši državi nas otroke basali z komunizmom so ZDA in zahod izdatno pomagale našemu diktatorju.
  Nihče ni takrat stegnil gobca.
  Na bruhanje mi gre!

  • Caetano

   In del tega denarja je diktator Tito prelival v žepe palestinskih jihadistov. preko svoje zločinske udbe.. vseeno pa moramo biti tudi hvaležni, ker so nekaj le pozitivnega s tem denarjem naredili. Mislim ZDA in zahod. Povezana je bila ta pomoč z blaženjem komunistične diktature, recimo ustavitvijo kolektivizacije ipd. Drugače bi pa garali in umirali v titoističnih gulagih, po zgledu SZ, kjer je Stalin ”zaposlil” 30 milijonov političnih zapornikov za ”izgradnjo socializma”. Komunisti morajo od nekje dobiti denar. Če ga ne od zunaj se toliko bolj spravijo na lastne ljudi. Tako preprosto je to.

 • xtc

  Palestinci so identični našim levakom-ista bagra.

 • pajot

  Teh 45 milijonov bomo po vsej verjetnosti nadomestili mi. Skupaj s priznanjem Palestine. Jebenti državo,ki ima karla ehjavca.

  • xtc

   Kahl Ehjavec je za vsako državo čisti zadetek sedmice na Jack Potu.

 • Dragan Krstič

  Palestinskega naroda ni. To so pritepenci iz Saudske Arabije in Egipta, ki so se začeli doseljevati ko so židje začeli z namaklnimi sistemi puščavo spreminjati v obdelovalno zemljo.

  • xtc

   Ja in pričeli krast z njiv to je bilo jedro spora,sej ko ni bilo nič se niso nič bunili.

  • hle

   Tudi za Slovenski narod so v preteklosti nekateri pa potihoma še zdaj trdili da ne obstaja

   • Dragan Krstič

    Na googlu preberi: palestinian nation does not exist. Še celo vodja PLO to potrjuje.

    • hle

     Tudi marsikaterega Slovenca boš našel ki bo trdil da Slovenci nismo narod vedno pa informacija zavisi od tega kdo jo napiše in od medijev ki jo razbobnajo kdo ima v rokah večino svetovnih medijev pa mislim da ti je jasno

     • samotoje

      Larry Collins & Dominique Lapierre, Jeruzalem, Jeruzalem /Cankarjeva založba 1975. Za začetek.

    • freedomfighter

     Jaz ti lahko pokazem polno clankov ki trdijo da izrael ne obstaja pa to se ne pomeni da je to res…palestinci ne bodo nikoli zapustili palestine raje vsi pocrkajo

     • Dragan Krstič

      Najdi na googlu izjavo palestinskega ministra za notrenje zadeve, ki decidirano pove da so Arabci iz SA in Egipta prišli v Palestino ko so zavohali da židje kultivirajo puščavo in bi malo paratizirali.
      Hamas Interior Minister-we are Arabs not Palestinians.
      Zdej pa utihni s tvojimi nonsensi, pa še Hle-ju povej.

     • freedomfighter

      Aha torej ti trdis da na obmocju palestine pred nastankom izraela niso ziveli muslimani…povej gospod pametni ti ki si pametnejsi od vseh svetovnih voditeljev kako bi ti resil palestinsko vprasanje…mogoce tako da zdruzis obe drzavi ok in kaj dobis izrael z vecinskim prebivalstvom muslimanske vere torej to ne gre druga resitev je pa tako imenovani two state solution ki ga podpira cel svet in je edina moznost za obstoj judovske drzave ali mislis da bodo muslimani prostovolno zapustili palestino hah to je tako naivno razmisljanje kot da bi se kdo vrjel besedi hrvatov pri mejnih vprasanjih…najbolj so mi vsec ljudje kot ti polni besed a hkrati nobene pametne resitve za problem

     • Dragan Krstič

      Tipično od levakarja da podtika svojuemu oponentu nekaj kar ni rekel. Seveda so bili muslimanski beduini na tem ozemlju, vendar večina musličev se je doselila tedaj kot sem že zapisal. Nikjer nisem ugotavljal kakšna je rešitev za prebivalce tega ozemlja, je pa dejstvo, da Palestinci ne morejo preživeti brez denarne pomoči večinoma donacij iz krščanskega sveta in zaposlitev v židovskih firmah Jeruzalema.Pa kaj ti misliš, ali moramo zaradi Jihada in Allahu Akhbar dovoliti muslimanom da počnejo kar hočejo. Zakaj rinejo v Evropo??? Točno vedo da bi jih bratje v veri in jeziku v SA, UAE, Kuwaitu, Bahrainu, Qatarju obravnavali kot moderne sužnje, enako kot že počnejo s Pakistanci, Indijci, Bangladeši, Filipinci muslimanske vere. Ker nas krščanska vera in postrenesančna evropska civilizacija uči dobrote in pomoči revežem seveda rinejo k nam kar nas bo še zelo drago stalo kajti Mohamed jim je dal vero ki si jo zaslužijo, vero zla, terorja in laži.
      Kamorkoli je uspela vdreti ta vera je to za prebivalce ozemlja pomenilo revščino in zaostalost.

     • freedomfighter

      Pa kam si ti zaseu jaz govorim o palestini in izraelu ti pa o evropi si cist zasel iz teme in jaz sem govoril o palestinski drzavi in ne narodu

     • Dragan Krstič

      A nisi poslušal izjavo notranjega ministra Palestine, ki je zatrdil da ni palestinskega naroda mapak so na tem ozemlju priseljenci iz SA, Jemna, Egipta.
      Ne dobijo dovolj pomoči od bogatih bratov po krvi, veri in jeziku, p5reživlja jih krščanska civilizacija. Hebeš takšno državo. Ehjavec naj raje prizna Katalonijo. A tega pa ne. Ne bo dobre službice v Bruslju zanj in podobne.

     • freedomfighter

      To se vse strinjam ampak dobro ves da bo muslimanski svet financiral svoje da bodo ostali v palestini…torej kaj je zate resitev ker se oba strinjava da izrael mora imeti vecinsko prebivalstvo judovsko ampak brez muslimanke palestine je to nemogoce ker muslimani v palestini drugace postanejo drzavljani izraela

 • soc

  OZN so iluzija naivnih in poštenih demokratov po drugi svetovni vojni. Dejansko je to v 2018 gnezdo dobro plačanih birokratskih teoretikov svetle prihodnosti. Nekaj podobnega, kot so nam naredili še v Bruslju na še bolj roparski ravni. Eno in drugo bo šlo na rovaš islamske ofenzive v maloro najkasneje v petih letih. Mark my words.

 • lauraas

  Obama je naredil dosti sranja in krivic!

  • samotoje

   Obama ni nič naredil. Namesto njega so delali drugi. Za svoje koristi.

 • freedomfighter

  Pa ljudje so res bolani kar unicil bi organizacijo zdruzenih narodov…nazadnje ko so drzave nehale upostevati zn oz njeno predhodnico vemo kaj se je zgodilo…nekateri si tako zelijo nove velike vojne da porusijo liberalni svet in zgradijo novega na nekih svojih vrednotah…potrebno je narediti vse da ohranimo nas nacin zivljenja pred skrajnezi tistimi zunanjimi in notranjimi

 • šmentanamuha

  Naš Korl pa namerava izvesti solistično akcijo priznanja Palestine. Če lahko Trump, lahko tudi Korl…vsaj tako on misli.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!