Predsednik druge največje stranke na Nizozemskem Geert Wilders deležen smrtnih groženj s strani muslimanskih radikalcev!

Foto: Twitter

Predsednik nizozemske Stranke za svobodo (PVV) Geert Wilders je bil deležen vrste smrtnih groženj, odkar je najavil, da bo organiziral tekmovanje v muslimanskih karikaturah. 

Wilders, vodja druge največje stranke na Nizozemskem, bo organiziral tekmovanje v risanju karikatur v prostorih stranke v Haagu. Med sodniki se bo po navedbah Voice od Europe preizkusil ameriški karikaturist Bosch Fawstin, ki je pred tremi leti zmagal na tekmovanju v upodobitvi Mohameda v Teksasu.

Na tekmovanje v Teksasu sta sicer vdrla dva strelca, ki sta bila iz prostorov pospremljena s strani varnostnikov. Islamska država je prevzela odgovornost, vendar tega ni bilo mogoče dokazati. Wilders je vse od napovedi tekmovanja deležen smrtnih groženj z različnih strani. “To je torej sporočilo sledilcev ideologije miru, ko človek nekaj organizira na tematiko njihovega tako imenovanega preroka,” je Wilders zapisal na družabnem omrežju Twitter.

Tekmovanje bo potekalo kasneje tega leta, zmagovalec pa bo prejel nagrado v višini 5.000 evrov.

N. Ž.
 • KAPIBARA

  Ta je dobil še pozno..
  Velenjski župan že lani, za izgradnjo džamije..

  • stajerc5

   Prazne groznje, samo Besede, besede, besede…

 • stajerc5

  Cakam na srba….slovana…..huna…. in na pasjejebca ne smem pozabiti, da nam povedo, da je ta Twitt tudi JJ napisal…

 • murgl

  ta prispevek je bolj ko info, poanta prispevka pa je povsem enakazgrešena, kot so zgrešene reakcije islamistov na karikature njihovega preroka. Dejstvo je, da v islamski veri upodabljanje preroka ni dovoljeno. Da potem nek Wileders, za dosego svojih političnih ciljev, organizira tekmovanje v risanju karikatur je pa neumna in za muslimane skrajno žaljiva odločitev. Ampak tako ali podobnih žaljiv so vajeni tudi kristjani, predvsem katoličani, v Sloveniji. Ali je to res potrebno? Komu to koristi? Prav gotovo ne skupnemu dobru. Vsak razumem ve, da se verskih čustev in simbolov ne sme zasmehovati!

 • Franc Šink

  Mohamed A.S. je bil rojen 600 let po Kristusu.To pomeni da bi moral poslušati mlajši starejšega.

 • Caetano

  Čisto barbarstvo. Groziti s smrtjo in pobijati karikaturiste. Filoislamisti pa tudi te zločine zagovarjajo in relativizirajo.

 • xtc

  Kmalu jih bo to minilo,ko bo zalaufalo na polno.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!