Predstavniki ZN spolno zlorabljali ženske v Srednjeafriški republiki

Zastava Organizacije zdruzenih narodov (ZN). Foto: STA.

V Srednjeafriški republiki je pri razdeljevanju hrane in vode prišlo do zlorab nad ženskami, ki naj bi jih izvedli pripadniki mirovnih sil ZN iz afriških držav. Po temeljitih preiskavah obtožb je tiskovni predstavnik ZN, Stephane Dujarric, potrdil obtožbe o spolnih zlorabah žensk in deklet.

Združeni narodi so mirovne sile v Srednjeafriško republiko poslali po izbruhu nasilja med muslimanskimi uporniki in krščansko večino leta 2013. V državi je še vedno okrog 12.000 pripadnikov mirovnih sil ZN. Preiskovalci ZN so opravili pogovore s 139 žrtvami napadov, med njimi s 25 mladoletnimi, in identificirali 41 napadalcev. Iz Burundija jih je 25, preostalih 16 jih je iz Gabona.

Dekleta so posiljevali, ko so jim prodajali vodo in hrano, ali pa so zahtevali spolne odnose v zameno za hrano. Ukrepanje za kazenski pregon je na strani Burundija in Gabona. Dujarric je dejal, da pričakujejo ukrepanje obeh držav, saj ni v pristojnosti ZN, da pričnejo storilce kazensko preganjati.

Dujarric je ob tem znova potrdil, da ZN najostreje obsojajo vsa dejanja spolnega izkoriščanja in zlorabe pripadnikov mirovnih sil ali katerega koli drugega osebja ZN.

A. B., STA

 • tarantela

  Pa ja ne! Pa recite, da niso vsi glih!

 • Osti jarej

  ..iz srebrenice so jo pa cugnil….sam črto so še videli za njimi

 • PIA PlA

  A zato je Türk kandidiral za novega generalnega sekretarja ZN, da bi bil del te zgodbe.

  • indijanka

   Del problema si verjetno mislila, ne del rešitve.

   • PIA PlA

    Ne, ne, tako kot si takoj razumela; del naslovne zgodbe. Brrr …

    • indijanka

     Takoj sem si naredila sliko. Brrr :).

 • ogledalo

  Zanimivo. Po člankih tega portala bi človek lahko sklepal, da je posilstvo domena “neciviliziranih muslimanov in nebelcev”! Kar naenkrat pa so med posiljevalci “predstavniki ZN”! Da ne gre za pomoto?!

  • The Truth Keeper

   :D :D :D Za zbistritev vašega uma… Predstavniki OZN niso le “belci”! Gre za mednarodno organizacijo, ki ima izpostave širom sveta, akterji teh izpostav so večinoma avtohtoni prebivalci! Lepo ste ciljali, a zadeli popolnoma nič! Napadalci so iz Burundija in Gabona! A ste nepismeni? Predvidevam, da ste tudi vi “belec/belka”… Če sovražite svojo raso se pa odrešite svojega življenja in tudi nas za enega izdajalca! Pa lep dan…

   • ogledalo

    Sovraštvo do drugih ljudi in ras vam očitno ni tuje. Odrešite se svojega življenja in človeštvo enega bebca! Zaplankanega uma vam pa tako nihče ne more zbistriti! Pa lep večer želim! Mt5,3

    • The Truth Keeper

     Pričakoval sem kak izviren odziv, ne pa le zrcaljenja, a od ogledala kaj več pač ni za pričakovati! Sem človek v polnem pomenu te besede, ljubim in sovražim! Ljubim kar ljubi mene in sovražim kar me sovraži! Netolerantnosti pač ne toleriram! Tako kot brez dežja sončen dan ni nič posebnega, tako brez sovraštva utopični vsegliharji ne bi mogli gojiti svoje lažne ljubezni do svega stvarstva! Opravičujem se, da sem s komentiranjem stvarne resnice prizadel vaše samokritično srce in dušo in vam želim lep dan…

 • janez cepec

  to kar je dons OZN ni vredn pou p…. hladne vode. uglavnem je to ena čreda priviligiranih šalabajzerjev, k se za fajn dnar pojajo all over the world, “rešujejo” krize : u Srebrenic so rešil čuda musličou, na Haiti so kugo prnesl, u Ruand so tud mau flodral ke okol, skratka usi so zreli za mednarodno sodiše. sam kva, k je pa ta sodiše bel al men podobn SLO sodišam, kjer so “usi enaki pred zakonom”. OZN- ovci, k pa sedijo u palač, so pa spet zbirka dobr plačanih idijotov, k glasujejo vedno tko, de nč ne izglasujejo (VETO šestorice). če pa se slučajn kdo spoune, de b’ jih povprašu mau po odgovornosti, jih pa diplomatska imuniteta ščit. organizacija, k je sam seb namen

  • The Truth Keeper

   Tako je, pravilno ste zapisali in še bi lahko naštevali! To je mednarodna teroristična organizacija, ki skozi svoje zakonodajne postopke poljubno a legalno oblikuje svet v prid globalne oligarhije! V imenu dobrobitnosti in nekakšne utopične enakosti izkrivljajo rasne in spolne biološke raznolikosti ter nasilno propagirajo multikulturnost! So le Kalergijeve prostitutke, vršilci genocida “belih obrazov”!

  • Nata

   No pa saj tam doli niso bili ti šalabajzerji , ki sedijo v klopeh OZN.
   Tam so bili ” domačini “

 • indijanka

  Niti vojaško urjenje niti stalni dohodek ne pomagata, da bi “temnejši” moški razumeli vrednote življenja in spoštovali ženske in otroke. 25 iz Burundija, 16 iz Gabona. Nekoč smo se tu pogovarjali, o pomenu staroselcev kot so Nube, ki dosegajo neke duhovne vrednote in pravo logiko preživetja temnejših od nas. Zdravitelji so.

 • Kat Wilson

  Nič presenetljivega. Afrika je pač afrika in glede na povprečen IQ bo taka tudi ostala. Razen če jo naselijo in konolizirajo Kitajci, potem se bodo mogoče stvari obrnile na boljše.

 • Nata

  Svoji svoje ? Zanimivo .
  Zato naj bodo vsi ti kar na svojem koncu !!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!