Prestolonaslednik Savdske Arabije: Iranski voditelj je slabši od Hitlerja

Princ Mohammed bin Salman (Foto: epa)

Mohammed bin Salman je, po intervjuju z glavnim urednikom Atlantika Jeffreyjem Goldbergom sodeč, ugotovil, kako narediti vtis na ameriško politiko – s hvalo Izraela in demoniziranjem Irana.

“Verjamem, da če pogledamo iranskega vrhovnega voditelja, je Hitler dober,” je rekel Salman Goldbergu. “Hitler ni storil tega, kar skuša storiti iranski vodja. On je poskušal osvojiti Evropo, vrhovni vodja pa skuša osvojiti svet. “

Prestolonaslednik piha na dušo Američanom. (Foto: epa)

“Sestanek s princem Mohammedom je potekal pred nedavnim usodnim nasiljem na meji med Gazo in Izraelom, vendar ne verjamem, da bi prestolonaslednik spremenil svoje poglede v luči teh dogodkov,” je zapisal Goldberg. “Arabci in mnogi arabski voditelji so utrujeni od Palestincev. Če bo princ Mohammed dejansko dosegel to, kar je rekel, da želi doseči, bo Bližnji vzhod spremenjen,” je še dodal Goldberg, ki je sicer znan kot odkriti sionist in je služil izraelski vojski.

V pogovoru sta se dotaknila tudi zakonov Savdske Arabije, ki omejujejo vedenje žensk. Pravi, da je bilo leto 1979 “šarnirsko leto v zgodovini Savdske Arabije”, ko so iranska revolucija in sunitska ekstremistična obleganja Velike džamije v Meki “povzročili konservativno reakcijo v kraljestvu”. Torej vidite, da je to “trikotnik zla”, ki je res kriv za položaj žensk v Savdski Arabiji. Na vprašanje, ali namerava kaj storiti v zvezi s tem, je odgovoril: “V Savdski Arabiji je veliko konservativnih družin in veliko družin, ki imajo drugačno mnenje,” poroča RT.

“Ljudje v Savdski Arabiji lahko svobodno delajo, kar želijo”
Glede vojaške intervencije v Jemnu pod vodstvom Savdske Arabije, ki se odvija od marca 2015, na račun tisočih civilnih življenj, je Salman dejal, da Savdska Arabija skuša pomagati ljudem v Jemnu. Pogovarjala sta se tudi o svobodi govora, saj tam ne smeš blatiti islama, ne smeš kritizirati osebe, lahko pa institucijo, hude sankcije pa zadevajo tudi tiste, ki grozijo nacionalni varnosti. “Poleg tega pa ljudje lahko svobodno delajo, kar želijo,” je dodal.

Kljub njegovemu občudovanju modernizacije in globalizacije je še vedno pristaš avtokracije. “Če ne bi bilo absolutne monarhije, ne bi imeli Združenih držav,” je še pojasnil in izrazil podporo ameriškim ustanoviteljem od francoskega kralja Ludvika XVI. naprej.

A. G.

 • xtc

  Salman ima definitivnoprav glede Irana.
  Vendar pa bo moral tudi sam doma pospraviti z radikalni mi družinami in posamezniki.
  Je pa res,da bo moral pokazati več ,demokratizacije vendar pa je težava ,da je z muslimani v demokracijah težko.

 • Mihilus

  Hitler je bil največji voditelj 20. stoletja. Seveda mu en Ali Hamenej ne seže do kolen.

  • freedomfighter

   Ne stalin je vecji ker je bil isti kot hitler razlika je le v tem da je on se premagal hitlerja in okupiral pol evrope med tem ko je hitler hitro pokleknil in si poslal metek v glavo

   • FUCK COMMUNISM

    Ni res. Tako visokega odstotka priljubljenosti lastnega naroda ni imel noben politik pred njim in ne za njim, nikjer in nikoli. Stalin je bil govno!

    • freedomfighter

     Ja a hitler pa ni bil govno…pa ta prilubljenost o kateri govoris se je hitro koncala stalin je imel pa skoraj 30 let absolutno oblast…naciji so bili pa tako prepricani v svojo arijsko premoc da niso razmisljali logicno in hitler bi b najvecji nemec v zgodovini ce bi ga odstavili 30 augusta 39…pa stalin je postavil drzavo ki je bila 60 let poleg zda vodilna svetovna velesila nemcija pa po hitlerju 50 let sploh ni obstajala…to je razlika med utopistop hitlerjem in realistom stalinom

   • Brutus

    Brus! Stalin in rusi bi se posrali, če jim ZDA ne bi preko arktike pošiljala tankovskig in letalskih motorjev, municije, hrane itd!

   • Mihilus

    Oba sta bila odlična vendar pa je Hitler v zgodovini, kot jo učijo danes največji zločinec vseh časov (Stalinu pripada šele drugo mesto) na podlagi česar sklepam, da je vseeno bil Hitler vseeno malo večji frajer.

 • Dragi Adi

  Kolikor vem imajo muslimani Adija radi in bi z veseljem dokončali njegov načrt.

 • Božobožo

  Saudska država je največja podpornica teroristov za ZDA. Pri napadu na zda so bili skoraj vsi teroristi Saudijci.

 • freedomfighter

  Torej iran je slab ker so nagnali diktatorja nastavljenega od zda in na volitvah izbrali novega predsednika in ustavo…arabia je pa absolutna islamska monarhija kjer ljudje nimajo nobene besede in se najvec teroristov je iz sa…tisti ki so tako glasni proti iranu so ameriske lutke ki podpirajo islamizacijo evrope in oborozevanje najbolj radikalne drzave na bliznem vzhodu…tako kot usa podpira teroriste po siriji namesto da bi podpirali kurde ali pa sirski rezim ki je se vedno boljsi od islamistov…pa se to shiitska veja islama je veliko bolj liberalna od sunitske ampak ja ker gre za zamero usa iran potem naj bi cel svet podpiral saudske teroriste in radikalce

 • FUCK COMMUNISM

  Saudski prestolonaslednik je ignorantski debil! Hitler je bil za Nemcijo nekaj najboljsega, kar se jim je lahko zgodilo. Celo tako dober, da so moral Hitlerja in Nemcijo zidi unicit, da bi Nemcija lahko nehala vsem ostalim na svetu kazat kako lepo se da zivet brez njihovega parazitksega obrestnega sistema.

 • Caetano

  SA se je pod tem princem odlocila, da bo vodila jihad v bolj prikriti stealth obliki. Center globalnega jihada v zadnjem casu je Muslimanska bratovscina s centrom v Katarju in Turciji ter seveda Iran.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!