Pretresljiva izpoved ženske, ki je zbežala iz islamskega kalifata: “Nikomur ni bilo mar, da ženska močno krvavi pred njimi”

Foto: YouTube

Marsikdo od prič je že poročal o nasilju, ki ga Islamska država izvaja nad nasprotniki svoje bolne doktrine, manj pa je takšnih, ki bi iz prve roke povedali, kakšne so razmere za tiste, ki živijo v kalifatu. Ženska, ki se ji je uspelo rešiti iz obroča Islamske države, pa je delila grozote, ki jih je doživela v tako imenovanem kalifatu, kjer neobvladljivo nasilje, spolno suženjstvo in neobvladljiv strah za življenje zaznamujejo njihovo vsakdanje življenje. 

Khadija, ki je v Sirijo prišla iz Tunizije, z namenom, da bi živela v sirski trdnjavi Islamske države Raqqa, je za portal Russia Today povedala, da je videla vrsto krutosti in nepravičnosti, vse pa je daleč od iskanja vere in zasledovanja islamskega prava. “Moj mož in jaz sva naredila veliko napako, da sva sploh prišla sem.” Povedala je, da vsem svetuje, naj ne verjamejo, da Islamska država predstavlja islamsko državo, ki pridiga islam in islamsko zakonodajo in kjer se živi v skladu z nauki preroka Mohameda in Korana. Borci po njenih besedah ne prenesejo nikakršnega nestrinjanja in nasprotovanja vladavini. “Vsakdo, ki se jim zoperstavi, ga obglavijo,” je izdala in dodala, da ljudje nikoli ne morejo biti prepričani, kdaj se bo to dogodilo.
Kalifat se je po prepričanju Khadije znašel na povsem napačni poti, saj je venomer navzoče stanje tiranije in vladavine satana. “Moj mož se je Islamski državi odrekel in isto je svetoval meni,” je povedala in dodala, da sta oba z možem zbežala iz Raqqe in tekla, vse dokler nista dosegla sosednje Turčije. Preden je Khadija zbežala, pa se je podrobno seznanila s temno platjo Islamske države, ki ji ni mar za številne smrtne žrtve in za najbolj ranljivi skupini ljudi: otroke in ženske.

Foto: YouTube

Otrokom ne želijo nuditi zdravstvene oskrbe, ženske prepuščene same sebi 
“Veliko je bilo zlobe tam, kjer živijo ženske. Otroci, kljub srbečici, ušem in drugim boleznim ne dobijo dostopa do zdravstvene nege v bolnišnici.” Po besedah Khadije so se ženske, ki so prekršile katerega izmed strogih pravil, določenih od Islamske države, znašle zaprte v stavbe, namenjene za pridržanje, ki so bile pod nadzorom ženskih opazovalk. “Naravnost bolno je bilo tam, saj so bili do njih povsem brezbrižni. Ženskam so rutinsko zavračali materinsko oskrbo in jih celo silili k porodu na kraju samem.” Ena ženska je med porodom izkrvavela do smrti, ker ji nadzornica stavbe ni želela pomagati. “Uboga ženska se je napotila proti vrtu, medtem ko je močno krvavela in tam ostala vse do jutra, v deževnem in hladnem vremenu. Nihče ji ni posvečal nikakršne pozornosti. Zjutraj, ko je mož prišel v zgradbo, je videl njeno truplo ležati na vrtu in se je povsem brezbrižno napotil mimo njega, kot da se ni nič zgodilo,” je dejala Khadija.
Spolne sužnje niso nič nenavadnega 
V enem izmed drugih primerov je ženska postala invalidka, ker nihče ni želel odgovoriti na njene prošnje po zdravniški oskrbi, ko je ta opazila, da ji je začela gniti noga. Več kot očitno je, da je bilo za številne ženske življenje pod Islamsko državo pravi pekel, prav tako pa ni nenavadno, če ima borec poleg žene tudi spolno sužnjo. Po besedah Khadije ženske, ki niso spolne sužnje, niso podvržene tako imenovanemu “seksualnemu džihadu”. “Moraš iti v mesto hišo in se tam poročiti. V primeru, da je ženska že poročena in njen mož umre v boju, pa je nujno, da se nemudoma poroči z drugim moškim. Popolnoma drugačna zgodba pa je, če je ženska zajeta in prisiljena v spolno suženjstvo.”

Foto: YouTube

Prodajajo tudi 8- do 10-letne deklice  
Ko ženska postane spolna sužnja, postane last svojega lastnika in ta lahko počne z njo, kar mu srce poželi. Lahko jo celo proda ali jo podari kot darilo. “Žena in sužnja ne živita skupaj, zato mož z vsako izmed njiju preživi določeno količino časa.” Povedala je, da zaradi tega žene, ki so v primerjavi s sužnjo v nadrejenem položaju, velikokrat zavidajo zasužnjenji jazidki, saj imajo možje velikokrat raje njih kot pa svoje žene. Po besedah 20-letne Nur Al-Khoude, ki jo je mož prepričal, da se naj skupaj z njim napoti v kalifat, je trg s sužnjami v popolnem razcvetu. “Veliko pozornosti namenjajo videzu žensk in kupujejo make-up z namenom, da jih lahko prodajo za 15.000 ameriških dolarjev, za devico pa so pripravljeni plačati kar 30.000 ameriških dolarjev.” Pri prodaji deklet se ne menijo za njihovo starost, saj prodajajo tudi 8- in 10-letne deklice. Obstaja prepričanje, da je bilo v suženjstvo Islamske države zajetih od 3.000 in 5.000 jazidk.
N. Ž.
 • rubec

  To so izmišljotine je izjavila tanja fajon in nadaljevala: Ti židan, kdaj bo letos drugi regres?

  • gušto

   Je ona to probala, da ve ? Pa kaj je s tem našim narodom ratalo ? Totalka za zasukani .

  • KIKI

   Kongres ali regres? ….

  • Franc Šink

   To niso izmišjotine bil sem nekaj časa tam. Lahko rečem da sem bil očevidec v podobnih situacijah. To Fajonko prosim da ne jemlješ resno.

   • rubec

    ***********

 • psychocandy7

  Dragi/a N.Ž., spoštovana NOVA24TV

  Vaše vsebine redno spremljam in podpiram Vaša prizadevanja in si z Vami v veliki meri delim svetovni nazor. Vendar pa sem zgrožena nad zaničevanjem,ki ga izkazujete naši materinščini. Zavedam se, da je članek povzet po tujih medijih in ohlapno preveden, toda:
  “Vsakdo, ki se jim zoperstavi, ga obglavijo,” —-Vsakega, ki se jim zoperstavi, obglavijo
  ker nihče ni želel odgovoriti na njene prošnje po zdravniški oskrbi, — se nihče ni ODZVAL na njene prošnje

  • terminalar

   Ja, tudi decimalk nekateri ne znajo brati na novi24tv. 5 CELA 3

   • Franc Šink

    Fuenf koma drei

 • Zgornji

  HJA, MOHI JIM JE DAL ZGLED IN VZPODBUDO Z NJEGOVIM SMRDLJIVIM POKVARJENIM SATANSKIM VLAČUGANJEM IN PREŠUŠTVOVANJEM … !!! ! !!! ŠE DANES SE JIM POZNA !!! ! !!!

  • Steiermark

   ne samo z vlačuganjem in prešuštvovanjem, tudi s posiljevanjem!

   • Zgornji

    No, ja, sigurno sem še Maaarsikaj Pozabil …

 • Nič faj ni za te ženske in male punčke, da jih obdajajo tako prfuknjeni moški. Pa ti morjo imet IQ kot kobilice, čist so prfuknjen. Kr smiljo se mi. Je pa res ko je kakšna vojna se najbolj moški izživljajo nad ženskami in otroci, pistanejo spolne sužnje.

  • Hun

   tud ti ne blestis pr intelegenci

   • Me veseli, da si ti inteligenten, tko pameten si, to me navdušuje, ko berem tvojje poste se nikoli ne naveličam.

    • Hun

     lohko te se drugace zadovoljim ksna masaža mogoce …

     • Hvala, si prijazen, me že tvoje pisanje zadovoljuje in nimam potrebe po masaźi.

   • FUCK COMMUNISM

    Rece eden bolj zabitih komentatorjev tu gor… povrhu se levuhar in peder… Cesa vsega clovek ne dozivi!?!?

    • Hun

     ti si obicna pedercina k mu je treba gobc sesut k prascu

   • Rožle

    Do večera je še dolga ….

    • Hun

     dolzga bos fasala do grkljana

     • tramal

      A te res nič ni sram z svojim klobasanjem na portalu.Pojdi pa nategni psico ,tako kot to delajo vsi komunisti.

     • Hun

      “pojdi pa nategni psico, tako kot delajo vsi komunisti”
      kerga naj bo sram pr klobasanju

     • Franc Šink

      Ni mogoče imaš prekratkega. Samo IQ je še manši.

     • Hun

      ti maš dalš jezik od tvojga tiča

   • sprehajalec

    Hun, ravno tvoji Bizantinci tam doli so razvili ta bogat nabor *ebem ti, potem pa dodajaš sve po spisku. Od svekrve do ožje žlahte, na koncu dodaš še kot pri Črnogorcih celo moški del.

    Ima realne osnove v tem, kar govori pikapolonica….

    • Hun

     tist k kolne ni hinavc..vsaj pove ti kaj misli v obraz..ne spusca ti ga izza hrbta

     • sprehajalec

      Ne gre za preklinjanje, gre za dejansko prakso. Če te je vzel nekdo iz sosednjega plemena, si bil za domače pleme izgubljen. pri onečaščanju ženske kot vojnega plena gre za to, da jo s tem odtrgaš od njenega plemena. zato vsi ti *ebemi. Če je naprimer Šiptar si vzel Vardarsko Bolgarko (rečejo včasih tudi makedonka) je bila za Vardarske Bolgare izgubljena. V tem je poanta…

     • Hun

      ohranjanje časti vodi v pogubo

 • stop kultom zla

  isl. je satanizem!

 • tramal

  Tile na sliki so pa drugačne pustne maske kot jih vidimo mi v dražgošah.Bodo morali skupaj praznovati pusta.

 • Burek Burecki

  Ma ja. Kredibilne so kot nasi politiki. Prvo rinejo dol med klavce sedaj pa jocejo kako so bile boge. Te musli drolje je treba zapret in izgubiti kljuc…

 • Olga

  Islamisti=komunisti! Srhljiva pripoved! Enako tirtutpro so dizivljakene in otrici med drugo svetovno vojno in po njej s strani komunističnih revolucionarjev! Zato komunisti in Islamisti skupaj sodijo na mednarodno sodišče!

  • Goran Hvala

   Enako je blo s tistimi ki so jih zajeli nemci…al so jim haribo bonbone talal..

 • cosmosjasnovidec

  Me prav zanima katera komunistična levaška svinja si je nadela fotografijo od mojega nicka ter nick “COSMOJASNOJEBEC”.
  Če bi vedel bi šel in mu z kurcem iztaknil oko.

  • Goran Hvala

   Ma ti se raje svojmu psu posvecaj….

 • Franc Šink

  In te Mučitelj in Mučiteljice bo EU sprejela kot žrtve “psihološkega” nasilja.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!