Preverite, kaj bo Trump počel v Evropi: Obiskal bo Poljsko

(Foto: epa)

Ameriški predsednik Donald Trump bo pred udeležbo na vrhu držav G20 v nemškem Hamburgu, 7. in 8. julija, na povabilo predsednika Andrzeja Dude obiskal Poljsko. Tam naj bi med drugim imel tudi govor in se udeležil vrha pobude treh morij v Vroclavu kot izraz trdnih vezi med ZDA in Srednjo Evropo.

Gre za pobudo o utrditvi sodelovanja območij okrog Baltika, Jadrana in Črnega morja, katere del je poleg enajst drugih držav tudi Slovenija. Pobudo so sprejeli lani, na konferenci v Dubrovniku. Države nameravajo utrditi transportne, energetske, telekomunikacijske in okoljske vezi, med drugim zmanjšati tudi odvisnost od ruskih energetskih virov. Vrh pobude v Vroclavu bo 6. in 7. julija.

“Obisk bo potrdil ameriško neomajno zavezo eni od naših najtesnejših evropskih zaveznic in izpostavil prioriteto vlade za utrjevanje kolektivne obrambe zveze Nato. Voditelji bodo govorili o dvostranskih in regionalnih vprašanjih ter utrjevali zavezništvo na osnovi skupnih vrednot ter skupnih interesov,” je sporočila Bela hiša.

Konservativna poljska vlada si že več mesecev prizadeva, da bi predsednik ZDA prišel na obisk v njihovo državo. Naznanilo Bele hiše o obisku Poljske je prišlo nekaj ur zatem, ko je Trump po srečanju z romunskim kolegom Klausom Iohannisom prvič doslej jasno in glasno potrdil svojo zavezo 5. členu severnoatlantske pogodbe, ki zagotavlja kolektivno obrambo. Trump med nedavnim obiskom Bruslja na vrhu Nata te zaveze ni omenil v svojem govoru.

J. F, STA

 • Caetano

  Pravilno, da bo obiskal Poljake oni nasprotujejo pritisku EU po naselitvi islamskih migrantov kakor se tudi Trump bori z Obamovi sodniki in dediščino doma v ZDA, da bi ustavil islamizacijo.

  • Valter BraniSlav

   DA BI JA USTAVIL ISLAMIZACIJO EVROPE… nasa dva pudla sta popolnoma brez hrbtenice… ko gospodarica Geli kaj ukaze takoj pocepneta in naredita luzico…

 • Olga

  Slovenija si obiska ne zasluži, saj jo vodi izdajalska, teroristična in pritiska vlada!

  • Adolf Hitler

   polska ie samo vel produkt slovendie ker polska sploh v resnic ne opstaia ker polska ie prisvoieni del preußena in to pripada se zmerai deutschen reichu punkt!

   • Olga

    ???

 • tarantela

  Trump ne bo dočakal svojega mandata do konca, če bo počel to, kar dela sedaj.

  • Olga

   Saj so mu napovedali, da bo poražen na volitvah, pa levakom ni ratalo… Sedaj pa trmarijo in izsiljujejo kot majhni otroci! Saj vemo laž, kraja…
   Kaj pa je pravo početje??? Izdaja, tako kot Kučan?!

 • Mogoče želi skočiti tudi k sosedom in obiskati Ivankino mamo.

 • hle

  Da ne bo podoben rezultat kot je bil po plesu z sabljami

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!