Previdno! Tolpa v Londonu še vedno ljudem v obraz meče jedke kisline, ki zažgejo in raztopijo kožo

Foto: Screenshot

Norost v Veliki Britaniji: Sinoči sta po londonskih ulicah v neznosnih bolečinah pomoč iskala dva najstnika, njuna obraza pa sta bila prekrita z jedko snovjo. Trgovec, ki ju je srečal, pravi, da se jima je koža že povsem lupila, kričala sta, da imata na sebi kislino.

Po Londonu se sprehaja tolpa, ki svojim žrtvam dobesedno ”tali obraze”.  Nanje meče jedke snovi, ki jim razžirajo kožo. Tudi najnovejši žrtvi sta utrpeli ožganine in kričali od bolečin: ”Na sebi imava kislino.” Fanta sta prosila za pomoč, ki sta jo od naključnega trgovca prejela okoli 19. ure. Kasnejši posnetki prikazujejo žrtvi, ki sta nase zlili litre ustekleničene vode že preden so prispeli gasilci in ju z velikimi curki vode dejansko ”pogasili”. Koža se jima je lupila z obraza, policist pa je poročal, da se je barva njunih obrazov popolnoma spremenila, medtem ko so se njuna oblačila kar stopila.

Foto: Screenshot

Napad s katastrofalnimi posledicami je najnovejši izmed večih, storjenih na enak način. Možno je, da je krivcev več in da so člani tolpe. Ti z jedkimi snovmi svojim žrtvam ”stopijo obraz” in jim pustijo dolgoročne in katastrofalne posledice. Dejanje so posnemali tudi najstniki, ki se ponoči s skuterji vozijo po londonskih ulicah in na druge voznike mečejo korozivne tekočine, nato pa jim ukradejo vozila.

Podobnih napadov vedno več, storilci pa so na prostosti
Ta mesec je bilo v Londonu zaradi napadov poškodovanih že šest ljudi. Tudi njim je kislina poškodovala celoten obraz. Eden izmed članov tolpe, ki so s takšnim uničevanjem pričeli, je spregovoril za britanski časnik. Govoril je o razlogih, zakaj namesto orožja zdaj raje izberejo kislino. Razlog, da tako odprto govori o tem, je, da trenutno ni določene kazni posedovanja nevarnih kemikalij. Če bi s seboj nosil pištolo ali nož, bi bile posledice drugačne.

Novinarjem je trgovec, ki je poškodovanima pomagal, povedal: ”Fanta indijskega rodu sta prišla v mojo trgovino. Obraza sta imela prekrita s kislino, koža pa jima je gorela in se lupila. Kričala sta na ves glas in prosila za vodo, ki sta si jo zlivala po vsem telesu. Povedala sta, da imata na sebi močno kislino, ki ju razžira in neopisljivo peče. Zelo sem se prestrašil, saj česa takšnega še nisem videl. Poklical sem reševalce.”

Policija se pripravlja na nove napade, saj je dostopnost do kislin vedno lažja
Kislina, ki ljudem tali obraze, ima grozljive učinke na kožo in deluje zelo hitro. Prodajajo jo kar na ulicah. Storilci jih lahko vržejo tudi z večje razdalje, učinki pa bodo enaki. Ko so prišli reševalci, gasilci in policisti, so s ponjavo ogradili prostor in žrtvi zaščitili pred javnostjo. Posnetek dogajanja je že objavljen na spletu.

Foto: Screenshot

Poškodovanca so odpeljali v bolnišnico in ju oskrbeli, zatrjujejo pa, da nista v življenjski nevarnosti. Preiskave dogodka so v teku, za zdaj pa ni bil aretiran še nihče. Za 13 drugih s kislinami povezanih podobnih prekrškov je bil obtožen 16-letnik, ki obtožbe zanika. Marca je bilo v londonskem nočnem klubu s kislino poškropljenih kar 20 ljudi. Policija je javnost opozorila, da je pripravljena na naslednje napade. Zdaj v vsakem avtomobilu hranijo pet litrov vode in preostalo nujno pomoč, ki jo poškodbe te vrste potrebujejo.

A. L.

 • Rožle

  Previdno! ..???
  Opozorilo Branetu Kastelicu ..?!

 • Pezde

  Musliči?

  • cosmosjasnovidec

   Ja ali pa maščevanje belcev nad musliči,ker ta dva sta musliča katera sta tokrat dobila kiselino.
   Pravilno.Vrniti jim z enakimi sredstvi z kakršnimi so pričeli oni prvi.

   • Bozz

    Kje na sliki vidiš, da sta dobila kislino oz. da imata popolnoma razjeden in krvav obraz? Malo več kritičnosti do prebranih novic in predvsem do dokazov kot so priložene slike, ne bi škodilo. Preveč ljudi naseda propagandi oz. fake news.

    V Izraelu je to znano kot PALLYWOOD, ko se muslimani načrtno delajo žrtve, del taqiye.

 • Olga

  Bodo morali uvesti zob za zob, ker so politika, policija in sodstvo neučinkoviti?!

  • Pezde

   Očitno, ampak potem imaš hladno vojno, čemur se tako ali tako ne bomo mogli izogniti glede na stanje v Evropi.

   • cosmosjasnovidec

    Bolje hladna vojna kot pa nikakršno ukrepanje tako kot je sedaj.
    Kamelotrajbarskega musliča,šiptarja oziroma vsakega čefutarskega balkanca prepoznaš že na daleč ali po faci katere imajo povsem drugačne kot mi normalni ljudje,po nosovih,drži,hoji skratka po ničemer nam niso podobni.

    • Pezde

     Jaz jih prepoznam, ko odprejo usta. Precej teh balkanskih južnjakov ima belo polt, kot sneguljčica (z migranti iz Afrike je drugače), nekateri začuda izgledajo, kakor angleži, že parkrat sem med njimi videl “paula McCartney-a”, ampak ko začnejo gobcat, pa veš, da to ni to. Proti Bosancem nimam nič, ker pridejo sem res trdo delat za male pare in trudijo se govorit slovensko, pa tudi nasploh so civilizirani kljub temu, da so kao muslimani, ampak Šiptarji so pa druga pesem.

 • Egon83

  Po sliki sodeč so njihovi čifuti dobro nafutrani, lepo so rejeni. Dohodek od redne službe? Da ne crknem od smeha.

  • Bozz

   Po sliki sodeč je njegova desna stran obraza popolnoma zdrava in nepoškodovana.

 • cosmosjasnovidec

  Metanje kisline v obraz je arabska navada kaznovanja žensk.
  Ne mislim sedaj ravno za kamelotrajbarske musliče ampak je na splošno res tako v njihovih državah.
  Oćitno pa tudi to sedaj počnejo drugi europejci zaradi maščevanja saj so z tem prvi v europi pričeli musliči kateri so poškodovali kar veliko število ljudi.Dobivajo nazaj tisto kar so delili drugim in prav je tako.
  Oko za oko,zob za zob.Tukaj več ne more zadeva potekati drugače.Za enega belca kaznovati najmanj 100 kamelotrajbarskih musličev bi bilo pravilno in pošteno.
  Kot sem pa že omenil arabci tako kaznujejo ženske,da jih iznakazijo za celo življenje in po nekod imajo tudi tako kazen odobreno v njihovem iztirjenem zakoniku,če se temu lahko sploh tako pravi.

  • Bozz

   Ne samo arabci, to imaš tudi v Pakistanu in drugje, kjer je Islam.

  • Bozz

   Drugače pa fake news oz. false flag. Poglej drugo sliko. Kje vidiš kislino in predvsem groteskno iznakažen obraz, ki bi ga naj kislina povzročila? Njegova desna stran izgleda popolnoma nepoškodovana. Načrt je očitno za vse obtožiti avtohtone ljudi, da bi bil proti Islamskim prišlekom (ki dejansko s kislino polivajo ženske v Pakistanu in drugih Islamskih deželah) čim manjši upor in čim večja servilnost.

 • šmentanamuha

  Wellcome, killer rapefugees, yeeee!

 • Bozz

  Fake news oz. false flag. Poglejte sliko arabca, pakistanca ali karkoli že je na drugi sliki, ki si izpira obraz z vodo. NOBENIH SLEDI O KISLINI, vsaj ne na njegovi desni strani obraza, ki je vidna na sliki. Če bi bil polit s kislino bi izgledal grozno. Spet še en poskus očrnitve domačinov oz. avtohtonih angležev, da bi postali še bolj servilni do tujcev, ki uvažajo Islam v Anglijo?

  Ta problem napadov s kislino res obstaja, a tale dva na sliki definitivno ne izgledata žrtvi.

 • Diverzant

  5 litrov vode.ha.ha.ha.to se za zejo ni dovolj“pa kaj se vozijo v ficeki da nimajo vec prostora.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!