Pridržali sodelavca Amrija, ki je na berlinskem božičnem sejmu sejal smrt

Foto: epa

Nemške oblasti so pridržale Tunizijca, za katerega verjamejo, da je vpleten v teroristični napad na božičnem sejmu v Berlinu, v katerem je življenje izgubilo 12 ljudi, poroča Russia Today.

Iz Urada zveznega tožilstva so sporočili, da so pridržali 40-letnega Tunizijca, ki živi v Berlinu. V priporu je bil moški pridržan danes zjutraj, ko je policija izvedla hišno preiskavo njegovega stanovanja v berlinskem okrožju Tempelhof.

Za sodelavca izvedeli preko mobilnega telefona
Podatki o prijetem moškem so bili pridobljeni iz Amrijevega mobilnega telefona, ki ga je terorist pozabil v tovornjaku, ko je 19. decembra s pomočjo tovornjaka izvedel teroristični napad na božični sejem. Urad zveznega tožilstva je sporočil, da bo kmalu jasno, ali bo treba izdati nalog za aretacijo.

Tunizijec je predstavljal glavno tarčo štiridnevnega lova na ljudi, ko so nemške oblasti izdale vseevropski nalog za pridržanje in za zbiranje informacij, ki bi pripomogle k njegovemu pridržanju, za kar so ponudile nagrado v višini 100.000 evrov.

Glavni krivec za teroristični napad je bil ustreljen v petek 
Amrija je prejšnji teden med rutinskim pregledom ustavila italijanska policijska patrulja in od njega zahtevala, naj pokaže identifikacijske dokumente. Ko je ta segel v nahrbtnik, je iz nje vzel pištolo in ustrelil enega izmed policistov v ramo, zato sta se policista branila in ga ubila. Na podlagi vozovnice, ki so jo našli v nahrbtniku, so ugotovili, da je v Milano pripotoval z vlakom iz francoskega Lyona. Po besedah nemških varnostnih sil preiskava še zdaleč ni zaključena.

N. Ž.

 • Lord H.

  So že zaprli in prepovedali mošejo, v kateri se je noč po napadu skrival morilec? Niso.

  • Olga

   +++++++ bistvo je, zapreti mošeje, saj so leglo terorizma!

   • Franc Šink

    To me močno spominja na organizacijo komunističnih celic v Sloveniji.Pred drugo svetovno vojno!

  • cosmosjasnovidec

   Ne,ker bi potem morali zapreti vse po europi saj so normalno glavno leglo islamske teroristične drhali.
   V Ljubljani bi jo lahko zaprli samo preko copatarskega čobanskega Jankoviča in njegovega nadrejenega izdajalca podgane tovariša Kučana mrtvega.
   Ta dva izrodka bi jo branila z svojimi komunajzerskimi telesi nesposobna policija pa seveda ne bi upala ukrepati,ker ve,da bi imela probleme z tovarišema Pahorjem in pokveko Cmerarjem.

 • Jožef

  Ali je ta Tunizijec najbolj neumen kriminalec ali pa so ga uporabli za žrtveno jagnje, kako je lahko pusto telefon in denarnico v kabini. povozil pa je ljudi ki ne krvavijo, reševalci so prišli prej kot jih je nekdo polical. Merklova pa je dobila sto dvajset miljard, zaradi poslapšanja varnostne situacije v Nemčiji.

  • cosmosjasnovidec

   Neumni so tisti kateri nemški levaški izdajalski vladni eliti verjamejo,da je to naredil ta kamelotrajbarski muslimanski porivalec ovc in koz v riti.

 • cosmosjasnovidec

  Prismuknjeni nemci folku nakladajo tako da je groza.
  V avtomobilu je pozabil ali kar izgubil azilantski pasoš sedaj še pa celo telefon.
  Pa koga ti bedaki farbajo.
  Kot sem že pisal so ga švabi aretirali kar tako in ker so ga že imeli na odpisu zaradi številnih kaznivih dejanj so ga odpeljli v Italijo kjer so ga ustrelili,da potešijo bes butastih nemcev.
  Azilantski pasoš v tovornjaku (podtaknjen z strani policije,ko so mu ga odvzeli in še to po veliko časa preiskave saj ga na začetku ni bilo prav tako se je sedaj pojavil še telefon (katerega so dostavili iz Italije ter podtaknili v tovornjak potem,ko so ga ubili).
  Brez dokumentov je pripotoval čez celo Francijo z vlakom celo v Milano.V Franciji bi pa ja naj bil zelo strog nadzor potnikov še posebno pa musličev.Ali je pa nadzor samo blamaža Francoske policije tako kot vse drugje?
  Pištolo je vzel iz nahrbtnika?
  Oseba katera stori tako veliko kriminalno dejanje bo prej orožje nosila raje kar v rokah kot pa v nekem nahrbtniku kjer mu ni na dosegu za morebitno potrebo kar bi temu prekleto bila še posebaj,ko bi vedel,da ga išče vsa policija saj bi vsekakor opazil,da je izgubil azilantski pasoš nato pa še telefon.
  Vse to je eno veliko sranje nakladanja nemške vlade katera seveda tako narekuje policiji in ta drži z njo saj so ravno tako izdajalci svojega ljudstva kot pri nas oziroma po vsej europi.
  Pravega nimajo in ga nikoli več ne bodo ujeli,če ga do sedaj niso razen,ko bo spet udaril na sličen ali drugačen način ampak bodo takrat o tem napadu seveda molčali,da je to bil tudi on.
  Policija v vsej europi namreč ne more in pa tudi ni sposobna,da prepreči teroristične atentate,ker to ni možno nikakor.Zadeva je enaka kot,da vzamemo za primer 1. ali 2.svetovno vojno kajti vedno se je našel nekdo kateri je naredil sabotažo nemcem ali jih nekaj pobil ali raztrelil.
  Tale kamelotrajbarski muslič je pa pač bil žrtveno jagnje,da se nekoliko pomiri folk in predstava,da je policija uspešna čeprav je brez moči in tava v temi je pa tudi en muslič manj ter velika korist,da so ga pospravili,ker vsaj nimajo več stroškov z njim.

 • rubec

  Zakaj bi ga sploh pridrževali. To da se v tem zimskem vetru človek na vislicah malce gunca je povsem normalna stvar.

  • Nata

   Bi bila, rubec, bi bila !!!!

 • Nata

  Ma, sej že ni več vredno pisariti. Se kaj zgodi ? Nič. Pa se bo kaj zgodilo ? Tudi nič. Dokler……………dokler ne pride oni drugi………….Oprostite, ne morem iz svoje kože . Te besede so iz operete Netopir. Ko Rozalinda čaka svojega ljubimca .
  Mi pa čakamo nekoga, ki bo naredil red tu pri nas.
  Ampak, v Reporterju je sijajen članek – Prizadet sem – dr. D, Črnčeca .
  Vredno branja.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!