Pripadniki kitajske muslimanske etnične manjšine z noži sejali smrt

Foto: iStock

V avtonomni kitajski regiji Xinjiang je v torkovem napadu z nožem umrlo osem ljudi. O dogodku je med drugim poročal tudi britanski BBC, a zgolj na posreden način, saj ni posebej izpostavil, da incident predstavlja še enega izmed spopadov v globalni vojni. 

Trije napadalci so ubili pet ljudi in hudo poškodovali deset drugih, preden so napadlce ustrelili policisti.

Napadalci so pripadniki muslimanske etnične manjšine
Motiv za napad zaenkrat uradno ni znan, običajno pa vlada za tovrstne napade krivi muslimanske separatiste, saj avtonomna regija Xinjiang predstavlja dom za kitajsko etnično manjšino Ujgure, ki je večinoma muslimanske vere.

Regijo pretresa več let nemirov in izbruhov nasilja, do katerih po navedbah človekoljubnih organizacij prihaja zaradi strogega vladnega nadzora nad kulturo in religijo Ujgurov. Na drugi strani pa vlada zanika izvajanje kakršne koli represije.

Aretiranih je bilo šest ljudi
Lokalna vlada je v sporočilu za javnost napadalce označila kot nasilneže in dodala, da je policija na mesto zločina prispela v roku nekaj minut. Jihad Watch poroča, da je bilo v akciji aretiranih šest ljudi, med drugim tudi dva mlada Ujgura, ki sta z organi pregona delila podatke glede incidenta.

N. Ž.

 • Prehitro objavljate komentarje. Upočasnite …

  ───▄▄▄
  ─▄▀░▄░▀▄
  ─█░█▄▀░█
  ─█░▀▄▄▀█▄█▄▀
  ▄▄█▄▄▄▄███▀

 • Q

  Islam je svetovni problem.

  Kjerkoli na svetu pogledaš povsod je enako. Musliman je lahko bele, rumene, rjave ali črne barve in bo za alaha ubijal nemuslimane bele, rumene, rjave ali črne barve.

 • Lepo !!!

 • tramal

  Musliman ali komunist isto sranje in drugo pakovanje.

 • Anonimno

  Nova 24, kje se pa komentariji lahko všečkajo ???????????????????????????????????????????

 • xtc

  Težava kitajskih komunistov je v tem,da se jim krščanstvo širi kot plamen navkljub zelo močni represiji in zatiranju in zapiranju duhovnikov,kot vernikov partija pač.
  Seveda pa so Ujguri precej težavna populacija pa še muslimani za povrhu,kar j še dodatna težava,seveda lažejo tako Ujguri ,kot Kitajska partija v bstvu gre za dva precejenaka nasprotnika,ki merita moči,nastradajo pa nedolžni.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!