Pripadnost IS tudi v spalnici: Terorist iz Velike Britanije vse posle za Islamsko državo vodil kar iz postelje

Foto: youtube

Paranoičen britanski musliman, ki je nosil rokavice, medtem ko je tipkal po svojem prenosnem računalniku, je priznal, da je pripadnik Islamske države, pri njem pa so našli kopijo Linux Minta in USB-ključke, na katerih so bili vojaški priročniki za vodene izstrelke, ki jih je nameraval prevesti za IS. Zaradi tega je bil Samata Ullah spoznan za kibernetskega terorista in bo naslednjih osem let preživel v zaporu.

34-letni Samata Ullah je, da bi prikril svoj naglas, uporabljal tudi software glasovne modulacije, medtem ko je delal videoposnetke, v katerih je razkril šifriranje, in je bil spoznan za krivega petih dejanj terorizma na kronskem sodišču v Cardiffu.

Na sodišču je bilo povedano, da je nekdanji skrbnik za pokojnine na e-Bayju kupil 30 sklopov zapestnih gumbov, ki vsebujejo drobne USB-ključke. Na enem od setov so našli operativni sistem Linux Mint, drugi set pa je vseboval vojaške priročnike za vodene izstrelke, za katere je Ullah priznal, da jih je nameraval prevesti za teroristično organizacijo Islamska država.

Samouk pri pridobivanju tehnoloških sposobnosti
Tožilec Brian Altman je Ullaha označil za “kibernetskega terorista” in dejal, da je Ullah spoznan za krivega v petih obtožbah, zaradi česar velja za “novo in nevarno pasmo terorista”. Ullah je bil tako spoznan za krivega v naslednjih točkah:
1. članstvo v Islamski državi,
2. teroristično usposabljanje,
3. priprava na teroristična dejanja,
4. dve obtožbi priprave terorističnih aktov oziroma materiala.

Na sodišču pa bo v kratkem zaslišan v zvezi s še eno obtožbo, in sicer direktnega terorizma za Islamsko državo, saj naj bi ‘hekal’ informacije svojih sovražnikov in jih posredoval ISIS-u, piše Jihad Watch. Presenetljivo je, da je vse to počel le s pomočjo interneta, bil je tudi samouk pri pridobivanju tehnoloških veščin, in to kar iz svoje spalnice.

“Ne smemo podcenjevati, kako nevarna je bila njegova dejavnost”
Na sodišču je bilo tudi razkrito, da si je Ullah izmenjeval sporočila s teroristom Abujem Fidaajem, ki čaka na sojenje v Keniji. Njun blog je bil prav tako šifriran, gostovala pa sta tudi na omrežju Tor, delu interneta, ki je ponavadi označen kot “temen splet”. Ullaha so policisti kar 13-krat želeli izprašati, a ni dajal nobenih izjav oziroma komentarjev – le v dveh vnaprej pripravljenih izjavah je trdil, da je želel pridobiti le “razumevanje težav v muslimanskem svetu”. Policist Dean Haydon pa je dejal: “Samo zato, ker je Ullah deloval v virtualnem svetu, ne smemo nikoli podcenjevati, kako nevarna je bila njegova dejavnost. Sedeč v svoji spalnici v Walesu je ustvaril spletno vsebino z edinim namenom, da bi pomagal ljudem, ki so želeli aktivno podpreti ISIS, in jim hkrati pomagal, da so se izognili prijetju oblasti.”

Marjanca Scheicher

 • Caetano

  Nov zločin ISIS-a. Poboj 37 beguncev iz Iraka in Sirije, ki so bežali pod zaščito Kurdov. Med njimi tudi tri mesece star dojenček.

  https://anfenglish.com/news

  • Olga

   Kot pri povojnih pobojih!

   • Caetano

    Drži rdeče in zelene totalitarce in teokrate družijo zelo podobne metode. Ker se je okoli praznikov govorilo dosti tudi o številu žrtev med vojno pri nas bralcem forumov Nove24TV toplo priporočam tudi ogled pričevanja Janeza Žaklja in njegove žene, ki ga je RTV objavila pred nekaj dnevi. Dosti se je govorilo, da je bila število žrtev okupatorja in domobrancev vendarle dosti večje od števila žrtev partizanov in komunistov. To je verjetno res, če štejemo samo slovenske žrtve slovenskih in na koncu vojne jugoslovanskih partizanov in komunistov. Če pa dodamo še slovenske žrtve umrle v sovjetskih gulagih pa je stvar bolj izenačena. Te so zaenkrat razporejene pri naših zgodovinarjih med žrtve za katere ni znan povzročitelj smrti. Gre pa za okrog 15.000 ljudi. Tudi za te žrtve so odgovorni komunisti.

    http://4d.rtvslo.si/arhiv/pricevalci/174467871

    • Olga

     Kot vedno prilagajajo statistiko žrtev svojim potrebam.

 • Olga

  Zločinec in terorist, tako kot naši komunistični revolucionarji! Skupno jim je, da cilj opravičuje sredstva! Naši teroristi še niso bili kaznovani! Sodišče nima dokazov, ima pa dokaze za tisto, kar ne obstaja!???

  • Moji Signali

   Cudno,res cudno .Vas se vedno komunisti preganjajo,a zadnji komunisti samo se frutke pijejo.Ko vam bodo dzihadisti(cez nekaj let) noz na vratu drzali,bodo tudi komunisti krivi.Gospa treba se bo resetirat in groznjo viditi nekej drugje in ne v rdeci barvi.Noro in koliko je takih v Sloveniji,ki razmisljajo kot Olga.Bog nam pomagaj

 • Levicar nikoli!

  Osem let?!?!? Ubijejo nej ga!!! Ponesreci, kao…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!