Priseljevanje muslimanskih migrantov bi bilo treba zaustaviti, tako meni 55 odstotkov Evropejcev

Foto: epa

Po podatkih britanskega think thanka 55 odstotkov Evropejcev meni, da bi treba zaustaviti priseljevanje iz držav, v katerih prevladuje muslimansko prebivalstvo, poroča Russia Today.

Kraljevi inštitut za mednarodne zadeve Chatham House je opravil javnomnenjsko raziskavo, s katero so analizirali pomembne mednarodne zadeve in trenutna vprašanja, njeni rezultati pa so bili objavljeni v torek.

V raziskavi je sodelovalo 10.000 ljudi iz desetih evropskih držav, ki jim je bila dana naslednja trditev: “Vse nadaljnje migracije iz pretežno muslimanskih držav bi morale biti zaustavljene.” Do tega so se nato vprašani morali opredeliti. V povprečju se je 55 odstotkov vprašanih strinjalo, da bi te morale biti zaustavljene, 25 odstotkov jih je bilo neopredeljenih, 20 odstotkov pa se s to trditvijo ni strinjalo. Po navedbah think thanka (skupine za razmislek), ki ima sedež v Londonu, v nobeni državi delež tistih, ki se s trditvijo ne strinjajo, ni presegel 32 odstotkov.

Med državami, v katerih obstaja največji delež nasprotovanja nadaljnjim migracijam, so: Avstrija, Poljska, Madžarska, Francija, Belgija, Nemčija in Grčija, kljub temu, da se države med seboj razlikujejo po številu muslimanske populacije. Ostale države so se za razliko od Poljske v zadnjih letih srečevale ali s terorističnimi napadi ali pa so pomenile središče migrantske krize.

Starejša populacija je muslimanskim migrantom najmanj naklonjena
Javnomnenjska raziskava razkriva, da je največ nasprotovanja mogoče zaslediti med upokojenci in starejšo generacijo, mlajši od 30 let pa so večinoma tisti, ki manj nasprotujejo. Glede negativnega odnosa do muslimanov je mogoče zaslediti, da je delež večji pri manj izobraženih: “59 odstotkov tistih s končano sekundarno (nižjo) stopnjo izobrazbe nasprotuje priseljevanju migrantov, nasprotno pa 48 odstotkov diplomirancev podpira nadaljnje migracije”.

To ni prva raziskava, ki kaže na negativni odnos Evropejcev do muslimanov. Julija 2015 je raziskava ameriškega think thanka Pew Research Centra razkrila, da številni Evropejci muslimane sprejemajo z nenaklonjenostjo. Največje nasprotovanje proti muslimanom je mogoče zaslediti na Madžarskem (72 odstotkov), v Italiji (69 odstotkov) in na Poljskem (66 odstotkov).

N. Ž.

 • PIA PlA

  Konvencijo Združenih narodov, Ženevsko konvencijo o statusu beguncev , so sprejeli dne 28. julija 1951. Mislite, da po se po skoraj sedemdesetih letih stvari niso toliko spremenile, da smo še dolžni spoštovati to konvencijo, čeprav vsaka od držav lahko od konvencije mirno odstopi.

  Konvencijo oziroma njen Protokol iz leta 1967 je podpisalo 148 držav (tri četrtine svetovnih narodov). Kljub temu pa v nekaterih delih sveta predvsem v južni in jugovzhodni Aziji in na Bližnjem vzhodu, ostaja še veliko držav, ki konvencije še niso ratificirale in je verjetno tudi ne bodo. In prav te države so pogruntale, da je svoje probleme najlažje reševati na tuj račun, saj ih konvencija ščiti, one pa je niso dolžne spoštovati. Bedno.

  • usimoncic

   Tukaj ne govorimo o beguncih, ampak o ekonomskih oz. socialnih migrantih ter o teroristih. Nikoli nismo podpisali nobene konvencije, ki bi nam nalagala, da sprejememo ljudi, ki želijo živeti pri nas in na naš račun ter nam vsiljevati svoje vrednote.

   • PIA PlA

    Naveličala sem se brati in pisati eno in isto. Skušam podati še drug pogled na vse skupaj.
    “Problemov ne moremo rešiti na isti ravni zavedanja, kot so nastali.” — Albert Einstein.

   • sodnikisozločinci

    Nobena konvencija mi nima pravice vsiljevati ljudi, ki jih ne maram. Kršili so cel kup zakonov, da so jih privlekli noter, pa naj kršijo še ženevsko konvencijo in jih izženejo ven.

    • Razocarana

     Nikjer v ženevski konvenciji ne piše da morajo države spustiti čez svoje meje ilegalne migrante, ter jih nato živeti na račun davkoplačevalcev, tako da izgon vseh the ilegalcev ne bi prav nič krišil nobene ženevske konvencije. Imaš pa prav, s tem da so jih navlekli v Evropi, so kršili kup EU in državnih zakonov. Kršili so pa tudi ženevsko konvencijo, saj Evropejcem z uvozom nasilnih ilegalcev in potencialnih teoristov kršijo temeljno človekovo pravico, pravico do varnosti.

  • Združene narode so postavili na Rok enfelerj evem zemljišču in so tudi sicer v vsem delovanju za namen ilu mi nat ov.

   • PIA PlA

    Ve se, da so zadaj neki skrivni interesi. Z bančnimi karticami in telefoni so nas oštevilčili, zdaj nas lahko zdesetkajo. Muslimani so izbrani namenoma. Ker ne morejo brez boja, se bodo na koncu itak med seboj pobili. Delo opravljeno.

 • Olga

  Kaj še čakamo? Referendum bi pokazal 90%!

  • Milan Novak

   V Sloveniji referendum ne pomeni nič. Smo ga imeli za trgovine ob vikendih, pa ga je Zoki lepo dal na ignore. Imeli smo možnost za referendum o džamiji, pa ni bilo interesa. Edini ki je gobcal po televiziji proti mulsijem pa je bil Jelinčič.

   • Kat Wilson

    Joj, Jelinčič je car! Si res želim da pride ponovno v parlament da pove ene par krepkih in nas malo razvedri :D

    • Nata

     razvedri ? Samo drekec je mešal. Za svoj žep !!

     • Kat Wilson

      Na katerem planetu pa ti živiš? Saj je vendar politik, itak da meša drek za svoj žep, tako kot vsi ostali, ki so šli v ta poklic.

     • Nata

      na planetu Slovenija ……aja….tisti D na koncu tvojega zapisa me je zmotil.

 • Razocarana

  55% Evropejcev je proti priseljevanju migrantov, medtem ko je je od 45% Evropejcev ki so za priseljevanje verjetno najmanj 20% prišlekov in/ali Muslimanov. 15% od teh so človekoljubi ki s svojo humanitarnostjo posiljujejo druge in so človekoljubni samo na tuj račun, ne na svojega, pričakujoč da bodo davko plačevalci krili stroške njihove humanitarnosti, zato da se lahko potem trpljajo po hrbtu kako dobri in fajn so, in to brez da bi zapravili evro za to človekoljubnost. Medtem pa je 15% tistih ki so za priseljevanje samo vidijo kako bodo zaslužili; z oddajanjem namestitev, z dostavo hrane, prevajalstvom, z nudenjem socialnih uslug, ipd.

 • sodnikisozločinci

  Poroča Russia Today. Fak, pa ja ne boste nasedli ruski propagandi? To pišejo samo zato, da bi uničili EU, svetilnik miru in blaginje na svetu! I to preko narušavanja bratstva i jedinstva naših naroda i narodnosti, onih koji su već ovde i onih koji nama s mirom i ljubavlju dolaze . Se opravičujem, ker sem v globoki pretresenosti uporabil jezik bratstva in enotnosti, jezik naše bele vijolice, ljubljenega maršala.

 • Adolf Hitler

  kva ie to en nagravzen drek!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!