Programi deradikalizacije so polomija, saj islam ni miroljubna vera, ugotavljajo Američani

Foto: Arhiv Nova24TV. Slika je simbolična.

Programi islamske deradikalizacije, na katere v zadnjih letih Zahod polaga svoje upanje, da bi postopoma končali teroristične napada v Evropi in ZDA, so ena večjih levičarskih zablod, opozarja spletna stran Jihad Watch. Deradikalizacija namreč temelji na načelu, da je islam v resnici religija miru, čeprav je po podatkih radikalizirana kar četrtina vernikov na svetu.  Takšni programi učijo, da si islamski skrajneži Koran napačno interpretirajo in vero zlorabljajo v svoje slabe namene, spregledano pa je dejstvo, da v Koranu jasno piše, da je potrebno iti v vojno z vsemi neverniki.

Kot poroča Jihad Watch, se programi deradikalizacije že leta izvajajo v državah pretežno muslimanske veroizpovedi, kot sta Indonezija in Savska Arabija. Samo v slednji je 11 zapornikov iz zapora Gitmo po uspešno zaključenem programu deradikalizacije prestopilo v vrste teoristične skupine Islamska država. Nekateri so množično pobijali tudi v vojni v Siriji, kjer so bili njihova tarča kajpak tamkajšnji kristjani.

Tudi indonezijska vlada je v zadnjih mesecih večkrat priznala, da je tamkajšnji program deradikalizacije popolna polomija. Do podobnih zaključkov, tako Jihad Watch, zdaj prihajata tudi Francija in ZDA.

Potem ko je šest somalijskih migrantov načrtovalo pridružitev Islamski državi, je zvezni sodnik v državi Minnesota enemu izmed njih odredil poskusni program teroristične rehabilitacije. Program, ki so ga sicer razvili v Evropi z idejo, da bi se učinkovito zoperstavili nasilnemu ekstremizmu, podpirajo tudi Združeni narodi.

Programe iz Evrope v ZDA uvozil Barack Obama
Toda francoska in ameriška praksa je zelo slaba; več kot polovica džihadistov po uspešno prestanem rehabilitiacijskem programu najkasneje v pol leta znova zaide na kriva pota. Programi so zasnovani na raziskavah nemškega strokovnjaka Daniela Koehlerja, ki ocenjuje, da je za mlade džihadiste le približno 10 odstotkov verjetnosti, da se bodo po opravljenem programu spet zatekli nazaj k radikalnemu islamu. V ZDA je program uvozila administracija bivšega predsednika Baracka Obame.

Minnesota sicer ni edina ameriška zvezna država, ki se skuša radikalnemu islamu upreti s programi deradikalizacje, saj so jih pogosto preizkušali že na zapornikih v Kaliforniji in Teksasu, pa tudi v Guantanamu, piše Jihad Watch.

Toda nove študije ameriškega urada za domovinsko varnost zdaj kažejo drugačne rezultate: programi deradikalizacije pri džihadistih praviloma dosežejo ravno nasproten učinek.

T. F.

 

 • samotoje

  Edini program za take primerke je ideološka deratizacija. Ponavljam že stotič: islam je ideologija!!!

 • Demonkrat

  Z Indijanci niso imeli tovrstnih problemov .Lepo so jih sprejeli medse.

  • sodnikisozločinci

   No, saj počasi bodo lepo sprejeli medse tudi muslimane.

 • Aron

  ‘Samo v slednji je 11 zapornikov iz zapora Gitmo po uspešno zaključenem programu deradikalizacije prestopilo v vrste teoristične skupine Islamska država. Nekateri so množično pobijali tudi v vojni v Siriji, kjer so bili njihova tarča kajpak tamkajšnji kristjani.’

  Američani jih v Gitmu mučijo, brez obtožnice, brez pravnega varstva, povečini so mučilci kristjani, in potem se čudijo, da so še bolj radikalizirajo. Pa kdo vam prevaja in sestavlja te bruhice?

 • Olga

  Koran je vir nasilja! Vse, ki ne sprejmejo naše kulture, je treba vrniti tja, od koder so prišli in naj živijo, kakor jih je volja!

 • Artur

  Psihopatske muslimanske izrodke deradikalizirat je kot, da bi volka navajal na muljenje trave in tega se leva banda še kako zaveda, demagogijo , sprenevedanje, licemerje………….. zganja kod, da zdravorazumska populacija že iz zgodovne nebi vedela, da pašejo po izprijenosti in pokvarjenosti v isti kotel kot prvo omenjeni.

 • soc

  Danes okrog enajste, Val 202 v avtu. Urednik da besedo rdečemu aktivistu s FDV, Sorosevemu plačancu, ki več kot pet minut pridiga o tem, kaj evropska civilizacije je in kaj ni, ter zmagoslavno konča izvajanja s sklepom, da smo tisti, ki se borimo zoper islamizacijo svoje domovine in islamski izvoz nasilja in primitivizma, natanko enaki, škodljivi ekstremisti kot islamski fanatični morilci, le z drugim predznakom. Degen je profesor (!!!) na Katedri za kulturologijo… besedo je dobil zato, ker so včeraj (ob Dnevu zmage, of course) rdeči na FDV organizirali nek simpozij v spomin enega svojih vidnih borcev, Aleša Debeljaka.

  Sprašujem se:

  Kako je mogoče, da se na fakultetah, plačanih iz javnega denarja, ergo tudi mojega, habilitira za profesorje fanatične multikulti rdečkarje, ki zanikajo zgodovino in vrednote svojega naroda; s tem tudi mene osebno?

  Kako je mgoče, da na javni hiši, ki jo spet še dodatno direktno plačujem iz svojega denarja, dobi možnost izvajanja svojih tez multikulti aktivist, islamofil in smrtni sovražnik krščanstva, ne da bi dobil hkrati enako možnost kdorkoli od tradicionalistov, nosilcev slovenske in evropske kulture? Kdo daje pravico urednikom radijskega programa širiti politično in ideološko propagando tipov kot je njihov “predsednik programskega sveta”, Domen Savič?

  Priporočam vsem, da v arhivu poslušajo blebetanje “akademika”.

  • jan

   To je mogoče zato, ker so t.i. pomladniki raje trgovali z orožjem in si polnili žepe, namesto da bi državo dekomunizirali in demokratizirali. Vse se plača, vse se vrača.

   • Slovenec 33

    Kaj spet nisi dobil tabletk zoper blejanje.
    Tudi kozarec tople vode pomaga

   • Mare Kranjc

    Misliš na Milana Kučana in Antona Peinkiherja, ki sta imela na mariborskem letališču pripravljene polne kontejnerje orožja, za Bosno. Od tistega Kučana, ki je kriv, da je izbruhnila vojna v Bosni in na Hrvaškem?

    Krivda Milana Kučana za vojno na Hrvaškem in v Bosni: https://youtu.be/iZclQ3oy_Ow

 • jan

  Ti programi so samo pesek v oči. V resnici evroameriški globalisti načrtno destabilizirajo Evropo in Ameriko prek uvažanja migrantov z Bližnjega vzhoda z namenom odprave evropskih narodov in oblikovanja anacionalnih Združenih držav Evrope. V Ameriki pa globalisti želijo prek uvažanja migrantov iz Mehike in od drugod postopno ustvariti pogoje za ZDA, v kateri bosta tudi Kanada in Mehika.

 • Triple6

  Deradikalizacijo islama je možno izvajati samo na en način: Z DERATIZACIJO. Preberite si vse podatke iz tega zapisa: http://www.thereligionofpeace.com/ in potem razmišljajte o obrambnem orožju.

 • Artur

  NWO elit satanistični teater z levimi narodno izdajalskimi asistenti za vzpostavitev novodobne komunistične dikatture “Orwelovske države” : https://www.youtube.com/watch?v=B39UOwMtEYI

 • pajot

  Deradikalizirati Pomeni narediti jih neškodljive. Neškodljivi pa so lahko samo na en način.Uganite kateri?

  • sodnikisozločinci

   Narodnoosvobodilni?

   • pajot

    Sedi. 5.

 • ostrovrhar

  Bom napisal nežno kar se le da. Postrelit in takoj deportirat! Če so pa ”domači”, pa deponirat!

 • sodnikisozločinci

  Potem ko je šest somalijskih migrantov načrtovalo pridružitev Islamski državi, je zvezni sodnik v državi Minnesota enemu izmed njih odredil poskusni program teroristične rehabilitacije. Program, ki so ga sicer razvili v Evropi z idejo, da bi se učinkovito zoperstavili nasilnemu ekstremizmu, podpirajo tudi Združeni narodi.”

  Kakšni kreteni!
  Probajte narediti protikomunistični rehabilitacijski program za tistih 9 rdečih opic, saj veste koga mislim a ne? Če ne pa Maslešo vprašajte. A mislite, da bo ta program pomagal, da bodo spoznali, da je ščitenje partizanskih klavcev zločin, se za njega opravičili in sprejeli zasluženo kazen? Jaz mislim da ne, ker ta etično moralni drek ne premore toliko vesti za kaj takega.

 • bojan

  tem IS usrancem sam šus sred čela pomaga … oprane možgane se nikol ne da pozdravit … kdaj bo to jasno vodilnim elitam razen če niso nwo

 • Hun

  pustil bi talibanose na mir ko so jih Rusi gazil ne pa ste jim jenkiji orožje 10let prodajal in jih vojaško izuril prot Rusi…vse se plača vse se vrača…karma is a bich

  • Mare Kranjc

   Kaj govoriš stvari, ki jih ne razumeš in ponavljaš levičarsko lajno. Pred 1. mesecem, so muslimani jasno in glasno povedali, da četudi se vsi tuji vojaki takoj umaknejo z vseh muslimanskih ozemelj, to ne bo spremenilo ničesar in nas bodo še naprej napadali in pobijali, ker jim tako ukazuje njihova vera in ker tako piše v Koranu! Mir bo šele takrat, ko bo na vsem svetu le ena vera-Islam.
   Ljudje tvojega kova, ki ponavljajo naučene stvari, so enako nevarni kot islamisti.

 • Caetano

  Deradikalizacija kot prvo ne more temeljiti na lazeh-da je islam religija miru.

 • Anton

  res občudujem Američane, Yale, Harvard, Princton, same najboljše univerze znotraj ZDA, človek bi pomislil, da imajo študentje vsaj teh omenjenih univerz kaj več obširnega znanja in smisla za zdravo pamet.takim smo rekli včasih butl intelektualci, vse znajo kar je v okvirju materije ki jo študirajo in nič kar je izven obzorja te materije.

  sarkazem press

 • skrajna resnica

  Savsko Arabijo je podtaknil tiskarski škrat, da ne bi kdo kakšne ideje dobil.

  • xtc

   Glej bebo Iran ni nič boljši:

 • xtc

  vERE KOT SO ISLAM;KOMUNIZEM;SOCIALIZEM PAČ NISO ZMOŽNE ASIMILACIJE;NE GRE ZA VERE MIRU IN SOŽITJA AMPAK VSE DRUGO:sOŽITJE V NORMALNI DRUŽBI JE PRAKTIČNO MISIJA NEMOGOČE ZARADI NJIHOVE NASILNOSTI IN VSILJIVOSTI TER DEVIANTNOSTI:

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!