Protesti Trumpovih nasprotnikov in podpornikov, policija posredovala s solzivcem

Protesti nasprotnikov Donalda Trumpa (Foto: STA)

Pred inavguracijo Donalda Trumpa za 45. ameriškega predsednika je morala posredovati policija med protestniki in Trumpovimi podporniki. Začeli so mirno, ponoči se je agresija protestnikov stopnjevala.

Več sto protestnikov proti bodočemu predsedniku ZDA Donaldu Trumpu se je spopadlo z njegovimi podporniki, ki so se vračali z dogodka v Washingtonu. Policija je proti protestnikom ukrepala tudi s kemičnim razpršilom. Protestniki so napadli in zmerjali goste “plesa obžalovanja vrednih”, kakor je Trumpove podpornike med predvolilno kampanjo označila njegova demokratska tekmica Hillary Clinton. Zažgali so več transparentov in zadimili prostor pred zgradbo Nacionalnih medijev, kjer je bil dogodek. Več kot deset do zob oboroženih policistov je pomagalo v smokinge in večerne toalete oblečenim udeležencem zapustiti območje, protestniki pa so jim sledili. Dogodek na predvečer Trumpove inavguracije naj bi  organiziralo več pomembnih članov tako imenovanega skrajno desnega gibanja “alt right”.  Čeprav je bil protest najprej miren, je ponoči postajal vedno bolj agresiven. “Vseeno jim je za različne ljudi, istospolno usmerjene, ženske,” je povedala protestnica Alex Christopher.

22-letni študent prava Brandon Borg, ki se je udeležil plesa v čast Trumpu, je poudaril, da prvi amandma ameriške ustave zagotavlja “svobodo govora in pravico do nasilja“. “Nasilje rešuje težave. Poleg tega smo bili na koncu mi tisti, ki smo zmagali,” je dodal.

Na prisegi 45. ameriškega predsednika Donalda Trumpa pričakujejo okoli 800 tisoč ljudi.

B. J., STA

 • Vera

  Clintonova bo še iz groba brcala, zato,ker ni zmagala na volitvah . Narod je očitno nahujskan, namesto, da bi raje počakali nekaj mesecev, ter videli kako in kaj bo delal Trump .

 • Peter

  Not Your President?
  Taf lak, fak of, no

 • Nata

  Aja ?? Ja, nič hudega, no !
  Mi imamo takega, ki ni naš že leta in leta in leta. Pa smo še živi.
  Komaj živi, a vendar živimo v veri, da se bo pa morda le kaj spremenilo ?????

 • garfi

  prisega poteka

  • janez cepec

   ja kje pa gledađš ti tole. glede, de vaša bedna nova 24 (aja sej ni vaša, sej je od Kučkotovga foruma) ne prenaša, pa ne de si na Hanzi? jej, jej , če bi te veliki vodja vidu

 • soc

  Hvala Bogu je v ZDA zavednih Američanov vsaj toliko in več kot levih kradljivcev vseh barv in ras. Se ni za bat, da bi slednji z metanjem kock v policaje odstranili Trumpa.

 • Aton

  Ko je prišel Obama, so mu dali Nobelovo nagrado za nič. Njegovi sedaj razbijajo…

 • Olga

  Levakški kalimeroti! NE znajo in ne znajo sprejeti PORAZA! Demokratski kongresniki niso prišli na inavguracijo??!!! So se šli igrat v peskovnik?!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!