Proti belcem: Podpornik Islamske države nameraval začeti z rasistično vojno in si “za začetek” kupil kalašnikovko

Foto: iStock

Nekdanjega člana enote ameriških marincev so zaslišali na sodišču, kjer so predložili dokument, ki razkriva, da je marinec obljubil podporo Islamski državi in izrazil željo, da bi “vodil nasilno revolucijo proti belcem”. Nezakonito je kupil tudi AK-47 oziroma jurišno puško kalašnikovko, vendar pa očitno ni bil preveč previden, saj mu jo je prodajal kar sodelavec FBI-ja.

Clarka Callowaya iz Washingtona so prvič zaslišali na sodišču ta petek, kamor so nekdanjega marinca, ki je zadnja leta delal kot delavec na gradbišču, privedli iz zapora. Med drugim ga obtožnica bremeni posedovanja strelnega orožja in streliva, ki ga je kupil z namenom, da zakrivi zločin. Grozi mu do 10 let zapora.

Javno povzdigoval Islamsko državo
Tožilci pravijo, da je 38-letni Colloway za strelno orožje odštel 250 ameriških dolarjev, aretirali pa so ga po tem, ko je prevzel orožje. FBI ga je spremljal že od leta 2016, saj so nanj postali pozorni, ko je v družbenih medijih objavil “številne nasilne in grozilne izjave”, navajajo na blogu Jihad Watch. Poleg tega je med prijatelje dodal več sto borcev in simpatizerjev Islamske države, se pridružil Facebook skupini Islamska država (IS) in objavljal sporočila v njihovo korist. Preiskava je razkrila, da je uporabljal najmanj dva aktivna Facebookova računa, “enega v povezavi s svojimi skrajno rasističnimi stališči, enega pa s svojimi pro-ISIS stališči.” Leta 2016 je namreč Colloway, ki je črnec, objavil, “da začenja z nasilno revolucijo proti belcem in s tem rasistično vojno”. Zapis je zaključil: “Napolnimo jih (belce, op. p.) z naboji.”

Marjanca Scheicher

 • stajerc5

  Aha, in nekdo bi rad, da se Quntanamo zapre!?

 • Razocarana

  Zanimivo, glede na to kako temnopolti v velikem številu javno izražajo sovraštvo do belcev, zakaj toliko Afričanov sili v Evropo, kjer je toliko belcev? (Retorično vprašanje)

  • WatsonForus

   za to da živijo na račun belcev in ker to omogočajo levakarski belčki..

 • Anton

  vem da bom sedaj rekel nekaj kar je proti svetopisemskim zapovedim in kot katolik kaj takega nebi smel izreči, pa vendarle, edino zdravilo za te bolnike isisa in njihove privržence je šus v glavo

 • bojan

  Doživljensko ga zapret in mu na hrbet vtetovirat IS SVINJA … da ga bodo v zaporu mlatili ko hudiča … jst bi mu takoj dal šus v glavo .. džidahisti in njihovi podporniki nimajo pravice do življenja

 • xtc

  Štrik je rešitev njegovih težv in tudi okolice z njim:

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!