Prvi korak do ozdravitve – Švedski premier priznal: “Bog ve, da imamo težave z integracijo migrantov”

Švedski premier Stefan Löfven (vir: twitter)

Švedski premier Stefan Löfven je v nedeljskem božičnem govoru v Köpingu priznal, da ima Švedska težave z integracijo priseljencev. Njegov govor je bil za švedske razmere presenetljiv, saj je predstavil več težav, s katerimi se zaradi svoje politike odprtih vrat soočajo v državi.

Preden je omenil vse večje težave, s katerimi se država sooča, je poudaril, da je švedsko gospodarstvo močno. S tem je, kakor poroča Speisa, želel pomiriti strahove pred možnostjo zloma švedskega gospodarstva po tem, ko je George Soros z nekaterimi dejanji, povezanimi s švedskimi delnicami, povzročil paniko na trgu.

“Bog ve, da imamo težave v državi,” je povedal Löfven, preden je priznal, da ima Švedska težave z imigranti iz tretjega sveta, ki se ne integrirajo v skupnost. “Težav z integracijo nismo jemali dovolj resno.” Premier je obsodil rastočo stopnjo kriminala, ki pesti državo. “Imamo kriminal, ki je strahoten in popolnoma nesprejemljiv,” je dejal.

Priznanje je prvi korak
V predstavitvi rešitev za švedske težave je govoril o pravičnosti, enakih možnostih za vse in službah. Napovedal je tudi več sredstev za policijo. Na kratko, vedno ista pesem, ki na koncu ne obrodi nikakršnih sadov. A vseeno bi lahko rekli, da je Švedska po dolgem času naredila prvi korak v pravo smer. Premier Löfven si je drznil težave z integracijo imenovati in jih priznati. Lahko smo prepričani, da bo preteklo še veliko vode, preden se na Švedskem zgodi karkoli konkretnega, s čimer bi dejansko rešili težave. Vendar pa naj bo za zdaj dovolj, da so se naveličali po nojevsko tiščati glavo v pesek. Majhen korak za Švedsko, ogromen korak za dobrobit švedskega naroda.

Ivan Šokić

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!