Prvih sto dni Trumpovega mandata bo prineslo Američanom več delovnih mest

Donald Trump (foto: epa).

Donald Trump je že pred več  tedni napovedoval velike spremembe v svojem mandatu. Njegov tim za tranzicijo pripravlja seznam nalog, ki jih je mogoče izvesti neposredno s podpisom predsednika države. Prvih 100 dni bo v slogu: napravimo Ameriko spet veliko!

Za spremembo zakonodaje o meji  bo Trump potreboval več časa, pa tudi razmerje sil v Senatu bo naslednje leto tesno, ker bodo izmed 100 senatorskih mest naslednje leto demokrati zasedli kar 48 sedežev in bodo lahko ‘blokirali Trumpove predloge,’ o čemer je poročal CNN. Glede imigracij je napovedal preiskavo vseh zlorab programa za vize, saj poplava tujcev jemlje delo Američanom.

Na področju trgovine bo podpisal namero za odstop od obstoječega transpacifiškega sporazuma, kar bodo nadomestili s poštenimi pogajanji za dvostranski sporazum. To bo prineslo nova delovna mesta in vrnilo industrijo na ameriška tla. Na področju energetike bo preklical škodljive in omejujoče okoljevarstvene prepovedi pri pridobivanju energije in obdržal temeljne elemente socialne politike.

Mednarodni odziv glede transpacifiškega sporazuma
Glede spekulacij o popolni prekinitvi trgovanja ZDA s pacifiškimi in azijskimi državami je ovržen vsak sum, da bi prišlo res do tega, saj Trump tega ni nikoli trdil.  Poudarjal je, da bodo sporazumi spremenjeni ali nadomeščeni z novimi. V tem kontekstu se je oglasil tudi japonski premier Shinzo Abe, ki je potrdil, da bi bil sporazum brez ZDA brez pomena in da sprejemajo pogajanja, saj bi bilo brez  ZDA porušeno ravnovesje med dobičkom in izgubo, kot poroča CNN.

Glavno vodilo mojih načrtov je, da imajo prioriteto interesi ZDA, pa naj gre za izdelavo jekla, avtomobilov ali zdravljenje bolezni. Želim, da naslednja generacija proizvodnje poteka na domačih tleh, v Ameriki. S tem bi ustvarili delovna mesta in blagostanje za ameriške delavce,” je rekel Trump.

A. B.

 • tarantela
  • nevtrino

   Običajno ni smiselno prebirati te iznakažene prevode in povzetke nekaterih trobent.

   • tarantela

    Dobro je poznati vse plati neke zadeve. Sicer pa vsak po svoje.

 • garfi

  bolj bo uspešen bolje tudi za nas
  kaj bo počela nwo multikulti mafija

 • nevtrino

  Ignorantski zabitki v teh krajih tudi med drugim ne razumejo ali nočejo razumeti ogromne razlike med Slo in USA:
  že iz štiklca Bobby Brown “I’m gonna get a good job ‘n’ be real rich”…
  Pač v jugobutalah lahko obogatiš na veliko načinov, razen z dobro službo in dobrim delom …

 • tarantela

  Predvsem bodo zaposlili nove policiste. V Dakoti se je policija spravila nad protestnike, ki so protestirali proti naftovodu. Policija je ranila 17 protestnikov tako močno, da so morali poiskati pomoč v bolnišnici. Trda roka.

  • KAPIBARA

   Tudi naša bo kmalu tako trdna roka.. pa ne za SLOVENCEM v prid..

  • dob

   tarantela, ni fer, da naftovod obesiš Trumpu.

 • Olga

  Trump mora vztrajati! Levaki se vedno šlepajo na nečem! Prej so bili “delavci” (za katere vidimo, da jim je figo mar), sedaj so pa “človekove pravice”, ki jih redno edino oni kršijo!? Sami vedno nekoga priviligiranjo na račun večine! Za njihove izbrance sploh ne veljajo zakoni in pravna država! Ščitijo NEZAKONITE ekonomske migrante na račun avtohtonega prebivalstva?! Zaradi lezbijk in gejev se mora cela družba odpovedati družini kot osnovni celici družbe!? Romi lahko izigravajo zakone, saj so “v stiski”?! Še bi lahko naštevala! Levaki vedno talajo neke bonitete manjšini, kar se izkaže za lažno solidarnost, saj s temi bonitetno kršijo zakone in človekove pravice večine ljudi!!
  Trump bo temu naredil konec, kar je tudi prav! Delo, spoštovanje zakonov, enakost pred zakonom in človekovih pravic! Srečno, Trump!

 • sončnica

  Vsak
  dan je bolj jasno, kako lažen prerok nove Amerike je Trump.
  Vritolizniški hinavec, lažnivec za denar, ubogljivi služabnik
  Sionističnih gospodarjev. Njegova zelo kratka eno minutna izjava pred
  volitvami pove zares vse!

  Ljubiti
  Izrael je naša osnovna naloga, delati z njimi za skupno dobro, torej
  napasti Iran zaradi nafte itd!!!! ….In kakšna
  je razlika med Trumpom in Killary? Ona je ženska! Na določenih medijih
  pa že širi nove laži – da bo ukinil Federal Reserve, torej zakladnico
  Kennedyjeve smrti in njegovih Sionističnih idolov. Kaj danes pogoltneži
  za enoumno vlado sploh poznajo meje laganja in zavajanja? Je pa Trump
  na seznamu tistih lažnivcev, ki jim res ni mogoče verjeti, pa ne zaradi
  Soroša, ki je tudi njihov! /virDavidIcke/

  https://www.youtube.com/watch?v=tqoSV6-Hmn8

 • Adolf Hitler

  sto procentno že meini zid raste in lovi že muslemske rito fukarie koker je imel na umu približno 6milonov torpederal na čarter potem pa na abudabi

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!