Putin prispel na polotok Krim

Foto: epa

Razmere na Krimu so se zaostrile sredi minulega tedna, potem ko je Moskva obtožila Kijev, da je v začetku tedna skušal vdreti na polotok Krim, ki si ga je Rusija priključila leta 2014. Od takrat pa do danes je Putin Krim obiskal petkrat.

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes prispel na polotok Krim, kjer bo predsedoval sestanku ruskega varnostnega sveta in obiskal mladinski forum. Obisk bo potekal v znamenju incidenta minuli teden, po katerem so se razmere na Krimu močno zaostrile.

Ruska obveščevalna služba FSB je sporočila, da so preprečili teroristične napade ukrajinske vojaške obveščevalne službe na krimskem polotoku in odbili oborožen napad ukrajinske vojske.

Kijev je vse navedbe zanikal, ukrajinski predsednik Petro Porošenko pa je v četrtek dejal, da v primeru dodatne zaostritve razmer ne izključuje razglasitve vojnega stanja v državi in uvedbe mobilizacije.

V.V., STA

 • Krtača17

  Porošenku se tresejo hlače. Če amerikanc samo trene z očesom in pogleda stran, ga ni več.

  • pokvarjeniSvet

   sionistični lizun, ki ne maram svojega naroda, sovraži svoj narod.

 • tečnež

  Rusu se že čist meša,napadel je drugo državo,koga napadejo nazaj,na svoji zemlji govori da so to teroristi.

  • pokvarjeniSvet

   sionistom se čisto meša, zrušijo demokratično izvoljeno oblast v Ukrajini…zakaj pa tega ne naredijo v Sloveniji, bi jim bili hvaležni če zrušijo Cerarjevo Vlado….ampak ne svojih pa ja ne bodo zrušili ane.

 • Aton

  Saj je tudi Adolf obiskal Maribor.

  • xtc

   Ja tudi ta tranzitira od komunista(socialista) k nacionalsocializmu:

   • Aton

    Ah, ta naša tranzicija…

  • www

   Maribor je imel KORISTI od obiska ADOLFA HITLERJA, od ostalih pa samo stroške.

 • xtc

  Okupator enkrat okupator vedno:

  • pokvarjeniSvet

   kako kaj Kosovo, a je tudi tam bil referendum ?…ali zgolj zato je verodostojno, ker je to tako vodstvo ZDA tako reklo…pač dvojna merila ane.

  • dr Janez Sveti

   S tabo se strinjajo vsi Iračani in Afganistanci!
   Dr Janez Sveti genij

 • tarantela

  Zanimivo, nič ne izvemo o tem, kako živijo Ukrajinci, kakšen je tam življenjski standard. Zakaj so se na vzhodu države na referendumu odločili za Rusijo? A kdo kaj ve o tem?

  • pokvarjeniSvet

   Zanimivo da niti nočejo pisati kaka greznica je Kosovo da nihče noče tam živeti, čeprav je pod taktirko ZDA.

 • Osti jarej

  Žalostna je Ukrajinska zgodba, kam neko deželo pripelje psihopat, kot je Porošenko.
  Ni mu dovolj vojno stanje, suženjski odnos do ZDA, stopnjevana revščina v državi.
  Norec je zdaj dovolil še Ameriškim farmacevtom, da bodo testirali na revnih, nemočnih Ukrajincih kar 96 novih zločinskih izdelkov, ki naj bi pripomogli k hitrejšemu izginjanju tako človeštva nasploh kot Ukrajincev. 96!!!!!
  Testirali bodo droge za shizofrenijo, kako pospešiti rakava obolenja, Pfizer, ali pa za zdravljenje pljučnih bolezni. Porošenko je preko svojega zdravstvenega ministra dovolil, da farmacevti preskočijo svoje poskuse z živali na človeške živali, kot jih oni obravnavajo.
  V zadnjih 12 letih je Ukrajina izgubila 12 milijonov prebivalcev, brez vojne, zdaj jih v naslednjih 20 letih pričakujejo še 15 do 20 manj!
  Čeprav je Porošenko zagrizen naslednik Hitlerjeve miselnosti, pa jo je že davno presegel in to na lastnem narodu.
  In Ukrajina je eden najbolj nazornih primerov kako večinoma narodi nimajo nobene moči, da bi zakonito zamenjali svoje zločinske vladarje. Ne, Slovenija ni izjema! /virPravda B.Ž./

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!