Putin znova zaprl vodjo opozicije Alekseja Navalnega

Ruski voditelj opozicije Alexej Navalni (Foto: epa)

Voditelja ruske opozicije Alekseja Navalnega so zaradi organiziranja opozicijskih protestov v ponedeljek obsodili na 20 dni zapora. Novo obsodbo so mu izrekli na dan, ko so ga po mesecu dni prestane zaporne kazni izpustili iz zapora. V Putinovi Rusiji ni politične svobode, saj tam v skrivnostnih okoliščinah umirajo pripadniki opozicije ali pa jih ustrahujejo z zapornimi kaznimi. 

Njegova tiskovna predstavnica Kira Jarmijš je, potem ko je sodišče v ponedeljek zvečer izreklo sodbo, na Twitterju objavila: “Dvajset dni.”

V Rusiji se še vedno preganja politične nasprotnike
42-letni Aleksej Navalni bo zaradi organiziranja dveh opozicijskih protestov za zapahi sedaj skupno preživel 50 dni. Zadnja obsodba se navezuje na proteste 9. septembra. Mesec dni je za zapahi preživel zaradi protestnega shoda januarja letos. Njegovi zavezniki se bojijo, da bi lahko po dveh zaporednih administrativnih primerih ruske oblasti sedaj proti Navalnemu sprožile kazenski postopek. V tem primeru mu grozi daljša zaporna kazen.

Foto: epa

Organizacija za človekove pravice Amnesty International je že pred razsodbo pozvala ruske oblasti, naj izpusti na prostost opozicijskega politika. “Je zapornik vesti, ki ni storil nobenega kaznivega dejanja,” je v sporočilu za javnost zapisala direktorica AI Rusija Natalija Zviagina, še poroča AFP.

C. Š., STA

 • Olga2345

  Putin je DIKTATOR!

  • BananaNjam

   Edini na svetu demokratično izvoljeni voditelj, ki se v Siriji bori proti islamskim skrajnežem, glavosekom, rjuharjem in rjuharicam, ki zaradi zblodele ameriške politike na bližnjem vzhodu in Evropi že rinejo v našo državo iz Velike Kladuše.

   • xtc

    Ja tako kot v SLOstanu Šarec ne tumbaj osel.

    • BananaNjam

     Čakaj malo. Šarec hodi v cerkev tako kot tvoj Čelavi boss!

 • BananaNjam

  Če butelj ne zna oblastem najaviti, da bo imel proteste, potem pa naj sedi v čuzi in grunta, kaj je z njim narobe! Pa saj moramo enako počet tudi v Sloveniji, ko se protestira. Če mi ne moremo, potem normalno tudi on ne sme!

 • Navalni bi spet rad navalil na oblast.

  Sicer pa, kdo je ta Adolf Putan, da je treba pokazat sliko?

  • BananaNjam

   Nov boogeyman.

 • Slovenc

  Tale vazeljin je sorosov terorist…

 • xtc

  Putin je navaden diktator in je v bistvu antipod podivjanega Soroša.

  • BananaNjam

   Zaslužiš si, da te tale žid na suho od zadaj, potem pa se lahko za njim zvrstijo še vsi migranti. Bolj grmiš proti njemu, bolj omogočaš levo katastrofo na evropskem kontinentu (od leve antife – podprte od Soroša).

 • Sadako

  model from the Siberian city of Irkutsk jailed in Dubai after she jumped from the sixth floor of a building to escape from her Pakistani boss who, she claimed, tried to force her into having sex with him, has spoken out for the first time after returning to Russia.
  Ekaterina Stetsyuk, a 23-year-old model, sustained a number of back injuries and had two surgeries, including one to insert a titanium plate to support her spine, before police came to her hospital ward in Dubai to literally drag her to jail.

  “They just grabbed me from my hospital bed,” she told Russian TV host Andrey Malakhov on his On Air Live show, adding that she survived her three months of detention only thanks to her inmate, who helped her move around the cell and to the toilet, since could barely move, let alone walk at the time.

  Meanwhile, the alleged offender managed to get away, having accused Ekaterina of “attempted murder.”

 • Nova alo?

  Vodja opozicije z manj kot 1% podporo!!??
  Če je ta vodja potem hahahaah

  • Nova alo ?

   Nova raje si oglejte gostovanje MADŽARSKEGA predesdnika pri PUTINU!!
   in PREDVSEM kaj povedo :
   https://www.youtube.com/watch?v=foY-jME1Q38

   • Jože Novak

    Saj to mi ni jasno že več kot eno leto. Nova TV je v boju proti Putinu, ki “zatira” levičarsko golazen ala “Pussy Riot”, tale Navalny je dokazano plačanec Sorosa, in so ga včeraj obsodili na 20 dni zapora, ker je kreten pozabil napovedati – prijaviti proteste.
    Enkrat se malo pozanimajte, koga pljuvate.

    • Jože Novak

     Navaly je diplomiral – zanimivo – v ZDA na zasebni univerzi Yale.
     Le zakaj bi se vrnil v Rusijo?
     Saj vemo. Nekateri. Rusija ima precej več nafte kot preostali del sveta.
     Samo “osvoboditi” jo je treba.
     Kot Irak, Libijo, Ukrajino, Poljsko, Sirijo, Iran

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!