Razkrita fundacija, ki je donirala denar islamskima organizacijama, ki podpirata nasilje in širita sovraštvo

Foto: iStock

Organizacija Middle East Forum research center je razkrila, da je Fundacija skupnosti Silicijeve doline, ki se predstavlja za tolerantno, donirala vsoto v znesku več kot 330.000 ameriških dolarjev dvema ekstremističnima organizacijama: Svetu za ameriško-islamske odnose in Islamic Reliefu.

Fundacija, ki je denar donirala, se na omenjene obtožbe še ni odzvala, Middle East Forum research center pa je pozval k takojšnji in trajni ukinitvi tovrstnega financiranja ter pričel z vsedržavno kampanjo ozaveščanja v ta namen.

Fundacija skupnosti Silicijeve doline je ena izmed najbogatejših fundacij, ki poseduje premoženje v vrednosti več kot osmih milijard ameriških dolarjev. V zadnjih desetih letih je bila s strani medijev deležna večinoma pozitivnega poročanja in je prejela le malo medijske kritike, poroča Israel National News.

Financirani organizaciji podpirata nasilje in  ekstremizem
Middle East Forum research center tovrstno ravnanje označuje kot nemoralno in neprimerno, posebej glede na to, da se Fundacija skupnosti Silicijeve doline razglaša za tolerantno in razumevajočo organizacijo: “Zaradi tega razloga je popolnoma nelogično, da podpira organizaciji, ki temeljita na ignoranci in sovraštvu.” Organizaciji Svet za ameriško-islamske odnose in Islamic Relief imata za sabo dolgo zgodovino zagotavljanja platform govorcem, ki izražajo grožnje ter blatijo ženske, jude, kristjane, pripadnike LGBT-skupnosti in muslimane, ki pripadajo manjšinskim sektam. To dokazujeta dva stalna govorca, ki ju organizaciji redno gostita: odobravata namreč umore iz časti ter zagovarjata nasilje nad ženskami v obliki fizičnega kaznovanja in posilstev.

Foto: iStock

FBI in Ministrstvo za pravosodje sta Svet za ameriško-islamske odnose uvrstila na črno listo, odkar je bil slednji prepoznan kot finančni podpornik terorističnih dejavnosti leta 2008. Skupaj z Islamic Reliefom sta v Združenih arabskih emiratih označeni kot teroristični organizaciji. Fundacija skupnosti Silicijeve doline bi morala po prepričanju mnogih podpirati tiste ameriške muslimanske skupine, ki se borijo proti islamskemu ekstremizmu in širijo sporočilo, da netoleranca pod nobenim pogojem ne sme biti obravnavana kot tolerantna, ne pa tako spornih, kot sta omenjeni dve.

N. Ž.

 

 • Olga

  Za financiranje terorizma in terorizem je treba uvesti dosmrtne kazni!

  • Franc Šink

   Smrtne!!

   • Olga

    Še bolje!

 • Lisjak

  To je kaplja v morje.Švabska vlada bo samo letos namenila 5 milijonov evrov za elektrifikacijo mošeje v Maroku(fotovoltaika,led žarnice,solarni sistem za toplo vodo).Do leta 2019 imajo namen opremit 600 mošej,ki bodo postale “zelene mošeje”.

  • Bastian

   In Bog daj da bodo vse doživele kratek stik.

 • bojan

  a ni google v silicijevi dolini ..

  • Franc Šink

   Google ima nas pod drobnogledom.Ne bodi naiven.

 • Franc Šink

  Denar in vera ne gresta skupaj.

 • In ta organizacija je povezana z ilu min ati, ki seveda vidijo islam kot bratsko religijo svojemu satanizmu in kot sredstvo za rušitev zahoda.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!