George Soros vpleten v financiranje legalizacije splava na Irskem, večina medijev pa molči

Foto: epa

Irska predstavlja eno izmed redkih evropskih držav, kjer ustava državljankam prepoveduje splav, razen če je življenje nosečnice ogroženo. Spomladi prihodnje leto se obeta referendum, na katerem bodo Irke in Irci odločali o tem, ali bo splav dovoljen ali ne, zato ne čudi, da se bo v kampanjo vmešal tudi kontroverzni milijarder George Soros, ki je znan po svojih liberalistično ideoloških ciljih. 

Na Irskem se je nedavno izkazalo, da te mediji ne vzamejo pod drobnogled, če si zagovornik splava. Glede financiranja kljub kršitvi zakonodaje brez problema zamižijo na obe očesi. Med tremi ”pro-choice” skupinami, ki so na Irskem od Soroseve organizacije Open Society prejele denar v višini pol milijona ameriških dolarjev, so Abortion Rights Campaign, Združenje Irish Family Planning in irski Amnesty International. Sicer se nesramno bogat Soros poleg kampanje ”pro-choice” zavzema tudi za liberalizacijo zakonov o drogah.

Financiranje je bilo razkrito lani
Novica o Sorosevem financiranju je na plan prišla lani, potem ko so bili razkriti tudi dokumenti organizacije Open Society. Razkrili so, da so prej omenjene tri organizacije prejele denar z izrecnim namenom, da dosežejo razveljavitev zakona ”pro-life”. V dokumentu je pisalo: “Z zmago nad enim najbolj restriktivnih zakonov o splavu na svetu bi lahko vplivali na druge močno katoliške države v Evropi, kot je Poljska, saj bi s tem dokazali, da so spremembe mogoče tudi v zelo konservativnih državah.”

Foto: iStock

Amnesty International vztraja, da kampanja ni politične narave
O tem, da je financiranje kršilo zakon v dveh točkah, ker je bilo veliko višje od 2500 evrov in je bilo iz tujega vira, je korektno poročal le The Irish Independent, v drugih medijih je bila novica le obrobno obravnavana ali pa sploh ne. Zaradi pritiskov javnosti je skupina Abortion Rights Campaign po navedbah Irish catholica vrnila prejeti denar, medtem ko se glede tega Združenje Irish Family Planning še vedno pogaja, pa Amnesty International poudarja, da njihova kampanja ni politične narave, ampak predstavlja kampanjo, ki zagovarja spoštovanje človekovih pravic.

Če bi tolikšno vsoto od Georgea Sorosa prejele skupine ”pro-life”, bi se zagotovo oglasili vsi mediji, ki bi zgodbo uvrstili na naslovnico. Poleg tega bi neprestano zvonili telefoni, oglasili pa bi se tudi politiki, ki bi zahtevali odgovornost.

N. Ž.

 • Vrhovni sodnik

  Rothschild ga kliče k sebi.

 • ahnenpass

  Zakaj to poročate, saj pri nas ni veliko ljudi, ki bi nasprotovali splavom, mogoče zgolj zanemarljiva peščica, od milijonov državljanov, zdaj bodo ostali Slovenci to prebrali in mislili, da je Sores junak. Meni je zelo všeč kar je naredil, pa ga ne maram, ampak Irce je treba čim prej spraviti k pameti. Čudim se, da jih tolerirajo angleži, najbolj razvita in najbolj zahojena civilizacija na enem otoku, to ne more iti več dolgo naprej.

  • Tone

   Biznis, Irke hodijo splavit v Anglijo. Pa ne na socialno.

   • ahnenpass

    Na to pa nisem pomislil, dober biznis za cigane.

  • sodnikisozločinci

   Saj ni problem splav kot tak, problem je nagovarjanje nosečnic k splavu, češ da lahko ubijejo svojega otroka, če ne marajo skrbeti zanj. To je nekaj takega kot da bi pravosodni rdeči majmuni nagovarjali ljudi k uboju svojega soseda, češ da je narodni izdajalec zato ker zgodovino pišejo zmagovalci in da se zmagovalcem ne sodi.

 • Tone

  Temu se ne reče, da je “vpleten v financiranje…”, ampak da želi pomagati ženskam v stiski.

  • ahnenpass

   Ne more pomagati nikomur na Irskem, če Irci sami tega nočejo.
   Dejstvo pa je, da velika večina Irk vseeno splavi, se odpravijo pač z vlakom v London in tam opravijo.

   • Tone

    Na Nova24tv se zgražajo ravno zato, ker lahko. Pomaga financirati kampanjo nasprotnikov prepovedi.

 • tetka z ozadja

  In kaj je narobe z legalizacijo splava?

  • za stare babnice je vseeno, ali je legaliziran, ali pa ne. O tem, naj se pogovarjajo zainteresirani.

  • xtc

   Nič ,če je predpisan samo za levake.

 • VERRZIFIKATOR

  Jurij Soršak

  MRHOVINAR

  Mu prišel na sled je zgodovinar,
  sam dokaze zdavnaj bi uničil,
  še naprej bi svinjarije špičil.
  Kdo že? Ah seveda: mrhovinar.

  Krematoriju ušel je spaka,
  druge raje v vrsto je potiskal,
  v isti rog z morilci gnida piskal,
  ga hudič že dolgo željno čaka.

  A za zdaj ga še na zemlji pušča,
  da dodobra se zredi ogaba,
  upa, da minulost je pozaba,
  to hudič z veseljem mu dopušča.

  On pa upa, da ga prelisiči,
  samega hudiča da ukani,
  javno to celo bedak oznani,
  češ da vraga brez težav uniči.

  Se hudič čedalje bolj mu smeje,
  z mrhovinarjem igra se redno,
  ve, da cvrl ta se bo za vedno,
  krematorij zanj se pridno greje.

 • Krtača 20

  Kaj je narobe z legalizacijo splava? Aja desni tko ne kavsate, bi pa jebal ostalim pravice. Sori no….

 • Roman Benedik

  Zasebnik lahko financira kogarkoli! Na NOVI 24 ste pa res postali mudžahedini.A JJ je pa lahko živel na koruzi?

  • učko

   Pol bom jest plačal enga norca, da ti jih nabije po glavi, boš mogoče pameten ratau !

 • Cucurbita Pepo

  Allah in Janša sovražita splav.

  • Ti pa Janšo pa nič ti ni naredil.

   • Cucurbita Pepo

    Če bom pravnomočno obsojen bom odstopil,…

    • luckyss

     …od priznavanja sodstva ;))
     Jabolko pač ne pade daleč od drevesa…že njegov malik in vzornik Tito je pogruntal..”ne priznajem ovaj sud”

    • viRus

     Nisi resen.

 • luckyss

  Splav kot način kontracepcije je odvraten !!
  Vendar je za normalnega človeka sprejemljiv, če gre za neželeno nosečnost..(posledico posilstva, dejstva, da otroka zaradi finančne bede ne bo moč ustrezno preživljati, itd..)
  Ali morda propagirate arabsko miselnost (pregazili jih bomo z nataliteto)…?!

 • pacek

  Naj že kdo ustreli tega zmešanga starca

  • luckyss

   Sem proti nasilju, vendar bi se tokrat izjemoma strinjal s teboj…
   Vendar vas je večina v zablodi…ta multimilijarder , ki ima na voljo denarja kolikor ga zmorejo ameriški tiskarski stroji je v bistvu predstavnik NWO…
   Po Evropi kupuje “nevladne organizacije” in kvazi levičarje s ciljem spraviti Evropo v tretjo svetovno vojno s katero se bodo ZDA ponovno okrepile…pa tudi njihov cilj o zmanjšanju svetovnega prebivalstva bi se s tem uresničil….
   Soros je torej levičar prav toliko kot korejski Kim, ki je kvečjemu prfuknjen fevdalec …

  • DJURO SUMAR

   Nikdar v življenju nisem pomislil, da je potrebno nekoga ustreliti.

 • xtc

  Dejstvo je ,da začno normalne države take organizacije prepovedovati na svojem ozemlju ,sploh ko začno zahajati na politična področja.
  takoj ko prestopijo mejo zgolj pomoči humanitarnih namenov in sstopijo v politično sfero jih je treba opozoriti,da se ne snmejo več registrirati kot nevaladne organizacije-če vztrajajo -prepoved ali pa se morajo registrirati kot politična stranka.Torej ,delujejo lahko le nepolitično in s kampanijami NE smejo zahajati na politično sceno-torej ,ker gre pri splavu za politično vprašanje,morajo te organizacije utihniti ,se prerigistrirati ali pa se jih preprosto prepove,premoženje pa zaseže,če kršijo poslanstva izven humanitarnih dejavnosti.
  Enako je pri agitiranju za uvoz nelegalnih pritepencev,vsaka agitacija je povod za prepoved organizacije,lahko le humanitarno pomagajo,nikakor pa ne morejo svojevoljno pobirati ilegalcev in voziti v EU.

  • luckyss

   Osebno bi prepovedal vsakršno financiranje teh “nevladnih” organizacij…
   Naj se financirajo sami s sredstvi članov, saj so baje altruisti mar ne ?!

   • DJURO SUMAR

    Enako predlagam za financiranje privatnih šol.

 • lauraas

  Zato je Obama v ZDA dovolil splav, saj splavljajo večinoma belke, črnke pa se ne odločajo za splav in s tem se črnsko prebivalstvo veča, belsko pa manjša! Pametno, tudi na ta način izumiramo.

 • DJURO SUMAR

  Soros financira samo napredne ideje in napredna gibanja. Proti splavu so lahko samo zadrti, bedasti klerikalci, kakor npr.: ANGELCA lIKOVIĆ in njen pederski šef.

 • Olga_10

  Sorosa, s Kućanom vred, za zapahe do smrti, zaradi zločinov in podpiranja terorizma!

 • sodnikisozločinci

  Za to, da bi ustanovili Združene Države Evrope so se glavni evropski politiki iz Nemčije in Francije skupaj z nastavljenimi politiki iz večine ostalih manjših držav odločili napraviti evropske narode iz vsake od držav za manjšino v svoji lastni domovini. Za uspešnost tega procesa pa so si zamislili dve fazi (dve fazi boljševistične revolucije?), prvo fazo načrtnega zmanjšanja rodnosti avtohtonega naroda s politiko načrtovanja družine, politiko enakosti spolov, sankcioniranjem “nasilja” v družinah in teorijo spola ter drugo fazo z masovnim uvozom priseljencev iz držav, kjer je ženska suženj moškega kar pomeni večjo rodnost od tako napadenega avtohtonega naroda. To je načrten genocid nad vsemi evropskimi narodi katerega cilj je en evropski narod in ena evropska država, kjer bi Slovenci izgubili svojo zgodovino, kulturno in rodovno identiteto, za kar se prizadevajo narodni izdajalci Cerar, Brglez in ostala rdeča falanga ter kompletno pravosodje, kot združba serijskih morilcev, sadističnih psihopatov in sociopatov. Ta cilj pa hočejo doseči s pomočjo zločinske ideologije človekovih pravic.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!